Witajcie!
Otóż sprawa wygląda tak, jestem dosyć młoda, jednak zdecydowałam się na tabletki antykoncepcyjne z racji, iż moja miesiączka jest strasznie bolesna (ok.3 dni przed okresem i ok.5dni okresu boli mnie niemiłosiernie brzuch) i mocno krwawie. Mieszkam w UK, byłam u ginekologa, nie miałam robionych badan, sam wywiad. Od razu dostałam tabletki CILEST.
12.06 wieczorem dostałam okres, jednak zaczekałam do następnego dnia, zeby zawsze rano brac tabletki. Jak zawsze podczas okresu mialam wzdęty i lekko obolały brzuch, więc nie zdziwiłam się. Miesiączka trwała zaledwie 3 dni i czułam się przez cały czas słabo. Teraz jestem 2 dni po i brzuch cały czas jest wzdęty, ale nie mam gazówi i mam dziwne wrażenie jakbym była głodna, jednocześnie nie chce mi się jeść. Jak sądzicie, jest to spowodowane tylko i wyłącznie tabletkami, zatrzymaniem wody itd? Może nie są dla mnie odpowiednie, bądź to tylko 'przejściowa' faza? Wspomne jeszcze, że jestem bardzo szczupła, wręcz mam niedowage... Stąd moje zdziwienie.
Temat: tabletki antykoncepcyjne a wzdęty brzuch
Zobacz podobne tematy :
Odp: tabletki antykoncepcyjne a wzdęty brzuch
poczytaj ulotke leków, może to jeden ze skutków ubocznych. Jeśli tam nic nie znajdziesz zgłoś się do lekarza i poproś o zmianę leku. Bo raczej nie jest standardowy objaw przy braniu tabletek anty. ![]()