Witam pięknie Stokrotki:)
Babastacha napisał/a:Azbi napisała :"niestety jak pisałam na Puchatkach do Blanki, nasi lekarze często nie podają pacjętowi środka przeciwzakrzepowego. Taki środek powinni dostawać wszyscy co maja złamania, po operacjach, ale często dopiero trzeba się upomnieć i to lekarz bywa zdziwiony,...a po co? "
Gdzie są tacy lekarze ?? Od kilkunastu lat nie było pacjenta,który by nie dostał leku przeciwzakrzepowego po złamaniu.Wiem,bo ciągle robię albo instruuję jak zrobić!
a choćby u mnie w B-B
wydawałoby się że szpital nie byle jaki wojewódzki, złamanie barku, ręka w gipsie, jak zapytałam czy dostała coś takiego,nic takiego nie dostała, wzięła informacje ze szpitala i poszła do przychodni do swojego lekarza, a on a na co ? A ona bo czytałam w internecie że trzeba brać, a on no znowu w internecie, ale jak chce to ma i wypisał receptę, za godzinę był u niej w domu z zastrzykiem, bo się wystraszył ze ona jednak tej recepty nie wykupi. To było dwa lata temu, tez w zimie, poślizgnęła się na lodzie i złamanie z przemieszczeniem.
Moeawko -Twoja Babcia miała rację .Robisz,robisz i tak emerytura do d.....
bo lata wypracowane się nie licza, teraz najniższa ma byc 1000 zł, i nie trzeba na nią pracować Bóg wie ile, to ci co pracują po 40 lat, będą musieli podzielić się składkami z nimi. mnie tez brakuje 3 lata do 40, a z informacji ZUS wynika, ze nie będzie wyższa niż 1300 brutto, to gdzie tu nagroda za długoletnią pracę? Kobiety, te z 500+ odchowają sobie dzieci, i po 40 pójdą do pracy popracują do 60 i 1000 zł dostaną.
gochnia kolczyki ładne, więc narzekać nie ma na co
. Ja ozdób nie noszę, jakoś mnie się nie trzymają, kiedyś próbowałam, ale zawsze gubiłam 
Mysti to dziecko wiszące, to moja córka. Kobiety poznawały się na osiedlu, bo siedziały przy piaskownicy , dzieci bawiły się spokojna, a ja nikogo poznać nie mogłam, bo byłam 'latająca mama', wiecznie biegłam za nimi, tylko dzień dobry, dzień dobry i dalej bieg, nic nie wiedziałam co na osiedlu słychać było
Ba-Cha praca w księgarni super, ale pewnie bym zbankrutowała, wydałabym kupę hajsu na książki.
Morawko ustawienie lekarstw na nadciśnienie nie jest proste, nie na każdego dany lek zadziała, dlatego ważne zapisywanie tego ciśnienia, lekarz musi szukać i czasami to trochę trwa zanim znajdzie takie co to dobrze zadziała i jeszcze nie będzie uciążliwe dla pacjenta, mnie lekarka dobierała chyba coś ze trzy lata i udało się, teraz fajnie działania na obniżenie i nic mi się po nich nie dzieje.
niebieskikropek napisał/a:Bardzo wszystkich przepraszam za tą sprawę z Fb - poniosło mnie - przepraszam
co cię tam tak poniosło, ja dalej mam kłopoty, już coś załapię niby, a za chwilę nie wiem gdzie jestem i u kogo
. Dzisiaj próbowałam wstawić zdjęcie , ale się na męczyłam 
wifa napisał/a:Biegnę powiesić pranie..
a ja miałam nastawić, dzięki za przypomnienie
.
Pozdrawiam was wszystkich
Do wieczorka