STOKROTKA-CAFE - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Strony Poprzednia 1 1,249 1,250 1,251 1,252 1,253 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 81,251 do 81,315 z 102,609 ]

81,251

Odp: STOKROTKA-CAFE
wifa napisał/a:
Azbi napisał/a:

Wifciu co jakiś czas robię czyszczenie programem antywirusowym, ale może powinnam zainstalować jakiś inny program czyszczący, a wy jaki używacie?

Azbi
         to są bezpłatne programy.
1.CCleaner
2.Odkurzacz.
3.Skaner śmieci.
4. Raz po raz zrobić defragmentację dysku.

dzieki za info, chyba poszukam ccleaner, bo innych nie znam smile

81,252

Azbi napisał/a:

2.Odkurzacz.
dzieki za info, chyba poszukam ccleaner, bo innych nie znam smile

Azbi
zainstaluj jeszcze Odkurzacz on sam przypomina o robieniu porządku.

81,253

Dziękuję za wszelkie dobre słowa i pozytywne wibracje

Dużo mi dało wygadanie Wam się tutaj. Jestem spokojniejsza, naprawdę.
Więcej nie piszę, bo się rozklejam.

Azbi-- taki wyjazd do Pl raczej niemożliwy. To  spory koszt, duża odległość i w związku z tym- czas. Musiałabym na to poświęcić kilka dni, a zastępstwo jest tu na taki czas niemożliwe.
Oczywiście, w nagłych wypadkach firma organizuje wszystko- podróż, zmiana itp, ale to się do tego nie kwalifikuje.

Dzięki za podsunięcie "czyścicieli". Niedawno przez przypadek usunęłam swój, muszę nowy zainstalować.

Oglądam Masterchefa, Helga u siebie jakiś rozrywkowy program. Ludzie! lol  Ale komentuje!

81,254

Siemka smile

Wpadam jeszcze na chwilkę.
Piszę z telefonu, komp padł.
Jutro rano już po 6 wyjeżdżam.

Ściskam wszystkich mocno.
Trzymajcie się.
Pa pa smile

81,255 Ostatnio edytowany przez gochnia (2017-02-12 21:58:16)

Dobry wieczór!
Nie bylo mnie "doma." Kolczyki juz wstawiam: to jest prezent, wiec marudzic nie można. Basiu dziękuję jeszcze raz, no chyba mnie nie podczytujesz. Skąd byś czas na to wzięła??To bylo do Basi ze Szcz.
https://images84.fotosik.pl/357/0031b7b8c3471773med.jpg

81,256

Jestem w trakcie farbowania włosów, wiec nie popisze swobodnie, co nie oznacza, ze nie myslę o Was.
Mysti- jestem dobrej mysli, ze wszystko będzie dobrze. Masz tam niedaleko znajomych, rodzinę- czy oni nie mogą Ci pomóc w znalezieniu jakiegos dr, by to obejrzał, czy zdjecie zrobił. Tak dla Twojej spokojnosci.

81,257

Strzałko--- bezpiecznej podróży i wielu miłych wrażeń!

Gochnia--- ładne. Ja to mam od pewnego czasu jakieś uczulenie na kolczyki- zresztą chyba już poruszałyśmy ten temat...a tak mi się różne błyskotki podobają.
W niedalekiej okolicy mam tu prywatny gabinet ginekologiczny, do końca przyszłego tygodnia mają urlop.

81,258

Gochnia lubię takie kolczyki ładne  miałam duzo kolczyków ,teraz jestem bez ,dlatego pytałam ,moj mowi ja ci kupie kolczyki hi hi
Dzisiaj kupiłam mojemu na walentynki wode toaletow hi hi mowi ale super zapach hi hi

81,259

Strzałko
       szerokiej drogi i gumowych drzew.

Gochnia
       super kolczyki.

Mystko
       myśl pozytywnie, będzie dobrze.

Tup...tuppp..Szkiełko. Dobranoc.

81,260 Ostatnio edytowany przez gochnia (2017-02-13 00:15:18)

Śpicie??
Dziewczynki- dziękuję. Nie mam źadnego uczulenia na metale, więc mogę nosic rózniste błyskotki.
Pigwa, Azbi- teź nie wyobraźam sobie, bym nie szla do pracy, a siedziała w domu. Choć zawsze mam jakieś
zajęcie i na nudę w domu nie narzekam, jednak praca daje duźo korzyści, prócz oczywiście niezaleźności
finans., to jest jeszcze poczucie bycia potrzebnym, niezastąpionym, inaczej postrzega otoczenie osobę pracującą
zawodowo od tej przysłowiowej "gospodyni domowej." Sciągam dres z wypchanymi kolanami, a zakładam obcasy,
zakiet..itd., to teź przecieź wazne dla mej samej.
Strzała- zyczę Ci szerokiej drogi i  wielu wspaniałych wraźen. Po powrocie czekamy na relację, fotki.
Bacha- Ty mi przedwcześnie nie pisz o poniedziałku, a daj się jeszcze nacieszyć wolnością.
Powoli idzie cieplej. I tym optymistycznym akcentem zakonczę tę paplaninę. Miłych snów. Pa.

81,261

witam rankiem
ja już zaglądam czy syn coś napisał
mój mnie tak wczesnie obudził
miłego dnia STOKROTKI
BABO śniadanie,głodna jestem!

81,262

Dzień dobry smile
Podaję śniadanie,bo co niektóre już głodne i krzyczą smile
http://wyrobekbrzeszcze.pl/news/kanapki-bankietowe-cos-na-zab-198.jpg
http://www.naturalneoczyszczanie.pl/wp-content/uploads/2014/03/ows.jpg
Smacznego smile

81,263

Azbi napisała :"niestety jak pisałam na Puchatkach do Blanki, nasi lekarze często nie podają pacjętowi środka przeciwzakrzepowego. Taki środek powinni dostawać wszyscy co maja złamania, po operacjach, ale często dopiero trzeba się upomnieć i to lekarz bywa zdziwiony,...a po co? "
Gdzie są tacy lekarze ?? Od kilkunastu lat nie było pacjenta,który by nie dostał leku przeciwzakrzepowego po złamaniu.Wiem,bo ciągle robię albo instruuję jak zrobić!

Mysti ja też mówię- nie martw się na zapas.Przeżyłam takie coś to wiem.

Strzałka spokojnej podróży smile

Gochnia

gochnia napisał/a:

Pigwa, Azbi- teź nie wyobraźam sobie, bym nie szla do pracy, a siedziała w domu. Choć zawsze mam jakieś
zajęcie i na nudę w domu nie narzekam, jednak praca daje duźo korzyści, prócz oczywiście niezaleźności
finans., to jest jeszcze poczucie bycia potrzebnym, niezastąpionym, inaczej postrzega otoczenie osobę pracującą
zawodowo od tej przysłowiowej "gospodyni domowej." Sciągam dres z wypchanymi kolanami, a zakładam obcasy,
zakiet..itd., to teź przecieź wazne dla mej samej.

To tak jak ja.Mam dużo zajęć "pobocznych" ,ale bez pracy chyba bym nie wytrzymała długo.

Wielbicielu moje związki z Węgrami są tylko uczuciowe smile

No i właśnie przyszłą pora ,żeby iść do pracy.
Pozdrawiam Stokrotki serdecznie.
Do potem...

81,264

Cześć dziewczyny
Kto musi to pracuje hi hi przeciez niektóre jesteśmy na emeryturach ,i mamy przepracowane 40 lat pracy ,to ile mozna pracowac bezprzesady ,kazda z nas napewno lubiała pójść do pracy ale tez jest czas emerytalny hi hi
Sniadanie jest takiego lubię miłego dnia baba
Gochnia tez zycze miłego poniedziałku w pracy dzisiaj 13 luty
Pigwa tak ty tez do pracy rodacy
Lekarze sa różni jeden nie przyjemny drugi przyjemny ale zły specjalista ,wazne zeby diagnozowali dobrze ,moj syn mowi mama każdy musi znać swój organizm ,bo lekarze nie maja skanerów w oczach
Pozdrawiam

81,265

Wczoraj oglądałam państwo w państwie dała leki kobiecie spała 3 dni
Wiec same musimy tez decydować ,a nie lekarz przypisze 3 leki to łykam ,drugi 3 trzeci 3 i co funkcjonować nie mozna hi hi a pózniej zamiast funkcjonować tylko śpimy
Oglądam maja w ogrodzie ,daje zioła ,warzywa zmiksowane psu ,nowy kanał HGTV

81,266

Bobasek ma nadcisnienie noi pani doktor przypisała 3 leki ,wiec rano i wieczor brac mówiłam nie bierz ,no ale ja nie lekarz ,w pracy zaczął słabnąć ,dojechał do przychodni dali mu pod język ,przyjechał do domu mowi nie bede brał tych lekow,tylko ten jeden co mówiłaś całkiem inaczej sie czuł ,sa epizody gdzie skacze cisnienie ,i odrazu brac tyle lekow ,tak jest od psychiatry ,ten rano ten w południe ten tylko na noc a rano wstać nie mozesz przewracasz sie człowieku hi hi

81,267

Dzień dobry Laleczki w nowym tygodniu

Ale wstajecie raniutko...
Wpadłam na szybko.

Ja też cały czas pracowałam, wychodziłam do ludzi. Teraz ta moja praca ma inny charakter, taki domowy i tych wyjść mi brakuje.

Miłego poniedziałku Wam życzę, oby nie było tak:
BaCha- Twój ulubieniec wink

http://images9.bibsy.pl/4D5vCAfx/jezeli-ma-sie-sprawdzic-przyslowie-ze-jaki-poniedzialek-taki-caly-tydzien-to-ja-piedole.jpeg

81,268

Bardzo wszystkich przepraszam za tą sprawę z Fb - poniosło mnie - przepraszam

81,269

Strzała samych miłych chwil pogody pięknej i zdrowka
Jeśli chodzi o kolczyki moge nosić tylko złote mam uczulenie na inne nikłe srebrne

81,270

Kropek wywal swoje wypociny i będziesz spokojniejsza ,takie to zycie
Zycze ci zdrowka i lecz oczy ,bo musisz patrzec na swojego pana

81,271

Mysti zycie zmusza nas do rożnych krokow,co sie przejmować ,wazne ze mamy co jesc ,zdrowie pozwala na samodzielność ,twoja praca tez jest potrzebna ,opiekujesz sie ludźmi wymagających opieki w domu ,i dajesz im wsparcie ,bezpieczeństwo

81,272

Dzień dobry

Kawa i śniadanie jest, więc spokojnie dosiadam do stolika.
Dzisiaj na dworze odrobinkę cieplej.
W oborze wszystko stabilizuje się powoli.
Są problemy, ale ogarniamy je.
Gorzej, że musimy wylewać mleko w kanał przez 9 dni, od tej krowy, która
ostatnio się wycieliła.
Daliśmy jej na zasuszenie zastrzyki.
Po wycieleniu mleka nie można oddawać do mleczarni przez 9 dni.
A krowa na jeden udój daje 17 litrów.
To bardzo dużo. Cielątko malutko wypije.
Zresztą dopiero dzisiaj podałam mu mleko, przez 2 dni był na mieszankach dietetycznych.

81,273

Mysti skarbuniu też wiele razy już czułam, że mam raka.
Lekarka zawsze mi podkreślała, że rak tak szybko się nie rozwija.
Przecież miałaś badanie rok temu.
A więc to jest jakaś inna zmiana, niegrożna.
Jestem tego wręcz pewna.

81,274

Morawko bobasek brał 3 leki na nadciśnienie  i okazało się, że nadal miał za wysokie ?
Tak zrozumiałam, bo dostał tabletkę pod język.
Skoro odstawił dwa leki i pozostał przy jednym to automatycznie ciśnienie idzie w górę.
Więc jak sobie radzi ?
A nie mierzy sobie ciśnienia w domu ?
Przy zmianie leków wskazane jest domowe mierzenie ciśnienia.
Wtedy lekarz odpowiednio ustawi leczenie.

81,275

Czytuniu to dobrze ze wszystko jest dobrze z trzoda
Zmarła aktorka Sienkiewicz ile ona miała chorób rak oczu ,głowy itd 81 lat przeżyła ta malutka skromniutką kobietka

81,276

Kropeczku miło mi było cię gościć wśród znajomych na fb.
Ale ty mnie wywaliłaś. Dlaczego ?
Ja bardzo lubię fb.
Wiele się dowiaduję, najwięcej od Morawki
Ale to twoja decyzja, więc mnie nic do niej.

81,277

hey Mychy lol

kawcie zapodaje ....

http://imgup.pl/di/NUWL/f9178336c675.jpg
Misty ...
fajnie,że już się tak znamy,że wiesz co lubię ...

witam buszujące już Morawkę - Kropek - Misty - Babe - Pigwe lol

Gocha b. ładne te kolczyki takie cygańskie smile

ale fanzolocie głupoty z tą pracą hi hi
przecież ja też codziennie strzelam make-up  lol  .... ubieram się na zakupy lepiej niż po domu lol
mam czas na wszystko ... nigdzie się nie śpieszę ....
tylko mamony brakuje ,żeby jeszcze wyjeżdżać  i żeby mnie było stać na wszystko ...  tylko o mamonę chodzi ... nic więcej lol

Kropek ale za co przepraszasz ??? przestań ... smile
też porobię czystki ... niewielkie bo niewielkie ... ale wkurzają mnie tacy znajomi co do nich się pisze
a oni mają cię tylko dla ilości smile  słowa nie napiszą  wrrrrr  ( przynajmniej odpowiedzi smile)

Wifcia Ty już wiesz ,że ja wcale nie czyszczę kompa tymi programami
raz na pół roku a nawet rzadziej laptek idzie do dochtora i jest spoko ...

Azbi jak po włączeniu kompa - stronki przewijały Ci się normalnie : to się zawiesił lol
trza go na chwilkę wyłączyć i po ptOkach smile

Morawko a ta   "lekarka "  to była niby psychiatra ??? smile
teraz są leki nowej generacji ...  nie widać po oczach ,że coś bierzesz  smile

pozdrawiam resztę   i miłego dnia życzę  lol

81,278

Morawko też czytałam, że zmarła Sienkiewicz.
Fajna była z niej aktorka.

81,279

Czytuniu cisnienie ma dobre bierze tylko Amlopin 10 mg ,zewzgledu na jedna nerkę musi brac leki nie obciążające nerki ,pod język dostał na serce bo zaczęło szwankować przy takich dawkach lekow na nadcisnienie

81,280

O! witaj Czytka ja lubię FB i nie lubię
nie likwiduje GO - bo jak moi wyjeżdżają to mam kontakt z Synową smile

81,281

Zapisuje juz kilka książeczek i co z tego lekarz nawet nie zapyta i nie spojrzy hi hi
Ja tez pisze bo kardiolog mi zlecił zapisywanie w książeczce a nie w komórce ,bo pisałam w komórce mam taka opcje hi hi

81,282

Basiu cześć
Ta pani doktor to miała kilka specjalizacji tak ja przyjmowali ,a byla tylko lekarzem internista to wszystko chore ludzie hi hi
Ja tez jak wychodzę to robie sobie oko ,zdrowka i sie ubieram elegancko hi hi

81,283 Ostatnio edytowany przez czytelniczka51 (2017-02-13 08:43:16)

Nasz wnusia wczoraj najadła się kremu.
Córka trzyma wszystko w takim organizerze zawieszonym przy łóżeczku.
Jak maleństwo miało spać w łóżeczku, buszowało w tym organizerze.
Otworzyła sobie krem , którym mama ją smaruje, gdy wychodzą na dwór.
Sporo tego kremu zjadła.
A w nocy ? Całą noc wymiotowała.
Cztery razy ją przebierali, dwa razy kąpali.
Dwa razy pościel w łóżeczku zmieniali.
Pralka chodzi cały czas.

Adelka jest okropnym szkodnikiem.
Wszystko musi dotknąć, spróbować.
Nawet ziemia z kwiatów też jej smakuje.
Nie sposób wszystkiego przed nią ukryć.
Tyle spokoju jak uśnie.
Niestety, w ciągu dnia śpi raz i to zaledwie przez niecałą godzinkę.
Pozostały czas trwa na buszowaniu, psoceniu i bieganiu.
Ona nie potrafi chodzić, tylko biega.
Nie wyrabia na zakrętach, nie hamuje przy ścianie czy innych przeszkodach.
Jeśli się zatrzyma to tylko po to, by spojrzeć co tu jeszcze ściągnąć, spsocić, potłuc,
zrzucić, podrzeć.
Potrafi nawet wcisnąć się na tą półkę w biurku pod komputerem.
Dlaczego ? Bo tam są kable, które można ciągnąć.
Potrafi zniknąć z oczu.
Gdzie Adelka ? W szafie siedzi w kąciku. Prasuje ubrania.
I długo by tak można pisać.
Ale kochamy ją nad życie.

81,284

Basiu to jest takie myślenie wszystkich co pracują ,moja babcia zawsze mówiła głupie napracują sie po 40 lat ,a emerytura taka sama jak moja hi hi

81,285

Czytuniu to mieli roboty ,najważniejsze ze małej nic nie jest ludzie

81,286

hi hi Czytka ale macie wszędobylską Adelkę
wyrośnie i z tego smile 
ale,że jej ten krem smakował lol lol

Morawciu bo część ludzi myśli ,że jak się siedzi w domu ... to My takie zaniedbane hi hi
na co dzień nie maluje się mocno ...
ja tylko w niedzielę odpuszczam make-up w domu   i czuje się taka "nieubrana" smile
a czasami się wymaluje dla próby tak ... jakbym na ulicę nie wyszła ...
w lecie to muszę ... raz : MAM   dwa : telefon na ogródki  smile od sąsiadów ....

81,287 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2017-02-13 10:34:52)

Czołem

U mnie za oknem jeszcze chłodno, ale słonecznie. W nocy był lekki mrozik (auta i trawa zmrożone), ale w dzień zapowiadają +8 stopni.
Lubię takie poranki, bo wtedy robota pali mi się w rękach.
Staram się, aby ten poniedziałek był udany na resztę tygodnia.
Nawet Helgę dziś spacyfikowałam lol Wstała oczywiście marudząc, ale tak ją potem zagadałam, zakręciłam, że przestała.
Dziś przychodzi do nas kominiarz, na czyszczenie komina wink  To też dobry znak wink

BaCha-- ja wiem,że i w domu można ładnie wyglądać.
Mi chodziło o moje przyzwyczajenie bardziej- ja cały czas byłam wśród ludzi (pisałam,że długie lata w handlu przerobiłam) i teraz mi tego trochę brakuje.
A gdzie Ty pracowałaś? Jeśli można wiedzieć...

Czytko--Adelka żywe srebro. Moja Ala (córka) też taka była (i jest...)
Może głupie pytanie, ale ja miastowa jestem- czemu nie można takiego mleka dawać do skupu? Ono jest jakieś inne?
Dobrze, że krówka ma się dobrze
Gochniu -- krówka- nie prosiaczek lol  (wybacz złośliwość  :* , wiesz że Cię uwielbiam  )

morawa napisał/a:

Kropek wywal swoje wypociny i będziesz spokojniejsza

Morawka jak zwykle prosto z mostu lol

Kropku-- ja też swego czasu miałam mnóstwo znajomych, ponad 700!Ludzie! wink
Część pozapraszała mnie z gier- kiedyś grałam, teraz mniej, więc też później pousuwałam.
Część znajomych pozapraszało mnie na fejsie, co chwilę polubienia itp a na ulicy "ani me, ani be, ani kukuryku"- też wywaliłam.

81,288

Dzień dobry.

http://mypozytywni.pl/images/uploads/27b49c771c9ddf2cc5cb7e49aebc181a99c43882.png

https://images84.fotosik.pl/358/6e70b807217c03c7med.png

Pozdrawiam........

81,289

Czytko-- to zdjęcie obrazuje moją córkę wink  Pasuje też do Adelki wink

http://img6.demotywatoryfb.pl//uploads/201310/1382047851_dxplfx_600.jpg

81,290

Misty gdzie pracowałam ....
pierwsze w Krakowie .... przy petach
potem taki mały zakład u mnie
od pracownika magazynowego do prawej ręki gł. mechanika
hiiii z zawodu jestem mechanikiem lol takim ogólnym.... lol
ostatnia praca - ponad 3 lata w księgarni ...   najfajniejsza smile smile

pozdrawiam te Mychy co przybyły i te co przybędą ...
lecę do łazienki    zaraz będzie pralka wirować ... to muszę ją przytrzymać by nie wyszła na przedpokój hiiiii

81,291

Heloł .
W pracy trochę luzu, to mogę popisać. Jak będzie niegramutnie to wybaczcie bo z telefonu.

Co do fejsa -to ja na razie nie ogarniam a nie mam czasu żeby się zagłębić w temat. Więc jakbym czegoś komuś nie ,to wybaczcie.

Co do pracy-też pisałam o sobie. Bo do pracy muszę się wyszykowac a jak siedziałem na zwolnieniu po operacji to mi się nie chciało i wyglądam jak flądra smile

Morawko-po 40 latach pracy należy Ci się odpoczynek ,oj należy smile
Mnie brakuje trzech lat do 40.

Czytko-Twoja Adelka i mój Stasiek przewrocili by świat do góry nogami.Na bank.

81,292

Moeawko -Twoja Babcia miała rację .Robisz,robisz i tak emerytura do d.....

81,293

Hej dziewczyny

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRDCBmiWOn2sLCuDmzfcfuM4QD3bQj6TWuJonYS01UVIywDwtw3

Biegnę powiesić pranie......

81,294

Ba-Cha ,to pewnie dlatego fajczysz,ze pracowałeś w takiej firmie smile . A w księgarni to i ja mogłabym pracować, albo lepiej-zamieszkać smile

Kolczyki fajne,mam podobne. Lubię mieć coś w uszach.

Ja mam wszystko poprane ,tylko kto to potem wyprasuje? I też się zdarza,że pralka wychodzi na spacer. Zależy co piorę smile

U nas od dziś są ferie -od razu luzniej w przychodni.

81,295

Witam pięknie Stokrotki:)

Babastacha napisał/a:

Azbi napisała :"niestety jak pisałam na Puchatkach do Blanki, nasi lekarze często nie podają pacjętowi środka przeciwzakrzepowego. Taki środek powinni dostawać wszyscy co maja złamania, po operacjach, ale często dopiero trzeba się upomnieć i to lekarz bywa zdziwiony,...a po co? "
Gdzie są tacy lekarze ?? Od kilkunastu lat nie było pacjenta,który by nie dostał leku przeciwzakrzepowego po złamaniu.Wiem,bo ciągle robię albo instruuję jak zrobić!

a choćby u mnie w B-B smile   wydawałoby się że szpital nie byle jaki wojewódzki, złamanie barku, ręka w gipsie, jak zapytałam czy dostała coś takiego,nic takiego nie dostała, wzięła informacje ze szpitala i poszła do przychodni do swojego lekarza, a on a na co ? A ona bo czytałam w internecie że trzeba brać, a on no znowu w internecie, ale jak chce to ma i wypisał receptę, za godzinę był u niej w domu z zastrzykiem, bo się wystraszył ze ona jednak tej recepty nie wykupi. To było dwa lata temu, tez w zimie, poślizgnęła się na lodzie i złamanie z przemieszczeniem.

Moeawko -Twoja Babcia miała rację .Robisz,robisz i tak emerytura do d.....

bo lata wypracowane się nie licza, teraz najniższa ma byc 1000 zł, i nie trzeba na nią pracować Bóg wie ile, to ci  co pracują po 40 lat, będą musieli podzielić się składkami z nimi. mnie tez brakuje 3 lata do 40, a z informacji ZUS wynika, ze nie będzie  wyższa niż 1300 brutto, to gdzie tu nagroda za długoletnią pracę? Kobiety, te z 500+ odchowają sobie dzieci, i po 40 pójdą do pracy popracują do 60 i 1000 zł dostaną.

gochnia kolczyki ładne, więc narzekać nie ma na co smile. Ja ozdób nie noszę, jakoś mnie się nie trzymają, kiedyś próbowałam, ale zawsze gubiłam  smile
Mysti to dziecko wiszące, to moja córka. Kobiety poznawały się na osiedlu, bo siedziały przy piaskownicy , dzieci bawiły się spokojna, a ja nikogo poznać nie mogłam, bo byłam 'latająca mama', wiecznie biegłam za nimi, tylko dzień dobry, dzień dobry i dalej bieg, nic nie wiedziałam co na osiedlu słychać było smile 
Ba-Cha praca w księgarni super, ale pewnie bym zbankrutowała, wydałabym kupę hajsu na książki.

Morawko ustawienie lekarstw na nadciśnienie nie jest proste, nie na każdego dany lek zadziała, dlatego ważne zapisywanie tego ciśnienia, lekarz musi szukać i czasami to trochę trwa zanim znajdzie takie co to dobrze zadziała i jeszcze nie będzie uciążliwe dla pacjenta, mnie lekarka dobierała chyba coś ze trzy lata i udało się, teraz fajnie działania na obniżenie i nic mi się po nich nie dzieje.

niebieskikropek napisał/a:

Bardzo wszystkich przepraszam za tą sprawę z Fb - poniosło mnie - przepraszam

co cię tam tak poniosło, ja dalej mam kłopoty, już coś załapię niby, a za chwilę nie wiem gdzie jestem i u kogo smile. Dzisiaj próbowałam wstawić zdjęcie , ale się na męczyłam smile

wifa napisał/a:

Biegnę powiesić pranie..

a ja miałam nastawić, dzięki za przypomnienie smile.

Pozdrawiam was wszystkich smile Do wieczorka smile

81,296 Ostatnio edytowany przez Nanusia (2017-02-13 14:01:13)

Witam Stokrotki

Dzisiaj mam luzik,bo rosół od wczoraj i już wszystko zrobiłam.

Pewnie pojadę do dzieciaków,bo wnuczki tydzień nie widziałam.

Jak się pracuje,to rozmawia się codziennie z wieloma ludźmi.
Nawet u mnie w rozmowach firmowych poruszane są różne tematy.
Zna się prawdziwie poglądy z wielu stron.
A i jest to też rozrywką.
Najlepszym lekarstwem na wszystkie choroby,jest przebywanie wśród ludzi,najlepiej jak to są bliscy i mili ludzie.
Najbardziej zgorzkniali są ci ,co zamykają się we własnym domu.
Ja lubię wszelkie kontakty towarzyskie,a gości to wprost uwielbiam  big_smile
Wczoraj to miałam gosci aż dwa razy.

Jedni własnie narzekali,że teraz ,jak są na emeryturze i mogliby pozwiedzać świat,to już im się nie chce i najwyzej jadą pod palmy.
Tak,że nie zawsze fundusze,czy zdrowie nas ograniczają.

Dobrze,że moja wnuczka jeszcze nie jest taka jak Adel,bo by nie dała spokojnie posiedzieć.
Czytunia pisała,że Adel każdy okruszek bierze z podłogi do buzi,a moja każdy okruszek zanosi swojej mamie.

Na FB mam konto,ale nawet nie wiem ilu i jakich mam znajomych.
Mam je po to ,żeby poczytać ,co niektórzy z nich piszą.
Zwłaszcza Morawka  hi hi.
Coś chyba robię nie tak,bo próbowałam napisać komentarz,ale nigdy nie udało mi sie go umieścić.
Ostatnio przy fotce Pigwy w pięknych czerwonych bucikach.

81,297

Czytelniczko usunęłam nie tylko Ciebie i to nie z jakiś powodów
tzn

trochę ostatnio się działo a ja niestety wszystko biorę do siebie choć czasem mnie to wcale nie dotyczy
podobnie było z tym Fb no i poniosło mnie
nie jestem z tego dumna ale tyle lat leczę to i nie tylko to i poprawy nie ma i raczej nie będzie
a poza tym to pewno też sprawa charakteru

wybaczcie ale już chyba nie będę tu pisać,może całkiem usunę moje konto
ja zbyt dużo łeż wylałam pisząc niektóre posty a niektóre czytając
nie nadaje sie psychicznie na takie forum
ale ciesze sie ze tu bylam

trzymajcie sie

81,298 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2017-02-13 17:20:04)

.

81,299 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2017-02-13 18:24:14)

witam się popołudniowo

http://mypozytywni.pl/images/uploads/cd358cae5e6ae4ca51157966f3d4e829b61a8a35.png
Nie mogłam się oprzeć aby nie wstawić tego wierszyka... jakże prawdziwy smile
  Zasypuje was łobrazkami smile

Nanusia napisał/a:

Najlepszym lekarstwem na wszystkie choroby,jest przebywanie wśród ludzi,najlepiej jak to są bliscy i mili ludzie.
Najbardziej zgorzkniali są ci ,co zamykają się we własnym domu.

Nanusiu dużo w tym prawdy... przerażają mnie takie osoby zgorzkniałe jak to ujęłaś smile
    Też nie potrafię siedzieć w miejscu bezczynnie  zaraz mnie nosi...lubię ludzi,przebywać z nimi.
    Ja z natury jestem gadułą a jak się spotykam z takimi osobami to dnia nam za mało.
      A i tak sobie wszystkiego nie powiemy...zawsze powtarzamy że przy następnym spotkaniu.

Basia napisał/a:

pierwsze w Krakowie .... przy petach

Hihi uśmiałam się Basiu z tych petów...https://images81.fotosik.pl/360/2d373c8a2edeb45amed.jpg

Czytko no nie źle z tym kremem... córka mojej siostry tak się załatwiła pastą do zębów.
                Na szczęście nic jej nie było.

gochnia kolczyki ładniutkie... babcia  ten wzór mówiła  że to są  podkówki.
  Morawko jak się czujesz ? 
Pigwa co z tymi  złodziejaszkami? dalej buszują ?
Sandro zadowolona z pracy?
Azbi wszystko tak ładnie opisujesz...
Mysti jednak trochę czasu jeszcze przed Tobą nim zjedziesz do PL.
           Myśl pozytywnie i tak ma być.
Luc  pewnie uczciwie i z zapałem pracuje smile
Babo chyba była zupka mleczna ? stokrotne dzięki.
No tak ... to chyba na tym zakończę bo tu jak makiem zasiał taka cisza.

Mysti, bardzo lubię Cię czytać smile
BaboStacha, pamiętam, jakie niezapomniane wrażenie wywarł na mnie Budapeszt. Niezaprzeczalnie jedna z najbardziej romantycznych stolic europejskich. Dawne czasy, był rok 1983. Miałem wówczas 12 lat.

81,301 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2017-02-13 20:09:55)

https://images81.fotosik.pl/360/1387d0b18e72b78bmed.jpg
https://images81.fotosik.pl/360/8ab46d12191fed3f.gif

Zblizaja sie moje urodzinki hihihihihi   lol      Chcę taki tel.  od WAS  w prezencie dostać...    lol

To ta dziewczynka tak się wymalowała tą pastą  do zębów  smile
        .............................................

81,302

Hej dziewczynki

Tak, jestem zadowolona z pracy. Nie musze stac na baczność, szef jest ludzki, jak przykezdza,to pogada i o modzie i o urodzie i o pogodzie, a o robocie najmniej.
Pracy czy jest duzo? Tak w sam raz. Jest czas na prace,  jest czas na zjedzenie czegos, nikt nie stoi nad nami z zegarkiem w reku. Nie tak jak w Biedronce...pani jadla 2 minuty dłużej niż przewiduje regulamin, pani byla juz dwa razy w toalecie, po co idzie pani tym razem?

Kropku...zrobisz jak uwazasz.

Morawko...to Bobasek mial przeżycia, o losie.

Mysti...wiesz juz jaki masz plan dziakania z lekarzami? Polecisz gdzies tam? Czy czekasz do powrotu?

Basiu...masz rację, wywal tych pseudo-znajomych.

81,303

Hi hi kropek ma koleżankę klaudynko to sobie mogą pogadać na żywo ,tu sa wirtualne pogawędki
Marysiu w tym wieku cos musi mnie bolec hi hi
Azbi człowiek sie uczy i uczy wraz cos sp.......... Nie ma ideałów
Nanusia poczekaj narazie twoja wnunia malutka

81,304

Sandra to super ,cieszę sie ze jestes zadowolona ,fajna z ciebie dziewczyna tylko stopniowo pomalutku wszystko sobie ułożysz

81,305

Marysiu ładna blondyneczka

81,306 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2017-02-13 20:09:06)

...

Zaproponuje mój filmik do obejrzenia.
        Jest tez mój dom   lol

81,307

Morawka napisał/a:

Marysiu w tym wieku cos musi mnie bolec hi hi

Toż to młody,piękny wiek Morawciu.

81,308

Morawko to nie o to chodzi, raczej o to co napisała Nanusia - zrobiłam się bardzo zgorzkniała i nie chcę świadomie czy nieświadomie ranić innych

81,309

Wpadła mi w oko ta torba,przydała by mi się taka większa na wyjazd.

https://www.eobuwie.com.pl/media/catalog/product/cache/image/650x650//p/o/poprawka_0000191221475_creole_-_rbi211_szara_ai_1.jpg

no i chyba jest na dlugim pasku. Straciłam pół dnia ,a i tak nic nie kupiłam .
A tu proszę do wyboru do koloru.

81,310

niebieskikropek napisał/a:

Morawko to nie o to chodzi, raczej o to co napisała Nanusia - zrobiłam się bardzo zgorzkniała i nie chcę świadomie czy nieświadomie ranić innych

znowu źle napisałam
wyszło że Nanusia tak mnie opisała - nie to nie tak, chodziło mi o to że Nanusia ma rację - ludzie którzy siedzą w domu robią się zgorzkniali i ja też taka się zrobiłam

i wychodzi że znów nieświadomie mogłam urazić Nanusię swoimi słowami

mam mętlik w głowie,przeprszam

81,311

Kropku co Ty opowiadasz! !!
Ty mialabys byc zgorzkniala?

Pisalysmy nie raz razem i bylas dla mnie ciepla osoba, z humorkiem słownym.

Zgorzkniala to jest moja matka. Ale Ty?
Nie zgadzam sie z ta opinia.
Dla mnie jestes super kobieta. Pomimo chorob potrafiłas byc swietnym kompanem do rozmow i zartow

81,312

Bry wieczór.
U mnie dziś była paskudna pogoda. Niby tylko minus 5, ale jakoś tak obrzydliwie.

Czytko - to Adelka daje czadu. Jak podrośnie, to jeszcze nieraz coś spsoci.
Moje dzieci też dawały czadu, choć każde w innym stylu.

Sandro - cieszę się, że układa Ci się w pracy.

Kropku - nie zauważyłam żebyś była zgorzkniała. Masz swoje problemy, nie musisz na łączce tryskać humorem.
Ale zrobisz jak uważasz.

Marysiu i kupujesz torbę na wyjazd?

Strzała już jest w drodze.

Pozdrawiam wszystkie.

81,313 Ostatnio edytowany przez morawa (2017-02-13 21:41:20)

Kropek słabiutka jestes ,musisz odpocząć moze wogole od internetu ,ja ci powiem tak jak zaczynałam i internetem ,to pierwsze to znalazłam sama kafejke jakaś taka ,tam dziewczyny mnie wyprostowały ,pózniej założyliśmy netki tam gdzie teraz piszesz ,pózniej stokrotki przeszłyśmy ,zadna kafejka sie nie utrzyma ,jak nie będziemy rozumiały wpisów i brały sobie do serca ,zawsze ktoś znajdzie sie co napisze to co mysli ,ale to nie znaczy ze to złe ,moze daje nam do przemyślenia ,a moze przejdźmy obok i nie zwracajmy uwagi ,a moze troszke pokory ,tak jak w małzeństwie
Kropek ty sie wykończysz takimi problemami ,trzeba przekląć ,trzeba miec swoje zdanie ,przeciez nie wszyscy bedą sie z nami zgadzać ,jak w rodzinie tak nie ma ,masz dzien idealny ,a drugi bedzie okropny ,to wtedy odpocznij od pisania ,trzeba sie tez nauczyć zycia wirtualnego , ja tez nie lubię lukrowanych pączków ,wole z cukrem pudrem ,trzeba sie uczyć dyplomacji wirtualnej ,ja to lubię kawe na ławę hi hi
W jakiej kafejce byś nie była ,zawsze cos bedzie ,dlatego ja masz zły dzien to rob co w domu ,gry tez nie sa dobre na depresje ,bo tez ja mam ,i gram ,ale zauważyłam ze jest człowiek bardziej nerwowy ,co tu duzo pisac sama musisz sobie pomoc ,mniej lekow ,lepiej jeden a dobry na depresje

81,314

dzięki Morawko - trafiłaś w samo sedno smile

81,315

hey wieczorkiem smile

byłam wcześniej  ale nie miałam czasu napisać

po 15 stu latach w końcu pralkę mi trachnęło
wyprała dziś do końca ... jęczała okropecnie smile
jak wyciągnęłam pranie ... po otwarciu poszedł tak jakby lekki dym .... zakończyła swój żywot ...

chce kupić z tych wąskich   i też chyba z tej firmy co miałam  AMICA ....   macie jakieś doświadczenie z tymi wąskimi pralkami na głębokość ???

Marysia ja też chcę taki telefon ... z mamonką hiii  ..... torba ma fajny taki neutralny kolor smile
teraz też robię pety ....ale tylko dla siebie smile
wierszyk ... rzeczywiście milutki

Kropek masz zły dzień .... i tyle lol

Sandra ojjj tak poleci ta moja znajoma wiesz która .... do tej pory nawet nie bekła słowa ... to na co mi ona smile
to fajnie,że masz normalną atmosferkę w pracy .... bo to ważne ...:lol:

pozdrawiam Morawkę - LUCynkę i resztę niewymienionych   .... miłego wieczorku  zmykam  paaaaa  smile

Nanusia o! a Twoja wnusia to czyścioszka hiii

Posty [ 81,251 do 81,315 z 102,609 ]

Strony Poprzednia 1 1,249 1,250 1,251 1,252 1,253 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024