Czy warto się angażować w związek z mężczyzną zdradzonym po raz kolejn - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Czy warto się angażować w związek z mężczyzną zdradzonym po raz kolejn

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

1

Temat: Czy warto się angażować w związek z mężczyzną zdradzonym po raz kolejn

Witajcie,

sama zostałam zdradzona, więc wiem, że za dużych uchybień od normalności nie mam. Każdy ma swoje minusy. Tylko zastanawiam się czy jest jakiś limit.

Poznałam, wydaje się, fajnego mężczyznę. Niestety on już został zdradzony przez poprzednie partnerki. Jak myślicie, czy o czymś to świadczy? Zastanawiam się co może z czasem wyjść na "nie". Nie chciałabym go od razu przekreślać...jednak mam obawy....

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy warto się angażować w związek z mężczyzną zdradzonym po raz kolejn

dlaczego tutaj dzielisz się ze swoimi wątpliwościami ??
Jego się spytaj, to z nim porozmawiaj poznaj go ,
co myśli, co czuje, jaki ma oczekiwania od zycia, od związku, itd.
Te forum nie pomoże rozwiązać Twoje problemu.
Będą jedynie dywagacje na temat zupełnie wirtualny.
A dotyczy żywego człowieka.
To z nim nawiąż realny., prawdziwy kontakt.
Zrozumcie siebie nawzajem.

3 Ostatnio edytowany przez kama13 (2013-07-09 13:36:23)

Rozmawiałam, wiem czego chce od życia. Podoba mi się jego podejście do obowiązków, codzienności itp itd.

Zastanawiam się tylko jak to możliwe, że ktoś na prawdę fajny, odpowiedzialny, obowiązkowy, dowcipny i posiadający jeszcze wiele jeszcze innych pozytywnych cech charakteru trafił tak perfidnie i został oszukany dwa razy przez kobiety.

Mówiąc wprost: zapaliła mi się lampka ostrzegawcza, bo niestety nie zawsze ktoś pokazuje jaki jest. Często jednak tych minusów najzwyczajniej w świecie się nie zauważa, bo człowiek zauroczony jest smile

4

kama13 napisał/a:

...Mówiąc wprost: zapaliła mi się lampka ostrzegawcza, bo niestety nie zawsze ktoś pokazuje jaki jest....

Jeśli nie pokazuje, że jest taki, jakim go podejrzewasz, znaczy taki nie jest.
Bycie takim, jakim sie jest, polega na pokazywaniu tegoż.

5

Tak, tylko ile razy słyszy się historie jak to nagle partner/partnerka zmienia się po ślubie.....a wcześniej nic nie zapowiadało innego zachowania czy też podejścia do życia.

6

Angazuj sie.A niby dlaczego nie ? Bo dwie kobiety go zdradzily ? Do trzech razy sztuka.Moze go nie zdradzisz.A tak powaznie, to albo przypadek,ze trafil na niewierne kobiety, albo cos z nim nie tak,ze szuka takich partnerek'moze podswiadomie.Porozmawaj z nim o tym.

7

Naprawdę staram się zrozumieć. Ale nie rozumiem. Przecież ty też zostałaś zdradzona. To dlaczego przeszkadza ci, że on też został zdradzony? Bo dwa razy a ty tylko raz?

Jeśli przeszkadza ci nie to, że on został zdradzony ale to, że mówi o tym na początku znajomości z tobą - to rozumiem.

8

wont napisał/a:

Jeśli przeszkadza ci nie to, że on został zdradzony ale to, że mówi o tym na początku znajomości z tobą - to rozumiem.

Chyba właśnie lepiej jak powiedział to na początku znajomości...

9

kama13 napisał/a:

Tak, tylko ile razy słyszy się historie jak to nagle partner/partnerka zmienia się po ślubie.....a wcześniej nic nie zapowiadało innego zachowania czy też podejścia do życia.

No, to oznacza wdepniecie w wielką kupę.

kama13 napisał/a:
wont napisał/a:

Chyba właśnie lepiej jak powiedział to na początku znajomości...

No właśnie nie wiem. Chwalić się nie ma czym. (Wstydzić zresztą też nie.) Po co o tym gadać w trybie rozgłoszeniowym? Nie wiem jaki był kontekst i okoliczności pozyskania tej informacji, ale osobiście nie czuł bym parcia, by informawać bez podkładu obszerniejszej dyskusji w temacie zdrad.

10

N4VV nie mówił tego w trybie ogłoszeniowym. Na moje pytanie o przeszłość odpowiedział, że ma za sobą związki, które niestety się skończyły. Poprosiłam, żeby opowiedział o tym. Jest dość wylewny, nie ma oporów przed opowiadaniem. Tu możemy uścisnąć sobie dłonie, bo ja też akurat opowiedziałam mu co nieco.

Na pewno łatwiej nam o tym otwarcie mówić bo się wzajemnie rozumiemy - spotkało nas takie samo zachowanie ze strony partnerów. Jego spotkało to po prostu dwa razy....

Ok, zaryzykuję. Zobaczę co z tego wyjdzie.

Sam fakt, że został zdradzony jest zbyt powierzchowny by wyciągać głębsze wnioski. Trzeba by rozumieć kontekst, w jakich okolicznościach to się stało. Najczęściej pewnie jest tak, że to osoba zdradzona ma zbyt dużo serca i zaufania ale niewykluczone są przypadki bardziej złożone, w których związek kończy się zdradą z jakiegoś powodu. Choć wina za przekroczenie granicy zawsze leży po stronie osoby zdradzającej, razem mogli pracować na taki koniec. Zrozumiesz to dopiero jak się przed Tobą otworzy i lepiej się poznacie. Ale bądź ostrożna na początku:)

12

tańcząc w ciemnościach napisał/a:

Najczęściej pewnie jest tak, że to osoba zdradzona ma zbyt dużo serca i zaufania ale niewykluczone są przypadki bardziej złożone, w których związek kończy się zdradą z jakiegoś powodu.

No właśnie powiedział mi, że dużo osób mówi, że jest po prostu za dobry smile

13

Prawo złej serii. Podobny klucz podświadomego doboru. I był dla nich za dobry. To podstawowy błąd facetów. Świat jest pełen dobrych skrzywdzonych chłopaków, którzy nie wiedzą dlaczego zostali zdradzeni. Podobnie kobiet. Czasem ludzie trafiają w końcu na właściwych partnerów, ale dopiero wtedy gdy zrozumieją pewne zasady trwałości związków. I ten drugi partner będzie podobnie skonstruowany. Niektórzy mają też zwyczajnego pecha. Moja matka zna wspaniałego, dziś 70-letniego pana, który wiązał się 5 razy i 5 razy był zostawiany przez kobiety po ogołoceniu z pieniędzy, majątku i zabraniu dzieci itd. A to złoty, dobry mężczyzna by i jest. A były tam i wykształcone panie i katechetka nawet itd. Wszystkie wykorzystały to, że facet był dla nich "za dobry"... uznały widać, że jest naiwny. I był oczywiście zdradzany.
Otóż...
... Im bardziej zatracasz się w miłości i oddaniu do partnera, tym bardziej zwiększasz szansę, że przestanie cię szanować i w końcu zdradzi.... ... Stara prawda, wielokrotnie potwierdzona, choćby na alehistorie pl , gdzie wnioski są szokujące ale prawdziwe, bo na bazie tysięcy prawdziwych historii, które to potwierdzają. Np. on wybaczał pewnie zdradę i one to ponawiały, a nie należy wybaczać w takiej sytuacji , tylko pogonić. I wtedy nikt by go więcej nie zdradzał. Ci co wybaczali, przestrzegają pozostałych, że zdrada i tak się powtórzyła. Bo wybaczenie zostało potraktowane jak przyzwolenie.... bo zawsze wybaczysz. I tyle w temacie. Większość kobiet i tak w końcu zdradzi, jeśli facet staniej się jej podnóżkiem, bankomatem i świata poza nią nie będzie widzieć. Wtedy... po zawodach. I vice versa...

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Czy warto się angażować w związek z mężczyzną zdradzonym po raz kolejn

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024