Za m-ąc ślub, a mój partner chce we wszystkim mnie kontrolować. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Za m-ąc ślub, a mój partner chce we wszystkim mnie kontrolować.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Za m-ąc ślub, a mój partner chce we wszystkim mnie kontrolować.

Witam! Jestem bardzo zdesperowana. Za miesiac mam ślub i okazuje sie ze moj narzeczony mnie we wszystkim chce kontrolowac! Jak teraz nad tym myśle to wiem ze sama jestem sobie winna. Juz po pól roku znajomosci ustalilismy date slubu, z czego do konca nie bylam zadowolona wydawalo mi sie ze to za szybko. Gdy mu to oznajmilam rozkleil sie , zaczal mowic ze mi na nim nie zalezy , ze go nie kocham, twierdzil ze skoro go kocham to powinnam chciec slubu ze dlugie chodzenie ze soba nie ma sensu. Kochalam go wiec sie zgodzilam . Wiec pozniej zareczyny itd.Pozniej zamieszkalam u niego gdyz mieszkamy dosc daleko od siebie, chcialam tam szukac pracy. Nie byłam do konca z tego zadowolona bylo mi głupio ze wzgledu na jego rodziców.Ale oczywiscie po wielu prosbach kłotniach uleglam. Jest o mnie bardzo zazdrosny, kontroluje mój telefon, gdy chcialam isc na spotaknie integracyjne gdy przebywalam jeszcze na stazu pyta czy beda tam faceci, chce mnie miec tylko dla siebie. Nawet gdy chcialam jechac do domu pomoc mamie przy truskawkach robil mi problemy twiedzac ze nie moze zyc bezemnie , ze sam nie zasnie itd. Wszystko chce robic ze mna wszystko kontrolowac zrobil mi awanture jak sama kupilam biustoniosz slubny, nie mogl zniesc ze sama wybralam sukienke slubna.Nie moglam zniesc jego jekow i klotni i w koncu zrobilam zdjecie tej sukienki. Wczoraj postanowilam go zabrac ze soba na przymiarke , widzac jak bardzo to przezywa zdalam sobie sprawe ze moze to tylko glupi przesad. Przezylam szok , gdy mnie zobaczyl wpadl w szal i wyszedl bez slowa, nie podoba mu sie dekold niby jest za duzy i cycki mi widać. Gdy w samochodzie wszystekie naskoczylysmy na niego , zaczal mi gozic ze cos sobie zrobi i wrocil dopiero w nocy. Jest tak patologicznie zazdrosny ze zlosci sie na sama mysl ze strsza pomagajac mi zakladac suknie bedzie mnie widziala w bieliznie.
  kocham go ale wiem ze tak nie moze byc co mam robic?
Staraj się nadawać tytuły adekwatne do treści postu.
Moderatorka-apoteoza

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Za m-ąc ślub, a mój partner chce we wszystkim mnie kontrolować.

Spróbuj z Nim porozmawiać i powiedzieć mu o swoich obawach, że bardzo go kochasz ale czasami jego zachowanie Cię przeraża. Pewnie wybuchnie i będzie awanturka więc uciekaj póki jeszcze możesz bo po ślubie to dopiero będziesz jego własnością sad zapomnij wtedy o znajomych i koleżankach i wielu innych rzeczach które do tej pory robiłaś. Jeśli Cię kocha to zrozumie, bo naprawdę chce być z Tobą i nie ma znaczenia czy to będzie za miesiąc czy za rok. Podejrzewam ( to tylko moja ocena ), że podejdzie Ciebie w ten sposób, iż wszystko już zapłacone i co teraz zrobicie ? Wzbudzi w Tobie poczucie winy

3

wiolluska24, każdy 'przypadek' powinno się rozpatrywać indywidualnie, ale jeśli masz czas i ochotę, przeczytaj mój post, jeden jedyny który napisałam. Chce Cię tylko ostrzec, byś potem nie musiała pisać tego co ja dziś...

4

Właśnie może dlatego tak naciskał na szybki ślub, bo chce Cię jak najszybciej sobie "przywłaszczyć". Przepraszam za wyrażenie, ale pierwsze mi się nasuneło. Rozmowa chyba nic tu nie da, to taki typ. Moja sąsiadka ma męża, który jest przesadnie zazdrosny, nie pozwala jej nigdzie samej wychodzić, odwozi ją do pracy, zawozi. Tak to do rany przyłóż, pomocny, kochany. Ale mówi, że życie z nim to udręka i radziła mi, żebym nigdy z kimś takim się nie wiązała. Wiedziałam co mówi bo sama byłam w związku z taką osobą 4 lata( przedział wieku 16-20) i dopiero po roztsaniu dotarło do mnie jak wiele straciłam z tych najlepszych lat, siedząc każdy wieczór w domu bo przecież na każdym kroku go 'zdradzałam" ( nie zdazyło się to nigdy). Zastanów się póki masz czas...

5

Moim zdaniem facet ma problem z zazdroscia,musi cos z tym zrobic.
Nie licz na to,ze zmieni sie dla Ciebie tak fruuuuuuu,nie ma takiej opcji.
Nie wiem czy wytrzymasz w takim związku to będzie(jest) wiezienie.
Jezeli mu nie uswiadomisz,ze ma ze sobą problem i nie postawisz warunkow (ewentualnej wspólnej wizyty u psychologa)
to będzie dalej tak postępował ,a Ty zatracisz swoja  tożsamosc i godnosc.

6

To patologiczna zazdrość. Po ślubie będzie jeszcze gorzej, bo on traktuje ślub jak akt własności, dlatego tak mu sie do niego spieszyło. Dobrze się zastanów czy chcesz tak żyć. Cały czas jesteś pod presją! Poczytaj tutaj na forum watki o zazdrości, nie sa optymistyczne. Jeszcze ślubu nie wzięłaś, jeszcze możesz odejść. Gdybym była Twoja matką, to właśnie bym Ci doradziła!

7

Niestety, moim zdaniem rozmowa nic w tym przypadku nie wskóra.
To taki typ człowieka - wiecznie będzie zazdrosny. Można oczywiście próbować, ale zapewne zmieni się na tydzień, dwa...a potem sesja od nowa. Wiem, co mówię. Może nie z autopsji, ale koleżanka jest w takim związku. Oczywiście twierdzi, że jest szczęśliwa, ale kiedy wszyscy inni się bawią, ona siedzi w domu. Nie może nawet porozmawiać (!) z innym kolegą, bo jej facet jest zazdrosny. I na nic rozmowy, na nic tłumaczenia. Ona się poddała, a ma dopiero osiemnaście lat...
Znałam jeszcze jeden taki związek. Trwał dwa lata. Facet w przepływie zazdrości uderzył moją przyjaciółkę (jego dziewczynę).
Na tym właśnie forum możesz poczytać wiele o związkach, w których jest taka obsesyjna zazdrość. Zobacz, jak się rozwijają... Albo raczej tkwią w martwym punkcie.
Nie jesteś szczęśliwa z zaręczyn? Nie musisz brać ślubu. To ma być obustronna decyzja, a nie wymuszanie wyrzutami sumienia ("Wyjdź za mnie, bo jeśli tego nie zrobisz, to znaczy że mnie nie kochasz"). W razie czego teraz łatwiej będzie odejść.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Za m-ąc ślub, a mój partner chce we wszystkim mnie kontrolować.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024