RODK- badania psychologiczne - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » RODK- badania psychologiczne

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: RODK- badania psychologiczne

Witam wszystkich. Mam problem, z którym nie mogę się uporać. Właśnie dostałam wyniki badań z RODK z głogowa gdzie byłam skierowana na badania wraz z byłym męzem i córka ( na wniosek byłego). Ja nie chciałam tych badań ze względu na obciążenie dziecka itd. Niestety tatuś się zaparł ui nic nie mogłam zrobić. Teraz to rozumiem, ten jego upór i determinację, bo na zdrowy rozum nikt by się nie pchał na takie badania zwłaszcza w jego sytuacji.
- Tatuś ma wyrok za pobicie mnie i spędził kilka miesiecy w areszcie. ( z wieloletniego znecania sie nade mną jego adwokat uczynił cyrk)
- miał problemy z alkoholem i zatrzymane przez to oprawo jazdy.
- przeprowadzone badania psychologiczne ( 2 razy ) są niepokojące.
a oprócz tego mnustwo innych złych rzeczy.
Badani byliśmy wszyscy 3. badania bez jakiegokolwiek nadzoru ( testy można rozwiązać sobie z psychologiem na telefon) albo siedziec z dzieckiem i kazać mu pisać co się żewnie podoba - masakra .
Połowa rzezcy które się powiedziało, wogóle nie jest ujęta w opinii, za to opinia taty na temat mamy przedstawiona niemal jak dowód sądowy.
Nie wiem co mam robić i jak się bronić. Od ponad 3 lat sama wychowuje córke a ojciec widuje ja tylko na niektóre weekendty. Wogóle nie interesuje sie i nigdy nie interesował sie postepami córki w szkole. Cały czas tylko ja : wywiadówki, zebrania, nauka, kupowanie pomocy szkolnych itd. Kilka razy interweniowała policja bo albo zamknął dziecko w mieszkaniu i nie poszło do szkoły albo nie oddawał plecaka po weekendzie i córka nie miała książek. Takie przykłady można mnożyć. Panie z RODK wogóle nie wzięły tego pod uwagę , wogóle ich stronniczość i napastliwość była widoczna. Ja sobie to wytłumaczyłam to w ten sposób, że pewnie każdego tak atakują żeby spraqwdzić jak się człowiek zachowa. No a jakie było moje zdziwienie gdy zobaczyłam wyniki................ Na mój temat wypisane totalne bzdury i opis mojej osoby taki jak podał ojciec dziecka ( poprzednia opinia psychologa i opinia RODK różniły się). Opinia i wyniki ojca też się różnia od 2 wcześniejszych ( które sa do siebie podobne). Ja tego nie rozumiem , w jaki sposób można wydawać takie opinie. Wg RODK dziecko będzie miało lepiej z ojcem. Dla mnie jest to nie do pomyślenia. Wogóle tego nie rozumiem. Ja pracuje, nie piję nie palę, całą uwage skupiam na córce i jej potrzebach. Jej ojciec nęka mnie na różne sposoby, o czym mowiłam podczas badania. Niestety w opinii nie ma na ten temat ani słowa.
Odwołalam się do sądu i zarządałam ponownego badania ale w innym ośrodku, ale tym razem wolałabym żeby całość była nagrywana bo znów wyjdą cyrki. szukam jakiegooś RODK który rejestruje badania może wy wiecie o takim? Pojadę nawet na drugi koniec Polski. Pomóżcie, co ja jeszcze mogę zrobić , bo narazie jestem załamana i nie mogę uwierzyć w to co się dzieje.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: RODK- badania psychologiczne

Wierzyć się nie chce wprost.
Piszesz, ze w opinii twoją osobę opisano słowami ojca dziecka - czy jest TO zaznaczone (w sensie: "X TWIERDZI, że matka...<co nie oznacza, że biegli się z tym zgadzają!>")? (U mnie tak było i okazało się, że sąd zinterpretował to jako CELOWE a bezpodstawne oczernianie).
Co do nagrywania - nie spotkałam się z czymś takim. Warto złożyć wniosek i zobaczyć co sąd na to powie. Bo jeśli nie ma takiej procedury, to sobie możesz chcieć, dowolnie długo - sędzia nie będzie działał POZA granicami prawem przewidzianymi.

Czy po tych poprzednich badaniach biegli byli przesłuchiwani przez sąd? I kto te opinie formułował, skąd ten psycholog i kto go powoływał do sporządzenia opinii?
Czy TY masz jakiegoś adwokata w ogóle?
Bo w praktyce w sądzie powinno paść pytanie do biegłych: "dlaczego pani uważa, że dziecku będzie lepiej z ojcem, jeżeli ten ma przeszłość kryminalną z art. dotyczących PRZEMOCY domowej (!)/doświadczenia z nałogiem skutkujące odebraniem prawa jazdy?
Po to się słucha biegłych by UWYDATNIĆ takie aspekty. Niemniej pomoc prawna wydaje się niezbędna a przynajmniej przydatna.

3

Odp: RODK- badania psychologiczne

Dziękuję za odpowiedź. No niestety ta opinia jest bardzo stronnicza i celowa. Mam adwokata i tez zgłosił wniosek o przesłuchanie tych Pań które dokonywały "wnikliwej " analizy mojej rodziny. Obawiam się jednak, że nic to nie da bo opinia była ustawiona więc będzie to bronione. boję się że te kobiety zrobią ze mnie jeszcze większego diabła niż zrobiły. Co do niego to badania przez biegłych psychologów i psychiatrów były zrobione w areszcie a potem po wyjsciu. są zbierzne , a ta z RODK jest zupełnie inna , ja byłam zaskoczona tym co jest tam napisane, poprostu mi się wierzyc nie chciało i do tej pory nie wierzę....... Bog mi świadkiem, że moja córka jest, była i będzie dla mnie najważniejsza i że jestem najlepszą mamą i staram się jak tylko mogę by niczego jej nie brakowało. W tygodniu najważniejsza jest szkoła , posiłek, zakupy, ewentualnie basen itp a weekend odpuszczamy sobie i wypoczywamy po ciężkim tygodniu:). Córka jest szczęśliwa bo odkąd postawiłam jasne zasady to uczy się dużo lepiej, chętnie chodzi do szkoły i nigdy nie jest to przykry obowiązek.Mamy dużo wolnego czasu i robimy wiele rzeczy współnie. Koleżanki też mają swój czas i córka zawsze kiedy ma chęć to umawia się na rower czy rolki.  Jestem szczęśliwa z moją małą córeczką i bezpieczna w naszym świecie. Brakuje mi tylko argumentów by udowodnic komuś że daje z siebie wszystko i boję się że zostanę potraktowana przedmiotowo. Nie Zabraniam kontaktów z ojcem i jego rodziną , nie jestem toksyczną matka i byłą żoną bo bolało by to moje dziecko. zemsta za zmarnowane lata życia z tym despotą nie wchodzi w grę , bo zamknęłam ten rozdział raz na zawsze, ale problem leży w nim - bo przecież ta ofiara losu (czyli ja) odeszła od niego i go śmiała go zpstawić. Kiedyś powiedziałm, że mnie zniszczy i odbierze mi wszystko nawet jeśli będzie musiał robić to całe życie. Taki jest zawzięty... musi mieć cel i ofiarę bo dopiero wtedy jest szczęśliwy. Ja jestem dopiero teraz. odnalazłam siebie ..... pragnę tylko spokoju.............

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » RODK- badania psychologiczne

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024