dieta dr Pape - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: dieta dr Pape

Witam.
Czy któraś z Was posiada jakieś rzetelne informacje dotyczące diety odchudzającej dr Pape?
Tak się składa, że właśnie dzisiaj się o niej dowiedziałam. Ponoć polega to na tym, że się chudnie podczas snu. Co o tym myślicie? Muszę przyznać, że wydaje mi się to mało prawdopodobne, ale zaznaczam, że nie znam żadnych bliższych informacji o diecie dr Pape. Cóż, myślę, że muszą istnieć jakieś przesłanki, które sprawiły, że dieta ta jest całkiem popularna i znana, choć chyba bardziej za granicą. Po jakim czasie można zaobserwować pierwsze objawy działania diety? Czy ma jakiś negatywny wpływ na zdrowie i organizm? Muszę przyznać, że jak czasami czytam o działaniach ubocznych niektórych diet to aż mam dreszcze. Chociaż te negatywne opinie dotyczą zwykle różnych ?wspomagaczy? i ?cudownych? tabletek, które mają szybko odchudzić, a w efekcie niszczą zdrowie.
Czy któraś z was stosowała już ją kiedyś? Jakie są pozytywne jak i negatywne strony tej diety? Macie jakieś przepisy na obiad i kolację jeśli chodzi o tę dietę? Możecie ją polecić, czy zdecydowanie ją odradzacie i dlaczego?
Z góry bardzo dziękuję za wasze odpowiedzi.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: dieta dr Pape

Trening sam w sobie pozwala spalać kcal bodajże o 24h+ po treningu...w czasie spania też tracisz kcal. To normalne... nie wierz w diety cud, zmień sposób odżywiania.

3 Ostatnio edytowany przez karmiinowa (2013-02-09 20:22:57)

Jemy co 5 godzin, więc wychodzi na to, że mamy trzy, cztery posiłki dziennie.

Śniadania sobie nie żałujemy, nawet jeśli mamy ochotę na mała słodycz. Jemy wszystko normalnie, musimy zapewnić organizmowi wszystko co mu potrzebne, łącznie z cukrem.

Podczas obiadu również się nie głodzimy ale ograniczamy białka. Jemy węglowodany. Im więcej sałatki zjemy do posiłku tym lepiej.

Na kolacje nie jemy węglowodanów ani słodyczy. Tym razem jemy biała zwierzęce, mleko, sery, ryby, chude mięso.
''Ważna jest też odpowiednia ilość białka, zgodna z Twoim BMI. Musisz je pomnożyć X 1,5 i taką ilość gramów białka powinnaś zjeść na kolację, by w nocy organizm mógł efektywnie spalać tłuszcz. Dla przykładu, jeśli twoje BMI wynosi 25 to 25 X 1,5 = 37,5 g białka na kolacje, np 100 g mięsa zawiera 20 g białka to możesz zjeść 200 g mięsa na kolacje. Do tego różne warzywa i sałaty prócz marchwi, groszku, fasoli oraz kukurydzy. Również żadnych owoców."
Kolacje jemy najpóźniej do 19.

Ja uważam tę dietę za bardzo dobrą, wydaje się zdrowa bo tak naprawdę zapewnisz organizmowi wszystko co potrzebne.
Mój chłopak nie stosował tej diety dokładnie, jadł wszystko oprócz cukru i maksymalnie do 18 i schudł naprawdę dużo.

1. Biała drobiowa kiełbaska podsmażona na oleju sezamowym lub oliwkowym, do tego mrożonka chińskich warzyw duszona do miękkości z przyprawami
2. Jajecznica z pomidorami
3. Pierś z kurczaka pocięta w paseczki usmażona na oleju, warzywa podduszone z połową puszki mleka kokosowego i przyprawami, pod koniec dodać resztę mleka kokosowego, można dodać curry i bazylię, wymieszać z mięsem
4. Kiełbasę drobiową podsmażyć, do tego dodać pomidory bez skórki, doprawić.

4

Mieszkam w Niemczech i tutaj co 2ga osoba ktora znam stosuje te "diete". Celowo napisalam w cudzyslowie, bo to nie jest dieta, tylko sposob na zycie. I osobiscie uwazam, ze jest bardzo dobry. Sama tez staram sie tak odzywiac, nie zawsze wychodzi, ale fakt ze efekty widac. Polecam.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024