Problem z byciem soba - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Problem z byciem soba

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Problem z byciem soba

Ostatnio zauwazylam ,ze mam problem z pokazaniem nowej osobie (chodzi zwlaszcza o chlopakow) jaka jestem naprawde,tylko ukazuje sie z tej zlej strony ... wiem ze mam uraz i nie chce sie wiazac i nie wiem czy przez to taka jestem,sama nie wiem,ale ostatnio przez takie zachowanie stracilam kogos...niepotrzebnie czasami dzialam pod wplywem emocji potem tego zaluje obiecuje ze nie zorbie znow tak i co za kazdym razem to samo  nie wiem jak to zmienic i jak sie da poznac taka jaka jestem?

ten probelem nie dotyczy kolezanek i chlopakow czy osob,ktorych znam juz dlugo dla nich jestem taka jaka jestem i wiem ze lubia mnie za to

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Problem z byciem soba

Witaj !
Problemy  z przeszłości bardzo często oddziaływają na nas i ukierunkowują nasze działanie w teraźniejszości. Napisałaś, że jesteś świadoma tego, że masz uraz. To bardzo dobrze, to pierwszy krok do tego by się zmienić ! smile. Napisałaś, że przez ?ten uraz? nie chcesz się wiązać, może to właśnie dlatego się tak zachowujesz aby odstraszyć potencjalnych kandydatów na partnera ? Może masz problem z zaufaniem do nowo poznanych ?
Nie napisałaś co to znaczy, że pokazujesz się innym od tej ?złej strony?. Wiec, wiele nie mogę Ci napisać.

Tak czy siak, polecam skontaktowanie się z psychologiem bądź psychoterapeutom bo od tego oni są.
Sama przecież zauważyłaś, że ten problem uniemożliwia Ci normalne funkcjonowanie.
Może ja specjalistą nie jestem, ale uważam, że zwykła terapia poznawcza rozwiąże Twój problem wink

3

Zawsze jest się sobą.
Gdy dana osoba nie czując się bezpiecznie jest dla innych oschłą, nieprzyjemną, uszczypliwą, itp., też jest sobą. Problem polega na zmianie postrzegania nowo poznanych osób, by nie uważać je za coś zagrażającego. I tutaj może pomóc terapia.

4

samej nie mozna sobie z tym poradzic?

5

Postaraj się po prostu być sobą...
Nie udawaj kogoś kim tak naprawdę nie jesteś tylko po to by sie komus przypodobać lub kogoś zniechęcić. Naturalne zachowanie jest najlepszym sposobem na poznanie drugiej osoby i vice versa tylko bedąc sobą dajesz drugiej osobie szansę na właściwą ocenę tego jaka naprawdę Jesteś. Nie staraj sie robić czegoś na siłę bądź naturalna smile

6

popieram w pełni ZŁUDZENIE bądz sobą,staraj się robic i mówic wszystko na luzie a pewnie będzie ok....pozdrawiam

7

Ooo, jak się koleżanki od razu rzuciły do pomocy, żeby tylko terapii uniknąć big_smile

Sobą, sobą, chyba sową, rady na piątkę - podążając za Wielokropek, ona jest sobą, tylko się dystansuje hmm

Żeby poradzić sobie z problemem samodzielnie, musisz stawić czoła pokładom gorzkich prawd i lęków, zalegających w głębi swojego umysłu i stanąć twarzą w twarz z istotą problemu.

Mówiąc bardziej prozaicznie, odpowiedz sobie na podstawowe pytanie: dlaczego i kiedy się to zaczęło ?

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Problem z byciem soba

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024