Czy jest możliwa zdrada poprzez internet???? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Czy jest możliwa zdrada poprzez internet????

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

1 Ostatnio edytowany przez darinia288 (2010-04-16 12:02:24)

Temat: Czy jest możliwa zdrada poprzez internet????

Tak jak w pytaniu wyżej. Ostatnio spotkałam się z starą znajomą i mi opowiadała, że jej mąż pisze na różnych forach czateriach z kobietami.Kiedyś ona miała do wszystkiego dostęp do poczty, gg, forum a teraz nie ona uważa ,ze coś przednią ukrywa zmienił hasła telefon nosi przy sobie. co o tym myślicie????:/

I dokładnie jej tak powiedział jak go poprosiła o hasło, że to są jego prywatne wiadomości. A jej tel przegląda kilka razy dziennie ona jego nie może Bo TO Jest Jego Prywatność!!!!!:/

Z tego co wiem to pisze z kobietami. Greyshadow zależy kto i jak to interpretuje ja również  uważała bym to za zdradę!!!!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy jest możliwa zdrada poprzez internet????

Zaraz pojawią sie odpowiedzi,ze kazdy powinien mieć swoja prywatność,ze nie wolno sprawdzać,kontrolować,bo to nieładnie ...bla bla bla.
Odkąd posiadamy z mężem telefony komórkowe [no bo nie zawsze istniały:)] ZAWSZE telefony leżą na stole. On odbirac moze moj tel ja jego,on może czytać moje smsy ,ja jego,BO NIE MAMY NIC DO UKRYCIA.
Jeżeli partner burzy sie ,że zagląda mu sie do telefony,to znaczy ze ma cos do ukrycia i nikt mi nie powie,ze tak nie jest.
Jezeli nie podaje hasła do poczty,do gg,to przecież to jest oczywiste ze nie dostaje maili z Kółka Różańcowego,a na gg nie pisze z proboszczem!!
Cwane,sprytne osoby kasują wszytko [sms,e-mail] i druga połówka może mieć dostęp do wszystkiego,mieć NIBY pełna kontrole,co nie oznacza że jej partner nie zdradza,nie flirtuje. Jest po prostu sprytny:)

3

Pisze z innymi? Dopóki to kończy się na tym, że urozmaica życie małżeńskie tylko nic nie znaczącymi flirtami - jeszcze bym zrozumiała, ze np. chciał podbudować swoje ego/nudził się/w związku jest rutyna, etc. Ale... zwykle takie pisanie (a przynajmniej bardzo często) kończy się spotkaniami w realu. Nie zawsze musi coś wyniknąć, ale ja bym uważała..

4 Ostatnio edytowany przez olimpia (2010-04-15 21:41:50)

Psychologia zdrady mówi, że zdradą jest każda nielojalność wobec partnera. Odpowiadając więc na zadane pytanie odpowiadam zgodnie z tym, że jeśli on przez internet flirtuje to jest to już zdrada. Są jednak jeszcze inne zasady definiowania tego pojęcia. To wszystko zależy bowiem od konkretnego związku. Jeśli jest w nim na pewne zachowania przyzwolenie i dopuszcza się jakiś niewinny flircik to w porządku, jeśli jednak kobieta uważa, że to już jest zdrada to jest to zdrada faktyczna. Rzecz w tym, ze to co w jednym związku jest wciąż dopuszczalne w innym bardzo mocno rani, zależy to bowiem od ludzi, relacji jakie są między nimi, itd. Ja ogólnie uważam, że jeśli facet tam czegoś poszukuje, a kobieta nie akceptuje tego, on powinien o tym wiedzieć i brać to pod uwagę. Jeśli jednak nie robi tego rani ją świadomie i od tego już tylko krok go dzieli od zdrady w realu. Kobietka48 słusznie pisze, ze w związku, w którym nie ma nic do ukrycia i jest zaufanie komórki mogą leżeć na stole, maile, gg i różne portale nie zabezpieczone hasłami, a jedna strona nie czuje się kontrolowana, bo ta druga nie ma potrzeby jej kontrolować. Jeśli jednak pojawia się jakiś niepokój, potrzeba sprawdzania to już jest sygnał, że coś jest nie tak. My intuicyjnie wyczuwamy, że mężczyzna oszukuje.

5

Posty przeniesione:

Kimi35 napisał/a:

Witam wszystkich serdecznie smile   To moja pierwsza wizyta u Was (podoba mi się tu).
Co sądzicie na temat zdrady przez internet.
Temat ten dotyczy mnie bezpośrednio,  ponieważ jakis czas temu uwikłałam się w internetowy romans. Początkowo było niewinnie, nieśmiało jakieś komplementy itd. jednak w chwili obecnej niemal każde nasze spotkanie w sieci kończy się tym, że "uprawiamy" sex.
Nadmieniam, że od 12 lat jestem szcześliwą  mężatką mamy z mężem dwoje cudownych dzieci i świetnie nam się układa.
Jednak nie mogę się oprzeć "internetowemu" facetowi, jest on ode mnie dużo starszy ( ponad 20 lat) i tak niesamowicie mnie intryguje.
Co o tym sądzicie?

Cytrynka napisał/a:

myśle że w małżeństwie nie układa ci się świetnie i sama sobie odpowiedziałaś- tak niesamowicie mnie intryguje ... JA po 17 latach małżeństwa rozumiem że nie możesz się oprzeć ,.a czy to jest dobre czy złe to kwestia  odpowiednich argumentów.

6

darinia288
dla jednych zdradą to będzie poczytaj tutaj: http://www.netkobiety.pl/t15658.html
dla innych bolesnym doświadczenie
a jeszcze innych sygnałem że związek się rozpada i trzeba cos szybko zrobić

Natomiast odpowiadając dosłownie, to przez internet nie da się zdradzić fizycznie i wirusem żadnym się nie zarazisz. Ale czy akurat emocjonalnie wyrazista zdrada, pełna passji i może równie boleć jak ta fizyczna - owszem tak.

7

kimi to co robisz swojemu mężowi jest podłe.piszesz ze świetnie wam się układa a ty co robisz?zdradzasz i o swoim małżeństwie gadasz ze jest ok no soby z tobą jest chyba coś nie tak.Jak można robić coś takiego komuś kogo się kocha choć w twoim przypadku to miłością niemożna tego nazwać skoro zdradzasz.Masz zamiar powiedzieć o tym mężowi jak myślisz co będzie czuł wstręt obrzydzenie niechęć do ciebie ból itp a jak ty byś się czuła gdybyś to ty była na jego miejscu.Czego brakuje mężowi co ma twój wirtualny kochanek?tak naprawdę nie wiesz kto jest po 2 stronie jak wygląda czy pisze prawdę .Sex przez internet jest lepszy niż z mężem którego możesz dotknąć przytulić pieścić itp.Pomyśl nad tym czy warto postępujesz okrutnie skacz to jak najprędzej

8

Zdrada to nie tylko  zdrada fizyczna, ale też zdrada duchowa. Czasem nawet bywa ona bolesniejsza.

Widać, że w zwiazku twojej koleżanki nie ma poszanowania prywatności. Ja nie czytam niczego co należy do mojego męża, nie mam takiej potrzeby, a gdyby nagle chciał coś usilnie przede mną ukryć, podejrzewałabym jakiś "spisek".

9

iziaaaaaak uważaj, uważa bo to co pod lampą to najtrudniej dostrzec

Myślę, że samych rozmów za pomocą internetu nie można traktowac jako zdrady. Zdrada jest czymś więcej, musi być jednak kontakt face to face, żeby poznać drugą osobę i naprawdę się w niej zakochać... Z drugiej strony fakt, że ktoś kto jest w stałym związku szuka znajomości w internecie daje do myślenia... bo w jakim celu szukamy kogoś z kim moglibyśmy porozmawiać, a może nawet coś więcej...
Darinna288 -jeżeli chodzi o ukrywanie telefonu, haseł do komunikatorów itp. uważam, że mąż Twojej koleżanki nie bez przyczyny tak postępuje...

11 Ostatnio edytowany przez Zazdrosc (2010-08-27 06:36:45)

za duzo chce od zycia napisał/a:

Myślę, że samych rozmów za pomocą internetu nie można traktowac jako zdrady. .

Mysle, ze jakikolwiek zwiazek (malzenstwo czy przyjazn) opiera sie na swoich i niepowtarzalnych zasadach, ktorych podstawa sa ogolnie przyjete zasady moralne.
Nie da sie ustalic wzorca zdrady dla wszystkich.
Najlatwiej ocenic to tak:
to co mnie spotkalo to zdrada- bo czuje sie oszukana
to co zrobilam jest zdrada- bo sie z tym ukrywam przed partnerem

a zatem zadna rozmowa przez internet nie bedzie zdrada jesli nie jest ukrywana przed partnerem i moze nawet wziac udzial w wymianie zdan.
Przykro mi ze musialam to napisac.

za duzo chce od zycia napisał/a:

Zdrada jest czymś więcej, musi być jednak kontakt face to face, żeby poznać drugą osobę i naprawdę się w niej zakochać...  .

a co to zakochac sie "naprawde"?

no wlasnie, w chwili gdy przestajemy ufac i czujemy sie oszukane to juz niestety jest zdrada.
to zalosne jak po 10 latach malzenstwa kobieta pisze: "mowil ze mnie kocha, wybaczylam mu zdrade 5 razy, bil mnie za kazdym razem gdy wracal zly z pracy, nie wracal na noc wiele razy... etc... po czym dodaje: intuicja podpowiada mi ze on mnie nie kocha.... neutral"
To nie jest intuicja!!! To jest sytuacja w ktorej juz nie potraficie wymyslec zadnego tlumaczenia.

ukrywanie telefonu, haseł do komunikatorów, oraz NIECHEC DO USPOKOJENIA OBAW ZONY, lekcewazace i niegrzeczna odpowiedz "to sa moje prywatne wiadomosci" w sytuacji gdy to prawo nie dziala w druga strone, oraz jest to widoczna zmiana regul obowiazujacych dotychczas... to jest jawna zdrada. Zdrada zaufania, zdrada przyjazni, zdrada wspolnoty, zdrada zasad obowiazujacych w tym domu, zdrada wiezi emocjonalnej....
Jeden z prezydentow (nie wiem czy moge podac nazwisko), powiedzial, ze "ona zrobila mi tylko loda, wiec to nie byl seks"
Nie bylo seksu...nie bylo zdrady...
Nie bylo zdrady... to co glupia siedzisz i ryczysz... intuicja ci cos podpowiada?

12

Az sie prosil ten dowcip o umieszczenie w tym miejscu:

Mąż wraca nad ranem do domu. W drzwiach wita go żona:
- Oj Ty mój biedaku... Znowu całonocne zebranie?
- No...
- Daj płaszcz... Masz szminkę na policzku... zaraz wytrzemy... pewnie znowu ta stara księgowa wycałowala cię w pracy
- No...
- Masz też szminkę na kołnierzyku... pewnie ktoś cię ubrudził w autobusie... nie przejmuj się
- No...
- Ściągaj te łachy i kładź się spać. Musisz odpocząć biedaku...
- No...
- Jesteś podrapany na plecach... Znowu wpadłeś na ten krzak przed domem
- No....
- Stefan! Ty masz na sobie damskie majtki!
- No to teraz kombinuj...

13

No moze pogadaj lepiej z kochankiem z sieci, bo moze uprawiasz seks z wlasnym mezem? Po prostu nie moge zrozumiec i zniesc ludzkiej glupoty, tempoty, braku lojalnosci i wyobrazni, i tego ciagle matactwa i kombinatorstwa, jak usprawiedliwic przed samym soba wszelkie dewiacyjne, bezmyslne, patologiczne, sukinsynskie zachowania, tak aby tylko nam bylo dobrze. Ale, zeby partner myslal o naszych potrzebach, uczuciach chcemy bardzo. Milosc jest prosta jak budowa cepa. Robie wszystko, zeby on byl szczesliwy, bo wtedy jestem szczesliwsza, ale tylko wtedy, kiedy on robi to samo. Kiedy jest inaczej, trzeba zaczac uzdrawianie. Najlepiej zaczac od siebie

Jaki to kochanek, czy kochanka który/a siedza przy komputerze i może nawet nie sa tym za kogo się podają haha Ludzie opanujcie sie. Jednak jeżeli ktoś, tak jak przypadek z tego postu zaczyna ukrywać przed żoną telefony, blokuje  komunikatory hasłami to ewidentnie widać, że coś jest nie tak, że jest nieszczery i pewnie ma cos na sumieniu. Trzeba te sytuacje umieć rozróżnić.... 
Można wpadać w skrajności, nie będzie można rozmawiać z ludźmi płci przeciwnej bo to zdrada.... sama rozmowa przez internet nie jest zdradą tak jak rozmowa z przypadkową osobą na ulicy....

15

Dzięki wszystkim za odpowiedzi. smile

Znajoma się rozwodzi bo to co pisaliście się spełniło zaczął się spotykać w realu sad

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Czy jest możliwa zdrada poprzez internet????

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024