Sos tatarski :) - uwielbiam. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » KUCHNIE ŚWIATA - PRZEPISY KULINARNE » Sos tatarski :) - uwielbiam.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

1 Ostatnio edytowany przez flores18261 (2012-10-07 15:52:43)

Temat: Sos tatarski :) - uwielbiam.

Czy Wy też babeczki robicie w domu taki sos tatarski ? ja go wręcz uwielbiam. Smaczny jest do kanapek i jaj oraz wędlin, ryb ... Mój przepis na sos to 1 mały majonez ,  5jaj ugotwać na twardo drobno posiekana cebula i czosnek , drobno posiekane jajka oraz ogórek konserwowy i kilka marynowanych grzybków  no i sól i pieprz . Chyba nic nie pominełam smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Sos tatarski :) - uwielbiam.

No super sprawa, tylko ze trzeba szybko zjeść hmm

3

Catwoman napisał/a:

No super sprawa, tylko ze trzeba szybko zjeść hmm

Fakt ale jest pyszny i warto go sobie zrobić samemu te kupne to nie to samo.

4

na pewno spróbuję smile  Ja często robię jakieś.....pasty do chleba więc to też jakaś nowa alternatywa smile

5

uwielbiam wink

6

ja zwykle kupuje gotowy sos, ale po przeczytaniu tego tematu mam wielką ochotę samemu sobie zrobić:) może dzisiaj spróbuje smile i też uwielbiam smile

7

też lubię sosy na bazie majonezu. Moje ostatnie odkrycie to sos zupełnie prosty i szybki w przygotowaniu, a super smaczny. biorę kilka łyżek gęstego majonezu, kilka ząbków czosnku, które siekam, i duuuzo koperku. Łączę i sos gotowy. świetny do kanapek, ale w mojej kuchni ma coraz więcej zastosowań, ostatnio rodzina zażyczyła go sobie do placków ziemniaczanych wink

8

To ja wszystkie majonezy w sosach zastepują gęstym jogurtem smile

9

aga.w.kuchni napisał/a:

też lubię sosy na bazie majonezu. Moje ostatnie odkrycie to sos zupełnie prosty i szybki w przygotowaniu, a super smaczny. biorę kilka łyżek gęstego majonezu, kilka ząbków czosnku, które siekam, i duuuzo koperku. Łączę i sos gotowy. świetny do kanapek, ale w mojej kuchni ma coraz więcej zastosowań, ostatnio rodzina zażyczyła go sobie do placków ziemniaczanych wink

Jutro robię placuszki to ten Twój sos zrobię sobię bo też wygląda smacznie.

10

Ja robię tak:

Ogórki konserwowe i grzybki odsączam z zalewy i kroję w drobną kostkę. Do majonezu dodaję łyżeczkę musztardy i łyżeczkę maggi. Doprawiam solą i pieprzem, a na koniec dodaję grzybki i ogórki.

11

Oj    ja też uwielbiam sos tatarski ! big_smile  cebula+ogóki kiszone+pieczarki+majonez = mniam smile:):)

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » KUCHNIE ŚWIATA - PRZEPISY KULINARNE » Sos tatarski :) - uwielbiam.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024