ile mam czasu na odmowę sądowi na przeprowadzenie badań w RODK - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » ile mam czasu na odmowę sądowi na przeprowadzenie badań w RODK

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: ile mam czasu na odmowę sądowi na przeprowadzenie badań w RODK

Kto z was się orientuję,bo w tym roku będą przeprowadzane już 3 raz,żal mi mojego syna,bo on już ma po prostu tego dość,a ja jak patrzę na niego,to tym bardziej

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: ile mam czasu na odmowę sądowi na przeprowadzenie badań w RODK

Witaj.
Najprościej byłoby zadzwonić do Sądu i spytać.

Rozumiem, że dostałaś powiadomienie/wezwanie z Sądu. Zatem przeczytaj dokładnie, bo może jest wpisana informacja/pouczenie, co należy zrobić i w jakim terminie złożyć odwołanie, jeżeli nie godzisz się na te badania.

Pozdrawiam.

3

badzie44 napisał/a:

Kto z was się orientuję,bo w tym roku będą przeprowadzane już 3 raz,żal mi mojego syna,bo on już ma po prostu tego dość,a ja jak patrzę na niego,to tym bardziej

Badania te są dobrowolne - sąd nie ma możliwości wyegzekwować stawiennictwa stron w RODK, ale odmowa udziału w zleconych badaniach na pewno zostanie przez sąd potraktowana na niekorzyść syna.

4

I tu sie mylisz dayzi!Jesli sad rodzinny wyda zalecenie do przeprowadzenia badania w RODK, bo najczesciej na jego podstawie, sad wydaje ostateczne postanowienie, to syn Badzie musi sie stawic wraz z opiekunem. Jesli tego nie zrobi,ustala sie nastepny termin, na ktory, dziecko zostaje dowiezione pod przymusem.

5 Ostatnio edytowany przez dayzi (2011-12-27 22:12:15)

jola6319 napisał/a:

Jesli tego nie zrobi,ustala sie nastepny termin, na ktory, dziecko zostaje dowiezione pod przymusem.

Co dla Ciebie oznacza "dowiezione pod przymusem"?
Badania w RODK sa dobrowolne, bo tylko takie są miarodajne dla sądu. Niestawiennictwo jest odnotowane oczywiście na niekorzyść strony, która nie przyszła. Nie ma innych sankcji za nie poddanie się badaniom.

6

Moze nie ma zadnych sankcji za nie stawienie sie w RODK jak twierdzisz,wiec w takim razie dlaczego i w sadzie rodzinnym, sedzina przestrzegla mojego syna ze w razie nie stawienia sie w wyznaczonym terminie, zostanie ustalony nowy ,na ktory syn zostanie dowieziony,przez funkcjonariuszy policji? Ten sam tekst, slyszalam ,ustalajac termin wizyty. Czyzby w mojej miejscowosci , wszystkie instytucje tj sad itd,lamaly prawo????Mial sprawe za nie wypelnianie obowiazku szkolnego.

7 Ostatnio edytowany przez dayzi (2012-01-04 00:50:22)

Ale temat dotyczył wywiadu psychologicznego dziecka a nie wykroczenia jak w przypadku Twojego syna. Chyba, że się mylę i nie chodziło autorce o rozwód/ustalenie kontaktów/ustalenie miejsca pobytu itp.

8

mam pytanie dziadkowie mojego dziecka chca zeby moje dziecko bylo przebadane przez psychologa sadowego czy ja musze sie na to w sadzie zgodzic?

9 Ostatnio edytowany przez Anhedonia (2015-02-16 19:27:24)

zlosnica916 napisał/a:

dziadkowie mojego dziecka chca zeby moje dziecko bylo przebadane przez psychologa sadowego czy ja musze sie na to w sadzie zgodzic?

A w jakim charakterze owi dziadkowie w sądzie z powyższym wnioskiem występują? Jako KTO biorą w sprawie udział?
Są opiekunami prawnymi dziecka?

10

ja miałam takie badanie z corkami w tej pożal sie boże instytucji ale to niewazne , badanie było i wcale nie wyszło na moją korzyśc za bardzo tzn w żadną strone  tak stwierdzili biegli. Ale na rzoprawie sedzia zapytał mnie skoro nie zgadzam sie z opiniami biegłych to czy chce jeszcze raz pojsc do tej instytucji powiedziałam że nie że to jest za duzy stres dla mnie i dla dzieci i że chce żeby zostali przesłuchani ci biegli na rozprawie i co sie okazało jak im sedzia zadawał pytania tak zaczeli sie platąc i nie skierował nas wiecej na takie badanie smile

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » ile mam czasu na odmowę sądowi na przeprowadzenie badań w RODK

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024