STOKROTKA-CAFE - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Strony Poprzednia 1 1,222 1,223 1,224 1,225 1,226 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 79,496 do 79,560 z 102,609 ]

79,496

Odp: STOKROTKA-CAFE

Marysiu, ale o co kaman? smile
Wszystko ok smile Nie wiem, co i dlaczego miało być nie ok smile

Sandro, wiem, ze przecież wszystko można sprzedawać.
Ale ja wiem, że nie wytrzymam 8 godzin stojąc, lub chodząc. Siedzieć 8 godzin też nie wskazane.
Dlatego trudno znalezć coś odpowiedniego.
Kiedyś nie zwracałam na nic uwagi i mam teraz efekty w postaci ''zniszczonego'' kręgosłupa.

79,497

CZYTUNIA TY zawsze w biegu,wstawaj obrządzimy zwierzątka,bardzo je lubię
nie lubię koni,boję się ich
pisałam że seks dla młodych,zmieniam zdanie ,dla starszych też jest wyjątkowy seks
takie jest u nas leczenie,jak czytam o profilaktyce to rzygam!!!
u ciebie SANDRO jest choroba a oni łaskę robią żeby dać skierowani,powinni i to na CITO

79,498

BASIA mogłaś do mnie przyjechać na kąpiele!
STRZAŁKO pewnie ze da się ją przejśc ,początek jest okropny dusiłam się,wolę analny!
widzę STRZAŁKO że masz dobrego,pracowitego ,dbającego męża o rodzinę

MIŁEGO DNIA DLA STOKROTEK I STOKROTA

79,499

hey Stokroty
hey Pigwa

http://imgup.pl/di/RSBK/e375f0aa2e3b.jpg

piszę drugi raz  wrrrr  a kopiowałam i coś źle klikłam 

Marysia mamy te same kabiny
jak chcesz to poszukam polską firmę - która ma te kabiny w ofercie ...
eksowi przy montażu jedne drzwi "poszły w drobny mak "   przysłali nowe  za darmo smile

mam tą kabinę 2 lata
a już nie mam tego ustrojstwa do masażu stóp - sama załatwiłam - jest zaślepiony
nie mam też tego oryginalnego "klika " odpływowego
mam normalne "sitko ze zlewu " i Ci powiem jest to lepsze rozwiązanie ...  łatwiej zbierzesz włosy smile

Sandra - Strzałka szukajcie tych prac ... szukajcie smile

pozdrawiam  i miłego czwartku życzę  ...

79,500

Witam Stokrotki smile

Oczywiście ,na początek
http://www.allalenz.com/typo3temp/pics/6a55b149e0.jpg
Smacznego smile

Mam katar , boli mnie gardło i głowa - i tu paradoks,nie powinnam chodzić do pracy i zarażać pacjentów,ale muszę,bo pacjenci też chorzy i ktoś ich musi obsłużyć.Szkoda ich ,ale przychodni zamknąć nie można,jak personel chory.Bank można,sklep można a my musimy,nawet jak wszyscy zagrypieni.

Życzę zdrówka Stokrotkom.

79,501

Cześć Basiu co tak rano sie zerwalas hi hi ja idę do kardiologa na 10 ale muszę wyjsć wczesniej hi hi
Unas przy braniu prysznica zatykamy dziurę w brodziku ,gdyż pózniej sie zapycha ,odrazu stopy sie wymoczka hi hi
Baba oj takie to zycie w służbie zdrowia ,nie szczepilas sie na grype ,sniadanie jak zwykle krolewskie
Noi pelnia księżyca hi hi
Marta uwas cos często sa awarie to wody brak ,to centralne ,a moze tak jest ze wysoko mieszkasz ,chociaz ja nie miałam takich problemow na 9 pietrze ,no ale to było 30 lat temu hi hi
Marysiu moj patrzył i mowi ze goi sie wszystko ,a patrząc w lusterku wyolbrzymiam ,ale tez odczuwam hi hi
Dziewczyny mieszkające na zachodzie pogoda paskudna zamiecie snieżne
Pozdrawiam wszystkie stokrotki

79,502

Dzień dobry

Mróz mniejszy, ale śnieg zaczął padać.

Dzisiaj córka już pojechała do chirurga zdjąć szwy z ręki.
Nie wiem czy zdejmą jej wszystkie, czy co drugi jeszcze zostawią,
bo przecież to bardzo duże cięcie było.
Być może zdejmą od razu wszystkie szwy, bo to już jest 3 tygodnie
od operacji.

Czekam na wnusię i drugą córkę.
Ciekawe jak minęła Zosi noc, czy nadal miała wymioty.

79,503

Pigwunia moje zwierzątka już najedzone, wydojone.
Ja też kawę wypiłam, śniadanie zjadłam, w piecu rozpaliłam i
pieczywo kupiłam.

Morawko ja mam to srebro koloidalne.
Wydałam niemal 50 złotych i sobie stoi, nie ma żadnych efektów.
Ja nie mam żadnych ran, odparzeń.
Mam tylko swędzenie i pieczenie okolic intymnych.
Chyba nie ma już w aptece takiej maści, której bym nie używała.
W dużym koszyczku aż się wysypują te maści, tyle tego mam.
Denerwuje mnie powiedzenie lekarza, że ja jestem w jego karierze
pierwszą taką pacjentką, u której nic nie pomaga.
On nie ma już na mnie żadnego pomysłu, bo co by nie zaproponował ja już to używałam.

79,504

Czytuniu oj zycie kobiety martwi sie o swoje dzieci małe duże pózniej o duże i wnuki
Faceci maja chyba lepiej ,bo musza sie tylko golić hi hi
Unas tez wiatr wieje i bedzie chyba padać ,mróz był mniejszy -10 hi hi
Pigwa wszystko jest potrzebne bo i dla nas kobiet dobre i dla facetow inaczej szuka pomocy u koleżanek hi hi

79,505

Czytuniu tez mam te swędzenia i wlasnie drapie pózniej czerwone i robia sie rany
Tez juz nie wiem co używać ,teraz smaruje tylko olejem kokosowym używałam i tez wszystko jest w domu
Sudocrem ,panaten ,Clotrimazolum GKS ,masc cynkową,linomag ,masc witaminowa,bepanthen ,octenisept,Deumavan ,Belcura emulsja,kora dębu ,tantum rosa,alantan plus ,alantan masc i krem ,puder alantan ,teraz olej kokosowy dexeryl ,woda utleniona ,spirytus cała gamą wszystkiego i co G.......

79,506

Nie mam takich kłopotów z prysznicem jak wy, bo prysznica nie mam.
Jest wanna i ona mi wystarcza.

Babo masz rację.
Ty musisz iść do pracy, by inni mogli być zdrowi.

Baśku mam i ja swoją mamę teraz 24 godziny na dobę.
Stary człowiek jest ciężki we współżyciu.
Moja lubi się we wszystko wtrącić.
Byle czym zastawiła by mi pokój i kuchnię.
Przynajmniej zawsze się myje , kiedy my jesteśmy przy obrządkach.
Sama daje sobie insulinę i bierze leki.
Sama przygotowuje sobie posiłki, oprócz obiadów.
Ale wciąż o czymś zapomina.
Potrafi również dać sobie przez pomyłkę dwa razy insulinę

79,507

Morawko droga chyba podajmy sobie ręce.
Mam dokładnie to co ty.
I też to wszystko już przetestowałam.
Ach my bidulki.

79,508

Morawko wcześniej przez jakiś miesiąc bardzo mi pomagała maść : PRURIGO L3
Ona nie jest taka droga.Jeśli jej nie używałaś wcześniej to kup.
Teraz mi nie pomaga, bo organizm już się przyzwyczaił.
Dobra jest również maść TRIVAGIN
Dla mnie również po kilku tygodniach już nie pomaga.
Ostatnio kupiłam intensywny balsam łagodzący swędzenie DEMSA TOPIC
Trochę pomaga, ale kosztował 38 złotych

79,509

U nas taki gęsty śnieg pada, że nic nie widać
na kilka metrów.

79,510

Miłego dnia bywalcom STOKROTKOWA smile

PIGWA napisał/a:

BASIA mogłaś do mnie przyjechać na kąpiele!
STRZAŁKO pewnie ze da się ją przejśc ,początek jest okropny dusiłam się,wolę analny!

Oj pocieszyłaś mnie, skoro dałam radę z gastro to i dam rade z kolonko smile

morawa napisał/a:

Azbi takie to srebro http://vitamarket.pl/p1071-Ag100-Srebro … itrow.html

Tak to właśnie to, dzisiaj zamówię sobie chyba dwie lub trzy butelki, bo muszę męża nacierać prawie całego,  niech będzie srebrzysty smile. Spróbuj może  Ci tez pomoże, u męża znaczna poprawa.

czytelniczka51 napisał/a:

Morawko ja mam to srebro koloidalne. Wydałam niemal 50 złotych i sobie stoi, nie ma żadnych efektów. Ja nie mam żadnych ran, odparzeń. Mam tylko swędzenie i pieczenie okolic intymnych.

Czytuniu próbowałaś tego sposobu z podmywaniem sie zakwaszona wodą z octem. Mam takie pieczenie i swędzenie jak ty, przy tym upławy i od razu dostaje zapalenia cewki moczowej i jak przeczytałam tu jak któraś dziewczyna radziła o wodzie z octem, więc zakwaszam wodę do podmywania octem jabłkowym i od kilku dni nie czuję tego swędzenia i pieczenia, a to srebro na uczulenie ma pomagać i rany jątrzące się na skórze, zamówię i postosujemy jeszcze jakiś czas to zobaczymy, jak na razie mężowi zaczęło przygasać, a też miał takie swędzące rany na skórze, bo zatruł się jakąś chemią w pracy.

Babastacha napisał/a:

Mam katar , boli mnie gardło i głowa - i tu paradoks,nie powinnam chodzić do pracy i zarażać pacjentów,ale muszę,bo pacjenci też chorzy i ktoś ich musi obsłużyć.Szkoda ich ,ale przychodni zamknąć nie można,jak personel chory.Bank można,sklep można a my musimy,nawet jak wszyscy zagrypieni.

. Niestety ci co niosą zdrowie, nie mogą pozwolić sobie na leżenie w łóżku, moja córka z gorączka chodzi do pracy, bo personelu i tak brakuje a tu część z nich poszła na L-4, a reszta nie może, bo szpital pełen pacjentów i tak biedulka chodzi. Powrotu do zdrowia  życzę smile

Ba-Cha napisał/a:

całkiem niedaleko mam Brata .. nikt do nas nie przychodzi ....   jak wychodzę na zakupy ... jak kogoś spotkam to zawsze mi się pytają o MAM ...ale nikt nie przyjdzie ...   tak do niej po prostu ...    na herbatkę smile
ludzie uciekają od starszych osób ... taka jest prawda smile

Brat chyba od czasu do czasu posiedzi z mamą, jak nie to tego wymagaj od niego. Taki sam ma obowiązek jak i ty względem mamy, sama nie dasz rady, w mojej dalszej rodzinie, z tym że tam mama była leżąca pomagała cała rodzina, mieli dyżury, ale jak trzeba było przebrać, podmyć czy obrócić to nikomu nie pozwalała tylko tej córce, z która była na co dzień, tez była wykończona psychicznie, bo nigdzie nie mogła się ruszyć. Tak to prawda, że na starość  traci się znajomych i nikt nie chce odwiedzić, ludzie nie lubią chorób , starości..aż przykro myśleć, bo nas to tez czeka kiedyś sad

strzała napisał/a:

Sandro, wiem, ze przecież wszystko można sprzedawać. Ale ja wiem, że nie wytrzymam 8 godzin stojąc, lub chodząc. Siedzieć 8 godzin też nie wskazane. Dlatego trudno znalezć coś odpowiedniego.
Kiedyś nie zwracałam na nic uwagi i mam teraz efekty w postaci ''zniszczonego'' kręgosłupa

Strzałko pamiętaj, że jak pójdziesz do pracy to inaczej twój organizm będzie reagował, szybciej będziesz wracać do formy, mam to wypróbowane, dlatego sama przerywałam zwolnienia lekarskie i prosiłam lekarza o podbicie gotowości do pracy. Czasami mówię, mam już dość i idę jak tylko się da na emeryturę, to mąż mi mówi, oj jak ty pójdziesz na emeryturę to z ciebie już nic nie będzie, zaraz znowu zacznie się ostre chorowanie, u mojej bratowej widzę to samo, jak siedzi w domu (nie pracuje zawodowo) to bardzo chora, czasami nie może się wyprostować, ale jak poszła do sklepu do pracy to odżyła i brat się śmiał, tobie trzeba się narobić abyś zdrowa była. A to wszystko dzieje się tak tylko dlatego, jak musisz to przełamujesz ból i idziesz powoli krok za krokiem, aż się że tak powiem rozchodzisz , a jak w domu jesteś to ból powoduje, że próbujesz nie ruszać się aby nie podrażniać, a wtedy ognisko bólowe jeszcze mocniej skupia się w jednym miejscu. Musisz uwierzyć w siebie, ze dasz radę. Ja często w pracy nie mogę przyjąć postawy pionowej (mam siedzącą pracę i to tak na bite 8 godzin), wstaję trzymając się biurka, później szafy, więc wszyscy śmieją się ze mnie, znowu wybieram się  na zwiady i dlatego tak się czaję, oni się śmieją, ja się śmieję i jakoś ten ból zaśmiewamy.
Chorutkim życzę zdrowia. Miłego dnia dla wszystkich smile

79,511

Czesc dziewczyny.

Babo no masz taki zawod od choroby i kto Cie ma zastąpić?  Nie ma chyba opcji.

Dziekuje za sniadanko, dobrze, ze masz czas by je postawić.

Pigwo...nie ma chyba czegos takiego, ze CITO.
Tzn jest, ale każdy to ma gdzieś.
Jestem do kontroli pooperacyjnej i powinnam miec teraz rezonans a nie w listopadzie.
Tym bardziej,  ze bylam u lekarza w klinice przyszpitalnej i nie bylo to skierowanie z zewnatrz.
Zadzwonie na oddzial i popytam czmoze lekarz to jakos przyspieszyć.

Strzalko tez nie wiem czy dam rade 12 godzin. Ale jak nie sprobuje, to się nie dowiem.
Lekarz mi powiedzial, ze jak nie dam rady pracować to mam isc na zwolnienie.
Tylko, ze nie zna kekarz przepisów i nie wie (nie msm pretensji), ze nie mam prawa do zwolnienia przez pierwsze trzy miesiące na zleceniu. A na umowę o pracę rzadko kto zatrudnia.

Ciekawa jestem czy jak bym miala umowe o pracę., to czy mialabym prawo do zwolnienia tak od razu?
A jeslu moj kregoslup nie wytrzyma, to chyba nie moge znow tak od razu isc na zasilek chorobowy?

Czytko no to czekamy na wiadomości co z corki ręką.

Morawko Ty z czytka jestescie ewenementami ale wspolczuje, bo wiem jak to drazni.

79,512 Ostatnio edytowany przez czytelniczka51 (2017-01-12 09:42:08)

Jakoś nie widać Wifki  Klaudynki  Mysti  Nanusi  Eli 
Lucynka chora, więc jej wybaczam.
Dziewczyny gdzie jesteście ?
Żółta kartka się należy.
Czerwona jest w pogotowiu.

https://thumbs.dreamstime.com/z/rka-pokazuje-t-czerwon-kartk-odizolowywajc-41005175.jpg

79,513

Czytko to samo wczoraj pomyslalam o dziewczynach.

O 6 rano na klatce zauwazylam bezdomnego czlowieka jak spal.
Ale czuc bylo, ze jest pijany, a jeszcze bardziej czuc bylo papierosy.
Bylo mi go szkoda, mysle niech sie wyspi. Ale o 7.30 nadal tam lezal.
Mysle sobie a jak podpali od papierosów czy firanki czy te chodniczki to bedzie teagedia. Dobrze, ze teraz nue pracuje,  to przeprowadzilam dzieci kolo niego i pojechaly do szkoly. Ale jak bym pracowała,  to corka by nie poszła.
A skad mam wiedzieć jak by zareagował, gdy się obudzi?
Zadzwonilam o 7,30 do strazy miejskiej. Przyjechali po godzinie i 10 minutach. No i tyle, ze powiedzieli mu, ze na sie zbierać.
Nie zaproponowali mu noclegowni ani nie spytali dlaczego tu spi.
A ja celowo dalam sie mu wyspać i nie dzwonilam by nie marzl. Mialam nadzieje, ze cos z nim porozmawiaja. A tu nic.

79,514

Sandra a w telewizji tak nagłaśniają, aby o każdym bezdomnym informować służby.
A tu przyjechali i odjechali.
Nie zaproponowali, gdzie ten pan może się schronić.

79,515

dzień dobry,
mam dzisiaj nerwa od samego rana, bo dostałam smsa rano, ze mam iść do pracy na inną fabrykę, niz wczoraj mi ustawili, w dodatku pół godziny wcześniej tam zaczynają, no więc nie było mowy żebym zdążyła
zadzwoniłam, a agencja do mnie, że czemu od razu nie zadzwoniłam, cholera, dzwoniłam 15 minut po smsie!
byłam w toalecie, potem w kuchni i nie słyszałam
mówię, że już nie zdążę bo ja tam idę ponad 40 minut, na tą drugą był zdążyła, miałam jeszcze czas, a oni do mnie, że  znaleźli już kogoś i że w takim razie mam dzisiaj wolne
no to się wkurzyłam
od razu, z nerwem, przejrzałam oferty pracy, wysłałam chyba 4 czy 5, a koło południa pójdę do innej agencji, no zwyczajnie cholera mnie wzięła
wiedziałam, że ta agencja do najlepszych nie należy, ale wkurzyli mnie
idę się teraz uspokoić, a potem dalej szukam pracy

Czytuniu, Sandro jeśli nic Wam nie pomaga spróbujcie myć te miejsca wodą z sodą, czasem odkwaszenie pomaga zwalczyć upierdliwe bakterie, które nie poddają się leczeniu, jak mam taki problem, to zawsze tak robię i działa

79,516

Witam wszystkie obecne i nieobecne stokrotki/tka.
Sypie śniegiem, jak bieluśko się zrobiło,brudny pozostał pod spodem.

Basiu jak masz dojścia do tych części , nie ma sprawy jestem gotowa zaczekać.

Babo dziękuję za smakowitości, są jajka i jak się nie mylę coś na mleku smile

Sandra napisał/a:

A ja celowo dalam sie mu wyspać i nie dzwonilam by nie marzl. Mialam nadzieje, ze cos z nim porozmawiaja. A tu nic.

To smutne że ludzie będąc w ciężkim okresie swojego życia materlialnego ,psychicznego....
                             są uwazani  nie za ludzi.
Raczej służby porządkowe są bardziej nastawione na parkingi ...tam kasa.
                                       https://s5.postimg.org/sw9gj3t3b/584d0a94f41e43a265776a85cea13bd7b8255043.png

79,517

Ivko miejsca intymne umyje hihi nawet i woda z solą jak bedzie trzeba. Ale to Morawka moze by jej pomoglo? W jazdym razie napisz ile ten soli nalezy dac?
Chociaz jak Morawka ma rany  to chyba by poskoczyla pod niebiosa.

A tak a propos...nie lubie zalatwiania spraw poważnych sms. Ty nie masz telefonu na glowie by kazdegi sms czytac.
Ja telefon mam wyciszony przewaznie. Chodzi tylko wibracja. A na sms mam bardzo cichutko ustawione i nigdy nie slysze.
I tez bym nie slyszala nigdy takiego sms w sprawie pracy, zwlaszcza ze rano nie kezysz na tekefonie tylko raczej sie szykujesz w lazience.

Czytko u nas dzis juz nie ma mrozu, ale wczoraj jeszcze był.
Ale to nie istotne.
Nie dzwonilam na pogotowie, bo wiedzialam, ze ten człowiek po prostu spi. Nial pezy sobie rozne zakupy, nawet kubek miał.
Ale panowie go nie sprawdzili, nawet nie spytali i cokolwiek.
A może ten człowiek byc np zaginiony, chory z zanikiem pamięci, a kize poszukiwany pezez policje?
Ile osób ginie, bo traca pamięć i rodzina czeka.
Jak ty mozna liczyc na pomoc.

Jedyne wytłumaczenie, ze panowie go juz znaja z innych klatek.

Nie miakam sumienia go wygodnic i z nadzieja na ich pomoc zadzwonilam wlasnie do strazy.

79,518

czytelniczka51 napisał/a:

Jakoś nie widać Wifki  Klaudynki  Mysti  Nanusi  Eli 
Lucynka chora, więc jej wybaczam.
Dziewczyny gdzie jesteście ?
Żółta kartka się należy.
Czerwona jest w pogotowiu.

hii Czytka ... czerwona kartka ??   albo zdrowy kop ???  ...   wybierajcie ....
Wifka
tylko nie pisz ,że masz zepsuty komp smile

Azbi nie zaciągnę Brata  do nas ...  nie ma takiej opcji ...
jutro chyba będę u niego i Bratowej ... zapytam znowu ??? lol  ale znam odpowiedź z góry ...

ostatnio lekarz znowu mi przepisał 2 listki leku na pamięć  dla MAM   a prosiłam o duże opakowanie 60 tbl.
simvasterol ( na cholesterol ) - lek który jest za darmo dla seniorów - wypisał mi na 100 %
i paski do pobierania krwi na 100 %    wrrrr
dzisiaj próbowałam rano się dodzwonić .... nie ma szans bo wiecznie zajęte ...
teraz bez problemu się dodzwoniłam ... pani rejestratorka powiedziała,żebym uzbroiła się w cierpliwość ..
jutro spróbowała ...  bo jest 2 i pół lekarza ...  lol

79,519

Marysia zaraz napiszę  ..

79,520 Ostatnio edytowany przez sandra.sandra (2017-01-12 10:26:12)

Marysiu....no wlasnie sie zastanawiam, czy nie poruszyc tego tematu i nie napisać maila albo zadzwonić z zapytaniem o procedury. 
Podalam juz wczesniej moje imie i nazwisko. Ale zla jestem, bo jazdy z nas moze kiedys znaleźć sie w sytuacji jak ten pan. Przeciez nie wiemy, czy to z wyboru czy z bezradności.  A ze byl po alkohlolu...alkohol jest dla ludzi. Nie byl jakos zalany, nie nabrudzil na klatce.

Basiu...a zeby z bratem nie bylo tak, ze beda gadac, ze Ty z nia mieszkasz, to musisz sie opiekowac.

Moj brat mojej mamy tez tak mówił.  Mieszkasz,  zostaniesz po śmierci na tym mieszkaniu to sie opiekuj.
Jeszcze uważał,  ze dziadkowie powinni mu placic pieniadze, gdyz jest zameldowany, a nie korzysta (mieszka u konkubiny).

79,521 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2017-01-12 10:28:59)

Marysia firma Durasan     tel. 22- 734 34 35

kabina nazywa się : SARDYNIA prawa  ( przynajmniej ja taką mam smile)

wpisz sobie w wujka G - tą firmę ...
mam tu jeszcze  jakieś 2 numery  ale to chyba do LM w Tychach .. bo tam kupowaliśmy smile

79,522

sandra.sandra napisał/a:

Ivko miejsca intymne umyje hihi nawet i woda z solą jak bedzie trzeba. Ale to Morawka moze by jej pomoglo? W jazdym razie napisz ile ten soli nalezy dac?
Chociaz jak Morawka ma rany  to chyba by poskoczyla pod niebiosa.

A tak a propos...nie lubie zalatwiania spraw poważnych sms. Ty nie masz telefonu na glowie by kazdegi sms czytac.
Ja telefon mam wyciszony przewaznie. Chodzi tylko wibracja. A na sms mam bardzo cichutko ustawione i nigdy nie slysze.
I tez bym nie slyszala nigdy takiego sms w sprawie pracy, zwlaszcza ze rano nie kezysz na tekefonie tylko raczej sie szykujesz w lazience.

Przepraszam, czytałam na szybko i źle spojrzałam kto napisał o tym problemie. A chodzi o wodę z sodą a nie z solą!
No niestety agencje tak robią czasami ale też uważam że przeginają. I tak chciałam potraktować tą pracę przejściowo i poszukać czegoś stałego. Po prostu teraz przyspieszam działanie.

79,523

sandra.sandra napisał/a:

Basiu...a zeby z bratem nie bylo tak, ze beda gadac, ze Ty z nia mieszkasz, to musisz sie opiekowac.
.

hii Sandra trafnie to określiłaś .... no bo tak jest sama prawda  lol

stare mieszkanie wykupił sobie SYN - ona tylko swym podpisem umożliwiła  to smile

79,524

Basiu...Syn MAM?

No tak.to jest. Historie sa podobne.

Strzalko i inne dziewczyny...my mamy ferie juz od nowego tygodnia i juz sa wystawione oceny.
Czy skoro u Was sa ferie pozniej to czy oceny tez sa wystawione pozniej? Czy teraz?

Ivko nie musisz przepraszac, bo nie ma za co. Ale fakt faktem ze pomyliłam sól z soda hihi.
Ile jej sypiesz ?

79,525

sandra.sandra napisał/a:

Ivko nie musisz przepraszac, bo nie ma za co. Ale fakt faktem ze pomyliłam sól z soda hihi.
Ile jej sypiesz ?

Hiiii nie pomylilam sody z solą, pomylilam adresatki posta hihi
Biorę zazwyczaj łyżkę sody na szklankę wody. Czasem jak mam bardzo upierdliwy problem to najpierw myje mydłem antybakteryjnym a potem takie osłabione bakterie traktuje roztworem sody
Pomaga nawet jak się zrobią stany ropne.

79,526 Ostatnio edytowany przez gochnia (2017-01-12 13:26:20)

Hej!
Podpisuję listę obecności, kartek nie przyjmuję.
U nas sniezyca była wczoraj ok. 15. Powrót z pracy zajął mi godzinę zamiast 10min. Jazda 10km/h w wlk. korkach- paraliż komunikacyjny.
Dzis chlapa, 2 na plusie.
Dziś mam kolędę i aby zdążyć muszę sie wyrwać z pracy pol godz. wcześniej.
Zaczyna ksiądz od konca, czyli od nas.
Bacha- mam zwyczaj po kąpieli zbierac zawsze wlosy z kratki kwadratowo- sciekowej.
Sandra- oceny do 10.01 wystawione. Teraz pracują na 2. półrocze, mimo że ferie od 13.02.
To juz są trzy osobki poszukujace pracy-oby z sukcesem- powodzenia.

79,527 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2017-01-12 13:35:44)

Gochnia napisał/a:

To juz są trzy osobki poszukujace pracy-oby z sukcesem- powodzenia.

No ,ja też hihihihi już mi się coś tam coś tam klaruje,mam dzisiaj  rozmowę.

Potrzebuję podpowiedzi.
Jak odszukać osobę (byłą) na netkobietach która chyba już nie pisze tutaj.?
   Tzn.próbowałam juz  ale nie wiem gdzie i co.
    Resztę wyjaśnię jak dojdę co celu.
a teraz SPADAM bo nadeszła i na mnie kolej na wizytę lek.

79,528

Czytko z Morawką- z tej waszej listy roznorakich maści, uzywalam tylko Clotrimazol. Raczej nie imają się mnie tego typu przypadłości.
Dziewczyny- chłopak, kupilam pilkę do fitnessu, wielką na 65cm w obwodzie, do wagi 100kg- łapię się hi, hi. No i zamierzam bujac się na niej, relaksowac się, a raczej kręgosłup. Nadmuchalam "toto" z trudem i stwierdzilam, ze cos za mala ta "piła." Sprawdzilam w internecie, ze są jeszcze wieksze. Kurna, szkoda, byly tylko te, a juz nie zwrócę. Corka się cieszy, a ja nie bardzo. Przeciez tych wymiarów nie widac golym okiem, dopiero po nadmuchaniu buuu...Zawsze chcialam mieć taką piłkę, bo jak mialam karnet do fitness klubu, to uwielbialam zajecia z pilką.

79,529

Jesli była na którejś z kafejek, to napisz tam, moze z kims zapoznala się bliżej, wymienila numerami tel. No i ma się rozumieć, wyslij mail, choc nie wydaje mi się, by odczytala. Niektorzy kończą swą historię z Net.., gdy np. rozwiazą swoj problem, wiecej nie zagladają, albo zawiedli się, czy znalezli inne forum.

79,530

hey witajcie .... byłam na zakupach
źle się chodzi ... bo na chodnikach breja taka pośniegowa ...
ulice czarne ...   z parapetów kapie ... kap ...kap

Sandra mój Syn wykupił ...

Marysia na górze na ogólnej stronie jest funkcja :szukaj
wpisz nick  i powinno wyjść smile

Gocha też przeciEEE zbieram włosy ..  na sitku zostają
a jak był klik ... niby wszystko spływało ....  niby bo od czasu do czasu używałam żelu do łazienek ...

pozdrawiam resztę Mych ....

79,531

Hej babeczki.

Basiu...to pisz Syncioooo to bede wiwdziala, ze Twoj.
Dobrze, ze ma chlopak ten swoj wlasny kąt.

Marysiu...mozesz tylko napisac maila wchodzac na  nick tej osoby, albo faktycznie w tamtym wątku napisać do kogos czy ktoś ma kontakt.

Gochnia szkoda, ze daleko mieszkasz to bym wzięła te pile od Ciebie hihi. No chyba ze mega droga. Ale w stówie sie mieszcze.

Mam jutro "dogrywke" z pracodawca, bo musze uwzglednic szczegoly finansowe.
Na razie wiem tyle, ze 3/4 etatu na prawdziwej umowie  z uwzglednieniem orzeczenia  (chyba). To nie beda wielkie zarobki, ale musze trzymac sie pewnych ograniczeń.

Czy ktoras moze napisac jakie "straty" bede miala z powodu niepelnego etatu? Chodzi mi o urlopy, bezrobocie, chorobowe...

79,532 Ostatnio edytowany przez wifa (2017-01-12 15:41:04)

Hej dziewczyny

Kartki nie przyjmuję, bo musiałyście mnie dogonić w klikaniu.
Jakoś nie mam ochoty pisać, a poza tym nie mogę się wcisnąć w temat,
bo broszkę mam zdrową.
Raz miałam tylko problemy ze skórą, uczulenie od winobluszczu,
ale to całe lato spędziłam u dermatologów.

Sandra
         życzę powodzenia.
Sandro poczytaj dotyczy urlopu.
http://www.gratka.pl/pracuje/artykul/il … id,tm.html

Lucynko
       a Tobie zdrówka.

Ivko, Strzałko
       powodzenia w szukaniu pracy.

Marto
       masz już ciepełko?

Babo
       byłabym niezadowolona, jakby pielęgniarka była chora.
Od wszystkich łapię, mam brak odporności.

Gochnia
       nie zazdroszczę tej roboty w zimnym.

Klaudynko
      hallloo tutaj pyra lol , brakuje Twoich wierszy.

Załatwiłam wczasy na maj i z trzyosobowej ekipy zrobiła się ośmioosobowa, tyle przez jeden dzień doszlusowało dziewczyn.

Co do pogody, mam podobną do waszej.

79,533

Hi hi wróciłam od kardiologa serduszko bije równomiernie ,leki dobre stabilizują hi hi
Pani musi sie leczyc na nerwy ,proszę zgłosić sie do specjalisty dopiero do mnie na wizyty
Proszę isc do hirurga kolonoskopia konieczna ,brac żelazo do rodzinnej
Cukier za duzy 105 tez do diabetologa ,
Recepta na leki stałe i dodał na nerwy coaxil ,ja brałam go 6 lat ,widocznie wyczytał w kartach szpitalnych
Bardzo dobry lekarz ,ale ja nie lubię chodzić po lekarzach cała chodze ,także jak wchodzę to widać stres

79,534

Wifka .... fanzolisz i tyle ....  smile

Morawko i co będziesz ten coaxil zażywać ???

Sandra ja z MAM mamy mieszkanko 2-pokojowe
a Syncio też  2 -pokojowe tylko metrażowo większe .... oba ze sprzedaży starego mieszkania  smile

79,535 Ostatnio edytowany przez wifa (2017-01-12 18:03:29)

morawa napisał/a:

Cukier za duzy 105 tez do diabetologa ,

Morawko
         mam przeszło 120 i nawet przez myśl nie przyjdzie iść do lekarza.
Cukier można regulować jedzeniem.

Basiu
         sprzedając jedno duże mieliście  kasę na dwa małe.
U nas taka transakcja nie przeszłaby.
Moja siostra sprzedała dom, ogród, warsztat i kupiła mieszkanie w szeregowcu w stanie surowym.
Zostało jej niewiele kasy.

79,536

Wifa napisał/a:

Marto masz już ciepełko?

Kaloryfery wreszcie normalnie grzeją.Mieszkanie już się nagrzało ,można funkcjonować. smile

79,537

Jesuuuu...kartkami walą po oczach tongue wink

Jestem, żyję..choć ledwo wink

Wiecznie w biegu.

Wczoraj srana byłam w przychodni zamówić sobie receptę na stałe leki. Mam jeszcze w zapasie, ale jak wyjadę, to na wyjeździe może mi zbraknąć.
Prosto stamtąd do taty, potem do siebie.
Małe zakupy i przy okazji RTG zębów musiałam zrobić.
Jak porusza się busami po takim obszarze, to zeszło mi od 8:00 do 12:00.
Szybki obiad, bo na 15;30 umówiona byłam z koleżankami, gdzie też busem musiałam dojechać prawie 50 minut.
Byłyśmy we francuskiej knajpce korzystając z "Festiwalu Smaków".
Jak wróciłam do domu, to padnięta byłam, przed 22 poszłam spać.
Dziś też od rana- wizyta z córką w poradni (w innym mieście), powrót, zakupy (kupiłyśmy dla obydwu buty), obiad na mieście i też tak zeszło.
Jutro odbiór recepty po drodze do dentysty.
Na niedzielę proszona wizyta u ex-teściowej. Akurat dzień babci zaliczymy z córką, bo ona wnuczką dla teściowej, a oprócz tego mieszka tam mama mojej teściowej, czyli babcia dla mnie.

79,538 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2017-01-12 19:03:55)

'

79,539 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2017-01-12 20:49:34)

Morawko też uważam,że masz cukier troszkę podwyższony ...
ale NIE ! żeby leczyć go u diabetologa .... smile
masz już wprawę ..... co do diety Bobaska
wiesz ... z czego rośnie cukier .... więc bez problemu zmienisz dietę dla WAS obojga smile

Wifka tak lol z jednego mieszkania mamy DWA    = zyskaliśmy 20 m więcej ... ( razem licząc )
moje było taniutkie ... tylko do generalnego remontu ....
nie pamiętasz mojego 4-ro miesięcznego remontu ...  wprowadziłyśmy się do surowych ścian  ...

79,540

Morawko serce w porządku, czyli będziesz żyć długo i szczęśliwie.
U starszych osób taki cukier jak u ciebie to normalność.
A coaxil bierz jak najbardziej.
On jak nie pomoże to i nie zaszkodzi.
Bardzo delikatny lek.
Ty go brałaś 6 lat ?
I pomagał ci ? Nie wierzę.

79,541

Baśku syn za to mieszkanie w TBSach pewnie drogo płaci czynsz ?
Z męża rodziny tacy młodzi sobie kupili w TBSach.
Ale bardzo drogo mają opłaty miesięczne.

79,542

Mysti wczorajszy i dzisiejszy dzień miałaś wypełniony po brzegi.
Ile czasu jeszcze będziesz w kraju ?

Wifciu nie rozmawiamy tylko o broszkach.
Czy ty trochę wychodzisz na dwór ?

Córka ma już zdjęte szwy.
Żadnej rehabilitacji, bo można coś uszkodzić, a nie pomóc.
Lekarz powiedział, że ręka nie nadaje się do ćwiczeń, bo jeszcze za delikatna.
Córka ma rękę oszczędzać.
On nie sądzi, aby rehabilitacja coś jeszcze polepszyła.
Należy się cieszyć tym co jest.

79,543 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2017-01-12 20:50:08)

Czytka ja i tak podziwiam Córcie, że przez ten rok dzieckiem się zajmowała
ile Adelka miała ??? 3 miesiące ???   powoli dojdzie do sprawności smile

79,544

Siemka.

Wiecie co, jestem szczęściarą smile
Kolejny raz wygrałam dzisiaj 2 bilety do kina smile))
Ostatnim razem wzięłam ze sobą siostrę, bo mąż się rozchorował, ale teraz pójdziemy razem

sandra.sandra napisał/a:

Strzalko i inne dziewczyny...my mamy ferie już od nowego tygodnia i już są wystawione oceny.
Czy skoro u Was są ferie pozniej to czy oceny tez sa wystawione pozniej? Czy teraz?

U mojej córki w gimnazjum już wystawiają oceny długopisem.
A u syna w podstawówce na razie ołówkiem, bo u nich półrocze kończy się dopiero 27 stycznia.

Azbi kiedyś próbowałam oswoić się z bólem i pracowałam nadal.
Wtedy jeszcze nie wiedziałam, że to siada mi kręgosłup.
Więc nadal dzwigałam, ale miałam problemy nawet z podnoszeniem rąk do góry.
Bolało cały czas, ale pracowałam.
W końcu jednego dnia przyszłam do pracy i po dwóch godzinach poprosiłam, żeby mnie puścili do domu, bo już miałam problem z chodzeniem.
Wróciłam do domu i przez dwa ponad pół miesiąca prawie wcale nie chodziłam na nogach, jedynie do wc.
Na zwolnieniu wtedy 2 miesiące.
Potem wróciłam do tej pracy i harówa od nowa, bo nie miałam wtedy jeszcze rezonansu, a doktor robiła mi serię badań, bo jeszcze nie była pewna, że to kręgosłup.

Gochnia, piłkę dobiera się nie tylko wagowo, ale do wzrostu.
Czyli piłka 65 cm jest dla osób o wzroście: 166-175cm.
Ponadto, po napompowaniu piłki warto sprawdzić, czy siedząc na niej kąt między udem a podudziem wynosi 90 stopni.
Także kąt między udami a tułowiem powinien być nie mniejszy niż 90 stopni.

Czytko, powolutku, powolutku i będzie dobrze.

Wifciu, ja o broszkach nie piszę.

Pozdrawiam wszystkich smile

79,545

Czytko
       zażartowałam, nie miałam ochoty pisać.
Na dwór nie wychodzę jest za ostre powietrze.
Może dzięki temu jeszcze nie zachorowałam,
jak potrzebuję to pikny mnie zawozi i przywozi.
      Przyzwyczaiłam sie do takiego trybu życia zimą,
często wpadają koleżanki na kawkę.

Basiu
      moja siostra kupiła w stanie surowym zamkniętym.

Mystko
      używaj życia, bo kiedy, jak nie teraz. big_smile

Marto
      to jesteśmy spokojne, że nie zamarzniesz.

79,546

kurka blada,
napisali mi że jutro do pracy, ok
ale dwa weekendy robiłam piątek, sobota, niedziela (tak, tak, ten noworoczny weekend też) po 10-12 godzin i zapytałam, czy ten weekend mogę mieć wolny, usłyszałam, że absolutnie nie
kutfa nie zapisywałam się do tej agencji jako pracownik weekendowy!
w tygodniu dzień lub dwa ale weekend cały
no niech to szlag!

79,547

ivoryvette napisał/a:

kutfa nie zapisywałam się do tej agencji jako pracownik weekendowy!

Ivko
     a nie możesz zmienić agencji.

79,548

wifa napisał/a:

Ivko
     a nie możesz zmienić agencji.

teoretycznie mogę, tylko nie chcę tak skakać z agencji do agencji, poza tym liczyłam, że w tej fabryce złapię kontrakt więc jakoś się chwilę przemęczę, potem zobaczymy
w tej fabryce jest system taki, że co drugi weekend jest wolny, maż ma każdy wolny więc będziemy się mijać czasem ale co tam smile
byłoby fajnie znaleźć coś z wolnymi weekendami, niestety na tym terenie to trudne

79,549 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2017-01-12 20:56:48)

Czołem wieczorem

Ivory-- rozumiem Twoją wściekłość. Najpierw numer ze zmianą miejsca pracy, tak nagle, a teraz te weekendy.
Przypomina mi to moją pracę w sklepie, w Pl. Tam też nieraz w ostatniej chwili dowiadywałam się, ze mam jechać na inny sklep, albo np przyjeżdżałam na rano (przed 6), okazywało się, ze szef popieprzył grafiki i było nas za dużo na zmianie, więc kazał jednej jechać do domu- wziąć wolne (!) albo przyjechać na popołudniową zmianę.
Kiedyś w ciągu pół roku miałam tylko jedną niedzielę wolną. Na mój protest zauważył, ze przecież w tygodniu miałam tyyyyle wolnych dni.
Często pracowałam np w wigilię, czy sylwestra na popołudniu, bo "ja sobie dam radę przy zwiększonym ruchu".
Tam wymyśliłam jedną z podstawowych zasad pracy "Zrób się głupim, będziesz mieć dobrze".

Czytko-- za tydzień w czwartek wyjeżdżam sad

Strzałko-- gratulejszyn wygranej smile

Takie buty kupiłam sobie.
Koniec sezonu ,więc przecenione ze 199 na 99 zł.

http://imgup.pl/di/P7T2/wp-20170112-19-11-54-pro.jpg

79,550

Wifka a ja o broszkach czytam hi hi ....   wpisy Morawki są jedyne w swoim rodzaju  lol

poskracałam moje wypowiedzi ... bo potem zawsze mam do siebie pretensje,że za dużo piszę o sobie
nie wiadomo kto nas podczytuje smile

Ivory zdradź tak ciut ...co to za praca  ??? jaki rodzaj ??

Wifka mieszkanie w mojej Pipidówie  to wiadomo,że tańsze ...
zależy od ulicy - osiedla  itp.
budowane też są takie nowe developerskie całe osiedla ...
niektóre tańsze .... a i przekręt w mieście też chyba jest ...
ponoć ludzie po wpłacali kupe szmalu ... a developer się zwinął ...   tam miały być  apartamenty po 500 tys .. i droższe

79,551

Misty fajne te kozaczki lol w moim typie
w którym sklepie ????

79,552 Ostatnio edytowany przez Nanusia (2017-01-12 21:46:44)

Witam Stokrotki

Miałam ostatnio wyjazdowe dni,a wieczorem mieszkałam.

Mysti
Fajne te buty dla młodej,jak Ty i na mróz.
Ja ciągle latam w jesiennych połbutach.
Po co ja mam zimowe ?

Wifa

Zależy w jakiej dzielnicy się sprzedaje.
Za dom na Sołaczu albo bliskim Grunwaldzie ,mozna kupić nawet 3-4 domy właśnie na PLEWISKACH,czy w innych dzielnicach.
To samo jest z mieszkaniami i działkami.
Liczy sie połozenie.

Morawko

Ten lekarz postawił taka sama diagnozę ,jak ja.
Twoje choroby ,to biorą się z psychiki.
Jak opanujesz nerwy ,to i zdrowsza będziesz.

Strzałko
Gratuluję biletów i że nareszcie pójdziesz z mężem.

Sandro

Wszystkie służby doskonale znają wszystkich tzw. nieprzystosowanych.
Obcego by zabrali ,a z tym pewnie wiedzieli,ze to normalka.

Resztę Stokrotek pozdrawiam.

79,553

Ba-Cha napisał/a:

Ivory zdradź tak ciut ...co to za praca  ??? jaki rodzaj ??

praca przy owocach, pakowanie

dzisiaj wrzucili mi ulotkę z różnymi jedno- i kilku- dniowymi wyjazdami
właśnie namawiam męża na jeden z nich (a może nawet na dwa?)
oba do Londynu, jedno to zwiedzanie muzeów, a drugie to tylko wyjazd i organizuje się czas wg własnych upodobań i chciałabym wtedy zobaczyć Sea Life London Aquarium i London Eye
musimy jeszcze w przyszłym tygodniu dogadać sprawy w Polsce i będzie można rezerwować wyjazd

79,554

Ba-Cha napisał/a:

Misty fajne te kozaczki lol w moim typie
w którym sklepie ????

Nie wiem, jak się nazywa tongue  ale i tak nic by Ci to (chyba) nie dało, bo to u mnie w mieście taki nie-firmowy.

79,555

Ivko
         być w Anglii i nie zwiedzić Londynu, jedź.
Ivko
         rozumiem, zechcesz pracy stałej.

Nanusia
         moja siostra mieszkała koło Malwowej.

Basiu
        za mieszkanie w stanie deweloperskim zapłaciła przeszło 400 tysięcy
i to nie w Poznaniu, a sypialni Poznania.

Mystko
        fajne kozaczki, superowe.
Ja tak, jak Nanusia zastanawiam sie po co kupuję rzeczy zimowe.

Basiu
        ja też czytam o broszkach i współczuję,
bo jak dotychczas nie mam problemów, ale kto wie.

79,556 Ostatnio edytowany przez Nanusia (2017-01-12 21:58:23)

Wifa

No to pochwal się gdzie wasza silna grupa jedzie w maju.
Proszę o dokładną informację: gdzie ,z jakim biurem i za ile.
Bo jak znam życie ,to bedzie to wyjazd zorganizowany.

na weekend mam zajęcie.Przymierzanie ok 20 par spodni.

Ivette

U nas też już coraz więcej prac,gdzie nie ma wszystkich weekendów wolnych.
I moje dzieciaki i Basi ,pracują o różnych porach dnia i nocy i w różne dni.
Wy chyba mieszkacie w Anglii ?
To nie lepiej samemu sie wybrać i zobaczyć ,co się chce ,bez wycieczki ?
Na wiosnę ,to tym autobusem specjalnym zwiedzicie cały Londyn.
Bo teraz to trochę pogoda nie sprzyja jeździe na takim tarasie widokowym.

Moja wnuczka ma iść do żłobka,bo synowa wraca do pracy,a druga babcia nie jest teraz na siłach,na takiego malucha.
Ale co da żłobek,jak np. oboje będą w pracy w nocy.

79,557

CZYTUNIA czy naprawdę nie chcesz wypróbować metody z octem?
ja przechodziłam to samo,teraz mam boski spokój!
AZBI namów CZYTUNIĘ na to leczenie
wystarczy na początek co dzień przez tydzień,potem raz w tygodniu a potem profilaktycznie raz w miesiącu

wez stary dzbanek albo słoik wlej trochę octu +woda ,siądz na sedesie i zrób podmywanie,żadna filozofia a po co tyle się męczyć

79,558

CZYTKO ja coaxil biorę ponad 10 lat,to najlepszy dla mnie lek
teraz go nadużywam,może słabiej działa po tylu latach?
pasowała mi kiedyś alventa,po jakimś czasie przestała,trafiłam na dupka lekarza,powinien mi zwiększyć dawkę

79,559 Ostatnio edytowany przez ivoryvette (2017-01-12 23:30:39)

Wifko,Nanusiu
byiśmy już w Londynie, niestety ze znajomymi z dwójką dzieci (7 i 5 lat) i cały wyjazd był podporządkowany dzieciom, co zrozumiałe, ale przez to zwiedzanie było mocno ograniczone
taki jednodniowy wyjazd, a właściwie tylko transport do i z Londynu, gdy nikt i nic nas nie goni, oprócz godziny odjazdu, a autokar staje tuż przy miejscu, które chcemy zobaczyć, to marzenie, w dodatku za niewielkie pieniądze, taniej niż pociągiem, czy autobusem
jeden wyjazd jest w drugiej połowie marca, a drugi pierwszego kwietnia
a zwiedzać i tak będziemy sami, bo jesteśmy pod tym względem dziwolągami hihi

79,560 Ostatnio edytowany przez wifa (2017-01-12 23:16:30)

Nanusia napisał/a:

Wifa
No to pochwal się gdzie wasza silna grupa jedzie w maju.

Nanusiu
        możliwości są małe, bo mało wczasów z wylotem z Poznania.
Lecimy na tydzień  na Kretę z Biurem Neckermann.
Są to wczasy, ale mamy zamiar wypożyczyć samochód, aby pozwiedzać.
Koszt na jedną osobę ca 2000 zł + koszty wynajmu itd.
        Leci pikny, moja koleżanka, synówka z Selenką
i jej koleżanka z dwójką dzieci.
Spytaj hihihi jeszcze o hotel  smile. Jutro odpowiem.

Ivko
          namów męża.

Dobranoc dziewczyny.

Posty [ 79,496 do 79,560 z 102,609 ]

Strony Poprzednia 1 1,222 1,223 1,224 1,225 1,226 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024