Czemu tak sie dzieje ze obie płcie sie we mnie zakochuja?? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Czemu tak sie dzieje ze obie płcie sie we mnie zakochuja??

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 33 ]

Temat: Czemu tak sie dzieje ze obie płcie sie we mnie zakochuja??

Hey. Mam problem bo denerwuje mnie to i meczy, mam narzeczonego i jestem z Nim szczęśliwa lecz wiele facetów i kobiet się we mnie zakochuje. Jest to troszkę nie smaczne jak dla mnie przez to mam komplikacje z porozumieniem się z narzeczonym. On stara się nie reagować jest dumny ze ja z nim jestem a mnie to wręcz irytuje bo przez to próbują mi macic w związku. Dostaje dziwne propozycje od kobiet i facetów to jest chore. Ja nie wiem co mam już robić. Wcześniej nie zwracałam na to uwagi lecz zaczęło się to tak jakoś intensywniej dziać ze zaczynam się martwic. Ciężko jest się nie denerwować jeśli ktoś mi pisze, że mam piękne ciało piersi i w ogóle. Co ja mam robić??

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czemu tak sie dzieje ze obie płcie sie we mnie zakochuja??

może masz takie cudne spojrzenie że działasz tak na dwie płcie ...może nie świadomie sama prowokujesz takie sytuacje wiesz że jesteś atrakcyjna i tak naprawdę chcesz tych spojrzeń tego zainteresowania ..

3

Pierwszy raz chyba słyszę, ze ktoś  narzeka na komplementy i aż musi to przedstawiać jako wielki problem smile. Teraz aż Ci zaczęłam współczuć, ze jesteś taka cudowna wink

Jakie masz komplikacje z narzeczonym, skoro On jest z tego dumny? nie stwarzaj sobie problemów, jeszcze będzie czas na prawdziwe smile.

4

Rozumiem Cię i wiem, że to naprawdę potrafi być problem. Miewam podobnie, może aż się nie zakochują, ale czasami kogoś do mnie bardzo ciągnie. Wynikają z tego niestety problemy, bo nikt nie lubi być odtrącany, a im bardziej na początku się podobasz tym bardziej będą sobie Ciebie obrzydzali, kiedy zobaczą, że z Twojej strony nie ma wzajemności.

Z moich doświadczeń - straciłam większość swojej mocy tylko przez te dwa lata, kiedy byłam spasiona. Inne sprawy (brak makijażu, rozciągnięty sweter i sprane dżinsy noszone przez cały tydzień, twarz okraszona syfami, pochylona i zgarbiona sylwetka) nie działały.

Koleżanka (która chyba też na mnie leci) powiedziała mi, że nie powinnam patrzeć na ludzi tak jak patrzę. Inna moja koleżanka (z którą niestety pracuję i która swego czasu niestety położyła mi rękę na kolanie) kiedyś zaczęła ze złością domagać się, żebym na nią nie patrzyła i jej nie obserwowała, kiedy z nią rozmawiam (staram się, ale czasami jest to bardzo trudne). Mówiła, że to ją stresuje, nie może wtedy zebrać myśli i ogólnie podobno bardzo jej to utrudnia komunikację ze mną.

Problem chyba w tym, że kiedy kogoś lubię to często patrzę takiej osobie prosto w oczy, a że lubię się uśmiechać to też uśmiecham się patrząc ludziom w oczy a to podobno jest rodzaj zachęty erotycznej. Do tego jestem otwartą i liberalną osobą, lubię też sobie pożartować...no i problem gotowy.

Rozumiem zatem, że masz problem. Nie wiem, czy próbowałaś strugać głupa na ewidentnie jawne zaczepki, stawać się zimo  formalna albo opowiadać, komuś kto na Ciebie leci o swojej miłości do partnera. Ja korzystam z tych metod. Zachowanie zimno-formalne (w stylu brytyjskim) w moim wykonaniu chyba studzi najbardziej. Powodzenia:-)

5

Nie martw sie, na mnie tez. . Podobno mam cos w sobie. Najlepsze jest to, ze pracowałam kupe czasu przy jednym stanowisku z taka jedna, a o tym, ze na mnie leci dowiedzialam sie pod koniec kadencji:) Heh

6

Small Heart napisał/a:

Hey. Mam problem bo denerwuje mnie to i meczy, mam narzeczonego i jestem z Nim szczęśliwa lecz wiele facetów i kobiet się we mnie zakochuje. Jest to troszkę nie smaczne jak dla mnie przez to mam komplikacje z porozumieniem się z narzeczonym. On stara się nie reagować jest dumny ze ja z nim jestem a mnie to wręcz irytuje bo przez to próbują mi macic w związku. Dostaje dziwne propozycje od kobiet i facetów to jest chore. Ja nie wiem co mam już robić. Wcześniej nie zwracałam na to uwagi lecz zaczęło się to tak jakoś intensywniej dziać ze zaczynam się martwic. Ciężko jest się nie denerwować jeśli ktoś mi pisze, że mam piękne ciało piersi i w ogóle. Co ja mam robić??

zmien perfumy
zawierają za dużo feromonów

7

a od kiedy to zwykle perfumy zawierają feromony?

8

Ja kazdego odrazu stopuje mowiac ze jestem w zxwiazku  i kocham swego partnera ale ich to malo interesuje Trudnodarmo ja jestem natoralna poprostu soba a tego nie da sie zmienic.
Ed-Aluzja nie badz taka dowcipna bo jakbys miala taki problem to tez nie byloby Ci do smiechu.
Aduska wierz mi nie chem tego i denerwuje mnie to. Jestem normalna dziewczyna ktora chce spokoju
Kobra mamy komplikacje bo ja juz nie chem nawet z domu wychodzic nigdzie bo mam tego dosyc jego to drazni bo chcialby isc do kina czy na kolacje a ja nie chcem bo mam dosc tych spojrzen. Nie wiem juz jak sobie radzic. Co bym nie zrobila to niec nie pomaga. Moze powinnam sie jakos oszpecic bo juz sama nie wiem. Jak dla mnie nieczym sie nie roznie od innych o aslysze ze mam w sobie cos niezwyklego  innego ze jestem bije ze mnie to cos. Tylko niech mi powie ktos w koncu co bo juz nic nie wiem. Nigdy sie nie malowalam i nie maluje nie ubieram sie ani wyzywajaco ani jak zakonnica. Lubie sie smiac i wariowac wiec to robie. Nie moge sie stac smutna i bez usmiechu bo nie potrafie i nie chcem. Nie chcem udawac kogos innego niz jestem. Co ja mam zrobic, bo juz zalamana jestem  ta sytuacja

9

Hm, dosyć intrygujący problem... a przypadkiem nie nie wyolbrzymiasz sobie niektórych rzeczy? Jak to, piszą, że masz ładne piersi? Gdzie piszą? Poza tym, czy to, że laska Ci pisze, że jesteś atrakcyjna itp, to już znaczy, że się zakochała? ;D no bo jakoś na wyrost raczej... Dla mnie to jest jakiś wyimaginowany kłopot...

10

wiesz jest takie cos jak facebook, twitter czy NAsza Klasa, tam widac zdjecia, i padaja rozne komentarze. Nie napislam ze wszyscy ale jest pare takich osob. Nie to ze laska mi pisze ze jestem atrakcyjna czy cos to nic zlego ale jesli zaczyna mi pisac ze chcialaby mnie blizej poznac, ze interesuje ja jak wygladam nago itp, itd to raczej nie jest rzecza normalna.

11

Small Heart napisał/a:

wiesz jest takie cos jak facebook, twitter czy NAsza Klasa, tam widac zdjecia, i padaja rozne komentarze. Nie napislam ze wszyscy ale jest pare takich osob. Nie to ze laska mi pisze ze jestem atrakcyjna czy cos to nic zlego ale jesli zaczyna mi pisac ze chcialaby mnie blizej poznac, ze interesuje ja jak wygladam nago itp, itd to raczej nie jest rzecza normalna.

Wrzucasz wszędzie swoje zdjęcia, a potem masz pretensję, jak znajdą się tacy, co je komentują.

Radzę zweryfikować własną definicję zakochania, bo błędnie go używasz.

12

wiesz nie wrzucam i nie wrzucalam tylko wymienilam jakie sa portale to raz a dwa czytanie ze zrozumieniem sie klania ale wiesz sa dwie kobiety zakochanie i to troszeczke za bardzo i niby to jest normalne lub zle okreslenie?? no tak moze powinnam to nazwac obsesja

13 Ostatnio edytowany przez november (2012-09-13 12:28:53)

Ale zaraz, dorota.f powiedziała logiczną rzecz: wrzucasz zdjęcia - skoro ktoś pisze, że mu sie podobasz, to chyba widzi jak wyglądasz. Wymieniłaś tylko portale, ale nie masz na nich zdjęć (czy też nie masz na nich profili - whatever), więc skąd ludzie wiedzą, jak wyglądasz?
Poza tym - w Internecie spotkać można ludzi naprawdę różnych - mniej i bardziej normalnych, to raz, a dwa, że do takich tekstów podchodzić trzeba z dużym dystansem.

14

tylko ze to sa ludzie z mojej miejscowosci i mam konto jedyne na fb i to wspolne z narzeczonym. Zdjecia tak jak pisalam sa normalne ani nie wyzywajace ani nic

15 Ostatnio edytowany przez november (2012-09-13 12:30:37)

Na FB sprawa bardzo prosta - blokujesz wszystkich obcych, zdjęcia oglądają tylko ci, którzy chcesz by je widzieli...

16

ta czynnosc juz wykonalam lecz niestety widze te osboy bardzo czesto jestetsmy z tej samej miejscowosci idac do pracy czy do sklepu lub w inne miejsca zdarza sie ze sie mijamy i dochodzi do wrecz dziwnych sytuacji

17

Small Heart napisał/a:

ale wiesz sa dwie kobiety zakochanie i to troszeczke za bardzo

Możesz raz jeszcze napisać to zdanie. Z jakimś przecinkiem lub kropką, bo jakoś nie mogę sensu się doczytać.
Chodzi Ci o to, że zakochały się w Tobie dwie kobiety? Dobrze odczytałam?
A jak to ich zakochanie się przejawia?

18

Mam nadzieję, że nikt się na Ciebie nie rzuca ;D W każdym razie, jesteś "sprawczynią" swojej atrakcyjności, więc wygląda na to, że musisz sama nauczyć się z tym sobie radzić: nauczyć się zbywać takich ludzi. Sądzę, że to nic trudnego.

19

dorota.f tak dobrze przeczytalas. Wiesz znam je jedna uczyla sie z moja siostra druga byla kiedys moja sosaidka, pytasz jak to juz Ci mowie, przynosza mi kwiaty robia prezenty typu bielizny, dostaje od nich nawet listy milosne, kazda cos innego wymysla nie chce mi sie tego rozwijac bo az mi sie niedobrze robi, ostatnio 3 dni temu jedna z Nich wyznala mi na ulicy milosc, niedosc ze byl przy tym moj narzeczony to jeszcze inni ludzie to slyszeli, myslalam ze pod ziemie sie zapadne

20 Ostatnio edytowany przez aduśka1 (2012-09-13 19:37:33)

myślę że najlepiej byłoby powiedzieć tym kobietą że nie zmieniasz oriętacjii seksualnej i nie życzysz sobie tego typu zdarzeń i żeby dały ci .. spokój.. nic innego mi nie przychodzi do głowy jak tylko to .....ignoruj całkowicie takie zachowania ......życzę ci wytrwałości .    może zwyczajna ignorancja pomoże

21

Small Heart napisał/a:

dorota.f tak dobrze przeczytalas. Wiesz znam je jedna uczyla sie z moja siostra druga byla kiedys moja sosaidka, pytasz jak to juz Ci mowie, przynosza mi kwiaty robia prezenty typu bielizny, dostaje od nich nawet listy milosne, kazda cos innego wymysla nie chce mi sie tego rozwijac bo az mi sie niedobrze robi, ostatnio 3 dni temu jedna z Nich wyznala mi na ulicy milosc, niedosc ze byl przy tym moj narzeczony to jeszcze inni ludzie to slyszeli, myslalam ze pod ziemie sie zapadne

A potem się obudziłaś wink

22

Small Heart dla mnie kluczowe są Twoje reakcje na listy, kwiaty, bieliznę i inne bonusy.
Przyjmowałaś je?
Dawałaś coś w zamian (ekwiwalentnej wartości)?
Jak reagowałaś?

Jeśli pozwalasz sprawiać sobie kosztowne, dwuznaczne i bez okazji prezenty to jest to niepokojące jak dla mnie.
Każdy lubi dostawać prezenty, ale nie wszystkie można brać. Jeśli akceptujesz prezent, to tak jakbyś okazywała, że akceptujesz  emocje, które je podyktowały. Niejako bierzesz na siebie odpowiedzialność za akceptację tych emocji.

Jeśli ktoś publicznie wyznaje Ci miłość to sprawa jest bardzo poważna. Współczuję Ci położenia, w którym się znalazłaś.

Jeśli wzięłaś jakieś prezenty oddaj/odeślij/przekaż przez znajomych je wszystkie. Tak samo postąp z listami. Dołącza do tego komentarz, że nie jesteś gotowa zatrzymać tych rzeczy i że przepraszasz (bo nie powinnaś przyjąć lub powinnaś zwrócić to wszystko dużo wcześniej).

A następnym razem - nie bierz dziewczyno, jak sprawa jest dziwna...

23

Niczego nigdy nie przyjęłam i nie dałam nic w zamian, listy odsyłałam nie czytając, za każdym razem zwracałam uwagę i mówiłam ze sobie tego nie życzę, ze mam narzeczonego i nie zmienię orientacji a one to są tylko koleżanki i takie na cześć i nic więcej. I nie mów że brałam bo nigdy nie wzięłam czasem jak ktoś je odbierał w domu to je odsyłałam pocztą z karteczką ze nie życzę sobie jakichkolwiek prezentów i nie chce żadnego kontaktu z Nimi. Jednak to nie skutkuje, myślę czy nie podać sprawy do sadu o zakaz zbliżania się, bo mnie to porostu meczy i przeszkadza.

24

Hm...jeśli nie czytałaś tych listów tylko odsyłałaś nie czytając (jak twierdzisz) to skąd wiesz, że były to listy miłosne (jak twierdzisz)?

Bardzo, bardzo, bardzo to dziwne...(i podejrzane)....no chyba, że trolujesz nam tutaj radośnie i aspiracyjnie....(pomarzyć zawsze można, a nawet wymyślić sobie jakiś nieistniejący problem:-).

Dziwne jest również to, że wobec bezmiaru Twojego zażenowania zaistniałą sytuacją deklarujesz, że nie będziesz zachowywać się inaczej, bo taka, jaka jesteś, jesteś naturalna.

Niby postawa godna pochwały jednak w podobnych sytuacjach zawsze wolałam zachowywać się nienaturalnie (we własnym odczuciu) byleby mieć spokój. To dla mnie naprawdę mała cena za spokój.

Rozumiem, że Ty wolałabyś nie wychodzić z domu albo iść ze sprawą na policję niż celowo odstraszyć/zniechęcić amanta/amantkę ?

25

A mnie nie pasuje odsyłanie pocztą prezentów z powrotem? Kto by się fatygował.
Ja też mam i zawsze miałam wielu natrętnych wielbicieli i nawet do głowy by mi nie przyszło odsyłać jakieś prezenty. Po prostu to ignoruje, często się to zdarzało, więc przywykłam i nie przywiązuje większej uwagi.
Twoje zachowanie zaprezentowane w tych postach jest bardzo nienaturalne i nietypowe dla dziewczyny, która miała i ma wielu wielbicieli. Kobiety, które całe życie miały do czynienia z zakochanymi w nich osobami, wiedzą z czasem jak się w podobnych sytuacjach zachować.
Gdybyś miała 14ście lat może uwierzyłabym Ci w tę historyjkę.
Wydaje mi się, że po prostu strasznie wyolbrzymiasz, bo znalazły się 2-3 osoby, którym akurat w tym samym czasie się podobasz i nie umiesz się odnaleźć w tej sytuacji, dopowiadając sobie, że każdy kto jest do Ciebie teraz uprzejmy też na pewno się w Tobie zakochał.

26

wiesz jak dla mnie najlepiej jest odesłać prezent i nie odbierać go bo tego nie chcę to raz jeśli widzę na kopercie serduszka lub odciśnięte buziaki to raczej nic normalnego nie wróży. i chciałabym aby to była tylko fikcja lecz niestety nie jest. I cieczko jest się pozbyć takich osób. A w sytuacji każdy umie się odnaleźć lecz jeśli jest się w związku to nie chce się ich w ogole. I chcialabym i takie osoby jak Wy sadzace ze to wymysly znalazlysie w takiej syuacji jak ja ciekawe jakby to bylo

27

chcialabym tak miec ale cóz,jak sie jest brzydkim to można pomarzyć

28

Tak, tak, piszesz prawdę, całą prawdę i tylko prawdę, a...jak Ty to napisałaś wcześniej..."Z pępka wydobywa mi się coś jakby woda o dziwnym zapachu a potem robią się z Niej stópki i tak w koło"...

Buźkami czy serduszkami na kopertach następnym razem się nie przejmuj...nie można sądzić książki po okładce...a small hearta po rzekomym problemie...

29

trudnodarmo widzisz mam siostrę która nie ma dostępu do neta a chciała się dowiedzieć coś o jej brzydkim problemie to użyła mojego konta idaj juz sobie siana ze swoimi radami

30

Small Heart,

chyba zaczynam rozumieć już wszystko...zakład karny...pępek, z którego wydobywa się woda o dziwnym zapachu, z której robią się małe stópki i tak w koło...w końcu Twoje problemy ze wzbudzaniem szaleńczej miłości...no i jeszcze radzenie mi "bym sobie siana dała" (jakbyś nie wiedziała, że jako homo sapiens sianem się nie żywię).

Tak, tak...myślę, że z pępka Twojej siostry (po tym jak odwiedziła ukochanego w ZK, bo Ty masz przecież ukochanego na miejscu) wyszły małe kosmity, które zainplantowały Ci coś kosmicznego, co sprawia, że wszyscy się w Tobie zakochują. Powaga.

Widziałam chyba nawet podobny odcinek w "Archiwum X". Tam to wszystko bardzo sugestywnie przedstawione było (i wiarygodnie).

Uważam, że powinnaś skontaktować się z redaktorami czasopisma Nexus (jeśli nadal jest wydawane). Twój problem jest poważny i niebanalny. Przerasta prawdopodobnie możliwości wszystkich tu obecnych.

No dobra...idę na kolację (bo siana nie jadam) i pozdrawiam trzymając kciuki za Twoją pomyślność oraz szybkie rozprawienie się z problemem.

31

Dziewczyna ma najwyraźniej poważne problemy sama ze sobą, że wymyśla takie różne historyki, aby zwrócić choć niewielką uwagę na siebie.

32

Też mam bardzo duże powodzenie u innych, też u kobiet i mężczyzn ale mi to raczej nie przeszkadza. Wręcz przeciwnie. Praktycznie codziennie słyszę coś miłego na mój temat i bardzo mnie to cieszy. Pewnie dlatego, że sama się lubię i wierze w te komplementy. Musisz mieć straszne kompleksy i uraz do siebie jeśli przeszkadza Ci to w innych. Widzą to czego Ty nigdy nie zauważysz. Współczuje... To gorsze niż bycie nie atrakcyjną, ale akceptującą siebie.

Posty [ 33 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Czemu tak sie dzieje ze obie płcie sie we mnie zakochuja??

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024