STOKROTKA-CAFE - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Strony Poprzednia 1 1,214 1,215 1,216 1,217 1,218 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 78,976 do 79,040 z 102,609 ]

78,976

Odp: STOKROTKA-CAFE

Dziewczyny, jestem, jestem.

Chyba mam problem z organizacja czasu inie mogę sie tu wbic.

Mam tyle pomysłów kazdego dnia i tyle planów,  co.w danym dniu robic mam, ze nie znajduje czau na vzytanie postów,  wiec nie pisze, dopoki nie przeczytam.

No i w zwiazku z tym tak sie narobilo, ze jest kilka stron w telefonie i tak czy siak nie przeczytalam.

Postanowilam jednak napisac w ciemno, zebyscie wiedzialy, ze zipie jeszcze.

Szukam pracy...przepisy sie zmieniły i nie wiem co moze zaproponować mi pracodawca. Umowy o prace malo kto stosuje, ale rozmawialam z jednym facetem od zatrudniania i na koje pytanie, czy nadal preferuje umowy zlecenia  (jak 3 lata temu -wtedy juz nie stosowal tych o prace wcale), to odpowiedzial mi, ze ma nowe oferty i korzystniejsze warunki od nowego roku w zwiazku z nowymi przepisami, ale o szczegilach pogadamy jak sie spotkamy  (czyli w przyszlym tygidniu). Tam jest praca codziennie, ale na punkt, na ktory może mnie dac nie pracuje sie w niedziele, chociaz gdy ktos zachoruje to moze mnie "poprosic" o zastępstwo i chcac niechcac tez bede pracowala w niedzele (to mniej istotne jesli wejdzie zakaz handlu).

Z kolei mam inna oferte pracy i tam po 3 miesiacach (okres probny) dostaje sie umowe o prace. Ale....na tego pracodawce jest duzo opinii zlych (na tego pierwszego nie ma ani zlych ani dobrych ), i jak zapytalam, do kiedy moge zlizyc cv to mi odpowiedziano ze caly czas kogos poszukują  (czyzby tak duza rotacja? ).

Zahaczylam okiem, ze zajrzala Ivka i cos sie stalo z Grazka.

Ide nadrabiac zaległości.

78,977 Ostatnio edytowany przez sandra.sandra (2017-01-05 04:30:24)

Juz poczytalam.

Iv, pamietam Ciebie. Kupiliscie wtedy domek (moze distaliscie???tego nie pamietam).
No i potem zamilklas.
Pisz z nami dalej

Co do sprawy Grazynki...
Moje zdanie jest takie, ze podala link i opisała, jak mozna ja wspomoc. I reszta juz kto, ile itp mozna omawiać przez FB, pocztę lub telefon.

Myśląc o wplatach tego typu od razu po drugiej stronie karty widze nasza Ele. Ona nie pisze wierszy, ale robi ozdobki i do tego ciezko pracuje.

Gdybym miala wybierac...dalabym Eli.
Bo nie moge dac kazdemu.

Gdybym byla bogata, dalabym kazdemu.

Ostatnio odebrałam pomoc z MOPS  - kwoty sa 100, 200, 300 zl ...przewaznie w takiej wysokosci. To jest na wyzywienie i na ubrania oraz leki.
Nie eiem ile lekow i ubean oraz jedzenia na swieta mozna kupic za 100 zl (uprzedzam, ze y nas nie ma lumpeksow jak u Morawki, ze po 2 zl).
Pisalam juz kiedys, ze zury dostaja bluzej tysiąca a nawet dwóch  (to taka dygresja ).

Nastepnego dnia trzymajac stowe w kieszeni zrobilam male zakupy "na chleb".
Zaczepila mnie kobieta okolo 55 (moze więcej ) letnia i mowi tak.
Czy moze sie pani ze mna podzielić chlebem lub jakimis zakupami? Dostałam z Mopsu (tu wymienila niska kwotę) ale nie starczylo, bo mam leki ...
Zapytalam czego pani okczekuje? A ona mowi a może kilka plasterkow na chleb????

Wiecie co? Dalam jej. Nie prosila o pieniądze.
Ale nie moglam nie dac...tak poczulam w tym momencie, ze na jej miejscu moge byc kiedys ja.

Uwazam, ze pomagamy, komu chcemy,to sa nasze pieniądze. Mi obecnie blizej "jedzenia".
Ake gdyby moha córka pisała wiersze, tez bym chciala, by to mogła wydac.

Każdy ma rację.

Grazynka niepotrzebnie sie wycofała z pisania,  no ale moze musi odchorowac słowa, ktore byly dla niej trudne.

Basiu...Men pracuje...juz przed świętami tfu...mialam na musli po swietach a przed Sylwestrem zaczal. Wiecej nic nie pisze, by nie zapeszyc.

Trzymajcie kciuki, by mi udało sie dostać prace w takim terminie,  bym nie musiała byc na "nie swoim" utrzymaniu ani jednego dnia.
Brrr...

78,978 Ostatnio edytowany przez PIGWA (2017-01-05 05:37:51)

witam rankiem
SANDRA jak pięknie to napisałaś
BASIA I KLAUDI żadnego urlopu
CZYTUNIA pisz ,mało ciebie na kafejce a nie martw się tym co się dzieje!
TY wrażliwa ja i chyba nas takich tu wiecej ,trzeba żyć swoimi sprawami
byłam u weterynarza ,dostałam leki na 3 miesiące,prawie reklamówka,dziś córka odbierze resztę
MIŁEGO DNIA DLA WSZYSTKICH
ELU dla ciebie wielki szacun ,ja to samo robiłam aby mieć na zeszyty,coś do ubrania a TY aby utrzymać dom,praca na wsi jest ciężka!

78,979

Dzień dobry.

Tradycyjnie,żebyście nie były głodne
http://bar-smak.pl/attachments/Image/luty_2013_catering_019.jpg
Smacznego smile

U mnie jak na razie -5 na termometrze,ale wieje jak diabli.

78,980

Klaudyna59 napisał/a:

Baba , powiedz mi kruszynko co wiara ma wspólnego z przyjmowaniem księdza lub nie przyjmowaniem?

Masz rację,nie ma ,źle się wyraziłam.

Klaudyna59 napisał/a:

Baba , A w kopertę wkładasz adekwatnie do jego zarobków?

Nieee,adekwatnie do swoich ,a konkretnie 50 zeta.I wystarczy smile

O rety,poczytałam resztę,ale się porobiło.

Zmykam,bo praca czeka.
Pozdrawiam Was i życzę spokojnego dzionka.

78,981

Babo ależ apetyczne te kanapeczki.
Podam kawę, bo Basia pewnie jeszcze śpi.

http://ttg.com.pl/wp-content/uploads/2016/03/kawa.jpg

78,982

Dzien dobry
Juz nic nie pisze ,Sandra dopisała
Ja tam sie na nikogo nie gniewam ,jestem jaka jestem ,tez nieraz cos napisze ni przypiol ni przyłatał hi hi
Unas mróz -2 odczuwalny -7 hi hi
Sandra u mojego w pracy jest tak od stycznia moze przyjąć na 3 miesiące pózniej na próbny 3 miesiące pózniej na rok i znowu na rok po tych wszystkich miesiącach na stałe
Na umowę zlecenie 13 zł na godzinę
Tobie potrzebna myśle tak praca stała ,ale mozna spróbować na umowę zlecenie ,tez opłaty ZUS i te wszystkie emerytalne ,zdrowotne
Pozdrawiam wszystkie stokrotki

78,983

Baba sniadanie jak zwykle królewskie
Czytuniu pozdrawiam

78,984

Luc pozdrawiam
Pigwa pozdrawiam
Hi hi idzie wysokie cisnienie i duzy mróz

78,985

Dzień dobry

Ależ wieje, ależ zawiewa.
Dużo śniegu jeszcze w nocy spadło.
I mamy zimę.

Pigwunia masz rację, jestem bardzo wrażliwa.

Sandro trzymam kciuki za to, abyś znalazła pracę.
Cieszę się, że twoim celem jest to, aby nawet dnia nie być na czyimś utrzymaniu.

Azbi  Morawko bardzo mądre przemyślenia i wypowiedzi.

Sugerowanie, że można sobie dorobić, a nie czekać na wpłaty, było wielce niestosowne (a co, też mam prawo do swojej opinii wink) wobec osoby cierpiącej na nerwicę i agorafobię.
Lucynko nadal podtrzymuję swoje zdanie.
Też choruję i pracuję.
By móc pracować stosuję terapię i leki.

78,986

,tez nieraz cos napisze ni przypiol ni przyłatał hi hi
Morawko potrafisz tak napisać, żeby ktoś inny uśmiał się .
Mi humor od razu poprawiłaś na lepszy.

Ja też na nikogo się nie gniewam.

78,987

Hey witam poranne skowronki  Sandre- Pigwe i Babe lol

skoro jestem to i kawe zapodaje

http://imgup.pl/di/3Q4P/img3.gif

LUCynka chciałabym być tak gruboskórna jak TY ... lol
kulałam się chyba do 24.30  ....

Azbi My ze sobą piszemy 7 lat smile
nie raz było zamieszanie ... a potem dalej normalnie piszemy ...  więc spoko ...
ciekawe książki  czytasz ...  ja do biblioteki "mam daleko " smile
dobrze piszesz : ...nie w obrazach jest wiara a w sercu i mózgu ....
i dodam od siebie : nie w lataniu do kościoła ... a w realu być podłym człowiekiem ...  wrrr

Morawciu mi raczej nie brakuje odwagi by podyskutować ... troszkę smile
no ale musiałabym ciągnąć temat dalej ...   smile
to nie ciągnę     ....  smile     

piszę i kasuje ...    i tak w kółko ... to zakończę tego posta

pozdrawiam WSZYSTKIE ...   trzymajcie się cieplutko ... mrozy nadciągają lol

78,988

Na naszych drogach chyba jest żle, bo samochody nie jeżdżą.
Już myślę jak do pracy dojedzie córka.
Prosiłam ją i po drodze zostawi Zosię u nas.
Nawet jeśli gdzieś po drodze się zakopie w śniegu, dziecko nie zmarznie.
Zresztą, nie widziałam Zosi kilka dni i tęsknię za nią.

78,989

Czytka dobrze,że podtrzymujesz swoje zdanie smile

co mają lęki i życie Grażki do wydania tomiku ??????????   nic !

ochhh kończę ... smile  bo znowu się rozpiszę ....

78,990

Ja wczoraj jechalam tak wolno a mimo to abs reagowal, to znaczy, ze slusko. Innym samochodom tez zarzucalo tyly samochodu.
Mi zarzucalo auto na światłach jak stalam. Balam sie, żeby w kogos nie uderzyc, albo ktos we mnie.

Postanowiłam nie puscic dzieci do szkoly.

Morawko, moje marzenie praca na stale. Ale dzis na nac nie masz gwarancji. Umowe o prace malo kto da.
Skoro u kogos jest tak wielka rotacja, to chyba o czyms swiadczy. Wolalabym sie mylic, ale umowa nie gwarantuje, ze mnie nikt nie zwolni. 
Skoro potrzebuja "non stop", a otwieraja rocznie jeden, dwa punkty, to gdyby zatrudnili i dbali o pracwnika, to nie byloby potrzeby zatrudniac qciaz kogoś nowego.

78,991 Ostatnio edytowany przez czytelniczka51 (2017-01-05 10:09:08)

Córka dojechała do nas, zostawiła Zosię.
Przejazd jest tragiczny.
Jeśli nadal będzie tak wiało, drogi staną się nieprzejezdne.

Baśku też jeszcze dużo bym napisała, ale nie zrobię tego..

http://optimisci.pl/wp-content/uploads/2014/10/jak-si%C4%99-nie-ugotowa%C4%87-ze-z%C5%82o%C5%9Bci.jpg

http://img8.demotywatoryfb.pl//uploads/201403/1394320632_rrziwj_600.jpg

78,992

Dzień dobry wszystkim smile Wifa dziękuję za link do projektu Grażynki. Wierze, że ona jest teraz zajęta swoim projektem, napisała że na chwilę żegna się i wróci po Nowym Roku ze zdjęciami. Spokojnie poczekajmy smile.
Sandro też tego nie rozumiem, że obiboki i ci co na dzieci nie dają  pieniędzy, bo wola przepić maja się w MOPS-e lepiej niż rodziny wychowujące dzieci. Kiedyś rozmawiałam z kobietą, przepracowała 35 lat i ma najniższą emeryturę, bo mało zarabiała. Bierze pieniądze, robi opłaty i prawie jej nic nie zostaje, a tu jeszcze choroba, jak to u starszych ludzi przyplątała się, chodzi na targ i dostaje warzywa uszkodzone takie co to nie są sprzedane, mówiła że cieszy się bo właśnie dostała uszkodzony czosnek, taki co mu żabki wypadły częściowo, więc ktoś jej odłożył, ona smaruje chleb ząbkiem czosnku i tak go zjada, co jest dobre dla niej bo pomaga ratować się od chorób, a i chleb lepiej smakuje. Po otrzymaniu emerytury kupuje w podzięce kawę tym ludziom i oni znowu ją wspierają tymi warzywami przez następny miesiąc. Pytałam ja czy zwracała się o pomoc do MOPS-u to tak zwracała się , dostała jednorazowo 50 zł tylko na wykup recepty.
Zła jestem na nasze Państwo, bo bardziej dba o obiboków, pijaków i innych trutni niż o osoby które pracowały całe życie, a że zarobki były marne to i marną emeryturę mają. Nasze Państwo powinno wspierać właśnie takich, tak jaki rodziny dziećmi. Dobrze że jest to 500+, ale i to jest moje zdanie, te pieniądze powinny otrzymywać tylko rodziny, które kiedyś pracowały i straciły pracę, ale szukają i chcą za wszelką cenę  wrócić na rynek pracy, a nie tym co nic do budżetu nigdy nie wnieśli. Co to jest rzucanie pracy, bo mam 500 +, bo się nie opłaca wychodzić z domu. Później te kobiety tez pójdą na zasiłek, bo, która nie pracowała dalej nie będzie pracować. Zamiast wykorzystać te 500+ na opłatę właśnie przedszkoli, a zarobione pieniądze miała by na utrzymanie rodziny, to wolą je przejeść
Jakiś tatuś chwali jak to teraz dobrze i jak to mu ksiądz powiedział, że wygrał los na loterii, bo ma 6 dzieci i teraz będzie dostawał 3000 zł co miesiąc i dzięki temu nareszcie  będą pieniądze, bo on od 20 lat nie pracuje, a żona też nie bo przecież rodzi i wychowuje te dzieci. Takie rodziny nie powinny otrzymywać pieniędzy do łapy, ale powinny otrzymywać je szkoły z przeznaczeniem na konkretne dziecko, na żywność, na dodatkowe dokształcanie tak aby dziecko mogło w sobie znaleźć jakiś talent i go rozwijać, bo nie oszukujmy się, jak rodzicom nie chce się pracować to i dzieci nie będą tego robić jak dorosną. Od 12 lat jesteśmy w UE i jak ktoś chciał pracować to jak w Polsce nie znalazł to jechał zagranicę i tam ciężko pracował, przykład nasza Mysti.
Tym dzieciom trzeba pomóc, ale przez  znalezienie ich najlepszych stron, pomóc znaleźć w sobie jakiś talent i popychać do przodu tak aby wzbudzić ich ambicję i chęć osiągnięcia czegoś.
Mojej kuzynki mąż, czwórka dzieci, nie chciał na nie pracować, zabrał się i poszedł w siną dal na 15 lat, kiedyś z Urzędu Gminy wezwali kuzynkę, bo okazało się że gdzieś po pijaku złamał rękę, pogotowie zabrało go do szpitala, tam miał operacyjne składane złamanie, a że był nie pracujący to nikt nie opłacił jego pobytu w tym szpitalu, więc od kuzynki chcieli wyciągnąć pieniądze, bo ona z tych co to nie weźmie rozwodu, bo co ludzie powiedzą. Na  stare lata  wrócił w ich strony i pierwsze co to GOPS mu zasiłek przyznał, bo z czegoś musi żyć i jeszcze go namawiali, aby od dzieci starał się alimenty choć po 200 zł.
Oj Czytelniczko, służby drogowe znowu zaskoczone, ale to tak satyrycznie, bo tak na prawde to męczarnia te dojazdy jak jest nieodśnieżone i dotego dalej zapowiadają opady śniegu. Miłej zabawy z wnuczką smile
Sandro masz rację co chodzi o pracodawcę, tam gdzie jest duża rotacja pracowników tam nie warto iść, bo to bardzo źle świadczy o pracodawcy.
Miłego dnia Stokrotkom zyczę:).

78,993

Basiu dobrze ze jestes ,wiem wiem masz racje co piernik do wiatraka
Czytuniu dzięki Bogu ze corka dojechała do ciebie z wnunia ,w mieście jako tako ,ale po za miastem trudniej
Temperatura rosnie unas juz -10 na termometrze na zewnątrz
Sandra uwas to sztormy ,wiatry i mróz dobrze ze dzieciaki w domu
Pisałas ze twoj juz sie gdzieś zaczepił oj to trochę ulgi
Azbi masz racje ,bardzo mi szkoda takich ludzi ,i co ta kobieta ma zrobic znikąd pomocy 50 zł ,ja to myśle ze niektórym emerytom przydałoby sie 500+ takie małe emerytury ,bo przeciez nie każdy zarabiał 6tys zeby teraz brac 68 procent emerytury bo tak ma byc ,przeciez taki emeryt tez potrzebuje jesc ,do tego wykupić lekarstwa i jeszcze opłaty ,ale zauważyłam ze młodzi ludzi ,mówią po co emerytom kasa i tak nie musza chodzić do pracy,ubrań nie musza kupować ,sprzętów itd wystrzelać wszystkich ,a przeciez ci młodzi tez bedą emerytami oj bedą będą a jakie emerytury hi hi

78,994

Dziewczyny u nas też już 10 stopni mrozu.
I wiatr zawiewa śnieg i robią się zaspy.
Byliśmy z mężem na dworze.
Nakładałam kukurydzę, ale zanim do tej kukurydzy dotarliśmy ,
musieliśmy odwalić mnóstwo śniegu, bo kopiec z kukurydzą niczym wielka góra.
Dzisiaj nie wypychamy obornika , bo jest za zimno.
Jak obornik w oborze, cieplej będzie krowom i cielętom.
Pokazało się słońce.
Świeci bardzo bystro. To znak, że będzie większy mróz.

78,995

Dzień doberek.
U mnie nadal biało, ale drogi są OK. Gorzej jest chyba na północy Polski. Mam nadzieję, że do nas (przynajmniej w tym tygodniu) nie dojdzie, bo w sobotę mamy wesele - w samym sercu Bieszczad. Przy takiej pogodzie jak teraz, to nie ma problemu, ale przy śnieżycy mogą być trudności.
Temperatura u mnie minus 2, a jaka jest odczuwalna, to nie wiem, bo nie wychodzę dziś hi, hi.  Mam wszystkich w domu, a nawet nadkomplet.

morawa napisał/a:

tez nieraz cos napisze ni przypiol ni przyłatał hi hi

Morawko - Ty jak coś napiszesz, to rzeczywiście hi, hi.

Sandro - dobrze, że sprawdzasz opinie u potencjalnego pracodawcy, zwłaszcza te negatywne. Co do dużej rotacji pracowników, to niekoniecznie musi to być związane ze złym  traktowaniem przez pracodawcę. Ludzie ciągle szukają lepszej pracy i jak znajdą to odchodzą.
A na czym te negatywne opinie o pracodawcy (co je przeczytałaś) polegają?
Pewno, że wolałabyś stałą pracę, ale myślę, że na początek warto wziąć nawet taką.

czytelniczka51 napisał/a:

Lucynko nadal podtrzymuję swoje zdanie.
Też choruję i pracuję.
By móc pracować stosuję terapię i leki.

Czytuniu - Twoje prawo wink
Są różne schorzenia. Przy niektórych trudno o pracę.

Ba-Cha napisał/a:

LUCynka chciałabym być tak gruboskórna jak TY ... lol
kulałam się chyba do 24.30  ....

Że niby co? lol

Ba-Cha napisał/a:

co mają lęki i życie Grażki do wydania tomiku ??????????   nic !

Nie do wydania tomiku, tylko do dorobienia/podjęcia pracy tongue

Klaudynko - jakiś wierszyk? Malutki?

Pozdrawiam wszystkie.

78,996 Ostatnio edytowany przez wifa (2017-01-05 11:46:57)

Hej dziewczyny

Od rana poczytałam fajne posty,
a zostały uruchomione przez tomik i kolędy.
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

Morawko
      tez głupio napisałam, ale to miał być żart /zapomniałam, ze słowo pisane jest inne, niż słowo mówione/ o 30 zł i sweterkach.
Fajne, że kupiłaś, bo masz lepszy humor.

Piszesz o emeryturach, faktycznie są osoby,
które zostały same i nie mogą związać końca z końcem.
W dwóch lżej się żyje, bo opłaty są dzielone.

Co prawda mam koleżanki,
które mieszkają w wielkich mieszkaniach, mają problemy z opłaceniem czynszu, ale na mniejsze nie zamienią się.
Nie rozumiem tego.

Co do 500+ to dziewczyny na tym stracą,
bo kto w podeszłym wieku przyjmie je do pracy.
Poza tym mówią, że mają zrobić,
że nie będzie można brać świadczeń rentowych, emerytalnych po mężu.
Wtedy zostaną bez środków do życia.

Sandra
         pracodawca, który co chwilę zmienia pracowników jest do deeepy.
Nie idź, bo nie szanuje pracowników.

U nas na termometrze -3 i pięknie świeci słońce, śniegu nie ma.
Pikny wziął Czarusia i pojechał na działkę, aby psiak sie wybiegał.

78,997

Azbi  Morawko i znów bardzo podobają mi się wasze posty.
Ze wszystkim, o czym piszecie ja też się zgadzam.
Mój sąsiad ma 5 dzieci.
Któregoś dnia mówi do mnie : wiesz B..ia, mnie stopa życiowa znacznie się poprawiła.
Finansowo stoję bardzo dobrze.
Ot i taka prawda.

78,998

Wifciu  Lucynko u was nie ma śniegu ?  i mrozu ?
Czy mogę trochę i tego i tego podesłać ?
U nas wszystkiego nadmiar hi hi

78,999

Czytko śnieg u mnie jest, ale nie w nadmiarze. Mrozik lekki - 2.
Dzięki dobra kobieto - tyle mi wystarczy hi, hi.
Pojechałabym gdzieś w ciepłe kraje... ale się rozmarzyłam...

79,000

luc napisał/a:

Pojechałabym gdzieś w ciepłe kraje... ale się rozmarzyłam...

Lucynko
          buuuuuu tez pojechałabym.

Kiedy to minęło.

http://hostmat.eu/images/05797873666879669899.jpg

Teraz muszę zrobić prasówkę, bo nie wiem co na świecie.

79,001

Ot i mądrego dobrze posłuchać smile  Zgadzam się z Tobą Azbi

Zima na całego...śnieg, lekki mrozik (-3-4 stopnie), ale zapowiadają, że jutro -11 ma być u mnie.
Paskudnie się chodzi. to, co wczoraj potopniało, dziś przymarzło i porobiły się oblodzone górki, a nie wszędzie piaskiem posypane.

Dziś popołudniu ma być kurier z moim regałem na książki. Mam nadzieję, że dam radę go złożyć...Kurczę, ja nawet żadnych narzędzi tu nie mam.
Mam nadzieję, że zdążę jeszcze potem coś kupić- teraz nawet nie wiem co- jaki śrubokręt, czy co...

79,002

witajcie .....
u na zima sniegu napadało i wiatr wieje .
wiec mamy ruga zime tego sezonu a pierwsza tego roku

79,003

Lucynko opinie dotyczyły godzin pracy w soboty, niezaplaconych nadgodzin, przerzucania ciaglego pracowników na różne sklepy po calym miescie -nie masz stalego miejsca i nawet klienci przyzwyczajaja się do pań,  (praca jest na 5 rano wiec nie zawsze jest prosto dojechać z drugiego konca) i wiele roznych opinii.
Wiem, ze moga byc złośliwe, ale dlaczego na tego drugiego pracodawce o takim samym profilu nikt nic jeszcze nie napisal?

U nas jest duzo sniegu i zawierucha, snieg bije w twarz.

Ide zrobic krokiety.

Dziewczyny slyszalyscie o kawie z maslem? Konieczne jest do tego mleczko lub olej kokosowy?

79,004 Ostatnio edytowany przez wifa (2017-01-05 14:09:25)

Mystique71 napisał/a:

.Kurczę, ja nawet żadnych narzędzi tu nie mam.
Mam nadzieję, że zdążę jeszcze potem coś kupić- teraz nawet nie wiem co- jaki śrubokręt, czy co...

Mystko
    nie lepiej poprosić , aby za  kaskę złożyli?
Widziałam, jak u męża składali to nie jest takie proste.

Sandro
       nie piję kawy i nic nie słyszałam.

79,005

sandra.sandra napisał/a:

slyszalyscie o kawie z maslem? Konieczne jest do tego mleczko lub olej kokosowy?

Słyszałam tylko o kawie z olejem kokosowym. Z masłem- nic mi niewiadomo.

wifa napisał/a:

nie lepiej poprosić , aby za  kaskę złożyli?
Widziałam, jak u męża składali to nie jest takie proste.

Paczkę przywiezie kurier z DHL, nie sklepowy, więc ta opcja raczej odpada.

79,006

Misty upiekłam tego "czecha"  ile się naklęłam przy wałkowaniu to moje .... lol
Twój przepis a mój różnił się tylko ilością sody ...
wcześniej zapisałam jeszcze przepis z netu ...
i tam było,że że margarynę + cukier + miód .... mocno podgrzewamy ...
łączymy potem z resztą ...
grysik gotujemy z masłem ... i takim ciepłym przekładamy ...
ja jeszcze dodałam od siebie powidła śliwkowe na pierwszą warstwę ...
nie wiem??? co wyszło .... bo siedzi w lodówce ...

u mnie też lekki mróz ...
ludzi jakoś nie widać  .... chyba wystraszyli się zapowiadanych mrozów ...
nawet Ci od ocieplenia dzisiaj zrobili sobie wolne smile

79,007

Hi hi Basiu pieczesz ciasto
Wróciłam z miasta ludzi pełno juz 11 co mowić teraz ,kupiłam sweterek w eklerku śliwkę jasna ,i zrobiliśmy zakupy
W tesco tez kolejki ile przecen kupiłam bobaskowi sweterek cena 126 zł a po przecenie 51 zł bardzo delikatna welna,
Kupiłam sobie ksiazki księdza kaczkowskiego ---Dasz radę mówią ze dobra na stres
Przemiana od nadwagi do nadwagi  Tory johsona
Oraz niepokorna corka o Wietnamce książki znikają bo duzo promocji ,kupuje lekkie książki ,bo kto by czytał trudne hi hi

79,008

u nas jest juz -5 , wiec mrozi .
och ciasto Basiu wrzuc kawalek .

ja nieraz robie krem z kaszy mannej , po ostudzeniu kreci sie z masłem

79,009

Bardzo dobrze jedna napisze to druga to i leci ,czegoś sie uczymy od siebie ,zastanawiamy ,ze moze zrobię tak ,nie warto siedziec w rutynie hi hi wiadomo kazda z nas jest inna
Wifa co sie martwisz ,ja tez jak palne cos to luc nie moze zrozumiec ,ale przeciez to kafejka hi hi
Myst aż mnie ścisnęło mnie trzy razy dywan przywozili ,ja dziekuje a oni swoje ludzie dobrze ze moj pojechał i zobaczył paskudny cieniutki okropny ,juz nigdy nic nie kupie przez internet
Syn mowi mama róbcie zakupy w tesco czy eklerku przez internet ,bo jak jest unas to zamawia i mnie uczy ,ze nie muszę dźwigać ani bobasek przynoszą do domu

79,010

Przyjedźcie do mnie teraz -17 hi hi
Jak wracaliśmy z miasta zmarzłam okropnie

79,011

Morawko
       Twoje rejony mnie nie interesują  ze względu na temperaturę.
Wklej sweterki.

Elu
        nas rzadko są niskie temperatury, więc nie jestem przyzwyczajona.
Poza tym ja zimą nie odwiedzam powietrza.

Oglądałam w  pudle Elbląg, strach tam  mieszkać.

79,012

Witajcie Kochani smile

chciałabym donieść że Bydgoszcz jest fest zasypana śniegiem a na moim termometrze ( środkowy- osłonięty balkon na parterze ) jest minus 5

ja wiem że drogi są zasypane,że trudno jeździć samochodem że to powoduje inne problemy ale jak widzę taką zimę to budzi się we mnie dziecko więc wybaczcie mi moją miłość do zimy smile

79,013

Witam sąsiadki.Dziś sobie poczytałem i wniosek mój taki...dobrze że do was nie dołączyłem.Luc i Klaudynka to jedyne na tym forum osoby z kulturą.Pozdrawiam

79,014 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2017-01-05 20:49:34)

Witam wieczorem.

U mnie -9 stopni, ale wiatr się uspokoił więc bardzo przyjemnie jest.

Półka dotarła. Dałam radę big_smile
Teraz zostało poukładanie książek big_smile

https://scontent-ams.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/15800446_1326466390739658_964608428044166236_o.jpg?oh=7984e3c87208f97c577032c052f517b3&oe=58E25827

79,015

Mysti nie żartuj,że byś nie dała rady poskręcać takiej półeczki.Przecież to pestka lol

79,016

Miałem już nie pisać na tym forum,ale sprawa Nowej zaciągnęła mnie tu.Zawiodłem się na Basi i na Czytce.Niby osoby z opisu wrażliwe.Wrażliwe?Na pewno?Nie pasuje mi ta pomoc to nie wpłacam i  kropka , nie komentuje.

79,017

Mysti no to do  dziela.

Morawko to faktycznie masz mróz taki u nas rzadko. Morze nas zimą ogrzewa 

79,018

Paweł Brawo Ty!

79,019

Paweł skoro nie mam kultury to Ci napiszę : spadaj  smile

79,020

Paweł43 napisał/a:

Witam sąsiadki.Dziś sobie poczytałem i wniosek mój taki...dobrze że do was nie dołączyłem.Luc i Klaudynka to jedyne na tym forum osoby z kulturą.Pozdrawiam

hm, czyli jestem bez kultury, a skąd taka opinia o mnie ?

79,021 Ostatnio edytowany przez czytelniczka51 (2017-01-05 21:04:08)

Paweł skoro nie mam kultury to Ci napiszę : spadaj  smile
Paweł spadaj to leciutko powiedziane.
Czyli...kulturalnie się zachowujemy wobec ciebie, czego nie widać po tobie.

79,022

Ela też zawsze masę grysikową  zawsze ucierałam ....
ale ten sposób na zagotowanie grysiku z masłem  .... jest dla leniwych ... smile
w sumie w smaku nie ma różnicy  ... a jeden garnek mniej do mycia >>>  lol

Marta masz coś do mnie ???? to napisz ...

przybyły posiłki lol  ... żenada i tyle smile

79,023

No właśnie Marta
Dlaczego tak bijesz brawa Pawłowi?
Czy ja coś ci jestem winna ?
Czy ci ubliżyłam ? Napisałam coś przykrego ?

79,024 Ostatnio edytowany przez wifa (2017-01-05 21:10:24)

Paweł43 napisał/a:

Luc i Klaudynka to jedyne na tym forum osoby z kulturą.Pozdrawiam

Paweł
       co masz mnie do zarzucenia?

79,025

To spadam Basia...to jest tylko moje zdanie.Słodzisz najpierw Nowej a jak co do czego to krytykujesz razem z Czytką.

79,026

Ba-Cha napisał/a:

Marta masz coś do mnie ???? to napisz ...

Zawsze mi powtarzano,ze w życiu mam być taktowna i tego się trzymam.

79,027

Paweł czy my z Basią ci coś obiecałyśmy ?
Jakoś sobie nie przypominam.
Zawieść to cię mogą własne dzieci, a nie my.
Ja wyrosłam z wieku dziecięcego i nikogo nie zawodzę.
To tyle na twój temat.
Nie życzę sobie abyś pisał cokolwiek na mój temat.
Nie po drodze nam.

79,028

Czytko
        kiedyś Paweł był proszony, aby pisać z nami.

79,029

Przepraszam pozostałe stokrotki...wypowiedzi basi i czytki mi się nie podobały.Wpadłem dziś na chwilę troszkę poczytałem i może nie do końca to zrozumiałem.....ale w końcu mamy wolność słowa i napisałem co w tej chwili czuję

79,030

Paweł43 napisał/a:

Miałem już nie pisać na tym forum,ale sprawa Nowej zaciągnęła mnie tu.Zawiodłem się na Basi i na Czytce.Niby osoby z opisu wrażliwe.Wrażliwe?Na pewno?Nie pasuje mi ta pomoc to nie wpłacam i  kropka , nie komentuje.

Paweł nie wtrącaj się jak jesteś kulturalny  >>> 
masz swoją cafejkę to sobie pisz ... i tyle w temacie  ....

79,031

Paweł hiiii wolność słowa ....  czytasz siebie ????

79,032

Marta masz być taktowna ???? >>> lol
tylko jakoś Ci to nie wyszło ....

79,033

wybaczcie Kochani ale i ja biorę urlop od pisania
mam dość swoich problemów i nie potrzebuję żeby jeszcze tu się denerwować

nie ma jeszcze roku jak jestem na tym forum ale gdy tu przyszłam było bardzo fajnie
a teraz zrobiło się niefajnie sad - przepraszam ale nie dam rady przez to przechodzić bez emocji
i bardzo zabolało mnie to że ktoś kogo nie znam i wątpię żeby znał mnie, wypowiadał się na temat mojej kultury

79,034

Wifciu zgadzam się, Paweł pisał u nas w kafejce.
Ale on chce,bym miała takie zdanie jak inni.
Ale ja mam swój rozum i swój punkt widzenia.
Nikt niczego mi nie będzie narzucał, a szczególnie Paweł.

79,035

Jactez uwazam, ze Oawel obraził większość dziewczyn.
Kulturalna osoba tak nie ocenia,  nie takimi słowami.
Ja mam dwa zdania na ten temat i to wyrazilam wczesniej...Grazka ma inne priorytety...Ela podobnie jak ja ma inne...
Jednak Grazka juz swoje przezyla i teraz te marzenia spełnia. Ja jie mam głowy do spelniania marzen...musze zyc...
I gdy mam pomoc, wspomoge głodnych i chorych a potem reszte. Jak bede bigata podzielę każdemu i na marzenia i na zycie.
Nie przesle przeciez Grazce np 2 zl...bo to.zenujace.
Ale moge komus dac chleb za 2 zlote.

Moze kiedyś bede na takim etapie jak Grazka i bede juz ponad tym wszystkim (czyli problemami by zjeść i miec dach nad głową ) i wtedy moze będzie mnie stac na marzenia.

Kazdy ma racje i ten co wplacil Grazce i ten co nie chciał.  Ona niczego nie wymszala.

Ale nie posune się do tego, by kogos ocenić, ze jest malo kulturalny, inteligentny czy wrażliwy.

To bylo nie na miejscu.

79,036 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2017-01-05 21:37:38)

Paweł ja nie słodzę ... tak jak to określiłeś ....
zawsze piszę szczerze .... 

nie lubię ciężkiej poezji ..... smile tj. obrażanie ...  ?????

weź TY sobie dokładniej poczytaj za czym się wypowiesz  oki smile

wejdź sobie w archiwum swojej "chatki " i przypomnij sobie kto ?? Ciebie i Grażkę zapraszał ...
żeby było Wam raźniej skoro cafejka padła ...

też mnie zawiodłeś  lol lol

79,037

Czytka bardzo cię lubiłem,ale jak przeczytałem twoją wypowiedz,to tak jak bym czytał inną czytkę....sory ale zawsze pisałaś,że jesteś wrażliwa i gdzie ta wrażliwość?

79,038

Ok..  sąsiadki już spadam,nie wytrzymamałem i tu napisałem bo moja kafejka już dawno umarła.Przepraszam co złego to nie ja i buziaki wszystkim śle...Pozdrawiam wszystkich

79,039 Ostatnio edytowany przez czytelniczka51 (2017-01-05 22:02:33)

Paweł

http://www.fabrykasily.pl/upload/motywacja/mot_e4730c3eaa2e199b0c8f0fbe9ef0f6ce.jpg

79,040 Ostatnio edytowany przez wifa (2017-01-05 22:08:58)

Basiu, dziewczyny
        pamiętacie, jak sie cieszyłyśmy, ze mamy łączkę,
odskocznię na nasze troski, radości i co teraz mamy to zniweczyć?

======================================
            Oddzielamy złe emocje grubą kreską
i koniec rozmowy na ten temat.
Zgadzacie się?
Odpiszcie, bo nie wiem, czy dalej pisać.

Posty [ 78,976 do 79,040 z 102,609 ]

Strony Poprzednia 1 1,214 1,215 1,216 1,217 1,218 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024