Jaka metode antykoncepcji wybrac? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Jaka metode antykoncepcji wybrac?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Jaka metode antykoncepcji wybrac?

Czesc dziewczyny prosze o porade. Moj facet wyjechal za granice i na pewno zostanie tam minimum pol roku. Nie chce brac tabletek anty ani zabeypieczac sie hormonalnie, bo wydaje mi sie to roche bez sensu, skoro bedziemy sie widywac raz na 1,5-2 miesciace na kilka dni badz tydzien. Nie lubie prezerwatyw i zastanawiam sie nad jakas alternatywna metoda. Czytalam, ze globulki dopochwowe oraz kremy w tym stylu maja dosc niska skutecznosc. Myslalam nad tym, zeby moze je stosowac, ale bez szczesliwego zakonczenia, badz ze szczesliwym zakonczeniem, ale juz w prezerwatywie. Sama nie wiem, moze wy bedziecie mialy jakies lepsze pomysly :) ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jaka metode antykoncepcji wybrac?

Globulki są okropne. Nie tylko mają niską skuteczność, ale po aplikacji i rozpuszczeniu jest masakra. Strasznie dużo płynu się wydziela (jeśli wiesz co mam na mysli;)) w związku z czym zero przyjemności dla partnera plus ogromny dyskomfort dla Ciebie.

3

Zgadzam się, globulki są okropne. A myślałaś o kapturku? Z tego co wiem to femcap jest dobry

4

Tak naprawdę to nie ma metody ze 100% skutecznością.

5

Nie wiem jak do tego podchodzisz, ale skuteczne są komputery cyklu. Ja akurat mam cyclotest i jestem zadowolona. Zresztą jest w tym dziale temat o komputerach cyklu.

6

Myślę, że konsultowanie formy antykoncepcji tu w takim przypadku nie ma sensu - chyba lekarz najlepiej by Ci podpowiedział. Pamiętaj że z  przypadku nie należy dobierać antykoncepcji musi ona być dopasowana do Twojego organizmu. Zapewne inaczej wygląda to kiedy nie przyjmuje się doustnie tabletek, ale mimo wszystko poziom hormonów w ludzkim organizmie jest rożny i i ja miałabym ogromne obawy stosując doraźną antykoncepcję.
Ja konsultowałam to z dermatologiem i ginekologiem padło na antykoncepcję doustna vixpo. Dążę do tego że najlepiej umówić się na wizytę jednak.

7

polecam krazki dopochwowe!!! absolutne mistrzostwo.

8

Na jaki okres czasu sie je zakłada ?
Czy są jakieś skutki uboczne ?

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Jaka metode antykoncepcji wybrac?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024