Zerwałąm z chlopakiem bo przestał mnie kochać ..a ja jego nie. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MOJA NIESAMOWITA HISTORIA » Zerwałąm z chlopakiem bo przestał mnie kochać ..a ja jego nie.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 18 ]

1 Ostatnio edytowany przez zdezorientowana19 (2013-01-13 19:43:11)

Temat: Zerwałąm z chlopakiem bo przestał mnie kochać ..a ja jego nie.

Witam
Bylam z chlopakiem ponad 10 miesięcy razem.Była to moja pierwsza miłosc.. Wcześniej sie przyjaźnilismy i mówilismy sobie zawsze wszystko i nigdy się nie kłócilismy.Chodził na imprezy ,robił co chciał,nic mu nie broniłam. Gdy bylismy ze sobą 8 miesięcy coś zaczęło się zmieniać. Ja się zmieniłam i zaczęłam zauważać wiele rzeczy..jak nie ukazuje mi już uczuć,nie chwyta mnie ze ręke,całuje tylko w biegu,nie mówi mi wszystkiego,ma tajemnice.I zaczeły się kłótnie że się czepiam,strzelam "fochy" itp. Chcial za wszelką cene wszystko zwalić na mnie. Czułam sie winna i płakam. Wkoncu podczas jakiejś rozmowy powiedział mi że nie czuje tego do mnie i wątpi ze mnie jeszcze pokocha co kiedys, ze jestem inna i nagle że chce przerwy. Podczas tej przerwy bliscy uświadomili mi  ze musze zerwać,bo on bawi się ze mną. I tak też zrobilam,nie przejął sie nawet,powiedział że on nie miał odwagi i to ciągnął dalej... Cały czas o nim mysle i czuje ze nadal go kocham.W szkole nawet nie powie mi głupiego: Cześć! Przechodzi obojętnie,popatrzy i spuści głowe. Nie wiem dlaczego,prosił mnie żebysmy sie nie zachwywali jak bysmy się nie znali a to robi. Jest ktoś w stanie mi to WYJAŚNIĆ?!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zerwałąm z chlopakiem bo przestał mnie kochać ..a ja jego nie.

Prawdopodobnie niedojrzały.
Wygląda na to, że dobrze zrobiłaś ucinając znajomość. Ignorując Cię w szkole pokazał ile jest wart.
Masz teraz złamane serce, to w końcu jak piszesz Twoja pierwsza miłość. I ona niestety zawsze boli. Bardzo rzadko się zdarza, aby pierwsza miłość była tą ostatnią.
Daj sobie czas i wyciągnij z tego wnioski. Niestety o związkach nikt nas nie uczy. Uczymy się tego sami, w praktyce, na własnej skórze.

3

zdezorientowana -- jak na dziewiętnastolatkę jesteś super świadoma; dobrze zrobiłaś, bardzo dobrze. Prawdziwa miłość daje wolność, a jak ktoś nie kocha to trudno go przywiązać do siebie. Powodzenia w dalszym życiu!

W szkole nie mówi cześć, ale opuszcza głowę -- czy nie mogłabyś Ty mu powiedzieć "Cześć! Wciąż Cię kocham, ale wiem że Ty mnie nie kochasz. Zaakceptowałam to. Nie gniewajmy się na siebie.". To by dodatkowo rozładowało napięcie. On pewnie nie jest na Ciebie zły, ale ma wyrzuty sumienia, że Cię nie kocha i że w ten sposób Cię skrzywdził.

Ale musisz, zdezorientowana, zrozumieć, że takie są prawa miłości. To samo powinien zrozumieć twój były chłopak.

4

Zdezorientowana19: jak twój były chłopak mija Cie i spuszcza głowę to oznacza, że on też w jakimś stopniu przeżywa to rozstanie. Pewnie ma poczucie winny, że był z Tobą mimo, że nic nie czuł do Ciebie i będąc patrząc nie patrząc na przymus Cie krzywdził i ranił i mu głupio z tego powodu. Ja miałam podobnie ja ty mianowicie mój były też przestał coś do mnie czuć tylko właśnie nie miał odwagi zerwać ale w końcu to zrobisz bo dotarło do niego, że mnie krzywdzi. I naprawde jedyną rzeczą jaką teraz czuje to żal, że był ze mną mimo ze nic nie czuł. Popatrz się na to z innej perspektywy: bardziej byś cierpiała jakbyś była  z nim, a on nic by do Ciebie nie czuł (zaangażowanie bardziej jeszcze by rosło uczucia to samo) niż jak jesteś sama teraz. Ja wiem że to boli, ze cierpisz...Uroki pierwszej miłości. Masz prawo do szczęścia i miłości:)

Dziękuje za wasze opinie,może faktycznie on też to przeżywa ale jeszcze w dzień zerwania mi powiedział: "Nie chce żebysmy się mijali jakbysmy się nie znali" a właśnie to robi. Dziś oddałam mu książkę i nawet na mnie nie popatrzył,wziął książkę i poszedł bez słowa. Chyba na prawde jest niedojrzały i zauroczył się we mnie , przeżył wiele przygód, również byliśmy dla siebie pierwszymi w łóżku . Myślę że teraz czuje się wolny,bo może sam chodzić na imprezy , mieć mnóstwo koleżanek. Jest jeszcze dzieckiem, oni są opóźnieni o 4 lata .. A co do tego że jestem dojrzała , to taka nigdy nie byłam , prawda jest taka że ja zawsze się starałam zeby nam bylo dobrze i biegałam za nim, ale przyjaciółki mnie otrząsnęły i sama też wiele sobie uświadomiłam. Przepłakałam tyle nocy że czuje do niego mniej ale i tak...coś czuje. A "Cześć" nie chce mu ja pierwsza mówić,zranił mnie i jakoś nie umiem

6

Ciężko jest czasem zrozumieć facetów... Mój były tak samo mówił jak Twój. Mówił, że nigdy nie będę mu obojętna i zawsze będę w jakiś sposób ważna dla niego a na Święta nawet mi życzeń nie złożył więc myślę, że takie gadanie ma na celu zabicie poczucia winy nic więcej. Chciał kontakt utrzymywać ale ja nie  bo powiem Ci szczerze że to by mnie jeszcze bardziej raniło.

Możliwe ze jest nie dojrzały, zauroczył się w Tobie i wystraszył się powagi związku. Myślę,że bardzo dobrze zrobiłaś, ze zerwałaś bo domyślam się ze obojętności z jego strony byś nie zniosła.

I doskonale Cie rozumie miałam takie samo podjeście do chłopaka jakie Ty miałaś i nie raz się zastanawiałam co powoduje to, ze facet się odkochuje szczególnie, ze dziewczyna dała z siebie 100% i nic nie zrobiła, żeby jego uczucie wygasło. Ale cóż trzeba to przeboleć i wyciągnąć wnioski na przyszłość:)

7 Ostatnio edytowany przez zdezorientowana19 (2013-01-14 22:18:40)

Czyli znasz to uczucie jak Cie chłopak zwodzi. Oni poprostu mówią tak żeby nam nie było przykro, wciskają kit jednym słowem.I w sumie jakby pisał i zwodził mnie to bołało by i bym nie umiała zapomnieć. To nie ułatwia mi sprawy ze chodzimy do szkoly, ale za wszelką cene śmieje się i udaje radosną ze nie wiedział że cierpie. Mówił że kochał ,mysle ze tak ale chwilowo potem to bylo jakieś przyzwyczajenie chyba ;/ Tego nie da sie zrozumieć , my jestesmy jednak uczuciowe i potrafimy kochać a oni to raz kochają a nagle nie kochają..durna rasa xd Ja dawałam z siebie 200% a on ledwie 10%.. Już wyciągam wnioski już, i mysle że jestem w miare silna ze wiele sobie uświadamiam i powoli uczucie wygasa...I zastanawiałam się czy może to przeżywać i mysle że nie , on jest poprostu tchórzem. Po ilu przeszło Ci uczucie? Masz teraz kogoś?:)

8

Doskonale wiem jakie to jest uczucie jak Cie chłopak zwodzi:) Ja słyszałam do samego końca ze darzy mnie ogromnymi uczuciami kocha itd a podczas dnia w którym zerwał ze mną mówił, że przez dwa ostatnie miesiące związku nic już nie czuł ale myślał ze to wróci...I naprawdę dziewczyny się zniechęcają szczególnie jak dają tak jak ty 200% i takie rzeczy się dzieją jest potem mały strach, że powtórzy się kiedyś podobna sytuacja:)

Wiesz moje uczucie gasło już w związku przez kryzysy jakie mi fundował:) nawet watek tutaj na tym portalu założyłam bo chciałam się poradzić innych forumowi-czek:) Wiec przez te kryzysy nawet dobrze zniosłam rozstanie, ale i tak jeszcze czułam do niego coś co mnie trzymało przy nim dlatego też wypłakiwałam się w poduszkę:) Nie mam nikogo. Spotkałam się po 3 tyg od rozstania z kolegą na randkę ale czułam dziwne poczucie winy więc stwierdziłam, że to nie czas jeszcze na randki:) Teraz jestem już wolna od prawie 2 miesięcy. Były się już nie odzywa bo po zerwaniu przez tydzień jeszcze miałam z nim kontakt ale dotarło już do niego ze ja go znać nie chce:)

Twoje uczucie wygasa po części w skutek jego obojętności podczas ostatnich tygodni zwiazku. Nie powinnaś przeżywać tylko pokazać mu, ze bez niego jest Ci lepiej:)

Ja mam o tyle dobrze, że ja i mój ex jesteśmy z innym miejscowości wiec spotkanie jego osoby jest mało prawdopodobne.

A to mi miesiąc przed zerwaniem powiedział że nie czuje to co kiedyś ale żebysmy dali sobie szanse, i dawałam z siebie wsyztsko,nie czepiałam sie,zero fochów ale on nadal twierdził że jest jak zawsze, do dupy. Chciał tak widziec, i najgorsze jest to że jak zrywałam z nim , on powiedział że dobrze że ja to zrobilam,bo on nie miał odwagi i ciągnął to dlatego że widział że mi zależy.. I dobrze to przyjął,wiec wyręczyłam go. On jest takim pozerem i mysli że jest najpiękniejszy i dziewczyny kręcą sie koło niego..i chcialabym zeby go kiedyś tak zraniono. My też mieszkamy w innych miejscowosciach ale ta szkoła.. naszczeście to klasa maturalna więc niebawem wyparuje tongue

Też tak mysle ,i wspominając wiele sytuacji uświadamiam sobie że dawno już do mnie nic nie czuł,i dzięki temu zaczynam go momentami nienawidziec,no ale mózg co innego,serce też;/

I wątpie że komuś zaufam w najbliższym czasie,piszą do mnie ale olewam to...

Minęło dopiero 2,5 tygodnia więc jeszcze pocierpie. A ile byliście ze sobą jeśli można wiedzieć?

10

Mój ex przy każdym kryzysie prosił o szanse a ja wierzyłam, ze będzie lepiej ale już wtedy było trzeba go kopnąć w tyłek:) Ja byłam z nim 4 miesiące znaliśmy się 5 miesięcy. U mnie już nie było wyjścia jak sam zasugerował bo będąc ze mną dalej ranił by mnie swoją obojętnością a zrywając pocierpię jakiś czas i przejdzie mi to smile

Ja myślę, ze jakbyście nie chodzili do jednej szkoły to byś o wiele lepiej to znosiła:) Mi właśnie różne miejsca zamieszkania zero wspólnych miejsc pomogło w wyleczeniu się całkowitego.

Hmmm zaufaniem masz racje ciężko Ci będzie. Przy każdym kolejnym facecie będziesz miała dystans i zanim zaufasz minie trochę.

To my te szanse mięlismy 2 , i jak dla mnie powinno się próbować do skutku i ja tego chcialam no ale do tego trzeba dwojga;) A obojętność cholernie boli. I boli podwójnie dlatego że oddałam mu coś czego już nie odzyskam bo myślalam że to jest TEN. No dokładnie tak, a tu na każdej przerwie go widze ,ale już nie bawem matura i koniec tego. W sumie jak narazie nie chce się z nikim wiązać ale wiem że na pewno naucze się na blędach i nigdy nie popełnie wielu błędów wink

12 Ostatnio edytowany przez troublemaker (2013-01-15 08:42:51)

przepraszam, że się wtrącę;P

jak dla mnie nie powinno się próbować do skutku. Uważam iż każdy zasługuje na dwie szanse. Pierwszą otrzymuje się na początku, jeśli ją się zmarnuje jestem jeszcze w stanie wybaczyć i dać druga szansę wszak jesteśmy tylko ludźmi i popełniamy błędy. Jeśli jednak zmarnuje się druga szansę to nie widzę już powodu by dawać następną,skoro ani pierwsza ani druga nie zostały docenione. Nie rozumiem sensu związków,gdzie ludzie rozchodzą się i schodzą miliardy razy. W moim mniemaniu takie związki i tak koniec końców nie przetrwają.

Co do zaufania. Jasne, że może Ci być ciężko ale osobiście radzę pracować nad tym już teraz. Twój przyszły chłopak nie zasługuje na to żeby płacić za błędy poprzedniego. Wiem coś o tym...niestety.

Jeśli z kolei mocno przeszkadza Ci, że Twój były zachowuje się tak jakby Cię nie znał to proponuję spytać go wprost dlaczego zachowuje się jak dzieciak. Przecież to, że się rozstaliście nie znaczy, że macie się nienawidzić i traktować bez szacunku. W końcu przez jakiś czas coś was łączyło. Nikt nie karze wam się przyjaźnić ale chyba pozdrowienie siebie gdy mijacie się na korytarzu to nie zbyt ciężkie zadanie?

13

troublemaker: Masz 100% racje jeśli chodzi o te szanse. Jak facet wyczuje, ze daje się mu kolejne szanse to on nie poprawi swojego zachowania moze na chwile ale potem będzie robił to samo bo będzie wiedział, ze znowu dostanie kolejną szanse. Takie coś nie ma sensu i trzeba odciąć pępowinę.

Również nie rozumie tego jak można się rozchodzić i schodzić. Człowiek się szybko nie zmienia i po zejściu się jest lepiej przez jakiś czas, a potem znowu jest to samo.

Hmmm z zaufaniem nie będzie tak też łatwo bo jest strach przed kolejnym rozczarowaniem i zranieniem, ale to jest prawda, ze kolejny facet nie powinien płacić za błędy poprzedniego.

zdezorientowana19: Uważam, że zasługujesz na kogoś kto będzie Ciebie doceniał i włoży w ten związek tyle samo co Ty:) Stworzysz super związek ale po prostu z nie tym facetem jakim był Twój ex:)

troublemaker: W sumie racja, ja się starałam , chcialam więcej szans,ale jeśli za 2 razem nie wyszlo to za 3 razem bylo by gorzej i musiałam to skończyc choć bołało tongue Tez nie rozumiem, nie wrócilabym do niego choćby błagał(choć wiem że to tylko gdybanie bo to frajer) Dwa razy sie do tej samej rzeki nie wchodzi;)

Wiem że musze popracować, ale to minie dużo czasu zapewne.

Nie wiem czy by na koytarzu mnie nie olał , jest taki perfidny że przechodzi i odwraca głowe. Może bym napisała,ale też nie chce zeby myslał że sie tak bardzo tym przejmuje,sama nie wiem,hm..
Dokładnie, on w sumie w związku nie był przyjacielem co dopiero teraz, no ale łączyło nas wiele i głupie CZEŚĆ to chyba żaden ból...

TajemniczaM: Też tak mysle że zasługuje, bo nigdy nikogo bym nie skrzywdziła i i zawsze się staram zeby było dobrze i chcialabym by następny partner w przyszłości również taki był smile

15 Ostatnio edytowany przez WiecznieMloda (2013-01-16 12:01:36)

Miałam kiedyś tak samo....Tyle, że ja tkwiłam w tamtym związku 3 długie lata. Marzyłam już o ślubie, o założeniu rodziny... Tymczasem pewnego dnia zauważyłam, że On od dawna już nie powiedział, że mnie kocha. Zapytałam o to wprost i usłyszałam, że nie jest pewien swoich uczuć! Po 3 latach związku! Dorosły facet! Byłam załamana, ale też wściekła. Zostawiłam Go. Też przez pewien czas nie mogłam zapomnieć, wydawało mi się, że nadal Go kocham i że rozstanie było moją winą, bo za mało się starałam... W rzeczywistości jednak było chyba inaczej: On po prostu był w takim momencie życia, że musiał zdecydować, co dalej, należałoby już planować założenie rodziny...A że się tego bał, to postanowił uciec w brak uczuć. Historia nieco inna, ale ma trochę wspólnego z Twoją - przede wszystkim fakt związania się z niewłaściwym, niedojrzałym facetem. Pomyśl sobie, że lepiej rozstać się po 8 miesiącach, niż po kilku latach, bo On nagle stwierdziłby, że to jednak nie to... Nie można być z kimś na siłę, jeśli nie czuje się tego, co druga osoba, to lepiej sobie odpuścić jak najwcześniej. Jest takie przysłowie o kobietach, że "tego kwiata jest pół świata", ja po rozstaniu wymyśliłam, że "tego chwasta jest pół miasta" i starałam się żyć dalej nie myśląc o byłym. I choć wtedy myślałam, że już całe życie będę sama i nikomu nie zaufam, to los mnie zaskoczył, 3 miesiące później stawiając na mojej drodze mojego przyszłego męża. smile Pamiętaj, nie warto jest kochać za dwoje, na tym można tylko stracić i boleśnie się przejechać. Powodzenia!

16

Święta racja lepiej rozstać się teraz niż po ślubie jak facet jest nie dojrzały i obojętny wobec kobiety. Kobieta kochająca za dwoje prędzej czy później wykończy się psychicznie, traci siły jak widzi ze tylko ona ciągle w związku wkłada uczucia, a druga osoba bierze nic nie wkładając w tą relacje.

Ja akurat zauważyłam, że niedojrzałość u facetów jest wynikiem po części tego, że są przyzwyczajeni do swojego życia codziennego i strach przed zmianami m.in ślubem czy innymi deklaracjami.

To boli jak się słyszy ,,już nic do ciebie nie czuje'' szczególnie jak nasza czujnośc była usypiana. Po takich słowach jest rozczarowanie gorycz, ale też złość szczególnie jak facet mówi, ze ten brak uczuć z jego strony trwa już jakiś spory czas...

Do tanga trzeba dwojga:)

WiecznieMloda: Tak o tym myslalam że lepiej wcześniej niż cierpieć póżniej ,dlatego że on by nie miał odwagi ze mną zerwać i byśmy się gryźli i bym bardziej cierpiała. Oni jak mają coś już planować w jego przypadku matura,potem studia, to chce się teraz pewnie wybawić jako singiel i ma w nosie związek potem na odległość... taka jest chyba prawda. Większości facetów jest nie dojrzałych w tym wieku i nie wiedzą czego chcą. Dobre przysłowie,podoba mi się! I też w sumie myśle że się z nikim na najbliższe wiele miesięcy nie spotkam , może również spotka mnie taka miła niespodzianka od życia jak Ciebie. Życze szczęscia i wiele miłośći !!

TajemniczaM: Wydaje mi się że w wielu przypadkach kobieta kocha za dwoje tylko za późno to sobie uświadamia tongue No dokładnie tak, oni boją sie zmian , na najczęsciej to zmiany na lepsze. Boli jak cholera..to jest w tym wszystkim najgorsze. W moim przypadku gdzies miesiac przed zerwaniem mi juz to powiedział.. Wierze że wkońcu znajdą nas faceci którzy będą nas doceniać i kochać zawsze tak samo mocno !:)

Posty [ 18 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MOJA NIESAMOWITA HISTORIA » Zerwałąm z chlopakiem bo przestał mnie kochać ..a ja jego nie.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024