Niechciana ciąża. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Niechciana ciąża.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1

Temat: Niechciana ciąża.

Nawet nie wiem, gdzie umieścić ten post. W dziale ciąży czy tutaj.. Ale od początku.

Jakiś czas temu lekarz zaproponował mi zmianę tabletek, gdyż po dot dotychczasowych miałam obfite miesiączki. Wybrałam tylko jedno opakowanie tych nowych, gdyż je wycofano. Po nich niby dostałam miesiączkę, ale była dziwna, taka słabiutka i krótka. Znów udałam się do lekarza. Lekarz bez badania wypisał mi inne tabletki, twierdząc, że tam te nie były złe, nie wie czemu je wycofali.. A miesiączka była taka, bo zmiana leków itd. Zaczęłam znów brać inne. Wybrałam całe opakowanie, choć podczas brania czułam się dziwnie. Było mi niedobrze, wiecznie chodziłam zła jak osa a za chwilę chciało mi się płakać, nie miałam cierpliwości do niczego i nikogo. Nie przepadam za mięsem, a tu nagle mogłam jeść kilogramami! Po skończonym opakowaniu miesiączka nie nadeszła. Zrobiłam test.. pozytywny.

I tu zaczynają się schody.. Bo skoro brałam tabletki, tzn., że nie chciałam być w ciąży. Mam ślicznego, cudownego synka, który ma roczek i którego kochamy ponad życie. Na razie pracuje tylko mąż, ja zaczynam po wakacjach. Wiadomo jak jest w naszym kraju, dwie pensje są po prostu potrzebne, zwłaszcza przy małym dziecku. No i jest jeszcze jeden powód, dlaczego wracam do pracy. Mój mąż poważnie choruje, czekamy na decyzję o operacji.

W głowie mam setki myśli, takiego chaosu nie miałam nigdy. Nie wiem jaką podjąć decyzję- bo rozwiązania są dwa. Jeżeli zdecyduję się urodzić, nie podołamy finansowo, ja nie wiem czy podołam psychicznie- ja, dwójka dzieci i chory mąż. A pierwszą ciążę znosiłam strasznie, i już widzę, że zaczyna się to samo. Ale z drugiej strony.. nie wyobrażam sobie, że mam zrobić tak straszną rzecz, przecież to moje dziecko. Na samą myśl jestem chora.

Wszystko nałożyło się ostatnio.. najpierw choroba synka, później mamy a teraz męża.. a teraz jeszcze ciąża. Ostatnio mój dzień wyglądał tak: rano z synkiem do lekarza na zastrzyki, później z mamą na rehabilitację, później z mężem na zastrzyki i rehabilitację i codziennie sprawy.. Staram sie dla wszystkich być wsparciem, ale teraz jest mi cholernie ciężko!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Niechciana ciąża.

Witam. Chciala bym Cie poprostu blagac zebys tego nie robila nie poswiecala zycia wlasnego malenstwa jesli masz watpliwosci blagam urodz oddaj do doomu dziecka okna zycia ale nie pozbawiaj go szansy na jego zycie dlatego ze pojawiaja sie problemy ze jest nie planowane ze choroba . Wiesz znam taka sytuacje gdzie malzenstwo majace dziecko  gdy dowiedzialo ze ze maja miec kolejne malenstwo stwierdzilo ze maja zbyt ciasne mieszkanie i nie moga miec tego dziecka wiec oczywiscie lepiej bylo zaplacic za aborcje w niedlugim czasie od tego zdarzenia maz nagle zmarl wiekie cierpienie bol a wtedy mysla tej kobiety bylo ze skoro mieszkanie bylo dla nich zacisne poswiecila zycie swojego dziecka z takiego powodu to Bog zabrl rowniez jej meza dla wiekszej przestrzeni i nie byla to jakos wierzaa mocno ale wyrzuty sumienia ma przez cale zycie oczywiscie to mogl byc tylko zbieg okolicznosci ale chodzi o to ze teraz masz chorego meza i klopoty przez wzglad na to chcesz odebrac swemu dziecku zycie. Zobacz masz wspanialego syna ktorego bardzo kochasz czy myslisz ze te malenstwo nie zasluguje na milosc? Teraz masz  watpliwosci wiec z czasem i u Ciebie przerodzily by sie w wyzuty sumienia  . Z tego wynika ze jestes juz ok 8 tyg tak ? Twoje malenstwo zyje w Tobie jego serduszko bije i jest owocem waszej milosci i skoro pominmo stosowaia tabletek zaszlas w ciaze moze ktos mial taki plan dla Ciebie moze to wlasne wasza droga . Naprawde blagam przemysl ta decyzje

3

Weź nie czytaj tych pierdół o bogu wyżej, chyba że wierząca jesteś i takie pitolenie ma dla ciebie znaczenie.
Oczywistym jest, że jesteś w naprawdę trudnej sytuacji. Po prawdzie, to lekarz pierdoła i powinnaś go pociągnąć do odpowiedzialności, choćby cywilnej, nawet za tekst "nie wiem czemu je wycofali". każde tabletki szkodzą i jeżeli on tego nie wie to się nie nadaje na lekarza. A jeżeli nie jest na bieżąco z farmacją i nie wie dlaczego wycofali to tym bardziej. Tabletki to nie drażetki i chyba szanowny konował o tym zapomniał.
Przechodząc do kwestii drastycznej - to normalne, że masz takie myśli - rodzić, czy nie rodzić. Masz naprawdę trudną sytuację. Nikt nie podejmie tej decyzji za ciebie, musisz ją podjąć sama, z mężem - bo to i jego dotyczy. Być może jego reakcja będzie dla ciebie wskazówką i otuchą. Nie podejmujcie decyzji pochopnie - pamięaj, że dobra decyzja, to taka, przy której czujesz spokój, nawet jeżeli przyszłość jest niepewna, to jeżeli podejmiesz dobrą dla siebie decyzję będziesz czuła wewnętrzny spokój.
I jeszcze coś - nie wiemy nawet ile sił tkwi w nas, dopóki okoliczności życiowe nie zmuszą nas do ich uruchomienia.
Trzymam kciuki za ciebie.

4

Pika77 co z dzidzia?:-0 ktoś adoptowal?:*

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Niechciana ciąża.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024