konkubent siostry zastrasza ją i mnie co robić - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » konkubent siostry zastrasza ją i mnie co robić

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: konkubent siostry zastrasza ją i mnie co robić

Witajcie moje drogie.potrzebuje od was rady.od 10 lat nie rozmawiam z ma siostra mieszkamy w tym samym domu jej facet zakazał jej ona z naszą rodziną nie utrzymuje kontaków jest zastraszona to wariat chciał mnie kiedyś pobic ze z nia chwile rozmawiałam wybijał moim chłopakom szyby w autach dziurawił opony przecinał kable najgorsze ze mój ojciec sie go boi mówi ze jest szalony lepiej cicho siedziec bo on ma duza rodzine .czemu musze cierpiec za głupi wybór siostry nienawidze jej za to ja biore leki mam nerwice lękowa a w domu ciagle nerwy boje sie wezwa policje wiem ze nie pomoga a on dalej bedzie zastraszał mnie wyzywał od kurw. mam dosc on ma 29 lat czy nalezy sie az tak bac tego człowieka nie chce wpasc w gorsze nerwy

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: konkubent siostry zastrasza ją i mnie co robić

Piszesz okropnie niezrozumiale. Czy należy rozumieć, że to jakaś kamienica ten wspólny dom? Pytam, bo jest różnica w zależności od tego kto u kogo mieszka. Opisz to jakimiś zrozumiałymi, krótkimi zdaniami, proszę. Wtedy może uda się coś podpowiedzieć.

3

sylwinka napisał/a:

Witajcie moje drogie.potrzebuje od was rady.od 10 lat nie rozmawiam z ma siostra mieszkamy w tym samym domu jej facet zakazał jej ona z naszą rodziną nie utrzymuje kontaków jest zastraszona to wariat chciał mnie kiedyś pobic ze z nia chwile rozmawiałam wybijał moim chłopakom szyby w autach dziurawił opony przecinał kable najgorsze ze mój ojciec sie go boi mówi ze jest szalony lepiej cicho siedziec bo on ma duza rodzine .czemu musze cierpiec za głupi wybór siostry nienawidze jej za to ja biore leki mam nerwice lękowa a w domu ciagle nerwy boje sie wezwa policje wiem ze nie pomoga a on dalej bedzie zastraszał mnie wyzywał od kurw. mam dosc on ma 29 lat czy nalezy sie az tak bac tego człowieka nie chce wpasc w gorsze nerwy

Po pierwsze: Sylwinko, nie używamy  tu WULGARYZMÓW!

Używaj za to więcej kropek i wielkich liter po nich, by łatwiej było czytać i zrozumieć to, co chcesz powiedzieć.

Trudno mi zrozumieć, co widzi Twoja siostra w tym człowieku. Dlaczego godzi się na takie jego zachowania!? Ten człowiek to niebezpieczny typ i moim zdaniem. należy jak najszybciej porozmawiać o tym problemie z siostrą i poinformować ją, że jeśli ona nie wpłynie na jego zachowanie, powiadomicie policję. Jeśli nawet Wasz ojciec boi się tego typa, to tym bardziej trzeba ukrócić  jego  rozboje.
Siostrze należy współczuć, bo chyba jest całkowicie zaślepiona.  I koniecznie otworzyć oczy, bi nie jest trudne do przewidzenia, co ją wkrótce może od tego człowieka spotkać.
A może on jest rzeczywiście chory? Psychicznie. Takich zabierają specjalne karetki, gdy nie jest w stanie opanować ataku szału.  Wasz nieukrywany strach, to woda na młyn tego typa.

4

Faktycznie ciężko coś zrozumieć.
Siostra z nim mieszka w domu rodzinnym Twoich rodziców? Jeśli tak, może da się go eksmitować. Na jakiej podstawie on z Wami mieszka?

Zamiast wzywać policję lepiej idź na komisariat i poszukaj tam pomocy. Opisz sytuację i powiedz, że boicie sie tego człowieka i nie wiesz co możesz zrobić.
Policja na pewno wyjaśni Ci jakie są możliwe działania.
a najlepszy kierunek to niebieska linia. Poczytaj ich stronę. Zadzwoń do nich. Dokładnie powiedzą Ci co robić.
Główny problem jaki tu widzę to ciężkie zastraszenie. Boicie się i nic nie robicie z człowiekiem, który zagraża Waszemu bezpieczeństwu. Trzeba działać. Także nie czekaj, działaj.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » konkubent siostry zastrasza ją i mnie co robić

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024