STOKROTKA-CAFE - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Strony Poprzednia 1 1,239 1,240 1,241 1,242 1,243 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 80,601 do 80,665 z 102,609 ]

80,601

Odp: STOKROTKA-CAFE

Hej,Stokrotki.
Trochę zaspałam,ale dziś mi to nie przeszkadza.
Kawę wypiłam ,to pora na śniadanko
http://www.smakiweroniki.pl/wp-content/uploads/2013/11/Jajecznica-w-bu%C5%82ce.jpg
http://www.seromaniacy.pl/uploaded/serowe-przepisy/b4cb/b4cbf391b91c6eca747bb2f78442ad83.jpg
Smacznego smile

80,602 Ostatnio edytowany przez czytelniczka51 (2017-02-01 07:55:31)

No Baśku podoba mi się twoje podejście.
dobra poczekamy na tą dobrą  kolejną smile  wiadomość

Czy podoba ci się mój zdrobniały zwrot do ciebie Baśku ?
Ślicznie to brzmi, bardzo mi się podoba.
Uwielbiam jak ktoś tak się do mnie zwraca.
Nie ma już tej osoby, która wciąż tak do mnie mówiła, ale
niektórzy tak się do mnie zwracają.
I ja to bardzo lubię.
Nie Basia, Basieńka, Baśka, ale Baśku

80,603

Hej Babo- dzięki za śniadanie
Ale na tych zapiekankach chyba jest tłusty boczek.
To za ciężkie śniadanie.

80,604

Klaudynko- piękny wiersz,oczywiście wklejony do mojego-Klaudynkowego albumu smile

Czytko ciekawe,czy mam to na myśli co potrzeba smile

80,605 Ostatnio edytowany przez czytelniczka51 (2017-02-01 07:58:41)

Babo fajnie, że zbierasz wiersze Klaudynki
Nie idziesz dzisiaj do pracy ?
Czy masz na póżniejszą godzinę ?

Dalej nic nie powiem.......

80,606 Ostatnio edytowany przez morawa (2017-02-01 08:01:27)

Dzien dobry
Pozdrawiam dziewczyny
Wifa,Basia,nanusia,nowa,Sandra,Marysia,ela,klaudynka,baba,czytunia,gochnia,strzała,kropek,luc,mysti,Anusia,azbi ,Marta,pigwa

80,607

Doczytałam-

Czytko też jestem zdania,że kto szuka ,to znajdzie.Trzeba tylko trochę wytrwałości.Bardzo dobrze,że praca blisko domu-to jest duży plus.
A śniadanie- jak zjem takie,to potem mogę długo pracować i nie myślę o jedzeniu smile

Morawko przypomniałaś mi o tych porządkach,robię co roku taka czystkę w szafach i szafkach,ale tego bardzo nie lubię .

80,608

Idę później do pracy,więc mogłam sobie pozwolić na zaspanie smile Ale i tak przed pracą mam parę rzeczy zaplanowanych,więc muszę się teraz sprężać i chociaż część zrobić.To prace domowe,nikt mnie z tego nie rozlicza,ale jak zaplanowałam,to chcę to zrealizować smile

Wiersze Klaudynki zbieram,bo bardzo mi się podobają i sobie od czasu do czasu czytam smile Żałuje tylko,że późno wpadłam na ten pomysł sad

Na razie się żegnam,spokojnego,wiosennego dnia życzę smile

80,609

Baba dla mnie sniadanie dobre bo lubię streściwe,pózniej moge mniej jesc hi hi
Jak pracowałam zawsze wstawałam wczesniej jadłam sniadanie ,toaleta ,makijaż wpracy nie jadłam
Baba ja robie wtedy kiedy mam natchnienie ,ale wczoraj przeszłam  siebie wazne ze juz mam porządki wiosenne oczywiście w szafie w toaletce i apteczce hi hi
Tak sobie myśle z czego sa robione kremy ważność do 2018 roku AA kiedys kupiłam w promocji po 4 zł a cena 12 czy 17 zł hi hi mam jeszcze 5 szt
Czytuniu edukacja jest potrzebna zeby nie latać z miotła ,albo doły kopać ,chociaz i tacy ludzie potrzebni
Zawsze chłopakom wbijałem ze matura musi byc ,a dalej to juz od was zalezy ,jeśli chcecie tylko na tym zakończyć nie ma sprawy ,ale co dalej ,oni kończyli technika z zawodem ,ale jeden i drugi poszli wyżej i bardzo dobrze,jak to moj starszy mowi ,lepsza prace moge dostac i nie muszę siedziec na kasie w carfurze za 900 euro

80,610

czytelniczka51 napisał/a:

No Baśku podoba mi się twoje podejście.
dobra poczekamy na tą dobrą  kolejną smile  wiadomość

Czy podoba ci się mój zdrobniały zwrot do ciebie Baśku ?
Ślicznie to brzmi, bardzo mi się podoba.
Uwielbiam jak ktoś tak się do mnie zwraca.
Nie ma już tej osoby, która wciąż tak do mnie mówiła, ale
niektórzy tak się do mnie zwracają.
I ja to bardzo lubię.
Nie Basia, Basieńka, Baśka, ale Baśku

Czytka -  no pewnie,że mi się podoba 
                                                              http://imgup.pl/di/WB0V/412images-25.jpg
Baśku -
       tak do Ciebie zwracał się Twój śp. Ojciec ...  tak smile

Babo witaj  ... śniadano smile dość ciężkie ....
nafutrowałam się swoją jajeczniczką z pietruchą smile

teraz zaglądne na FB .... co też tam nasza Morawcia udostępniła .... hi hi

80,611

Witam pięknie wszystkie Stokrotki te żeńskie i te męskie smile
Wczoraj problemy miałam z internetem, zawieszało się to dziadostwo non stop. Nie kliknęłam jedzonka dla zwierzaczków bo nie dało mi wejść na stronę.
Czytko gratuluję córce pracy, super jest jak przystępuje do niej z dobrym nastawieniem. Tak to już jest, dziecko cieszy się to i mama cieszy się smile Ciekawi mnie co to za druga dobra nowina? Nie załapałam się na sesje zdjęciową Zosi, może kiedyś mi się uda:)
Klaudynko wierszyk o przytulaniu super. powtórzę za Czytelniczką, nie ta matka co urodzi, ale ta co wychowa i to jest szczera prawda, miałam po sąsiedzku taka rodzinę, mama zmarła przy porodzie, ojciec dziecko porzucił, na wychowanie wzięła przyszywana ciocia, po latach swoje dzieci rozjechały się po świecie, a opiekę nad ta ciocia przejęła przyszywana córka i ale one kochały się bardzo przez całe życie:)
Babo twoje śniadanie super wygląda, bardzo apetycznie chciałoby się skubnąć, jednak nie mogę, tam boczek i ser żółty przy chorobach żołądka przez lekarza zakazane, no nic w takim razie posilę się tylko suchą bułką smile
Mysti widzę że dla Helgi w sprawie zdrowia jesteś takie guru, co jej powiesz to ona postara się to mieć smile A na wczasy jedź, na leży się, córka była kilka razy na Chorwacji po sezonie, we wrześniu bardzo zadowolona, tanio wyszło, bo mieszkali u ludzi, bardzo sympatycznych zresztą, ale oni byli samochodem wiec mogli szukać po nadbrzeżach.
Na takie wczasy tez bym sobie pojechała, ale nigdy nie wychodzi, teraz córka się weseli, musimy pomóc urządzić wesele,
Morawko toś wczoraj roboczy dzień miała, ale za to będzie spokój na dłużej, ja też jakiś czas temu zrobiłam porządek z lekarstwami i teraz je trzymam w woreczku, bo trzeba je zanieść do apteki do pojemnika na przeterminowane lekarstwa i ciągle zapominam zabrać z sobą. Też zawsze mówiłam, matura to podstawa, studia można robić w późniejszym czasie, na to nie ma ograniczeń, ale bez matury ani rusz
Pigwa toś wywietrzyła, ja kiedyś zapomniałam i tak sobie na deszczu wisiała, dobrze że kołdry mam takie sztuczne co można prać to wrzuciłam do pralki i wyprałam smile
Pozdrawiam  i życzę miłego dnia smile

80,612

Ba-Cha szkoda że zapchałam  się suchą bułką, bo może załapałabym się na tą twoją jajeczniczkę, no ale jak już zjadłaś to smacznego smile

80,613

Pigwo a co sie przejmujesz pościelą. Jest czysta! !!

Morawko ile Ty masz tych szaf? Bo co rusz grzebiesz i wyrzucasz a potem kupujesz w lumpie i tak w kolko hihi.
Ja nie lubie grzebac w szafach. Jak sie przeprowadzamy to nie frzebie w tym. Kazdy zbiera swoje ciuchy. Corka ma najwięcej

Czytko gratuluje córce pracy nowej. A czy corka teraz jest bezrobotna czy gdzies pracuje i tylko sie przenosi?
Wiem, ze kto szuka ten znajdzie.
Ja w zawodzie nie pracowalam ponad 8 lat...nie znam jezyka...a w jazdej ofercie jest znajomosc angielskiego i chyba to mnie dyskwalifikuje.

Babo smiadanie z boczkiem?  Nie przeszkadza mi, bo wezme ten mnuej tlusty. Ale takie sniadanie daje energie na dlugi czas,  wiec mozna zjeść.
Jak Magi podawala przepisy na diete id dietetyka, to właśnie rano byly czesto jajka i tlusciejsze jedzenie.
Czyli ok.

80,614 Ostatnio edytowany przez nowa18 (2017-02-01 09:24:26)

Hejka

Zima zima zima pada pada śnieg.....oj tak na sankach z górki hi hi zjechać ...Nie wyszły mi na zdrowie w dzieciństwie...uwielbiałam zabawy zwłaszcza do wieczora z dzieciakami z bloku.Doczepialiśmy sanki albo zjeżdżaliśmy z górki każdy na swoich ja nigdy nie umiałam kierować i zawsze rozbijałam się na drzewie,Miałam zakaz wiec i tak nie słuchając mamy poszłam na sanki z koleżanką na wielką górę na peryferiach miasta,spadłam z sanek pod śniegiem leżało żelastwo....horror...nie wiem czy powinnam opisywać mam bliznę na nodze do końca życia...hi hi tyle było mojego stara a jestem wiec już z tego się śmieje dobrze  że tak to się skończyło...Innym razem pies mnie pogryzł od kolana do palców blizny  na tej samej nodze...ale nogi idą na bok...teraz to mąż musiałby kierować sankami muszę go kiedyś namówić...hi hi głowa siwieje ....babcia szaleje.

Kauduniu wiesz że jesteś zdolna i utalentowana POETKO jestem dumna i pełna podziwu że Ciebie znam i czytam.
Czytuś Baśku cieszę się ,dobrze że wszystko w rodzinie się układa.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7eda58c866c6.jpg

80,615

Witam was Stokrotki.....

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/16425752_1463161720382203_198922233462441109_n.jpg?oh=9443efa79ea1519d45eae7e089ee075c&oe=5942885F

Później was poczytam ... mam wypad do stolicy.
Zostawiam  pozdrowienia  od A do Z.......... życzę miłego dnia.

80,616

Dzień dobry Laleczki i Wielbicielu

Dziękuję za kawkę i śniadanie smile

Czytko-- uwierz mi,że uciekające terminy ważności Heldze nie przeszkadzają. Ja jak cokolwiek tutaj biorę, to patrzę na datę.
Muszę powiedzieć,że nie jest ona wyjątkiem. Mam koleżanki-opiekunki nieraz dzielą się takimi "kwiotkami"- rekordzistki natrafiały na rzeczy 20 lat po terminie!
Gratulacje dla córki smile

Morawa-- ja czasem też miewam takie zrywy porządkowe. Teraz, na razie nowe mieszkanie, jeszcze nie obrosłam w "przydasie", ale na starym mieszkaniu, to było...

Pigwa-- dobrze wywietrzona pościel=mniej zarazków wink

Azbi-- czy ja wiem, czy Helga mnie tak słucha..... Pisałam już,że to typ narzekacza i chyba ona się "cieszy", gdy coś jej dolega. Wspominałam,że jej się udzielają dolegliwości innych.

Nie wiem, czy tu będę wracać jeszcze. Tzn... jak wszystko będzie ok (bo ze starszymi ludźmi, to wiadomo...) teraz chcę być do początku kwietnia. Urlop i powrót na początku maja, tak by mieć od połowy lipca wakacje i to chyba będzie mój ostatni raz u Helgi.
Pasuje mi to,że fizycznie się nie narobię, bliskość znajomych, przyjaciół, sama ustalam sobie terminy, jak mi pasuje,  ale psychicznie jest męcząco.

Azbi-- kalkuluję te wakacje, bo muszę liczyć wyjazd x2. Jeśli koszt 7 dni jest około 1700 zł, to razy dwa jest już 3400 zł + wydatki typu kieszonkowe, wycieczki, dojazd na i z lotnisko, to robi się ponad 5000 zł.

80,617

http://www.pozytywniej.pl/demot/0_0_0_1759662915.jpg

witam serdecznie całe Stokrotkowo !

Czytka cieszę się że córcia znalazła pracę pod każdym względem odpowiednią  i jak widzimy to w życiu wszystko zdarzyć się może te radosne wiadomości na przemian z gorszymi się przeplatają ale jak walczymy o swoje sprawy to i wywalczymy więcej tych dobrych. Najgorszy jest marazm i odpuszczenie sobie , bo samo nic się nie zrobi bez naszego zaangażowania a mam na myśli Sandrę  ażeby walczyła o swoje szczęśliwe życie i nie poddawała się.

Morawko już wiem dlaczego uwielbiasz" ciucha " hi, hi , bo co byś robiła w nerwach jakbyś szaf przepastnych nie miała ? zawalonych ciuchami big_smile ?

Mysti za mało policzyłaś na ten wyjazd, bo jeśli pojedziecie z córką to śmiało licz na 7-8 tys zł bo ta kwota jest bardziej prawdopodobna bo jak jechać to już cieszyć się na całego atrakcjami i korzystać z nich. A Helga to chyba jest hipochondryczką  , ona musi narzekać bo jej przykro że inni cierpią a ona nie.

Nowiuśka , dziękuję za dobre słowa ale Ty ciesz się zimą i zabawą z wnuczętami ,  teraz jest wasz czas póki wnusie jeszcze nie dorosły.

Marysiu baw się dobrze na wypadzie a potem opowiesz jak było smile

Babastacha rozumiem że moje wiersze teoretycznie zbierasz big_smile big_smile big_smile

Nie wiem która pisała ze oglądała "Express reporterów"  wczoraj ,  też oglądałam i tą trójką chorych dzieci jestem przerażona, rozumiem jak trudno jest teraz rodzicom ale dzieci dorastają i będzie jeszcze trudniej  a ten 1% który nie dochodzi do chorych i naprawdę potrzebujacych to po prostu granda i rozbój . Te pieniądze powinny być jak najszybciej przerzucane na konto chorych a utrzymanie biura fundacji to z innej kasy np. z budżetu bo w końcu stamtąd często kasa idzie na boki ale złodziei.

Azbi ładnie napisałaś odnośnie dzieci ale życie różnymi ścieżkami chadza i różnie z tym bywa.

Wielbicielu dziękuję i pozdrawiam smile

Basia , ja  też zaglądam na fb i podziwiam obrazki  Morawci , są zaj....te big_smile

Dziś miało być słoneczko a jest okropnie zachmurane ale na pewno będzie zmiana pogody bo od rana byłam bardzo słabo- bardzo niesilna big_smile jak to[ Wifcia mówi big_smile

80,618

Się odzywam z pracy. A zła jestem jak chorera.

A ja też chcę podziwiać obrazki Morawki,co mam zrobić żeby móc?

80,619

Klaudynko-zbieram,zbieram a jak wygram trochę w totka to wydam Ci tomik na błyszczącym papierze smile

80,620

http://www.gify.net/data/media/383/pocalunki-ruchomy-obrazek-0053.gif

Babastacha jak tylko mi zaczną płacić to wszystą kasę w testamencie Tobie zapiszę big_smile

80,621

Babo masz facebook ???? lol

Sandra u mnie jakieś pół godziny padał pięknie śnieżek ....
urokliwy obrazek  z domu ... smile

teraz sypie takim drobnym już bez uroku ....

Misty najbardziej to chyba Cię wkurza  ... to siedzenie w domu ...

pozdrawiam ... i zmykam

80,622

Witam Stokrotki

Właśnie zjadłam skórę z całej kaczki  big_smile
Luc mi narobiła apetytu,jak napisała ,ze ma obiad gotowy.

Widzę ,że wyjazd do ciepłych miejsc ,wiekszości przypadł do gustu.

Do tych co boją się latać.
Obecne samoloty,to już nie te TU 134,w których było słychać każdą śrubkę i był strach,czy doleci się do celu.
Teraz ,to nawet turbulencje nie są straszne.
Ja na karuzeli,nawet takiej dla dzieci nie mogę jechać,ale w samolocie,to przecież nic się nie kręci.
Wifa,walnąć kielonka to możesz najwyżej przy lądowaniu,bo przy starcie,nie dosyć ,że nie wolno spozywać alkoholu ze strefy wolnocłowej,to stewardesa do startu,też Ci go nie poda.
Mój znajomy leciał ostatnio z Frankfurtu do NY i z niewiadomych przyczyn wpakowali go do VIP klasy.
Na kilkunastu pasażerów były 4 stewardesy,a zaraz po starcie strzelało multum szampanów.Oczywiście za darmo. To się nazywa mieć szczęście.

Czytuniu
Strsza córka ,to mama Adel ?
I Adel pójdzie do żłobka ?
Moja synowa od marca wraca do pracy.Zobaczymy ,co to będzie.
Wnuczka umie chodzić,ale nie chce.Zrobi kilka kroków,zjeżdza na podłogę i zapieprza na
czworaka  ,a jak ma ręce zajęte ,to na jednym kolanie.

Pigwuś

Czy ja Ciebie mylę z kimś ,czy to Ty wklejałaś kiedyś fotki swoje z Majorki ?
Uuwielbiam ozorki wołowe i mam w nosie ,czy jeszcze komuś smakują.

Juz się czuje dłuższy dzień,zwłaszcza jak jedzie się autem.

Też jak mam czas to siedzę u Morawki na FB.
Tam jest zbiór wszystkich wiadomości,o których tu wspominamy big_smile

80,623

Mam fb ,od wczoraj lol
Tylko ni ku ku  nie wiem o co tam chodzi smile

80,624

Nanusia napisał/a:

Lubiłam u teściowej mojej.
Nie lubię flaków, a u mojej teściowej zajadałam się.
Ciekawostka- moja teściowa NIE ZNOSI flaków, robi je bez kosztowania i wychodzą genialne.

Nanusia napisał/a:

To mnie zaciekawiłaś....

80,625

Ba-Cha napisał/a:

Misty najbardziej to chyba Cię wkurza  ... to siedzenie w domu ...

Tak, to jest minus tej roboty sad

80,626 Ostatnio edytowany przez wifa (2017-02-01 18:39:07)

PIGWA napisał/a:

WIFCIA lubisz pojeść to i wyglądasz!

Pigwa skąd u Ciebie stwierdzenie, że lubię podjeść,
raczej powiedziałabym,że jestem niejadek. sad

Hejka dziewczyny .......... poklikałyście?

Przed południem byłam na zakupach różnych,
odebrałam na poczcie bluzki Bonprixu,
potem z apteki Doz witaminę D3,
którą zamówiłam przez internet.
Spytałam czy wtedy jest tańsza,
pani odpowiedziała, że tak i to o parę złotych.
Bluzki prezentują się super.
      Od tego chodzenia słupek zaczął boleć,
więc po obiedzie położyłam się, aby nogi wyciągać.

Mystko
      moja szwagierka pracuje tak, jak Ty  od dwudziestu lat, ale w Polsce.
Bardzo zmieniła się mentalnie, nie służy jej przebywanie ze starszymi ludźmi.

Mysti, z poleceniem mam problem. Mógłbym polecić praktycznie całą Chorwację smile smile Po dłuższym zastanowieniu: może Zadar? Jego zwiedzanie zawsze wspominam z uczuciem ciepła w sercu smile Od tamtej pory pojawiły się w nim dwie wyjątkowe atrakcje: słynne "organy morskie" oraz instalacja świetlna o nazwie "Pozdrowienia słońca".

Na życie

Póki myślą
Pamiętają,
Wspominają
Istniejesz
Nie umierasz
Przeciwnie
Na zawsze trwasz.

80,628 Ostatnio edytowany przez niebieskikropek (2017-02-01 20:11:14)

witam wszystkich bardzo serdecznie smile

bardzo długo mnie nie było ale starałam się czytać na bieżąco,obejrzałam mnóstwo cudnych zdjęć - na nie które się nie załapałam, posłuchałam fajnych piosenek, poczytałam super wiersze ....

a teraz przytulam wszystkich bardzo mocno bo wczoraj było święto przytulania smile
i jeszcze mocniej przytulam Klaudynkę - ona wie za co smile

u mnie za dużo żeby pisać,jacek się przeziębił no a ja byłam dziś u okulisty
lekarka nie znalazłam nic niepokojącego jeśli chodzi o siatkówkę,coś mówiła o czymś ale zapomniałam no i mam bardzo niskie ciśniebie w oku
7 będę miała robione usg tego oka jak nie będzie jednoznacznych wyników to do szpitala
no i dostałam receptę na nowe okulary
i to tyle nowości u mnie
będę starać się odzywac częśćiej smile

pozdrawiam Was wszystkich bardzo serdeczni

no i zapomnialam - wifciu ja koziorożec jestem tak jak Sandra i Marta smile

80,629

Dobry na wieczór.

Się Panie (i Pan) częstują!

http://img.zszywka.pl/1/0055/2338/szampan-z-truskawkami-.jpg

http://catering.jeffersons.pl/wp-content/uploads/2010/09/slide_4.jpg

http://www.torty.radom.pl/static/gfx/galeria/catering3.jpg

80,630

Mysti - gratulacje !!!! smile

80,631 Ostatnio edytowany przez luc (2017-02-01 21:17:43)

Bry wieczór.

Czytko - gratulacje dla córki.

Mystique71 napisał/a:

kalkuluję te wakacje, bo muszę liczyć wyjazd x2. Jeśli koszt 7 dni jest około 1700 zł, to razy dwa jest już 3400 zł + wydatki typu kieszonkowe, wycieczki, dojazd na i z lotnisko, to robi się ponad 5000 zł.

Mysti - za 5 tys. dla dwóch osób to spokojnie możesz sobie zrobić super wakacje w miejscach, o których piszesz. Może to być Chorwacja, może być Albania, Grecja, Hiszpania (w tym Wyspy Kanaryjskie). Można znaleźć naprawdę dobre oferty. Można też szukać na własną rękę (tak zwykle my robimy i tak zawsze robi moja córka z przyjaciółmi). W tych miejsca, które wymieniłam można tanio spędzić czas. Rzecz jasna, można też drożej, ale nie musi się przepłacać.
Przykładowo, my wydaliśmy na 10 dniowy wyjazd na Maderę około 7 tys. (za dwoje), ale wyjątkowo drogo kupiliśmy bilety lotnicze (koleżanka kiepsko się postarała). W tym był lot, willa dla 4 osób, wypożyczenie na cały czas samochodu, jedzenie etc. Wycieczki zorganizowane na Maderę (przez biura, do hoteli) były dużo tańsze. No i trzeba wziąć pod uwagę, że Madera jest też droższa niż kraje, które wyżej wymieniłam. Uważam, że za poniżej 5 tys. to już można spokojnie wyjechać na tydzień.

80,632

Witaj Kropek ...  lol

Misty ????? a co to za okazja ???? he ????

chlapnę toast wodą mineralną lol

80,633

Witajcie smile

Babastacha napisał/a:

Mam fb ,od wczoraj lol
Tylko ni ku ku  nie wiem o co tam chodzi smile

ty fb masz od wczoraj, a ja mam już roki przyznam się, ze nie zaglądam tam, kasuję tylko na poczcie powiadomienia, dla mnie tam jakiś chaos panuje, może to kwestia obycia. Ale nie ukrywam też chciałabym podejrzeć  te wasze tajemne sprawy big_smile

Wielbiciel Lidiji Bacic napisał/a:

Póki myślą
Pamiętają,
Wspominają
Istniejesz
Nie umierasz
Przeciwnie
Na zawsze trwasz.

W mojej pamięci żyją ci co odeszli na zawsze  całe lata temu, czasami przed zaśnięciem przywołuję w pamięci ich obraz, przypominam sobie ich gesty słowa, uśmiecham się do nich w myślach i przyznam, że za nimi tęsknię. Oni  będą żyli tak długo jak długo będę żyła ja, .........taka moja refleksja na te twoje słowa
Kropku a nie proponowali ci tomografu oka? Nie miałam nigdy robionego usg oka.
Mysti https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTsRBk0eybCI-HGCslM85g9pxwWj2tkMZruf4HvXsyTaZeFBRT6 dosiadam sie do imprezy i  wielkie gratulacje https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTnHPpslVjjYCqPie--C20iFTdJwsnKVbo5RErYVFWlC24WsgetWw

80,634

Luc-- dziękuję za rady.
Muszę (jeśli się zdecyduję) wybrać coś "zorganizowanego" jako,że ja nie jestem zmotoryzowana i samodzielnie byłby kłopot chociażby z transportem z lotniska już tam na miejscu.
Dodatkowo- pasuje mi termin w środku lata, co podnosi koszty, ale tak akurat zaplanowałam pobyty w pracy.

BaCha--- dwa tysiaki machnęłam wink

Kropko-- dziękuję smile

80,635

czytelniczka51 napisał/a:

Następna bardzo dobra wiadomość....
Innym razem o niej napiszę.

Czytko dobrych wieści nigdy nie za wiele........... uchyl rąbka tajemnicy smile

80,636

Mystko
           siedzę i czekam na podanie trunków......

Madera faktycznie jest droższa......., ale piękna.

Na Fb wchodzisz w grupy, które Ciebie interesują,
albo  jesteś na stronie głównej i w grupach.
Jak nie znałam FB też miałam wrażenie, ze jest takie miszmasz.

80,637

Mysti już musisz rozglądać się za ofertami, moja córka tak wyszukuje gdzieś  np, na gruponie.

80,638 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2017-02-01 21:42:28)

Azbi-- senks (jak to mówi BaCha)

Na grouponie travel jestem codziennie  big_smile

80,639

Wifko-- szampan na poprzedniej stronie, a teraz drinki wink

http://kobietamag.pl/wp-content/uploads/2012/12/Sylwestrowe-drinki1.jpg

80,640 Ostatnio edytowany przez wifa (2017-02-01 23:03:26)

Mystko bardzo ciesze sie, że z nami piszesz. big_smile

Baw sie dobrze i niech Cie masują sami bruneci.

http://spplthumb.blob.core.windows.net/1000x901c/35/ed/35/voucher-spaprezent-podarunkowy-zaproszenie-kujawsko-pomorskie-lysomice-377333017.jpg

Tup....Tup.... Szkiełko czeka. Dobranoc.

80,641

http://th22.st.depositphotos.com/4185411/8097/i/450/depositphotos_80971862-stock-photo-bouquet-from-cultivated-flowers.jpg

Mysti, gratulacje i klikaj dużo i długo smile

Ależ pięknie nas ugościłaś, na bogato smile dziękuję i Twoje zdrowie wypijam smile

Wielbicielu głęboką myśl zawarłeś w wierszu w większości ludzie chcą ażeby pamięć o nich pozostała ale ze mną jest jednak trochę inaczej bo wiem że następne pokolenia tracą z myśli poprzednich , życie ma swoje prawa.  Czas szybko mija i zaciera wszystko. Dziękuję smile

Kropeczko ma się ku lepszemu , będzie coraz cieplej na ślipko przejrzysz lepiej i popieść ode mnie piesia a kotka za tym krótszym uszkiem posmeraj.

Dobranoc i miłych snów życzę wszystkim smile

80,642

Witam....najpierw pozdrowienia...pozdrawiam wszystkie stokroty. Potem przeprosiny..przepraszam za ostatni mój wpis a może wpisy już nie pamiętam ile wtedy pisałem w obronie Nowej.Tęskno mi za pisaniem na forum,moja chatka umarła jak to określiła Luc "śmiercią naturalną" i nie mam gdzie pisać.U was polityka zakazana,sport prawie też..jedynie wiersze a ja nie poeta...pozdrawiam jeszcze raz

80,643

CZYTUNIA ,WŁAŚNIE DZIĘKI BOGU że nie padało!!!
jestem gapowata!

80,644

PIGWA napisał/a:

CZYTUNIA ,WŁAŚNIE DZIĘKI BOGU że nie padało!!!
jestem gapowata!

Gratulacje dla córci!
jak ma się pracę do której idziesz z przyjemnoscią to wielki sukces,to przyjemność a nie mordownia

80,645

Ba-Cha napisał/a:

Czytka a My z Wifką myślałyśmy o następnym wnuku hiiii

awans też dobry ...a nawet b. dobry ... lol  i finanse ...wiadomo ....

.
.
huk by to strzelił!

80,646

Ba-Cha napisał/a:

Czytka a My z Wifką myślałyśmy o następnym wnuku hiiii

awans też dobry ...a nawet b. dobry ... lol  i finanse ...wiadomo ....

jak napiszę dwa słow to post wchodzi,więcej nie mogę,ale życie!

80,647

morawa napisał/a:

Dzien dobry
Pozdrawiam dziewczyny
Wifa,Basia,nanusia,nowa,Sandra,Marysia,ela,klaudynka,baba,czytunia,gochnia,strzała,kropek,luc,mysti,Anusia,azbi ,Marta,pigwa

MORAWKO wzajemnie ślę pozdrowienia

80,648

Babastacha napisał/a:

Hej,Stokrotki.
Trochę zaspałam,ale dziś mi to nie przeszkadza.
Kawę wypiłam ,to pora na śniadanko
http://www.smakiweroniki.pl/wp-content/uploads/2013/11/Jajecznica-w-bu%C5%82ce.jpg
http://www.seromaniacy.pl/uploaded/serowe-przepisy/b4cb/b4cbf391b91c6eca747bb2f78442ad83.jpg
Smacznego smile

BABO dziękuje ale nie mam nic apetytu,prawie nic nie żrę!
w sobotę idziemy na bal ciekawe czy tam coś mi przypasuje?
tatara na pewno zjem!

80,649

Mystique71 napisał/a:

Dzień dobry Laleczki i Wielbicielu

Dziękuję za kawkę i śniadanie smile

Czytko-- uwierz mi,że uciekające terminy ważności Heldze nie przeszkadzają. Ja jak cokolwiek tutaj biorę, to patrzę na datę.
Muszę powiedzieć,że nie jest ona wyjątkiem. Mam koleżanki-opiekunki nieraz dzielą się takimi "kwiotkami"- rekordzistki natrafiały na rzeczy 20 lat po terminie!
Gratulacje dla córki smile

Morawa-- ja czasem też miewam takie zrywy porządkowe. Teraz, na razie nowe mieszkanie, jeszcze nie obrosłam w "przydasie", ale na starym mieszkaniu, to było...

Pigwa-- dobrze wywietrzona pościel=mniej zarazków wink

Azbi-- czy ja wiem, czy Helga mnie tak słucha..... Pisałam już,że to typ narzekacza i chyba ona się "cieszy", gdy coś jej dolega. Wspominałam,że jej się udzielają dolegliwości innych.

Nie wiem, czy tu będę wracać jeszcze. Tzn... jak wszystko będzie ok (bo ze starszymi ludźmi, to wiadomo...) teraz chcę być do początku kwietnia. Urlop i powrót na początku maja, tak by mieć od połowy lipca wakacje i to chyba będzie mój ostatni raz u Helgi.
Pasuje mi to,że fizycznie się nie narobię, bliskość znajomych, przyjaciół, sama ustalam sobie terminy, jak mi pasuje,  ale psychicznie jest męcząco.

Azbi-- kalkuluję te wakacje, bo muszę liczyć wyjazd x2. Jeśli koszt 7 dni jest około 1700 zł, to razy dwa jest już 3400 zł + wydatki typu kieszonkowe, wycieczki, dojazd na i z lotnisko, to robi się ponad 5000 zł.

MYSTI daję ci radę jak wyjazd to tylko alcusliwe )zle NAPISAŁAM)wtedy wydasz tylko na cos co kupisz na pamiątkę,oczywiście wycieczki są płatne,ja w te upały nigdzie nie jezdziłam

80,650

Klaudyna59 napisał/a:

http://www.pozytywniej.pl/demot/0_0_0_1759662915.jpg

witam serdecznie całe Stokrotkowo !

Czytka cieszę się że córcia znalazła pracę pod każdym względem odpowiednią  i jak widzimy to w życiu wszystko zdarzyć się może te radosne wiadomości na przemian z gorszymi się przeplatają ale jak walczymy o swoje sprawy to i wywalczymy więcej tych dobrych. Najgorszy jest marazm i odpuszczenie sobie , bo samo nic się nie zrobi bez naszego zaangażowania a mam na myśli Sandrę  ażeby walczyła o swoje szczęśliwe życie i nie poddawała się.

Morawko już wiem dlaczego uwielbiasz" ciucha " hi, hi , bo co byś robiła w nerwach jakbyś szaf przepastnych nie miała ? zawalonych ciuchami big_smile ?

Mysti za mało policzyłaś na ten wyjazd, bo jeśli pojedziecie z córką to śmiało licz na 7-8 tys zł bo ta kwota jest bardziej prawdopodobna bo jak jechać to już cieszyć się na całego atrakcjami i korzystać z nich. A Helga to chyba jest hipochondryczką  , ona musi narzekać bo jej przykro że inni cierpią a ona nie.

Nowiuśka , dziękuję za dobre słowa ale Ty ciesz się zimą i zabawą z wnuczętami ,  teraz jest wasz czas póki wnusie jeszcze nie dorosły.

Marysiu baw się dobrze na wypadzie a potem opowiesz jak było smile

Babastacha rozumiem że moje wiersze teoretycznie zbierasz big_smile big_smile big_smile

Nie wiem która pisała ze oglądała "Express reporterów"  wczoraj ,  też oglądałam i tą trójką chorych dzieci jestem przerażona, rozumiem jak trudno jest teraz rodzicom ale dzieci dorastają i będzie jeszcze trudniej  a ten 1% który nie dochodzi do chorych i naprawdę potrzebujacych to po prostu granda i rozbój . Te pieniądze powinny być jak najszybciej przerzucane na konto chorych a utrzymanie biura fundacji to z innej kasy np. z budżetu bo w końcu stamtąd często kasa idzie na boki ale złodziei.

Azbi ładnie napisałaś odnośnie dzieci ale życie różnymi ścieżkami chadza i różnie z tym bywa.

Wielbicielu dziękuję i pozdrawiam smile

Basia , ja  też zaglądam na fb i podziwiam obrazki  Morawci , są zaj....te big_smile

Dziś miało być słoneczko a jest okropnie zachmurane ale na pewno będzie zmiana pogody bo od rana byłam bardzo słabo- bardzo niesilna big_smile jak to[ Wifcia mówi big_smile

ZARAZ morawkę ZAPROSZĘ BYM I JA MOGŁA OBEJRZEĆ
JAK MNIE ODRZUCI ,to nic się nie stanie,przezyje

80,651

Nanusia napisał/a:

Witam Stokrotki

Obecne samoloty,to już nie te TU 134,w których było słychać każdą śrubkę i był strach,czy doleci się do celu.
Ja na karuzeli,nawet takiej dla dzieci nie mogę jechać,ale w samolocie,to przecież nic się nie kręci.
Wifa,walnąć kielonka to możesz najwyżej przy lądowaniu,bo przy starcie,nie dosyć ,że nie wolno spozywać alkoholu ze strefy wolnocłowej,to stewardesa do startu,też Ci go nie poda.
Mój znajomy leciał ostatnio z Frankfurtu do NY i z niewiadomych przyczyn wpakowali go do VIP klasy.
Na kilkunastu pasażerów były 4 stewardesy,a zaraz po starcie strzelało multum szampanów.Oczywiście za darmo. To się nazywa mieć szczęście.

Czytuniu
Wnuczka umie chodzić,ale nie chce.Zrobi kilka kroków,zjeżdza na podłogę i zapieprza na

Pigwuś

NANUSIA dobrze pamiętasz ,to ja wklejałam,powiem wam że bardziej mi się podoba majorka niż kanary

80,652

PIGWA napisał/a:
Nanusia napisał/a:

Witam Stokrotki

Czytuniu

Pigwuś

NANUSIA dobrze pamiętasz ,to ja wklejałam,powiem wam że bardziej mi się podoba majorka niż kanary

jeszcze 2 lata mamy szlaban na wyjazdy,jak potem nie wygramy przetargu to wio gdzieś w ciepłe kraje
pocieszam się że można zrobić przerwę jak się wygra ,nie trzeba od razu otwierać,wtedy można zrobic sobie urlop

80,653

wifa napisał/a:
PIGWA napisał/a:

WIFCIA lubisz pojeść to i wyglądasz!

Pigwa skąd u Ciebie stwierdzenie, że lubię podjeść,
raczej powiedziałabym,że jestem niejadek. sad

Hejka dziewczyny .......... poklikałyście?

Przed południem byłam na zakupach różnych,
odebrałam na poczcie bluzki Bonprixu,
potem z apteki Doz witaminę D3,
którą zamówiłam przez internet.
Spytałam czy wtedy jest tańsza,
pani odpowiedziała, że tak i to o parę złotych.
Bluzki prezentują się super.
      Od tego chodzenia słupek zaczął boleć,
więc po obiedzie położyłam się, aby nogi wyciągać.

Mystko
      moja szwagierka pracuje tak, jak Ty  od dwudziestu lat, ale w Polsce.
Bardzo zmieniła się mentalnie, nie służy jej przebywanie ze starszymi ludźmi.

WIFCIA raczej na pewno nie ja napisałam że lubisz pojesć!
wiem że NANUSIA uwielbia pojeśc i nic na nią nie wchodzi!
to nie ja napisałam!

80,654

Mystique71 napisał/a:

Luc-- dziękuję za rady.
Muszę (jeśli się zdecyduję) wybrać coś "zorganizowanego" jako,że ja nie jestem zmotoryzowana i samodzielnie byłby kłopot chociażby z transportem z lotniska już tam na miejscu.
Dodatkowo- pasuje mi termin w środku lata, co podnosi koszty, ale tak akurat zaplanowałam pobyty w pracy.

BaCha--- dwa tysiaki machnęłam wink

Kropko-- dziękuję smile

z lotniska i na lotnisko non stop kursują busy,tu najmniejszy masz problem

80,655

Mystique71 napisał/a:

Wifko-- szampan na poprzedniej stronie, a teraz drinki wink

http://kobietamag.pl/wp-content/uploads/2012/12/Sylwestrowe-drinki1.jpg

gratuluje MYSTI,pisz dużo ,ciekawi mnie HELGA i jej zachowania
2 lata temu byliśmy z teściami córki w HAJDUSZOBOSZLO bardzo miło wspominam ten wyjazd,kwatery tanie,jedzonko podobne do naszego
pózniej mąż nie chodził na baseny i nam dotował obiady,jechał na targ,kupował wszystko swieże a my z przyjemnoscią pałaszowaliśmy
mam dużo zdjęc z wyjazdów na NK
nie mam teraz z kimś polecieć,ceny rewelacyjne a upałów nie znoszę

80,656

Paweł43 napisał/a:

Witam....najpierw pozdrowienia...pozdrawiam wszystkie stokroty. Potem przeprosiny..przepraszam za ostatni mój wpis a może wpisy już nie pamiętam ile wtedy pisałem w obronie Nowej.Tęskno mi za pisaniem na forum,moja chatka umarła jak to określiła Luc "śmiercią naturalną" i nie mam gdzie pisać.U was polityka zakazana,sport prawie też..jedynie wiersze a ja nie poeta...pozdrawiam jeszcze raz

miło że się PAWEŁ opamiętałeś,nigdy bym cię nie posądziła że tak potrafisz pojechać!
pewnie miałeś nerwa jak ja co tak stłukłam złodzieja,skąd miałam siłę?
pózniej to żałowałam tego ale w nerwach wszystko się zrobi

80,657

mój już zamówił kucharza na chrzciny na 23 lipca
aby tylko mały urodził się zdrowy
nie można najpierw robić imprezy gdy jeszcze nie ma dziecka
synowa ma termin na 19 marca,przyjadą na wesele na 15 lipca i w następną będą chrzciny na 80 osób.mój chce z orkiestrą,córka mu to wybija z głowy!
kucharz to najlepszy sort,że też mu się udało z tym terminem
nie bardzo chciał ale stwierdził że dla mnie zrobi,razem pracowaliśmy

80,658

Witam rankiem,

śniadanko zrobię i lecę do pracy.
http://damsko-meskie.pl/gotowanie/wp-content/uploads/2012/04/twarozek-ze-smietana.jpg

Mysti pisz,pisz,pisz smile jak najwięcej

Chrzciny z orkiestrą ??? O matulu....

Miłego czwartku,pa.

80,659

Czołem o poranku śpioszki!--- oprócz Pigwy i Baby.

Babo--- za twarożek dziękuję, ale niestety odmówię. Co Cię wczoraj wkurzyło? Coś wspomniałaś.

Dziękuję za gratulacje. Mi też jest dobrze z Wami

http://www.vitalogy.pl/photo_max/kawakawa.jpg

http://2.bp.blogspot.com/_6XaY0WRWHiU/S9UGvsVkVzI/AAAAAAAAAng/h13cHNrcVK8/s1600/tea+cup.jpg

http://demotywatory.pl//uploads/201202/1330284453_by_Adora16_600.jpg

80,660

Witam z rana smile

PIGWA napisał/a:

ZARAZ morawkę ZAPROSZĘ BYM I JA MOGŁA OBEJRZEĆ
JAK MNIE ODRZUCI ,to nic się nie stanie,przezyje

gdzie/jak wy się zapraszacie, ja tez jestem ciekawa co tam Morawcia robi smile

80,661

heyy pierwsze cwietuszki dla Misty

http://imgup.pl/di/UOVN/i40.gif

pisz  .. pisz  lol
co mi się podoba - to TO smile ,że się upomniałaś ...
bo mu ślepawki ....  lol

80,662

PIGWA napisał/a:

mój już zamówił kucharza na chrzciny na 23 lipca
aby tylko mały urodził się zdrowy
nie można najpierw robić imprezy gdy jeszcze nie ma dziecka
synowa ma termin na 19 marca,przyjadą na wesele na 15 lipca i w następną będą chrzciny na 80 osób.mój chce z orkiestrą,córka mu to wybija z głowy!
kucharz to najlepszy sort,że też mu się udało z tym terminem
nie bardzo chciał ale stwierdził że dla mnie zrobi,razem pracowaliśmy

Pigwuś wszystko  będzie dobrze, ja tam nie wierze w  takie rzeczy, że nie wolno wcześniej czynić przygotowań, jak ma się o stać to się stanie, trzeba być zawsze dobrej myśli.
A to pierwszy wasz wnuk?

Paweł43 napisał/a:

U was polityka zakazana,sport prawie też..jedynie wiersze a ja nie poeta

oprócz polityki i sportu są inne tematy, np podróże , ale o polityce i sporcie czasami coś tam napiszemy, ale nie tak aby innych co maja odmienne poglądy drażnić, więcej tu zabawy, a czasem narzekań, ale ogólnie nie jest źle smile

Miłego dnia życzę wszystkim bywalcom i gościom smile

80,663

Dzień dobry!!!!
To ja jeszcze kawy doniosę.

http://1.bp.blogspot.com/-Ar2bouxXqrU/VTFc3zUKW2I/AAAAAAAACiA/fvPTCIa-UG0/s1600/pi%C4%99kna-koralowa-r%C3%B3%C5%BCa,-kawa-w-czerwonej-fili%C5%BCance,-karta-na-dzie%C5%84-dobry,-%C5%BCyczenia-na-czwartek,-radosny-krasnal,-r%C3%B3za-dla-ciebie,-kawa-na-czwartek.png

80,664

hey  to teraz kawcię strzelam

http://imgup.pl/di/HR1K/052f924a3b.gif

Baba -Azbi nie widzę innej możliwości
jak napisanie na meila np. do mnie( pod nickiem ) ...  pokieruje która jest która ... odpiszę ...  na FB  lol

80,665

wifa napisał/a:

[b

Na Fb wchodzisz w grupy, które Ciebie interesują,
albo  jesteś na stronie głównej i w grupach.
Jak nie znałam FB też miałam wrażenie, ze jest takie miszmasz.

Jakoś zraziłam się do Fb i pomyślałam, ze nie dam sobie rady, przestałam tam zaglądać  Spróbuję może jeszcze raz, poćwiczę może mi się uda bliżej zapoznać z tym profilem. A jak można znaleźć wasza grupę?

Posty [ 80,601 do 80,665 z 102,609 ]

Strony Poprzednia 1 1,239 1,240 1,241 1,242 1,243 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024