Mąż "czatuje" z innymi kobietami- czy to już zdrada? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Mąż "czatuje" z innymi kobietami- czy to już zdrada?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 27 ]

Temat: Mąż "czatuje" z innymi kobietami- czy to już zdrada?

Witam,
pierwszy raz szukam pomocy w internecie...

jestem młodą mężatką (roczny staż),ale z mężem jesteśmy juz 10 lat. ja - 26, on - 27 lat. byliśmy dla siebie pierwszymi, poważnymi związkami.

kilka lat temu odkryłam po raz pierwszy u niego w komórce SMSy od przypadkowych dziewczyn - "skąd jesteś", "ile masz lat".

zrobiłam mu awanturę, w odpowiedzi był atak o przeszukiwanie jego komórki,ale też przeprosiny i zapewnienie,że to tylko niewinne pisanie...po czasie przeszłam nad tym do porządku dziennego.

od tego czasu zdarzyło się to jeszcze 2 razy - przynajmniej tyle zdołałam odkryć.

zaniepokoiło mnie, że w ostatnim było zapytanie o zdjęcia, SMSów były 3 do tej samej osoby.

od tego czasu strasznie mnie to męczy...

tłumaczenie jest ciągle to samo...nuda, brak zajęcia, przerwa w pracy.
przy mnie tego nie robi, to fakt.

zła jestem na siebie,że mu nie ufam...i ciągle korci mnie to sprawdzanie. wiem,że robię źle,ale nie mogę się powstrzymać.

dla niego to nic takiego.twierdzi, że nie mam się czego obawiać.że to nie zdrada.

widzę, że jest mu przykro,bo widzi,że mnie rani,ale jednak to wraca...

na moje pytania czy czegoś mu brakuje, odpowiada,że nie...że mnie kocha.
realnie nie ma koleżanek...wiem,że fizyczna zdrada jest niemożliwa, nie byłby do tego zdolny.

jak więc traktować to wyrywkowe pisanie?
jak sprawić,by tego już nie robił?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mąż "czatuje" z innymi kobietami- czy to już zdrada?

Witaj, ja mam 28 lat, 9 lat związku i od roku po ślubie, dwa lata temu nie bardzo się układało między mną a partnerem(pieniądze i wspólne oskarżenia), nawet nie wiem kiedy zaczął pisać z dziewczyną poznaną na nk, starszą od nas około 7 lat, tak się wkręcił, że był w stanie powiedzieć mi, że nie wie czy kocha, na chwilę nawet wyprowadziłam się do rodziców z córcią, po czym przyjął mnie z powrotem do domu, ale nadal pisał z nią, miał jej adres, dziewczyna na szczęście mieszkała w Irlandii, rozmawiał z nią przez telefon.Teraz wiem, że to jest urwane, ale myślałam, że mój związek się rozpadnie.
Pytasz się czy to zdrada, dla mnie tak bo emocjonalna, twojemu mężowi czegoś brakuje, że tak robi, może macie jakieś kłopoty?
Mój mąż powiedział mi wtedy, że ja go nie doceniam, nie wiem jak jest u was, ale to nie jest normalne, że facet pisze z innymi kobietami, na pewno cię to boli, a to co zaboli partnera to już zdrada.

3

dziękuję Ci za odpowiedź.

nie mamy kłopotów. kłócimy się rzadko i o drobnostki.
jest nam ze sobą dobrze, ja nawet przez sekundę nie wpadłabym na taki pomysł.

próbuję myśleć o tym w ten sposób, że mam inną pracę niż on; pracuję z mężczyznami, mam szerszy krąg znajomych i komu się wygadac.
on przeciwnie - pracuje  w małej 3osobowej brygadzie, nie ma koleżanek, mało znajomych.
nigdy nie pomyślałabym, że może na żywo zagadać do obcej dziewczyny.

ale też myślę, że skoro mnie to boli i mi przeszkadza-powinien to zmienić.

on wchodzi na jakiegoś ChatPlusa i tam wysyła te smsy do przypadkowych osób.
dopóki były tam teksty w stylu:ile masz lat, to nie przejmowałam się tym.
ale zapytanie o zdjęcie wytrąciło mnie z równowagi.

często do tego wracam, często niby żartuję o tym, chcę uzyskać jakieś zapewnienie,że tego już nie zrobi.

to się przeradza w histerię.

boję się już powoli...o siebie, o nas.

stąd post tutaj.

4

Maria 30
"na moje pytania czy czegoś mu brakuje, odpowiada,że nie...że mnie kocha.
realnie nie ma koleżanek...wiem,że fizyczna zdrada jest niemożliwa, nie byłby do tego zdolny."

Nie bądź tego taka pewna. Wiele jest tu takich osób ( ja również), które uważały, że ich partner nie byłby zdolny do zdrady. Życie brutalnie rozczarowuje.
Wiesz jak ktoś się nudzi to książki czyta, telewizję ogląda, sport uprawia itp., a nie szuka nowych znajomości z płcią przeciwną. Robi to mimo iż poinformowałaś go, że ci to przeszkadza. Najwidoczniej siebie kocha bardziej niż ciebie, skoro dla ciebie nie jest w stanie zakończyć tej idiotycznej zabawy.

5

W pracy ciężko byłoby mu sport uprawiać;)

ale tak, masz rację - człowiek szczęśliwy w związku nie szuka takiego kontaktu. dlatego to boli.

ja nigdy nie zrobiłabym takiego czegoś, nawet nie wiem z jakich nudów...

co powinnam zrobić?
ciągle mu to wypominać?ciągle o tym rozmawiać?

6

jejku:( jestem w podobnej sytuacji... mam faceta który jest dla mnie wszystkim, ale kiedyś nadużył mojego zaufania i uraz do niego siedzi we mnie cały czas. Sytuacja jest podobna, tzn: najpierw w wakacje nie chciał się ze mną spotkać, nie odbierał telefonów, na smsa czasem odpisał. Niepokoiło mnie jego zachowanie, więc wzięłam sprawy w swoje ręce. Przypadkowo odkryłam, że ma konta na portalach randkowych, a nawet na sex stronach. Zarzekał się, że kiedyś założył sobie to tak dla zabawy, bo mu się nudziło, ale nie korzystał z nich bo zauważył, że nikogo fajnego tam nie ma. Prawie mu uwierzyłam, ale coś mnie tknęło, by przeszukać jego fb... tam miał mnóstwo koleżanek, a właściwie dziewczynek o 7 lat młodszych. Skąd on może je znać, zwłaszcza że są z drugiego końca Polski? - no i znalazłam msc-e, w którym je poznał, napisałam, wypytałam... pisał do nich już wtedy gdy ja istniałam w jego życiu i pisze nadal... komplementuje, adoruje... znają niemal wszystkie szczegóły z jego życia, a o moim istnieniu nie mają pojęcia. Wiem, to bardzo boli, gdy ktoś kogo kochasz funduje Ci takie "przyjemności" sad Ja mimo tego że on kiedyś właściwie pozbył się mnie na wakacje, nadal z nim byłam... kilka razy znalazłam zdjęcia innych kobiet u niego kompie... tyle razy przez niego płakałam, pisałam do niego próbując po kłótni wynegocjować rozmowę... ale w końcu coś we mnie pękło. Doszłam do wniosku, że facet, który szuka przyjemności wśród internetowych znajomości jest zwykłym szmaciarzem... Mój długo ukrywał prawdę przede mną, kiedy go podejrzewałam śmiał mi się prosto w twarz, mówił że mam urojenia, że jakieś problemy psychiczne mnie nękają:( Tym razem nie wytrzymałam, wyzywałam go od najgorszych, zerwałam z nim znajomość... Zadzwonił do mnie, błagał żebym nie odchodziła, płakał, po raz pierwszy w życiu był tak strasznie rozstrzęsiony, serce mi się kroiło, ale... no właśnie, on doskonale wiedział jak ja cierpię, kiedy właściwie podawał mi jak na talerzu dowody swojej niewierności... widział, że byłam smutna, płakałam, pytałam o wszystko... ileż można? Pogodziliśmy się, ale czekam na rozmowę, nie wiem, czy z nim będę... nie wiem, czy potrafię zaufać po raz kolejny facetowi, który jakby nie było, kłamał w żywe oczy i przez tyle czasu robił ze mnie idiotkę... Nie wiem ile czasu Twój mąż ma nowe koleżanki, ale moim zdaniem to nie wróży nic dobrego... Mój mnie faktycznie do obłędu doprowadził, nie mogę spać, uczyć się, myśleć, wszędzie widzę zdradę i podstęp... tak być nie może! To niszczy, nawet jeżeli to tylko tak dla zabicia czasu, on nie powinien dawać Ci powodów do podejrzewania go o takie rzeczy! to chamskie, podłe... Nigdy nie będziesz spokojna i nie zaufasz mu, jeżeli będzie robił takie rzeczy... uzależnisz się od "węszenia" po jego telefonie, kompie... Być może nic nie będzie dla Cb już istnieć tylko ten komp,tel, a wirtualne panienki spędzą Ci sen z powiek. Dla mnie wystarczyło niespełna pół roku czasu, by stać się wrakiem człowieka. Taki związek to toksyczna znajomość... sad

7

no tak w tym wypadku jest jeszcze więcej dowodów "niewierności"...

ja czuję się na samym początku jakiegoś złego stanu rzeczy...bo nie ma tych numerów zapisanych, to są przypadkowe numery, przypadkowe pytania,które nie drążą dalej.

ale są. i to mnie wkurza.

nie ma kont na portalach, nie korzysta prawie wcale z komputera.

jak jest ze mną, jest dla mnie.

nie chowa telefonu...i mówi,że gdyby chciał mnie zdradzić to zrobiłby już to dawno,a nie żenił się ze mną i chciał mieć dziecko.

niby go znam,ale...do końca nie ufam, a przecież zaufanie to podstawa.

to niby takie głupie,ale męczące strasznie...

8

niby go znam,ale...do końca nie ufam, a przecież zaufanie to podstawa.

to niby takie głupie,ale męczące strasznie...

no właśnie - "zaufanie" hmm a potrafisz obdarzyć 100% zaufaniem człowieka, który prowadzi sms-owe rozmówki z innymi kobietami? Ja nie spałabym spokojnie... mój facet też mi tak mówił, że te znajome z fb, to tylko przypadkowe dziewczyny znalezione gdzieś tam w necie, z którymi od dawna nie utrzymuje kontaktu, a napisał do nich może raz albo 2... co ciekawsze mieszkaliśmy razem, widziałam 100 razy jego komp, za każdym razem mówił, że jakiś nr, zdjęcie, które znajdowałam to relikt:/ i wydawało się mi to wiarygodne...

z resztą takie sprawy mają też inne dno:
- tracisz zaufanie
- przerasta Cię chęć zajrzenia w jego tel, a to wciąga, szkodzi psychicznie, męczy
- smuci Cię, bo masz wrażenie że on pragnie znajomości z kimś innym
- a jeśli pozna kogoś ciekawego i zechce zobaczyć na żywo, to zaproponuje spotkanie, tak?

to że się z Tobą ożenił to nie jest wytłumaczenie... ma Cię szanować, dbać o Cb, pielęgnować wasze uczucie, a nie wzbudzać wątpliwości, to jest trochę jak zabawa Tobą, bo dla niego to chwila przyjemności, a dla Ciebie rozgoryczenie i smutek... zapytaj czy Cię szanuje --> jesli tak, to zapytaj, czy dla Twojego szczęscia nie może zwyczajnie zaprzestać... jak mu się nudzi to niech sobie gre ściągnie...

9

Mój chłopak podchodzi do różnych, innych kobiet, z którymi flirtuje i na końcu bierze numer. Nigdy nie słyszałam, żeby dzownił do jakiejś, czy coś, ale mi też to baaardzo przeszkadza. Próbowałam z nim rozmawiać, ale on mająć do wyboru ja, a inne, wiem, że wybrałby inne, a później nagle z nikąd zatęsknił i wrócił, ale wciąż by robił to, co wcześniej... i gdzie tu sens?

10

To zalerzy jak na to patrzeć,ale przeważnie zawsze się od tego zaczyna.Wiem bo znam to z własnego doświadczenia i prędzej czy pózniej dochodzi do spotkania w realu.A znam przypadki pisania przez długi czas gdzie do spotkania dochodziło nawet po 2 latach....Nic nie trwa wiecznie w wirtualnym świecie jak i w realnym...

11

Mój mąż jak już zaczyna z innymi kobietami na boku,to niby zawsze podchodzi do tego poważnie.Łatwo się zakochuje.Jak byłam w ciąży zaledwie miesiąc po naszym ślubie to już chciał mnie zostawić i odejść do innej bo twierdził,że się zakochał.Twierdził,że jak odejdzie zanim się córka urodzi to będzie mniejsze zło.Pobieraliśmy się po 5latach bycia razem.Już teraz mija 10 lat a w zeszłym roku był w Sanatorium i też po powrocie oznajmił mi,że chce rozwodu i że niby z innego powodu bo się nie dobraliśmy.To było śmieszne tłumaczenie bo zarzekał się,że nie ma innej kobiety a prawda tak i tak wyszła na jaw.Złożył wniosek o rozwód a po miesiącu go wycofał bo jak twierdził się odkochał i tak samo było za pierwszym razem.Córka skończyła już 5 lat i była dzieckiem planowanym nie wpadką.Oboje się na dziecko zdecydowaliśmy więc nie rozumiem jego podejścia i zachowania.Miał wszystko w łóżku było nam zajebiście.Spełnialiśmy swoje najskrytsze pragnienia i fantazje.Nic mu nie brakowało.A jednak ciągło go do innych kobiet.Przyznam,że mam szczególną intuicję kobiecą i wyczuwałam i przeczuwałam zawsze obecność innej kobiety a on tak i tak zawsze zaprzeczał,że nikogo nie ma.Prawda jednak zawsze wychodziła na jaw.Jak ja zaczełam z kimś pisać i kręcić na oku to on o niczym nie wiedział nie podejrzewał.Jak oznajmił mi,że chce rozwodu.To też zaczłam się z kimś spotykać.To zrobił się bardzo zazdrosny twierdził,że kocha dwie kobiety na raz.Nawet dochodziło do tego,że mnie śledził obsesyjnie i przez swoją głupotę rozwalił nawet auto.Nie mógł znieść mojego widoku z innym.Więc zerwał znajomośc z tamtą kobietą z sanatorium i wycofał wniosek.Postanowiliśmy dać sobie jeszcze szanse,ale już nie potrafimy sobie na wzajem zaufać i te dalsze życie nie jest już takie jak kiedyś.Dopóki nie wiedzieliśmy o swoich zdradach na wzajem było ok,ale jak powiedzieliśmy sobie o nich na wzajem to czar prysł.Widocznie ta nie wiedza i adrenalina jaka temu towarzyszyła była silniejsza i nam potrzebna.Nie jest dobrze i raczej już nie będzie,ale jakoś nie potrafimy mimo wszystko żyć bez siebie.Nie da się tego wszystkiego wymazać z pamięci i zapomnieć,ale trzeba żyć dalej.Pytanie tylko jak długo jeszcze...:(

12

Mój facet zrobił mi taki numer dwa razy. Dwa lata temu ze swoją koleżanką z dawanych lat i rok temu z dziewczyną swojego kumpla. On twierdzi, że tylko sobie pisali o pierdołach i wierze w to, ale dla mnie to jest poniżające. Teraz nie mam do niego za grosz zaufania, cały czas przeglądam jego telefon, poczte, konto na fb... Kiedys wpadłam w panikę bo dostał wiadomość na fb z zapytaniem czy dojechali szczęśliwie, od jakiejś dziewczyny mi nieznanej. Od razu rozpętałam taką wojnę, że masakra, a później się okazało, że to dziewczyna z jego studiów i popsuł im się po drodze samochod, dlatego się pytała. Ja ją oczywiście zdążyłam już nawyzywać i kazałam się odczepić od Marcina. Było mi później mega wstyd za tą całą sytuację, widziałam a fb jak tłumaczył jej, i przepraszał za mnie. To jest paranoja. Ja to wiem i on też to wie, ale zrobił to dwukrotnie, a ja nie potrafię zapomnieć. Kiedys dałabym sobie rękę uciąć, że mój facet nigdy mi tego nie zrobi, a teraz bym kur$wa nie miała ręki...

13 Ostatnio edytowany przez kas301191 (2013-01-11 22:40:07)

zgadzam się całkowicie - jeśli facet wycina takie numery, to zwykły z niego dupek. Są po prostu typy, które już tak mają, że 1000 kobit na raz, bo jak się partyjka napatoczyła, to czemu nie? Ja zdecydowałam się zostać z moim, po tym jak już dowiedziałam się, że pisał z jakąś małolatą... Dałam mu szansę, bo go cały czas kocham, ale kurczę to boli sad Wcześniej traktował mnie trochę jak powietrze, a teraz robi ze mnie zasraną księżniczkę. Dziwnie się czuję, bo nie chcę odejść, ciężko samej, ale chyba moje nastawienie do niego się zmieniło na dobre. Nie ufam mu - kiedy dowiedziałam się o rozmówce na gg z 17latką, wypaliłam chyba w sobie wszystkie pozytywne uczucia względem niego. Chciałabym mu ufać, normalnie zyć, nie myśleć na zajęciach i w nocy, o głupotach... ale teraz inaczej na niego patrzę, zaczęłam mu nawet liczyć kondomy, czy mnie nie zdradza i dziś niespodzianka, o 1 mniej niż wcześniej, chociaż nie spałam z nim od tamtej pory. Zaniepokoiło mnie to, że ciągle mi mówi jaka to ja piękna, chociaż wcześniej mnie olewał. Wiem, że jak powiem "odchodzę", to będzie prosił, błagał, żeby nie, ale nie rozumiem po co? Pewnie przysięgnie mi, że nic nie było, a potem ja i tak coś nowego odkryję, bo tak jest za każdym razem. Szykuje się kolejna awantura. Od kilku tygodni ciężko mi jest dać mu się dotknąć, przytulić, ale próbuję się przełamać i znów zacząć ufać... ale to chyba bez sensu, bo zdaje mi się, ze zdobyłam koronny dowód na jego niewierność...

14

kas301191. jUż teraz rozumiesz, że musisz go zostawić, tylko brak ci odwagi, ale decyzje podjełaś już w głowie-i to słuszną. Nie można żyć w związku bez zaufania, albo przekreślasz to co robił wcześniej i żyjecie normalnie, albo cały czas będziesz żyć przeszłością i dopatrywać się zdrady. Tak sie żyć nie da. A jeśli chodzi o brak prezerwatywy, to również zastanowiłabym się na twoim miejscu, tym bardziej że jakies podstawy do zdrady wcześniej miałas.

15 Ostatnio edytowany przez Animus (2013-01-12 10:16:54)

Drogie Panie, kontakt wirtualny jest formą dowartościowania, tym lepszą, że fragmentaryczną.

Każda awantura obniża poczucie wartości, więc wszelkie awantury wytwarzają potrzebę dowartościowania.

Uczucia zawsze wytwarzają amplitudę. Wykres płaski to śmierć emocjonalna. Szarość życia sprzyja takiej śmierci.

W naszym życiu mamy różne formy atrakcyjności: osobistą (gdy jesteśmy atrakcyjni dla wybranej osoby), zawodową (gdy mamy satysfakcjonującą pracę), świąteczną (gdy w czasie wolnym możemy spełniać swoje marzenia i realizować zainteresowania), okazjonalną (gdy fundujemy sobie drobne szaleństwa urlopowe bądź towarzyskie).

Uśmiech Kobiety jest słońcem na niebie każdej atrakcji, ale gdyby słońce świeciło całą dobę i 365 dni w roku, wtedy nasza planeta zamieniłaby się w pustynię. Zmiany sprzyjają życiu. Zmiany, ale to nie znaczy, że należy fundować sobie powodzie i tsunami. Kiedy słońce nie pokazuje się prze kilka tygodni na horyzoncie, to nastaje noc ciemna zmysłów i stan deprywacji sensorycznej, który musi prowadzić do powikłań psychicznych.

Mądrość polega na umiarkowaniu i dawkowaniu atrakcji.

16

Oj Animusie - juz widze te adrenalinke i dawkowanie sobie atrakcji jak partnerzy siedza przy swoich kompach i serfuja po kontach randkowych.
Jakaz to mizerna forma dowartosciowywania sie w wirtualnym swiecie, gdzie mozna stwarzac falszywe kreacje i wciskac kit.
Uczucia wytwarzaja amplitude, ale nie nazywalabym swiat randkowania przy kompie realizowaniem marzen i zainteresowan. Jezeli tak - to sa one nader cieniutkie.
Wolalabym aby moj facet dowartosciowywal sie jakas pasja - nie wiem ryby, lwyby, motory, zagle, a nie onanistyczne flirty z randkowymi desperatkami.

17

Taka sytuacja jest przykra, ale wydaje mi się, że to nic niezwykłego. Mi samej nie podoba mi się to co teraz napiszę, ale uważam, że w tak młodym wieku i tak długim (jak na ten wiek) stażu to nieuniknione, nawet jeśli stawałabyś na głowie. Oczywiście mimo to nie pochwalam takiego zachowania. Sama miałabym wątpliwości, ale są rzeczy, na które nie mamy wpływu i to chyba jedna z nich

18

Niestety On to bedzie robił i robił.znam to z własnego podwórka..

19

kurczę już zapomniałam, że tu pisałam;)

znalazłam stronkę w historii:)

dziękuję a wszystkie odpowiedzi.

wydaje mi się, że psychicznie poradziłam sobie z tą sytuacją...na pewno jeszcze nie raz będę do niej wracać, ale o tym temacie porozmawiałam z kolegą i siostrą.

lepiej mi:)  do tego stopnia,,że potrafię już z tego żartować w rozmowach z Nim, a nawet sama zaczatowałam;p

tylko po to by zrobić mu na złość - wiem:niskie i żałosne - ale powiedziałam mu o tym, jego mina bezcenna.

jak to ujął kolega: ktoś przejadł się już tym tortem.

i jak na razie nie sprawdzam mu telefonu ani laptopa' doszłam chyba do wniosku,że nie będę tego rozduchiwać i wychodzić przed szereg.

będzie co ma być.

dziękuję za Wasze posty!

20

Szarana napisał/a:

Maria 30
"na moje pytania czy czegoś mu brakuje, odpowiada,że nie...że mnie kocha.
realnie nie ma koleżanek...wiem,że fizyczna zdrada jest niemożliwa, nie byłby do tego zdolny."

Nie bądź tego taka pewna. Wiele jest tu takich osób ( ja również), które uważały, że ich partner nie byłby zdolny do zdrady. Życie brutalnie rozczarowuje.
Wiesz jak ktoś się nudzi to książki czyta, telewizję ogląda, sport uprawia itp., a nie szuka nowych znajomości z płcią przeciwną. Robi to mimo iż poinformowałaś go, że ci to przeszkadza. Najwidoczniej siebie kocha bardziej niż ciebie, skoro dla ciebie nie jest w stanie zakończyć tej idiotycznej zabawy.

Popieram - zaczyna sie od drobnostek, jakichs chatow, sms-a tu czy tam... Pozniej wszystko sie rozwija i to najczesciej w zlym kierunku.
Porozmawiaj z nim powaznie i spokojnie - zaznacz ze skoro jest to "tylko" rozrywka to moglby z niej zrezygnowac dla dla Twojego spokoju ducha.

21

Zdada emocjonalna jest wtedy kiedy osoba z ktora w tym wypadku piszemy staje sie dla nas wazniejsza niz zyciowy partner,ze wzbudza w nas jakies uczucia,gdy jestesmy zafascynowani,nie chcemy przerwac znajomosci i zyjemy w zaklamaniu,bo przeciez po co mielibysmy klamac skoro nie robimy nic zlego? nawet mysle,ze jest gorsza od zdrady fizycznej,bo co innego jak ktos nas pociaga fizycznie,a co innego jak laczy nas wiez emocjonalna,bo ta trudno przerwac,chociaz ja bym nie wybaczyla ani jednej ani drugiej,zdrada to zdrada....

22

Witam. Ja też mam podobną sytuację. Jestem z mężem prawie 2 i pół roku po ślubie. Dodam na początek że mieszkam z jego rodziną. Gdy zaszłam w ciążę zauważyłam że często chodzi do braci do pokoju na komputer. Kiedyś usiadłam i przejrzałam historię. Okazało się, że czatuje z kilkoma dziewczynami. Kiedy to zobaczyłam, miałam wszystkiego dość. Zrobiłąm mu meega awanturę, a on na to że to nic takiego, nudziło mu się i tak jakoś.  Później urodziła się córeczka ale przed rozwiązaniem znów zauważyłam że coś kręci, chowa komórkę, nie odpowiada na moje pytania odnośnie tego. Poźniej widziałam, że dostawał sms-y na telefon typu spotkjmy sie tam, masz ochote na to czy tamto, takie erotyczne. Okazało się że wysłam jednego sms na podany nr i zaczęły przychodzić masowo. On nic z tego nie robił ale przez tamten czas w ogole nie dochodziło o zbliżenia między nami. Później kilkakrotnie zauważyłam że pisze sms z jakas diana, renata, sylwia. Mogę tak wyliczac ale nie ma to sensu. Teraz zobaczyłam że założył sobie konto na gg na necie i pisal z jakas laska, i dobiło mnie pytanie: czy jestes dziewica. Powiedzcie jak byscie zareagowały na cos takiego. Ja mam czasami serdecznie dosyc, i chciałabym się wyprowadzić zabrac coreczke, ale mieszkam 170 km od swoich rodziców. Powiedzcie czy to już podlega pod zdradę. Z tego wszystkiego parę dni temu śniło mi się że mąż w domu gdzie mieszkamy zdradził mnie z jakas laska pod prysznicem, obudziłam się to bylam zalamana, bo wiem ze po takich przebojach z nim może to kiedyś nastąpić.

23 Ostatnio edytowany przez Damiann (2014-03-03 19:52:19)

paulakraw napisał/a:

Witam. Ja też mam podobną sytuację. Jestem z mężem prawie 2 i pół roku po ślubie. Dodam na początek że mieszkam z jego rodziną. Gdy zaszłam w ciążę zauważyłam że często chodzi do braci do pokoju na komputer. Kiedyś usiadłam i przejrzałam historię. Okazało się, że czatuje z kilkoma dziewczynami. Kiedy to zobaczyłam, miałam wszystkiego dość. Zrobiłąm mu meega awanturę, a on na to że to nic takiego, nudziło mu się i tak jakoś.  Później urodziła się córeczka ale przed rozwiązaniem znów zauważyłam że coś kręci, chowa komórkę, nie odpowiada na moje pytania odnośnie tego. Poźniej widziałam, że dostawał sms-y na telefon typu spotkjmy sie tam, masz ochote na to czy tamto, takie erotyczne. Okazało się że wysłam jednego sms na podany nr i zaczęły przychodzić masowo. On nic z tego nie robił ale przez tamten czas w ogole nie dochodziło o zbliżenia między nami. Później kilkakrotnie zauważyłam że pisze sms z jakas diana, renata, sylwia. Mogę tak wyliczac ale nie ma to sensu. Teraz zobaczyłam że założył sobie konto na gg na necie i pisal z jakas laska, i dobiło mnie pytanie: czy jestes dziewica. Powiedzcie jak byscie zareagowały na cos takiego. Ja mam czasami serdecznie dosyc, i chciałabym się wyprowadzić zabrac coreczke, ale mieszkam 170 km od swoich rodziców. Powiedzcie czy to już podlega pod zdradę. Z tego wszystkiego parę dni temu śniło mi się że mąż w domu gdzie mieszkamy zdradził mnie z jakas laska pod prysznicem, obudziłam się to bylam zalamana, bo wiem ze po takich przebojach z nim może to kiedyś nastąpić.

To już jest najbrutalniejsza zdrada emocjonalna jaka tylko może być, przez zdradę emocjonalną rozumiem rozmowę, tu już 1 krok do zdrady fizycznej. Jeśli macie ślub to czekaj detektyw i rozwód z jego winy, takie osoby się nie zmienią  w każdym razie w stosunku do ciebie. Mówić to on może co mu ślina na język przyniesie ale u nas mężczyzn liczą się czyny.
Po rozwodzie ewentualnie możesz go przyjąć na próbę ale odradzam pewnie do tego czasu pewnie już znajdziesz sobie kogoś wartościowszego.
Pamiętaj teraz cierpliwość i czujność. Nic mu nie mów tylko obserwuj bo jak się dowie to bardziej zacznie się kryć i jeszcze bardziej będziesz się denerwowała.
Z nim już już nic nie zrobisz nie ma dla niego zlituj.

24

Niedaleko  sad

25

Jak najszybciej zacznij szanować swoje emocje. Naucz się szacunku do samego siebie.
Poważnie z nim porozmawiaj.
Nie musiszsz i nie powinnać takiego zachowania akceptować. On Cię nie szanuje.
Dzisiaj to, jutro...
Przestań się oszukiwać, że nie jest do tego zdolny.

26

secondlife napisał/a:

Mój chłopak podchodzi do różnych, innych kobiet, z którymi flirtuje i na końcu bierze numer. Nigdy nie słyszałam, żeby dzownił do jakiejś, czy coś, ale mi też to baaardzo przeszkadza. Próbowałam z nim rozmawiać, ale on mająć do wyboru ja, a inne, wiem, że wybrałby inne, a później nagle z nikąd zatęsknił i wrócił, ale wciąż by robił to, co wcześniej... i gdzie tu sens?

Jezu..no nie wierze w to co czytam... kobieto!? ja rozumiem,że serce nie sługa ale masz ty choć odrobinę rozumu?,godności?

Posty [ 27 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Mąż "czatuje" z innymi kobietami- czy to już zdrada?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024