Witam. Chcialam sie dowiedziec moze mi pomozecie bo nigdzie nie moge znalezc nic na ten temat. Moj chlopak ma wyrok siedzi w zk mamy dzieck ( corka ma 2,5roku) chcialam isc z nia na widzenie do niego z tylko problem jest w tym ze on nie jest wpisany jako ojciec dziecka jest zwyczajnie nn czyli w swietle prawa on nie jest ojcem dziecka. Wiec chodzi o to czy moge isc z corka na widzenie do niego, jakie dokumenty beda potrzebne i jak by wygladalo to widzenie?
Wszystkiego musisz się dowiedzieć w zk, albo bezpośrednio u prokuratora. Czy to będzie jego pierwsze widzenie? Bo jeśli dyrektor nie zatwierdził listy- wejść może tylko najbliższa rodzina. Poza tym, Twój chłopak nie widnieje jako ojciec dziecka, więc to też może mieć znaczenie, jeśli chodzi o kontakt.
Tzn ja juz u niego bylam tylko ze bez dziecka wiec nie tylko rodzina....ale jesli on ja wpisze na ta cala liste to chyba nas nie cofna...kurde nie wiem ...:( a najwazniejsze jak to by wygladalo zeby corka nie czula sie za bardz skrepowana...wogole nie mam pojecia jak to zrobic
Rodzina ma pierwszeństwo widzenia, jeśli jeszcze lista nie została zatwierdzona. Ale jak widzę to już jest.
Jak przygotować dziecko? Ciężko mi powiedzieć. Mała jest bardzo malutka, może nie zrozumieć, co się dzieje, gdzie jest i po co.
Tylko czy jezeli to nie jest jego dziecko ( prawnie) to czy z nia bedziemy w takim pokoju co to jest wlasnie do odwiedzin z dzieckiem czy normalnie?
Tego to nie wiem, lepiej niech się wypowie osoba, która coś się orientuje w temacie. Jednak wydaje mi się, że prawnie dziecko nie jest jego, może być problem.
PS. Wysłałam Ci wiadomość.
Chłopak powinien wpisać dziecko na listę widzeń. Nie powinno być z tym problemu. Jak będziesz już jechać z córką musisz wziąć jej odpis aktu urodzenia. Będzie potrzebny na bramie.
Widzenie z dzieckiem niestety będzie na ogólnej sali widzeń, chyba że chłopak dostanie w ramach nagrody (bądź ulgi) widzenie bezdozorowe. Ale to w zależności od ZK różnie one wyglądają.
Ok dziekuje dzwonilam tam juz dzis i wiem wzystko
Orientuje sie ktoś czy na widzenie z dzieckiem zamiast aktu urodzenia moze byc dowod osobisty dziecka ?