Azbi co chcesz naciskać hi hi
80,796 2017-02-03 22:33:42
80,797 2017-02-03 22:46:32
Azbi co chcesz naciskać hi hi
A co się da Morawko, wszystko co się pod myszką ugnie ![]()
80,798 2017-02-04 00:38:25
Witam nocną porą.
Wpadam żeby powiedzieć, że urlopu od kafejki nie biorę, tylko zapracowana jestem.
Jak już będzie wszystko zorganizowane na wyjazd na Malediwy, Seszele czy inny Mauritius, to nie zapomnijcie o mnie
.
Pozdrówka dla wszystkich.
80,799 2017-02-04 02:43:02
Dzien dobry wieczor.
Poczytalam...a tu zawierucha.
U nas nie ma tyle sniegu, by sie poobijac jak Azbi
Nanusiu...mysle, ze wnuczka wdala sie w Babcie "Nanusie"
Nie bylo mnie moment, mialam swoje sprawy...zdrowie reperowalam...
A to tak jak.z Morawkowymi bluzkami...nawet nie wiesz, ze jest dziurka.
Jedno czego nie zalatwilam to mieszkania. ..wciąż nie trafiliśmy na tansze.
Tzn są. ...ale dalej niz obecne, wiec szukam dalej.
Anusiu...wiem, ze wzzystkie porady na nic...a psychicznie jest najgorzej...bo siniak to zniknie...a uczucie nie.
Podejrzewam, ze przez corki sie niewiele da...bo ojciec tym bardziej sie wkurzy na dziewczyny i Anusi dostanie sie za skargi.
Ciezko to nawet udowodnić co on robi.
Anusiu a maz powinien brac leki i nie bierze? I to ma wpływ na jego "styl bycia"?
Moze ktoras z dziewczyn cos podpowie, bo ja za malo doswiadczona jestem, sama sobie nie radze...
A "tezymaj sie" nie pomaga chyba.
W kazdym razie chciałabym pomoc i pocieszyc...
80,800 2017-02-04 05:31:37
ANUSIA bardzo CIĘ rozumiem i współczuje!!!
przechodzisz przez piekło ,zdrowie do doo..py i musisz myśleć co będzie z KAROLKĄ?
Ja niby nie mam się czym denerwować ale też nie wyrabiam psychicznie i zwiększam leki
trzymaj się cieplutko
MARYSIU po twoich słowach na złośc danej osobie będę pisać
BASIA nie można być dobrą,bądz zołzą!!!!
80,801 2017-02-04 05:41:43
CZYTUNIA tak samo myslę i też nie pozwolę by mnie popychano,wytykano,nawet zwierzątka chcą poszanowania
koniecznie MYSTI przyjdz z HALGĄ ,uśmiecham się sama do siebie na myśl o niej
BASIA ryczę ze smiechu!!
twoja MAMA I HELGA!!!!!!!
duet zgrany
AZBI to fb to takie głupotki
zaprosiło mnie dużo koleżanek,kolegów siostry dzieci
im chodzi o lajki,pykam im jak mam czas
po mało dojdziesz do wszystkiego
80,802 2017-02-04 05:46:46
MIŁEGO DNIA STOKROTKI
ja do pracy a pózniej na bal!
80,803 2017-02-04 07:50:57
Dzień dobry
No to lecę z kawą.

80,804 2017-02-04 07:56:13
Dzień dobry Laleczki
Kawkę pierwszą dopijam, Helga jeszcze w łóżku, ale na (w)proszone śniadanie się zjawimy.
Oj, BaCha-- Mam z Helgą! Chciałabym to zobaczyć ![]()
80,805 2017-02-04 07:59:14 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2017-02-04 08:00:50)
hey STOKROTY
to co ??? kawka poranna
zapraszam

Pigwa hii no muszę Cię pochwalić
za napisanie postów bez cytowania .....
Nanusia dobrze piszesz .... na cafejce jest wszystko .... tak jak w życiu ... bo nie ma tylko kolorowo i wesoło ![]()
Sandra jak dorosły człowiek nie bierze lekarstw - to nikt go nie zmusi .... musi chcieć i brać ....
Azbi początki na FB są trudniejsze ale wszystko do opanowania ...
z reguły to ja lubię być zapraszana ...
wkurzają mnie ludzie ,którzy słowem się nie odezwą a tylko zależy im na "znajomości - ilościowo " wrrrr
pozdrawiam resztę MYCH .... a gdzie śniadano ??? hii

witajcie Czytka i Misty moja tez jeszcze chrapie .... ![]()
80,806 2017-02-04 07:59:54
Nanusiu nasza też tak zaczynała chodzenie.
Raczkowanie, kolanka, pupa.
Przyjdzie odpowiedni moment i ruszy jak torpeda.
Pigwunia ty długo dzisiaj nie pracuj.
A jaki bal wieczorem ?
Gdzie idziecie ?
Sandra szukajcie, a znajdziecie.
A więc i ty znajdziesz mieszkanie, które będzie ci odpowiadać.
Lucynka ty nasz pracusiu.
Pracuj, ale nie ponad siły.
Azbi wszystkiego na fb się nauczysz.
Ja też na początku tak miałam, że zielona byłam.
Morawko z tymi dziurkami w nowych rzeczach kupowanych
w lumpeksach masz rację.
U mnie też bywają dziureczki.
Mysti zapraszamy i Helgę na kawę.
Baśku twoja mam gotowa na wyjście do kafejki ?
A więc dla pani Helgi i Mam Basi specjalna kawa.

80,807 2017-02-04 08:02:58
hii Czytka tak jak na obrazku .... milutko by sobie gadały
:lol:
80,808 2017-02-04 08:09:47
Babo Nanusiu dzięki za wasze wpisy.
Są super!!!!!!!!

80,809 2017-02-04 08:11:19
na humorek ...

hiiiii
80,810 2017-02-04 08:20:23
Cześć Czytka i BaCha
Pigwa--- dołączam do "ciekawskich"- co to za bal?
Azbi-- kolega z FB mi kieeeedyś powiedział na początku "Napisz na mojej tablicy"...To dopiero była zagwozdka dla mnie...jaka tablica????
Pozdrawiam Sandrę, Luc, Anusię, Nanusię i te, które później zajrzą
Helga i Mam--kolejna odsłona:

80,811 2017-02-04 08:29:30
Cześć dziewczyny
Ludzie od 3 nie śpię nogę mi prawa odejmuje ,tak boli ,rwą kulszowa ,widocznie zawiało mnie
Ja lubię wszystkie dziewczyny kazda cos wniesie nowego ,kazda cos podpowie ,przeciez nie ma ideałów ,mamy swoje fochy ,stresy i choroby ,rożne problemy
Tak myśle ze człowiek jest taka natura ze byle czym sie stresuje
Jak nie będziemy rozmawiały o chorobach ,to nie będziemy wiedziały ,jak pomoc nawet cos doradzić ,ze ja zrobiłam tak ,a ten lekarz powiedział itd
Basiu nasza Anusia ma cierpliwość anielska ,dla niej nie wskazany taki stres ,gadałam wczoraj z Anusia ,lubię ja fajna z niej dziewczyna ,tyle ile ona przeżyje tych spraw ,chorób ,a my tu o takie głupoty sie kłócimy
Czytuniu jak idę do ciucha biorę rzeczy nowe ,to myśle sobie sa idealne ,śmiać mi sie chciało z tuniki kupiłam ja ,jeszcze mieszkając na starym mieszkaniu to juz 9 rok ,byłam w niej ze 3 razy ,bo to taka wizytowa ,z przodu koraliki czarna w białe desenie delikatne ,robiąc przegląd ,założyłam okulary mojego bo mocniejsze oglądam a tu dziurka i tak kilka ,na tym materialne niezauważalne ,i tak myśle leżała i co wyrzuciłam ,to znaczy ja nie wyrzucam tylko sa juz tacy biedni co biora .a trzymałam na okazje hi hi
80,812 2017-02-04 08:38:49
Moze niektóre dziewczyny nie wiedza ,nasza Anusia urodziła 5 córek ,karolcia jest z nia bo ma downem,jest wspaniałym dzieckiem ,to panna juz dorosła
Ja nieraz sobie myśle ,ze te dziewczyny powinny byc szczęśliwe ze maja taka matkę trzymaj sie Anusia przeszłaś tyle to i te stresy przejdziesz buziaczki dla karolci
80,813 2017-02-04 08:40:45
Pozdrawiam was wszystkie
Pogoda mroźna ,ale na drugi tydzień bedzie mróz nawet minus 20
80,814 2017-02-04 09:10:34
CZYTUNIA ,mąż należy do RYCERZY KOLUMBA
ponieważ jest karnawał ksiądz zorganizował nam bal
my płacimy 200zł od pary ,będzie wszystko,jedzenie,picie,orkiestra,kucharze
to opłata tylko po kosztach
popracuje do 15 albo 16
mąż pojechali po towar,wróci to ja skorzystam z usług fryzjerki
80,815 2017-02-04 10:01:43
Witam
i od razu mówię,że mnie głowa boli.Jak chorera.
Ale śniadanie musi być
Smacznego ![]()
Idę dalej leżeć,zakupy załatwi Kiepski.I obiad też zrobi.A ja dogorywam ![]()
80,816 2017-02-04 10:06:06
Pigwa a umowilas sie juz z fryzjerka?
Bedziesz dzus balowac? To fajnie.
Ja nigdy nir bylam na balu, oprocz maturalnego.
Ale raczej nie lubie. Bardziej wole spokojne atrakcje. Za weselami tez nie przepadam.
A to dlatego, że nie nosze spodnic czy tez sukienek a w dlugich do ziemi lub w spodniach na takie okazje czuje sie nieatrakcyjna.
Od mężczyzn juz uslyszalam w zyciu...zobacz tamta jak podlotka w sukienusi a ty jak stara baba.
To porwierdzilo moje obawy i znielubilo mi.sie jeszcze bardziej siebie.
Nie pytajcie dlaczego nie nosze...bo nie uwierzycie...ale od dziecka bylam.wysmiewana przez inne dzieci i slysze do dzis te docinki w glowie. I to nie tylko dzieci ale i dorośli...byli bardzo zainteresowani...
Tak więc nie nosze sie krotko ani srednio...i czasami bardzo zazdroszcze i gdybym migla to bym chodzila non stop w sukienkach itp.
Ślub na szczescie bralam konkordatowy...gdybym.miala brać cywilny chyba bym sie zaplakala przed ślubem.
Ja chce wiosnę! !
80,817 2017-02-04 11:01:28
Baba ciebie boli głowa ,mnie noga i tak sobie polezymy hi hi
Sandra z tymi problemami nie jest tak złe gorzej maja ,pomysł o dzieciach w Afryce ,pomysł o kobietach ktore zyja po operacjach onkologicznych ,pomysł o bezdomnych co nie maja jedzenia ,spania ,pomysł o Syria wojna ,Ukraina ,ludzie to wszystko przejść ,my mamy narazie kraj bez wojny ,ale blisko nas jest wojna wiec jesteśmy w idealnej sytuacji i dziękować Bogu
Sa piekne kobiety bez skaz ,ale uważają ze maja tez skazy ,sa samotne ,bo tak zajęte sobą
Ponarzekać mozna ,popłakać ja tez tak mam ,ale wycieram nos i biorę sie zeby nie myślec za robotę
Tak pomysleć nie ma ludzi bez wad
80,818 2017-02-04 11:03:57
Bale były sa i bedą ,ale nie każdy lubi ,jak ktoś jest domatorem
Najważniejsze zdrowie ,milosc i dzieci
80,819 2017-02-04 11:07:49
Serdecznie witam Stokrotki, sobotnio
![]()
Uwaga natury ogólnej: dziwi i zasmuca mnie kariera powiedzenia- "strzelić focha". Zupełnie nie pasuje ono do piękna naszej mowy rodzimej.
80,820 2017-02-04 11:52:31
Witajcie kochani ![]()
trochę poczytałam, zajrzałam to tu to tam i powiem prawdę - słów mi zabrakło ......
więc chwilowo ograniczę się tylko do serdecznych pozdrowień i życzeń miłego dnia dla Wszystkich ![]()
80,821 2017-02-04 11:58:13
80,822 2017-02-04 12:02:59
Witam w sobotę, najbardziej pracowity dla mnie dzień tygodnia ![]()
AZBI to fb to takie głupotki
zaprosiło mnie dużo koleżanek,kolegów siostry dzieci
im chodzi o lajki,pykam im jak mam czas
po mało dojdziesz do wszystkiego
No własnie ja nie chcę nikogo z zewnątrz tylko was,bo jak się tu pisze to dużo piszecie o tym co było na fb, a ja nie wiem o co chodzi, w dodatku piszemy tu o różnych naszych sprawach, radzimy się i dobrze by było coś więcej o sobie wiedzieć
. Trochę tu na netkach popisałam na temat mojego życia i nie chciałabym aby ktoś tu za mną trafił z mojego życia realnego, zwłaszcza że pomału zaczęło mi się układać w rodzinie. Ja nawet na fb dałam swoje nazwisko pierwsze jakie miałam, po urodzeniu to jest mojego dziadka, bo o tym ze takie miałam nazwisko wiem teraz tylko ja i moja ciotka ( 90 latka) więc nic tu o mnie nie przeczyta, nawet moi bracia nie wiedzą, sam o tym ze miałam nazwisko dziadka dowiedziałam się niedawno z aktu zupełnego urodzenia, który przypadkowo trafił do mnie kiedyś przez pomyłkę urzędniczki.
Jak już będzie wszystko zorganizowane na wyjazd na Malediwy, Seszele czy inny Mauritius, to nie zapomnijcie o mnie wink
zabierzemy cię na 100%, nawet jak byś nie chciała z nami jechać ![]()
Nie bylo mnie moment, mialam swoje sprawy...zdrowie reperowalam...
A to tak jak.z Morawkowymi bluzkami...nawet nie wiesz, ze jest dziurka.
Sandruś wszystkie dziurki da się załatać, te zdrowotne też tylko powoli, ale systematycznie. Mieszkanie też znajdziesz, byle by nie na łapu capu, tylko z rozmysłem, ale ty jesteś rozważna i powoli przesz do przodu. Wszystko ułoży się ![]()
Tak to prawda, że chciałoby się pomóc Anusi i innym w podobnej sytuacji,tylko nie wiadomo jak.
Ba-Cha tym tekstem o pracy w aptece bardzo mnie rozśmieszyłaś, miałam podobna sytuacje wczoraj w aptece, chciałam kupić Clotrimazolum 1%, krem, ale od czasu zrobienia protezy mam problem z wymowa niektórych takich zbitek liter, zaczęłam wymawiać Clotrimazolum i sama słyszę, ze dziwne dźwięki wydaję, więc mówię taka maść czy żel do spraw intymnych. Dała mi to co chciałam, ale mogła mi dać np. lubrykant
, ale byłoby jak bym tak przyniosła go do domu ![]()
80,823 2017-02-04 12:11:05 Ostatnio edytowany przez luc (2017-02-04 12:15:14)
Witam sobotnio.
Pogoda średnia, ale wybieramy się do miasta, pochodzić po księgarniach. Potem, mam nadzieję, jakiś obiadek na mieście.
zabierzemy cię na 100%, nawet jak byś nie chciała z nami jechać
To już jestem spokojna ![]()
Wielbicielu - tez ubolewam nad upadkiem polskiej mowy. Wiem, że język jest żywy, powstają nowe słowa, zmieniają się reguły, ale jako konserwatystka mam z tym problem. Mam do czynienia z młodymi adeptami zawodu i ich sposób wysławiania się czasem przyprawia mnie o zawrót głowy.
Ale co się dziwić skoro "z góry" taki przekaz idzie. Kiedyś dziennikarstwo, literatura, były naprawdę na wysokim poziomie. Dziś przeważa język prostacki, żeby nie powiedzieć knajacki. O języku używanym przez polityków, to nawet szkoda mówić.
Anusiu - wiesz, że Tobie i Karolce bardzo kibicuję. I współczuję.
Nie myślałaś aby się jednak od swojego męża odciąć? Dosłownie? Wam potrzebny jest spokój, a to co przeżywasz, to prawie jak gehenna.
Pozdrawiam wszystkie i życzę spokojnej soboty.
80,824 2017-02-04 12:28:02
kej kukam teraz ... potem mam zajęte popołudnie ...
zostawię piosenkę do odsłuchania i pośpiewania
Azbi nikomu nie mówię gdzie piszę ...
Synowa mnie wyczaiła kiedyś ... ( przynajmniej tak się domyślam )
pożyczyła mi swojego lapka ... potem zaglądnęła do historii
Morawko - Anusia ma przerąbane
i tyle ....
80,825 2017-02-04 12:32:17
Siemka.
U mnie coś dzisiaj większy mróz łapie, ale podobno niedługo nadają ocieplenie, zobaczymy.
Wszyscy mi się plączą w domu, choć córka jeszcze śpi, ale ja ją zaraz podniosę ![]()
Mąż na 14 do pracy, jutro również, na zdrowie mu to wyjdzie.
Jak już będzie wszystko zorganizowane na wyjazd na Malediwy, Seszele czy inny Mauritius, to nie zapomnijcie o mnie
.
Lucynko, ja mogę zabrać Cię do Medjugorie
Jest jeszcze 9 osób w rezerwie, także zbierają chętnych na trzeci autokar.
Wszyscy chętni mogą się do mnie zgłaszać.
Ja już powoli myślę o pakowaniu się.
Sandro, też mam podobnie jeśli chodzi o jakieś spódnice i sukienki.
Ale mi to moja mam rewelacyjnie ''załatwiła", żebym zapamiętała na zawsze, jak wyglądam w sumie we wszystkim.
Chociaż wesela i bale lubię.
I jednego roku poszłam na bal, nawet w tak bardzo króciutkiej mini, że mój mąż w kółko chodził za mną i tą mini mi obciągał ![]()
Chociaż przecież nie było nic widać ![]()
Także wbrew wpojonym negatywnym określeniom jestem w stanie ubrać się w coś, w czym ogólnie nie czuję się ''bezpiecznie".
Anusiu, ja też Ci współczuję, ciężko, ale Ty dasz radę.
Pozdrawiam wszystkich.
80,826 2017-02-04 12:35:13
Baba ciebie boli głowa ,mnie noga i tak sobie polezymy hi hi
a mogę poleżeć z wami , też się wczoraj potłukłam ![]()
Nie pytajcie dlaczego nie nosze...bo nie uwierzycie...ale od dziecka bylam.wysmiewana przez inne dzieci i slysze do dzis te docinki w glowie. I to nie tylko dzieci ale i dorośli...byli bardzo zainteresowani...
Tak więc nie nosze sie krotko ani srednio...i czasami bardzo zazdroszcze i gdybym migla to bym chodzila non stop w sukienkach
Sandro sukienki długie też są super, ja nawet takie prawie dp kostek lubię, wyższy obcas, czy choćby i na koturnie delikatnym. Sandro liczy się to jak ty się czujesz, bo jak ty się będziesz czuła pewnie to i żadna krytyka cie nie dotknie. Dlatego kazałyśmy ci ćwiczyć te afirmacje np. "Moje ciało jest doskonałe takie, jakie jest.", nie dlatego masz je ćwiczyć aby tracić swój czas, ale dlatego abyś wreszcie przyswoiła sobie informację, że najważniejsze to żeby podobać się samemu sobie. Sandra jak ty się będziesz podobać sobie to nikt nie będzie miał odwagi pouczać cie w kwestii mody czy zachowania. Ja kiedyś za młodych czasów zazdrościłam muzułmankom, ze mogą chodzić w tych chustach z zakryta twarzą, a teraz wiem ze jest to ubiór upadlający kobiety. Sandra masz zadanie do wykonania, każdy wpis rozpoczynać afirmacją stawiająca cię na nogi, zamiast dzień dobry pisz "Szczęście to moje drugie imię" lub "dzisiaj szczęście uśmiecha się do mnie" "Dzisiaj wszystko pójdzie po mojej myśli".
Biorę się do roboty jakiejś, pozdrawiam was wszystkich i tych obecnych i tych chwilowo urlopujących się ![]()
80,827 2017-02-04 12:42:25
Lucynko, ja mogę zabrać Cię do Medjugorie
![]()
Ja już powoli myślę o pakowaniu się.
Strzałko - w Twoim towarzystwie to byłaby przyjemność, ale tam teraz za zimno dla mnie ![]()
Pakuj się, pakuj. Zrób listę rzeczy, które trzeba zabrać żebyś czegoś nie zapomniała.
I czekamy na zdjęcia po powrocie.
80,828 2017-02-04 12:55:25
Lucynko, wcale nie będzie zimno ![]()
Prognozują 10, 12 stopni na plusie.
Najpierw poukładam listę w głowie.
Zdjęcia? Coś popstrykam ![]()
80,829 2017-02-04 12:57:06
Do posłuchania.
80,830 2017-02-04 12:59:44
Takie życie ,jakie zycie takie słownictwo
https://www.tygodnikprzeglad.pl/ponad-9 … -chamstwa/
80,831 2017-02-04 13:20:46
80,832 2017-02-04 13:33:10
Dzieńdoberek!
Trochę się tu namieszało, źe mowę mi odebrało.
Poczytalam dwie kafejki i juz "jestem w domu."
W kazdym bądz razie wiedzcie, ze ja jestem calą duszą z wami.
Sprzątanie, gotowanie, pranie- jeszcze w szczerym polu, więc
muszę galopować. Noga przestaje mnie bolec, choc jeszcze zelem
smaruję. Trzymajcie się mocno. Miłej soboty zyczę.
80,833 2017-02-04 13:59:48
Azbi...nie potrafie tak.. nawet nie wiem o co chodzi z tymi afirmacjami.
Co nam napisać?
Jestem piekna? Skoro ani ja tego nie czuje, ani nie widzę, by ktos tak na mnie reagowal.
Za pieknymi kobietami mezczyzni sie oglądają, czyz nie??
Patrze na obca kobietę gdzies w centrum handlowym i mysle....jejciu jak ona wyglada...i za chwile w witrynie sklepu widze siebie...wygladam tak jak ta kobieta, ktora byla dla mnie oblesna.
No nie moge...nie przychodzi mi nic do glowy...
Owszem zdaje sobie sprawe , ze inni maja gorzej, sa choroby itp...ale kazda z Was przyklada wage do tego jak wyglada.
Przecież to jest wazne. Nawet bardzo. ..liczy sie pierwsze wrazenie.
80,834 2017-02-04 14:08:06
Wczoraj bylam u neurolog...dala mi kolejne skierowanie na rehabilitacje tym razem na odc.szyjny.
Na lędźwiowy mam termin przyspieszony, bo po operacji. Czekam w kolejce od listopada...bede miala w kwietniu...o dwa miesiace szybciej, niż bym miala normalnie.
Jednak na szyjny juz w nirmalnym terminie moge miec pod koniec roku (pytalam).
Doktor mówi. ..dalabym pani takie foldery jak nalezy cwiczyc ale akurat mi się skonczyly, wiec niech pani pojdzie do rehabilitanta, on pani da.
A rehabilitant mi na to...owszem mam, ale nam zasade, ze nie daje.
Wiec spytalam a kiedy moge u pana luczyc va zajęcia? Na koniec roku? A on mowi...no bez przesady...nie na koniec...moze gdzies w listopadzie...
Spytalam, czy jednak dałby mi, bo mnie teraz boli i moglabym sobie ulzyc, ze doktor chciala mi dac,ale sie skonczyly itp...a on mowi...nie daje, mam zasady, jak boli od tego sa rehabilitacje...
Dodam, ze to bylo na nfz.
80,835 2017-02-04 16:12:55
Witam ![]()
Poczytałam i mam trochę mętlik,dlatego wybiórczo odniosę się do niektórych wypowiedzi.
Pigwuś życzę udanej zabawy.
Oj,od razu przypomniały mi się dobre czasy.Nawet mam jeszcze sukienki, specjalnie na tę okazję szyte,chociaż nie wiem,po co je trzymam.
Wielbicielu,Lucynko też ubolewam nad tym,że nasz język ojczysty jest tak zaśmiecany.Kiedyś poprosiłam Pana X ,żeby wypowiadał się poprawnie,bo przecież mamy bogaty zasób polskiego słownictwa ,a on stwierdził,że jestem staroświecka i powinnam być bardziej na czasie.Może i jestem staroświecka,ale dobrze mi z tym. ![]()
Morawko wkleiłaś adres bardzo dobrego artykułu.
Sandruś rzeczywiście bardzo odległe masz terminy rehabilitacji.Jeżeli chodzi o ćwiczenia na odcinek szyjny ,to znajdziesz w internecie.
Najprostsze(zalecił mi lekarz) to skłony głowy do przodu,wyprost,do tyłu oraz w bok do prawego ramienia,wyprost i do lewego ramienia.Mnie pomaga.Możesz spróbować,nie zaszkodzi.
Pozdrawiam Wszystkich a chorym życzę zdrówka ![]()
80,836 2017-02-04 16:13:32 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2017-02-04 16:19:53)
Czołem popołudniem
Byłam trochę pochodzić po okolicy. Kurde...pisałam już,że weekendów tu nie lubię, nie ma gdzie chodzić.
W "moim" parko-lesie błoto, więc przyjemność średnia- muszę potem sprzątać więcej ![]()
Wybrałam się więc do "miasta". Pod górę pojechałam tramwajem (6 przystanków)
Z powrotem pieszo.
Zahaczyłam o Lidla, kupiłam zapas mojej kawy do domu. Wiem,że jest jeszcze kupa czasu do wyjazdu, ale tam mi nie po drodze, a innego Lidla w pobliżu nie mam.
80,837 2017-02-04 16:42:17
SANDRO w szpitalu jest salon fryzjerski,ja chodzę co tydzien,albo w piąte albo w sobotę
80,838 2017-02-04 17:03:53
No prosze, a to ci Pigwunia Modnisia.
Marto sprobuje pojrevic główka wg Twoich zaleceń.
80,839 2017-02-04 17:28:23 Ostatnio edytowany przez Nanusia (2017-02-04 17:43:24)
Witam Stokrotki
Mysti
Jak teraz są u Ciebie pootwierane sklepy w sobotę ?
Tylko do 14 ? Czy do wieczora ?
No tak,wolne masz,a nie ma gdzie iść.
Moze gdzieś dalej od domu są atrakcje.
Czy pojedziesz kilka przystanków,czy kilkanaście,to nie ma aż takiej różnicy.
Kawa też ważna rzecz ![]()
Pigwuś
To co tydzień jesteś piękna ![]()
Dobrze,że fryzjera masz "pod ręką ".
A teraz czuję się wywołana do tablicy hi hi.
Z racji uzycia zwrotu "strzelić focha
Nie wyrażam się pewnie zbyt poprawnie,ale staram się na ile mogę.
Samo słowo foch,jak i stroić miny,to pamietam sprzed 60 lat,więc nie jest to wpływ
obecnego slangu.
Mnie osobiscie nic bardziej nie denerwuje,niż "półtorej roku "
Ale to w/g któregoś z profesorów,jest poprawnie,bo to skrót myślowy od półtorej części roku ![]()
Tak samo określenie "cieńciejsze " jest ze staropolszczyzny.
Każdy język się zmienia.
Ważne ,że przekleństwa pozostają bez zmian hi hi ![]()
I nie musimy z Basią uczyć się nowości hi hi.
Wklejam też wypowiedź prof. Jana Miodka ,nie strzelając focha ,na tych ,co są innego zdania ![]()
http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/ … ,id,t.html
80,840 2017-02-04 17:44:36
Jesteśmy na CAVALIADZIE pięknie hi hi unas w mieście jest
80,841 2017-02-04 17:52:42
Jak teraz są u Ciebie pootwierane sklepy w sobotę ?
Tylko do 14 ? Czy do wieczora ?
Różnie, zależy gdzie (centrum, czy obrzeża) i zależy jakie.
Małe, typu piekarnie, mięsne do około 13-16 (centrum dłużej).
Ciuchowe też różnie 14-16.
Duże (Lidl, Real, Aldi itp) nawet do 21-22.
![]()
Kawę kupuję w saszetkach (padsach) i najbardziej smakuje mi lidlowska "Crema".
W Pl trudno te saszetki kupić, a jak już, to ceny z kosmosu.
Mnie bardzo irytuje zwrot w "mazowieckiEm, śląskiEm" itp...
Mnie w szkole uczono,że poprawna forma to "mazowieckim, śląskim", a wszędzie teraz (TV, radio) słyszę to "E" , jakby koza meczała ![]()
Ale może się "upoprawniła" ta forma?
80,842 2017-02-04 18:19:01
[Mysti nie miałam pojęcia,że kawa jest w saszetkach.Czy jest mocniejsza od tej sypanej,czy słabsza?
80,843 2017-02-04 18:29:56
tak se pacze i czytam ![]()
a co powiecie na mniejszą połowę ? ![]()
ale jest jeden wyraz który przyprawia mnie prawie o zawrót głowy, mianowicie rzeczownik "postać" - jako człowiek,istota
może pamięć mnie zawodzi ale kiedyś w teatrze, w filmie występowały postacie ....
teraz występują postaci ....
bardzo proszę - ktoś może mnie oświecić ? ....
80,844 2017-02-04 18:46:54
Czy jest mocniejsza od tej sypanej,czy słabsza?
Są różne rodzaje- słabsze, mocniejsze, smakowe nawet.
Ta, którą ja kupuję jest "kremowa" z pianką u góry.
w filmie występowały postacie ....
teraz występują postaci ....
Z tego, co się orientuję- obie formy są poprawne, a Miodek preferuje formę "postacie".
80,845 2017-02-04 18:57:47 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2017-02-04 19:01:27)
hey przed wieczornie Mychy
Nanusia ojjj tak My nie musimy się uczyć ... bo My swojskie dziouchy ą ę przez bibułkęęę
to nie MY
tutaj przekręcałam i będę
.... bo nie piszemy dyktanda
jak robimy napitalanki np. z LUCynki to przeciE nasza miszczyni
już na tyle długo piszemy ze sobą ,że wiemy kiedy która celowo przekręca ![]()
ale jedno słówko mnie zastanawia
kiedyś pisało się : orginalny ???
a teraz orYginalny koniecznie z Y
z tymi saszetkami kawowymi Misty też pytałam wcześniej
one są tylko do ekspresu kawowego ... nie mylić z kawiarką
Kropek Ty se ne pacz
....
tylko pisz ... hii częściej
80,846 2017-02-04 19:05:51
co do sukienek czy spódnic
teraz nie ubieram bo mi brzuch sterczy ...
ale nie ma to jak kobitka w sukience .... inaczej chodzi .... inaczej wygląda ... mówcie co chcecie ![]()
moja Bratowa jest jeszcze niższa ode mnie
w spodniach wygląda nieciekawie jak ubierze spódniczkę "ołówek" to całkiem inaczej i lepiej wygląda ... ![]()
80,847 2017-02-04 19:31:16
Azbi...nie potrafie tak.. nawet nie wiem o co chodzi z tymi afirmacjami.
Co nam napisać?
Jestem piekna? Skoro ani ja tego nie czuje, ani nie widzę, by ktos tak na mnie reagowal.Za pieknymi kobietami mezczyzni sie oglądają, czyz nie??
Patrze na obca kobietę gdzies w centrum handlowym i mysle....jejciu jak ona wyglada...i za chwile w witrynie sklepu widze siebie...wygladam tak jak ta kobieta, ktora byla dla mnie oblesna.
No nie moge...nie przychodzi mi nic do glowy...
Owszem zdaje sobie sprawe , ze inni maja gorzej, sa choroby itp...ale kazda z Was przyklada wage do tego jak wyglada.
Przecież to jest wazne. Nawet bardzo. ..liczy sie pierwsze wrazenie.
Sandro może i za pięknymi kobietami mężczyźni oglądają się, ale czy one są szczęśliwe? Nie koniecznie, każdy z nas ma jakąś bolączkę, nie ma jej tylko ten co jest nie wrażliwy, bezpardonowy, ja kimś takim nie chciałbym być. Wole już być taka nijaką, ale za to ze swoja wrażliwością i pewna dozą empatii. Kiedyś miałam jej za dużo (empatii) wykańczało mnie to, przeżywałam wypadki lotnicze, katastrofy itp. choćby były na drugiej półkuli ziemskiej. Teraz trochę nauczyłam się odganiać dołujące myśli. Miałam koleżanki piękne i mniej piękne wręcz brzydkie, przeciętne i ładne (to była moja ocena powiedzmy subiektywna). Za pięknymi oglądali się mężczyźni, zabiegali o nie, ale żenili się z tymi mniej ładnymi czy nawet przeciętnymi, a dlaczego bo nie były zarozumiałe, można z nimi było pogadać na różne tematy, nie koniecznie...patrzcie jaka jestem piękna. Miałam koleżankę brzydką, bez zębów na przodzie, reszta też popsuta, chuda jak szczapa, ale ona miała o sobie zdanie ....jestem kimś i wszyscy ja tak traktowali, faceci aż pobili się o nią. Tak ze o pięknie czy brzydocie trudno jednoznacznie mówić. Widzisz się brzydką to i inni odbierają cię tak.
Samemu sobie ciężko jest ułożyć afirmację, ale są gotowe na
80,848 2017-02-04 19:34:57
Sandro słuchaj tego tak często jak się da, połóż się wygodnie i słuchaj, słuchaj i nie kłóć się w myślach z tymi afirmacjami, daj im sobie płynąć przez całe ciało
80,849 2017-02-04 20:49:31
Kropku, obie formy są poprawne ![]()
Genialny teledysk!
80,850 2017-02-04 21:23:53
przychodzi sobota i nie ma nic w tv .... wrrr
więc pooglądam wszystko ....
do jutra ..........
80,851 2017-02-04 21:46:21
Azbi, Sandro
Nie będę cytować, bo długie.
Dużo prawdy w tym jest, co napisała Azbi- ludzie odbierają nas na podstawie tego, co widzą.
Czujesz się nieatrakcyjna, chodzisz zgarbiona, najchętniej schowałabyś się w mysią dziurę... i tak Cię ludzie widzą.
Spróbuj Sandro kiedyś wyjść z podniesioną głową, wyprostowana, uśmiech nr 5 na buzi i przekonanie "Jestem piękna, atrakcyjna.." Zobaczysz, jak inaczej wszystko będzie wyglądać.
Miałam podobną koleżankę, jak Ty- Azbi..tzn- według mnie brzydka, nieatrakcyjna , a tak przeświadczona o swojej wyjątkowości i potrafiąca to "wmówić" innym,że tak ją wszyscy odbierali, faceci tracili dla niej głowy.
Podobny "eksperyment" opisany jest w mojej ulubionej Jeżycjadzie , a konkretnie w "Idzie sierpniowej".
P.S. Stare przysłowie mówi: "Z ładnej miski się nie najesz..."
80,852 2017-02-04 21:47:29
Sorry, ale .........mówisz, jak Helga ![]()
80,853 2017-02-04 21:51:45
Wielbicielu-- ładna nuta.
Ja go znam jeszcze z duetu z Pitbulem (oraz jako ex-męża pięknej Jennifer Lopez
)
80,854 2017-02-04 23:12:32
więc pooglądam wszystko ....
![]()
do jutra ..........
Basiu, byle by nie tak jak mój mąż, on siedzi z pilotem i cały czas klika, bo reklamy więc idzie dalej, później zapomina gdzie był i znowu klika aby znaleźć, nie znajduje tego oglądanego, ale znajduje coś innego, więc zaczynamy oglądać i znowu reklamy więc znowu klika i tak wychodzi, że zawsze oglądamy tylko po kawałku jakiegoś programu. Odkazuję mu, że kiedyś wyrzucę pilot przez okno ![]()
80,855 2017-02-04 23:13:44
Miłych snów tym co tu dzisiaj byli i tym co urlopują się jeszcze ![]()
80,856 2017-02-04 23:31:34
JAK TO NIC NIE BYŁO W TV ?
Właśnie skończyłam oglądać po raz któryś film "Pożyczony narzeczony "
Lubię komedie romantyczne.
Zawsze wiem,że się dobrze skończy.
Azbi
Dla Twojego dobrego samopoczucia powinniscie mieć 2 telewizory.
Nie wyobrażam sobie u nas jednego.
Każde z nas ogląda zupełnie co innego.
Jedno tylko sport (to nie ja hi hi ).
Nawet żebym musiała mieć stary aparat czarno -biały ,to i tak musiałabym mieć swój.
Co niektórzy nie maja TV,ale zastępuje go im internet i filmy tam ogladają.
Chyba,że lubią tylko kino.
W moim wieku telewizja jest wygodniejsza.
Miłych snów ![]()
80,857 2017-02-05 02:10:40
Azbi u Ciebie z TV tak jak u mnie. Juz nawet o tym kiedyd pisałam. Nie obejrzysz nic.
Non stop klika pilotem i nawet jak ja "grzecznosciowo" zawiesze oko na czyms, co on sam wlaczyl, to w czasie jak zaczme sie "wciagac" klik i przelaczy bo jego to nie interesuje. A skoro mnie zainteresowalo, to widocznie mam zly gust.
Jedno czego nie przelaczy to wiadomosci czy tez informacj (jak zwal tak zwal) oraz programów historycznych i naukowych.
Wojne i dzialania Hitlera to zna chyba na pamiec.
Z tym, ze ja nie ogladm tv hako tako, tzn nie mam tam programów ulubionych. Czasami nawet nie wlaczam tv, rzadko kiedy wiem, gdzie jest pilot...
Ja dlugo siedziałam w domu, teraz jak pojde do pracy to chyba wcale nie bede nic oglądać.
Znow mi.sie godziny poprzestawialy.
Grzeje się w malym pokoju, bo.w duzym "zimny wychow i jest 18 st. Jemu ciagle goraco a mi.zimno.
Z tym zimnem u mnie to tez ciekawa sprawa, w domu wszystkim za cieplo a mnie przechodza dreszcze i mam gesia skorke.
Tak mam od co najmniej 10 lat.
A lekarz na moje pytanie...dlaczego tak.sie dzieje mowi...to pani sobie aspiryne wezmie.
No to musiałabym brac codziennie
80,858 2017-02-05 07:14:48
hey na kawcie zapraszam

jak to bywa w dni wolne wybudziłam się i po spaniu
Sandra jesteś bardzo zakompleksiona ..... normalnie szukaj innego faceta
by Cię podniósł na duchu
z tym zimnem u Ciebie ... to z tarczycą wszystko w porządku ????
Nanusia ten film ... chiiiba przez chwilkę oglądałam .... potem oglądałam wszystko i nic ... ![]()
Misty ... lubię dokumenty
a Helga pewnie szuka miłosnych filmów hiiii ....
pytałaś ją ... np. jak i gdzie spędziła II wojnę ???
a to prawda,że przystojni faceci za żony wybierają kobitki mniej atrakcyjne
Azbi mam dobrze,bo nikt mi nie rządzi co mam oglądać
Anusia - Baba - Marysia- LUCynka - Czytka odezwijcie się .... Stokrotki nadal istnieją
Morawko wczoraj aż zaglądałam do wujka Dżi ... na czym to byłaś hi hi
no i jak wrażenia ????
Strzałko kiedy wyjeżdżasz .... ????
no tak dzisiaj porannego wpisu Pigwy nie ma
odsypia bal .... dzwoniła do mnie wczoraj ... z przyśpiewkami ... ale się tam darli
idę sobie przypomnieć sen
80,859 2017-02-05 07:42:19
Basia jestem obecna ,przytomna
nóg nie czuje!!! nie podpierałam ścian hihihi
impreza zarąbjasta,swojskie klimaty
jedzenia i picia w bród,orkiestra rżnęła do rana
najgorzej było z paleniem
80,860 2017-02-05 07:43:30
Witam
Ja też z kawą przychodzę.

Wczoraj miałam wnuczkę, więc byłam zajęta.
Ale niedziela jest tylko dla mnie.
Jestem już po obrządkach.
Piję kawę i klikam.