Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...
Nie jesteś zalogowany.
Słyszałam już nie raz o tzw. szybkich randkach, czyli spotkaniach organizowanych w niektórych pubach, gdzie ludzie mają okazję porozmawiać ze sobą przez 3 minuty, i te 3 minuty są decydujące.
Wydaje mi się, że tu decydują przede wszystkim feromony i nasze ludzkie instynkty. Czy uczestniczyłyście kiedyś w podobnej zabawie? Czy można tam spotkać jakiś fajnych ludzi?
Koleżanka namawia mnie na szybką randkę, ale ja mam troche wrażenie, że to takie wystawianie mięcha na sprzedaż i mam duże opory by tam iść. Poradźcie co Wy byście zrobiły?
hej!!!! ja słyszałam i myślę że to jest bardzo fajny pomysł..... poznanie ludzi w inny sposób. Jakbyś wiedziała gdzie jest coś takiego chętnie pójdę z Tobą:)
Ps. problemem może nie być odwaga - będę Cię wspierać,
tylko miejsce bo ja mieszkam w Katowicach:)
Ostatnio o Angorze przeczytałam artykuł o nowej tendencji o tzw. hating dating. Jest to odmiana fast dating, tyle, że organizatorzy narzucają pewne reguły-- trzeba rozmawiać na drażliwe tematy, ktore prawdopodobnie spowodują kłotnie. Głowne założenie jest takie, aby ludzie od razu poznali się od tej najgorszej strony, czyli w sytuacji agresji, złości itp. Bez udawania kogoś innego, tylko wyrażając swoje prawdziwe emocje. Ale czy rzeczywiście laboratoryjne otoczenie, czyli sztucznie stworzona sytuacja może sprzyjać wyzwalaniu prawdziwych emocji? I czy poznawanie sie od tej innej strony to dobry sposob na początek znajomości?
Wydaje mi się, że kiedy ludzie się bliżej poznają i pokłocą to łatwiej jest się pogodzić, bo znajomość ma już jakieś trwałe podstawy oparte choćby na odrobinie zaufania. W sytuacji gdy kłocimy się z nowo poznaną osobą, wcale nie będziemy żałować zakonczenia tej niedoszłej znajomości. Organizatorzy takich spotkan typu hating dating, skutecznie dbają by narzucone tematy dyskusji wywoływały prawdziwe wrzenie! No coż, może to być raczej ciekawe doświadczenie, ale wątpię czy kłotnia z obcą osobą to udana forma spędzania wolnego czasu. Lepiej spożytkować ten czas w inny sposob. Do naszego kraju hating dating jeszcze chyba nie dotarł, zresztą wątpię czy ta forma szybkich randek by się przyjęła. Pozdrawiam ciepło
Ostatnio edytowany przez Ewa (2008-07-18 23:58:37)