STOKROTKA-CAFE - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Strony Poprzednia 1 956 957 958 959 960 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 62,206 do 62,270 z 102,609 ]

62,206 Ostatnio edytowany przez luc (2016-03-29 21:51:13)

Odp: STOKROTKA-CAFE
Babastacha napisał/a:

Czytam,że Wasze dzieci po świecie rozrzucone. Cieszę się że moje w Polsce.

Moje dzieci póki co też w Polsce (córka z Erasmusa wraca za 3 miesiące, więc to przejściowe). Ale nastawiam się na to, że tak nie będzie zawsze.
Nie będę rozpaczać. Najważniejsze żeby im się poukładało dobrze w życiu. Ja sobie radę daję, syndromu pustego gniazda nie będzie.
Najwyżej do nich gdzieś tam dojadę/dojedziemy na stare lata lol

morawa napisał/a:

w dzisiejszych czasach wszędzie sie doleci
Strach przed lotem to juz inna sprawa i koszty

Latać nie lubię. Trochę już polatałam, pewno kilka razy okrążyłam kulę ziemską, a nadal nie lubię. Nawet nie lubię coraz bardziej lol
Jednak co zrobić jeśli inaczej się nie da, a lubię jeździć w nowe miejsca? Trochę nerwów jeszcze zniosę wink

62,207 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2016-03-29 21:50:08)

No tak prasę przeczytałam ,i nagle czuje na plecach jakieś  dziwne dreszcze.
      Nasmażyłam na kolację naleśników ,nie przyznam się ile żemm zjadła smile
   Od przyszłego tygodnia ścisła dieta.
    Dobranocka dla wszystkich,pa pa.http://s9.postimg.org/5v6ta7uu7/10489932_755510357833016_682979161137754039_n.jpg

62,208 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-03-29 22:26:54)

luc napisał/a:

Ja zresztą zrobiłabym dla nich to samo. O kilku przyjaciółkach mogę powiedzieć to samo

Lucynko
        zmieni się, jak przejdziesz na emeryturę, 
a do tego /czego nie życzę/zachorujesz.
U mnie przez dziesiątki lat drzwi się nie zamykały.
Dziękuję , że to sie skończyło, dzisiaj lubię spokój.

62,209

Siema Stokrotki.

Poczytałam co napisałyście.
U mnie też święta mile spędzone.
Ale dzisiaj miałam pogrzeb i jakoś nie mogę zebrac myśli, żeby popisac.
Cóż, takie życie, nie mamy na to wpływu.
Szkoda tych ,którzy płaczą.

Pozdrawiam wszystkie.

62,210

..............https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTM2jq5a_i-PoGbVFqHTxYkvWCv4k7p5umiOlDg0FE1mat0ot30

62,211

wifa napisał/a:
luc napisał/a:

Ja zresztą zrobiłabym dla nich to samo. O kilku przyjaciółkach mogę powiedzieć to samo

Lucynko
        zmieni się, jak przejdziesz na emeryturę,

Mam nadzieję, że nie. Nie widzę związku między tymi sprawami wink

Strzałko - ktoś bliski?

62,212

Noce już wprawdzie cieplejsze, ale nadal Was poprzykrywam (Klaudynkę podwójnie). Czytkę oczywiście odkrywam wink
Światło gaszę (Nanusiu wybacz jeśli się potkniesz) http://s2.rimg.info/90c5afd7eecf7e9af1aa687cf8c45cb6.gif

Dobranoc.

62,213

Choc zmeczona, ale jestem. Witajcie! U nas dzis bylo  mnostwo deszczu, bylam w trasie, jak oberwala sie chmura. Wycieraczki nie nadaźaly zbierac wody. Zajechalam pozno pod dom, no i ciekawilo mnie, czy bociany juz są. Moim oczom ukazala się PARKA BOĆKÓW. Widzę je z okna, dzieli mnie tylko 2ga str. ulicy. Bedę miala je na oku.
Swieta wspominam milo, pogoda dopisala, więc uciekalam sprzed suto zastawionego stolu na powietrze, blizej natury. Oj , sporo jej!

62,214

luc napisał/a:

Strzałko - ktoś bliski?

Dla mnie bliski, Wujek ze strony mojego Taty.
Chociaż większa częśc rodziny z tej strony nie jest zbyt mi znana.
Oni nie lubią mojej mamy, mają do niej jakiś żal.
Mnie praktycznie nie znają.
Tylko z tym wujkiem i ciocią się znaliśmy bardziej.
A tym bardziej bliski, że ich córka, czyli moja siostra cioteczna jest w ciągłym kontakcie ze mną.
Ją nieraz wcześniej właśnie nazywałam przyjaciółką. Zawsze pisze do mnie; ''siostrzyczko''.
Jeszcze w ubiegłe wakacje byłam u niej w odwiedzinach pod Warszawą.
Nawet auto , którym jeżdżę sprzedał mi ten Wujek.

Szkoda mi cioci, bo najgorzej płakała.
A moja ta siostra, była oczkiem w głowie Tatusia.

Zresztą chyba nikt nie lubi pogrzebów, ja zawsze potem przeżywam.
Bo to wszystko smutne.

62,215

strzała napisał/a:

Zresztą chyba nikt nie lubi pogrzebów, ja zawsze potem przeżywam.
Bo to wszystko smutne.

Chyba nikt.
Smutne, ale nieuniknione.
Buziaki Strzałko. Ja już odpadam.

62,216

Witam Stokrotki

Każda śmierć jest smutna,choć nieunikniona.

Też dzisiaj prałam ręczniki,bo były i nasze z tygodnia i po gościach.
Zużyli 12 szt,więc ktoś rączek nie mył  hi hi.

Tak mi nie pasowało po tym 2 dniowym świętowaniu ,zacząc pracę i to zaraz z grubej rury,bo od kolejki godzinnej w Urzędzie Komunikacji.
Potem bank.
Gdyby nie te euro,to nie musiałabym do niego jeździć .
Tak samo na pocztę,ale niestety częś faktur ,tylko moze iść tą drogą.
Nie rozumiem ludzi,którzy chodzą do banku ,wpłacać ,albo wypłacać pieniądze,albo nie daj Boże  płacić jakieś rachunki.
Chyba ,że dla rozrywki to robią.

Samolotami mogłabym latać codziennie.
Kiedyś było to bardziej atrakcyjne ,bo dawali jedzenie,które mi nawet smakowało.
Teraz latam tanimi liniami i oprócz picia ,są tylko kanapki ,nazywane jakoś po angielsku  hi hi.

Wifa

Jakie 3 godziny trzeba być wcześniej na lotnisku?
Bramki zamykają ok 40 minut przed odlotem.
Przecież odprawę się robi przez internet,tym bardziej,że wtedy jest darmowa.
Trzeba tylko odebrać karte pokładową i fffrrruu.
Teraz syna odwoziłam dosłownie 50 minut przed odlotem.

Dalej twierdzę ,że uwielbiam wszystkie ŚWIETA.
Im wiecej osób z rodziny i innych bliskich sie spotka ,tym lepiej.
Teraz ,jak już młodzież jest cała koło 30 ,to pomocników też jest masa.
Trzeba co prawda samemu wszystko ugotować,bo oni na codzień jedzą już inne rzeczy.
Jednak do mnie ciagnie ich na tradycyjne potrawy..

Luc
Ja umiem się po ciemku poruszać  .
Nic sie nie martw,nie poobijałam się  big_smile

62,217

Super ze dane jest niektorym osoba spedzac swieta z wielopokoleniowa rodzinka .
Kiedys i u mnie byly takie swieta , ale niestety wszyscy poza moja mama juz nie zyja .
Mialam taka wspaniala tesciowa ,to byla moja przyjaciolka, moglam o wszystkim z nia rozmawiac ,minelo tyle lat jak nie zyje ,a ja czasami wracam myslami ...
Ta mlodsza wiekiem jest "rozsiana " po swiecie i czasami spotykamy sie ,ale coraz rzadziej ,mysle ,ze pokolenie mojej wnuczki nie bedzie sie juz znalo..
U mnie pogoda byla super ,ale od srody zapowiadaja deszcze .

62,218 Ostatnio edytowany przez sandra.sandra (2016-03-30 05:37:08)

Hej. Zaglądam i ja.
U mnie nic się nie dzieje. Poszukuję mieszkania. Zła jestem bo ta babka do stycznia tego roku obiecywała mi, że mogę tu zostać do czerwca ze względu na szkole dzieci.
Potem nie odzywał się zbytnio bo była chora. Przekładala  tylko wizyty z tygodnia na tydzień.
W końcu poinformowała mnie, że chce sprzedać to mieszkanie i ze będą przychodzić ludzie (m.in. firma wynajmując by porobić zdjecia).
Men się nie zgodził na te wędrówki i fotografie z naszymi meblami i na naszą dyspozycję na zawołanie. Musiałabym się dostosowywać nie mówiąc o nienagannie czystości.
No i stał sie problem. Pani zadzwoniła do mnie żeby opuścić mieszkanie do końca kwietnia.
Wszystko co jest "w cenie" dla nas dostępnej miesi się na obrzeżach Gdańska. By dzieci mogły kontynuować naukę musiałyby korzystać z dwóch przesiadek autobusem i tramwajem.
Czasowo około godzina dojazdu.
Byliśmy tam zobaczyć.  Osiedla ładne i nowe i duuuuzo błota i dźwigów... jeden autobus, który jeździ tylko do najbliższej dzielnicy. Potem tam trzeba dojść kawałek do tramwaju o pojechać do centrum, następnie z centrum do szkoły kolejnym autobusem lub tramwajem.
Odpada.
Natomiast tu bliżej wynajem to 1800 plus czynsz i plus opłaty.  Jednak większość za wynajem chce 2000-2200 wzwyż.  Do tego oczywiście opłaty.
Nie możemy sobie na to pozwolić.
Jakby nie było zmiana zamieszkania z takim dojazdem przez maj i czerwiec. ..to ja musiałabym zamieszkać w aucie. Bo po odwiezieniu dzieci musiałabym czekać aż skończą lekcje. Często jedno kończy kolo 12 a drugie później. ..to są również duże koszty dojazdów.
Gdyby ta babka zgodziła się byśmy tu zostali do czerwca może byłoby łatwiej wszystko zorganizować no i coś może udałoby się dobrego wynająć.
Ale ona ciągle komunikuje się SMS i "nie ma czasu".
No i tym sposobem nie śpię od 3.
Do tego mamy lumbago. ..tzn ja jąk zwykle a men...lepiej nie gadać. ..

62,219

Hej ,Dziewczyny,
podaję śniadanie http://www.polskagastronomia.com/images/vademecum/%C5%9Bniadania_%C5%9Bwiata/179018_ocean_taras_pieczywo_owoce_sniadanie_tropik.jpg
oraz http://gymprofit.com/wp-content/uploads/2015/08/Kawa-herbata.jpg
Smacznego.

62,220

Już jasno.Dzień teraz coraz dłuższy i więcej można zrobić.
Muszę upiec dzisiaj ciasto (znowu !), bo wyprawiam zaległe imieniny dla mojego zespołu. Kiepski pyta : co robicie cały czas na próbie ? -jemy i pijemy.A kiedy śpiewacie ? -jak wracamy smile .
W niedzielę śpiewamy w kościele.

U nas ,jak u Wify ,drzwi się nie zamykały .Do pewnego momentu. Mieliśmy dużo kasy i więcej możliwości.To i znajomych było dużo. A teraz mamy święty spokój . I dobrze nam z tym.

Sandra - życzę owocnego szukania mieszkania. Myślałam ,że tylko u nas jest tak drogo,jeśli chodzi o wynajem. Ale takie mieszkanie ok.40 m2 można wynająć za 1400-1500 +media.I wcale nie na peryferiach Warszawy.

62,221 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2016-03-30 06:27:27)

HEY STOKROTY lol

witam Sandre i Babe  lol

z caffą witam   http://imgup.pl/di/DE9P/1334139840-by-doknic-inner.gif

LUCynka   jesteś przykładem na dobrą  rodzinkę  lol

Sandra jak tam Twoje samopoczucie ??? zażywasz nadal ten lek ???

sytuacji mieszkaniowej Ci NIE ! zazdraszczam ... hmm hmm
jak jestem wrogiem wszystkich kredytów !!
żebyś miała dobrą pracę i męża takiego na stałe
to najlepszym wyjściem byłoby w Twoim wypadku wzięcie kredytu ...  na mieszkanie ...

to mieszkanko co teraz wynajmujesz - w jakiej cenie jest do kupienia ??   tak z ciekawości pytam ....
myślę sobie,że jakbyście się zgodzili na te fotki itp.
to do końca szkoły dali by WAM pomieszkać - a tak to wypad
zrobiłabyś dokladnie to samo hmm gdybyś była właścicielem tego mieszkania .... hmm  nie ma zmiłuj się
wiesz smile ,że nie piszę tego złośliwie .... ale takie sa realia .....       masakra ... hmm

pozdrawiam  WSZYŚCIUTKIE .....

lol

Babo - święta prawda z tą mamoną i goszczeniem się  lol

62,222

Witajcie!!!

Masz wielki problem Sandro z tym mieszkaniem.
Może jeszcze coś znajdziecie po przystępnej cenie.

Babo podałaś piękne śniadanie, do tego moja kawa.
Dziękuję

Blanka teraz przy tym zawrotnym tempie życia każdy nie ma czasu na spotkania i wizyty.
Wciąż gdzieś gonimy i spieszymy się.
Mimo wszelkich wygód doba jest za krótka.

Dołączę jeszcze ze swoją kawą

http://id.joe.pl/sub_images/pictures/d77e8868f9e61bf8b830064bad3eb4bf_th2.gif

62,223

Witaj Baśku i Babo

http://zielonekaty.pl/wp-content/uploads/2013/09/tulipan-tulipany.jpg

62,224

witaj Czytka

miłego dnia lol

62,225

Ba-Cha napisał/a:

Sandra jak tam Twoje samopoczucie ??? zażywasz nadal ten lek ???

sytuacji mieszkaniowej Ci NIE ! zazdraszczam ... hmm hmm
jak jestem wrogiem wszystkich kredytów !!
żebyś miała dobrą pracę i męża takiego na stałe
to najlepszym wyjściem byłoby w Twoim wypadku wzięcie kredytu ...  na mieszkanie ...

to mieszkanko co teraz wynajmujesz - w jakiej cenie jest do kupienia ??   tak z ciekawości pytam ....
myślę sobie,że jakbyście się zgodzili na te fotki itp.
to do końca szkoły dali by WAM pomieszkać - a tak to wypad
zrobiłabyś dokladnie to samo hmm gdybyś była właścicielem tego mieszkania .... hmm  nie ma zmiłuj się
wiesz smile ,że nie piszę tego złośliwie .... ale takie sa realia .....       masakra ... hmm

Masz Ba-Cha rację z tymi zdjęciami.Przecież zanim zrobią,obrobią tak żeby mieszkanie wyglądało na ładniejsze i umieszczą w internecie ,to też trochę potrwa. A chyba można się umówić na jeden dzień na te fotki.Tak samo na oglądanie mieszkania. Sandra przemyśl to jeszcze.

62,226 Ostatnio edytowany przez Babastacha (2016-03-30 08:04:18)

luc napisał/a:

Czytkę oczywiście odkrywam wink

Ja też poproszę,żeby mnie odkrywać,bo gorąc w nocy jak w piecu .
Czytko dzięki za piękne kwiatuszki. Od razu weselej się robi.

62,227

Witajcie smile

Zapowiada się słoneczny dzień,ale czy ciepły?...zobaczymy.
Dzisiaj mam 2 godz.luzu,bo przychodzi opiekunka .Nazbierało mi się tyle spraw do załatwienia,że i 5 godz.byłoby za mało.W takich sytuacjach ogarnia mnie przerażenie i wściekłość.Najlepiej wypiąć się na to wszystko i nic nie robić.No, ale koniec użalania,trzeba się przygotować,bo startuję o 10.Musiałam,teraz mi lżej.
Blanka na pewno przewraca się na drugi bok,a my na obrotach od rana.
Ciepłego dnia życzę smile

62,228

Hej.
Basiu...ta kobita mówiła o 180 tys. Tak mniej wiecej. Uwazam ze za 80 to moze by sprzedala. To jest standart PRLowski. Sciany i sufity baaaardzo krzywe. Szpary w parkiecie....
Do tego balkon na 1 osobę i stara instalacja. Po 1 gniazdku w pokoju. W przedpokoju wcale.

Co do fotek...moj mowi kategorycznie NIE.
Meble sa wszystkie nasze...i cale sciany sa obstawione wiec musieliby odstawic szafy i nie tylko...
Ja nie mam wiele do gadania ze swoim zasilkiem rehabilitacyjnym bo sama to nie znajde juz chyba nic... bo brakloby wszystkich moich pieniedzy na sam wynajem. A gdzie oplaty? Sam czynsz jest rzedu 500 ...700 zl.
U nas w Gdansku jest ponad 10 zl za metr.
Tutaj placimy prawoe 480 zl a mieszkanie ma 43m.
No i do tego prad i gaz ew. Media...
Masakra.
Wczoraj bylo posiedzenie w sprawie mieszkan komunalnych...do maja beda rozsylac odpowiedzi. Noe da sie nic wczesniej dowiedzieć. W calym urzędzie zakmuje sie tym jedna osoba. Kiedys byly dwie...ale pozwalali chyba bo jest zupelnie ktos inny...nie wiem czy ma 20 lat...

62,229

hei kobitki ..
milego dzionka .
ja dopiero teraz znalazłam chwilke na kawusie .
i zagladam tu , aby was poczytac .
pogoda z rana nieciekawa chociaz teraz słonko sie przebija .

62,230

Elu a u mnie na razie bez deszczu, ale szaro buro i ponuro.

62,231

mam nadzieje , ze słoneczko sie utrzyma  i bedziemy mieli ladny dzien

62,232 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-03-30 11:52:25)

Hej dziewczyny

Nanusia
         taka bystra i zdolna, jak Ty nie jestem, aby robić odprawy przez internet.
Co do gości to też lubię iść w gościnę, pochwalić potrawy, posiedzieć kilka godzin, obetrzeć gębę i wrócić do czystego mieszkanka.

Strzałko
        współczuję.

Elu
        u nas pochmurno i pada kapuśniaczek.

Sandro
        bardzo drogie są u was mieszkania pod wynajem.
Wszyscy mówią, że P. drogi, ale takich cen to raczej nie słyszałam.
Zazwyczaj 1200 do 1500 + płatności.
Liczy sie tez lokalizacja.
Może rozważysz mieszkanie za miastem, a z dobrym dojazdem.

Marto
       co to jest dwie godziny? Wyjdziesz i za chwilkę musisz wrócić.

Czytuniu
      jakie piękne kwiaty.

Basiu
      jak piszesz realia są okrutne, bo oni chcą sprzedać,
więc zależy im na czasie.

Babo
       co do gości to taka sama sytuacja.
Przyzwyczaiłam po wyprowadzce syna do takiej sytuacji jaka jest
i dobrze mi z tym.

Blanko
        miłego dnia, teraz pewnie jeszcze chrapiesz.

Jestem jakaś niemota, wieczorem planuję,
a rano własne plany torpeduję.

Miłego dnia.

62,233

wifa napisał/a:

Jestem jakaś niemota, wieczorem planuję,
a rano własne plany torpeduję.

Ja czasami jak siedzę w pracy i nie ma co robić,to sobie wypisuje na kartce co zrobię w domu jak wrócę. A potem albo zapomnę o kartce albo przejrzę i połowę wykreślam-no chyba zgłupiałam,ze tyle sobie napisalam-przecież już byłam w pracy,teraz trzeba odpocząć smile

62,234

elzbieta47 napisał/a:

mam nadzieje , ze słoneczko sie utrzyma  i bedziemy mieli ladny dzien

Patrzę za okno i oko cieszę -słoneczko świeci ,ptaszki ćwierkają,koty drą mordy i jakoś chorych mniej,bo parking prawie pusty smile

62,235 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2016-03-30 14:06:33)

hey kukam i ja ...

z tym oglądaniem mieszkania przed sprzedażą 
u mnie było dokładnie 13 par .... lol
jedne i te same pytanie i zaglądanie wszędzie  bez tego sie nie sprzeda
a bywa ,że niektórzy mają piewrwszego kupca - mieszkanie zaklepane
tak było z moim teraźniejszym ....
facet obniżył o prawie 30 tysiaków ...
takie mieszkanie jak moje było do generalnego remontu - wymiana wszystkiego
jutro okna lol
oglądaliśmy wcześniej inne - z lokatorami wynajmującymi też lol
byli w domu a My weszliśmy z właścicielem ...
u mnie za taki syf jak tu był - liczy się 2 tys. /metr   ale ja mieszkam na pipidówie ...
mam metr mniejsze od Ciebie

Sandra to wynajmowane mieszkanie przez Ciebie - jak czytam jest do takiej samej rozpierduchy lol
popytaj - ile u Ciebie liczą sobie za takie rudery za /m2...
no co Ty ???? - tyle baba nie obniży .... 
no ale i tak - przecież żaden Bank nie da Ci kredytu .... masakra ... w jakiej jesteś sytuacji  hmm hmm
nawet od 180-200 tysięcy kredytu rata miesięczna jest ok. 800 zeta na 30 lat !!
to zawsze mniej niż za wynajem i jesteś na "swoim"

jedź do tego urzędu .... jakoś interweniuj ... masz sytuacje Nie do pozazdroszczenia hmm hmm

pozdrawiam resztę Mych ...

u mnie słoneczko i ciepełko lol      ale zapowiadają deszcze  bleee
idę się przejść lol

62,236

Basiu...z tym kupnem to jest tak, ze jak trzy lata temu gdy zarabialam lepiej, bo trzaskalam nadgodziny, to pytalam o ew. kredyt ca 200 tys.
Nie mialam nic konkretnego na mysli...
Taka symulacja...co by bylo gdyby...w pierwszym lepszym banku...
I babka powoedziala mi tak..
Umowa na stale...minimum 1800 comiesiecznych dochodów...koszty eksploatacyjne 350 zl smile i nie przyznawac sie, ze ma sie dzieci (nie wiem czy tak sie da) bo kilka stowek miesiecznie licza (bank)na osobe na utrzymanie... i wtedy bym dostala dwiescie tysięcy...
Ale powstal problem...chyba od 2015 r..., bo trzeba miec wklad wlasny...10,20 procent. To zalezy od banku. Ustawowo...minimum chyba 10 %.
No i tu odpadam bo kto mi pożyczy np 20000?
I kolejne schody...bo jak prosze o 200tys. I musze miec wklad wlasny 20 tys. (Musze to udokumentowac, ze wplacilam).To bank automatyczmie mi daje 180tys.
No i co?... i do banku musze splacac raty, no i tej osobie tez bym musiala te dwie dychy oddac.

Jak by sie nie obrocic, to dooopa bedzie z tylu.

Babo...znasz sie na lekach...dzis bylam u lekarza z córką...ma prawie  11 lat. I ma brac wit D 3  do konca kwietnia 1000 jedostek. Dr nie wskazala nic konkretnego a ja nie chce kupic czegos co wcisnie mi pani w aptece.
Bo ostatnio kupowalam magnez. .. i okazalo sie, ze tych tabletek powinnam brac z 6 sztuk , by cokolwiek mi daly. (Na opakowaniu pisze 1 dziennie, doktor z pogotowia moeila...ta dawka za mala przy stresie...).

Basiu...biore tem Citabax. Ale nie zwiekszam dawki. Biorę 10 tke.
Piwiedzmy, ze mi troszke pomaga, bo chyba mniej mnie wszystko doluje. Tzn problem z mieszkaniem mnie denerwuje, ale jakby jest problemem w momencie jak przegladam.oferty. potem o tym nie mysle...nie angazuje emocji.
Az do mena mowie...od gadania o tym ze brakuje pieniedzy...nie przybedzie ich...wiec nie gadaj... I nie gada smile
Jedynie co to budze sie po nich po kilka razy w nocy. Czasami co 20 minut.
Men tez birze i tez się budzi.  Mowi, ze mozemy sobie przybic piatke i spac dalej.
Ale on mial zwiekszyc dawke a nie chce. Tak samo z kregoslupem...boli, chodzic nie moze ale nawet maścią nie da sie posmarowac. Lezy...i biadoli ze malo zarobi... A ja mówię...no trudno...
I się nie przejmuje...

62,237

Zapomnialam dodac...te mieszkania np tu gdzie mieszkam kosztuja tyle samo co te, wybudowane stosunkowo niedawno.
Te gdzie mieszkam sa starsze ode mnie, a te nowsze sa juz z tego wieku. Sa przestronne, z duzymi balkonami itp.
I babka w banku mowi...niech pani nie bierze tych starych blokow...bo te nowe maja zbliżone koszty.

62,238

Sandruś a Ty się dziwisz,ze masz doły ....

z tym kredytem to jest tak jakoś - że musisz mieć umowę przedwstępną podpisaną na zakup mieszkania
to nie jest tak ,że idziesz i chcesz kredyt .... ???? no co Ty ??? smile
przychodzi rzeczoznawca z Banku do kupowanego mieszkania - wiem ,bo ten co kupował NASZE
takiego gościa przyprowadził ...

w tym roku była dopłata dla młodych do  kredytu  - już się chyba skończyła
nie chcę lać wody - ile ??? ale chiiiba 20-30 tysiaków
no i była dla tych do 35-roku życia

podliczę Ci kredyt
30lat x 12 miesięcy = 360 rat po 800 zeta daje : 288 000 !!!!
toż to zdzierstwo - bo dopłacasz Bankowi prawie 100 000 więcej ....

u mnie budują fajny nowy blok - mieszkania 60-metrowe
oddają Ci wykończone ( wybierasz kafle itp )  koszt 200 000
z podziemnym garażem i blok pod ochroną

pod starym miastem budują - apartamentowce .... mieszkania duże
wszystkie wysprzedane ! lol
koszt 400 lub 500 tys .      skąd te ludzie mają taką mamonę w mojej pipidówie ????

u mnie zaczęło krapkać .... do potem smile

62,239

Sandra kup VIGANTOLETTEN 1000. Dobry  i niedrogi.I bez recepty.

62,240

Dzieki Babo za podpowiedz smile

A mi wyskoczyly na ystacz bable wodne takie malutkie. To opryszczka? Czy co? Sa okraglutkie   

Nigdy nie mialam to nie wiem : D

Basiu...no coz ja mge powiedziec , jak tylko achhhhhh..joooo....
Jak to mawial Krecik z czeskiej bajki...

62,241

Sandra rzeczywiście masz problem,to człowieka może zdołować.Jednak bądź dobrej myśli,może wszystko się ułoży.Wiem,wiem,że dobrze mi się mówi,a Ty jesteś już na pewno kłębkiem nerwów,ale jedynie pozostało mi pocieszanie i trzymanie kciuków za pomyślne zakończenie sprawy.
Wifciu rzeczywiście 2 godz.to nic i dlatego się wściekam,że nie zdążę wszystkiego sobie pozałatwiać.Gdy człowiek był zdrowy i szybko się poruszał, mogłam załatwić lub zrobić dużo więcej.Teraz chodzę powoli,dlatego wszystko zajmuje mi dużo czasu.
Pogoda się zmieniła,pada deszcz.Już rano przypuszczałam,że będzie zmiana pogody,bo nie potrafiłam porozumieć się z mamą.Zawsze tak ma na zmianę pogody, nie pomagają nawet tabletki na uspokojenie.Już mnie szczęka boli od ciągłego tłumaczenia,nic to niej nie dociera,nie wie nawet ,gdzie jest.
Basiu ciesz się,że Twoja mama jest jeszcze  sprawna fizycznie i umysłowo.

62,242

Jaka nas przyszlosc czeka? Na ulicy???

62,243 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-03-30 17:59:50)

Sandra
       jest zła , ale nie tragiczna.
Syn wynajmował swojego czasu mieszkanie 70 m2 za 1200+ opłaty.
Bądź żabko dobrej myśli, bo to zamartwianie nic nie zmieni.

Marto
       dla mnie dwie godziny to dojście do przystanku przejechanie sie i powrót.

Pikny mnie wkurzył dzisiaj na maksa.
Chciałam zmienić skosy sufitowe na działce,
a ten dostał gorączki przed śmiertelnej. lol
Teraz cisza, jak makiem zasiał. tongue

Sandro dzisiaj dodane na OLX kliknij w link

http://olx.pl/nieruchomosci/mieszkania/gdansk/

62,244

Dziekuje Wifo. Zagladam. Zobaczymy co i jak.

62,245 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2016-03-30 19:48:47)

Dzień dobry dziewczyny....
  Sandro nie poddawaj się , trzymamy kciuki...nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszło.
      Wifciu  wyluzuj....:lol: jutro się wszystko unormuje.
    Marta do mnie dociera ,że czeka mnie to samo po powrocie.
      Moje siostry już sobie biadolą.
     Jest mama nie chodząca 83 lata  wagowo ze 130kg.
   Basia polecam film,''Columbiana'' a może już widziałaś ??    ''Droga do smierci''
Bożenko śniadanie  uff pychota smile
   kogo pominęłam sorki...
                                         http://iv.pl/images/79097342042515224208.gif
      https://www.hostmat.eu/images/76763797447120706200.jpg

62,246

Dziekuje Wifo. Zagladam. Zobaczymy co i jak.

62,247

Za chwile nie wytrzymam nerwowo.
Wifo podalas link...pokazuje w domu...NIE 2pokoje tylko TRZY musza byc.
Poszukalam trzy.
Pokazuje.
Za wysoki czynsz...Ja mowie...ale tu czynsz zima 350zl to jest drogo?
-Nie drogo, ale wanna...
-Patrz inne. ..tanie....dobra lokalizacja...blisko centrum....jest prysznic...
- ale lozko nie takie...

Juz sie nie wypowiadam bo szkosa tylko moich i Wify nerwow...
Nie szukam!!!
Opadlam z sil...
Opuszczam zaslone milczenia....

Wifo a co piknemu?

62,248

u nas sie rozpadalo po południu
ach ta pogoda figla płata .

62,249

Marysiu to nabieraj sił,bo lekko nie będzie.Ja już dzisiaj wysiadłam fizycznie i psychicznie.Cała jestem obolała i nie wiem czy to ze zmęczenia ,czy z nerwów.Na pewno jedno i drugie.Jeszcze mam przed sobą nocne czuwanie,bo po takim dniu nie wiem co jeszcze może się zdarzyć.

62,250

Marto
        masz piekło na ziemi.

Sandro
       doprowadził mnie by do białej gorączki.
Ty się martw o siebie i dzieci, bo pan widać musi mieć luksusy.

62,251 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-03-30 19:22:57)

sandra.sandra napisał/a:

Wifo a co piknemu?

To sie wiąże z bałaganem, więc NIE.
To znaczy mam robić, ale go to nic nie obchodzi.

62,252 Ostatnio edytowany przez sandra.sandra (2016-03-30 19:33:26)

Wifo juz mam biala goraczke.

A chlopaki maja dzis okres i to na pewno!!!

Daje na luz. Gram.w gre w telefonie smile

Marto cierpliwosci zycze.

A nie idzie pelnia?

Edit... nie idzie smile sprawdzilam w necie... dopiero po 20 kwietnia smile

62,253

Marta napisał/a:

Marysiu to nabieraj sił,bo lekko nie będzie.

Jestem przerażona tym wszystkim.
Jak byli razem z ojcem wyglądało to inaczej,a teraz sama,głupoty przychodzą do głowy.
A co najgorsze upatrzyła sobie mnie.
Na nic moje tłumaczenia.

62,254

Sandra napisał/a:

- ale lozko nie takie...

Łózko najlepiej jak by sam kupił i po kłopocie.

62,255

Sandra ale ten Twój men to francuski piesek.Lepiej bez wanny,na dobrym łóżku ale na bruku ??? Weź go trzepnij patelnią przez łeb,może się ocknie.

62,256

Marysia cieszę się ,że Ci śniadanko smakowało. Nabieraj sił,przydadzą się. Ja rodziców już nie mam,ale mam teściową -82 lata -i uparta jak wół.

62,257

Babastacha napisał/a:

Sandra ale ten Twój men to francuski piesek.Lepiej bez wanny,na dobrym łóżku ale na bruku ??? Weź go trzepnij patelnią przez łeb,może się ocknie.

Babo
         masz rację.

62,258

Marta moja MAM jest sprawna fizycznie
w sensie ,że wyjdzie o lasce sama na starą ulice
tyle tylko,że mnie słucha i idzie na przejście
tam kierowcy muszą klnąć pod nosem
bo ona jest nie zdecydowna - i patrzy na rondo a nie na przejście
już jej nie przeprowadzam - mam to głęboko w doopie ...
jakoś sobie radzi - z tego co wiem to ludzie ją podprowadzają bo poprosi ...
nie słucha mnie - jak ma poczekać na mnie by ją przeprowadzić ....( zje obiad - i wychodzi )
reszta w domu - to szkoda gadać .... ze wszystkim muszę ją dopilnować ...
zmuszać do mycia się podstępem ....
ciągle szuka - chowa  i szuka wyzywając mnie od najgorszych
dzisiaj odnalazłam jednego papcia w pościeli drugiego szykałam dobre 20 minut - przecież to nie igła
znalazłam pod jej tapczanem .... głeboko wciśniętym   
lekarstwa - zastrzyki - wszystko mam w kuchni ...  do łap nie dostanie - bo tak by skutecznie schowała
dzisiaj  poszukałam jej tego papcia  tylko dlatego,że jutro z rana - są obcy ludzie w domu
postawiłam krzesło obok lóżka ,żeby położyła ciuchy na rano
no to po ciemku wszystko chowała pod poduszkę i rano znowu będzie cyrk
tylko Anusia wie jak sobie ulżyłam smile        i mam to gdzieś
tylko nie piszcie -,że nie wiadomo jaka Ty będziesz na starość
bo takiej starości to dożyć nie chcę .... dziękuje hmm  Syn ma mnie oddać do zakładu na moje życzenie lol

dobra koniec tego tematu .....

62,259

Sandra na Twojego księcia - to ręce opadają lol

czekam na wpis Nanusi jako wynajmującej mieszkania ludziom
ciekawa - jak by postąpiła na taki zakaz fotek i fochy z Waszej strony ????   lol lol

Marysia nie zazdraszczam tego co Cię czeka .... 
film zapisałam na listę   - senks lol   

załącze coś wesołego i spadam

pozdrawiam reszte Mych ...

62,260

lapka nie zgasiłam jeszcze gotowa jestem do leżakowania smile

Marta mam takie pytanko - tylko odpowiedz szczerze ....

masz takie momenty -że tak po prostu szczerze nienawidzisz swojej MAM .... ????

jakby tak moja rozłożyła się w łóżku
to uruchamiam wszelkie moje znajomości
i  dowidzenia hmm hmm     poddaje się hmm      mam dość takiego więzienia hmm

62,261 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-03-30 22:12:08)

Ty jak Marta macie piekiełko na ziemi.  hmm

Dobranoc dziewczyny

62,262

Basiu odpowiadam szczerze.Jak dotychczas nie miałam takiego momentu,żebym tak pomyślała. Dzisiaj po raz pierwszy poryczałam sobie,bo już nie miałam siły.Z jednej strony jest mi jej żal,bo się męczy,a z drugiej jestem wściekła,bo nic do niej nie dociera z tego, co mówię.Wiem ,że to jest już wiek,ale mama jest okropnie uparta i nie da sobie nic powiedzieć.W tej chwili to jest obustronna męczarnia.Żebym tylko miała siłę i wytrwała w tym więzieniu-jak to sama nazwałaś.

62,263 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-03-30 22:40:02)

Marta456 napisał/a:

Basiu odpowiadam szczerze.Jak dotychczas nie miałam takiego momentu,żebym tak pomyślała.

Marto
       może dlatego, ze Twoja mama nie wyzywa Ciebie, jak Mam Basi. hmm

Dobranoc dziewczyny

62,264

Dobry wieczór Stokrotki.

Sandro, nie zazdroszczę sytuacji w jakiej się znajdujesz.
Nie wiem, jaką opcję bym wybrała.
W tej chwili jestem zdana na kogoś, bo nie pracuję i ciężko przewidziec, co dalej będzie z moim kręgosłupem.
Dlatego ja nie zdecydowałabym się na tak wysoki kredyt, bo trudno przewidziec przyszłośc.
Kilka lat temu myślałam o budowie domu, ale wszystkie plany musiałam odrzucic, gdy tylko siadł mi kręgosłup.
Zresztą sprawy osobiste też chodzą mi po głowie.

Stokrotki, które opiekują się mamami, macie chyba anielską cierpliwośc.
Rozumiem, że to czasem ciężki trud.
Nie mam pojęcia, czy ja bym tak potrafiła.
Chociaż wydaje mi się, że jeśli ktoś ma taką mamę, która była taką prawdziwą kochającą mamą, to tak samo będzie opiekował się nią do końca życia.

Ja dzisiaj zaczęłam rehabilitacje na stopy.
Jakaś nowośc, nawet mi się podobało. Bo jeden zabieg to tzw ''wirówka".
Czyli siedzi się na takiej niby wannie, a nogi są w wodzie aż za kolana i tam cały czas wiruje ta woda.
Dwa pozostałe zabiegi, to laser i ultradzwięki.

Pozdrawiam wszystkie.

62,265

Witam wieczorkiem dziewczyny, nawet nie pamiętam czy dzisiaj pisałam ale miałam szaloną noc z bólem głowy i taki sam dzień. Skończyłam brać tę szczepionkę i mam teraz za swoje że podczas jej brania czułam się świetnie a teraz wszystko się wraca, ech zobaczę bo jak się nie poprawi to za jakiś czas muszę od nowa ją brać.

A teraz po kolei:

Sandruś , nie możesz olać tematu bo Ty musisz o dzieciach myśleć a Pan i Władca jak na razie niewiele myśli o Waszych potrzebach, ech te chłopy.... !!!

Wifciu , spoko, przecież pikny i tak zrobi tak jak Ty chcesz, tylko troszkę czasu mu potrzeba na pomyślunek big_smile

Basia wiem co czujesz , ale nienawiść to zdrowy objaw w tej niezdrowej sytuacji i chorobie pop.....ej sad

Martuś współczuję Ci dnia i nocy , ten kto wymyślił długie życie z takimi chorobami powinien w piekle się smażyć, przedłużono ludzkości życie kosztem chorób wieku starczego , jak średnia wieku była 50 lat to chorób takich nie było bo nie dożywali.

Ceny mieszkań do wynajmu są u nas takie same, średnia za kawalerkę to 900-1500 ale 3 pokoje to jednak więcej od 2000 w górę.
Ciekawa tez jestem zdania Nanusi bo ona jest w temacie.

Uciekam babeczki spać jak mi się uda bo ostatnia noc była do niczego, dobranoc i spokojnych snów wam życzę.

62,266

Śpij dobrze Klaudynko, niech Ci się wierszyki przyśnią smile

62,267 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-03-30 23:20:00)

Blanki zdjęcia

http://imgup.pl/di/CX46/e2.jpg

http://s23.postimg.org/q7g5jqxpn/image.jpg
adult image upload

Blanko
     przesłałaś miniaturki po powiększeniu wychodzą bardzo niewyraźne.

62,268 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2016-03-30 23:19:46)

Dziękuję Strzałeczko, Tobie też życzę przyjemnych snów

62,269

Klaudyna59 napisał/a:

Dziękuję Strzałeczko, Tobie też życzę przyjemnych snów

Klaudynko
        nie wiem po co te rozmowy.
Przez to co ja chcę zrobić podwyższam wartość domku.

Dobranoc, śpij dobrze

62,270 Ostatnio edytowany przez Nanusia (2016-03-30 23:57:03)

Witam Stokrotki

Dopiero wróciłam do domu,bo byłam od 20 u dzieciaków i wnuczki,
Cały dzien gdzieś latałam.
Kupiłam sobie materiał na spodnie ,bo gotowe i tak muszę przerabiać.
Mam za duża różnicę między pasem a biodrami.

O mieszkaniach za dużo to nie wiem,choć wynajmuję.
Cena oprócz metrażu zależy od połozenia.
Chyba w każdej miejscowosci najdrozsze są w samym centrum.
U nas takie  2 pokojowe ok 50 m są w granicach 1200 plus media.
Natomiast 3 pokojowe 65-70 m są ok 1500 zł.
Najlepsze są nowe, budowane już przez deweloperów,bo są na ogół bez czynszowe.
A stare ,to trzeba płacić właścicielowi,czynsz i media.

Ja akurat miałam to szczęście ,że stary lokator szukał nowego i ominęło mnie pokazywanie mieszkania .

Posty [ 62,206 do 62,270 z 102,609 ]

Strony Poprzednia 1 956 957 958 959 960 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024