Nie wiem czy mnie kocha :( - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nie wiem czy mnie kocha :(

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Nie wiem czy mnie kocha :(

Witam wszystkich!
Postaram się Wam opowiedzieć moją historię i bardzo proszę o poradę. Bo już sama nie wiem co robić.

Mam 19 lat i od grudnia zeszłego roku chodzę z chłopakiem. On ma 25 lat. I sprawa wygląda tak, że on miał 3 partnerki przede mną a on jest moim pierwszym partnerem seksualnym. Codziennie mi mówi, że mnie kocha, że jestem piękna, daje mi kwiaty bez okazji, zawsze jak się pokłócimy to on pierwszy wyciąga rękę na zgodę itp. Jednak mimo wszystko mam poczucie, że mnie nie kocha. Z tego co on mi kiedyś opowiadał to z pierwszą dziewczyną bardzo urozmaicali sobie swoje życie erotyczne. I czasami ma takie momenty, że powie coś o pejczu, kajdankach i ja to odbieram to w taki sposób, że on ciągle o niej myśli, bo ja nie uznaję takich zabaw w łóżku. Uważam, że on ciągle kocha swoją pierwszą dziewczynę i to mnie tak irytuje i zasmuca, że nie potrafię normalnie funkcjonować. Nie mam zamiaru grać w jego życiu drugoplanowej kobiety. Jeżeli już z kimś będę to chcę żebym dla niego tylko ja się liczyła. O dwie pozostałe nie jestem zazdrosna tylko o tą pierwszą. I jeżeli porównać nas dwie to ja wychodzę na plus, bo jestem od niej i ładniejsza i inteligentniejsza. Więc nie wiem co go tak do niej ciągnie albo po prostu to są moje urojenia. Wiele razy się pytałam czy mnie kocha bardziej niż te pozostałe i zawsze odpowiadał twierdząco, no ale co miał innego powiedzieć? Proszę kogoś o szybko i obiektywną ocenę. Czy to ze mną coś jest nie tak i źle to dobieram i nie powinnam sobie robić problemów czy to on o niej nie może zapomnieć. Może to wynika z mojego niedojrzałego podejścia do związku. Już sama nie wiem. Proszę o szczere odpowiedzi. Będę wdzięczna za wszelkie chęci pomocy mi.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Piotrek82 (2012-03-10 17:19:34)

Odp: Nie wiem czy mnie kocha :(

Kasiu czy Cię kocha czy nie to już sama musisz dociec ocenić wywnioskować, zaobserwować.

Jedno jest pewne jest zaangażowany tylko pytanie czy chodzi Ci o Ciebie jako osobę czy o seks.
Jeśli to pierwsze to ok.
A to co piszesz o tych pejczach to nie chodzi o tą konkretną kobietę tylko sytuacje -fetysz. On lubi takie zabawy i tyle. Dziwi mnie to po co Tobie mówi skoro jesteś dziewicą, wiadomo, że do takich zabaw nie namówi się mało doświadczonej kobiety. Najpierw trzeba zacząć od podstaw.

Co do stwierdzenia czy kocha to nikt tu Ci nie da odpowiedzi jedynie może powiedzieć że się bardzo stara i to jest plus.

3

Dziękuję Piotrze za odpowiedź. Myślę, że mnie kocha i nie chodzi mu jedynie o seks, bo z tego co mówi to planuje mi się oświadczyć i założyć ze mną rodzinę. Bo kiedyś mi się zapytał czy chciałabym z nim być jak mąż i żona. A do sprostowania to nie jestem dziewicą, bo z nim straciłam cnotę.

4

Mezczyzni lubia gadac o tym co ich kreci w seksie i dzielic sie tym ze swoimi partnerkami. Zawsze mozna sprobowac czegos nowego w lozku, pytanie czy Ty jestes gotowa na eksperymenty. Powinnas z nim porozmawiac.
Nie zawsze to co kreci jedna osobe kreci i tez partnerke.
Wczesniejsze kobiety twojego lubego nie powinny Cie interesowac,bylo minelo. Wazne to co teraz jest miedzy Wami.

5

hej Kasiaaa93,

po pierwsze jestes bardzo mlodziutka i masz malo doswiadczenia w takich kontaktach damsko-meskich. twoj facet chce byc uczciwy przede wszystkim, opowiada ci co go kreci w sexie a ty odbierasz to troche zbyt negatywnie. nie wiem czy probowaliscie to robic (to co on lubi) czy probowaliscie cos innego znalezc wspolnego co bedzie urozmaicac wasze kontakty erotyczne. daj mu szanse, on napewno postara sie dostosowac do twoich preferencji.
nie mysl za duzo o bylych jego partnerkach. teraz ty sie liczysz.
poza tym jak mozesz pytac faceta ktora kobiete kochal bardziej ciebie czy inne? to dziecinne bardzo jest sorry ale naprawde rozsmieszylas mnie tym. poza tym twoje stwierdzenie:
I jeżeli porównać nas dwie to ja wychodzę na plus, bo jestem od niej i ładniejsza i inteligentniejsza. Więc nie wiem co go tak do niej ciągnie albo po prostu to są moje urojenia.

nie uwazasz, ze takie porownania sa rowniez troche dziecinne? jak to wywnioskowalas?

Wieczne Miasto BG

6

No nie wiem czy to dziecinne, że się pytam czy mnie kocha bardziej niż tamte. Chce z jego strony wyznań, żeby mnie upewniał w przekonaniu, że to ja jestem dla niego najważniejsza. Tak samo ja też byłam w związku przed nim i otwarcie mogę przyznać, że obecnego partnera bardziej kocham od tego poprzedniego i nie widzę w tym nic dziecinnego. Już trochę jestem tutaj na forum i widzę, że nie tylko ja mam problemy i jestem w stanie wywnioskować, że psychika kobiety jest bardzo złożona i niejednoznaczna. I każda z nas ma jakieś lęki. Więc moje pytania czy mnie kocha bardziej mają na celu upewnianie mnie. wtedy jest mi lepiej. Z góry mówię, że nie jestem aż tak dziecinna, bo wszyscy mi mówią, że na swój wie jestem nad wyraz dojrzała, a to, że każdy z nas ma lęki i każdy z nas na różne sposoby sobie z nimi radzi to już inna sprawa. To nie ma nic do mojej dziecinności. Pytała się pani także skąd wnioskuję, że jestem inteligentniejsza i ładniejsza od nich. To bardzo proste: patrząc na ich zdjęcia. Wiem, że pani powie, że nie powinnam tak robić, ale każdy z nas ocenia drugiego człowieka po wyglądzie zewnętrznym. Nie jestem bita w ambicje, bo nawet moge powiedzieć, że mam lekko zanizoną samoocenę, nie uważam siebie za jakoś piekność, nie stoję przed lustrem 24 godziny na dobę. Ludzie mi mówią, że jestem piękna, ładna. To już nie są moje słowa lecz słowa innych ludzi. Ja sama uważam, że nie ma we mnie nic specjalnego, ale skoro inni ludzie mówią to obiektywnie to im wierzę. Tak samo jak było na początku i się dopiero wiązałam z obecnym partnerem to jego wszystkie koleżanki, znajome, koledzy, sąsiedzi mówili mu, że znalazł sobie piękną kobietę i że ja mu wynagradzam wszystkie dotychczasowe niepowodzenia w związkach i że warto było przeżyć tyle zawodów miłosnych aby być teraz ze mną. Także to o czymś świadczy. A patrząc na ich zdjęcia widzę urocze dziewczyny, każda o innym typie urody, no ale mimo wszystko nie są aż tak urodziwe. A jeżeli o inteligencje, to również, chodzę do dobrego liceum, mam bardzo dobrą średnia a po maturze wybieram się na studia a one pokończyły zawodówki albo technika. Więc wytłumaczyłam pani skąd moje wnioski. Proszę mnie nie krytykować, wiem, że na świecie zawsze znajdzie się ktos inteligeniejszy czy piekniejszy, ale patrzać obiektywnie na nie doszłam własnie do takiego zdania. Nie jestem jakąś dziewczyną wpatrzoną w siebie, bo jakby tak bylo to by mnie tu nie było i bym nie prosiła o pomoc.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nie wiem czy mnie kocha :(

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024