Trudno rozstać się z chłopakiem - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Trudno rozstać się z chłopakiem

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1 Ostatnio edytowany przez agathaox (2013-06-24 15:10:52)

Temat: Trudno rozstać się z chłopakiem

Mam problem z chłopakiem, bo pali marichuane od  kilku lat. Czytałam, że osoby palące trawe mają różne obsesje, paranoiczne stany a nawet schizofrenie.Strasznie mi go żal wiem, że mnie kocha, ale wydaje mi się, że on ma coś z głową. Kiedyś naszłam go jak rozmawiał sam z sobą, gestykulując i tłumacząc jakby coś komuś. Martwi mnie to. Zwolnili go z pracy bo nawyzywał szefa.Teraz znalazł nową pracę, ale nie wiem na jak długo. Mam też chorą matkę i on często ją obraża i moją rodzinę to mnie zabolało, zresztą wszyscy moi znajomi mu nie pasują. Dla nich jest miły a do mnie ich strasznie wyzywa i mnie męczy jak go coś wkurzy, tak jakby sie wyżywał bo coś tam mu nie wyszło. Chciałabym zerwać te toksyczne relacje po jednej stronie matka szantażuje i manipuluje swoją chorobą. Po drugiej stronie chłopak, który jest wyjściem awaryjnym od toksycznej matki.Dla niego kobieta powinna tak jak jego matka siedzieć cicho, zarabiać kasę i się nie odzywać, bo kobiety są głupie i do niczego się nie nadają. Nie mają prawa głosu. Taki układ jest w jego domu, gdzie rządzą pieniądze i władze ma ojciec, czyli patriarchat! Nie chce żeby on zmienił moje życie w takie piekło, chce mieć partnera z którym mogę porozmawiać a nie tylko słuchać jak on obraża innych ludzi, główny temat to praca i zgasza mnie tekstami w stylu: Zadowolona jesteś z siebie?, No prosze mądra Ty zobacz co narobiłaś, Znając Ciebie to załatwisz to za miesiąc, Jesteś debil, "Zamknij mordę", itd. w niektórych momentach to jakbym słyszała jego ojca poprostu to samo! A najgorsze to jest to że jak rozmawiałam z jego mamą żaląc się, mówiłam jej że mi go żal, że go bardzo kocham, że wiem, że często jest przykry bo to przez uzależnienie to ona powiedziała, że on jest taki dobry i miły,a trawke to kiedyś palił a teraz już nie pali bo jej mówił, że rzadko! I ona mi nie wierzy, że jest tak źle jak mówię, a jeśli jest to żebyśmy się rozstali.Powiedziała tez przy mnie do niego słowa których nigdy jej nie zapomnę "jak Ci się znudziła to ją pogoń!" Od tamtej pory nie cierpię jej! Czyli poprostu paranoja mami ukochany synuś! Jak go kopnąć w przysłowiowy tyłek. Coraz bardziej on mnie drażni. Nie można z nim wytrzymać!!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Trudno rozstać się z chłopakiem

Agatha, czytałam też Twoje posty dotyczące mamy. Faktycznie Twoja sytuacja jest nie do pozazdroszczenia! Tymbardziej pewne jest, że powinnaś jak najszybciej rozwiązać tę toksyczną relację z chłopakiem. Naprawdę nie potrzeba Ci kolejnego obciążenia!

Szczerze mówiąc nie mam pewności czy Twoja obawa "aby go nie zabolało" wynika z naiwności czy ludzkiej życzliwości. Bo tego drugiego na pewno masz w sobie aż za dużo. Ale do meritum. Pytasz jak go kopnąć w zad? Grunt, żeby skutecznie! Jesteście w tym momencie w dużej odległości od siebie, więc paradoksalnie jesteś w bardzo komfortowej sytuacji. Dlatego wystarczająco skuteczne powinno być najprostsze oświadczenie: "Nie chcę już z Tobą być. Nie pisz. Nie dzwoń." Może i przemawiają przeze mnie braki w życzliwości, której Tobie nie brakuje, ale nie wydaje mi się, żeby przez swoje postępowanie zasługiwał choć na słowo wyjaśnienia. Takie typy jak on zwyczajnie żywią się cudzą krzywdą i poniżeniem, więc choć ten ostatni raz nie daj mi pożywki, tylko odejdź z godnością!

Trzymam kciuki!

3 Ostatnio edytowany przez agathaox (2013-06-24 15:14:15)

Właśnie problem jest w tym, że jak on się nakręci i zacznie swoje wywody na mój temat, jaka to ja jestem straszna i zła to ja zaczynam sama w to wierzyć, czuję się winna. Zawsze jego jest na wierzchu i wychodzi na to, że ja zgaszona siedzę cicho i słucham jego wykrzykiwań, wyzwisk a nawet muszę go za to przepraszać bo on się musi denerwować przeze mnie hmm On świetnie sobie radzi w kopiowaniu swojego ojca. Ma jakby wzór wpojony chyba od dzieciństwa jak zgasić umiejętnie kobietę tak by siedziała cicho. Jego brat terroryzował przez prawie 4 lata dziewczynę doprowadzając ją do łez upokarzał nawet przy znajomych ale znalazła w sobie siłę i zostawiła go.

4

Kochana, więc nie słuchaj go, nie rozmawiaj. Powiedz co masz do powiedzenia i rozłącz połączenie. Może i chamskie, ale nadzwyczaj skuteczne. A on niech się piekli, niech wyzywa, niech szaleje - ale Ty już nie musisz tego znosić. Wolność naprawdę jest na wyciągnięcie ręki smile

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Trudno rozstać się z chłopakiem

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024