"Dziewczyna z tatuażem", "Róża", "W ciemności", "Żelazna dama"- to moje typy na ten weekend.
Mam pytanie do osób, które widziały choć jeden z nich: Czy akcja jest do przewidzenia, czy może dany film trzyma w napięciu?
Zależy mi na tym żeby nie stracić czasu i pieniędzy na film, którego spokojnie mogę nie obejrzeć.
Każdy wymieniony przez Ciebie film to inny typ. Poczytaj może recenzje i rozjaśni Ci się.
Właśnie chodzi mi o to, zeby osoby zarejestrowane na tym portalu, zrecenzowały mi filmy wymienione przeze mnie.
O czym każdy z nich jest, już wiem ![]()
Ja widziałam jeden: "Róża" . Według mnie fenomenalny i to nie jest patriotyzm, po prostu według mnie bardzo dobrze skonstruowany, świetna gra aktorska i wbija w fotel. Czy przewidywalny? Może trochę byc, bo tu jest historia, tu jest też inny wątek, który w pewnym stopniu można przewidzieć, ale dla mnie i tak film jest fenomenalny, dla mnie dobry film nie musi być nieprzewidywalny, ważniejsze są inne czynniki.
Innych nie oglądałam, ale i tak w rankingach, najwyżej stawiana jest "Róża". Ale to też zależy co lubisz. "Róża" to też spora dawka brutalności, dlatego jeżeli takich filmów unikasz, to nie oglądaj tego. Jeżeli lubisz też filmy bardzo dynamiczne np akcji to też sobie dpuść, bo to nie ten typ.
"Żelazna dama" to z tego co słyszałam mało biografii Margaret, większość to chyba wspomnienia, co niektórzy uważają za minus. Co kto lubi.
"Dziewczyna z tatuażem" --> podobno doby, sama chcę obejrzeć, ale to zależy czy lubisz thrillery- ja uwielbiam. Jeżeli ktoś lubi trylogię Larssona to w sam raz dla niego (tu też mam zamair czytać )
"W ciemności" tez bardzo dobry.. dużo historii, podobno wstrząsający, wszystko dzieje się w ciemności (tak słyszałam). Dla niektórych niepotrzebne sceny seksualne, ale to pewnie samemu trzeba ocenić. To film Agnieszki Holland, więc może po prostu warto sobie odpowiedzieć na pytanie czy lubi się jej filmy.
A propos "Żelaznej Damy" - napisałam o niej recenzje na swoim blogu filmjestkobieta worlpress. "Dziewczynę z tatuażem" też oglądałam - film dobry jak razowy chleb, ale nie jest wyrafinowane danie. Reszty nie widziałam, z tego co słyszałam od znajomych polecają "Różę".
Mi się podobała dziewczyna z tatuażem, od siebie polecić mogę artystę boski film!!