Praga - Czechy - co warto zobaczyć? gdzie i co zjeść i wypić? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PODRÓŻE MARZEŃ » Praga - Czechy - co warto zobaczyć? gdzie i co zjeść i wypić?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 31 ]

Temat: Praga - Czechy - co warto zobaczyć? gdzie i co zjeść i wypić?

Witajcie,

Zaraz po świętach Wielkanocnych wybieram się do Pragi.
Już mam bilety na autobus, hotel również zarezerwowany. Przewodnik książkowy kupiony.
No i trochę już się zaczęłam orientować w temacie.

Ale najlepiej jest jak ktoś po prostu coś fajnego doradzi. smile
I o to Was proszę. smile
Kto z Was był niech się wypowiada.
Szczególnie interesują mnie takie nieszablonowe miejsca - oczywiście te z  przewodnika znane mniej lub bardziej zamierzam w większości obejrzeć ale nie tylko te. smile
Może znacie właśnie jakieś ciekawe knajpki z dobrym regionalnym jedzeniem, albo ciekawe uliczki schowane gdzieś w cieniu tych bardziej turystycznych. A może nawet jakiś ciekawy zabytek ale taki o którym prawie nikt nie wie.  Albo o czym warto wiedzieć? Gdzie lepiej uważać i gdzie można spokojnie spędzić całą noc. itp itd. ;]
Hm..? smile

Czekam na komentarze. smile

Pozdrawiam.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Praga - Czechy - co warto zobaczyć? gdzie i co zjeść i wypić?

Byłam w Czechach i bardzo dobrze wspominam ten wyjazd.
Poza samą Pragą moim zdaniem warto zobaczyć takie miasteczka jak Litomyśl, Ołomuniec czy Kutna Hora. jest tam parę naprawdę fajnych miejsc do zwiedzenia.
Jeżeli chodzi o miejsca gdzie można się napić dobrego piwa i jest ten klimat to u Fleka bądź u Fleku po czesku. Jeżeli chodzi o jedzenie nie natrafiłam na miejsce, które szczególnie by mnie zachwyciło. Ogólnie mogę powiedzieć, że samo jedzenie w Czechach było smaczne. I te regionalne potrawy i te zwyczajne.
Jeżeli chodzi o schowane gdzieś uliczki zorientuję się i Ci napiszę gdzie coś takiego można znaleźć smile
Mam znajomą, która od paru lat mieszka w Czechach i jest fanką tego kraju. Lubi zwiedzać nietypowe miejsca więc pewnie będzie się orientowała w temacie.

3

niki_82 napisał/a:

Witajcie,

Zaraz po świętach Wielkanocnych wybieram się do Pragi.
Już mam bilety na autobus, hotel również zarezerwowany. Przewodnik książkowy kupiony.
No i trochę już się zaczęłam orientować w temacie.

Ale najlepiej jest jak ktoś po prostu coś fajnego doradzi. smile
I o to Was proszę. smile
Kto z Was był niech się wypowiada.
Szczególnie interesują mnie takie nieszablonowe miejsca - oczywiście te z  przewodnika znane mniej lub bardziej zamierzam w większości obejrzeć ale nie tylko te. smile
Może znacie właśnie jakieś ciekawe knajpki z dobrym regionalnym jedzeniem, albo ciekawe uliczki schowane gdzieś w cieniu tych bardziej turystycznych. A może nawet jakiś ciekawy zabytek ale taki o którym prawie nikt nie wie.  Albo o czym warto wiedzieć? Gdzie lepiej uważać i gdzie można spokojnie spędzić całą noc. itp itd. ;]
Hm..? smile

Czekam na komentarze. smile

Pozdrawiam.

Praga jest przesliczna, oczywiscie nie cala, tam tez komunizm dotarl:) Pytanie: na ile tam jedziesz? Bo jak na 2 dni to sama starowka, mosty, Mala Strana zajmie Ci caly czas. Polecam tez Vesehrad - znajdziesz na google.

A jedzenie..mnie czeska kuchnia srednio pasuje ale dobrze podaja kaczke. Z knedlikami rzecz jasna. Za to piwo:)))

Z innych miast na pewno, na mur, warto odwiedzic Cesky Krumlov - perelka. Ale daleko od Pragi.

Ja Prage uwielbiam i moge tam jezdzic ile sie da, a najlepiej z moim ukochanym Czechem:)

4

agnes91 napisał/a:

Byłam w Czechach i bardzo dobrze wspominam ten wyjazd.
Poza samą Pragą moim zdaniem warto zobaczyć takie miasteczka jak Litomyśl, Ołomuniec czy Kutna Hora. jest tam parę naprawdę fajnych miejsc do zwiedzenia.
Jeżeli chodzi o miejsca gdzie można się napić dobrego piwa i jest ten klimat to u Fleka bądź u Fleku po czesku. Jeżeli chodzi o jedzenie nie natrafiłam na miejsce, które szczególnie by mnie zachwyciło. Ogólnie mogę powiedzieć, że samo jedzenie w Czechach było smaczne. I te regionalne potrawy i te zwyczajne.
Jeżeli chodzi o schowane gdzieś uliczki zorientuję się i Ci napiszę gdzie coś takiego można znaleźć smile
Mam znajomą, która od paru lat mieszka w Czechach i jest fanką tego kraju. Lubi zwiedzać nietypowe miejsca więc pewnie będzie się orientowała w temacie.

Zanotuję sobie na następny raz. Jak będziemy już zmotoryzowani bardziej to pozwiedzamy bardziej również dalsze okolice.

Miejsce na piwko też zanotowałam , wieczorem poszukam i zaznaczę na planie miasta. smile

Mussuka napisał/a:

Praga jest przesliczna, oczywiscie nie cala, tam tez komunizm dotarl:) Pytanie: na ile tam jedziesz? Bo jak na 2 dni to sama starowka, mosty, Mala Strana zajmie Ci caly czas. Polecam tez Vesehrad - znajdziesz na google.

A jedzenie..mnie czeska kuchnia srednio pasuje ale dobrze podaja kaczke. Z knedlikami rzecz jasna. Za to piwo:)))

Z innych miast na pewno, na mur, warto odwiedzic Cesky Krumlov - perelka. Ale daleko od Pragi.

Ja Prage uwielbiam i moge tam jezdzic ile sie da, a najlepiej z moim ukochanym Czechem:)

Jedziemy na tydzień. Tak jak wyżej koleżance pisałam - jak będziemy mieli samochód to pojedziemy jeszcze raz i nie tylko do Pragi. ;]

Dzięki dziewczyny. ;]

5 Ostatnio edytowany przez niki_82 (2012-05-14 22:06:08)

Moja krótka relacja po wyjeździe - może i już kilka dni minęło ale nadal wszystko pamiętam. smile

1. Knedliki - (czy jak to się tam pisze ;p ) - powiem szczerze, że jak dla mnie to najgorsza rzecz jaką jadłam... U nich się to je zamiast ziemniaków. Są też chlebowe - jeszcze gorsze. Wersje deserowe również podają. Ale nic mi nie posmakowało.

2. Piwo - tanie - nawet w knajpach - słabsze od tego w Polsce i lepsze. Bardzo dobre jest piwo mieszane, no i samo ciemne jest pyszne - nie jest takie mocne jak u nas, dlatego można się nim delektować. Polecam.  smile

3. Zwiedzanie - zakładamy dobre i wygodne buty i w drogę. smile
My obeszliśmy chyba wszystko - od rana do wieczora chodziliśmy. Z górki i pod górkę. smile Dla osób, które za dużo ruchu nie mają, a chcą więcej pochodzić, polecam wcześniej poćwiczyć nogi. Ja dużo chodzę, ale tam czułam zmęczenie nóg i lekkie zakwasy od wchodzenia pod górę.

4. Transport publiczny - niezbyt tani. - ale są 3 linie metra. My byliśmy 6 dni. mieliśmy sobie kupić 2 razy bilety 3 dniowe ale kupiliśmy tylko na pierwszą część wyjazdu, bo się okazało że wszytsko jest blisko, w drugiej połowie wyjazdu kupiliśmy razem może 6 do 8 sztuk biletów czasowych  - chyba 30 minutowych.

5. Pamiątki - drogo - zawsze cos chcemy kupić komuś bliskiemu i powiem szczerze, że z Paryża przywieźliśmy całą malutką torbę podróżną  pamiątek a tutaj kupiliśmy tylko pocztówki i sobie kieliszki w kształcie kufli z ilustracjami.

6. Gdzie polecam wejść:
* wieża ratuszowa - widok bardzo przyjemny
* kompleks zamkowy - sam zamek w środku jest z tego najsłabszy jak dla mnie - po prostu jedna wielka sala i kilka małych pomieszczeń - w sumie bez niczego - ale nie pomijajcie złotej uliczki - bardzo ładna jest, paniom się spodoba
* brama prochowa - robi wrażenie na żywo (w sumie tam zapomnieliśmy wejść.. ;/ )
* kościół św mikołaja - mojego męża zachwycił smile
* ogród Wallensteina - fajny klimat , można posiedzieć odpocząć, i popatrzeć na piękne pawie - są nawet białe, które widziałam pierwszy raz w życiu smile
* katedra św Wita - środek i wieża widokowa - super widoki smile tylo uwaga, dużo schodów smile
* Petrin i mini wieża Eiffla smile (wysoko, długa droga pod górkę - ale później znaleźliśmy tramwaj który tam wjeżdża - działa na normalnych biletach komunikacji miejskiej)
* Vitkov - wzgórze a z niego piękny widok na całą Pragę , polecam zwłaszcza przy zachodzie słonca

7. wszystkie wieże widokowe i wzgórza zaliczyłam (oprócz bramy prochowej) - zakochałam się w tych pięknych czerwonych daszkach i widoku na całą Pragę. smile

8. trdelnik - mnie jako łasuchowi o dziwo nie smakował - ale mąż się zajadał. Cena - z tego co pamiętam to ok 50 Kc - czyli moim zdaniem niezbyt tanio - ale cóż - turysta płaci.

9. nakladany hermelin - ser - wygląda jak pleśniowy - ale to chyba coś innego - przyprawiony - wyjęty chyba z jakiejś zaprawy - mnie posmakowało. smile

6

Dla mnie najfajniejsze w Pradze jest Staropramen Vistor's Center. Można podejrzeć jak robi się piwo, dowiedzieć czegoś ciekawego i oczywiście napić się Staropramena. Wszystko wygląda naprawdę imponująco, ekrany, hologramy, wizualizacje, po prostu bomba!

7

Byłam w Pradze tylko raz, jako nastolatka ale wspominam to bardzo dobrze. Miasto jest piękne, interesujące! Pamiętam nawet jak się zachwycałam Mostem Karola smile

8

Też się zachwycałam Mostem Karola smile Pamiętam go o wschodzie słońca smile

9

Generalnie wszystko co udalo mi sie zobaczyc w Pradze warte jest polecenia - Most Karola, Mala Strana, Stare Miasto z zegarem Orloj. Jednak dla mnie niezapomniany był widok z murów Wyszehradu na Pragę. Zwłaszcza nocą !!
Udało nam sie znaleźć hotel tuz przy murach Wyszehradu, wiec spacerowac można było całą noc. Szkoda, że o tej porze Cmentarz koło Bazyliki Św. Piotra i Pawła był zamknięty smile
Polecam wszystkim.

10

Mała Strana, Most Karola, Hradczany ; )
W Pradze byłam tylko raz, ale bardzo miło to wspominam. Zakochałam się w tym mieście i jeszcze nie raz tam wrócę ; )

11 Ostatnio edytowany przez Averyl (2013-02-20 23:22:42)

W Pradze można kupić bilet turystyczny - przez 3 dni masz możliwość zwiedzania praktycznie wszystkiego big_smile W cenie tego karnetu masz więcej ciekawych obiektów niż możliwości czasowych, poza tym on chyba też obejmuje transport miejski. Do tej karty dostajesz taką książeczkę, gdzie masz opisane obiekty.

Czechy są piękne. Poleciłabym Ci jeszcze Czeski Krumlow - bajkowe miejsce. Jest tam niesamowity zamek, gdzie prawie wszystko się zachowało (dywany, miski, łóżka, itd), jest tam też teatr barokowy - bilet jest bardzo drogi, ale wart swoje ceny. Krumlow warto zobaczyć!

12 Ostatnio edytowany przez Galatea 40+++ (2013-02-21 08:49:35)

Szkoda, ze nie wybierasz sie do Pragi jesienia - jest wtedy najpiekniejsza.
Z nieszablonowych miejsc polecam :

- tanczacy dom
- uliczke, ktora uchodzi za najbardziej waska na swiecie

Wszystko inne zostalo juz wymienione przez poprzednie posty.
Jedzenie, jakie jest - pozostaw swojemu podniebieniu: niech ono rozstrzygnie.

Przyjemnych wrazen!

13

Witajcie,
wybieram się niebawem do Pragi razem z moim chłopakiem.
Jedziemy w poniedziałek z samego rana z Cieszyna i wracamy w środę późnym wieczorem.
Założył on, że weźmiemy 4000 CZK. Chcę Was zapytać czy to wystarczająco, czy może za dużo?
HOTEL mamy opłacony.
Planowane koszty:
- Transport pociągiem z czeskiego Cieszyna do Pragi: 1120 CZK
- Transport miejski: 348 CZK
- Piwo: ok. 30 koron x 4 = 120 CZK
- Posiłki: ok. 1800 CZK
25.03
obiad - 2 x 200 koron
kolacja - 2 x 150 koron
26.03
śniadanie - hotel
obiad - 2 x 200 koron
kolacja - 2 x 150 koron
27.03
śniadanie - hotel
obiad - 2 x 200 koron
- Wstęp na atrakcje turystyczne: 500 CZK
- Pamiątki: 200 CZK

Razem: 4088 CZK
Bierzemy ok. 4000 CZK ; tj. ok. 650 zł. Wystarczy?

14

W sumie wyystarczy, ale jeżeli macie jakąś dodatkową kasę warto zabrać (zakładam że tak czy inaczej będziecie mieli przy sobie karty płatnicze z jakimiś środkami). Nie wiem po prostu na co możecie sobie pozwolić i z czego wynika założony plan finansowy smile Jeśli po prostu tyle macie do wydania, to nie martw się, zmieścicie się przy odrobinie dobrej woli. Jeśli możesz przeznaczyć więcej - polecam.
Z rzeczy jeszcze nie wymienionych, do zwiedzania - Zlatá ulička (Złota uliczka). Sporo informacji w internecie. Jeśli chodzi o jedzenie:

-Utopenci - parówki w zalewie octowej - sama ich nie próbowałam, nie lubię parówek -ale jest to charakterystyczna przekąska dla Czechów, dlatego wymieniam.
-Hermelin - czeski camembert; podają jako smażony w panierce, często między serem a panierką dodają plasterek szynki
Olomoucké syrečky (właściwie : olomoucké tvarůžky) - ser dojrzewający, okropnie śmierdzi, ale przepyszny smile
- do frytek (hranolky), lub czegokolwiek, polecam tatarkę - sos tatarski (tatarská omačka)
- z deserów charakterystyczny jest miodowiec, miodownik czy jak tam się u nas mówi na to ciasto (nie lubię ciast, więc nie znam się ;D)
- knedliki to chyba już każdy zna - jeżeli będziecie mieli ochotę, to najlepiej ze svičkovou - rodzaj sosu na śmietanie; podawany z odrobiną bitej śmietany i konfiturą żurawinową
- podobnie smażony ser, ale nadal polecam
-zupa czosnkowa
-bramborák, bramboráková kapsa - placek ziemniaczany, wypełniony mięsnym farszem, filetem z kurczaka lub np całym hermelinem

Nie odpuszczę sobie i zwrócę jeszcze uwagę na moravský wrabec - czyli morawski wróbel smile W Pradze również dostępny. Niestety jest bardzo tłusty. Jest to właściwie pieczone/duszone mięso z duszoną kapustą, zazwyczaj z dodatkeim octu. Kiedy szukałam informacji o tym, z jakiego mięsa robi się wrbaca trafiłam na informację (kompletnie błędną) że wrabec jest robiony z CHUDEGO mięsa. Niestety nie. Dlatego jeśli nie lubicie tłustych potraw tak jak ja, wrabec nie dla was smile

Polecam lody absyntowe.
Udanego wyjazdu smile I pamiętajcie, w Czechach niczego nie "szukamy" wink

15

Dziękuję!
Jedziemy do Pragi i w sumie możemy wziąć więcej kasy, ale z tym jedzeniem to już sama nie wiem...
Mój mężczyzna ma wybierać za nas, co jemy a on to miłośnik polskich schabowych big_smile
Super mi to ładnie opisałaś. smile

16

Averyl napisał/a:

W Pradze można kupić bilet turystyczny - przez 3 dni masz możliwość zwiedzania praktycznie wszystkiego big_smile W cenie tego karnetu masz więcej ciekawych obiektów niż możliwości czasowych, poza tym on chyba też obejmuje transport miejski. Do tej karty dostajesz taką książeczkę, gdzie masz opisane obiekty.

Możesz napisać coś więcej. Mam zaplanowany wyjazd w kwietniu ale chyba trzeba będzie przełożyć. Nie mniej chętnie zbieram wszystkie informacje bo w Prace nie byłam z 7 lat, na pewno się pozmieniała.

17

I ja wybieram się do Pragi, ale przejazdem, będę tam pewnie jeden dzień smile ale najważniejsze rzeczy muszę zobaczyć smile

18

Witam znalazłem super blog, na którym w bardzo szczegółowy sposób autorka podeszła do zwiedzania Pragi. Powstało 6 wpisów każdy o innej dzielnicy wraz z planem zwiedzania. Bardzo pomogło mi to w planowaniu mojego fantastycznego pobytu w Pradze.  Może komuś się przyda.

archistacja.pl/index.php/2015/09/09/w-spodnicy-do-stolicy-magiczna-praga/
archistacja.pl/index.php/2015/09/14/w-spodnicy-do-stolicy-mistyczna-praga/
archistacja.pl/index.php/2015/09/18/w-spodnicy-do-stolicy-muzyczna-praga-36/
archistacja.pl/index.php/2015/09/26/w-spodnicy-do-stolicy-zielona-praga-46/
archistacja.pl/index.php/2015/10/21/w-spodnicy-do-stolicy-krolewska-praga-56/
archistacja.pl/index.php/2015/12/03/w-spodnicy-do-stolicy-zydowska-praga-66/

19

Podbijam temat. W tym roku wstępnie planuję wypad między innymi do Pragi i Czech. Możecie polecić najlepsze, najciekawsze miejsca jakie warto zobaczyć?

Oczywiście namiarami na fajne knajpy czy noclegi (hostele, schroniska etc) też będą mile widziane. Tak samo jak ogólne info o tym kraju w stylu co zabrać, przed czym się szczególnie wystrzegać. Ostatni post jest sprzed 2 lat więc...;)

20 Ostatnio edytowany przez rossanka (2017-03-03 19:29:01)

Metyl napisał/a:

Podbijam temat. W tym roku wstępnie planuję wypad między innymi do Pragi i Czech. Możecie polecić najlepsze, najciekawsze miejsca jakie warto zobaczyć?

Oczywiście namiarami na fajne knajpy czy noclegi (hostele, schroniska etc) też będą mile widziane. Tak samo jak ogólne info o tym kraju w stylu co zabrać, przed czym się szczególnie wystrzegać. Ostatni post jest sprzed 2 lat więc...;)

Fajnie jest przed niczym się nie wystrzegaj i nic nie zabieraj. Wszystko co potrzebne kupisz na miejscu. Bardzo dobra kuchnia, niedrogo, jak to kogoś interesuje, tylko nie jedz w miejscach dla turystów tylko w osiedlowych restauracjach. Typowe czeskie potrawy i smaczne.

Co zwiedzić? W Pradze wszystko, oczywiście starówka, Plac Wacława z pomnikiem J Husa, most Karola, Hradczany, Małą Stranę, mozna zobaczyć ogród Zoologiczny i Botaniczny, specyficzną żydowską dzielnicę Józefów - bardzo ciekawa zabudowa.
Hostel mogę ci dać namiar gdzie ja byłam, ale to było 7 lat temu, więc może coś się zmieniło, klasa turystyczna, ale śniadania wliczone w cenę i duży wybór.
Aha, byłam prywatnie, więc co nieco jeszcze pamiętam, nie tak jak z wycieczką, gdzie się biega i potem człowiek nie wie, gdzie był.
Nawet pamiętam, gdzie były domowe obiady smile

Ale mi smaka tą Pragą narobiłeś...

21

rossanka napisał/a:

Fajnie jest przed niczym się nie wystrzegaj i nic nie zabieraj. Wszystko co potrzebne kupisz na miejscu.

Znaczy czego mam nie zabierać? Plecaka? big_smile

Co do reszty to może się na gadu odezwę. tongue

22

Metyl napisał/a:
rossanka napisał/a:

Fajnie jest przed niczym się nie wystrzegaj i nic nie zabieraj. Wszystko co potrzebne kupisz na miejscu.

Znaczy czego mam nie zabierać? Plecaka? big_smile

Co do reszty to może się na gadu odezwę. tongue

A nie, plecak to weź, chodziło mi o rzeczy typu kilogram ryżu, zupki ala gorący kubek, albo zapas szarego mydła na miesiąc smile Tam jest w szystko i cenowo bardzo podobnie do polskich cen.

23

Hehe, nie nie, spokojnie. big_smile Ja w zeszłym roku szlajałem się po kraju przez jakieś 2-2,5 tygodnia to miałem wszystko w plecaku, circa 12kg. A co do jedzenia to albo kupowałem tak by tego samego dnia zjeść lub najpóźniej następnego do południa max. wink

24

Metyl napisał/a:

Hehe, nie nie, spokojnie. big_smile Ja w zeszłym roku szlajałem się po kraju przez jakieś 2-2,5 tygodnia to miałem wszystko w plecaku, circa 12kg. A co do jedzenia to albo kupowałem tak by tego samego dnia zjeść lub najpóźniej następnego do południa max. wink

Nie ma co targać nad bagazu, to nie dżungla. A inne miejsca to jakie zobaczysz?

25

Wiesz, akurat wtedy musiałem się tak 'obładować' bo dosłownie nie wiedziałem gdzie mnie nogi tudzież autostop poniesie więc musiałem być przygotowany na różne nietypowe sytuacje. smile

Innych póki co nie mam jakoś szczególnie zaplanowanych. Jeżeli kierunek Czechy wypali to chciałbym też zajrzeć do Wrocka.

26

Metyl napisał/a:

Wiesz, akurat wtedy musiałem się tak 'obładować' bo dosłownie nie wiedziałem gdzie mnie nogi tudzież autostop poniesie więc musiałem być przygotowany na różne nietypowe sytuacje. smile

Innych póki co nie mam jakoś szczególnie zaplanowanych. Jeżeli kierunek Czechy wypali to chciałbym też zajrzeć do Wrocka.

Wrocław też lubię. Możesz pójść szlakiem wrocławskich Krasnali.

27

Jak byłem tam póki co pierwszy i ostatni raz to na parę się natknąłem. Ale ogólnie...jest to specyficzne miasto. Co nie zmienia faktu, że warto je zobaczyć.

28

Metyl napisał/a:

Jak byłem tam póki co pierwszy i ostatni raz to na parę się natknąłem..

To ja wszystkie odwiedziłam.
A potem w kolejnych latach podochodziły nowe smile

29

rossanka napisał/a:
Metyl napisał/a:

Fajnie jest przed niczym się nie wystrzegaj i nic nie zabieraj. Wszystko co potrzebne kupisz na miejscu. Bardzo dobra kuchnia, niedrogo, jak to kogoś interesuje, tylko nie jedz w miejscach dla turystów tylko w osiedlowych restauracjach. Typowe czeskie potrawy i smaczne.

Co zwiedzić? W Pradze wszystko, oczywiście starówka, Plac Wacława z pomnikiem J Husa, most Karola, Hradczany, Małą Stranę, mozna zobaczyć ogród Zoologiczny i Botaniczny, specyficzną żydowską dzielnicę Józefów - bardzo ciekawa zabudowa.
Hostel mogę ci dać namiar gdzie ja byłam, ale to było 7 lat temu, więc może coś się zmieniło, klasa turystyczna, ale śniadania wliczone w cenę i duży wybór.
Aha, byłam prywatnie, więc co nieco jeszcze pamiętam, nie tak jak z wycieczką, gdzie się biega i potem człowiek nie wie, gdzie był.
Nawet pamiętam, gdzie były domowe obiady smile

Ale mi smaka tą Pragą narobiłeś...

Hej, hej, czy mogę się do Ciebie odezwać?
Bo też planujemy z Lubym wypad na majówkę do Pragi i chciałabym pozyskać cenne informacje o noclegach w korzystnej cenie smile i nie tylko wink

30

Tak, pewnie smile

31 Ostatnio edytowany przez lukas25 (2017-03-05 23:23:28)

W Pradze byłem końcem tamtego roku na weekend i muszę Ci powiedzieć, że to cudowne miasto. Planuję jechać tam po raz kolejny w tym roku.

Jeśli chodzi o picie, to w Pradze piłem najlepsze piwo jakie może być. Pivovar "U tří růží", a piwo nazywało się Weiss Bock. Mniam!
Pamiętam, że dwa razy jadłem w restauracji "U Kozla". Głodni byście nie wyszli, bo porcje są spore.

Na wszelki wypadek dotknij sobie tablic pod figurą Św. Jana Nepomucena smile Niby przynosi szczęście, chociaż ja tego szczęścia jeszcze nie odczułem smile

Posty [ 31 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PODRÓŻE MARZEŃ » Praga - Czechy - co warto zobaczyć? gdzie i co zjeść i wypić?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024