STOKROTKA-CAFE - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Strony Poprzednia 1 1,219 1,220 1,221 1,222 1,223 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 79,301 do 79,365 z 102,609 ]

79,301 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2017-01-08 14:33:18)

Odp: STOKROTKA-CAFE

Dzień doberek wszystkim.

To zacznę od aury hihi taką własnie lubię...
Mróz i skrzypi pod butami,wróciłam już z kościoła i przewietrzyłam swoje ''fiutejko''
    Można i 2x w roku co by się mole do niego nie dobrały   smile

Strzałeczko dla Ciebie pozdrowionka... masz jakąś awarię sprzętu tak?
  Oglądałam program Twoja Twarz Brzmi Znajomo'' i od razu pomyślałam o Tobie :

Jakże pięknie jej to wyszło,poradziła sobie znakomicie !   smile
Do posłuchania...           

Iwory też czekam w kolejce po przepis .......

Pozdrawiam  całą łączkę ... http://img6.demotywatoryfb.pl//uploads/201012/1291325893_by_Crunchipsss_600.jpg

Mysti wklejki  fajowe lol   szczególnie ten kocurek smile

79,302 Ostatnio edytowany przez sandra.sandra (2017-01-08 16:10:37)

Marysiu
A co Strzalka ma wspólnego z tym programem?

Futerko bez moli  fiu fiu

Witaj Anusiu.
To niezle skrzypi i mrozi u Ciebie.  Pewnie widoki tez masz piękne.
A Karolcia była na sniegu?

79,303

Twoja twarz brzmi znajomo- to jeden z moich ulubionych programów.
Teraz akurat skończyła się kolejna edycja i są powtórki. Oglądałam wczoraj wieczorem

Bardzo mi się spodobał Kuba Wilk jako Bono.
Na koniec wyznał, ze ma problemy ze słuchem. Aż się wierzyć nie chce, słysząc jak śpiewa.

A ja nie wytrzymałam dzisiaj i wybrałam się w końcu na giełdę. I tak, jak przypuszczałam- pustki.
Firanek nie było sad za to kupiłam czapki dla siebie i córki. Chcieli się "pozbyć", więc po 10 zł sprzedawali.
Syn był, już pojechał, bo jeszcze się z kuzynem umówił.
W czasie obiadowym córka "przytargała" też koleżankę. Dobrze, że miałam dosyć duże filety z kurczaka rozmrożone, pociachałam na mniejsze i sporo kotlecików wyszło. Dostrugałam ziemniaki i wszyscy się najedli wink

79,304

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/15940642_1387498501292489_7953356508677343436_n.jpg?oh=9594a0c97a19792fae0d74f865f33a69&oe=58D88805

79,305

Witam!Powrot do cywilizacji całkiem, całkiem. Nie bylo az tak źle. Ale czarna droga zaczela się w polowie trasy.
Zrobilam "chinczyka" na obiad, byle szybko i zabralam się za odśnieżanie posesji. Reszta jutro, bo zmarzlam.
Mysti- ciekawa wklejka. Jak bylam w lutym w Moskwie, to Rosjanie zajadali na ulicy lody- dla mnie szok, a dla nich normalne zachowanie. My zmarzluchy, oni zahartowani w boju.
Czytka-zaległe wielkie gratulacje ode mnie. Opisuj dalej co sie dzieje obok Ciebie, bo ciekawisz mnie.
Wifka- kulig superowy, z kocem welnianym i kozuchem bylo mi cieplo. Krzyczelismy wszyscy do kierowcy szybciej, ale nas nie posłuchał. A z corka smialysmy się, ze fajną pracę mają panowie. Relaks wskazany, urozmaicenie podczas monotonnej roboty.
U nas zaraz sezon sie zacznie i będzie trwalo koszenie. A ile czasu zajmie tego nikt nie wie. Uzaleznione jest to od aury- do miesiąca kombajn w polu po lodzie i wodzie hi.

79,306 Ostatnio edytowany przez gochnia (2017-01-08 17:44:08)

A oto nasz kulig. Szeryf- zdolniacha, kanapy stare przerobil, podnozek tez jest, wiec o wygody zadbał. Z przodu kiepskie miejsca, bo sypie snieg spod gasienic. A w środku miejsca dla vipów hi.
U nas bylo i jest ok. -6-7°. Ale jak czytam o waszych temperaturach, to wlosy mi się jeżą. Jak dajecie radę?
http://images84.fotosik.pl/277/747c11c6ba140f0egen.jpg
Idę na herbatę z cytryną i maliną. Ktoś chętny?

79,307

gochnia napisał/a:

Jak bylam w lutym w Moskwie, to Rosjanie zajadali na ulicy lody- dla mnie szok, a dla nich normalne zachowanie. My zmarzluchy, oni zahartowani w boju.

Zazdraszczam zwiedzenia Moskwy. Odśnieżania nie zazdraszczam wink
Pamiętam, jak byłam w październiku we Włoszech (Turyn), było około +10 do + 15 stopni. Ja śmigałam w lekkiej kurteczce, pod nią t-shirt. Włosi natomiast opatuleni w grube kurtki, szale, rękawiczki itp

79,308

Witam wieczorkiem, Gochnia fajny kuligowy zaprzęg, jak szybko ten rumak pomykał?  Ma się rozumieć, że jechałaś w środku,  a kto jechał na końcu?
Mysti Włosi to zmarzluchy smile. ale to kwestia przyzwyczajenia. U mnie nie dopuszczamy wyższej temp. w domu jak +21, jak jest wyższa to zaczyna się jęczenie, o matko ale gorąco smile. Koleżanka natomiast mówi, ale masz tu zimno, jak możesz tak mieszkać, ale ja jak do niej pójdę to u niej +26, i wtedy ja jęczę, o matko otwórz choć okno smile
Ivory jak już zdradzisz przepis na rybę po grecku to zdradź też co to za kiełbaska "palcówka" i jak ja się robi, gdzie dojrzewa?
Anusia to chyba pierwszy raz tak jest że w BB jest zimniej niż po tych wsiach okalających, ja miałam tylko -25, ale tak zapowiadali i nie chciałam w to wierzyć smile

79,309

hey przed wieczornie smile

Azbi - Anusia  mieszka teraz pod Żywcem

Gocha normalnie Nobla dla szeryfa za pomysł na kulig ...  genialnie to zrobił lol

Misty też oglądam "Twoja twarz brzmi znajomo "  z bananem na twarzy smile
świetne metamorfozy ....

pozdrawiam reszte MYCH ...

79,310

ja tak słodzę a tu i tak op...ol!
co ja mam zrobić? zapomniało mi się,pózniej się poprawiłam ale już mnie żadna nie pochwaliła!
takie mam kuleżanki!
CZYTUNIA nie umiem wklejac to tylko ,serdecznie gratuluje!
dzieci jak wczoraj jechały to do samego POZNANIA była straszna zawierucha,tak sypało a wiatr wirował tym sniegiem
SANDRA sklepik mamy w szpitalu,wyroby mamy różne,polskie,tureckie,chińskie,firmowe
BASIA udzielam nagany!

79,311

Dobry wieczór

Gochnia i Pigwunia dzięki wielkie.

Gochnia musiał się napracować mąż przy tych saniach.
Ależ fajnie musiało być, gdy tak sobie jechaliście.
I ten sprzęt na gąsiennicach.

U was teraz będą żniwa prawda ?
Oby tak wielkich mrozów i śniegu nie było.

Anusia u ciebie zawsze można wpaść na ciasto.
Dobrze, że ciśnienie się unormowało u ciebie.

Pigwunia u nas w szpitalu też taki sklepik jest.

79,312

Anusia bidulka ,było bardzo wysokie cisnienie ogólnie ,moze bierz pod język w tym czasie ,uwas bardzo duzy smog ,zanieczyszczenie okropne w Żywcu ,a do tez stres
Pigwa w naszym szpitalu tez jest sklepik ,bardzo elegancki ,nawet tanie rzeczy ,nic nigdy nie kupują w szpitalach ,i wychodząc nie zostawiam ,bo pózniej sie wraca ,tak jak na cmentarzu nie kupuje kwiatów do domu

79,313

Mysti gości na obiedzie ci przybyło, ale poradziłaś sobie.
Jakieś tanie te czapki, które kupiłaś.
Czy to takie sportowe ?

Marysiu mówisz, że futerko przewietrzyłaś ?
Ja futra nie mam, więc nie muszę wietrzyć.

Sandra dobrze, że zrezygnowałaś z tego mieszkania.
Nie znam się na takich umowach, ale właśnie ta jest
wyjątkowo zawiła.

Azbi ta kiełbasa palcówka to inaczej kiełbasa palcem napychana.
Osłonkę na kiełbasę nawlekasz na taką rurkę i wkładasz farsz,
popychając palcem.
Mięso na kiełbasy kroi się nożem na małe kawałeczki,
miesza  z przyprawami i czosnkiem.

Mysti ten kotek na kaloryferze super!!!!!!!!!!!
A facet bez spodni jeszcze lepszy smile

Morawko u nas rano było 20 stopni.
A odczuwalna - nawet nie pytaj.
Czułam ten mróz w każdej kostce.
A ty skąd wiesz jaka jest odczuwalna temperatura ?
Przecież nie byłaś o tej godzinie na dworze ?
Tylko nie mów, że przeczytałaś co napisali synoptycy.
Odczuwalną temperaturę trzeba odczuć na własnej skórze.

Baba śniadanie super !!!

Baśku twoja kawa nie ma sobie równych.
Taka gorąca, parująca jest najlepsza.

Ela a dlaczego twierdzisz, że teraz dzieci nie mają dzieciństwa ?
Nie zgodzę się z twoim zdaniem.

79,314

Gochnia nie wazne z czego te sanie ,ale radosc z takiej jazdy ,zima jest to urok
Myst nie mam firanek ,kiedys dostawałam szału ,na tym większym mieszkaniu to miałam na jedno okno 12 m i sama zakładałam szczypawki robiłam oj głupota
Marysiu nie mam żadnych futer prawdziwych ,jedna czapkę z lisa ktora ma 30 lat taki toczek piękny ,ale ja w nim teraz czuje sie jakbym miała więcej jak mam lat ,mam 2 kostuchy sztuczne jeden czarny elegancki do kolan z kapturem ,i drugi z kapturem jasny do latania ,a ty jakie futro przewietrzylas
Ryba po grecku ja smażę dorsza ,obok gotuje warzywa,odcedzam rzucam na patelnie daje pomidory ,do smaku ot ryba po grecku ,nie bawię sie ,nogi mnie bola nie moge długo stać ,a waga moja tez nie jest malutka hi hi
Wifa ty dzisiaj odpoczywasz po wczorajszej wizycie
Sandra uciekaj od problemów ,umowa ma byc taka ,zebys ty zrozumiała ,cwaniaków nie brakuje ,a podpisać łatwo

79,315

Czytuniu moj wszystko odczuwa ,bo wychodzi do samochodu hi hi ja prżez te mrozy siedzę w domu ,w czwartek byłam w mieście
W telewizji nie oglądam powtórek bo nie lubię

79,316 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2017-01-08 20:09:54)

Azbi-- ja też mam w domu około 19-20 stopni, na noc przykręcam kaloryfery (albo zakręcam całkiem). U mojego taty jest jakieś 24 stopnie i nie wytrzymuję tam za długo.
Mój ex- zmarzluch zawsze odkręcał kaloryfery na max , zamykał okna. Ja dyskretnie przykręcałam kaloryfery i robiłam okna chociaż na mikrowentylację, bo się  dusiłam.

Morawko-- ja niereformowalna jestem- lubię firanki wink

Czytko-- czapki przeróżne były i sportowe, i bardziej eleganckie, i berety nawet.
Polska produkcja.
Nie wyszło mi za bardzo zdjęcie. Ta po lewej jest szaro-niebieska, ze srebrnymi wzorkami. Jest cieńsza i luźniejsza.
Ta druga- grubsza, cieplejsza, też z połyskującą nitką.

http://imgup.pl/di/43JK/wp-20170108-18-50-17-pro.jpg

Na przystankach u mnie takie koksiaki pracują:

http://imgup.pl/di/E5TW/wp-20170108-10-34-47-pro.jpg

Mysti, pamiętam takie koksiaki ze studenckich, katowickich czasów smile Mam sentyment do tego miasta, ostatnio zmieniło się ono bardzo na korzyść.

79,318 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2017-01-08 20:14:41)

Gochnia-- na rozgrzewkę grzaniec dla Ciebie smile

http://www.twojewedliny.pl/przepisy/grzaniec/grzaniec_idealny.jpg

I buziak w podzięce za "kobietę" wink

http://c.wrzuta.pl/wi3082/7670fdd30029eaae4809d673

79,319

hey  jestem bez weny smile

Pigwa a co poprawiłaś  lol ,że tak zapytam ...  ???
sprawdziłam mój zacytowany post z wklejkami ... nadal jest smile
ale już nie wracaj  do tamtego postu hiiii
tylko nie cytuj całych postów smile

słodzenie jest nie wskazane ...  smile

a za co nagana ???? he ???   smile

Czytka ja ostatnio wróciłam do normalnej kawy świeżo mielonej i parzonej ... lol
( młynek sobie fundnęłam smile )
piję taką jako drugą  .... ma smak i zapach  smile

Misty fajniutkie te czapki ... no i mają pompon smile

http://demotywatory.pl//uploads/201403/1395604064_ei6udj_600.jpg

http://www.blasty.pl/upload/images/large/2016/06/szczesliwy-ten-kto_2016-06-12_17-31-56.jpg

79,320

Baśku taka kawa prosto z młynka jest najlepsza.
A ja mam młynek od niepamiętnych czasów.
Tylko go nie używam.
Kiedyś w kryzysowych czasach mieliłam nim pieprz .
Co zrobić żeby nie pachniał tym pieprzem ?
Też bym kupowała sobie kawę w ziarnach i mieliła sama.

79,321

Bry, brrr...
Wróciłam, prawie niezamarznięta. W nocy było tam -28. Okropieństwo.
Droga autostradą była OK. 250 km przejechaliśmy w dwie godziny. Potem drogą ok. 100 km jechaliśmy 2,5 godziny. Miejscami wcale nie odśnieżone, miejscami lód. Bardzo pięknie w Bieszczadach o tej porze. Wręcz bajkowo. Ale temperatury nie dla mnie. Kościółek, w którym był ślub uroczy, malutki, drewniany i ... całkowicie pozbawiony ogrzewania. Muszę dodawać coś więcej? wink
Na szczęście ksiądz był ekstra. Kazanie króciutkie i bardzo sympatyczne. Dobrze, że do kościoła wzięłam dodatkowe okrycie na nogi (ponczo z wielbłądziej wełny - wzięłam już przed samym wyjazdem). Przed ślubem na szczęście uprzedzono gości, że w kościele zimno, więc nie przebierałam się z drogi, tylko poszłam w spodniach i grubym swetrze (oczywiście pod wierzchnim okryciem). Butów też wcześniej nie przebrałam i byłam w skórzanych z futrem w środku. I tak zmarzłam w kościele...
Za to wesele było sympatyczne. Dzień wcześniej mieli kulig. Sama impreza (niewielka - na 40 osób) odbywała się w dużej (bardzo dużej) drewnianej chacie z kominkiem. Jedzenie pyszne, niewyszukane. Dużo śpiewów. Bardzo było klimatycznie.
W pokojach było cieplutko. Noc, jak już pisałam, bardzo zimna. Na drugi dzień (czyli dziś) wszystkie samochody odpaliły, oprócz ... naszego lol Bo tylko my mieliśmy tam diesla. Kto wie jak zachowuje się diesel na mrozie, to wie o czym piszę. Zebrały się chłopy z okolicy. Radzili sobie jak mogli przez dwie godziny i kicha. Już zaczęłam dzwonić po Auto Assistance, ale w końcu się udało. I udało się nam wrócić, a już zachodziła obawa, że zostaniemy tam do wiosny smile
A było wziąć męża samochód na benzynę. Tylko, że ja na dłuższe trasy wolę ten, bo jest wygodniejszy.

79,322 Ostatnio edytowany przez luc (2017-01-08 21:47:31)

Czytko - gratki z okazji kolejnego tysięcznika smile

Klaudyna59 napisał/a:

Lucynko szkoda że wieczorem nie zajrzałam do lapka , miałabym okazję nareszcie zobaczyć wypełnienie sukienek i to od przodu smile, baw się dobrze smile

Nie żałuj - zdjęcie było bez głowy hi, hi.

Wielbiciel Lidiji Bacic napisał/a:

Luc, W Twojej bibliotece zasiedziałbym się na długie godziny smile Uwielbiam takie klimaty czytelnicze. Od dzieciństwa moimi ulubionymi sklepami są księgarnie.

Wielbicielu - jak będziesz w Krakowie, to zapraszam do mojej biblioteki.

Nanusia napisał/a:

Nie wiem tylko czy w takiej umowie własciciel,nie będzie mógł też korzystać z tego pomieszczenia.
Np. będzie przychodził się kąpać  hi hi.

Nanusiu - Ty, to potrafisz mnie rozbawić hi, hi.

azbestowa2 napisał/a:

Natomiast inna sprawa jest wydziedziczenie i tu trzeba mieć mocne dowody na powody i  nie wystarczy podać, że nie odwiedza lub  ze się nie interesuje, tu trzeba wykazać rażąca niewdzięczność lub ostre działanie na swoją szkodę. W mojej rodzinie dokonano wydziedziczenia i tu musieli ę przedstawić porządne powody dla których to robią, bo inaczej sąd mógłby obalić to wydziedziczenie.

To już się kwalifikuje do wydziedziczenia.
uporczywe  niedopełnianie wobec spadkodawcy obowiązków rodzinnych.

79,323

dobry wieczorek
Czytuniu spróbuj zmielić trochę kawy, będzie ona do wyrzucenia, ale jest szansa, że zniweluje zapach pieprzu
kawa często służy jako pochłaniacz zapachów... co Ci szkodzi spróbować?
a właściwie... kawy tez nie musisz wyrzucać!
zaparz ją, napar wylej, fusy wysusz, dodaj soli najlepiej grubej, himalajskiej i oleju kokosowego, tak, żeby zrobiła się gęsta pasta, będziesz miała świetny peeling, odżywiający, odkażający i pobudzający organizm
bardzo często każę mężowi zostawić fusy z ekspresu do kawy i robię ten peeling smile

a co do ryby całkiem nie-po-grecku wink
oto przepis "na oko":
na oleju kokosowym podsmażyć rybę (u nas był okoń morski ale każda morska się nada)
osobno w garnku podsmażyć na odrobinie oleju kokosowego posiekaną cebulę
dodać starte na tarce warzywa (marchew, pietruszka, seler i brukiew)
podlać mlekiem kokosowym doprawiając solą, pieprzem, liśćmi laurowymi, suszonymi liśćmi curry i kaffiru i dusić do miękkości
przełożyć rybę do formy do zapiekania, przykryć duszonymi warzywami i wstawić do piekarnika
podpiekać chwilę żeby "doszło"
smacznego!

79,324

czytelniczka51 napisał/a:

A ja mam młynek od niepamiętnych czasów.
Tylko go nie używam.

Kupujesz kawę mieloną?

Ivoryvette - moja córka tez robi peeling z fusów kawowych.
Czasem się załapię wink

79,325 Ostatnio edytowany przez luc (2017-01-08 22:05:57)

Marysia 1981 napisał/a:

Strzałeczko dla Ciebie pozdrowionka... masz jakąś awarię sprzętu tak?

Marysiu - Strzałka ma od kilku dni problem z internetem. Przekazywałam Wam życzenia od niej.

Sandro - nie będę rozkładać na czynniki pierwsze postanowień umowy, o których pisałaś (pomijam, że chyba trochę poknociłaś, bo pisałaś "wynajmujący" a chyba chodziło o najemcę), ale ta umowa nie jest dla Ciebie korzystna. Przypuszczam, że w całej umowie (pisałaś, że ma 4 strony) jest więcej niekorzystnych postanowień.
Szukaj dalej.
Jak będziesz chciała konkretnej odpowiedzi to możesz do mnie pisać na maila.

gochnia napisał/a:

A oto nasz kulig. Szeryf- zdolniacha, kanapy stare przerobil, podnozek tez jest, wiec o wygody zadbał. Z przodu kiepskie miejsca, bo sypie snieg spod gasienic. A w środku miejsca dla vipów hi.

Gochnia - to szeryf rzeczywiście zdolniacha smile

Ba-Cha napisał/a:

ja ostatnio wróciłam do normalnej kawy świeżo mielonej i parzonej ... lol
( młynek sobie fundnęłam smile )
piję taką jako drugą  .... ma smak i zapach  smile

Basiu - to jaką pijesz jako pierwszą?
Tylko nie mów, że rozpuszczalną wink

79,326 Ostatnio edytowany przez Azbi (2017-01-08 22:07:45)

[ Quote=Ba-ChA] Anusia  mieszka teraz pod Żywcem[/ Quote] - no i wszystko jasne, bo już się zastanawiałam jak to możliwe, w tamtym roku miałam taka sytuacje, rano wstaję patrze na termometr -11 , ubrałam się ciepło, owinęłam szalikiem i jadę do pracy 11 km. Na Beskidzkim wysiadam i chlup nogami do wody, stoję i rozglądam się, co jest grane -11 a tu woda płynie po ulicach, przyszłam do pracy i pierwsze co to pobiegłam patrzeć na termometr + 5 . Tylko  km 11 km a różnica w tem. 16 stopni na plus.
[ Quote=Mystique71]a dyskretnie przykręcałam kaloryfery i robiłam okna chociaż na mikrowentylację, bo się  dusiłam[/ Quote] J, też tak kombinuję, np jak jestem u kuzynki, szczególnie w nocy, przy temp powyżej 20 stop. nie dam rady spać,. Czapki są super i za niska cenę,
[ Quote=czytelniczka51] ta kiełbasa palcówka to inaczej kiełbasa palcem napychana[/ Quote]  . A to o to chodzi,  ja robię kiełbasę, ale mam taką stara maszynkę na korbkę i do tej maszynki przykręcam rurkę i tak napycham, ale końcówkę z tej rurki wypycham palcem, to chyba tez mam trochę kiełbasy palcówki smile. Jeszcze tylko to dojrzewanie mnie interesuje, ale to już może napisze Ivory. Niestety młynek użyty do pieprzu już do kawy nie nadaje się, pieprz zawsze będzie wyczuwalny, trzeba kupić nowy młynek ale taki tylko do kawy, sama o tym myślę, bo pije te rozpuszczalne ale to nie to.
[ Quote=czytelniczka51]Ela a dlaczego twierdzisz, że teraz dzieci nie mają dzieciństwa ? Nie zgodzę się z twoim zdaniem[/ Quote] . Ja nie Ela ale napisze, że Ela chyba miała na myśli, że dzieciaki cały czas siedzą przed kompem, jak nie gry to komunikują się przez portale spłecznościowe, z czego później tylko wiele nieprzyjemności i nawet tragedii, kiedyś dzieciaki więcej , szczególnie te na wsi musiały pracować, a cały wolny czas poświęcały na zabawy, nie było tyle takich tragedii co teraz, bo dzieciaki choć się pokłóciły to za chwilę godziły, a teraz jak się na kimś zawiesza to puszczają w eter informacje ośmieszające, robią zdjęcia komórkami z ukrycia w szatniach a później naśmiewają się z tych osób. Dużo jest samobójstw ludzi młodych, bo w ukryciu przeżywają swoja tragedię. To są nie dobre czasy nie buduje się więzi miedzy młodymi, nie uczą się przy tym empatii do drugiego człowieka. Myślę że Ela to miała na myśli.
W tej chwili już mam -20, mąż od rana siedzi w zakładzie pracy, wysiadło ogrzewanie i maszyny padają jedna po drugiej bo płyny zamarzają, pewnie nie uda mu się uruchomić tego ogrzewania, skoro do tej pory nie wrócił. Olej kupiony przez pracodawcę nie chce się palić, tak to jest jak się kupuje za tanie pieniądze, później spada to na pracowników i dzwoni zrób coś z tym, tylko co? I nikogo nie obchodzi, że oni tam od rana w zimnie i pewnie głodni siedzą.

79,327

Azbi - coś Ci nie wychodzi cytowanie? wink
"q" pisz małą, nie dużą literą i nie rób spacji wewnątrz nawiasu.

79,328

big_smile big_smile próbuję big_smile

79,329 Ostatnio edytowany przez Azbi (2017-01-08 22:21:15)

no dobra odpuszczam, bo edytowałam już 3 razy i tak mi nie udało big_smile   
Luc jak po zabawie, zadowolona? Już z doczytałam i wszystko wiem.

A co się tyczy wydziedziczenia to tak im notariusz powiedział, dopóki oni są samo wystarczalni i nie ma obowiązku ich doglądać, to nie maja prawa wydziedziczać, chociaż dziecko nie utrzymuje z nimi kontaktu. Wydziedziczyć mogą jak udowodnia że alkoholik, narkoman czy hazardzista i ich majątek pójdzie na zmarnowanie. Mogą mu nie zapisać w testamencie, ale dostanie zachówek. To są słowa Notariusza i w mojej rodzinie jak wydziedziczali to musieli dostarczyć wyrok sądowy i udowodnić że jest ćpunem, bo miał sądowe skierowanie na odwyk, po więzieniu poszedł dalej w cug i to było podstawą.

79,330

azbestowa2 napisał/a:

Nie poddawaj się tak szybko. Nie od razu Kraków zbudowano wink
Jeśli chcesz zobaczyć jak inni to robią, to kliknij w czyjś post, w miejscu "cytuj" (prawy dolny róg postu) i zobaczysz, a potem zrób tak samo w swoim poście.

azbestowa2 napisał/a:

Luc jak po zabawie, zadowolona?

Bardzo zadowolona i bardzo wymrożona lol
Na ten rok mam zdecydowanie dość mrozów!

79,331

o kurczę, na śmierć o palcówce zapomniałam
to rzeczywiście kiełbasa palcem napychana, w dodatku krojona "na palec" czyli spore kawałki mięsa z szynki plus drobniej skrojona słoninka, odpowiednio przyprawione, napchane w jelito, wisi sobie i obsycha to cudo dwa-trzy dni w temp pokojowej czyli jakieś +20, a potem w temp +10 do +12 stopni dojrzewa około 2 tygodni też w pozycji wiszącej
mięso przyprawia się:
na 1 kg mieszanki szynkowo-słoninowej( pół na pół) mąż dodaje 20 gram peklo-soli (dla koloru, bo zwykła sól powoduje, że mięso jest szare), 10 gram cukru, 1 gram pieprzu grubo tłuczonego, 2 gramy majeranku i 4-5 dużych ząbków czosnku
mięso, słoninka i przyprawy muszą posiedzieć w swoim towarzystwie około doby w lodówce dla wzajemnego "przeciągnięcia" smakami, potem wyrabia się tą masę tak długo, aż zacznie kleić się do ręki, jeśli jest bardzo "suche" można dodawać zimnej wody ale raczej skąpo i lepiej kilka razy odrobinę, niż raz za dużo
wyrabianie "do klejenia" powoduje, że kiełbasa się później nie sypie
jak w czasie obsychania i dojrzewania w jelicie pokażą się przerwy z powietrzem można je przekłuwać igłą, a zsychające się jelito wyciśnie powietrze ze środka
gotowa kiełbasa jest nierówna, ma garby i krzywizny ale też niepowtarzalny smak smile

79,332

luc napisał/a:
azbestowa2 napisał/a:

Nie poddawaj się tak szybko. Nie od razu Kraków zbudowano wink!

Nie mam raczej problemów z cytowaniem, ale dzisiaj  oglądam telewizję i pisze tu w Stokrotkach i zawiodła mnie moja podzielność uwagi big_smile Chyba mi mózg przemroziło big_smile

79,333 Ostatnio edytowany przez Azbi (2017-01-08 22:28:59)

Ivory to ona tak wisi na surowo? A kiedy się wędzi czy gotuje?

79,334

azbestowa2 napisał/a:

Ivory to ona tak wisi na surowo? A kiedy się wędzi czy gotuje?

jak najbardziej na surowo, to tak zwana kiełbasa długodojrzewająca wink

79,335

dzięki smile  Nie znałam takiego przepisu, ciekawe jak smakuje, ja surowego mięsa nie jem, u mnie mąż lubi surowiznę smile  Miłej mocy

79,336 Ostatnio edytowany przez ivoryvette (2017-01-08 22:53:20)

azbi ono po takim dojrzewaniu już surowe nie jest
jest jak salami, tylko, że grubo krojone
albo chorizo czy kabanosy

79,337

Lucynko dziekuje za wsparcie w sprawie umowy.
Szkoda ze nie mam jej na mailu bo bym Ci przeslala to bys mi określiła, co jest do przyjecia a co nie (tak na przyszlosc).
Bo sama jestem ciekawa czy ktos to podpisze swiadomie czy nieświadomie, a może ja to zle rozumiem.

Dobrze, ze sie ubawiliscie. Skromne wesela sa lepsze od tych wystawnych.

Ivko ja chyba nie zrobie tego dania bo ostatnio cos jadłam w czyms kokosowym i mi nie smakowalo.
Ale jak smazylam na oleju kokosowym to bylo ok.
A i nie znam tej przyprawy kaffir ???? I curry nie widzialam.w liściach albo moze nie zwrocilam uwagi.

Azbi...ciezko faktycznie przeczytac no ale poprawisz sie

79,338

sandra.sandra napisał/a:

Ivko ja chyba nie zrobie tego dania bo ostatnio cos jadłam w czyms kokosowym i mi nie smakowalo.
Ale jak smazylam na oleju kokosowym to bylo ok.
A i nie znam tej przyprawy kaffir ???? I curry nie widzialam.w liściach albo moze nie zwrocilam uwagi.

kaffir to liście drzewa o polskiej nazwie papeda lub limonka kaffir czy Citrus hystrix
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/09/Citrus_hystrix_leaf.jpg/800px-Citrus_hystrix_leaf.jpg
można je u nas kupić świeże lub suszone, podobnie jak liście curry czyli  Murraya koenigii (czasem używa się spolszczonej nazwy: kari) http://www.przyprawowy.pl/images/liscie-curry.jpg

79,339

azbestowa2 napisał/a:

A co się tyczy wydziedziczenia to tak im notariusz powiedział, dopóki oni są samo wystarczalni i nie ma obowiązku ich doglądać, to nie maja prawa wydziedziczać, chociaż dziecko nie utrzymuje z nimi kontaktu. Wydziedziczyć mogą jak udowodnia że alkoholik, narkoman czy hazardzista i ich majątek pójdzie na zmarnowanie. Mogą mu nie zapisać w testamencie, ale dostanie zachówek. To są słowa Notariusza i w mojej rodzinie jak wydziedziczali to musieli dostarczyć wyrok sądowy i udowodnić że jest ćpunem, bo miał sądowe skierowanie na odwyk, po więzieniu poszedł dalej w cug i to było podstawą.

To niezupełnie tak jest wink

79,340

no i znowu wszystkie poszły już spać
na wszelki wypadek zostawiam poduchy i pierzyny, bo u Was zimno

http://www.prowadzedom.pl/wp-content/uploads/2014/08/IMG_6765.jpg
http://spplthumb.blob.core.windows.net/540x405/8b/2a/fa/koldry-poduszki-przerobki-pierzyn-na-koldry-czys-krakow-87854857.jpg

i światełko na noc, jakby któraś trafić nie mogła

http://i.deccoria.strefa.com.pl/files/30890/33879/big5f24d31b58f848e80be8fcb496238e1a.jpg

dobranoc

79,341

Jeszcze nie śpię wink

Obejrzałam sobie film "Sprawa Gorgonowej" o głośnym procesie w okresie międzywojennym.

Kiedyś też robiłam sobie peeling kawowy. Robiłam też "kurację" antycelulitową - fusy kawy zmieszane z kremem na celulit nakładałam na ciało i owijałam się folią.
Nie wiem, czy pomagało wink

Dzięki za pierzynę wink

http://imgup.pl/di/SGLJ/15873624-666202370218890-5105036800778195839-n.jpg

79,342

wstajemy babeczki i bierzemy się do roboty
wczoraj położyłam się na chwilę,zasnęłam,nawet leków ni
leków nie wzięłam ,teraz buszuję

79,343

BASIA sama coś napisałaś z tym cytowaniem,zamiast cytować ,edytowałaś
AZBI nie poprawiaj się ,będzie mi razniej
miłego dnia

79,344

Dzień dobry, nowy tydzień czas zacząć smile
Na początek
http://www.e-hotelarz.pl/mht/wp-content/uploads/2016/09/ht-2016-09xf-43.jpg
https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRPVSg8FQYLTPxj0D3kMV1Vtos43kCH7A8WLVaoQLIHBbR8UJkX9w
Smacznego smile

Nie mam teraz czasu pisać,idę na 7 do pracy,a jeszcze muszę dużo wcześniej odpalić auto (diesel),więc się żegnam.
Pozdrowienia dla Was wszystkich smile

79,345

Witam sie z Wami ...
Tak jak Azbestowa napisała dzieciaki tylko siedza przed komputerami i ich rozrywka to tylko komunikowanie sie i serwowanie po necie 
Mało sa na dworze i czerpia z gier i zabaw na dworze .
dzisiaj w szkole nie zobaczysz grania w gume , czy po poludniu biegania wspolne po podworku .
Nawet niema teraz dzieciakow na dworze mimo ze snieg jest i mozna czerpac radosc z sanek czy bawienia sie na sniegu .
Moj starszy syn biega codziennie i biega w lesie wiec wychodzi za wies , a we wsi jest to dziwne i gadaja ze idzie za wies palic papierosy bo po co on by tam szedl

79,346

Dzien dobry juz mniej mrozu -14 hi hi
Luc to dobrze ze juz wróciłaś cała i zdrowa to najważniejsze ,a ze z przygodami to tez atrakcja
My mamy samochody od 40 lat nigdy diesla
Baba herbata jest ,sniadanie pyszne miłego dnia
Po co cytować ,mozna sie wrócić i poczytać ,nigdy nie czytam cytowanego ,zreszta jak duzo napisane tez mało czytam ,bo oczy mnie bola,to jadę piąte przez dziesiąte hi hi lubię krótkie posty ,chociaz sama nieraz jak sie rozpisze to jakbym książkę pisała
Tak jak luc pisze z tymi spadkami ,umowami to jest rożnie
My mieliśmy bardzo odpowiedzialnego  notariusza jak załatwialiśmy mniejsze mieszkanie ,i tak jak syn kupował czy mama załatwiała tylko u niego prawdziwy notariusz bo dzisiaj słyszy sie o rożnych

79,347

Ela idziemy z postępem ,bo jeśli nie umiesz na komputerze to i z praca gorzej ,nawet w hurtowni czy magazynie ,w sklepie i czy restauracji ,nie mówiąc o wyższych stanowiskach

79,348

Tak to prawda , ze era komputera
technika posep sie zmienia wszystko mknie do przodu

79,349

Przeciez nie będziemy wracać do króla świeczka hi hi
Zmarł syn prezydenta Lecha Wałęsy miał 43 lata
Uważajcie na bardzo zły stan powietrza ,ograniczyć wychodzenie ,Warszawa ,Kraków ,Bydgoszcz ,Poznań ,Kielce ,Kalisz ,otwock ,Toruń ,Siedlce ,Łódź Wrocław ,Olsztyn itd

79,350

hey kawciowo poniedziałkowo ... nareszcie smile

http://imgup.pl/di/N95P/85290533603407418336.jpg
Czytka
też mieliśmy takie ręczne młynki do kawy i do pieprzu osobno
nastała era kaw mielonych - rozpuszczalnych- kawiarek ... no i poszły w odstawkę
pierwsze poszły do piwnicy ... potem na śmietnik smile  ( przy przeprowadzce )

zaczęło się od tego , że jakieś 3 tygodnie temu kupiłam taki malutki zgrabniutki młynek ręczny w Netto smile
w moim sklepiku była tylko jednego rodzaju kawa ziarnista ...  smile
no i po obiedzie myślę a umielę sobie ...
niestety zmielił ten młynek   a raczej pokruszył ta kawę
coś mnie wcześniej tknęło i paragonu nie wyrzuciłam
jak przyjmowała mi reklamacje i zwrot - to mówi : ale ten młynek był używany ...
-no ale jak miałam sprawdzić ??? ( a niby doczyściłam dokładnie smile )
no i co ??? kawę miałam zakupioną a młynka niet smile
poszłam do takiego sklepu gospodarczo - elektrycznego ...
w ofercie mieli taki sam ręczny młynek ... podziękowałam ... kupiłam elektryczny ... lol

79,351

Darmowa komunikacja  dzisiaj w tych miastach
Tak Elu postęp idzie w zastraszajacym tępie ,nawet w ludziach widać zmianę taka  nienawiść ,zazdrość ,zachłanność ,duzo klamstwa a moze to dyplomacja nie kłamstwa hi hi

79,352

Basiu moj kupuje kawe mielona gwatemala w zielonym opakowaniu poprostu mowi ze wspaniała
Kawa zeby była dobra trzeba ziarenka rzucić na patelnie ,pózniej zmielić w młynku bedzie miała wspaniały zapach
Zeby nie było czuć pieprzu w młynku trzeba zmielić cukier z cukrem waniliowym hi hi

79,353

LUCynka no to wymarzłaś  na cały sezon zimowy hiiiii

taki kościółek drewniany musiał piękniutko wyglądać ...

a potem na sali przebrałaś się w sukienkę ???? 

mojemu Synciowi też wczoraj "dizel" nie odpalił
akumulator ma nowy od jesieni ....  dzisiaj podjedzie go reklamować ...

takie cytowanie WSZYSTKICH Stokrotek w jednym poście  zawsze mi się podoba smile
mam to zapisane gdzieś tam ... próbowałam   i o dziwo wyszło ... ale za dużo czasu mi to zajmuje ... przestałam

Azbi Tobie to cytowanie  wychodziło ....  smile
jesteś z B-B ???? skoro piszesz o os. Beskidzkim ??? smile

Pigwa ano coś mi się popitoliło z edytowaniem i cytowaniem .... zdarza się smile

pozdrawiam raniutko Babe- Morawcie i Elę ... 

79,354

do tych dzisiejszych dzieciaków czy młodzieży
dodam tylko ,że na przerwach jest teraz cisza ... bo wszyscy siedzą  z nosami w telefonach
opinia znajomych  nauczycielek  smile

Morawciu no przestań ... lol nie będę rzucać ziaren na patelnię hi hi
jasne lol najlepiej jechać do Brazylii ... i stamtąd przywieźć  kawcie  smile
bo po drodze do sklepu ... hurtownicy zmieszają z tańszą ... wiadomo : Polak potrafi smile

kupiłam kilogramową w Netto ... podobno włoska ??? lol
ale smak ma smile

dzisiaj robotnicy do ocieplenia przyjechali .... brrrr
wykańczają podemną  ... współczuje jak wymarzną  ...bo tam dmucha ... okropecnie smile

79,355 Ostatnio edytowany przez morawa (2017-01-09 08:38:02)

Gadam z synem hi hi leci dzisiaj do tajlandi ,tam powódź w niektórych wioskach ,ale on przylatuje do Bangkoku ,pózniej na wyspę jedzie na dwa tygodnie juz był 8 razy to zna to wszystko
W Moskwie tez byłam ,oj mróz był niesamowity ,tam powietrze syberyjskie,pamietam jak stałam na placu czerwonym i sie telepalam oj wspomnienia Węgry ,Rumunia ,Lwów ,Brześć ,Czechy jeździłam na wycieczki indywidualnie handel był fajny ,pamietam jak na kaleti stało pełno Polaków kupowali ,złote łańcuszki ,pierścionki ,sama sobie kupiłam hi hi

79,356

Basiu a dlaczego nie ty wiesz jaki zapach w mieszkaniu

79,357

morawa napisał/a:

Basiu a dlaczego nie ty wiesz jaki zapach w mieszkaniu

Morawciu chodzi Ci o zapach kawy??? ..... jest ... jest .... pachnie  kawcią smile

79,358

Dzień dobry wszystkim smile Dzisiaj już ciepło rano -13,5, teraz -10.

Ba-Cha napisał/a:

Azbi Tobie to cytowanie  wychodziło ....  smile
jesteś z B-B ???? skoro piszesz o os. Beskidzkim ??? smile

No wychodziło, ale wczoraj mi się cos popindoliło i to okropnie smile
Tak w BB, pracuję na Beskidzkim. Wspólczuję tym robotnikom od ocieplania bloku
Miłego dnia smile

79,359

Dzień dobry

Nie wiem, czy za oknem to mgła czy zanieczyszczenie powietrza.
Ludzie palą "byle czym" w piecach, to potem tak jest.

Luc--kilka lat temu byłam na takim wyjazdowym weselu. Młodym zamarzył się zimowy ślub i wesele w Brennej. Kościół był klimatyczny, ale nie drewniany.
Wesele już średnie, bo w zwykłym pensjonacie.
Jedyny smaczek - było to wesele polsko-angielskie, kuzynka wyszła za mąż za Anglika.

http://imgup.pl/di/YRP8/20160621220522105uid1.jpg

http://imgup.pl/di/XY69/15873279-1387497631292576-7560398186688737755-n.jpg

79,360

Pozdrawiam Wszystkich bardzo serdecznie smile

Morawko o co chodzi z tym złym stanem powietrza ?
ja kurcze nie mogę wejść w WP bo pisze że jakiś skrypt cuśtam
a Interia mi się kręci wrrrrrrrrrrrr

też słyszałam że zmarł syn Prezydenta Wałęsy, bardzo przykra wiadomość, jaki to cios dla rodziców sad

79,361

Kropek smog jest ,wszystko stoi w miejscu ,i oddychamy tym zatrutym powietrzem ktore stoi w miejscu ,to gorsze jak fajki pozdrawiam wejdź Gazeta.pl albo safari

79,362

BASIA wybaczam i proszę o wybaczenie mnie
to nie jest takie proste się nauczyć!
dziś syn pojechał mi zobaczyć telewizor z internetem ,SMART,chyba dobrze usłyszałam
synowa chyba nas lubi ,wsio ma u nas,spią u nas do domu jadą na troszkę
LUC wróciła jako LUC  a nie sopel!!!

79,363

Wrrrrr, dobry...:/
odwołali mi wizytę u dentysty, bo zachorzał, dzwonili rano
z jednej strony dobrze, bo nie miałam weny ale z drugiej cały misterny plan na dzień w pi..u poszedł
budzili mnie tym telefonem,i zasnęłam po nim... wstałam przed chwilką
w sumie... jest teraz ta godzina, o której bym wychodziła po wizycie, ale ja jeszcze rozmemłana
nie chce mi się na zakupy iść, dobrze, że z mężowego gotowania zostało na dziś trochę chińszczyzny no i ryba-całkiem-nie-po-grecku
zakupy przekładam na jutro, za chwilę lista telefonów do wykonania, nie mogę się zabrać za pewną sprawę od dawna i postanowiłam się wreszcie zmobilizować
w czasie pogrzebu mojego Taty okazało się, ze pracownicy cmentarza źle wykopali grób, w niewłaściwy miejscu
jest tam dwa miejsca drzewo i dwa miejsca, a panowie się pomylili i wykopali nie obok drzewa a przed patrząc od strony alejki
w sumie niewielka różnica ale nagrobek będzie wystawał na przejście
więc muszę załatwić w Sanepidzie pozwolenie na ekshumację
w sumie gdybym się uparła grób mógłby tam zostać, bo nagrobki urnowe są krótsze od tradycyjnych ale idzie tam dość spory korzeń i z czasem mógłby zniszczyć grób
ostatnią wolą mojego Taty było aby urnę z prochami Mamy przenieść do jego groby, Mama jest pochowana w innym mieście, w grobie dziadków, opiekują się nim siostry Mamy i tu zaczynają się schody, bo ciotki są przeciwne temu
powołują się na ostatnią wolę Mamy, chciała być pochowana w grobie dziadków ale kierowały nią względy finansowe, nie stać nas było wtedy na osobny nagrobek, poza tym Tato też miał być tam pochowany i pamiętam, że mieli spoczywać razem
niestety do ekshumacji potrzebna jest zgoda wszystkich członków rodziny
jak moje ciotki się nie zgodzą to nie wiem co zrobię, ale na pewno im tego nie wybaczę, tym bardziej, że robią to tylko dlatego, że mają żal do Taty, że ożenił się po raz drugi
kolejny problem to znalezienie wykonawcy nagrobka, chcę by aby był ze szklanym lub akrylowym krzyżem, najlepiej o przekroju ośmiokątnym i będę musiała popytać tu i tam...
no nic, biorę się za telefony

79,364

Poniedzialkowe cześć!
No i apiać praca. A tak ostatnio duzo laby bylo. Nastepny dlugi weekend to dopiero w Wielkanoc. Poki co jakoś tę zimę trzeba przetrwać. A wiecie, ze u mnie w podziemiach juz hiacynty wyskakują. Muszę spowolnić ich wzrost i nie dam im jeszcze światła;a po co mi one teraz jak jeszcze stroiki świąteczne porozkladane są tu i ówdzie.

79,365

Ivory--- delikatna sprawa z tym wspólnym pochówkiem rodziców.
Tato ożenił się powtórnie po śmierci mamy? Co na to jego druga żona? Żyje?

Byłam na zakupach, zrobiłam zapasy na kilka dni. Mam nadzieję, że nie będę musiała wychodzić.
Pisałam już- nie jest źle z tą temperaturą, ale chodniki wciąż oblodzone i gdzieniegdzie tylko posypane. Chodzi się więc strasznie.

W Auchan przeceny ciuchów. Przebrane już większość, ale udało mi się kupić piżamę bawełnianą, idealną do pracy- z długim rękawem, długie spodnie, za jedyne 30 zł.

Dziecię zamówiło dziś naleśniki na obiad, mam też rosół od wczoraj.

Posty [ 79,301 do 79,365 z 102,609 ]

Strony Poprzednia 1 1,219 1,220 1,221 1,222 1,223 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024