STOKROTKA-CAFE - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Strony Poprzednia 1 1,255 1,256 1,257 1,258 1,259 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 81,641 do 81,705 z 102,609 ]

81,641

Odp: STOKROTKA-CAFE

Morawko masz "słuszną rację" z tymi butami - u mnie szpilki odpadają chyba że parę kroków do samochodu a później aby tylko usiąść jak najszybciej big_smile
ale na całkiem płaskim też nie bo mam uczucie jakbym do tyłu miała się obalić lol

miałam sąsiadkę,nade mną mieszkała, też dożyła pięknego wieku 101 lat !!!
i ona do samego końca chodziła w butach na niewielkim obcasiku nawet w domu
nigdy nie widziałam ją w papuciach !!!

81,642

Ba-Cha dzięki smile

81,643 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2017-02-20 10:31:42)

Dzień dobry Lalki. lol

http://mypozytywni.pl/images/uploads/e584d9050f2b4a005b8aafe03a2e909ce38ba435.png
Poczytałam no i bez śmiechu się nie odbyło lol
Witam Morawkę,Pigwę ,Basię,Kropkę,Czytkę,Sandrę,Babę.
Pigwo ja się pytam kiedy Ty śpisz?  daleko jedziesz do pracy?
Dzięki za śniadanko,za kawkę.
Napiszę tak... fotki? póki co jeszcze nigdzie nie bylismy.
Już pisałam ze pobyt tutaj jest którys z rzędu. wszystko pracuje więc rano wyjeżdżają wracają
  po 17-tej.Więc  obiadokolacja zakrapiana małymi %  coś dla oka tv i tzw'' spaćka'' 23-24-ta.
Jestem do końca lutego więc może ten weekend będzie luźniejszy.
Poza tym fotki na priv. może być?  smile
Oooo witam Elzbietę... gdzie Ty się podziewasz? a może jakieś weselicho się szykuje smile

Już się rozglądam lol   http://www.babyblue.sklep.pl/img/products/72/4/5_max.jpg
  Już mi się mażą spacerki... Basiu dasz pospacerować???????????????????
  Milutkiego dzionka,pełnego humoru i duuuużo słonka  wam życzę

81,644 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2017-02-20 10:42:59)

https://s28.postimg.org/fleaf8fst/kobiety_rozmowa_r.gif
https://s10.postimg.org/599cs4bjd/pranie_na_drogowskazie.jpg

Lubicie takie widoki ???????

81,645 Ostatnio edytowany przez Nanusia (2017-02-20 10:48:39)

Witam Stokrotki

Chyba jeszcze o tak wczesnej porze mnie tu nie było.
Toz to środek nocy.
Wczoraj wrócilismy do domu późno,a dzisiaj mój sie zapisał do rodzinnej i ktoś musi odbierać telefony.
Jestem nieprzytomna,choć wypiłam kawę.

Z tych butów nie będę sie napinkalać,bo są to buty zdrowotne.
A te nie muszą być piękne.

Sandro
Dziewczyny maja rację.
Koniecznie zmień buty.jeżeli już muszą być tenisówki,bo tak się szef uprze,to kup sobie tenisówki na małym koturnie.
Jakby nie Morawka,to bym nie wiedziała o istnieniu takich.
aTy teraz szybko schudniesz,bo masz w pracy dużo ruchu .
Tylko nie jec tych słodkości i za dużo świeżutkiego chleba i bułeczek  hi hi.
Czy dostajesz jakiś przydzial pracowniczy na pieczywo ?

Pigwunia zawsze chodziła elegancko ubrana do pracy.
W końcu jest szefową tego sklepu,a to nie ma znaczenia,czy sklep jest na terenie szpitala.czy w galerii .
Z takimi nogami,to bym tylko chodziła w sukienkach i na szpilkach.
A że chodzę w spodniach,to noszę koturny,choc teraz modne są grube wysokie słupki
Trzeba będzie sobie kupić jakieś modne buty.

Kropku
Chyba każdy ma takie uczucie ,jak Ty ,że na płaskim leci sie do tyłu.
Dobrze robisz,ze na pierwsze wejście masz szpilki na nogach.
na uroczystosciach się siedzi,to i buty nie muszą być wygodne.  hi hi

Babo to jest ,ale potrawy ,które gotowały nasze mamy
Dzieci sa tak absorbujace ,ze przy nich nieraz trudno mysli pozbierać a co dopiero skupić sie na kompie.
Jeszcze trochę ,bo czas leci szybko i Staś zamiast do babci bedzie leciał do kolegów.
A te lata co teraz juz nie wrócą.

Luc
nie wiem ,jak to jest ,ale potrawy ,które gotowały nasze mamy,czy jak u mnie babcia,smakowały niepowtarzalnie.
Albo są to tzw smaki dzieci.nstwa ,albo były z innych smaczniejszych produktów zrobione.
Też nie jestem wstanie ugotować równie smacznych.

basiu

Widzę ,że zabrałaś się poważnie do odchydzania.
Bardzo dobry jest ten krokomierz,co kupiłas.
Ale się zdziwisz,jak mało kroków robisz.
Pamietaj,że musisz sie trochę zmęczyć.

Czytuniu
W domu wydaje się ,że jest dużo chodzenia,ale to są nie tysiace ,ale tylko setki kroków.
Takie chodzenie nie odchudza,ale jest zdrowsze niż siedzenie na fotelu  big_smile
Moja wnuczka chodzi ,ale tak ostrożnie,jak królewna.
Nie chce sobie pupy odbić.
Moja synowa dużo nie przytyła po dziecku,moze kilo lub dwa,ale ona tylko dół ma xs a górę ze wzgledu na biust ma M.
A w pracy musi wygladać perfekcyjnie.
Nawet obcasy a właściwie szpilki musza mieć wysokość co najmniej 7 cm.
Niestety taki dres kod jest obowiazkowy.

Marysiu
Zdobywaj Londyni napisz nam trochę ,jak tam żyją.
Te widoki ludzi w puchowych kurtkach,krótkich spodenkach i japonkach na nogach ,to nadal norma ?
Angielki wyładniały choć trochę ?

81,646 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2017-02-20 11:08:05)

*
*
https://images83.fotosik.pl/374/e22ba3700e9417d6med.jpg
https://images82.fotosik.pl/375/dd292ecdf725dac2med.jpg
https://images81.fotosik.pl/374/dbf3292911d0bc43med.jpg

81,647 Ostatnio edytowany przez gochnia (2017-02-20 12:22:46)

Siema!
Jakby co, to ja jestem, nie miejcie zadnych wątpliwości.
Mam wolne do 26.02. jak miło!
Dziewczyny nie pisałam, bo zle się czułam:zlapałam zapalenie
pęcherza, na szczęscie furaginę zapakowałam z resztą leków,
bo tu we wsi w weekend, to problem.Wlewam w siebie ful wody. Leczyłam się tez wodą z cytryną,
nasiadówkę z rumianku przygotowałam. Dziś juz trochę lepiej, ale bol
glowy doszedl z rana. Na szczęście przechodzi. No dobra, wystarczy tego utyskiwania.
Mysti- takie klapki jak niebieskie kupuję juź b. dlugo. Cała rodzina takie nosi. Teraz mam na sobie
czarne lakierowane z lekkim podbiciem.
Bacha- dla dzieci tez takie są, wiec rozm. 35 spróbuj znalaźc. Tyle, ze kolorki pewnie nieciekawe.
Maryś- jak Ci tam?  Śmieszna ta kompozycja w oknie hi. A kościól piękny. Pomodliłaś
się za nas, za nasze Stokrotkowo?
Ela- witaj. Pewnie jak ja, czekasz na cieplo, by w ogródku popracować, nowalijki zasiać.
Luc- nie wiedziałam, ze mieszkalaś w USA. Napisz coś więcej, ciekawi mnie.
Bacha- zglaszam się do zrobienia zaproszeń, a i dekaracji sali, czy pokoju hi.
Bacha- takie sniadanie jak na pierwszym obrazku dziś jadlam. Dzięki.
Zaraz Szeryf wyrusza do Szcz. i okolic. Czytam jego listę: walek sprzęglowy- kolo dwurzędowe, absorber,
płaskownik,wyrzutnik BCS ,plastiki spaw.,starostwo, tulejki claas., lozysko, waly, listwy hi hi. Kurna - skroty.
Dziś sama zarządzam.
Kropku- w takim razie cierpliwie czekamy na Ciebie, obojętnie czy w obcasach, czy bez. Najwazniejsze, by wygodnie Ci było.
Buziaczki dla całego Stokrotkowa.

81,648 Ostatnio edytowany przez luc (2017-02-20 13:52:29)

Dzień dobry poniedziałkowo.
Pogoda jakby ciut lepsza, słońce nieśmiało przebija przez chmury.
Tylko ja jakaś zdechła jestem wink

sandra.sandra napisał/a:

Lucynko -sytuacja rodzinna ok.  Wszystko dobrze.

Sandro - cieszę się.
Już nigdy nie pozwól się facetowi źle traktować.

Babo - fajnie, że już jesteś.

Pigwa - w pracy zmieniasz buty?

czytelniczka51 napisał/a:

Ela co teraz robisz, że brak ci czasu ?
Chyba więcej nie masz pracy niż ja.
U mnie gospodarstwo, zwierzęta i wnuczki.

Czytko - dużo pracy można mieć nie tylko w gospodarstwie tongue Ela ma trudną sytuację (niczego nie ujawniam, bo sama o tym na forum nieraz pisała), to i zmartwienia inne, a jak są zmartwienia, to pisać się też pewno nie chce.
Poza tym, Ty masz męża, więc wiele spraw rozkłada się na Was dwoje, a Ela nie ma takiego wsparcia.

Elu - pisz jak tylko przyjdzie Ci wena.

Basiu - używasz już krokomierz?

Marysia 1981 napisał/a:

Napiszę tak... fotki? póki co jeszcze nigdzie nie bylismy.

Marysiu - w sumie się nie dziwę, bo przecież masz wyjazd rodzinny, nie turystyczny.
Ale jak uda Ci się zrobić więcej zdjęć, to nam pokaż.
Poopowiadaj.

Nanusia napisał/a:

Luc
nie wiem ,jak to jest ,ale potrawy ,które gotowały nasze mamy,czy jak u mnie babcia,smakowały niepowtarzalnie.
Albo są to tzw smaki dzieci.nstwa ,albo były z innych smaczniejszych produktów zrobione.
Też nie jestem wstanie ugotować równie smacznych.

Chyba wszystkiego po trosze. Moja Mama świetnie gotowała, ja też chyba nienajgorzej, ale zawsze mi się wydaje, że nigdy nie jest równie smaczne.
Ale mój brat uważa, że sernik i pierogi robię dokładnie takie smakowite jak robiła Mama. Jemu też się pewno smaki z dzieciństwa przypominają hi, hi.

gochnia napisał/a:

Luc- nie wiedziałam, ze mieszkalaś w USA. Napisz coś więcej, ciekawi mnie.

Gochnia - opowiadać mogę bardzo długo. Napisz co konkretnie chciałabyś wiedzieć.

Morawko - jesteś jedyna w swoim rodzaju smile

Pozdrawiam wszystkich.

81,649

sukienki i szpilki zakładam w soboty i niedzielę,nie mogę lepiej wyglądać jak panie z biura!
na weselu wytrzymuje w 15 do końca ,wczoraj zmieniłam po 2 godz,musiałam daleko sięgać,czyli wejsć na krzesło i nie za bardzo w szpilkach
założyłam klapeczki na koturnie a przed wyjsciem szpilki
LUC pisz dużo o USA!
MNIE NA PŁASKIM BOLĄ nogi!
kiedys jechalismy na grzyby,kuzwa ja myslę jakie buty?
nie miałam na łaskim ,założyłam córki,pózniej kupiłam sobie śmieszne kalosze bo się bardzo boję pełzających a tych jest strasznie dużo w tym lesie!!
MARYSIU do pracy mam autem 5min
w dzien powszedni jezdzimy po 7 czasem jestesmy po ósmej,wnuka odstawiamy do szkoły
w sobotę przed 9 ,mąż mnie zastępuje ja siedzę u fryzjera,w niedzielę po 11

81,650

BASIA JAK SCHUDNIESZ MAMA BĘDZIE SZUKAĆ WNUSI!
przewróci ci dom do góry nogami a pózniej zgłosi na policję że nie ma brzucha i nie ma wnuczki

81,651

Czołem popołudniem

Pogoda pod psem...
Wietrznie, zimno i mokro tzn. zimno niby nie jest, bo około 9 stopni, ale wiatr i deszcz sprawiają,że temp odczuwalna jest dużo niższa.
Wyszłam troche,żeby się przewietrzyć, ale szybko wróciłam. Do parku w taką pogodę nie bardzo, a wzdłuż ruchliwej przelotowej ulicy też tak jakoś nie teges.
Pewnie zaraz spać mi się będzie chciało.
Sąsiadka w sobotę leci na Majorkę. W taki dzień, jak dziś jej zazdroszczę wink

Marysiu- jak londyńska pogoda o tej porze?

BaCha-- ja na spacerki też mogę, wcześniej krokomierz zakupię wink Jeśli potrzebujesz coś jeszcze dla Maleństwa- wal śmiało wink

Pigwa--- tu się tak nie zastawia stołu, jak w Polsce. Zaproszenie na kawę, to na KAWĘ. Ewentualnie po małym kawałku ciasta, albo suche ciasteczka.

Kiedyś też latałam tylko w obcasach, ale nie szpilki, tylko na słupku i platformie. Ostatnio założyłam takie buty i noga odzwyczajona już. Tu w praktyczniejszych  śmigam.

Pozdrawiam wszystkie

81,652 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2017-02-20 15:03:03)

no nie lol chyba mnie trafi ... zapomniałam skopiować i post mi uleciał

chyba mnie jednak lubicie jak taka pomoc oferujecie   senks lol

Misty - Marysia - Gochnia senks lol lol 

Pigwa jakbym schudła to mnie oskarży o urodzenie po boku hiiiii

więc ta WASZA deklarowana pomoc bardziej do kicia się przyda lol lol

81,653

Nanusia no zawzięłam się  lol
                                                         http://2.bp.blogspot.com/-O4tRigApkZ0/VKsSbjF2VhI/AAAAAAAAzVM/EBEIEOgVvMA/s1600/277.png

jakbym Ci podała obwód pasa to za głowę byś się chwyciła smile

ćwiczę na kanapie - rowerki ,brzuszki i takie tam
zrobię od czasu do czasu skłony - tyłkiem potrzepie ...
dziś poczytałam,że do zdrowego odchudzania potrzebne  te 5 posiłków ... ( 75 % sukcesu to dieta  i "mż" smile)
w tamtym roku tak mi waga zleciała ...więc od jutra   zaczynam ponownie smile

idę do apteki lol

LUCynka ten krokomierz przyjdzie dopiero  jutro lub pojutrze  lol
będę mierzyć wszystko lol

pozdrawiam WSZYSTKIE  bez wyliczanki   lol

http://demotywatory.pl//uploads/201307/1374554346_u5ydnz_600.jpg

81,654

Marysia kościółek ładny .... lol wózek   alAAgancki  smile

LUCynka jak długo i w jakim mieście mieszkałaś w USA ??? smile

81,655

Hej dziewczynki.

Poczytalam Was i powiem tyle. Padam.
Dzis dostałam przykaz nauczenia się wszystkich skladow na pamiec (procentowo ile czego w danym wypieku).
Nie nawidze uczyc sie na pamięć, ale za kilka dni bede wezwana do odpowiedzi.
Niedtety nie naleze do osob, ktore szybko sie ucza na pamięć.  Szybciej naucze sie czegoś co zawiera logikę, ale pamięciowki to nie dla mnie.
Nawet nie wiecie jaka jestem wsciekla.

Do tego odpadaja mi nogi, a na zakup nowych butkow nie mam kasy -pierw kaucja w razie pojawienia sie możliwości wynajmu.
A adidasy -moze podroby -na malej skosnej podeszwie?
Chcialam kupić w Lidlu ale men mowi ze to zla jakosc, ze nie oddychaja.

Basiu ale sie usmialam z Twojej ciazy.
Chociaz nie wiem czy Ci tak wesolo tego w kolko sluchac

81,656 Ostatnio edytowany przez luc (2017-02-20 18:11:35)

sandra.sandra napisał/a:

Dzis dostałam przykaz nauczenia się wszystkich skladow na pamiec (procentowo ile czego w danym wypieku).
Nawet nie wiecie jaka jestem wsciekla.

Sandro - ale to przecież oczywiste, że takie rzeczy musisz znać skoro tam pracujesz. Klienci o to pytają, to musisz wiedzieć.
Nie masz się co wściekać, tylko się powoli nauczyć.
Co do butów, to rzeczywiście zwróć uwagę czy "oddychają". Będziesz w nich chodzić kilka godzin, więc to ważne.

Basiu - byłam trochę ponad rok czasu. Najpierw mieszkałam w Chicago, a potem w małym mieście, godzinę jazdy od Chicago.

81,657

Sandro

pewnie dużo tego asortymentu,co masz znać skład na pamięć.
na początku zrób sobie ściągę,ale taką ,że w sekundzie znajdziesz produkt o który klient się zapyta.
Przecież chodzi ,żebyś jemu to przekazała.
Szef nie powinien mieć pretensji,ze na poczatku bedziesz posługiwała sie kartka,tylko nie tak,że najpierw długo ją będziesz szukała a potem jeszcze dłużej szukała na niej danego produktu i jeszcze gęgała to co tam napisane.
Opanuj skróty na składniki np zamiast pisać mąka orkiszowa ,napiszesz ork .
Zajmie to mało miejsca na tej kartce.
To musi iść migusiem,jak nówi Basia.
A z czasem samo Ci wejdzie do głowy.

81,658

Dziewczyny.sciag nie moze byc. Szef mowi ze nie wyobraza sobie bysmy czytaly ze sciag. Musze zakuc na blache.

Lucynko...nie bylabym zla,gdyby nie to, ze mam problem z przyswajaniem sobie czegos na pamiec. Co innym zajmie przeczyranie czegos dwa razy  - mi zajmie to kilka godzin.
Tak mam.od zawsze, dlatego nie nawidzilam szkoly. Lubilam natomiast matematykę i chemie.

Dzis u nas pada deszcz.

81,659

sandra.sandra napisał/a:

Lubilam natomiast matematykę i chemie.

To weź ten problem jakimś sposobem. Np. rozrysuj sobie w formie wzorów matematycznych lub chemicznych.

81,660

Haha Lucynko. To bym byla mistrzem. Moze wzorami chemicznymi?
Temat na konkurs

81,661

Sandra-- nie stresuj się na zapas.
Grunt,żebyś ogarnęła na początek główne składniki danego pieczywa.
Założę się,że szef sam nie zna wszystkiego i nie wierzę,że wszystkie pracownice znają skład co do ziarenka.
Nie wymądrzam się, ale pracowałam w sklepie, sieci sklepów znanej piekarni w moim regionie. Szef był zarówno szefem piekarni. Prowadzili to razem z żoną wiele lat (około 20 wtedy). Były czasy,że sam zakasywał rękawy i wyrabiał chleb, a szefowa z nami za ladą urzędowała (w kilkunastocentymetrowych szpilach, ale to szczegół).
Oni sami nie do końca znali pełny skład. Rodzajów pieczywa było mnóstwo!
My też musiałyśmy znać, ale tak jak mówię- główne składniki, wiedzieć "o co chodzi", a nie,że 1% to woda np.
Wiem,że w innych miejscach jest różnie, ale to wszystko przyjdzie z czasem. Nie stresuj się.

81,662

sandra.sandra napisał/a:

Haha Lucynko. To bym byla mistrzem. Moze wzorami chemicznymi?

Ale ja serio piszę. Skoro matematyka i chemia były dla Ciebie łatwe i musisz się tego nauczyć, to spróbuj takim sposobem. Może jeszcze jakimś innym. To tylko propozycja. Możesz ułożyć jakąś rymowankę, piosenkę, skojarzenia itp. Porozwieszaj sobie kartki z napisanym składem w różnych miejscach mieszkania itp.
Jakiś sposób na nauczenie zawsze jest.

81,663

Mysti...nasz szef ogarnia wszystko. Serio.

Co do rozkladu obowiazkow, to Lucynka na racje.
Ja tez przychodze do domu i czasami mam czas na przeczytanie kafejki, ale juz na odpisanie nie. Bo np czytam z telefonu, a druga reka robie coś w kuchni.
Z odpisaniem juz ciężej,  zwlaszcza jesli ktos mi napisze wiadomosc, ktora przyslania mi tresc, ktora probuje stworzyc.
W miedzyczasie dzieci cos chca, a to trzeba wstawic pranie, a to kot wola o jedzenie i musze umyc mu miseczki i dopiero nalizyc nowe, a to za chwile patrze buty mam brudne ide je czyscic a za chwile zamiesc podloge i tak w kolko coś.

81,664

Właśnie rozliczyłam PIT za zeszły rok.
Najpierw zrobiłam to normalnie na formularzu papierowym (zawsze sama wszystko liczę, na piechotę), a potem na necie wypełniłam i wysłałam formularz on-line.
Internet, sprawy komputerowe ogarniam bardzo dobrze, a jednak znalazło się coś, co zrobiłam pierwszy raz lol
I teraz siedzę i se myślę, czy faktycznie dotrze na miejsce, czy wszystko ok....niby dostałam potwierdzenie, a jednak wink lol

81,665

Witam wszystkie Stokrotki smile Coś dzisiaj mam ciężki dzień, w nocy mało co spałam, rano przed 5 jak mi budzik zadzwonił, to miałam problem podnieść głowę z poduszki. Nie lubię nocy pomiędzy niedziela a poniedziałkiem, zawsze mam problem. Jakoś denerwuję się jak mam przerwę w pracy, a tu przecież całe dwa dni wolnego smile.  Z butami jest taki problem, ze jak się  ma chory kręgosłup to w każdym bucie jest źle chodzić, a na boso jeszcze trudniej smile.
Sandra pewnie cały czas na nogach to i buty musi mieć wygodne, na płaskim nie mogą być bo kręgosłup wysiądzie szybko, najlepsze takie co maja lekko podniesiona pietę.  Wiadomo pieniądze na zaliczkę musisz zgromadzić, ale twoje zdrowie ważniejsze, taka jest prawda,  żeby móc pracować musisz w siebie zainwestować.  Do nauki składu podchodź na spokojnie, nie nastawiaj się ze będzie ci trudno, bo podejście do zadania ma duże znaczenie do wyniku smile. Luc dobrze ci radzi z tymi karteczkami, próbuj zapisać przy  poszczególnych pieczywach kolorami zrób sobie rysunki  wyrobów i kolorami zapisz ile czego na niego się składa. Ja tak się uczyłam aby zapamiętać, rozpisywałam sobie na kartce, bo pamięć wzrokowa u mnie jest dużo lepsza  niż słuchowa, może ty tez tak masz.
Czytko  też mam folie w tym roku do wymiany, przeważnie one dłużej nie wytrzymują jak 4 lata, chciałam aby w tym roku mąż mi foliak powiększył, ale nie wiem czy da rady, a jak kupie folię na mniejszy to znowu będzie szkoda ją wyrzucić i tak może być że się nie doczekam tego powiększenia foliaka smile
Kropku nie denerwuj się na te przeciągi w łowie, teraz prawie wszyscy mamy luki, zmęczenie zimowa aura daje się nam wszystkim we znaki, przyjdzie lato to i chęci do życia wrócą:).
Morawko kusisz tym bigosikiem, napisz choć kilka zdań jak go robiłaś, co tam do niego dołożyłaś, też chcę taki królewski bigos smile
Marysiu kapusta do bigosu to nie jest wielki problem, wystarczy główka kapusty taka 4 kg, trzy łyżki soli, mała marchewka i to wszystko. kapustę szatkujesz , płuczesz , odcedzasz z wody dodajesz sol 3 czy 4 pełne łyżki , wygniatasz trochę ręką,odrobinę kminku i starta marchewkę to wszystko ubijasz, tłuczkiem do ucierania, a nawet ręką w jakimś słoiku większym, choćby 3 litrowym. Odstawiasz w ciepłym miejscu, najlepiej w kuchni. Raz na jakiś czas przekłuwasz patykiem do szaszłyków, aby wypuścić gazy  i za 4 czy 5 dni masz kapustę kiszona, taka jakiej nie kupisz w żadnym sklepie smile
Luc odważna jesteś, urządzasz sobie spacerki lodem,
Mysti u nas ludzie ogólnie jak by bardziej gościnni, lubią ugościć ostro i tu w druga stronę czasami przeginają, jak na siłę karmią. Kiedyś byłam w gościnie gdzie gospodyni, co chwilę na talerze nam dokładała i no jedz ja się narobiłam bo chciałam was ugościć, a wy mi taki afront robicie, no jedzcie, jedzcie. Ale znam tez inna sytuację, opowiadała mi koleżanka co mieszka nad rzeką, w miejscu rekreacyjnym i z tej racji ciągle miała kogoś w domu, bo przyjechali nad rzekę i przy okazji odwiedzić ja chcieli jak do niej. Zawsze coś musiała mieć  w domu na weekend do poczęstunku przygotowane.  Upodobali sobie ją jedni znajomi i na odchodne zawsze  zapraszali ich w rewanżu do siebie. Kiedyś wybrali się do nich, ładna pogoda była, zaraz po śniadaniu, wsiedli na rowery i pojechali do nich. Tam zrobili  kawę w małej filiżance, gospodyni otworzyła barek, wyciągnęła herbatniczki, rozpakowała i położyła na talerzyku 4  ciasteczka, po jednym dla każdego. Pech chciał, że niedługo przyszła burza, teren górzysty więc potoki szalały, a oni na rowerach nie maja jak wrócić. Siedzą więc u nich i czekają na propozycję odwiezienia, ale nie padła, nie mogli się dodzwonić do kogoś z rodziny więc tam u nich siedzieli. Głodni już byli, gospodyni wyszła do kuchni, odgłos z kuchni wskazywał, że gospodyni szykuje przekąskę. Po jakimś czasie do gospodyni dołączył małżonek, koleżanka wstała i zajrzała do tej ich kuchni, a oni w najlepsze wcinają sobie jedzonko. Koleżanka  jak to zobaczyła zabrała męża i na piechotę z tymi rowerami po wodzie do domu zasuwali. Tak że nie tylko w Niemczech gości są tak przyjmowani.
Mysti a z jakiej strony ściągałaś formularze, że strony MF podobno sa pewne, ja zawsze woziłam do US, ale u mnie koleżanki wysyłają on-line i nigdy nie miały problemu, masz potwierdzenie wiec powinno być ok smile
Pozdrawiam i miłej nocki oraz słodkich snów wam wszystkim życzę.

81,666

Hi hi śmiać mi sie chce skład pieczywa ,a kto powie klientowi prawdę
Sandra masz komórkę i zapisz ,sa rozne aplikacje
Chleb  mąka woda i spulchniacze
Bułki maka woda i spulchniacze hi hi
Paczki mąka i jajka w proszku drożdże hi hi
Azbi bigos czy inne jedzenie moj nazywa krolewskie cobym mu nie podała
Bigos prosty kapusta kiszona ,kapusta biała ,żeberka upieczone w piekarniku ,i obrane pokrojone i do bigosu ,kminek ,sol ,wody zeby sie nie przypaliła i gotuje 3 godziny ,dodaje trochę oleju zeby nie był suchy ,do tego dodaje pol opakowania włoszczyzny mrożonej w paski i tyle hi hi
Marysiu to masz chlodniutko ,cera lubi taka pogode jak w Londynie ,wazne ze jestes zadowolona trzymaj sie cieplutko
Nanusia bo te szmaciaki na koturnie sa wygodne ,no to masz królewne wnunie ,napewno fajna dziewczynka
Gochnia zapalenie pęcherza ,to gdzie ty latasz z odkryta broszka
Dziewczyny pozdrawiam moj krzyczy film zamknij ten komputer pozdrawiam

81,667 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2017-02-20 22:01:08)

hey wieczorkiem spać mi się chce lol lol

Sandra jakiś nawiedzony ten Twój szef smile

mam u siebie taki sklep  w asortymencie mają to samo
i tak od strony klientki to Ci powiem - nie interesują mnie te procenty .... no bo po co ??? smile

-chleb lniany od dyniowego czym się różni ??
- który chleb jest najbardziej razowy ?? - a który pani poleca na odchudzanie ...  ??
- orkiszowy chlebek - to jakie ma walory smakowe  ????    hiiii     chyba takie  proste pytania zadają klienci ?? tak ??? lol

jak ludzie zamawiają ciasta czy torty .... to mają takie katalogi i polecają ....

LUCynka pracowałaś w tych Stanach ????  smile czy tylko byłaś z mężem ??? coś tam mi świta w pamięci smile

moja godzina netkowa ... mówi : pooglądaj Baśka tv  .....

pozdrawiam - miłego wieczorku ... i do jutra    smile

Morawko te piekarnie zapewniają ,że większość chlebów jest na zakwasie - przynajmniej tak pisze ...
a czy to prawda ???? to nam kiedyś Sandra napisze hi hi

81,668 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2017-02-20 22:05:39)

Ba-Cha napisał/a:

piekarnie zapewniają ,że większość chlebów jest na zakwasie - przynajmniej tak pisze ...
a czy to prawda ????

Niestety, nie. Spora część pieczywa jest na gotowych mieszankach w proszku.

81,669

Azbi-- na Podatniku to rozliczałam.

Głowa mnie boli.
Zapowiadają pogorszenie pogody, porywiste wiatry sad

81,670

Bry wieczór.
Ciągle jakieś załatwienia przed wyjazdem, a wydawało mi się, że już wszystko jest fertig wink
Pogoda była przez cały dzień piękna - wręcz wiosenna. Pod wieczór się skiepściła. Kiedy wracaliśmy do domu, padał drobny deszcz i wiało.

Ba-Cha napisał/a:

LUCynka pracowałaś w tych Stanach ????  smile czy tylko byłaś z mężem ??? coś tam mi świta w pamięci smile

Basiu - chodziłam do college'u i pracowałam.
Nie byłam z mężem, bo to było wcześniej, jeszcze na studiach.
Mogłam zostać w USA (miałam sporo najróżniejszych propozycji), ale byłam bardzo zakochana, a obiekt moich uczuć nie chciał emigrować wink

Mysti - odkąd wprowadzono możliwość rozliczania się internetowo, to tylko tak to robimy. Jest potwierdzenie i nie ma żadnych problemów.

81,671

SANDRO ,BASI  ciąża to tak dla wesołosci!
jak ją wkurza to niech napisze że koniec z pisaniem o ciązy
powiem ci że mnie też ciężko wchodzi coś by zapamiętać,nauczyć się na pamięć
MIŁEGO DNIA STOKROTKI

81,672

morawka jak zwykle znajdzie rozwiązanie,napisz dużymi literami i jak coś to zerkniesz i po sprawie
nigdy mi nie przyszło do głowy pytać o skład chleba
my kapustę mamy w beczce,ostatnio była kapusta z grochem dobrze okraszona,pychota!

81,673

LUCYNKA tak sobie wydedukowałam że jesteś podobna do ALICJI MAJEWSKIEJ,kto potwierdza?\
mamy znajomych z radia ,mieszkają na florydzie ,zapraszają nas do siebie ,może i skorzystamy z tej opcji?
jak przejdą na emerytury wracają do polski,już wybierają dom
tam zostaną dzieci i wnuki

81,674

Dzieńdoberek.
Wieje jak w kieleckiem,okropnie sad
Wydam śniadanie i uciekam,bo robota czeka.
http://dworekwadera.pl/wp-content/uploads/2014/12/DSC_0166.jpg
Smacznego smile
Idę po pracy do fryzjera,bo zarosłam jak dzik i do tego już widzę odrosty bez okularów-znaczy:pora na farbę.Ale będę piękna smile
Pozdrawiam wszystkie Stokrotki i spokojnego dnia życzę smile

81,675 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2017-02-21 07:25:38)

Hey ranne skowronki

to serwuje naoczną kawcie

http://7.s.dziennik.pl/pliki/5658000/5658859-kawa-900-600.jpg

Babo wydałaś porządne treściwe śniadano lol

też będę musiała zrobić odrosty .... tym razem fachowo smile zawołam na herbatkę kuzynkę to mi zrobi smile
ale wpierw muszę przejść się do starego miasta po farbę
dobrze,że pada deszcz  będę mogła wyjść na spokojno smile

Pigwa mi nie przeszkadzają napitalanki na temat mojej "ciąży "
bo sama zaczęłam temat ....  grunt to umieć się chichrać z samej siebie smile smile
nie wiadomo czy się śmiać czy płakać jak coś pierdyknie moja MAM ?? smile

Pigwa - LUCynka podobna do A. Majewskiej ..?? chyba,że z kędziorków ....

LUCynka kiedy konkretnie lecisz do tej Kenii ?????   zazdraszczam pozytywnie lol
chodziłaś do College'u   - to za dobre wyniki Cię tam wysłali czy całkiem prywatnie liznełaś świata ??? no ...no .. smile

Misty dalej jest awaria ?? tego naszego hostingu ?? bo u mnie tak smile

no ciekawa jestem z tym zakwasem chlebowym  ....????  odpowie Sandra hii
u mnie w mieście jest 6 punktów sprzedaży tego gościa - piekarnia jest niedaleko  pod miastem smile

kupowałam tam chlebki lniane   czasami mroziłam
ostatnio tam byłam - kupiłam - i nadal się kruszy    więc przestałam tam kupować smile

http://img8.dmty.pl//uploads/201702/1487490225_njmlr1_600.jpg

pozdrawiam WSZYSTKIE bez wyliczanki   lol

81,676

Dzień dobry

Lecę z kawą

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/69/d1/5d/69d15d796a8ba6316b527e2e3c11d131.png

Uwaga gorąca!!!!

U mnie też wieje, pada, mokro.
I na dodatek na podwórku bardzo ślisko.

81,677

Azbi bardzo ciekawe posty.
Lubię cię czytać.

Sandra klient aby wiedział, że ten chleb ze słonecznikiem, ten z dynią itd
Gorzej już z szefem.

Babo  Baśku wczoraj też chciałam ściąć włosy.
Ale zakład był zamknięty.

Wczoraj wieczorem 2 godziny nie było światła.
W domu świeczki się paliły.
Adelka siłą chciała dotknąć ognia.
Cały czas przestawialiśmy świeczkę, żeby nie dotknęła ognia.
Wreszcie jej pozwoliliśmy, oparzyła paluszek.
Potem świeczkę omijała z daleka.
Ona płakała, a my siadaliśmy ze śmiechu.

81,678

Dzień dobry Stokroty:)
Morawko dzięki za przepis, z pieczonymi żeberkami nigdy nie robiłam,muszę wypróbować,  dobrze że bobasek chwali twoją kuchnie, mój uważa się za lepszego kucharza ode mnie i  ma rację swoją drogą smile, ale nawet jak jakieś danie nauczę go gotować, to pierwsze się wypyta co robię i jak, a następnym razem jak gotuję to samo to on mi już rady daje, potrzepie patelnią, zamiesza w garnku a później mówi ze uratował   big_smile Ma dryg do gotowania, ale ja tez nie gotuję najgorzej, ale tak jakoś się utarło że to on kucharzy i nawet moje danie jego rodzina jemu przypisuje i jego chwali...  ach jakie to dobre smile, z drugiej strony to jest dobre, bo on zawsze mocno angażuje się w gotowanie jak mamy gości, a ja mu tylko pomagam smile
Mysti to gotowe pieczywo z prochów, jest obrzydliwe, chleb na zakwasie ma inna konsystencje i inny smak, po chlebie na zakwasie nie mam żołądkowych dolegliwości a po takim zwykłym tak. sprawdzę te PIT-y na Podatniku, tez wyślę przez internet
Śniadanie kuszące, pięknie podane same smakołyki, kawka tez nęci idę sobie zrobić,udam że to ta sama smile Odrosty tez muszę przykryć, robię to sama w domu, nie mam cierpliwości do długiego siedzenia u fryzjera, ale przed weselem może jakies kolorki  zrobię, ale to u fryzjera musi być.
Deszcz za oknem pada, wieje silny wiatr, ale może to dobrze bo przegania to zanieczyszczone powietrze. Pozdrawiam miłego wtorku wszystkim życze smile

81,679

Czytko  ja swoim dzieciom też pozwalałam dotknąć czegoś gorącego, jeździłam na wieś i tam paliło się pod kuchnią taką kaflową, ogień dzieci pasjonował i raczki pchały, pozwalałam dotknąć takie gorące, ale nie rozgrzane do czerwoności, trochę parzyło ale nie tak aby uszkodzić skórę, więcej raczek do ognia nie pchały. Trudno jest wytłumaczyć dzieciom, ze to niebezpieczne, czasami takie drastyczne sposoby chronią dzieci przed poważnym wypadkiem.
Ba-Cho w ogóle jest jakiś problem z netkami, bo od kilku dni mam problem z otwieraniem stron, na innych forach śmiga, a tu ani wysłać wiadomości, ani przeczytać czasami nie mogę, a komputer resetowałam, czyściłam programem antywirusowym, , a dalej mam problem , swoją drogą może to polsatowski internet, jak reklamują to super, a później już nie bardzo smile

81,680

Witajcie Stokrotki.
  Zacznę od pogody + 18.........
                      http://mypozytywni.pl/images/uploads/f2baa2798a06c039ca0542f4bc0aca602fccc0e0.png
Wariuje mi laptop brrrrr. Do potem.

81,681 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2017-02-21 10:33:25)

Czołem wtorkowo

Na razie bez deszczu, ale niedługo. Popołudniu ma zacząć.

Luc-- ja zawsze z fiskusem rozliczałam się na papierze, pisałam w dwóch egzemplarzach. Oddawałam do US i na kopii mi pani pieczątką potwierdzała. Tak, jak mówię,żadne nowinki mi nie straszne (wszystko inne robię przez internet), a jakoś tak z tym rozliczeniem miałam obawy lol

Azbi-- PIT ze strony gov nie chciał mi się wysłać, jakiś błąd autoryzacji mi wyskakiwał. A na Podatniku od razu dostałam komunikat - Ta deklaracja została wysłana elektronicznie i w całości przyjęta przez Ministerstwo Finansów.
Z mieszanek były wypiekane "wymyślne" chleby i bułki, te zwykłe- tradycyjnie. Smak zupełnie inny.
Wiem, co mówię, bo kilka razy byłam z wizytą na piekarniach.
A karteczki ze składem pieczywa tez dostawałyśmy do zapoznania.

Ba-Cha napisał/a:

Misty dalej jest awaria ?? tego naszego hostingu ?? bo u mnie tak smile

To, co z netu wrzucałam, to bezpośrednio, nie przez ten hosting. A zdjęcie kwiotków na drzewie (oczaru???) przez inny hosting, nie ten "nasz".

Czytko-- najlepiej pozwolić dzieciom (pod kontrolą!) przekonać się na własnej skórze. Teraz świeczka/ogień będzie  się Adelce już prawidłowo kojarzyć .

Babo-- to jeszcze piękniejsza będziesz.

81,682

Dzień dobry.
U mnie ciepło 10 stopni, ale wieje solidnie. W sumie się nawet cieszę, bo przewietrzy miasto.

Podobnie jak Czytka i Azbi też stosowaliśmy metodę oduczania dzieci dotykania niebezpiecznych przedmiotów poprzez doświadczenie. Gdy córka była malutka, mieszkaliśmy w domu z piecem kaflowym. Ona raczkowała i wszędzie się wciskała, ciągle chciała dotykać drzwiczek. Pozwoliliśmy jej raz dotknąć, gdy były tylko lekko rozgrzane. Dotknęła, zabolało, ale nie oparzyło. Nigdy więcej nie próbowała.

Mysti - przyznam, że gdy pierwszy raz wysyłaliśmy rozliczenie internetowo, to też miałam obawy, ale nie było problemów.

Pigwa - raczej nie jestem podobna do Majewskiej. Tak jak pisała Basia - może z włosów wink

Basiu - byłam prywatnie. Czasem zastanawiam się jak potoczyłoby się moje życie gdybym jednak zdecydowała się tam zostać. Nie żałuję, po prostu się zastanawiam. Tak samo jak ciągnęli mojego męża do pracy na uniwersytet w Stanach, ale on nie chciał jechać.
Do Kenii lecimy w tę sobotę. Jak chcesz, to sobie wygooglaj to miejsce - Chale Island.

Pozdrowienia dla wszystkich.

81,683

Dzień dobry
http://ohme.pl/zwiazek/seks/katarzyna-m … wiaty-kup/
Poczytajcie

81,684

Dzisiaj bylismy na badaniach laboratoryjne krwi ,wyniki o 14,30
Pózniej popisze i poczytam ,obiad robimy hi hi
Wątróbka indycza ,ziemniaki ,brokuły i cykoria hi hi

81,685

hey - jestem po obiedzie  kawcie zalewam smile

LUCynka   a pewnie ,że przejechałam palcem po mapie lol
zdjęcia i oferta z netu to wkleje pare

powiem tylko OMG    ...  lol

wyspa z lotu ptaka

http://media.tui.pl/media/tuiimages/h68/h34/9078337110046.jpg

boska ta plaża lol

http://media.tui.pl/media/tuiimages/h23/ha9/9078336585758.jpg

http://media.tui.pl/media/tuiimages/h24/hc5/9078336454686.jpg

http://media.tui.pl/media/tuiimages/h18/h7b/9078336323614.jpg

http://media.tui.pl/media/tuiimages/h66/h5f/9078335275038.jpg

http://media.tui.pl/media/tuiimages/hb1/h53/9078333440030.jpg

http://media.tui.pl/media/tuiimages/hf3/h06/9078333308958.jpg

http://media.tui.pl/media/tuiimages/h38/hb9/9078332653598.jpg

http://media.tui.pl/media/tuiimages/h37/ha8/9078331998238.jpg

http://media.tui.pl/media/tuiimages/h00/h1b/9078331080734.jpg

OMG - bajka... lol

no tak nie trzeba było rzucać kamieniami na szkołe lol lol

81,686

LUCynka ile lot będzie trwał ????? 

Morawko fajna rozmowa i recenzja książki    lol  książka będzie miała powodzenie na 100% smile

Misty to co wszędzie cyganią  ... smile ,żeby tylko najtaniej wyprodukować a zarobić kasiorkę 

wczoraj oglądałam taki dokument o jakiejś tak restauracji w  USA ...
specjalizują się w donatach 
wszystko robią wg. starej receptury i nic nie zmieniają .... kasiore biją ... i klientów mase
                  jak  smak zapamiętany to się wraca ... do tego co sprawdzone i dobre .. tj. prosty sposób na sukces smile

a u nas jest na odwyrtkę
tak jak z tymi piekarniami  wrrr
na początku  chleb przepyszny ... tłumy klientów ....
a po jakimś czasie : kicha ...   już tam nie ma tyle ludzi co było ... 

pozdrawiam i zmykam         do potem ...

81,687 Ostatnio edytowany przez luc (2017-02-21 16:08:48)

Azbi - zazdroszczę "gotującego" męża.

Marysiu +18? Ależ ciepło.

Chleb ostatnio kupuję w Buczku - kresowy, amarantus albo dyniowy. Bardzo dobre.

Ba-Cha napisał/a:

ile lot będzie trwał ?????

Niestety długo - 11 godzin.
Na szczęście to jest czarter czyli lecimy bezpośrednio z Warszawy do Mombasy, bez przesiadek. Potem samochodem (50 km - około 2 godzin hi, hi - fajna musi być droga) i łodzią.
Wysepka jest taka jakiej szukałam: malutka i mało turystów. Mam nadzieję, że będzie cicho i spokojnie. Tego mi trzeba.
Nie lubię dużych hoteli, kurortów czy innych resortów turystycznych. Taka ilość ludzi mi po prostu przeszkadza. Nie mogłabym wypocząć. Dlatego nie zdecydowaliśmy się na Karaiby, bo tam tak właśnie jest.

Basiu - Ty już kawkę poobiednią, to ja biorę się za obiad lol

81,688

BABO śniadanie królewskie,dziękujemy
idziesz do fryzjera ,pewnie masz jakiś bal ostatkowy,mój też zaprosił 2 pary ale za pózno!
już mają zaplanowane wyjscia
CZYTUNIA ADAŚ mi się pytał czy koleżanka coś napisała o szalonej ADEL!
pózniej dam przeczytać
AZBI ja w kuchni jak jest mąż jestem pomocą kuchenną,on wszystko najlepiej robi,goscie go chwalą a on się wykazuje

81,689

MYSTI ja w komputerze mało umiem!
ani rachunków nie zapłać,zdjęcia nie wkleję,jestem tuman
LUC zrób nam milion zdjęć(żart)
uwielbiam oglądać fotki
nie widziałam ciebie z przodu,z tyłu to MAJEWSKA!
MORAWKO zaraz poczytam o tym seksie
złamali mi hasło na fb i wstawili by ludzie klikali w link co dużo kosztuje
musiałam inne hasło wymyśleć bo też mi i zablokowali

81,690

jeju jakie piękne widoki!
dech zapiera! tylko nie płyńcie łódkami w dzikie rejony ,tam pełno różnej gadziny,a może i krokodyl się trafi
LUC myślisz że tak dobrze że facet siedzi w garach?
dobrze niech pomoże ale kuchnia jest dla nas
ja dobrze gotuje,muszę być sama ,bez nadzoru!
proszę wytrzep wycieraczkę,jest wielka i ciężka i ja nie daję rady ,jeszcze 10 razy będę mu przypominała

81,691

Czesc po pracy.

Basiu..nie wiem o co chodzi z tym zakwasem...bo u nas jest niby wszedzie (to wiem od kolezanki), ale w prosprktach nie jest nigdzie wymieniony.

Tez sugerowałam, ze wystarczy wiedziec, ze jest zytni, pszenny czy mieszany, ale co komu to powie,ze jest 70 czy 75 procent.
Morawko takie ściągi nie zdadza egzaminu. Masz to umuec jak paciez, ba wyrywki i o kazdej porze...i nie ze maka....ale 10 procent zytniej, itp...tyle i tyle ziaren, jakich, jak one dzialaja itp.

Dzis u nas wiatr głowy urywa.

81,692

Jak przeczytalam, zexLucynja ma leciec 11 godzin...to juz padlam...co ram wtedy robic?

81,693

PIGWA napisał/a:

LUC myślisz że tak dobrze że facet siedzi w garach?
dobrze niech pomoże ale kuchnia jest dla nas

Pigwa - nie wiem czy to dobrze jak facet siedzi w garach, bo u mnie tak nie ma (ale pomaga w pracach kuchennych). Ale nie miałabym nic przeciwko temu jakby mój mąż czasem coś ugotował, a ja nawet do kuchni bym nie wchodziła smile
Nie uważam, że kuchnia jest dla nas czyli kobiet tongue

Sandro - ja w czasie lotu samolotem zawsze czytam książkę albo oglądam jakiś film (jeśli jest taka możliwość).
Jak było dziś w pracy?

81,694 Ostatnio edytowany przez luc (2017-02-21 15:38:06)

PIGWA napisał/a:

ja w komputerze mało umiem!
ani rachunków nie zapłać,zdjęcia nie wkleję,jestem tuman

Pigwa - nie jesteś żaden tuman wink tylko nikt Cię tego nie nauczył.
Jakby Ci ktoś pokazał jak obsługiwać bankowość internetową (robić przelewy, płacić rachunki), to szybko byś załapała. To jest proste, a jakie wygodne.
Co do mojego zdjęcia z przodu, to jak kiedyś się zejdziemy czasowo na łączce to na chwilkę wkleję.

81,695

Azbi napisał/a:

Marysiu kapusta do bigosu to nie jest wielki problem,

A wiesz że nie pomyślałam? pewnie że też tak zrobię.
Idziemy po obiedzie na zakupy.

Morawko super ten link....bardzo lubię  panią Kasię.
Niektórzy rodzice mogli by przekazać swoim dzieciom.

Luc jestem tego Pewna że odpoczniesz smile
Jedyne co mnie przeraża to  lot  11 h.
  Ale też dużym plusem to to że nie musicie się przesiadać.
   Podają chyba ze dwa lub nawe trzy posiłki do tego jakieś %p     rocenty i spanko gotowe !
  Najdłużej siedziałam 6 h. usiedzieć nie dałam rady,musiałam też postać smile 
Do Majewskiej? nie nie podobna smile  ja chyba już wiem do kogo big_smile 

Mystko podziwiam Cię z tymi PIT-ami.
   To zajęcie mojego męża hihihihihi matematyk ze mnie żaden.
   Nigdy się nie zajmowałam spr.podatkowymi

Nanusiu co tu pisać?      SZKARADY lol
Muszą już kończy////   du*a blada chyba coś z inyer. albo z Netkami

81,696

Jak ja nie znoszę facetów przy garach!!!!!!!!

81,697

Marysia 1981 napisał/a:

Jak ja nie znoszę facetów przy garach!!!!!!!!

A czemuż to? smile

81,698

Luc napisał/a:

A czemuż to?

A no odpowiem tak... po pierwsze chyba to wyniosłam też z domu .
  Nigdy nie zauważyłam by dziadek,stryj,wuj stali przy kuchni.
Poniekąd sama na to też zapracowałam sobie wyręczając wszystkich w okół siebie domowników.
Mojemu mężowi najlepiej wychodzi rosół,pomidorowa... to tylko tyle    smile
  30 parę lat temu próbował też pod moją nieobecność zagnieść kluski z mąki ziemniaczanej hihihihihi
Do dnia dzisiejszego wspominamy. Zdazało się że zamiast na desce klepac kotlety ,rozbijał na stole smile
  Efekt ?wiadomo blat stołu do wymiany.  tongue

81,699 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2017-02-21 16:40:04)

Znalazłam taki wierszyk na wycieczkę... uczuciowy.

ZABIERZ MNIE

Zabierz mnie na Wyspy Szczęśliwe
Do raju na krańcu świata
Gdzie nie ma ludzi fałszywych
Gdzie żyją długie lata.

Gdzie ludzie się bardzo kochają
Słoneczko im zawsze świeci
Szczęśliwe rodziny mają
Żony i mężów i dzieci.

Gdzie wszyscy wiersze piszą
Gdzie ludzi mądrych wielu
Tylko wiatr zakłóca ciszę
I szelest kartek papieru.

Pozwól tam zostać na zawsze
Tam się nauczyć miłości
Tam się na szczęście napatrzeć
Tam złożyć moje kości.

81,700 Ostatnio edytowany przez luc (2017-02-21 16:44:56)

Marysia 1981 napisał/a:

A no odpowiem tak... po pierwsze chyba to wyniosłam też z domu .
  Nigdy nie zauważyłam by dziadek,stryj,wuj stali przy kuchni.
Poniekąd sama na to też zapracowałam sobie wyręczając wszystkich w okół siebie domowników.

U mnie w domu też Tato w kuchni wiele nie robił. Ale pomagał przy obieraniu jarzyn i zmywał naczynia.
Ja sobie postanowiłam, że nie będę domową kucharką wink Wprawdzie mąż jest "niegotujący" ale wszystko inne w kuchni robi. Na koniec dnia, to on sprząta kuchnię.
Nie miałabym nic przeciwko temu aby gotował, ale skoro nie umie i nie chciał, to nie przymuszałam. Robi tak dużo w domu, że wybaczam lol Jak choruję to wtedy potrafi coś ugotować prostego. Oczywiście z moimi instrukcjami co do każdego szczegółu.
Natomiast syna wdrażałam do prac kuchennych od małego. Teraz potrafi już sam wiele ugotować. Przyszła synowa powinna mi być wdzięczna hi, hi.

Marysiu - ładny wiersz na wycieczkę.
Mogłabym spędzić koniec życia gdzieś na zagubionej wyspie...

81,701

Czołem popołudniem!

Pogoda się wyklarowała. Zrobiłam sobie dziś 4 kilometrowy spacer ;z powrotem jechałam busem, bo musiałam wrócić o odpowiedniej godzinie i nie chciałam się upocić.
Przy okazji kupiłam pyyyyszny alkohol w promocji.

Luc--- wyspę też sobie wyguglałam. Cuuuudna.

Mój ex zraził mnie do siebie w kuchni, innego faceta (poza synem) w kuchni nie miałam wink
Ex nie gotował, a czasem wtrącał się i poprawiał (przyprawiał), co nie zawsze mi odpowiadało.
Syn- zawodowiec, więc się nie wtrącam.

81,702

hey wieczorkiem STOKROTY

ojjjjjjj nie dobrze ... nie dobrze z Wami      .........   ślepaFFFki jesteście okropecne hiiiii

Pigwa  przekroczyłaś JEDENASTOTYSIĘCZNIK  w postach ... 

należne cwietki   za całokształt smile
                                                               http://www.kwiatki.org/kwiaty/bukiet-kwiatow-17.jpeg

81,703 Ostatnio edytowany przez strzała (2017-02-21 21:36:31)

Siemka smile

Jestem cała i zdrowa.
Wróciliśmy już wczoraj koło 17.30.
Trochę zalatany znowu mam czas, bo u córki jutro urodziny.
Przyjdą koleżanki i zostaną na noc.
Urodziny były 17 lutego, ale córka czekała z imprezką aż wrócimy.

Wyjazd bardzo udany.
Dużo zwiedziliśmy, dużo się wymodliliśmy, dużo nasłuchaliśmy się.
Przeszliśmy razem trzy Drogi Krzyżowe. Dwie to były na Górze Kriżevac, jedna na Górę Objawień, czyli Podbrdo.
Droga w górę pół kilometra po dużych kamieniach.
Medjugorie można było poznać wzdłuż i wszerz. Także Mostar, Split w Chorwacji, wodospady Kravica .
Widoki cudne, jazda nad przepaściami, albo w tunelach.
Normalnie ja to wszystko przeżyłam smile

Jak będziecie chciały to w wolnej chwili wrzucę zdjęcia i coś więcej napiszę.
Dopiero z córką z miasta wróciłam.
Jeszcze i pralka chodzi dzisiaj cały dzień.

Ściskam mocno wszystkich.

81,704

Pigwo dla Ciebie kwiatki na tę zacną okazję smile

http://data.1freewallpapers.com/download/flowers-spring-pink-tulips.jpg

81,705

strzała napisał/a:

Siemka smile

Jestem cała i zdrowa.

Jak będziecie chciały to w wolnej chwili wrzucę zdjęcia i coś więcej napiszę.

Ja Cię chyba myślami ściągnęłam lol  Dziś o Tobie pomyślałam, że pewnie jeszcze na wyjeździe jesteś, bo Cię nie widać.

Pewnie,że chcemy poczytać i pooglądać!

Posty [ 81,641 do 81,705 z 102,609 ]

Strony Poprzednia 1 1,255 1,256 1,257 1,258 1,259 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024