STOKROTKA-CAFE - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Strony Poprzednia 1 1,244 1,245 1,246 1,247 1,248 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 80,926 do 80,990 z 102,609 ]

80,926

Odp: STOKROTKA-CAFE

Witam w nowym tygodniu i zapodaję śniadanko
http://www.milionkobiet.pl/files/2016_09/sniadanie-bdbfaa45cc7e272b3b3a82b8e6688-d_b84968.jpg
http://echokamienia.pl/wp-content/uploads/2016/01/1031588-wloskie-sniadanie.jpg
Smacznego smile
Mam mało czasu teraz ,bo idę wcześniej do pracy,więc pozdrawiam wszystkie Stokroty i do potem...

80,927

Witaj Babo
Sniadanie jak ta lala.
Dla kazdego cos sie znajdzie.

80,928

Cześć ranne ptaszki i nocne Marki  lol

Wpadłam na chwilę tylko przywitać się.
Zajrzę potem.

PIGWA napisał/a:

która u nas jest BASIA?
wczoraj potwierdziłam zaproszenie,któraś z naszych babeczek!

To byłam ja, ale napisałam Ci w wiadomości, od kogo pozdrowienia smile

80,929 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2017-02-06 08:16:07)

hey doberek w nowym tygodniu Mychy

witaj buszujące już Sandre- Pigwe - Misty  i Babe ze śniadankiem lol

ja w tygodniu dłużej śpie

kawcie zapodaje
                                               http://imgup.pl/di/AGBD/543909-281327525327103-509686640-n.jpg

hii Pigwa MAM i Helga z nami na wyjeździe ??? no co TY lol lol
albo by nam pokazały jak się bawi "młodzież " hii

już jesteśmy DWIE smile jako biorczynie biustu od Sandry ....żeby to się tak dało ... smile

pozdrawiam WSZYSTKIE bez wyliczanki smile   miłego dnia

80,930

Witajcie smile

no i przeziębienie mnie dopadło też a u Jacka nic nie lepiej mimo leków - pomijając kaszel to dziś prawie mówić nie może
pogłówkuję dziś co wykombinować na to przeziębienie bo do lekarza to jesteśmy zarejestrowani na 14-go a to i tak jakoś się udało bo najpierw 22-go mi zaproponowali
w sumie termin jak termin bo tylko po recepty chciałam podejść ale w tej sytuacji to chyba podejdziemy szybciej,najwyżej posiedzimy "trochę" w kolejce

kawka jest śniadanko super a wiecie co za mną chodzi ? smażona kaszanka z cebulką smile no wczoraj normalnie czułam jej zapach !!! big_smile

Sandro z tymi komplementami to faceci chyba już tak mają
ja też nie pamiętam kiedy Jacek mi powiedział coś miłego - nawet o charakterze big_smile
ale powiem Ci że jak byłam w Twoim wieku to też zwracałam na to uwagę smile

pozdrawiam Was serdecznie smile miłego dnia smile

80,931

Dzień dobry

Dzięki za kawę i śniadanie.

Żle się zaczął nowy tydzień.
Po obrządkach wchodzę do kotłowni, a tam potop.
Woda leje się pod wielkim ciśnieniem z rur gdzieś na ścianie.
Na posadzce pełno wody.
Spanikowałam i biegiem po męża do obory.
Mąż przybiegł i zakręcił wszelkie dojścia wody.
Całe szczęście, że nie z centralnego ogrzewania rura pękła.
Pękł trójnik od zimnej wody.
Już zadzwoniliśmy do hydraulika.
Ma przyjechać około 9.
Gdyby nas nie było, zalało by nam dom.
Do tej pory zbierałam wodę z posadzki.
Wszystko tam jest mokre
Nie rozpalam w piecu, czekam na hydraulika.

80,932

Dzień dobry Stokrotki smile

sandra.sandra napisał/a:

A ja po spotkaniach z nia nie jestem wyczerpana., bynajmniej tego nie zauważyłam, ale jestem negatywnie nastawiona,  wręcz agresywna do wszystkich.

Ostatnimi czasy zaczynam sie bronic i mowie jej wprost...i jest co chwile awantura.

Jej sms dobijaja mnie, bo wysyla ich dziesiatkami, jesli tylko powiem cos nie po jej mysli.
Denerwyje mnie, ze o mezu mojej siostry i o moim facecie (tym i kazdym w przeszlosci) wyraza sie "pan"(ironia...no to slychac), a jak o nich pisze to nie uzywa imion ,  tylko ten twoj ch... lub wpisuje tylko pierwsza litere imienia

Za swoje obecne niepowodzenia wini moja siostre (bo ja zistawila na duzym mieszkaniu,  jakim prawem wyszka za mąż i sue wyprowadziła ) oraz dziadkow, ktorzy po powodzi w 2000 roku dostali to mieszkanie, nie zyja od prawie 8 lat, a ona mowi,ze ona sobie nie radzi, bo oni wybrali mieszkanie takie a nie inne...
Mowie jej, ze oni byli glownymi najemcami i mieli prawo wybrac co im pasowało, to w odpowiedzi slysze...no tak ale nie pomysleli, ze ja bede miala teraz problem to utrzymac.

Ja biore te D3 od okolo 2 tyg.

I tą agresję kierujesz w swoja stronę, bo jesteś dobrym człowiekiem i nie potrafisz agresji skierować na innych tak jak to robi twoja matka. Sandro ty tak chorujesz bo spalasz się od środka, jedynym ratunkiem to jak największe odsaperowanie się od wampira emocjonalnego. Sandro poczytaj o wampirach emocjonalnych to zrozumiesz jaka osobą dla ciebie i twojej siostry jest matka.
Dobrze że bierzesz tą wit. D3, ale to trochę potrwa zanim zacznie działać.

A jak probowalam zagaic...jak wygladam... (figura) to usłyszałam. ...przestalem patrzec na cialo, dla mnie wazniejszy charakter, ale brzydka to nie jestes,z byle kim bym nie byl.
A potem dodal...nie mogę ci slidzic, bo urosniesz....

Sandro on tu cię komplementuje, ale tak jak umie, robi to może nie udolnie jednak nie każdy potrafi komplementować, to tez jest człowiek deficytowy i nie oczekuj od niego komplementów ani większego zaangażowania, bo to tak jak byś chciała aby zaczął mówić np. po chińsku, on tego nie potrafi, nikt go nie nauczył, może w domu tez nie miał wzorca, albo to już taki charakter i teraz od ciebie zależy czy potrafisz z takim deficytowym człowiekiem być, czy znajdziesz z nim jakiś wspólny poziom.

A na wrażliwe zeby musisz sobie kupić pastę z fluorem ...na wrazliwe zęby i po umyciu chwile trzymac tą pastę w  buzi, dopiero później wypłukać i to powtarzac kilka razy dnia na początek, powinno pomóc.

80,933

czytelniczka51 napisał/a:

Dzień dobry

Dzięki za kawę i śniadanie.

Żle się zaczął nowy tydzień.
Po obrządkach wchodzę do kotłowni, a tam potop.
Woda leje się pod wielkim ciśnieniem z rur gdzieś na ścianie.
Na posadzce pełno wody.

Wspólczuję, wiem jak to jest wchodzisz na pewniaka do pomieszczenia a tam wody kupa. Jeszcze w lecie to łatwiej wysuszyć a zima problem. Kiedyś mieliśmy też tą sytuacje z wodą, mieszkaliśmy w bloku, całe szęście że na parterze. Rano mąż wstawał pierwszy z łóżka, jeszcze ciemno było, spuścił nogi na podłogę, a tam chlup. Zerwał się zaswiecił światło, a w  naszym caym mieszkankuwodu tak na 5 cm. Noca pękł wąż od pralki i woda lała się i lała, teraz zakładamy zawór przed weżem, bo strach że taka sytuacja może się powtórzyć. Meble napęczniały od wody bo to sklejka, straty były że ho ho. Dobrze że mieszkaliśmy na parterze, wiec pod nami zalało tylko piwnice w tym najwięcej naszą.
Kropku jak siedzicie w domu to zrób syrop z czosnku, miodu i cytryny lub cebuli miodu i cytryny, bo do lekarza długi termin i musicie zaczać się leczyć już.
Strzałko te wszystkie bóle które cię łapią biora sie prawdopodobnie ze strachu przed podróżą, pomyśl że jedziecie w swoim gronie i na pewno bedzie fajnie, a tam gdfzie nie dasz rady wyjść to najwyżej nie pójdziesz. Rób zdjecia i później pokaż je, będziemy się czuć jak na pielgrzymce smile
Pozdrawiam wszystkie Stokrotki i życze miłego dnia.

80,934

Czytka no to tydzień zaczął się nie ciekawie
ale wszystko do opanowania ... smile

Kropek - zdrówka  smile

Azbi Ty to taki dobry duszek cafejkowy z tymi poradami smile

spadam smile

80,935

Czytko no to macie zajęcie.
Faktycznie dobrze, ze bylas w domu.

Azbi dziekuje za rady. Poczytam.
Tej wit. biorę 2 tabl.po 2000, ale jak dlugo taka duza dawke? Bo na pudełku jest napisane ze 1 tabl.dziennie.

Kropku to masz szpital prawie w domu. A jak kotelki?

80,936 Ostatnio edytowany przez PIGWA (2017-02-06 11:55:12)

sandra.sandra napisał/a:

Pigwo o ktorej wstajesz codziennie i kiedy chodzisz spac? Na którą lecisz do pracy?

Bola mnie wzzystkie zęby! !!
Mam nadwrażliwość od jakiegos czasu na cieple i zimne, ale teraz doszło to uczucie nawet jak nic nie jem (mam zamkniety dziub)

czasem obejrzę fakty,uwagę ,barwy szczęscia i idę spać,dziś długo pospałam,najgorzej jak się obudzę 1 albo 2!
do pracy na 8 w sobotę i niedzielę pózniej,o której mi się chce
tyle się napisałam i szlag trafił posta!!!
gdzie ta menda jest?
było o naszym wyjezdzie hihihi

80,937

Hi hi pigwa tez tak mam nieraz
Ja juz chyba zgłupiałam myślałam ze dzisiaj trzech króli ,zadzwonił moj i mowię dzisiaj swieto ,jakie swieto ,pyta to mowię ,ale nie ma kartki czerwonej ,pytałaś mnie w piątek ,i dzisiaj znowu hi hi ludzie sama z siebie sie śmiałam ,a ja tak sprzątałam ,miałam Basi zapytać jak gadałam skyp ,ale myśle przeciez ona wie hi hi rzeczywiście to uszkodzenie mozgowe wychodzi hi hi
Oj dziewczyny ,bo my żyjemy dla innych tego nie wypada bo matka ,tego nie wypada bo rodzina ,a nas nieraz krew zalewa ze stresu ,przeciez mamy swoją rodzine dzieci ,męża i to tez trzeba utrzymać ,dać trochę milosci ,radosci ,a skad ja brac ,jak stres nas wykańcza
A czego tak za wszelka cenę chcemy byc meczennicami jak to moj bobasek mowi ,nieraz trzeba nakrzyczeć i na matkę czy ojca jak cos  nam sie niedowiada ,albo zamknąć drzwi i wyjsć

80,938

Nareszcie awaria w kotłowni naprawiona.

Baśku pytałaś , czy kupiłam młynek do kawy.
Nie, nie kupiłam.
Córka ma na górze, mogłabym zemleć u niej.
Ale powiem szczerze, że nadal kupuję kawę mieloną.
Teraz kupiłam Lavazzę

80,939

hey witam
ja mam dzisiaj "szewski poniedziałek "   lenia na maksa
miałam iść się teraz przejść do Netto po drobiazgi ... ale pada deszcz ze śniegiem
unikam chodzenia na zakupy z parasolem ...

ojj tam Morawko dni mogą się popieprzyć  trza było pytać hi hi

czasami trzeba huknąć ... bo na głowę by mi weszła smile
czasami mnie słucha jak dziecko
mówię jej po obiedzie
- idź się połóż na godzinkę
- dobrze ....      smile

Czytka ta kawa Lavazza jest dobra smile
a i tak chrzczona ...  bo przywieziona z Włoch .. jest inna smile

a jak Twoja MAM ???? mieszka jeszcze u Ciebie ????

Marysia - Anusia - Gocha - LUCynka - Nanusia - Baba - Strzałka  dajcie głos bo dzisiaj Was nie było ..

do wieczorka smile

http://imgup.pl/di/0IZN/jak-ludzie-gadaja-za-twoimi-plecami-2015-02-21-09-53-00.jpg

80,940

Czołem!
Bacha- owszem nie bylo mnie, choc juz zaczelam cos tam pisać z pracy, ale nie zawsze da się dokończyć. No i w efekcie finalnym kasuję.
Oby do piatku, bo potem ferie, wiec trochę ludzi powyjezdza na narty. Tez będę miala w drugim tygodniu ferii tydzien wolnego.
Dopiero obiad zjadłam- dzis filety z kurczaka, ziemniaki, surówa z bialej kapusty. Naszykowalam, a corka dzwoni, ze z bolem głowy zaraz wróci i raczej nie zje obiadu. I wez tu babo staraj się!!!
Czytka- no to miałaś przygodę z tą awarią.
Tez kiedyś mieliśmy potop w kotlowni i kupę roznego sprzętu skapalo się w wodzie, zardzewialo i szlag trafił. Zanim zakrecilam glowny zawór, to wody bylo w bród.
Lubię Lavazzę clasic,w ziarnach kupuję. Dobry wybor Czytka.

80,941

MORAWKO chichcoczę z 3 króli,szkoda że nie 6 króli,chyba u PETRU jest 6 króli!
jakiego ja mam dziś lenia!!!!!!
nic nie zrobiłam,mój myje gary

80,942

Hej ,hej już jestem Basiuuuuuuuu lol

http://iv.pl/images/96734197033823917004.jpg
                Śliczne te kociaki...  oddam w dobre ręce smile

Usłyszałam jak mnie wołasz aż mi w uszach zagwizdało  lol
Nie było czasu wcześniej... sorrki.
   Nie tak dawno wróciłam do domu,byłam na kontroli''cyckowej'' lol
   Głodna i chłodna hihi ale za chwilę sytuacja będzie opanowana.

Czytko no szczerze napiszę , że bardzo współczuję , i to z samego poniedziałku ehhhh.
  Sama doświadczałam takich powodzi,jak piwnica,kuchnia, łazienka.
   Myślałam że trafi mnie szlag... ale trzeba było to wszystko ogarnąć.
   Dodam tylko że  zalanie kuchni ,łazienki to się odbywało przez moją głupotę.
     Było minęło.
              Muszę iść  i zaspokoić głód  bo mnie ssie  lol
                    No to nara...... Podoba mi się Basi wklejka !!!

80,943

Oj ,Ba-Cha ,coś Ty piła z rana smile Przecieee byłam, żarło zapodałam smile

Miałam kończyć kieckę ,ale wzięłam się za sweterek na drutach. Może przed wiosną skończę smile

80,944 Ostatnio edytowany przez ANUSIA50+ (2017-02-06 19:38:19)

Ja tez wpadam na zawolnie Basi
za chwile bedziemy gadac na skypie i mam obawy czy mi ,,,kopa przez monitor nie zasadzi,
a ja i tak dzis jestem obolala ,robilam porzadki pol dnia i boli mnie wszystko.
ale mniejsza z tym ,od tego sie nie umiera,
Czytka wspolczuje potopu i tej roboty po nim
Pozdrawiam Was wszystkie bez wyjatku i wyliczanki ,,
ba ja jak zwykle znow o kims zapomne i pomine .
ale wszystkie Was lubie
ide robic Karolci kolacje ,no nie tylko jej
Morawko mnie tez czasem dni sie myla
milego wieczoru

80,945

Jestem trzecia w kolejce, by "troszku" biustu od Sandry podkraść. A to tylko na zdrowie Sandrze, a i mi uroku doda hi, hi.
Ale nie jestem pewna, czy Sandra az trojce  odda, czy oby za malo jej nie zostanie? Kto wie?
A ja bym zaryzykowala Sandra i poszukala na Allegro, tez podzwonila, czy zadala pyt. do producenta, jaka jest możliwość zamówienia odpowiedniego rozmiaru np. 80i. Pod biustem to jak nie trafisz, to zawsze wszyjesz  "rozgaleznik", a miseczkę to juz sama musisz znać.
Z wiekiem biust  przyjmuje inny rozmiar.Nawet nie wiem kiedy przeszlo mi z "C" na "D."Zauwaza się mierząc w sklepie i wtedy zdziwienie:" co jest do diabla? Przeciez kupowalam inny nr."
Wracają "Milionerzy" na antenę. Dziwne, ze az 4×w tyg. Czy oby nie znudzi się, tak czesto. Lubilam ten konkurs. Ale wiedzę to trzeba niestety mieć, moze być pyt.doslownie ze wszystkiego np. imię jakiegoś aktora z serialu, ktorego nie oglądasz. Niby łatwe pytanko...

80,946

Gochnia nie chce ryzykować,  bawic sie w odsylki.
Bylam dzis u tych specjalistek od cyckow. 1,5 godziny przymierzalam staniki. Mam spora roznice w piersiach i nie tylko rozmiarowo ale i "fasonem" i pani co do jednego wzoru stanika byla pewna i tu die zasoczyla, bo na moich piersiach robily sie fale i inne dziwne wglebienia.
Tak "na sile " z dwoch staników wybrałam jeden.
W takim "idealnym" wg klientek staniku mnie uwieraly fiszbiny i niestety...wzielam inny...
Wyszłam prawie z placzem...bo tyle ile ja sie naszukam...panie tam maja rozmiarowke do M...a mi wciaz coś nie leży. ..bo miseczke dobrala odpowiednia, ale moja natura ma inne ksztalty niestety.
To jest upokarzajace...prawie nie kupilam nic, wstyd mi bylo, ale pani juz rozkladala rece...i mowila...przykro mi już nic nie wymysle

80,947

Czytko, to zanim wszystko porobilas to pewnie i w domu wyziebilo sie...
Nie zazdroszcze, czesto sie Was imaja awarie. On duzo placicie. Dobrze, ze jakoś sobie radzicie.
.

80,948

102 urodziny pani Szaflarskiej...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/11c522b9d321.jpg
  http://s.tvp.pl/images2/a/9/1/uid_a918206e979cf2d7835270cb4b6908911486378410424_width_633_play_0_pos_0_gs_0_height_355.jpg
             Piękny wiek .

80,949

Zobaczcie jaki fajny kufel znalazłam  lol
                              I co ? podoba się ?

https://images83.fotosik.pl/342/1fc54d007547bca8gen.jpg

80,950 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2017-02-06 21:20:58)

gochnia napisał/a:

Wracają "Milionerzy" na antenę. Dziwne, ze az 4×w tyg.

No własnie też tak uważam coby widzom się nie -przejadło.
                    Oglądalność z pewnością będzie spora.

Baba napisał/a:

Oj ,Ba-Cha ,coś Ty piła z rana

lol

Babo zapomniałam Tobie ja podziękować za płatki na mleku...dzięki,dzięki  smile

80,951 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2017-02-06 21:06:20)

Tak w skrócie postaram się opisać jakiego mi dzisiaj rano zrobił mój kot psikusa.
  Wczoraj wieczorem wpuściłam go do mieszkania,wrócił  z ''randki''.
    Całą noc był w mieszkaniu. Rano się budzę i chciałam go wypuścić bo tak jest nauczony.
   Patrzę w jego legowisko kota nie ma,chodziłam góra,dół i go szukałam,wołałam.
  Kot najzwyczajniej w świecie wsiąkł,no nie ma i już.  Nikt nie mógł go wypuścić bo tej nocy byłam sama.
           Już myślałam że może ja mam jakieś zwidy  lol  a może faktycznie go nie było? no nie ! przecież go wpuszczałam.......
Po ok.3 godzinach siostrzeniec przyszedł po tę walizkę by pożyczyć ... w walizce był śpiący kot
              Nie miał ochoty z niej wyjść.
   Górna klapa była lekko uchylona jak właził do niej to się przymknęła... więc skorzystał z noclegu w walizce.
  Pękaliśmy ze śmiechu  big_smile

80,952

https://images81.fotosik.pl/343/d1ad112085036d1emed.gif

Dobrej nocki..... pokombinuję coś poczytać.

80,953

hii ale to jak trzeba WAS wołać ??? lol

Babo nic nie piłam z napojów wyskokowych

tak to jest jak się robi wyliczanki smile

Marysia kubek może być lol
Szaflarska  piękniutko się zestarzała  a w młodości była piękna ... echh
kot wyczuł nadchodzące mrozy ... i znalazł ciepły domek ..

Gocha jak masz miseczkę D ... to Ci wystarczy .... lol

Sandra masz problem ... trzeba przyznać ...

Anusia co mam do Ciebie napisać   .... jak codziennie na skype klachamy  smile

http://imgup.pl/di/GB2F/dobranoc-2016-03-28-22-03-28.jpg

80,954

Kotek kochaniutki znalazł sobie spanko w walizce,a może i on się z nami szykuje na wyjazd?
przecież przy piecu jest elektryka ,dobrze że nikogo nie popieściło albo jeszcze gorzej mogło się stać!!!

80,955

Czołem wieczorem

Marysiu, czyżby Twój koteł przeczytał "Jedziemy na wycieczkę, bierzemy kotka w teczkę?"

Obejrzałam sobie "Barwy szczęścia", obejrzałam "M jak miłość", zaraz idę do łóżka.
Helga już w sypialni, jeszcze tam się "garusi"...Ciężkie dni ma ostatnio. Faktycznie, widzę że coraz słabsza się robi, według niej jej dni są już policzone.
Dziś dzwoniła do wnuczki, żeby przyszła się z nią pożegnać, żeby jej Helga mogła też ostatnią wolę przekazać.

Na dobry sen - ładny widoczek.

http://dokadjechac.pl/files/foto/Samoa/Samoa-_atrakcja_4-_Lalomanu/lal1.jpg

http://www.xdpedia.com/obrazki/pizgamy_w_pierze_jako_nowa_forma_dobranoc_6924.jpg

80,956

Bry wieczór.
Melduję się. Tradycyjnie zagoniona jestem.

Czytko - współczuję awarii. Dobrze, że już naprawione.
Nie miałam takiej sytuacji. Odpukać, jeszcze nic poważnego w domu nie nawaliło.
Piec macie na węgiel?

Pozdrawiam wszystkie.

80,957

Witam, witam Stokroteczki smile

morawa napisał/a:

Hi hi pigwa tez tak mam nieraz
Ja juz chyba zgłupiałam myślałam ze dzisiaj trzech króli ,zadzwonił moj i mowię dzisiaj swieto ,jakie swieto ,pyta to mowię ,ale nie ma kartki czerwonej ,pytałaś mnie w piątek ,i dzisiaj znowu hi hi ludzie sama z siebie sie śmiałam ,a ja tak sprzątałam ,miałam Basi zapytać jak gadałam skyp ,ale myśle przeciez ona wie hi hi rzeczywiście to uszkodzenie mozgowe wychodzi hi hi

Morawciu ty cofnęłaś się z czasem do tyłu, a ja pogalopowałam do przodu.  Wracałam z pracy z mężem, podjeżdżamy pod dom pojemnik na śmieci wystawiony przed ogrodzenie jest pusty, no  to fajnie śmieci zabrane, wchodzimy do domu, spojrzałam na kalendarz i patrze bo tam mam zaznaczone, dni kiedy odbierają śmieci zmieszane, śmieci segregowane i mówię do męża.....coś ty zrobił wystawiłeś pojemnik na śmieci zmieszane, a dzisiaj zabierali śmieci segregowane (nawiasem mówiąc odbierane w specjalnych workach), maż patrzy raz na mnie raz na kalendarz, a ja  ... no co tak patrzysz, przecież wyraźnie zaznaczyłam, że 13 odbierane są śmieci segregowane i dalej ględzę  .... no przecież po to to znaczę, aby się nie mylić, ale zaczęłam  też zastanawiać się, jak oni zabrali te śmieci, co nie zauważyli że zamiast plastiku biorą syf?   I dalej nadaję ... jeszcze nam jakąś karę narzuca za brak segregacji, ale z drugiej strony kto im kazał brać te śmieci, mogli zostawić dalej w pojemniku i co z tego że stał przed bramą. Maż  się śmiał ze mnie tak że  za brzuch się trzymał, a mnie to wkurzyło jeszcze bardziej i pokrzyczałam go, że głupio się śmieje i mówię mu .... przestaniesz się śmiać jak ci dowala trzykrotnie wyższa opłatę. Ten mnie wreszcie pyta, kobieto jaki dzisiaj masz dzień, a ja ...no jaki ,  ...6 luty kobieto, 6 luty!

Oj dziewczyny ,bo my żyjemy dla innych tego nie wypada bo matka ,tego nie wypada bo rodzina ,a nas nieraz krew zalewa ze stresu ,przeciez mamy swoją rodzine dzieci ,męża i to tez trzeba utrzymać ,dać trochę milosci ,radosci ,a skad ja brac ,jak stres nas wykańcza
A czego tak za wszelka cenę chcemy byc meczennicami jak to moj bobasek mowi ,nieraz trzeba nakrzyczeć i na matkę czy ojca jak cos  nam sie niedowiada ,albo zamknąć drzwi i wyjsć

I tu twój mąż ma rację, nie powinniśmy dawać z siebie robić ani męczenników , ani wory na stres innych, gdzie każdy może wrzucić swoje bolączki. Jednak może nie  krzyczeć, bo krzyk to agresja, która może wywołać lawinę wrzasków i oskarżeń u drugiej strony ale stanowczo powiedzieć .....jak tak do mnie mówisz to mnie rani i boli, albo ....nie chcę abyś swoje frustracje przelewała na mnie, w niczym ci to nie ulży, że przerzucisz na mnie swoje cierpienia, spowodujesz tym tylko to, ze będę cierpieć również, a przecież ja też mam swoje problemy i muszę je dźwigać sama., ....jeżeli będziesz to robić będę zmuszona ograniczyć kontakt do minimum.
Każdy z nas powinien znaleźć w sobie  odrobinę asertywności, bo w innym przypadku znajda się  ludzie co  bez skrupułów nas wykorzystają. 
Wykorzystywanie ludzi, którzy nie posiadają w sobie ani krzty egoizmu  i nie potrafią zawalczyć o swoje prawa zdarza się przy pracach  zespołowych.  Bywa tak, że jedna czy dwie osoby zasuwa i ciągnie całość, a pozostali zajmują się w tym czasie swoimi prywatnymi sprawami. Do profitów są już wszyscy. Byłam takim koniem zaprzęgowym do ciągnięcia wózka, takimi końmi były tez moje córki, ale one widziały, że przynoszę prace do domu, że robię za siebie i innych więc tak samo wykonywały same zadania przydzielone do grupy, a nagrody otrzymywali wszyscy, bo praca przecież była wykonana. Takich przykładów było wiele.  Ile tez jest przykładów matek, które zamiast pomóc swojemu dziecku obrać inną drogę, lepsza od tej która sami szli, zatrzymuje je siła przy sobie i zmusza do brania na barki takich samych problemów, które im przypadły w udziale. Pisałam wam już kiedyś o matce koleżanki, która po pierwszym pobiciu  przez męża, uciekła od niego, a jej matka ...moja córka to lalunia, ledwo ja tam raz trzepnął, a ona uciekła i o rozwód podała, no niestety to lalunia, nie będę ukrywać, mnie mój tak bił, że ogłuchłam całkiem na jedno ucho, ale ja rodziny nie rozbiłam. Niestety nie miała ta moja koleżanka wsparcia u matki, niby pozwoliła jej mieszkać u siebie, ale co się nasłuchała to jej.

80,958

Mystique71 napisał/a:

Helga już w sypialni, jeszcze tam się "garusi"...Ciężkie dni ma ostatnio. Faktycznie, widzę że coraz słabsza się robi, według niej jej dni są już policzone.
Dziś dzwoniła do wnuczki, żeby przyszła się z nią pożegnać, żeby jej Helga mogła też ostatnią wolę przekazać.

oj to Helga zaczyna ćwiczyć umieranie jak moja mama.
Ja daleko, to nie odczułam tego tylko telefonicznie nasłuchałam się, ale brat mieszkał 10 km od nich i co jakiś czas było ładowanie rodziny do samochodu i jechanie na ostatnie pożegnanie. Kazała dzwonić po nich o różnych godzinach, nawet w środku nocy, przyjeżdżali zapalali świece, które miała przygotowane, z każdym po kolei żegnała się i odmawiali modlitwy, po czym kazała im iść spać, bo przecież nie będą tak siedzieć całą noc. Trwało to około pól roku, jak faktycznie wreszcie śmierć przyszła to bratu nie chciało się już jechać z cała rodzina,tylko przyjechał sam, była zawiedziona bardzo.
Marysiu twój kot wrócił po randce i potrzebował spokoju, wymęczył się amorami i musiał porządnie się wyspać.
Sandro nic nie jest upokarzające,ludzie ciało maja takie jakie maja, jedni takie a inni inne,

Późno już pozdrawiam wszyskie Stokrotki, bo jutro rano trzeba wstać smile Miłych snów

80,959

Witam Stokrotki

Wczoraj przestały mi sie wyświetlać strony internetowe.
I dobrze,bo chciałam chyba za dużo napisać.

.Podobno ,jak stwierdził mój nadworny informatyk,przerwałam jakąs aktualizację programu i coś się zawiesiło.

Jak pisałyscie o tych komplementach,to chyba mój to podczytał  hi hi.
Kupiłam sobie dzisiaj płaszczyk na wiosnę i ubrałam się w niego i pytam ,jak wyglądam ?
Usłyszałam ,że pięknie ,jak zwykle big_smile
Zaraz przypomniała mi się Basi wklejka,że budzę się codziennie coraz piękniejsza  tongue
Ale dzisiaj,to chyba k...a przesadziłam.
I zaczęłam się jak głupia śmiać.

Basiu
Przypomnij tą wklejkę  .
Mam do Ciebie pytanie.
Ile czasu codziennie możesz być poza domem ? Zostawiając Mam samą ?
I ile razy dziennie ?
Robię przygotowania do Twojego wiosennego schudnięcia  big_smile

Czytuniu

Takie wycieranie wody ,to tragedia.
U syna pękł wężyk od pralki,to woda leciała klatką schodową.
Mieszkanie było tydzień po remoncie i nowych meblach,a synowa nie mogła zakręcić wody.

Sandro
Masz chyba nie tyle za duży ten biust,co jakis nietypowy.
Też czekam na relację z nowej pracy.

Marysiu
Mój dawny kot to też chował się w walizkach,kartonach i wszelkich pojemnikach.
Koty lubią "domki ".

Jestem obłożona kalendarzami,a nieraz też mam watpliwości moze nie co do daty,ale dnia tygodnia.

80,960 Ostatnio edytowany przez blanka56 (2017-02-07 01:56:39)

Nie wiem dlaczego nie chce mi sie wyswietlic link piosenki 

Rod Stewart -blue moon  i wiele podobnych .....

Chcialam Wam wkleic piosenki z Youtube Roda S.  wprawdzie piosenki stare ale fajna muzyka lubie bardzo ja sluchac i slucham czesto ...bardzo relaksujaca

PRZEPRASZAM STOKROKI, WSKOCZYLA MI AUTOMATYCZNIE WASZA STRONA I STAD  MOJ POST ......SORRKI !

80,961 Ostatnio edytowany przez sandra.sandra (2017-02-07 04:54:13)

Witam nad ranem.

Czesc Blanko, dawno Cie nie bylo. Czemu przepraszasz? Ja jestem ciekawa co u Ciebie? Jak Twoja praca? Jak relacje z pezyjaciolmi? Jaka macie pogode?

Azbi dle sie uśmiałam  z Twoich opowiadan.

Nanusiu...to taka piekna jestes, nie pochwalilas się mezowi, ze jutro będziesz jeszcze piekniejsza?

Nanusiu...kogo chcesz odchudzić ? Basie?

Mysti...to masz nerwowy klimat chyba. Bo ciężko jest zyc z obca osobą ktora non stop umiera.

80,962

WITAM RANKIEM
SANDRO nie mogłaś spać?
AZBI fajnie to opisałaś
zapomniałam która te smieci tak wystawiła?
u nas dziś zabierają popiół,jutro mieszane
SANDRA była a ja buszowałam na nk
NANUSIA jak wstaniesz to zaraz płaszczyk na siebie,komplementów nigdy za dużo
MIŁO DNIA WSZYSTKIM STOKROTKOM

80,963

WITAM BLANKĘ
TY nie przepraszaj tylko tu wchodz i pisz ciekawostki
HELGA niech się nie żegna,niech robi zapasy a my obie wypijemy po maluchu przed jej odejsciem
MYSTI powtórz jej to,jak nie zrozumie słownie to ręcznie

80,964

Dzień dobry Stokroteczki

Tradycyjnie
http://lubiepodroze.eu/wp-content/uploads/140_b1.jpg
bo śniadanie to podstawa smile

80,965

Mój kotek wchodzi we wszystkie walizki,torby podróżne,kartony i oczywiście zwiedza wszystkie szafki ,jak zobaczy że drzwiczki uchylone.

Co do komplementów-to najbardziej lubię oglądać minę Kiepskiego ,jak schodzę z góry ubrana do wyjścia np.na tańce lub jakąś inną imprezę. Do pracy chodzę najczęściej w spodniach dżinsowych,po domu w spodniach dresowych ,więc jak gdzieś idziemy zakładam sukienkę, umaluję się inaczej,wkładam szpilki i wyglądam zupełnie inaczej.No to robię "wejście",a raczej "zejście" i czekam na reakcję.Najczęściej słyszę -no,no,ale super wyglądasz,widzisz jaką Ci fajną kieckę kupiłem smile (a kiecka np,uszyta przeze mnie po cichu,żeby nie widział )

Nanusia napisz jeszcze raz ,jak się odchudzasz.Z tego co pamiętam ,to jesz takie rzeczy które mi pasują smile

Ba-Cha a czort Cię wie,co Ty sobie dolałaś wczoraj do kawki lol

80,966

hey Mychy

witam wtorek
                                      kawcią z koniaczkiem dla zdrowotności

http://imgup.pl/di/WHU1/kawa-z-koniakiem.jpg

Babo srana smile koniaczek jest ponoć dobry na ciśnienie    smile

Nanusia   teoretycznie mogę wyjść   
jak jest zimno i deszczowo ...  spox smile
bo nie nudzi
w lecie ... jak wyjdzie na ławkę .... to mam te 2-3 godziny luzu ...
teraz zimowo - to jak wychodzę ... to ją zamykam na dolny zamek ...  ,żeby nikomu nie otworzyła
i jak idę gdzieś dalej  to wchodząc na ulicę .... patrzę czy nie ma straży pożarnej pod oknem ...
i tu raczej o pożar nie chodzi ...    bo kuchenki gazowej nie umie obsługiwać  .... ale nigdy nie wiadomo co jej do głowy przyjdzie
wszystkie wyjścia  mam na szybkiego ... bo nie mam spokojności ... co zrobi w domu ...
nie lubię jej zostawiać samej ....   no ale muszę ... smile

Azbi - Misty moja mam prawie codziennie mówi :  amen ze mną 
i wybiera się do szpitala ... wcześniej zalewając cwietki ...
tak się wybiera i wybiera ...
całkiem nie dawno ... myłam jej głowe... przebierała się ...
słyszę "erkę " pod nami ...ona też ... smile
i mówię : no X-owa  zbieraj się przyjechali po Ciebie ...
byście widziały tą minę przerażenia  smile  smile

często pyta : kto będzie na jej pogrzebie .... i beczenie na poczekaniu ....

wklejka dla przypomnienia hiii
                                                      http://imgup.pl/di/KVH7/adf272d8aecf.jpg

pozdrawiam wszystkie STOKROTKI ... 

80,967

Witajcie

Kawę podaję

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRriQ5uwP6Xl-lRdUZlowjMKe5LVinGJ18XZuXFiahCu2aZVVsQ

80,968

Czekam na pieczywo, drożdżówkę z makiem.

Lucynko mamy piec na węgiel i drzewo.
To pękł tzw trójnik, który łączy rury.
Stało się tak dlatego, że nie był to trójnik żeliwny, a z aluminium.
Jakim cudem się tam znalazł ?
Nawet hydraulik nie wiedział, gdy wstawiał taki trójnik, że jest on z aluminium.
Jedynie ciężarem się różnił.
Przy wykręcaniu rozsypał się w drobny mak.
Ten hydraulik co wczoraj naprawiał, dziwił się, że i tak tyle lat przetrwał.
Pewnie kiedyś, gdy zakładano nam centralne , przy zakupie części w sklepie, trójnik żeliwny zaplątał się
i akurat musiał trafić do nas.

80,969

witaj Czytka
Ty na śniadano objadasz się drożdżówką z makiem lol
to ja idę sobie pierdyknąć jajeczniczkę     mniam smile

80,970

Marysiu fajna historia z kotkiem w roli głównej.
Ale popatrz ? Nawet się nie odezwał jak go nawoływałaś.
Dobre miejsce sobie znalazł do spania.
Po amorach był zmęczony, więc spał jak suseł.

Mysti śmieszna ta Helga.
Teraz się żegna, a gdy śmierć przyjdzie nawet nie wspomni o pożegnaniu.

80,971

Cześć dziewczyny
Oj azbi masz racje
moj to jak sie ubrałam mówił ślicznie ,ale zobacz jak twoj maz pięknie wyglada hi hi
Całe zycie mam modela w domu hi hi
Basiu takie zycie
Baba jak z tym Fb
Pigwa ja sama śmieje sie ze swojej głupoty
Sandra każdy ma jakis feler hi hi ułamał mi sie ząb jestem szczerbata płakać mi sie chce ,mowię do mojego nawet śmiać sie nie moge ,a moj mowi mam tez ulamany i juz nie moge wstawić nowego ten tylko o d......mysli

80,972

Azbi mam identycznie jak ty z tymi śmieciami.
Wciąż mylę daty i każę mężowi wystawiać pojemniki.
My i na segregowane śmieci mamy pojemniki.

Sandro masz się bidulko z tym biustem.
Ale za pracę trzymam kciuki.

Blanco a dlaczego nas przepraszasz, że tutaj weszłaś ?
Przecież byłaś razem z nami.
Nie chcesz już z nami pisać ?

Nanusiu nic nie napisałaś o piesku ?

Baśku twoja mam niczym Helga, myśli o śmierci.

Babo dobrze masz ze swoim talentem.
Możesz uszyć sobie kreację.

80,973 Ostatnio edytowany przez czytelniczka51 (2017-02-07 08:25:06)

Dzisiaj córka idzie pierwszy dzień do pracy.
Ja zostaję z malutką.
Jutro będzie już z wnuczką taka młoda dziewczyna.

Muszę jeszcze odkurzyć, bo wnuczka każdy okruch, czy jakiś paproch zjada.

80,974

Czytuniu to juz po awari ot zycie lubi niespodzianki
Baba sniadanie jak zwykle krolewskie
Basiu kawa podana,koniaczek by sie wypiło na krążenie ,cóż widocznie za duzo było w młodości hi hi nie mozna leki
Unas zima piekna ,-5 śniegu duzo

80,975

Luc pracujesz po nocach ,szybko sie wypalasz zawodowo i psychicznie ,narazie to młoda jestes ,ale tak po 60 przyjdą efekty ,co nie daj boze ,jeśli zarywamy noce to nigdy ich nie uzupełnimy ,nawet spiąc w dzien ,to jest tragedia dla organizmu

80,976

Morawko-mam fb. Jakbyś miała życzenie to moje nazwisko masz w adresie mailowym w profilu,a imię powinnaś znać smile

80,977

Czytuniu to trochę niania odciąży ciebie ,tez sie oszczędzaj ,ludzie wy macie tyle roboty
Marysiu noi jak wszystko ok mamografia
Ja nie miałam i nie mam kotów ,moj ma alergie i syn młodszy

80,978

Baba dobrze

80,979

Witam z rana wszystkie Stokrotki smile Załapie się dzisiaj jeszcze na śniadanko od Baby, bo od jutra dieta i takich  śniadanek niet, biore pasztecik i galaretkę i plasterek cytrynki oczywiście też, o herbatki nie ma, no trudno to popychamy na sucho, chyba że z koniaczkiem od Ba-Chy
Pigwuś smieci wystawiałam ja., lub prawie ja bo rękami męża i dobrze wystawiłam, tylko daty mi się popinkoliły smile
Basiu twoja mama podlewa kwiatki na zapas, pójdzie do szpitala i kto podleje, no kto? A z ta mina przerażenia twojej mamy, to przypomniała mi się taka historia. Miałam sąsiadke starsza kobietę, bardzo kłótliwa zresztą, bardzo źle żyła z mężem i sąsiadami, nigdy nie było wiadomo o co zaatakuje, nie wolno było się bronić, bo na początek zwyzywała i to okropnie, a późniek wpadała w płacz, bo ona powinna już umrzeć i właściwie nie może się doczekac kiedy to się stanie, będzie wreszcie miała sp;okój i tak ciągle i ciągle ...umrzeć już chce. Mieszkałam na takiej małej wsi, po środku pgr-wskich pól, nie dojeżdzał tam autobus i jak trzeba było pojechac do lekarza czy do gminy to ludzie umawiali się i jechało kilka osób. Wiozła ich młoda dziewczyna, nie miała doświadczenia w kierowaniu autem i wpadli do rowu, dość groźnie to wygladało ale nic się nikomu nie stało. Wylazły baby z tego samochodu, a znimi była ta płaczka od umierania i ona pierwsza na kolana, Bogu dziekowac że wyszli z tego cało i że żyją smile. Później jak zaczynała jęczeć ludziom, że chciałaby umierac, to ludzie jej przypominali....juz miałaś okazję to nie chciłaś:)

Miłego dnia Stokrotkom życzę smile

80,980

U mnie też trochę śniegu spadło -znów muszę odśnieżać auto sad
Mnie się udało kiedyś zalać sąsiadów od 8 piętra do 1 ,jak mieszkałam w bloku. Woda z pralki się lała całą noc .

80,981

Napisałam do ciebie baba

80,982 Ostatnio edytowany przez Azbi (2017-02-07 20:26:43)

Babastacha napisał/a:

Morawko-mam fb. Jakbyś miała życzenie to moje nazwisko masz w adresie mailowym w profilu,a imię powinnaś znać smile

Dołączam się z prośbą do was wszystkicjh, tylko sie nie obrazajcie jak coś zrobię źle, bo jeszcze nie znam fb i dopiero próbuje sił na tym portalu smile  Ja nie umiem wyszukac znajomych, bo nie znam was z nazwiś z reala. 

Morawko masz udanego męża, faktycznie model, przynajmniej pośmiać sie można, a dobry humor to podstawa smile
Czytko to dzisiaj córka ma debiut, jako pracująca mama smile
Luc co chodzi o spanie to Morawka ma rację, straconych godzin na odpoczynek nie nadrobisz smile

80,983

Azbi dobre to hi hi a co ty  na diecie jestes ,na sałacie
Strzała to jakieś nerwobóle latają to tu to tam ,ale jak to mówią strzeżonego pan bóg strzeże ,trzeba pytać lekarzy
Gochnia co u ciebie dziewczyno
Kropek czytam na netkach o twoich przebojach chorobowych i jak to wszystko masz zamiar wyleczyc ,teraz macie grype
Ela a co tam w trawie piszczy
Mysti to zakupy zrobione
Marta ty tak nie czytaj tych książek ,bo juz chyba sie naczytałas ,jak byłaś nauczycielka ,daj odpocząć oczom ,a jak twoja chora ,juz nie chodzisz do niej

80,984

Azbi napisałam do ciebie

80,985

Anusia takie to zycie
Wifa urlopujesz a gdzie
Klaudynka a ty jestes w górach czy nad morzem

80,986

hey witajcie

Azbi no kto podleje cwietki mojej MAM ... no kto ???? lol
bo trzeba dać im odpocząć od wody ... wszystkie są przelane i ta ziemia cuchnie
- ale ONE tak lubią  ... powiada ... lol

czy ja Ci nie posłałam maila z nickami i rzeczywistym imieniem i nazwiskiem ???
zaraz  sprawdzę    wiem,że pisałam ale czy wysłałam to nie mam pojęcia smile

zaraz u Morawci - Babo cię poszukam 
ale jak wysyłacie zaproszenia ... to piszcie w wiadomości np. : to ja Ba-cha   smile

80,987 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2017-02-07 10:17:34)

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQdZCw0btVKbuQCMNsFZrSKD9yH3cqqJpsA7a2cI4ALm5nT7-Gf

Witam wszystkie was Stokrotki Babę.Basię,Czytkę,Sandrę,Azbi,Anusię,Pigwę.Kropkę,Mysti,Gochnię,Nanusię,Luc,Morawkę...

Blanka napisał/a:

PRZEPRASZAM STOKROKI, WSKOCZYLA MI AUTOMATYCZNIE WASZA STRONA I STAD  MOJ POST ......SORRKI !

Witaj Blanko  dlaczego przez pomyłkę ? 
Wpadam tylko zobaczyć co na śniadanie ? hihi nie ma zupy mlecznej buu ale zjem co jest....    lol  dzięki.
    Ta moja znajda (Kot) jest u mnie dosyć już długo ale nigdy tego nie robił smile wybaczyłam mu ten jeden jego wybryk  smile
Niby czytam co która napisze a jak do czego zaraz mi wszystko idzie w niepamięć... eh starość.
   Jak czytam o Heldze i Mam to mi brzuch skacze hihihi  ale pomysł aby Je zapakować na spotkanie jest w sam raz.
        Myślę ze mogły byśmy się wiele nauczyć,to są ludzie starej daty.

Morawko badania mówią swoje a ja swoje,  nie ufam , dmucham na zimne.
                  Zmieniłam też lekarza.
        Takim sposobem okaleczyli moją koleżankę,  rok czasu
i okaleczona na całe życie.
          I też nic nie widział.     Dodam tylko że jestem w grupie ryzyka.
  Trzymam kciuki za Sandrę !!! oby się udało podjąć tę pracę
   Pigwo...wojowniczko nasza   lol   masz jakieś  fotki z balu ?

80,988 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2017-02-07 10:25:03)

https://images84.fotosik.pl/343/3a25d46274c5b177med.jpg
https://images81.fotosik.pl/344/36b89de8ff0a36fbmed.jpg

Nanusia napisał/a:

Kupiłam sobie dzisiaj płaszczyk na wiosnę i ubrałam się w niego i pytam ,jak wyglądam ?
Usłyszałam ,że pięknie ,jak zwykle

No proszę... to jest to !

80,989

Azbi zaprosiłam Cię smile

Ba-Cha poszukaj mnie,ale nie licz na coś więcej,bo jeszcze nie kumam o co tam chodzi lol

Siedzę tu,a miałam prasować , ech,babo:)

Kończę i biorę się do porządnej roboty,przecież zaraz muszę do pracy.

Pozdrawiam Was i zmykam.

80,990

Babo  - troszkę to trwało ale znalazłam  Cię   przez Misty lol

spadam smile

Posty [ 80,926 do 80,990 z 102,609 ]

Strony Poprzednia 1 1,244 1,245 1,246 1,247 1,248 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024