czy warto "wchodzić dwa rady do tej samej rzeki" ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » czy warto "wchodzić dwa rady do tej samej rzeki" ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 21 ]

Temat: czy warto "wchodzić dwa rady do tej samej rzeki" ?

Witam
proszę wypowiedzcie się czy warto "wchodzić dwa rady do tej samej rzeki" ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: czy warto "wchodzić dwa rady do tej samej rzeki" ?

nie wiem.ja nigdy do tej samej rzeki nie weszlam

3

nie warto.
Jak juz w innym poście pisałam ..
Wkleję to :

Nie warto, a dlatego, że sama dopiero co byłam w takiej sytuacji.
Byłam z Nim rok czasu, rozstaliśmy się, bo on miał ciężki okres w życiu i nie wiedział czego chce. Nie było kłótni itd, po prostu on się zawiesił. Urwałam kontakt, bo on nie dawał mi spokoju, niby nie chciał, ale jednocześnie ciągle się do mnie odzywał, a związał się z inną. A ja zmieniłam nr.y tel, gg, usunęłam wszelkie konta na portalach - NK, FB. Aż nagle pojawił się 7 miesięcy później, znalazł moje biuro, przyszedł do mnie do pracy błagać o drugą szansę.z tamtą skończył.  Zgodziłam się, bo powtarzał ciągle, że wie, że chce, że teraz to czuje, że ma plany, że kupuje mieszkanie. Zgodziłam się, było wspaniale, tak jak u Was -  rozmawialiśmy tak jakby nie było żadnej przerwy, rozstania. Byłam szczęśliwa, myślałam, ze on też, chyba źle myślałam... 3 tygodnie później on stwierdził, że nie wie czego chce, że chyba popełnił błąd, że za szybko wrócił do mnie po rozstaniu z tamtą.. Odpuściłam, powiedziałam, że to koniec, bo nie mogę być przystankiem, na którym on staje gdy ma ochotę. Odeszłam mimo, że on mówił, że chciałby mnie mieć obok siebie, a jednocześnie nie wie jak się określić.

4

u mnie jest taka ponad 3 lata znajomosci ponad 1,5 r bycia razem, teraz pol roku rozstanie, zadne z nas w tym czasie sie nie zwiazalo, a on od rozstania ciagle mi powtarza ze kocha..ze zrozumial swoje bledy

5

To czemu się rozstaliście ?
Wiesz, ja nie wiem jaki Twój były jest, ale ja już nie wierzę jak facet mówi, że się zmienił.
Mój były owszem, zmienił się, ale to widocznie było chwilowe.
Dzięki niemu już nikomu nie dam drugiej szansy.
A co do Waszej sytuacji - jeśli kocha to niech to pokaże, czcze gadanie nic jeszcze nikomu nie dało.

6

dziewczyna1a1 napisał/a:

Witam
proszę wypowiedzcie się czy warto "wchodzić dwa rady do tej samej rzeki" ?

Zależy co to za rzeka wink
A tak na poważnie...to jaki masz powód aby spróbować?
Coś się zmieniło?
Udowodnił swoją zmianę, czy tylko mówi?

7

od rozstania widze ze wiele zrozumial, stara sie wszystko odbydowac ale ja mam straszny metlik czy dac szanse czy zostawic to tak jak jest

8

Mój EX też mi pokazał, ze wiele zrozumiał. Twierdził,że chce być ze mną, już tak na długooo. Mieszkanie kupił.
I nagle znów to samo -  wahania, bo on 'nie wie czego w życiu chce', a jak ktoś nie wie to dla mnie znaczy, że nie chce.

Czemu się rozstaliście ??

9

coraz czestsze klotnie , co oddalilo nas od siebie, ta ssytuacja opisna jest w innym watku a dokladnie "czy dac mu szanse?? "

10

A myślisz, że teraz nie będzie kłótni ?
On na razie tylko pisze, że się zmienił. Czy zrobił coś co może Cię utwierdzić w tym, że naprawdę się zmienił i zrozumiał wiele rzeczy?
Czy naprawdę warto dać mu szansę ?
Bo gadać każdy może.

11

nie dalam mu na to szansy by to udowodnil, wiec tylko slowa,

12

I tylko piszecie? Nie spotkaliście się by on mógł się 'wykazać' ?
Bo pisać można wiele, naprawdę. Wiem po tym co robił mój EX, choć nasze sytuacje na pewno się różnią od siebie. Ale ja w głupie gadanie już nie wierzę.

13

Zależy smile

Zam parę, której przerwa pomogła.
Jednak w większości przypadków takie związki się rozpadają... hmm
W większości partnerów zmiany po chwilowym rozstaniu są krótkie, a następnie wszystko wraca do tego co było przed rozstaniem...

14

Nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki i tyle w temacie.

15

Na prawdę nikt nie wie o co chodzi w tym przysłowiu?
Nigdy nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki, ponieważ woda przepływa nieustannie, i wchodząc pozornie do tej samej rzeki, tak na prawdę jest się już w innej... A nie, że nie wchodzisz do tej samej rzeki dwukrotnie, ludzie.. Nie używajcie przysłów, których nie rozumiecie...

16

A ja znam historię z happy endem.
Pierwszy chłopak, pierwsza dziewczyna. Byli ze sobą 5 lat. Mieszkali ze sobą przez 2 lata. Potem sie rozstali, bo ona kogoś poznała i on kogoś poznał. Musieli sprawdzić jak to jest z kimś innym. Przez kolejne 5 lat oboje próbowali życia. A potem wrócili do siebie jako dojrzali już ludzie.
Po dwóch latach spotkań wzięli ślub. Są ze sobą szczęśliwi. W ich przypadku pierwsza milość nie zardzewiała.

Ale rzadko tak się zdarza.

17

Nie ! " Ta rzeka '" jest już zupełnie inna. Sama zastanawiałam się nad tym przez bardzo długi czas. I weszłam... bo kochałam , bo wierzyłam że się zmienił , że wszystko przemyślał i będzie jak dawniej . Niestety nie było jak dawniej a o wiele gorzej . Nie ma co się oszukiwać że teraz będzie lepiej itp. Trzeba raz na zawsze zamknąć " ten " rozdział i zacząć żyć od nowa. Coś się kończy coś zaczyna...pozdrawiam K.

18 Ostatnio edytowany przez mariette (2013-03-02 13:31:23)

Ja dwa razy wracałam do tego samego faceta i teraz widzę, że nie było warto. Oboje stracilismy dużo czasu po to, by odbudować związek, a i tak się nie udało. Jednak to zależy od ludzi, od sytuacji, od czasu który minął.

19

Zawsze kiedy się nad tym zastanawiam przypomina mi się wypowiedź profesora filozofii " (...) to nie jest ta sama rzeka, ponieważ woda płynie(...) ". Osobiście jestem jednak przeciw.

20

to zalezy jak zwykle od sytuacji...zgadzam sie z teza, ze woda przeplywa caly czas, woda, czyli czas...czas, ktory zmienia jednak ludzi...chyba nigdy nie bedzie jednoznacznej odpowiedzi na to...wydaje mi sie, ze przed wejsciem do tej samej rzeki trzeba rozpatrzec dokladnie co nas trzymalo przy tym czlowieku, czym nas zauroczyl, co nam dal, jak sie przy nim czulismy, ile bylo plusow i minusow w tym byciu razem...czy wiecej bylo plusow, czy minusow...co musimy bezwzglednie miec w zyciu , a bez czego mozemy sie obyc...co nas bolalo, a co nas zranilo tak do krwi...ile razy sie to powtarzalo...?...trzeba zrobic taki rachunek sumienia...i SAMEMU zadecydowac, czy wchodzic, czy nie...bez ZADNYCH podpowiedzi i glupich rad...bo dla jednych wazny jest wyglad zewnetrzny, dla innych kultura osobista, dla innych szacunek, dla kogos innego poczucie bezpieczenstwa ...wiem z doswiadczenia, ze trzeba na wszystko czasu...zeby odrodzila sie chec bycia razem...czasem warto sprobowac jeszcze raz dla tzw dobra ogolu, czyli rodziny...ale w tej sytuacji wymagana jest wielka kultura i szacunek dla drugiej osoby bez wzgledu na wszystko...szanse wtedy na bycie razem zdecydowanie urosna...choc tez to nie jest gwarancja niczego....pozdrawiam wszystkich....

Posty [ 21 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » czy warto "wchodzić dwa rady do tej samej rzeki" ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024