kiedy on za duzo pije ...... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » kiedy on za duzo pije ......

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1

Temat: kiedy on za duzo pije ......

Mam koleżankę- wspaniała dziewczyna. Jak to się mówi takiej szukać ze świeczką. Problem jej polega na tym ze nie ma szczęścia w miłości. A dokładnie to trafia na samych idiotów. Ale najgorsze jest to ze teraz jest z kolesiem który za dużo pije. Boli mnie serce gdy mówi mi ze obieca poprawę a potem znowu to robi. Wychodzi na piwo, dzwoni do niej po pijaku ze nie wie gdzie jest, może zaraz oberwać. Po czym ze skruszona mina przeprasza mówi ze ja kocha ze to  ustani raz a w rzeczywistości za parę dni robi to samo.....

Nie wiem sama co mam jej już mówić. Widze ze facet ma problemy z alkoholem, jak jest trzeźwy jest bardzo fajny ale jak wypije to się gubi.

Najbardziej boli mnie to ze ona go kocha, wie ze coś jest nie tak a mimo to tkwi przy nim....

Co robić???

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez sueno6 (2008-09-10 16:23:59)

Odp: kiedy on za duzo pije ......

Niestety Ty raczej nie masz za bardzo na to wplywu, jak ktos jest bardzo zakochany to jest w stanie wybaczyc bardzo wiele, nie slucha innych i tak zawsze zrobi swoje...
Niestety tak czesto bywa ze osoba bardzo mila, sympatyczna trafia na kogos kto na nia nie zasluguje....jednak kobieta powinna zawsze czuc szacunek do wlasnej osoby, dlatego zawsze jak zdarzy jej sie cos zlego ze strony ukochanego powinna jak najszybciej powiedziec mu ze jest  pewna granica zostala przekroczona, ze ona sobie tego nie zyczy...
Jesli on sie nie zmieni radzilabym zeby ona z nim pogadala o jego problemie-jesli mu na niej zalezy to powinien isc sie leczyc...z alkoholem nie ma zartow....
Czy jest po alkoholu dla niej agresywny???Bo jesli tak to niech od razu powie mu nara...

3

mam podobna sytuacje.
moj ojczym jest alkoholikiem. tez obiecuje poprawe. jak mama caly dzien jest w domu i go pilnuje to nie pije.. ale jak je to rece mu sie trzesa z braku %. on juz bradzo dlugo obiecuje poprawe. jedyne i chyba najsluszniejsze co zrobilysmy to zglosilysmy go na policje i teraz musi sie zglaszac co jakis czas do dzielnicowego i do psychologa a za jakis czas pojedzie do szpitala na odwyk. z takimi ludzmi ciezko rozmawiac. sad

wspolczuje Twojej kolezance.. widze jak mama to przezywa, ona pewnie podobnie.

4

i tu jest pytanie na które nie wiem gdzie znaleźć odpowiedz... ile jest w stanie wytrwać miłość.. ile raz można dawać kolejna szanse.... ile można wytrzymać niepokój kiedy on dzwoni i mówi ze jest gdzieś i ze zaraz oberwie i jak nie odbierze to znaczy ze nie żyje....

nie jest agresywny gdy pije.. tylko w kolko jej mówi ze zrobi dla niej wszystko i bardzo ja kocha.....

5

Jesli mu zalezy to powinnien sie leczyc....

6

owszem on liczy.. gdy nie wypije o jednego za duzo...

7

Na pewno wsparcie z twojej strony doda twojej koleżance pewności siebie i siły do walki ale to ona musi coś z tym zrobić,no i on musi chcieć bo na siłę nie da się nic zdziałać.Tak jak pisała CookiBitch to ciężki proces trwający latami,wyniszczający rodzinę.Moim zdaniem twoja koleżanka powinna w chwili kiedy on jest trzeźwy porozmawiać z nim i powiedzieć mu że granica zrozumienia dla niego została przekroczona -i terapia szokowa-albo idzie do specjalisty najlepiej z nią żeby nie czuł się sam ze swoim problemem-to ważne,albo jeżeli nadal nie widzi problemu i tak mu jest dobrze-zostaje sam.Tylko to wymaga niestety konsekwencji ze strony twojej koleżanki i nie może być tłumaczone miłością.

8

Zgadzam się, ze wcześniejszą krótką wypowiedzią. Jeśli mu zależy to powinien się leczyć.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » kiedy on za duzo pije ......

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024