Basiu a ja wczoraj usmazylam 20 kotletów z udźca indyczego ktore bobasek przekręcił ,dzisiaj frytki ,marchewka i kotlet ,gotuje tez bigos troszke kapusty białej i kiszonej hi hi w piekarniku pieką sie żeberka ,wożę pózniej do bigosu hi hi
81,576 2017-02-18 16:06:57
81,577 2017-02-18 16:11:03
Mysti to usmaż sobie hi hi 2 ziemniaki utrzyj i jajko ,maka i placki gotowe ,moze odrazu twoja chora zje
Ja jestem codziennie na spacerze hi hi przychodzę chora ,tak ciężkie mam uda ,łydki i stopy mnie bola ,po schodach nie moge wejść ,chyba zapalenie stawów ludzie
Pozdrawiam wszystkie stokrotki
81,578 2017-02-18 16:12:46
Wczoraj bylismy w ciuchu moj kupił super spodnie 2 szt i co dzisiaj chciał dokupić juz nie ma ,przeciez to firmowe to znikają ,do tego nówka
81,579 2017-02-18 16:20:39
Od wczoraj bierzemy D-Vitum 2000j.m forte raz dziennie hi hi
81,580 2017-02-18 16:49:32
MORAWKO podziękuj BOBASKOWI za miłe słowa!
widzę że strasznie sobie dogadzacie,masz racje póki można trzeba jeść,jak byłam chora to nawet banana nie mogłam przełknąć
wróciłam już z pracy,starczy na sobotę tego dobrego
pogadałam sobie z panią,córka poszła mierzyć spodnie
oni ją adoptowali,tyle im się dała we znaki że szok
wyszła z tymi spodniami i mówi że dobre,mama dała 80zł,ja do niej ,mamusi należy się całus
nic z tego ,nie było całusa
ta pani powiedziała że jak będzie to przyjdzie i mi wszystko opowie
druga przyszła bo babka na sali robiła kupę,sciąga pampersa ,wykręca się do nich tyłem i wszystko jej lata ,ta pani powiedziała że ona tak robi by jej pielegniarki nie przewijały!
przecież i tak muszą ją oporządzić!
nie daj boże doczekać takich chwil!
81,581 2017-02-18 16:50:48
Od wczoraj bierzemy D-Vitum 2000j.m forte raz dziennie hi hi
MORAWKO ja też mam tą witaminę,po tym ostatnim zdarzeniu wszystkiego boję się łykać
81,582 2017-02-18 18:42:13 Ostatnio edytowany przez gochnia (2017-02-18 19:19:21)
Trzcinowisko wita Was!
No i tak: ani wiosny, ani nawet przedwiosnia nie znalazłam. Zimno 4°, tu tez wiatr od wody, w czapce chodzę.
Ta tam taaamm! Melduję, ze sezon ogródkowy rozpoczęty. Posadzona dymka- szt. 60, po co więcej?
Ziemia wzorowo w tunelu przygotowana pod dalszy siew, sadzonki itd.
Ale się zapowietrzyłam. Będę spała jak bóbr. Koszenie czeka, bo strasznie mokro.
Dziś praca przy maszynach. Są nowi panowie, mlody narybek wskazany do pracy na kombajnie- 4os. +kierowca.
Nanuś- policzyłam duzymi krokami tunel: 5×28 co daje 140m2. Nie wiem, czy to duźo, bo on ginie na duzym terenie
i nie wydaje się taki wlk. z oddali. Nie jest ogrzewany! Mój Papa ma 3 kroki na 2 i mieści ciupkę pomidorków hi.
No, ale w mieście na działeczce, to wiecie jak to wygłada.
Dziś pozno obiad, ale bez Szeryfa. On jest w swoim transie przy maszynach. Za karę zje zimny! Nie szlo go doprosic, a raczej
"dokrzyczeć". Udał, ze nie słyszy. On tylko warkot maszyn słyszy i zapach oleju, paliwa czuje hi.
Pigwa- toś miała przeboje. Znieczulica to dziś jest. Tak "se" mýslę, czy ta dr w ogóle wiedziała jak Ci pomóc.
Mysti, Bacha- teź dziś myslalam o plackach ziemniaczanych, bo dawno nie było. Ale zmieniłam zdanie.
Morawa- teź bym ubrala do pracy, do smarów mojego mena w te firmówki z "pewexu". Tu chyba nie ma. Nie wiem?
Bacha- w stanie błogosławionym, o reeety! Ale cioć Twa dzidzia duźo mieć będzie! To teraz diety Nanusi Ci nie potrzeba, co płaczesz?
81,583 2017-02-18 18:47:34
Dzień dobry.
U mnie obrzydliwa pogoda.
Córcia wczoraj przyjechała, to dziś gadaliśmy cały dzień, a teraz wybyła do przyjaciół.
Nanusiu - może mi umknęło - ile schudłaś na Twojej diecie?
AZBI masz super z tym weekendowym mężen,fajnie tak odpocząc od siebie
Ja uważam przeciwnie. Nie chciałabym aby u mnie tak było. Odpocząć od siebie i tak zawsze można, przecież każde ma też swoje zainteresowania.
Wolę go mieć na co dzień.
ja może się skuszę - na jedną dużą donice w kuchni lub łazience
Tylko musisz dobrać odpowiednią roślinę. Zwłaszcza w łazience nie wszystkie chcą dobrze rosnąć, tylko te, które lubią wilgoć.
Marysiu - pewno jesteś bardzo zajęta w Londynie.
I słusznie.
Kropko - jak samopoczucie?
kompletnie nie rozumiem świata zdrad.
Ja też nie.
Jeśli chodzi o włosy ,nie każdej kobiecie pasują długie ,jak jest mała to ja przytłacza do dołu ,jak jest duża to wyglada jeszcze wieksza
Prawda. Do tego jeszcze zależy od kształtu głowy, twarzy, typu urody itp.
Pozdrawiam wszystkie.
81,584 2017-02-18 19:44:36 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2017-02-18 19:45:38)
hi Gocha napitalaj się ze mnie napitalaj a moja MAM bierze to na poważnie
LUCynka ale ja chce jakąś roślinkę postawić na zewnętrznym parapecie ![]()
tylko jak ocieplili blok - to jak mi Syncio wbijał termometr ( ten bezprzewodowy )
wyciągnął wiertarkę a gwózdek wszedł jak w plastelinę ....
więc strach cokolwiek tam wbić ,żeby zabezpieczyć przed upadkiem donicy na ulicę czy chodnik
muszę tą myśl sprzedać eksowi kiedyś przy okazji ...
MYCHY oglądałam dobry film
jak wchodzę na YT - to patrzę od kiedy jest film i ile ma wyświetleń
no i pykłam .... tj. film z tych co jak się włączy to się ogląda do końca .... polecam
https://www.youtube.com/watch?v=vX7I2oHinZM
do wieczorka ![]()
81,585 2017-02-18 20:44:48 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2017-02-18 21:18:20)
usmaż sobie hi hi 2 ziemniaki utrzyj i jajko ,maka i placki gotowe ,moze odrazu twoja chora zje
Oj, dałaby mi Helga do wiwatu, jakbym coś przez nią niezaplanowanego zrobiła....A jeszcze placki ziemniaczane...Ile to wietrzyć trzeba (BaCha wie
)
więc strach cokolwiek tam wbić ,żeby zabezpieczyć przed upadkiem donicy na ulicę czy chodnik
![]()
muszę tą myśl sprzedać eksowi kiedyś przy okazji ...
Ale,że chcecie zamach na kogoś zrobić?
![]()
Wielbiciel Lidiji Bacic napisał/a:kompletnie nie rozumiem świata zdrad.
Ja też nie.
I ja.
ani wiosny, ani nawet przedwiosnia nie znalazłam.
U mnie obrzydliwa pogoda.
U mnie nawet ładnie.
Wciąż ciepło. Około 10 stopni.
I takie kwiotki:
Nie mogę zdjęć wrzucić...?

81,586 2017-02-18 21:08:46
hey wyłączam kompika
o dziwo są filmy do oglądnięcia w tv ...
Misty nie wiadomo na kogo by spadła taka donica hiii
lepiej nie ryzykować
no ale może by HELGA zasmakowała w plackach ... nie wiadomo czy takie tam robią hiii
spadam ![]()
81,587 2017-02-18 23:44:48
Witam was wszystkich.
Maz wrócił z delegacji koło 17, spragniony domowego jedzonka po drodze kupił kurczaka i ugotował sobie rosołek, nie chciał jeść mojego krupniczku, który to dla niego specjalnie ugotowałam
no ale dzięki temu mamy na jutro rosołek i mięsko z kurczaczka, a krupniczek będzie na poniedziałek. Jutro na obiedzie będzie córka ze swoim przyszłym mężem więc trochę jedzonka ubędzie ![]()
Hi hi pigwa tu chodziło o twoje zycie ,a nie to czy wydatki na karetki sa takie czy takie
Przez telefon mozna rozmawiać z lekarzem którego znasz ,i on ciebie ,inaczej wszystkie decyzje podejmujesz ty ,lekarz przez telefon nie moze udzielać rad porad to jest moje zdanie ,na wszelki wypadek kieruj sie swoim zdrowiem i życiem ,a w takiej sytuacji jakiej sie znalazłaś mogło byc tragicznie zdrowka ci zycze ,tez widzę masz temperament
Morawko masz tu całkowita rację, żaden lekarz nie udzieli informacji telefonicznie nie znając pacjenta, co innego jak to jest lekarz opieki podstawowej, zna pacjenta, ma kartotekę do której może zajrzeć w każdej chwili to i porady może udzielić, ale tutaj myślę, że PIGWIE chodzi bardziej o sposób w jaki ta pani doktor potraktowała Pigwę, gdyby powiedziała nie mogę udzielać porad telefonicznie, musi się pani do mnie zgłosić z zestawem lekarstw które pani bierze, to i reakcja Pigwy byłaby inna.
PIGWO na drugi raz , jak wysyłają karetkę to jedź, nie patrz na koszt, tam nie takie pieniądze są przewalane, tak jak pisze Morawka, kieruj się zawsze swoim zdrowiem i swoim dobrem. A co chodzi o wyjazdy wczasowe, to ja mam raczej palcem na mapie, raz tylko byłam nad morzem i to wszystko. W tym roku mamy 30 lecie i miałam nadzieje na jakiś wyjazd z tego tytułu, aby to uczcić, bądź co bądź to taka okrągła rocznica, ale będziemy mieć ślub córki i wypadałoby coś niecoś dołożyć młodym do wesela.
MYCHY ????? - zrobicie ściepkę na chrzciny ??????????? .... lol
nie tylko zrobimy ściepkę na chrzciny , ale tez z prezentem przyjdziemy ![]()
Placki ziemniaczane uwielbiam, ale smażę jej rzadko, ze względu na ten zapach, który później trzyma sie jeszcze na drugi dzień czasami, szczególnie zima, jak się nie da trzymać cały czas otwartego okna.
Placków ziemniaczanych bym zjadła...
Mysti a jak tam w Niemczech, jedzą placki ziemniaczane? Pizzerinki są różne, łagodne i ostre, pewnie trafilas na taka z ostra papryka, ja ostrych nie lubię, piecze mnie po nich zgaga i nie pomaga na to żadna cudowna tabletka
Basiu a ja wczoraj usmazylam 20 kotletów z udźca indyczego ktore bobasek przekręcił ,dzisiaj frytki ,marchewka i kotlet ,gotuje tez bigos troszke kapusty białej i kiszonej hi hi w piekarniku pieką sie żeberka ,wożę pózniej do bigosu hi hi
oj to mi smaka na ten bigos narobiłaś, chyba będę gotować w następnym tygodniu, kapuste ukisiłam to tylko dokupię trochę białej i jakieś mięsko ![]()
pogadałam sobie z panią,córka poszła mierzyć spodnie oni ją adoptowali,tyle im się dała we znaki że szok
nigdy człowiek nie wie na jakie dziecko trafi, to jest loteria, swoje tez może dać w kość, ale mniej więcej człowiek wie jakie przypadki sa w rodzinie i co dziecko i po kim mgło odziedziczyć, a to dziecko nieznane, czasami matki piją w ciąży więc dzieci rodzą się z wadami, jakieś choroby genetyczne, to dopiero później wychodzi, a te dzieci tez jak podrosnąa to zachowują się czasami tak jak by chcieli zemścić się na rodzicach adopcyjnych za porzucenie przez swoje rodziny biologiczne. Ale tez spotkałam kiedyś panią co tez miała córkę adoptowana, ale była to dobra dziewczyna i kobieta nachwalić się jej nie umiała. Córka a już była mężatką i z mężem mieszkała u tej kobiety, obydwoje byli dla niej bardzo dobrzy, ona schorowana w szpitalu leżała, a oni co dziennie u niej obydwoje byli.
Nanuś- policzyłam duzymi krokami tunel: 5×28 co daje 140m2. Nie wiem, czy to duźo, bo on ginie na duzym terenie
i nie wydaje się taki wlk. z oddali. Nie jest ogrzewany! Mój Papa ma 3 kroki na 2 i mieści ciupkę pomidorków hi.
No, ale w mieście na działeczce, to wiecie jak to wygłada.
140 m2 to dużo jak na amatorskie uprawy, ciężko byłoby ogrzać, ale w nie ogrzewanym tez rośnie, tylko później, mój foliak to nie wiele większy od tego co ma twój tata, ma tylko 15 m?, dlatego sadze jeszcze na ogrodzie, gdzie tylko się da ![]()
Ja uważam przeciwnie. Nie chciałabym aby u mnie tak było. Odpocząć od siebie i tak zawsze można, przecież każde ma też swoje zainteresowania.
Wolę go mieć na co dzień.
mój maż rzadko wyjeżdża, teraz się trochę to nasiliło,od czasu do czasu jak pojedzie to nawet fajnie, ale gdy wyjeżdża częściej, tak jak to teraz jest, to mnie męczy i jego chyba też, My sobie nawzajem raczej nie przeszkadzamy, każdy zajmuje się swoimi sprawami, on często w garażu coś dłubie, a ja w domu, od czasu do czasu coś do siebie zagadamy, ale nie męczymy jedno drugie swoja obecnością, ja jestem raczej mrukiem, mąż czasami miewa napady gadulstwa, ale jakoś to znoszę. My się w sumie lubimy i nawet jak mijamy się to lubimy się klepnąć przechodząc, tak w żartach. Mieliśmy kilka lat takich zawirowań, ale nawet wtedy nie było jakiś wielkich kłótni, co najwyżej mijaliśmy się bez poklepywań czy podszczypywań, on siedział na dole ja na górze.
więc strach cokolwiek tam wbić ,żeby zabezpieczyć przed upadkiem donicy na ulicę czy chodnik smile
, No tak jak się stawia coś na parapecie to trzeba zabezpieczyć, kiedyś na chodnik u nas spadła taka donica z rozrośniętym kwiatem, całe szczęście że akurat nikt nie przechodził tamtędy, ex mógłby zrobić coś na stałe w kształcie płotka, ale musiałby długie wkręty kupić, takie co by przez styropian weszły do muru.
Pozdrawiam całe towarzystwo Stokrotkowe ![]()
81,588 2017-02-19 00:52:30
Witam Stokrotki
Cały dzień byłam w nowym domu dzieciaków i tym samym u rodziców synowej.
Juz powoli kończą sobie piętro.
Ten dom ma 7 lat i synowa miał tam zrobione 2 pokoje a reszta była w tzw stanie deweloperskim.
Teraz jeszcze będą demolować te pokoje ,bo podłogi i drzwi nie pasują do reszty.
Istne wednie.
Chciało mi się smiac jak czytałam o Waszych dzisiejszych obiadach.
Tam tez jadłam placki ziemniaczane.
Miały śliczny kolor,nie były sine ,tylko lekko żółte.
Okazało się ,że do ziemniaków jest utarta też jedna marchewka.
Teraz w domu tez tak będę robiła.
A mojemu zostawiłam krupnik,tylko ,ze ja nie umiem gotować krupniku ,bo go nie lubię i był podobno paskudny ![]()
Mój nie miał wyjścia i musiał taki zjeść ,jedynie wkroił do niego wędzonej kiełbasy.
Gochnia
to dużą masz tą folię .
Kiedys miałam szklarnie,więc mam z grubsza pojecie o folii.
Ja sadzę tylko kilkanascie krzaków pomidorów,wysiewam trochę ogórków ,fasolkę szparagową tyczną i majeranek.
Reszta ogrodu ,to dzicz z przewagą różnych tui i iglaków.
Tak,żeby nic nie robić ,nawet nie podlewać.
Za dużo się w życiu narobiłam przy roślinkach i juz mnie to nie pociąga.
Sandro
Twoja praca jest daleko od domu ?
Jeździsz do niej samochodem ?
Mena też jeszcze odwozisz do pracy ? bo pisałaś ,że zmienił prace ,ale nie wiem czy ma dalej ,czy bliżej teraz.
Morawka narzeka na nogi.
Mam też grube ,jak ona.
Ale
Jak byłam bardzo szczupła ,to mogłam chodzić w mini.
Zazdroszczę Pigwie,bo ma zgrabne nogi a w tych czerwonych bucikach,to już szczególnie.
Synowa wraca do pracy,ale wnuczka do żłobka nie pójdzie.
ma taki grafik,że tylko 2 dni w marcu potrzebna bedzie opieka nad wnuczką.
ma 2 babcie ,więc damy sobie radę.
Będzie pracować na pół etatu.
Teraz musi sobie kupić kilka nowych kostiumów,bo przz te 2 lata trochę utyła.
Luc
Schudłam 10 kg. Od wrzesnia do grudnia do Świat.
Potem kilo przytyłam i teraz juz mi to zleciało ,choć nie chodzę.
Ale też jem mało słodkiego.
Najbardziej schudłam w udach.
Pigwa
Już kiedyś denerwowałeś się przetargiem.
Moze teraz też to wszystko sie dobrze skończy.
Trzeba być dobrej myśli.
81,589 2017-02-19 05:59:27
Pigwa hii - MAM będzie mieć wnusie
... której nie ma
MYCHY ????? - zrobicie ściepkę na chrzciny ??????????? ....
Koniecznie z orkiestrą!!!!
81,590 2017-02-19 06:18:23
NANUSIA nogi i tak idą na boki!!!hihihi
LUCYNKA lubię spokój ,jestem sama ,cisza ,ja gotuje ,sprzątam ,dlatego podoba mi się taki układ!
mojego wszędzie pełno,kuchnia to jego miejsce docelowe
AZBI czytając twoje posty nie wydaje mi się że jesteś mrukiem,mój jest mrukiem,gadatliwy jak coś wypije!
BASIA ma teraz zajęcie,daj babci wnuczkę niech ją pobawi a ty do nas
za równy miesiąc będzie ANTOŚ,aby szczęsliwie
KROPEK to odeszła od nas?
SANDRA też znikła!
trzeba zrobić agitację,albo niech będzie tak jak jest!
miłego dnia
zastanawiam się czy iśc dziś do pracy,pewnie pójdę!
81,591 2017-02-19 07:24:23
hey niedzielnie
Pigwa witaj ...
hosting mi coś szwankuje to postawie kawcie inną
(__)>
myślę ,że Czytka postawi bardziej naoczną
co do adopcji ....
mam taką koleżankę co adoptowała dwumiesięczną córkę
do 3 lat zaszła w ciąże i po 19stu latach małżeństwa urodziła syna ![]()
odkładali powiedzenie jej o adopcji
w końcu jak miała 15 lat ?? "ojciec" powiedział tej córce po pijaku
chyba nie ma nic gorszego
Azbi może i w realu gadasz mniej ... ale w necie jesteś "gadatliwa " hiiiiiiiiii i superaśnie ![]()
no kto jak kto ale TY masz do mnie blisko ![]()
Nanusia kolor placków ziemniaczanych zależy od ziemniaków
pierwsze słyszę o dodaniu do nich marchewki
ciekawe
10 kg w 4 miesiące to zdrowe chudnięcie ![]()
hii Pigwa zrobimy chrzciny z DJ-em
a co ???
żadnej agitacji .... plisssss każdy ma swój rozum ![]()
dziś niedziela wrrr
robię zawsze tą odżywkę na włosy ... jeny jak ja tego nie lubię ...
ani połowę mi tego nie ubyło .... pewnie do jesieni starczy ![]()
spokojnej niedzieli STOKROTKOWO ....
81,592 2017-02-19 08:05:25
Czołem niedzielnie
Wstać mi się dziś nie chciało.
Ludzie! Dopiero miesiąc minął, jak tu jestem, a wydaje mi się,że od zawsze.
Też mam problem z hostingiem (bloknęli, czy co?).
A chciałam Wam wczoraj pokazać pierwsze kwiatki na drzewach u mnie.
Placki ziemniaczane Niemce jedzą z musem jabłkowym. Już się do tego przyzwyczaiłam.
Inna opcja- z wędzonym łososiem.
Znikam...Helga już buszuje...
Na 15:30 ma kuzynkę z synem na kawę. Już od wczoraj stół przygotowany (3 filiżanki i 3 talerzyki). Teraz od rana będzie chodzić i szykować....ale co????
81,593 2017-02-19 08:18:13
Dzień dobry
To ja z kawą biegnę

81,594 2017-02-19 08:26:24
Witam serdecznie Pigwunię Basię i Mysti
Wstałam o 5, już po obrządkach.
Kawa też wypita.
Wczoraj byłam nie do życia, więc nie było mnie i w kafejce.
Jest lekki przymrozek.
Śniegu wokół jest jeszcze dużo, wszędzie biało.
U nas chyba najpóżniej przyjdzie ta wiosna.
Sadzonki pomidorów kupię gotowe.
Nie wiem co zrobimy z tunelem, bo wiatr porwał folię na nim.
Gochnia twoja folia bardzo duża.
Nasz tunel jest malutki.
Nanusia dobrze, że synowa wraca do pracy.
Jeśli na pół etatu to będzie mogła jeszcze z dzieckiem często zostać.
Moja córka jakieś pół roku po porodzie też nosiła dużo większe ubrania.
Teraz powróciła do wagi sprzed porodu.
Obie moje córki są bardzo, ale to bardzo szczuplutkie.
81,595 2017-02-19 08:35:05
Witajcie ![]()
Pigwuniu nie odeszłam ale nie daję rady żeby coś napisać bo mam przeciąg w głowie - wszystko mi wywiało ![]()
postaram się poczytać - coś o chrzcinach widzę - może wtedy trochę mi się rozjaśni
pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie ![]()
81,596 2017-02-19 08:35:26
no i kawcia jest .... pachnie
u mnie na stole hii
witaj Czytka i Misty ![]()
Misty a TY w czasie tej wizyty sru na miasto
odnośnie kawy ...
staram się teraz pić tylko fusiarę
miałam szczelnie zamkniętą Tchibo famili zmieloną
- kiedyś kupiłam dla Brata jak miał przyjść
nie ma porównania do świeżo zmielonej i zaparzonej ![]()
męczę się z tą Tchibo ![]()
dzisiaj mam dzień wewnętrzny .... czyli kosmetyka ciała
siedzę w już nałożonej odżywce .... potem będę działać dalej ...
Nanusia sks
normalnie
zapomniałam napisać,że zamówiłam sobie krokomierz taki zegarkowy tak jak pisałaś nie jakiś zmyślny i drogi tylko za 35 zeta ![]()
do potem ....
wtorek- środa przyjdzie ... to będę chodzić i mierzyć hii
81,597 2017-02-19 08:39:29
Kropek witaj
no tak czasami bywa ,że najnormalniej w świecie nie ma się weny do pisania
i tj. normalne czasami też tak mam
![]()
81,598 2017-02-19 08:58:23
Hi hi dzien dobry
Krokomierz mam w komórce
Azbi przypominało mi sie jak moi teściowie żyli jedno w warsztacie ,drugie na polu hi hi
Noc ich łączyła dzien dzielił hi hi
Bigos pyszny ,królewski tylko mnie nie wolno,wiec bobasek wcina
Wczoraj od wieczora to rana spałam z termoforem takie kurczę brzucha miałam
Pigwa moj tez cały czas upatrzył sobie kuchnie a soliłas a to dałaś ,a zobacz ile ja dzisiaj zrobiłem hi hi
81,599 2017-02-19 09:05:05
Basiu a co ty kładziesz na te swoje włosy ,teraz sa fajnie odzywki w piance
Nanusia wnunia juz duża ,do placków ziemniaczanych mozna dodac kurkumy i bedą żółte
Mysti co kraj to obyczaj ,moj placki ziemniaczane sypie cukrem
Kropek weź sie w garść ,chociaz kasy mało ,zdrowia nie ma przeżyć trzeba ,wspomnienia zostaw bo to juz historia ,ty myślisz ze ja jestem zdrowa ,ale popłacze przetłumaczę ,przypomnę sobie rady Anusi odrazu mi lżej
Gochnia a co u ciebie
81,600 2017-02-19 09:21:28
Dziewczyny jestem!!
Pracowalam, a po pracy drugi etat w domu.
Mam na nogach w pracy tenisowki i cholernie bola mnie stopy (podeszwa w butach gumowa).
Nie nawidze ich a jednocześnie nie mam innych.
Nanusiu...ba razie mam 400 m. do pracy. Ale mige pracować każdego dnia gdzies indziej, gdyz siec jest rozsiana po Trójmieście.
Chodze do pracy po 5 rano wiec nikogo nie odwoze. Auto ma urlop.
Wciaz szukam mieszkania.
Niestety jesli juz coś namierze, to ludzie nie chca matki z dziecmi. Mowia to wprost, a czasami pisza o tym juz w ogloszeniu.
Wiekszosc chce najem okazjonalny. Z tego co sie orientuje, to musze muec "miejscowke", gdzie wynajmujacy moze mnie "wyrzucic" w razie gdybym nie placila.
Ja takiej miejscowki nie mam.
Gdybym miala "zaplecze" to bym przeciez nie wynajmowala mieszkania.
Nanusiu..co to za sposob, ktory ujawniasz tylko mailowo?
81,601 2017-02-19 09:25:22
tak mi w oko wpadło ![]()
81,602 2017-02-19 10:49:24
myślę że ja wrócę to popisze
teraz biorę się za wymyślanie garderoby do pracy!
chyba padnie na kieckę
81,603 2017-02-19 15:37:09
Witam się z wami moje Stokrotki ![]()
Ale czy jeszcze moje to się okaże? hihihihi.
Zaraz was sobie poczytam,prawdę mówiąc to mało aktywne
hihihi
Mam zaległości-wiem- ale jak pisała Luc nie chce być inaczej.
Dzisiaj pobudka była u mnie 0 4-tej rano.
Były łzy bo odwieźliśmy ''psiapsiółkę na lotnisko.
Już sobie poleciała do siebie do Peru.
Basia ?? jakieś chrzciny ? nam tu fundujesz
Na zrzutkę dla maluszka jestem w stanie się dorzucić
mogę też kupić wózek !!
Co tylko będziesz chciała
jakby co! to tutaj mogę kupić ![]()
Na pogodę nie narzekam,ciepło w pełnym tego słowa znaczeniu...
Ze słońcem bywa różnie ,ale już ludziska brykają na krótki rękawek,spodenki,sandały.....
Zawariowany kraj hihihihi
Pozdrawiam was bardzo serdecznie.
Idę do poczytania was........
81,604 2017-02-19 15:48:25
Bigos pyszny ,królewski
Ale mi zapachniało bigosem.
Niestety ,tutaj tylko kapusta w słoikach i do tego bardzo kwaśna,nie smakuje mi.
Placki ziemniaczane Niemce jedzą z musem jabłkowym. Już się do tego przyzwyczaiłam.
Inna opcja- z wędzonym łososiem.
I jak smakują?
Nie jadłam ani z tym ani z tym.
Placki smakują mi z młodych ziemniaków+ cebulka+ pieprz ,sól,jajko,odrobina mąki.
81,605 2017-02-19 16:07:22 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2017-02-19 16:17:16)
hey kukam i ja po południowo
po obiedzie poszłam do galerii tej mniejszej jakieś 3 km zrobiłam ... szkoda ,że nie mam tego krokomierza hiii
kupiłam sobie w Pepco taki napis po angielsku na ścianę ...
"nie jestem perfekcyjna ale jestem z limitowanej edycji " cosik takiego ???? potem sobie przetłumaczę dokładniej
do Rossmana weszłam tylko po pastę Lacallut i nic więcej ![]()
a i psiukłam się testerem
w CCC lipa ![]()
Marysia witaj
no ...no .... to wózek zaklepany hiiiiiiiiiii to jeszcze jesteś w LondOnie tak ???
pykasz fotki ????
do wieczorka .... ![]()
coś tam kumam angielskiego ale prawidłowo to powinnam przetłumaczyć : "nie jestem idealna ale jestem limitowana edycja" ...
prawie to samo ![]()
81,606 2017-02-19 16:42:02
Czołem popołudniem
U Helgi są goście. Ja mam święty spokój.
Do południa byłam na urodzinowym brunchu. Były same znajome mi osoby, więc było bardzo miło.
Poza tym, dzięki temu uniknęłam "nerwówki" Helgi, trafiłam na samą końcówkę przed przyjazdem gości ![]()
Teraz se jakiś film obejrzę, albo cóś.
Cześć Marysia ![]()
81,607 2017-02-19 16:43:35
Placki z musem jabłkowym mi smakują. Z tym,że nie dodaję wtedy do jabłek cynamonu.
Z łososiem jeszcze nie jadłam, ale podobno też dobre.
81,608 2017-02-19 16:53:43
Witam niedzielnie.
Pogoda nadal mglista, ale spacer nad zalew oczywiście był. Cały zalew nadal zamarznięty. Przeszliśmy lodem, ale ja tylko skrajem - mimo wszystko hi, hi.
Morsy się kąpały. Darły się, że było ich słychać nad całym zalewem. Mają zdrowie ![]()
LUCYNKA lubię spokój ,jestem sama ,cisza ,ja gotuje ,sprzątam ,dlatego podoba mi się taki układ!
Pigwa ja wolę inaczej, ale najważniejsze, że Tobie taki układ pasuje.
mam taką koleżankę co adoptowała dwumiesięczną córkę
do 3 lat zaszła w ciąże i po 19stu latach małżeństwa urodziła syna
odkładali powiedzenie jej o adopcji
w końcu jak miała 15 lat ?? "ojciec" powiedział tej córce po pijaku![]()
chyba nie ma nic gorszego
W moim otoczeniu jest sporo ludzi, którzy adoptowali dzieci. Moja koleżanka długo nie mogła zajść w ciążę. W końcu adoptowali bliźniaki, a po roku czy dwóch urodziła własne. Z tego co wiem, to od małego adoptowane dzieci wiedzą o adopcji. Są super rodziną.
żadnej agitacji .... plisssss każdy ma swój rozum
Się zgadzam. Pisze kto chce. Przyciągać, czy przeciągać
nie ma sensu.
Ludzie! Dopiero miesiąc minął, jak tu jestem, a wydaje mi się,że od zawsze.
Mysti - miałam tak samo kiedy mieszkałam w USA. Pod koniec pobytu (mimo, że było świetnie), nie mogłam się już doczekać powrotu. Wydawało się wiecznością.
Pigwuniu nie odeszłam ale nie daję rady żeby coś napisać bo mam przeciąg w głowie - wszystko mi wywiało
Kropko - nic na siłę. Pisz kiedy masz ochotę.
Dawaj tylko znać, że żyjesz ![]()
Pozdrawiam Cię.
odnośnie kawy ...
staram się teraz pić tylko fusiarę
miałam szczelnie zamkniętą Tchibo famili zmieloną- kiedyś kupiłam dla Brata jak miał przyjść
nie ma porównania do świeżo zmielonej i zaparzonej
Jasne, że nie ma to jak świeżo zmielona kawa.
Ale fusiastej nie znoszę. Kłuje mnie w zęby ![]()
Bigos pyszny ,królewski tylko mnie nie wolno,wiec bobasek wcina
Bardzo lubię bigos. Może być z chlebem, może być z ziemniakami.
Sama nie robię. Moja Mama robiła pyszny.
Mam na nogach w pracy tenisowki i cholernie bola mnie stopy (podeszwa w butach gumowa).
Nie nawidze ich a jednocześnie nie mam innych.
Sandro powinnaś się postarać o inne obuwie. Tenisówki są zupełnie płaskie i nienajlepsze do pracy stojącej.
Mieszkania szukaj na spokojnie. Na razie się nie pali. Przeglądaj, szukaj i w końcu znajdziesz coś odpowiedniego.
Jak sytuacja z menem?
Marysiu szalej w Londynie ile możesz. Potem nam poopowiadasz i pokażesz zdjęcia.
Jak będziesz chciała oczywiście ![]()
Pozdrawiam wszystkich.
81,609 2017-02-19 17:44:07
Luc-- mam wielu Morsów wśród znajomych, piszą już o końcu sezonu. Jak oglądam ich zdjęcia, to mi się zimno robi ![]()
Ja juz kilka razy pisałam,że "zjadłam zęby" na handlu.
Sprawdzone, wygodne obuwie to takie:
Nieraz po kilkanaście godzin w nich śmigałam. Warto zainwestować
![http://www.zdrowastopa.com/files/lico-560005-klapki-damskie[3].jpg](http://www.zdrowastopa.com/files/lico-560005-klapki-damskie[3].jpg)

81,610 2017-02-19 18:46:17
Zmarła aktorka Danuta szafralska miała 102 lata
Marysiu jak tam ci sie zyje ,moze kurierem ci podeśle bigosu hi hi
Moj syn tez jak przyjezdza to je unas bigos
Mysti zawsze kupuje takie klapki i latam po mieszkaniu
81,611 2017-02-19 18:54:57
Basiu to właściwie nic nie kupiłaś hi hi
Ja dzisiaj siedzę w domu z bobaskiem
Luc morsy to maja zycie hi hi
Oglądałam TTV był program gdzie dziennikarze dali młodemu małżeństwu 80 tys u nich bida aż piszczy
Zamiast robic remont mieszkania ,kupic meble ,okna wstawić ,to oni zaczęli wydawać na badziewia i wydali juz 18 tys ubrania ,buty ,komórki ,telewizor ,rozne zabawki dla dzieci ,ona do fryzjera 300 zł na drugi dzien nic nie ma z fryzury ,paznokcie ,takie rozne dup,,,,,,rele ludzie przeciez to szkoda kasy ,a w mieszkaniu dalej syf ,dalszy ciąg chyba w następna niedziele hi hi
81,612 2017-02-19 18:57:00
Jednak szkoda pieniędzy na drogie ciuchy lepiej kupic w ciucholandzie ,a zrobic cos w mieszkaniu ,tym bardziej ze sa dzieci
81,613 2017-02-19 20:32:36
Witam Was kochaniutkie .....
Mileo wieczorku .
Troszke Was poczytałam .
Nie mam zabardzo duzo czasu tu zaladac .
Mam nadzieje , że juz sie ciepło zrobi a ja wyrusze na swa działke patrzec jak juz kwiatki wschodza .
chociaz juz przebisniei wyladaja .
U nas juz bez mrozu ale za to deszczyk padał , i straszne błoto na podworku
81,614 2017-02-19 21:03:33
Ano...Morawa... Tak niektórzy szaleją.
Swego czasu było głośno o tych, co mieszkań np. nie opłacają, a żyją za to ponad stan.
Cześć Elu.
Wczoraj mi się nie udało, spróbuję dziś wrzucić:

81,615 2017-02-19 21:28:57
Mysti to jest oczar??
81,616 2017-02-19 21:39:25
to jest oczar??
Hmmmmm...ogrodniczka ze mnie żadna...Kwiatki na tyle jeszcze nie są rozwinięte, bym porównała z tym, co w necie piszą.
W parku to wczoraj znalazłam, więc może tak...
81,617 2017-02-19 21:44:00
Ela ... zaglądaj częściej
już te pare minut znajdziesz ????
Morawko mało kupiłam bo poszłam się tylko przejść dla schudnięcia hi hi
widziałam zwiastun tego programu na TTV dziś nie oglądałam ![]()
Misty klapki wyprofilowane te niebieskie - to mogą być przecież na ulice w lecie
na moje kopytka w sam raz
ja nie mogę spotkać rozmiaru
bo dawno bym sobie takie kupiła ...
rozmiar 36 bywa za duży
LUCynka o tak
nie będziemy przeciągać hii
jak wleze na FB to wyjść nie mogę ... umawiamy się do prywatnego muzeum .... takie tam związane z moim miastem ![]()
spadam do jutra ![]()
81,618 2017-02-20 03:17:27
WITAM RANKIEM STOKROTKI
wczoraj poczytałam inne strony i nawet nie zajrzałam,teraz poczytam
81,619 2017-02-20 03:25:00
przecież ja pisałam że byłam u lekarza i jakie mam leki i co mi jest
wiedziałam że coś weszło ze sobą w intrakcje,z trudem wymieniłam tej krowie co biorę!
mogła powiedzieć że tego z tym się nie bierze,tak jej było ciężko?
a wczesniej wysłałam syna do apteki by mi kupił polopirynę i teraflu,pani w aptece mu powiedziała że nie można łączyć tych leków
czy ta na pogotowiu nie mogła wydusić tych słów?
ja nie lekarz ale wiedziałam że coś się ze sobą gryzie ale co nie wiedziałam!
81,620 2017-02-20 03:31:40
BASIA orkiestra i bez dyskusji!
DJ nie zagra nam przy stole!
CZYTUNIA mój wnuk się tak usmiał z waszej ADEL
PÓZNIEJ MNIE DOPYTYWAŁ CZY ON TEŻ BYŁ TAKI PSOTNY!
chcielibyscie widzieć jego minę i co chwila słowa o majgot!
81,621 2017-02-20 03:34:15
KROPKU czytaj o chrzcinach i szykuj szpilki!
CZYTUNIA już byśmy mogli iść do zwierzaków,jest 2 ,53
81,622 2017-02-20 03:37:38
MORAWKO jakie to jest wkurzające to szok!
sciąga z suszarki i nie patrzy suche czy mokre,ryp do szafek,miesza w tych garach
ale stoją słoiki do wyniesienia to nie wyniesie jak mu nie powiem a kursuje góra dół ciągle po coś
81,623 2017-02-20 03:53:03
SANDRA zmienaj buty,ja wczoraj założyłam czarną sukienkę i czerwone szpilki 15 cm ,potem zmieniłam na klapeczki na koturnie,pózniej znowu szpilki
BASIA twój maluszek będzie miał wszystko!
MARYSIA nawet pomyslała o wózku,mój zapewni orkiestrę,ja wyprawkę!
MYSTI ,HELGA ma coś ze mnie!
ja też jak mają być goscie ,dzień wcześniej zastawiam stoły
są talerzyki,sztucce,serwetki,przyprawy ,cukier,szkło
z tym trochę schodzi a tak już mam zrobione
81,624 2017-02-20 03:59:57
LUCYNKA u nas była taka brzydka pogoda brrrr!
siąpiło ,wiał dośc mocny wiatr,strasznie nieprzyjemnie by spacerować!
też mam MYSTI identyczne klapki,są też w sprzedaży,do sukienki takie nie pasują do spodni zakładam
mój się drze ile tych butów jeszcze na znoszę?
personel kupuje,oni wciąż na nogach,doktor MULARSKA zawsze bierze 2 pary 36,ona w innych nie chodzi
81,625 2017-02-20 04:07:37
jeju ,przecież zmarła SIENKIEWICZ i myslałam że tylko przypominają,z SZAFLARSKĄ był wywiad ,miała urodziny,piękny wiek,piękna śmierć!
wez daj takim ludziom kasę!
zero rozumu!
BASIA mierzyłaś te 36?
doktor ma też 35 a takich numerów nie ma w paczce,one się regulują i ona mówi że są dobre
przyjmuje w paru przychodniach to wszędzie musi mieć takie,ja mam beżowe,wyglądu to one nie mają ale bardzo wygodne
miłego dnia babeczki
81,626 2017-02-20 05:59:24
Dzien dobry.
Zagladam na szybko. Przed praca.
Lucynko -sytuacja rodzinna ok. Wszystko dobrze.
Co do butow -to rozmawialam z kolezanka , ktora tez jest po tej operacji co ja i tez mowila, ze buty tenisowki sa za płaskie (oba pracuje po 12 godzin na nogach ).
Mowila, ze sportowe, lekko podniesione piety.
Mysti...no wlasnie, czy te buty nie beda za plaskie? Bo ze sa wygodne to.wiem.
Dziewczyny po południu się odezwę
81,627 2017-02-20 06:46:38
Witam ,Stokrotki i podaję śniadanie,żeby nie było gadania ![]()

Smacznego ![]()
81,628 2017-02-20 06:49:48 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2017-02-20 06:51:39)
hey doberek raniutko
caffka czeka na WAS

witam Pigwe i Sandre
pewnie za chwilkę kukną Czytka i Baba ??? ze śniadaniem
hii nie mam się czym martwić .... bo wszystko co potrzebne - zapewnicie ...
ciekawa jestem co będzie mówiła MAM jakbym tak schudła i zgubiła brzuch ????? hii
Pigwa te klapki muszą być na długość dobre ... chodzi o ten profil
wiem,że nadają się tylko do długich spodni
już słyszę Nanusie
jak się napitala .... hiii
Sandra but wygodny w chodzonej pracy to podstawa ...
do tego masz problemy z kręgosłupem .... to musisz takie wygodne mieć ...
miłego tygodnia STOKROTKOM ....
81,629 2017-02-20 06:53:41
hii Babo no witaj z tym śniadankiem
czyli ??? wszystko wraca na cafejce do normy
gdzie TY byłaś ???? jak Cię nie było ???? he ???? ![]()
81,630 2017-02-20 06:57:25
Nigdzie nie wyjeżdżaliśmy , tylko mieliśmy Stacha na weekend - więc nie było mowy o zaglądaniu do komputera.
U nas wiosny jeszcze nie widać.
Sandra - koniecznie inne buty,trampki to najgorsze co może być.
Ja w ogóle dziwię się ludziom,że żyją ponad stan,mając kredyt na kilkadziesiąt lat. W mojej wsi jest dużo rodzin,które pobudowały domy po 300 m2 ,samochody kupione z najwyższej półki,urlopy w egzotycznych krajach i kredyt wielki jak PKB Monako. Tylko dlatego,żeby mieć więcej niż znajomi.A potem lament,bo frank poszedł w górę.
Idę do pracy,więc na razie się żegnam.
Miłego dnia ![]()
81,631 2017-02-20 06:58:47
Ba-Cha - jakby co,to ja pieluchy zapewniam i wyprawkę uszyję ![]()
81,632 2017-02-20 07:09:08
Ba-Cha - jakby co,to ja pieluchy zapewniam i wyprawkę uszyję
hiii Babo trzymam za słowo .... pisane
nie mówione
też podziwiam ludzi za głupotę biorących kredyt ,żeby tylko się pokazać
bywa tak ,że się rozwodzą i mają problem jak podzielić się kredytem ????
czas na śniadanie ![]()
81,633 2017-02-20 07:27:19
Witajcie Kochani
jeszcze jestem na etapie czytania Was
Pigwa litości !!! ja i szpilki !!!! ![]()
pozdrawiam wszystkich ![]()
81,634 2017-02-20 07:45:00
Witajcie
Kawa na stół

81,635 2017-02-20 07:52:19 Ostatnio edytowany przez czytelniczka51 (2017-02-20 07:53:01)
Morawko ja też oglądałam ten program o młodych ludziach i 80 tysiącach.
Bez głowy, bez rozumu.
Bałagan w domu na maxa, on zabrał się niby do roboty tylko nie wie
od czego zacząć.
Tacy nie mogą mieć pieniędzy.
Ela co teraz robisz, że brak ci czasu ?
Chyba więcej nie masz pracy niż ja.
U mnie gospodarstwo, zwierzęta i wnuczki.
Zawsze można znależć czas, jeśli tylko się chce.
Mysti piękny zwiastun wiosny.
Sandra świetne te buty, które pokazała Misty.
Baśku przez internet zamówiłaś ten krokomierz ?
Zastanawia mnie, czy on liczy tylko te kroki, które szybko się robi ?
A jak idę wolno to co ?
Pigwunia ja nie dam rady chodzić w szpilkach.
Tobie bardzo one pasują.
Kropeczku fajnie, że jesteś.
81,636 2017-02-20 07:54:07
Dzisiaj wyruszam w trasę.
Pojadę do swojej gminy, potem do sąsiedniej.
Sporo spraw na mojej głowie.
81,637 2017-02-20 07:55:36
Babo dzięki za śniadanko.
Życzę mało ludzi, tak tyci, tyci ![]()
81,638 2017-02-20 08:05:33
Dzień dobry
Baba sniadanie krolewskie
Basiu co sie martwisz głupotami ,wazne zebys zdrowa była ,a spacery nie zaszkodzą ,najlepiej 3 godziny w supermarkecie hi hi
Czytuniu tak to jest jak sie daje pieniądze ,trzeba samemu zarobić ,wtedy mozna wydawać ,zobaczymy co w następnych odcinkach pokażą ,to chyba co niedziele bedzie ten program
Kropek zewzgledu na kregoslup nie mozesz nosić butów na obcasie ,nawet na chory kregoslup musi byc 3-4 cm bo twych wszystkich tenisówkach ,trampkach ,japonkach itp obuwiu mamy problemy z nogami i kregoslup
Pigwa uwielbiam taka prace bo kilka lat sama tak funkcjonowałam razem z bobaskiem
Pozdrawiam urlopowicz jeszcze spi hi hi
81,639 2017-02-20 08:11:40
Cześć Ela zaglądaj do nas ,trzymaj sie cieplutko
Pigwa oj pośmialam sie z tych twoich butów ,a gdzie ty biegasz w tych szpilkach ,po szpitalu ,fajnie ze masz gdzie sie stroić
81,640 2017-02-20 09:50:45
hey
Morawciuuu ale jesteś doFFciapna ale to w Tobie lubię ... hi hi
po super markecie pewnie świeższe powietrze ...
wczoraj poszłam na ten szybki spacer wzdłuż ulicy - tylko pora obiadowa i niedziela - to praktycznie aut nie było ![]()
będę chodzić gdzie indziej ![]()
Czytka zamówiłam sobie ten krokomierz
https://www.olx.pl/oferta/piekny-krokom … c81088dfbd
na dole pisze co mierzy
więc kroczki przez cały dzień też
jak i powolne ...
Kropek jesteś na dobrej drodze ![]()