STOKROTKA-CAFE - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Strony Poprzednia 1 1,223 1,224 1,225 1,226 1,227 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 79,561 do 79,625 z 102,609 ]

79,561

Odp: STOKROTKA-CAFE

hey trzynastego w piątek ... lol

kawcia czeka
                                         http://imgup.pl/di/0SPR/20131122114626-b.gif

Misty acha ... lol   ale kozaczki mi się podobają lol
to tak dziwy nad dziwami ,że Nanusia ich nie skrytykowała hiii
bo nie cierpi butów na płaskim  smile
w sumie i tak ich bym sobie raczej nie kupiła
przez brzuchor nie chodzę w spódniczkach  a nie wkładam spodni do kozaków ... bo wyglądałabym jak kot w butach lol
jestem za niska ...     leżą mi kozaczki ... jeszcze w tym roku ich nie ubrałam  lol

79,562

Ivory napisałaś co konkretnie chcesz zaliczyć w Londynie

to i zerkłam do wujka Dżi smile

do tego akwarium - to muszą być rewelacyjne te wszystkie ryby
                                                 https://www.travezl.com.au/assets/uploads/product/large/1455530251_152297014.jpg

no ale tutaj
dżises tym kołem chcesz się przewieźć

http://www.artsklep.pl/as/pstr/PP30899-bigben61-eye.jpg

https://www.daysoutguide.co.uk/media/427079/london-eye-detail.jpg
  na pewno niezapomniane widoki ....  ale podziwiam odwagę ludzi by tam wsiąść ... lol

u mnie całkiem niedaleko budują a może skończyli już budować najwyższy ten "rolekoster" czy jak to się zwie

http://www.tvs.pl/media/thumbnail/application-information/view-photoreport/4170706c69636174696f6e5c456e746974795c496e666f726d6174696f6e_image_55331_146406.jpg

chyba od razu na OIOM by mnie wywieźli  lol lol

https://img.grouponcdn.com/deal/dLKcDh1s8YqgRipUj6N1/FV-960x576/v1/c700x420.jpg

http://bi.gazeta.pl/im/64/36/11/z18049124Q,Energylandia--Park-rozrywki-w-Zatorze--Nowy-roller.jpg

79,563

Ludzie nie ma śniadania
Baba zaspałas ,wazne zebys zdrowa była
Jestem przeciwniczka wszystkich psychotropow ,bo mi zmarnowały  zdrowie ,moze za duzo nie brałam ,ale na sama mysl ze bede musiała brac mnie trzęsie ,ze złe samopoczucie ,jakieś dziwne żołądkowe bole ,ataki nerwów ,bole zawroty głowy ,ręce mi sie trzesly byłam jak nie ja tylko ktoś inny itp objawy zasłabnięcia niechce nawet myślec bo zaraz mnie brzuch boli ,trudno muszę radzić sobie hydro od czasu do czasu
Tak jak mam uraz do paracetamol ,ibupromy itp specyfiki no taki ze mnie oszołom hi hi

79,564

Ja nie chodze w kozaczkach ,całe zimę w półbutach ,mam tez długie krotkie,nieraz założę krotkie ,najwygodniej mi w półbutach takie mokasyny mam na grubszej podeszwie hi hi
Chodze w spodniach hi hi
Pigwa ze dwa tygodnie temu brałam woda i octem myślałam ze sie wściekne hi hi coaxil brałam 6 lat nie wiem czy mi pomagał czy nie juz nie pamietam ,bo ze 3 lata nie biorę żadnych leków od depresji nerwow

79,565

Basiu teraz masz super mieszkanie  ,wszystko nowe ,elegancko porobione ,czego chcieć ,syn tez ma super tylko wnuków ci brakuje hi hi
Myst buty ładne ,ale nie sa ciężkie
Wifa no to Kreta twoja ,fajnie ze jedziecie w grupie ,chociaz kreacje przewietrzysz hi hi
Strzała tak to jest człowiek tyra ,a pózniej chory ,w handlu jest ciężka harówka
Idźcie pracowac na targ świątki ,piątki i niedziele ,mróz ,upał ,deszcz przez 6 lat pracowałam tam jest zycie hi hi

79,566

Marysiu ty w tym roku jedziesz gdzieś ,ja tez mam syna 1600 km od polski hi hi

79,567

Azbi dziekuje ,warto spróbować tonący brzytwy sie lapie
Czytuniu oj co zrobic ,moj to mowi ze chłopa ci trzeba ja za stary ,i tak plecie głupoty

79,568

Gochnia ziemi to ty masz sporo ,i jeszcze pracujesz tak dobrze rozumiem
Kochać trzeba kazda prace ,inaczej tylko dla kasy to sie nie uda hi hi

79,569

Pozdrawiam wszystkie stokrotki

79,570

Witam pięknie smile

PIGWA napisał/a:

CZYTUNIA czy naprawdę nie chcesz wypróbować metody z octem?
ja przechodziłam to samo,teraz mam boski spokój!
AZBI namów CZYTUNIĘ na to leczenie
wystarczy na początek co dzień przez tydzień,potem raz w tygodniu a potem profilaktycznie raz w miesiącu

wez stary dzbanek albo słoik wlej trochę octu +woda ,siądz na sedesie i zrób podmywanie,żadna filozofia a po co tyle się męczyć

Namawiam, namawiam i jeszcze raz, ja mam rozrobiony ocet winny z woda i trzymam go w słoiku, jak na razie polewam się 2 razy na dobę, już od tygodnia nie miałam ataku swędzenia i pieczenia. Czytko spróbuj, na pewno ci nie zaszkodzi, a może pomoże, dobrze przerwac choć na chwilę to smarowanie maściami.

morawa napisał/a:

Azbi dziekuje ,warto spróbować tonący brzytwy sie lapie

Ja wczoraj zamówiłam sobie to srebro, bo u męża widzę dużą poprawę, a przynajmniej przestawało go swędzieć i nie drapał się tak jak wcześniej, że krew płynęła smile. Zobaczymy może pomoże i podleczę sobie ranę na tyłku przed kolonoskopią, a jak nie pomoże to już nie wiem co dalej będę robić. Morawko a próbowałaś z octem jabłkowym lub winogronowym, ja kupilam jabłkowy taki, pamiętaj ze go trzeba rozrobić z wodą i to mocno, woda ma być lekko zakwaszona.
Mysti buciki fajne, zazdroszczę że możecie sobie kupić wysokie kozaczki, ja mam opuchnięte kostki i buty wysokie nie wchodzą mi na nogę, bo kostka nie przepuszcza sad

Trzymajcie się cieplutko, Pozdrawiam

79,571 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2017-01-13 09:08:46)

dżises jakaś klątwa na cafejce ...  nie ma tych Mych co zwykle piszą lol

Morawciu - nie wiem jaki to ten lek coaxil ??? nie zażywałam
ale dużo ludzi go bierze ...

NERWUSKU jeden jak  nie zaczniesz zażywać ... to tak Cię nerwy będą zżerały 
no ale Tobie to się nie przegada   hi hi   

podziwiam tych ludzi sprzedających na targu    brrrr
moja Psiapsióła ta co zmarła ... też tak przed Holandią  sprzedawała
i mówiła,że w mrozy ludzie szybciej kupują smile
buty zawsze miała na grubszej koturnie i zawsze pod nogami miała kartony

myślałam,że mnie trachnie smile
dzwoniłam do przychodni  45 minut wrrr
za piątym razem !! - gdy był normalny sygnał dopiero łaskawie odebrała  ....  bo wcześniej po kilkunastu sygnałach = zajęte lol lol

witaj Azbi

79,572

Azbi a ja wzięłam spirytusowym hi hi mam ocet jabłkowy bo używamy do sałatek itp
Ocet spirytusowy bo tylko on sie nadaje do podłogi używam ,do blatów ,szafek ,półek w szafie ,w łazience itd

79,573

Basiu hi hi
Oj ja tez jak poloze sie na słuchawce to zajęte ,zajęte ,a pózniej pani mowi nie ma numerków ,jak to nie ma ,bo nie było dla pacjentów telefonicznych hi hi

79,574 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2017-01-13 09:18:35)

Dzień dobry Laleczki i Wielbicielu w piątek 13-tego wink

Obudziłam się dziś po 4 i zasnąć nie mogłam. Zła byłam, bo jak mogę dłużej pospać, to się nie da. Ale pokręciłam się, powierciłam i zasnęłam tak, że nawet nie słyszałam jak córka do szkoły wychodziła.

Dziś znów czeka mnie jeżdżenie. Ale mrozu nie ma, za to śniegowa breja.
Zawsze jest powód do narzekania wink

BaCha-- ja też lubię wyższy obcas, ale po ostatnim lodowisku na chodnikach, gdy waliłam piruet za piruetem, stwierdziłam że te mają lepszą przyczepność.
Inaczej, jak idzie się z domu do auta i z auta do domu, a inaczej jak pół miasta trzeba przebiec wink
Do spodni rurek są ok.
Córka stwierdziła, ze mi wysmuklają nogi.

Azbi-- szukając wysokich kozaków też muszę się nachodzić, bo moje łydki zbyt szczupłe nie są. Te mają paski do regulacji u góry.
Najczęściej wybieram botki.

Ivory-- też mam zaproszenie do Londynu wink  Kuzynka mojego ex mieszka w samym centrum, przy Tower Bridge, wręcz śmiejemy się, że mieszka pod mostem.
Nie wiem kiedy skorzystam z zaproszenia.

Na razie marzy mi się słońce, morze...Zazdraszczam Wifce wink 
Jakie wyżywienie tam macie? No i pisz, jaki hotel lol

Luc, Babo -- zdrówka życzę.

http://strefa-beki.pl/upload/20151113102911uid1.jpg

79,575

Zamówiłam  catering z kanapkami.
Niech Baba pośpi, bidulka chora...

http://mistrzbranzy.pl/public/artykuly-sponsorowane/231/668/231_668_1669_500x344.jpg

79,576

morawa napisał/a:

Ocet spirytusowy bo tylko on sie nadaje do podłogi używam ,do blatów ,szafek ,półek w szafie ,w łazience itd

właśnie załączyłam normalnie kolorowe pranie z octem   smile
od razu piszę NIE CAPI octem lol

Misty catering może być  lol lol

79,577

Basiu ja tez włączyłam maszynę rano i włożyłam do specjalnych siatek czapki ,tez wlałam octu hi hi
Usmazylam sobie chleba na patelni i posoliłam sola hi hi niskie cisnienie
Poloze sie trochę wstałam o 5 ludzie u syna wieczor unas dzien ,on mi zdjecia wysyła ,gadam przez fatime hi hi

79,578

Myst pyszne kanapki hi hi

79,579 Ostatnio edytowany przez wifa (2017-01-13 13:29:04)

Doberek dziewczyny i rodzynku

http://www.pomniejszacz.pl/files/p1.jpg

Mystko
        gdyby nie było tak daleko to już teraz poleciłabym, gdzie ciepło.
Zaraz napiszę jaki hotel, bo nie pamiętam.

Hotel Chrissi Amoudia leży niedaleko plaży, na terenie rozległego ogrodu. Hotel znajduje się zaledwie kilka kilometrów od atrakcji turystycznych w Hersonissos. Wybudowany w stylu kreteńskim składa się z budynku głównego i szeregowych bungalowów. Aktywni goście mogą tu uprawiać sporty wodne, nurkować czy pograć w tenisa. Na wielbicieli smacznej kuchni czeka restauracja z widokiem na morze, serwująca urozmaicone posiłki w ramach all inclusive. Wolny czas umili gościom program animacyjny i rozrywkowy.

http://media.tui.pl/media/tuiimages/hac/h40/9110465118238.jpg

79,580

Basiu
        na te diabelskie karuzele za chiny bym nie weszła.

Co do przychodni to nie dodzwonisz się za diabła zauważyłam,
że nie podnoszą słuchawki.
Pikny jedzie rano i mnie rejestruje.

Baba
       wczoraj była chora, aby się nie rozłożyła i musiała zaliczyć łóżko.

Mystko
       kupiłam rok temu kozaki za kolana i jeszcze nie miałam na nogach.
Kupowanie przeze mnie zimowych rzeczy mija się z celem.

Czekam na przesyłkę kupiłam polar z podpinką.
Zobaczymy co to za cudo.

79,581 Ostatnio edytowany przez Nanusia (2017-01-13 14:50:42)

Witam Stokrotki

Teraz mam nowe zajecie.
Szukam pieska ze schroniska.
Myslałam,że znalazłam,ale okazało się ,że piesek jest w Augustowie.
Mogą go przywieźć za 2 tygodnie.
Rozwożą tamtejsze schroniska po całej Polsce,bo tam podobno nikt nie chce adoptować piesków,chyba ,że do budy.
Straszne,bo nawet małe biorą.
Ale okazało się ,że córka znajomych jest wolontariuszką w schronisku w Obornikach,czyli nie daleko Poznania i ma sie rozeznać,jaki piesek  bedzie najbardziej odpowiedni dla mnie.
Nie chcę szczeniaczka ,więc wygląd nie jest ważny.
MUSI TOLEROWAĆ KOTA W DOMU.

Te kanapki Mysti wyglądają pysznie.
Pościągam z nich ten obkład i zjem bez chlebka  big_smile

Wifa
A  Ty nie jedziesz przypadkiem z Tui ,a nie z Neckermana ?
Pewnie Cie synowa namówiła,bo tak byś się nie zdecydowała przez te klimatyzacje i w samolocie i w hotelu.
Jak wrócisz ,to będziesz nam śpiewała wszystkie piosenki z animacji wieczornych,bo pewnie Selenka będzie brała w nich czynny udział.

Też na te karuzele bym nie wsiadła,bo mnie nawet na statku wycieczkowym mdli.
To koło w Londynie ,to co innego.Ono się bardzo wolno obraca i z tych kabinek oglada sie panoramę Londynu.
Obrót takiego koła trwa ok 30 minut.
Fajna atrakcja.

Ivette
jesteś zupełnie normalną turystką.
Teraz prawie każdy zwiedza indywidualnie.
W dobie internetu ,przewodnik nie jest konieczny.

Ostatnie kozaki miałam przeszło 30 lat temu i tylko dlatego,że zamarzyły mi się czarne zamszowe na szpilce.
Teraz nawet botków nie noszę.
U nas za ciepło,chyba ,że będzie z minus 15 w dzień,to założę.
Ale pod spodnie noszę grube wełniane getry.

U nas można się dodzwonić do przychodni,ale dopiero,jak zapiszą tych ,co są w kolejce po kościele .
Codziennie ci sami  hi hi.

79,582

hey Mychy kukam i ja poobiednio ...

Nanusia to jednak zbliżasz się do wieku ...  w którym jest zimno
mam na myśli te wełniane  getry  hiiii

Wifka   na żadne jeżdżące wysokościowo ustrojstwa nikt by mnie nie namówił
ale młodzi jeżdżą ... u mnie ( no prawie bo jest 18 km może mniej smile )  ta ENERGILANDIA  jest oblegana  z  całej Polski tam rezerwują ..

podoba mi się ten hotel ale najbardziej basen smile

w przychodni przyjmowały dwie lekarki to troszkę to szło
dziewczyny w moim wieku ( znajome z widzenia ) ależ obie narzekały na zdrowie  smile
i obie najchętniej wyjechałyby z Polski ...
była też kobitka 91 latka - żywotna
rozmawiała sobie z takim facetem ... oprócz mycia okien wszystko robi sama smile
jak wieczorkiem idę do Netto to widzę ją jak buszuje po półkach ...

spadam....

79,583 Ostatnio edytowany przez wifa (2017-01-13 15:51:25)

Poraził mnie ten obrazek...

https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/15966232_10208571865233498_1238952406755312011_n.jpg?oh=e63a4ce2a2d39cfa3890b41980238279&oe=591163F7

W muzułmańskiej Turcji, z powodu panujących w Stambule mrozów, bezdomne psy zostały wpuszczone do jednej z tamtejszych galerii handlowych.
Dodatkowo mieszkańcy przynoszą zwierzętom koce i jedzenie.
Tymczasem w katolickiej Polsce psy zamarzają przykute za szyję łańcuchem do budy. "Amen"

79,584

Nanusiu
         początkowo mieliśmy jechać w trójkę,
zmobilizowała mnie moja koleżanka, pikny,
a potem dokooptowała reszta.
Załatwialiśmy w Neckermannie.

79,585

Dzień doberek.
Wracam do żywych. Nieźle mnie siekło. Cały tydzień leżę, już mnie tyłek boli wink Cały czas mam gorączkę - teraz już niewielką, ale miałam ponad 39 stopni.
Czytać nie mogłam, bo oczy mi łzawiły. Obejrzałam za to kilka filmów.
Basiu - nie pamiętam już czy pisałaś jaki gatunek filmowy preferujesz, ale gorąco polecam "Służące". Jest tu wszystko co cenię w filmach: atmosfera, realia, gra aktorska, czasem żartobliwie, czasem wzruszająco. Nie użyłabym może określenia arcydzieło, ale w mojej punktacji filmowej jest na samej górze.

79,586 Ostatnio edytowany przez luc (2017-01-13 18:21:10)

Mam teraz czas (za pracę się wezmę dopiero jutro jak wstanę), to mogę się spokojnie odnieść do Waszych postów.

Najpierw zaległe życzenia dla Kropki.
Dużo pogody ducha i zdrowia.

Wielbiciel Lidiji Bacic napisał/a:

Luc, bardzo dziękuję smile Ze swej strony, także zapraszam do odwiedzin mojej skromnej biblioteczki. Posiadam w niej parę ciekawych książek naznaczonych upływem czasu. Szybkiego powrotu do stanu mówiącego smile

Dziękuję. Kto wie? Życie jest pełne niespodzianek.

Mystique71 napisał/a:

Pewnie dlatego, że z nabiałem na bakier jestem, słabe mam te zęby.

Mysti nie przeceniałabym w tej kwestii nabiału, choć pewno jakiś swój udział ma. Tak jak i wiele innych czynników. W dużej mierze geny. Moi rodzice mieli problemy z zębami, ja i mój brat też mamy słabe. Na szczęście dzieci chyba więcej przejęły po mężu, bo mają super zęby.

PIGWA napisał/a:

LUC jeszcze nie tesciowa!

Pigwa - troszkę nie bardzo wiem do czego to było wink

ANUSIA50+ napisał/a:

mnie ostatnio onkolog zaproponowal badanie ,kolonoskopii
ale powiedzialam  mu ze juz dosc sie nacierpialam i przeszlam tyle bolu
ze narazie wstrzymamy sie od tego badania,
nie wiem jak to badanie wyglada ,ale ja na starosc zrobilam sie bardzo uczulona na bol,po prostu -nie wytrzymuje mysli o tym ze cos znow mnie bedzie bolalo..

Anusiu - kolonoskopia nie jest taka straszna (powiedziała ta, która nigdy jej nie miała hi, hi). Zwłaszcza teraz gdy się do niej usypia.
Mój mąż jest weteranem tego badania - miał już kilkanaście razy, z czego większość bez żadnego usypiania i znieczulenia (dopiero od niedawna się do tego badania usypia). Z tym, że on ma rzeczywiście wysoki próg bólu. U dentysty tylko przy leczeniu kanałowym go znieczulają.
Pozdrawiam Cię bardzo ciepło i Perełkę.

sandra.sandra napisał/a:

Do biur nie startowałam.

A dlaczego nie?

gochnia napisał/a:

kupilam pilkę do fitnessu, wielką na 65cm w obwodzie, do wagi 100kg- łapię się hi, hi. No i zamierzam bujac się na niej, relaksowac się, a raczej kręgosłup.

I jak? Zaczęłaś używać?

czytelniczka51 napisał/a:

Córka ma już zdjęte szwy.
Żadnej rehabilitacji, bo można coś uszkodzić, a nie pomóc.
Lekarz powiedział, że ręka nie nadaje się do ćwiczeń, bo jeszcze za delikatna.

Czytko - a jaka jest teraz sprawność ręki? Pomijają fakt, że musi ją teraz oszczędzać.

strzała napisał/a:

Wiecie co, jestem szczęściarą smile
Kolejny raz wygrałam dzisiaj 2 bilety do kina smile))
Ostatnim razem wzięłam ze sobą siostrę, bo mąż się rozchorował, ale teraz pójdziemy razem

Szczęściara smile
Gratulacje. Mam nadzieję, że tym razem uda soę Wam wspólny wypad do kina.

Nanusia napisał/a:

Wifa
Zależy w jakiej dzielnicy się sprzedaje.
Za dom na Sołaczu albo bliskim Grunwaldzie ,mozna kupić nawet 3-4 domy właśnie na PLEWISKACH,czy w innych dzielnicach.
To samo jest z mieszkaniami i działkami.
Liczy sie połozenie.

Się zgadzam. Wiele czynników ma wpływ na cenę nieruchomości, ale w miastach kluczowa jest lokalizacja.

wifa napisał/a:

Lecimy na tydzień  na Kretę.
Są to wczasy, ale mamy zamiar wypożyczyć samochód, aby pozwiedzać.

Super.
A tak się zarzekałaś, że już nie chcesz nigdzie jeździć tongue

Ba-Cha napisał/a:

myślałam,że mnie trachnie smile
dzwoniłam do przychodni  45 minut wrrr
za piątym razem !! - gdy był normalny sygnał dopiero łaskawie odebrała  ....  bo wcześniej po kilkunastu sygnałach = zajęte lol lol

Basiu - nie chcesz wiedzieć ile razy dzwoniłam w tym tygodniu do przychodni żeby załatwić wizytę lekarza.
A potem ile się musiałam nagadać z kierowniczką przychodni żeby lekarz przyszedł do domu, bo ja nie dam rady dojechać do przychodni z taką gorączką i osłabieniem.

Klaudynko - zauważam Twój brak.

Wszystkich pozdrawiam.

79,587

hey
LUCynka 
to ładnie Cię siekło,że taka gorączka była ...
jeszcze ktoś z gości weselnych ... się pochorował ???

senks  za propozycje filmu .... obejrzę na pewno .... lubie dobre  filmy smile
sprawdziłam od razu - jest na YT od miesiąca ...  smile

z ta wizytą domową ... to i tak dopięłaś swojego ...
u mnie przez telefon chyba się nie załatwi ... trza udać się na wizytę do kierownika przychodni ...
tj. niby darmowe ... ale trzeba rzucić banknocikiem ?? tak ??

Wifka no takich właścicieli  tych psów to powinny ukarać  hmm

fotka z tej tureckiej galerii handlowej
                                   https://d-pt.ppstatic.pl/k/r/1/4d/31/58753479c057f_p.jpg?1484125661

Nanusia bierzesz kundelka ??? smile

Luc, cieszę się, że wracasz do zdrowia smile
Wifo, uroczy hotel. Zapowiadają się dla Ciebie fantastyczne wakacje, czego z całego serca Ci życzę smile

79,589

wifa napisał/a:

Kupowanie przeze mnie zimowych rzeczy mija się z celem.

Czekam na przesyłkę kupiłam polar z podpinką..

hii Wifka nic dodać nic ująć  lol lol
i jak przesyłka przyszła .... zadowolona jesteś ???

79,590

Wielbicielu - dziękuję.

Ba-Cha napisał/a:

jeszcze ktoś z gości weselnych ... się pochorował ???

Nie wiem, nie kontaktowaliśmy się z nikim.

BaCha napisał/a:

senks  za propozycje filmu .... obejrzę na pewno .... lubie dobre  filmy smile

A lubisz dobre filmy sensacyjne?

BaCha napisał/a:

z ta wizytą domową ... to i tak dopięłaś swojego ...
u mnie przez telefon chyba się nie załatwi ... trza udać się na wizytę do kierownika przychodni ...

Mój mąż najpierw dzwonił, bo ja ledwo mówiłam, ale go klasycznie spuszczali po brzytwie czyli "niech pan żonę przywiezie, przyjmiemy bez kolejki" itp.
Ponieważ (jak wcześniej pisałam) przy tak dużej gorączce byłam bardzo słaba (nawet do łazienki miałam problem dojść), nie mówiąc już o tym jak można wyjść w taką pogodę gdy człowiek jest całkiem mokry od potu, sama zaczęłam wydzwaniać, w tym właśnie do kierowniczki przychodni. Trochę musiałyśmy się nawzajem przekonywać, ale ostatecznie zgodziła się przysłać lekarza do domu.
Ja zresztą rozumiem też sytuację w przychodni. Wysyp infekcji grypopodobnych jest ponoć olbrzymi, chorują też lekarze, więc problem jest.

BaCha napisał/a:

tj. niby darmowe ... ale trzeba rzucić banknocikiem ?? tak ??

Nie żartuj. W życiu!
Leczenie nie jest darmowe. Przecież płacimy składki.

79,591 Ostatnio edytowany przez wifa (2017-01-13 21:38:38)

Ba-Cha napisał/a:

Wifka no takich właścicieli  tych psów to powinny ukarać  hmm

Nanusia bierzesz kundelka ??? smile

Basiu
     karę więzienia za znęcanie i aby była nieuchronna.

Kundelki są najfajniejsze i mało chorują.
Miałam Czarusia I przeżył 19 lat.
Tego musiałam kupić, bo okazało się, że jestem uczulona na sierść.

Lucynko
      nie zauważyłaś, że Kreta blisko,
więc nie ma 6 godzin siedzenia w samolocie.
Moja koleżanka jest taka powsinoga i przekonała mnie,
a pikny przytakiwał.

Basiu
        buuuuu nie przyszła, czekam dalej.

79,592 Ostatnio edytowany przez PIGWA (2017-01-13 20:04:05)

morawa napisał/a:

Basiu hi hi
Oj ja tez jak poloze sie na słuchawce to zajęte ,zajęte ,a pózniej pani mowi nie ma numerków ,jak to nie ma ,bo nie było dla pacjentów telefonicznych hi hi

Nie mogę dodawać postów!!
tak jak pisałam wczesniej nie daje się
MORAWKO jak masz rany zrób sobie słabszy roztwór ,np 25gram na słoik
musi ci pomóc,też cierpiałam i dlatego CIĘ namawiam
BASIU coaxil jak dla mnie najlepszy lek na świecie!!
to jest francuski antydepresant,bardzo delikatny ,tak o nim piszą niektórzy z czym się nie zgadzam!
po tym leku wszystkiego ci się chcę,życie jest piękne
ja już go tyle biorę i teraz zwiększyłam dawki,tyle leków na mnie próbowali i nic z tego
na spanie doktor mi włączyła trittico

79,593

Luc  zdrowka
Mnie trzymało 3 tygodnie ,biorąc antybiotyk i mowić prawie nie mogłam
Mnie wczoraj tez kardiolog poinformował ze mam leczenie darmo hi hi proszę korzystać ,składki to sa bardzo małe ,moj syn tez zawsze mowi ,ze za duzo robia Polacy badan ,sprzęt drogi jest ,za to co płacicie to nie rekompensuje ,trzeba płacić prywatne składki ,syn płaci kasę chorych i prywatne ubezpieczenie 90 euro ,ale takie badania rezonans magnetyczny ,tomografia komputerowa ,czy wzywanie karetki ,czy chodzenie do specjalisty ,jest tylko koniecznie i o tym decyduje lekarz rodzinny ,chorzy przewlekłe maja leczenie darmowe

79,594

Dziewczyny co my szukamy w Turcji ,w Polsce psy zamarzają ,bo ludzie trzymają na łańcuchach ,nawet porządnej budy nie postawia ,z sianem wyłożonej zeby psina miał cieplutko

79,595 Ostatnio edytowany przez Nanusia (2017-01-13 20:18:42)

Basiu

Oczywiście ,że biorę kundelka.
Wszystkie moje pieski były takie,jakie się przyplątały i rasowe i kundelki.
Jadę w niedziele do południa obejrzeć te pieski,bo będą na spacerze z wolontariuszami.
Mam już niby wybranego ,ale musimy się poznać.
To jest link do niego
http://www.schroniskoazorek.pl/do-adopc … 0632-orlik
On jest starszy ma 4-5 lat.

79,596 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2017-01-13 20:23:23)

Czołem wieczorem

Wkur** mam. Nie mam jeszcze na koncie alimentów od ex na młodą. Co prawda mają one być do 15-go, ale 15 w niedzielę. Nakręcam się, czy on coś nie pokombinował....

Luc-- cieszę się, że już Ci lepiej. Wysoka gorączka bardzo osłabia.
Coś chyba jest w tych genach związane z m.in. zębami - moja mama wcześnie miała protezę, tato też ma słabe zęby.

Wifko-- lot na Kretę to chyba około 2 godz z P.?

Nanusia-- cudny piesek. Podoba mi się zwłaszcza na środkowym zdjęciu u samej góry.

BaCha-- widziałam to zdjęcie(piesków) w necie.

Wielbicielu-- uwielbiam włoskie piosenki. Ten język sam w sobie jest bardzo melodyjny. Gdy byłam we Włoszech lekko wpadał mi w ucho i szybko nauczyłam się rozumieć często słyszane słowa.
Kiedyś lubiłam słuchać Ricchi E Poveri, a tą piosenkę potrafię do dziś fonetycznie zaśpiewać lol

79,597 Ostatnio edytowany przez luc (2017-01-13 21:24:38)

morawa napisał/a:

Luc  zdrowka

Dzięki.

morawa napisał/a:

składki to sa bardzo małe

Zależy czyje wink
Moje nie są, a zważywszy, że z państwowej służby zdrowia korzystam niezmiernie rzadko (dentysta, ginekolog, okulista prywatnie), to uważam, że moje uparcie się na wizytę domową nie było nieuzasadnione.

morawa napisał/a:

,moj syn tez zawsze mowi ,ze za duzo robia Polacy badan ,sprzęt drogi jest ,za to co płacicie to nie rekompensuje

Nie wiem czy robi się zbyt dużo badań.
Zgodzę się natomiast, że same składki nie sfinansują sprzętu i całej infrastruktury.

Nanusiu - sympatyczny psiak.

79,598

syn z mężem pojechali teraz po telewizor,60km
jakaś nowość ,z internetem + wszystkie bajery
ja dostanę tez co stoi u męża....buuuuuuuuuu

79,599

Nanusia to nie wiesz jakie lubisz pieski (rasa)  ja to wybierałam spojrzałam i wiedziałam ze to moj pies tak było z dogiem ,bo z owczarkiem to mi przywieźli takie maleństwo ,ale spojrzałam i juz był moj hi hi
Mieszkania jak wybierałam tez weszłam i mowię małż chce tu mieszkać tak było z ostatnim ,on sie zastanawiał ,bo nie lubi zmian hi hi
Ja podejmuje decyzje odrazu ,bo jak sie zastanawiałam ,to złe na tym wychodziłam inpozniej żałowałam

79,600

Wifa ja nie latam po lekarzach ,no chyba ze jestem chora i potrzebuje antybiotyk
Jak nieraz jestem u specjalisty ,pyta kiedy pani była ostatnio mowię w tamtym roku ,a ona 6 lat temu albo 3 lata temu hi hi
O tym cukrze to każdy lekarz sie czepia musi byc mniej jak 100 hi hi musiałabym byc na sałacie

79,601

Pigwa aż 60 km po telewizor no to będziesz miała skyp itp bajery

79,602

nosz w mordę jeża skasowało mi moje wypocinki smile

Nanusia ładniutki psiak

LUCynka lubie filmy sensacyjne też lol
na faktach - dokumenty przeróżnej tematyki

właśnie na Fokusie leci pr. Tabu - jest na razie o urynoterapii
dla mnie takie dziwactwa    to i spadam  smile

79,603 Ostatnio edytowany przez luc (2017-01-13 21:49:20)

Basiu - jeżeli lubisz też filmy sensacyjne, to z ostatnio obejrzanych polecam:
"Jack Reacher. Jednym strzałem"
"Jack Reacher. Nigdy nie wracaj"
"Księgowy"

A już z niesensacyjnych - to jedne z moich ulubionych. Pewno niektóre widziałaś.
"Smażone, zielone pomidory"
"Fortepian"
"Zielona mila"
"Lot nad kukułczym gniazdem"
"Amadeusz"
"Łowca jeleni"
"Requiem dla snu"
"Lśnienie"
"Lektor"
"Misja"
"Imię róży" (z uwagi na Connery'ego)
"Tańcząc w ciemnościach"
"Życie ukryte w słowach"
"K - PAX"
"Kolor purpury"
"Lokator"
Wstręt"
"Śmierć i dziewczyna"
"Czekolada"
"Zabić drozda"
"Powiększenie"
"Czyż nie dobija się koni?"
"Wielki błękit"
"Co się wydarzyło w Madison County?"
Miałam wymienić tylko kilka, ale się rozpisałam hi, hi.

79,604

Witajcie

Jestem ledwie żywa.
Od północy męczy mnie biegunka, ból brzucha i mdłości.
Tak mnie osłabiła, że przeleżałam cały dzień.
Biorę leki, elektrolity, probiotyki.

Pigwunia  Azbi używam od kilku dni wody z octem.
Zobaczymy czy trochę ulży.

Każdej z osobna zdrowia życzę.
Na powrót idę do łóżka.

79,605

Dobry-wieczór Stokroty smile

Ba-Cha napisał/a:

myślałam,że mnie trachnie smile dzwoniłam do przychodni  45 minut wrrr

Basiu bardzo często jest tak, że nie można dodzwonić się do przychodni, jak jest wolny sygnał to nie odbierają, a za chwile jak się ponownie dzwoni to zajęte, raz poszłam do przychodni ( zwolniłam się u szefa i pobiegłam tam) stanęłam z boku i obserwuję rejestratorki, a one owszem zajęte przy rejestrowaniu ale jest ich trzy i jeden czytnik dyskietek wiec stoją i czekają  aż przyjdzie ich kolej do tego czytnika dyskietek, a telefon dzwoni i dzwoni, jak ktoś tam wreszcie   rozłączył się to  podeszła jedna z nich do telefonu i odłożyła słuchawkę.  Pytam się czy na tym ma polegać ta ich rejestracja telefoniczna, ze ludzie tracą czas na dzwonienie, a jak przyjdą wreszcie do przychodni to i tak nie załatwią, bo rejestracja jest dopiero na dwa lub trzy dni do przodu. Powiedziały mi ...my tu mamy urwanie głowy, kiedy mamy rejestrować telefonicznie, a ja mówię do nich, właśnie wtedy gdy czekacie w kolejce z kartą. Nic się nie odezwały tylko poprawiły słuchawkę i ktoś miał szczęście i dodzwonił się przez tę chwilę. Ja musiałam zwolnic się z pracy, przejść dwa kilometry aby zarejestrować się na wizytę za trzy dni.

strzała napisał/a:

Azbi kiedyś próbowałam oswoić się z bólem i pracowałam nadal. Wtedy jeszcze nie wiedziałam, że to siada mi kręgosłup:

Oj znam to , praca na sie z bólem doprowadziła do tego, że straciłam czucie w nogach i dzisiaj choć odzyskałam możliwość chodzenia i czucie w nogach to w stawie skokowym zostało uszkodzenie do dzisiaj i już nie ustąpi.  Mi neurochirurg powiedział, że w stanie ostrym nie wolno chodzić, trzeba koniecznie iść i leczyć, a rehabilitacja później to jest podstawa i na rehabilitacje trzeba chodzić właśnie wtedy gdy nie ma bólu, bo wtedy organizm najlepiej reaguje. Tylko szkoda, że ta rehabilitacja musi być odpłatna, bo u nas tylko trzy zabiegi raz do roku można dostać big_smile  Strzałko jak nie dasz rade pracować, to zawsze możesz odejść z racy i znowu szukać, ważne aby być wśród ludzi, bo później po pracę łatwiej, bo to działa..... ja tobie, ty mnie smile. Gratuluję wygranej, ja w  kinie nie byłam już chyba ze 20 lat.

Mystique71 napisał/a:

też mam zaproszenie do Londynu wink  Kuzynka mojego ex mieszka w samym centrum, przy Tower Bridge,

Mysti ta rodzina od twojego ex  męża jest super,rzadko tak się dzieje,  u mnie jak pokłóciłam się z teściami i zerwałam z nimi kontakt, to pozostali tez odcięli się ode mnie, pomimo, że miałam z nimi wcześniej dobry kontakt, powiedzieli że nie chcą się wtrącać, a jednak ich postawa wskazała jakie stanowisko zajęli. Oj jak ten czas szybko leci, ledwo wróciłaś do domu, a już znowu musisz wyfrunąć smile.

Nanusia napisał/a:

Szukam pieska ze schroniska.
Myslałam,że znalazłam,ale okazało się ,że piesek jest w Augustowie. Mogą go przywieźć za 2 tygodnie. Rozwożą tamtejsze schroniska po całej Polsce,bo tam podobno nikt nie chce adoptować piesków,chyba ,że do budy. Straszne,bo nawet małe biorą.

Takie schroniskowe pieski bardzo kochają, mój jako że ja byłam tą pierwsza co go wzięła na ręce i się nim zajęłam, to wręcz uwielbia mnie, wszędzie za mną chodzi, a taka radość pokazuje jak wita mnie po pracy, że aż człowiekowi milej na duszy. Nie wiem jakim człowiekiem trzeba być, aby wiązać te pieski na łańcuchu, później dziwią się, ze pies rzuca się na właściciela, ale za co on ma go kochać, za łańcuch? Nanusia piesek bardzo fajny, jeszcze nie wie jakie ma szczęście smile

Wifa piękny ten hotel smile

Morawko próbuj z tym octem winnym, tylko woda ma być lekko zakwaszona, a próbowałaś z wit D3, bo brak tej witaminy również źle wpływa na układ nerwowy. Koleżance lekarz (ona w naszym wieku) bo często chorowała, bez przerwy miała jakieś lęki, zawały (wyimaginowane) i Bóg wie co jeszcze a to na brać witaminę D3 i to 4000 jednostek i jak zaczęła brać to po jakimś czasie lęki ustały i od tego czasu nie wzywała pogotowia. Ja tez zaczęłam kupować do domu i teraz zażywamy razem z mężem, ale ja kupuję wit. D3 2000. Jak będziesz u lekarza skonsultuj to ze swoim lekarzem, ale wcześniej poczytaj.

Luc dobrze, że już wracasz do świata zdrowych.

Czytko życzę zdrowia, to pewnie jakiś wirus, bo wcześniej malutka Zosia chyba tez wymiotowała. Pozostałe nieobecne pewnie też chorują, u mnie w pracy dużo osób chorych.
Pozdrawiam  i te chorujące i te zdrowe smile

79,606

Czytka zdrówka .. kuruj się ...

LUCynka zapisuje te co mi podałaś .... ten film  - Księgowy ....   ??? mnie zastanawia ... nie wiem,czy słyszałam czy oglądałam hii

ostatnio oglądałam takie : Zabiłam,żeby żyć - Bez litości - Niewygodna prawda - Piąta pora roku -
to są różne tematyki ...

oglądałam też spektakl tv  KURACJA z Bartkiem Topą  w roli gł . 
rzecz o psychiatryku .... wniosek=  z każdego zrobią wariata lol  lol

reklamy się kończą ... to i spadam

79,607 Ostatnio edytowany przez luc (2017-01-13 21:50:16)

Basiu - luknij jutro jeszcze raz do wcześniejszego posta, bo dopisałam kilka.

79,608 Ostatnio edytowany przez wifa (2017-01-13 22:00:56)

morawa napisał/a:

O tym cukrze to każdy lekarz sie czepia musi byc mniej jak 100 hi hi musiałabym byc na sałacie

Morawko
         norma to jest do 99, od 100 do 125 należy uważać co sie je.

Co do badań, to w większości robię prywatnie, jak muszę.
Na NFZ to tylko zapisują leki.

Nanusiu
        fajny psiaczek piszą, ze był źle traktowany.

Azbi
        gdyby byłoby mnie stać   
i byłabym młodsza otworzyłabym schronisko dla psiaków.

Czytko
        zdrowia, pewnie zaraziłaś się od Zosi.

Lucynko
        pełnej zdrowotności.

79,609

Azbi już dzisiaj użyłam octu jabłkowego ,zobaczymy ,ale czuje mniej swędzenia ,wit d3 tak bede brała ,tylko za duże dawki moze w głowie sie kręcić hi hi żartuje w płynie w ampułkach tą co ta od pogody reklamuje
Azbi dziekuje
Luc służące oglądałam ,i te wszystkie filmy tez ,jest co oglądać bo ciekawe filmy

79,610 Ostatnio edytowany przez strzała (2017-01-13 23:29:40)

Siemka wieczorkiem smile

Luc wróciła, to jest dobrze smile

Klaudynki, niet sad, ale widać ją, że pojawia się i znika.

Azbi, a dlaczego nie chodzisz do kina?
My czasem we 4 razem z dziecmi chodzimy.
A za wygrane bilety to może pójdziemy na polską komedię ''Po prostu przyjazń"
Albo jeszcze zobaczymy, bilety mam ważne do końca stycznia. Już je odebrałam.

Czytko jutro będę w Twoich stronach razem z synem na turnieju piłkarskim.
Wyjeżdżamy rano 8.30.

Ale nie mogę się nikomu pokazywac, bo dzisiaj mi pękła dalej jedynka.
Tak to jest jak tysiąc innych spraw się realizuje, a swoje na końcu.
Jak mi teraz któreś mówi, czy mamo kupisz mi to i to?
To odpowiadam, że w tym miesiącu robię zęby.
W pon mam już wizytę.

Czytko, zdrówka życzę.

Morawko, antybiotyki są bardzo szkodliwe.

Nanusiu, śliczny piesek.

Pozdrawiam wszystkich.

79,611 Ostatnio edytowany przez gochnia (2017-01-13 22:15:33)

Cześć wszystkim!
Z pracy nie dalo się dzis nic skreślić, bo ciagle coś, a na dodatek musialam zastapic nieobecną osobkę, wiec podwójne obowiazki czekały mnie.
Tez mam problem z rejestracją telefoniczną do przychodni. Będąc u okulisty i stojąc przy okienku do rejestr., obserwowalam madam w l.mn., telefon miały wyciszony, dzwonil non stop, nikt nie raczył odebrać. Pytam się:" w jaki sposob mozna się tu dodzwonić?" I slyszę:" jak mam odebrać jak wciaz jestem zajeta."- warknęla i dodala, ze po godz.15., to juz odbierze. I wiecie co, odbierają popoludniową porą. A pracują do 17?, bo obok są ćwiczenia z naswietlania oczu i zawsze ktos w rejestr. siedzi.
Tez jestem dzis wku..., bo wczoraj w godz. 16-21 miala byc u mnie kolęda i co? Prawie biegiem szykowalam sie, zwolnilam z pracy, no i do 21. siedzialam w pelnej gali, bo zaraz wejdą. Nic podobnego. Jak na złość sąsiad nie odbieral tel, wiec nic nie moglam dowiedziec się. Ale dzwonię wku.. dzis z rana na plebanię i zglaszam problem, dlaczego nikt wczoraj nie byl. I słyszę, ze chodzil nowy ksiądz i moj dom zakwalifikowal do innej ulicy. Mieszkam na rozdrożu dwoch uliczek. Co za gamon?
No ale dogadalam się, ze dzis o 18. przyjdą. Byl sam proboszcz o 20.15. Uff.. Co za cyrk! To ja przez 2 dni odsniezam cale podwórko, by ksiadz sobie nozki nie polamal! Przy mnie zadzwonil proboszcz do tego nowego kolegi i  lekko go zrugal.
Omowilismy sprawę bierzmowania córki. Okazalo się, ze zalapie sie najprawdopodobnie na termin koniec marca tego roku. Z tym, ze spotkania są w piatki o 18-ej, a nas niestety nie ma. No, zobaczymy.

79,612

dobry wieczór, podpisuję listę i znikam, poczytałam ale pisać nie mam siły, 13 godzin w robocie byłam, okres dostałam, pracowałam z idiotami, na najszybszej maszynie w fabryce
kutfa mam nerwy na wszystko, jutro znów idę na 6, oczywiście nie dały mi wolnego glizdy jedne, i pewnie też będę do 19, niech to szlag
dobranoc

79,613 Ostatnio edytowany przez morawa (2017-01-13 22:24:56)

Wifa normę to ja znam hi hi żebym tylko w jedzeniu znała hi hi
Czytuniu zdrowka ,albo grypa żołądkowa albo sie zatrulas ,lakcid forte kup ,woda niegazowana i nic więcej
Nanusia śliczny piesek ,jak pojedziesz i spojrzysz w oczy ,to będziesz wiedziała czy to twoj bedzie
Luc my tez płacimy aż z trzech dochodow ,ale to i tak mało hi hi napewno ze młodzi płaca i nie korzystają ,a do tego jak zachorują nie mogą sie dostac ,bo duzo emerytów ,no ale taka jest starość chorób przybywa ,leków całe reklamówki za duzo hi hi u mojego syna znajoma żyła 105 lat ,poszła na emeryturę i lekarz przypisywał jej leki ona brała i przeżyła lekarza,jak byłam u syna ,to zapytała go czy ja pojde z nia do kościoła ,ja mowię tak ,to założyła czółenka ,w ktorych syn mi powiedział nie chodziła ,wzięłam ja pod rękę ,to szła szybciej odemnie miała wtedy 90 pare lat ,to sa geny ,chociaz mojego taty mama żyła 93 lata ,moja babcia 88 ,tescio90 ale my takie chorowitki ,kiedys ludzie robili wszystko ręcznie ,duzo chodzili ,do kościoła daleko ,teraz kościoły na każdym osiedlu czy wiosce ,każdy ma auto hi hi

79,614

strzała napisał/a:

Ale nie mogę się nikomu pokazywac, bo dzisiaj mi pękła dalej jedynka.

Pokazywać się możesz, tylko paszczy nie otwieraj wink

Ivoryvette wyśpij się.

79,615

Gochnia
        tak jest ja za mało dajesz na kolędzie. Oni maja wszystko zapisane.

Ivko
        biedulko przesrane masz.

79,616

Oj moja jedynka ulamana juz drugi miesiąc tez paszczy nie otwieram ,mało sie śmieje hi hi

79,617 Ostatnio edytowany przez niebieskikropek (2017-01-13 22:28:11)

Cześć Kochani smile

dziś kolęda więc od wczoraj sprzątałam i sprzątałam i sprzątałam .... i w końcu padłam big_smile
ale na dziś zostawiłam sobie tylko podłogi i dywan

no i oczywiście na ostatnią minutę - gdzie jest to kropidło ???????????????

wszystko pięknie przygotowałam,ksiądz zaczyna od 16-tej i przeważnie od naszej klatki więc świece pozapalane i czekamy ....

i też bym mogła napisać parafrazując własne słowa - czekamy i czekamy i w końcu padłam ...

kurczę myślę zaczął od ostatniej klatki, no nic dzwonię do mojej sąsiadki i pytam - skąd zaczął ?
a ona - a o czym ty mówisz ?
no ksiądz ...
jaki ksiądz ??????

no i się dowiedziałam że kolędę owszem mamy ale .....   2 lutego !!!!

a ja sprawdzałam w necie kiedy będzie i wyczytałam że 13 stycznia ...
też się zgadzało .....
tyle że wyszukałam sobie termin z ubiegłego roku ... lol

jutro Was sobie poczytam bo teraz to faktycznie padłam lol

79,618

Chodzę po dworze w kominie aż po nos wink

79,619

Ivo ty lepsza od robota uważaj robot naprawia ,a z człowiekiem gorzej

79,620

Dla wszystkich kochających piłkę nożną smile
I dla tych, którzy jej nie rozumieją wink

79,621

Kropek przeszłaś sama siebie ,myślałam ze pęknę ze śmiechu
Zaraz sama sprawdzę ,bo unas w niedziele ma chodzić

79,622

morawa napisał/a:

Kropek przeszłaś sama siebie ,myślałam ze pęknę ze śmiechu
Zaraz sama sprawdzę ,bo unas w niedziele ma chodzić

Też się obśmiałam smile i też od razu sprawdziłam u nas.

79,623

Gochnia tez miałaś przebój roku

79,624 Ostatnio edytowany przez strzała (2017-01-13 22:42:10)

U mnie ksiądz zawita we wtorek po 16 smile

Przeczytałam jeszcze raz ze zrozumieniem smile
No przebój lol

79,625

Sprawdziłam kolęda w niedziele
Moj mowi zacznij sprzątać hi hi

Posty [ 79,561 do 79,625 z 102,609 ]

Strony Poprzednia 1 1,223 1,224 1,225 1,226 1,227 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE