Czy jest to możliwe...sama nie wiem co mam o tym mysleć.Zapytałam męża o jego uczucia do mnie.Wiele razy go o to pytałam nigdy nic nie odpowiadał aż kiedyś usłyszałam ''zadajesz trudne pytanie''.Nie oczekuje specjalnych wyznań ale czy tak trudno powiedzieć np lubię cię albo nie specjalnie cię lubię.A może rzeczywiście nic do mnie nie czuje?
Nie wiem czy ja dobrze zrozumiałam.. Oczekujesz od męża wyznania "lubię Cie" ?? A nie "Kocham Cię" ?? Nie wiem co miał Twój mąż na myśli mówiąc "zadajesz trudne pytania". Według mnie jeżeli kogoś się kocha to nie ma się problemu z wyrażaniem swoich uczuć. Coś tu jest nie tak ze strony Twojego męża.
Trudne pytanie? Rozumiem, że wiele ludzi ma trudność wyrażania swoich uczuć... Ale skoro jesteście małżeństwem i Twoj mąż nie wie co czuje lub wie, ale wstydzi się odpowiedzieć na to pytanie to może świadczy o jego niepewności ? Wiesz, to tylko słowa ... Może Twoj facet nie jest zbyt wylewny. Są przecież tacy , którzy mówią 'kocham' nie wiedząc co to słowo znaczy . Kobiety zazwyczaj oczekują czegoś więcej , czynów , dowodów na miłość! Zaobserwuj jego zachowanie! Być może sam zdobędzie się na odwage i powie co czuje
Wiesz widze sama po swoich rodzicach, że z czasem cała miłość zaczyna lekko przygasać np nie pamiętam kiedy oni ostatni raz się całowali...
Macie dzieci?
Genralnie mężczyźni wolą swoje uczucia wyrażać gestem niż słowem. O uczuciach trudniej im mówić, często takiej ,,oziębłości emocjonalnej" mali chłopcy są uczeni w domu, gdzie wmawia się im, że mężczyzna powinien być twardy a nie uczuciowy.
Warto więc docenić drobne wyrazy miłości zamiast czekać na górnolotne wyznania. Porozumiewania się bez słów też jest niezwykle ważne.
Rzeczywiście tak jest, ze mężczyźni swoje uczucia raczej pokazują niż o nich mówią. Oprócz tego, że nie są wylewni to mają jeszcze problem z wyrażaniem i nazywaniem swoich emocji. Jednak każdy wie i potrafi chyba wyrazić czy kogoś kocha lub lubi. Przyznam, że taka odpowiedź byłaby dla mnie niepokojąca. Można by nawet rzec, że dyplomatycznie wymijająca. Zamiast powiedzieć wprost ,,nie kocham" łatwiej powiedzieć ,,nie wiem". Choć nie twierdzę, że tak właśnie zrobił Twój mąż. Jednak to Ty znasz go najlepiej i wiesz czy czujesz na co dzień jego miłość, nawet jeśli nie nazwaną słowami.
6 2010-05-04 19:05:37 Ostatnio edytowany przez Aneczka (2010-05-04 19:07:12)
ja nie lubie np tego pytania.
pomyśl że on może też nie lubi tego pytania i nie odpowiada Ci na nie