STOKROTKA-CAFE - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Strony Poprzednia 1 1,213 1,214 1,215 1,216 1,217 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 78,911 do 78,975 z 102,609 ]

78,911

Odp: STOKROTKA-CAFE

Witajcie Kochani smile

Witaj Ivory i Lenka smile

Witaj Ba-Cha smile

wiesz, czasami tak jest że przestaje się pisać "bez powodu" jednak ten powód gdzieś jest ....  sama przez to przechodziłam nie raz nie dwa a i teraz brak mi weny do pisania a nie chcę ciągle marudzić i pisać o tym samym ... smile

Pigwa hi hi hi no że przytyłam to mi do głowy nie przyszło ale cuś jest na rzeczy bo portki ciasne się zrobiły lol
ale ja tą piosenkę z innego powodu wkleiłam - jakoś wspomnienia wczoraj mnie naszły z różnych powodów i właściwie to powinnam wkleić tą ...

moja Mama mi ją śpiewała ...

a wspomnienia mnie naszły bo wystawiłam z mojego pokoju regał który Mama mi kupiła gdy byłam dzieciakiem ...
i łezka poleciała ........

78,912

rozmowy z facetem w łóżku ? hm ....
ja mam to do siebie że właśnie wieczorem pamięć mi wraca i jak chcę o czymś Jackowi powiedzieć to usłyszę zawsze to samo - a tobie to zawsze się przypomni jak jest noc i  człowiek chce spać !!!!

dla Jacka noc zaczyna się tak o 20.30 .....  lol

wczoraj u nas deszcz deszcz i jeszcze raz deszcz .... hmm
a w nocy wiatr tak zawodził że aż za uszy szarpało hmm

78,913 Ostatnio edytowany przez morawa (2017-01-04 07:50:56)

Hi hi lepiej nie zaczynać tematów na noc żadnych ,bo nie daj boze coś sie  przypomni i stres gotowy
Umnie wiszą krzyż ,matka boska w sypialni ,i matka boska w salonie
Nanusia ale mnie rozsmieszylas hi hi nieraz kupuje w rożnych sklepach
Unas pogoda zima ,wiatr ,śnieg i -7 paskudnie jutro jeszcze zimniej - 19 ludzie
Basiu klucze najważniejsze ,miał stówę ale ile wymiana wkładki hi hi oj śmiać mi sie chce ,co tu robia moje klucze
Pozdrawiam wszystkie stokrotki

78,914

Dzieńdoberek :0
O matulu,ale późno,pędzę ze śniadaniem
http://i.wp.pl/a/f/kuchnia/58011658/-EDYSK_2-artukuly_nowe3-93882167.jpg
Smacznego . I nie marudzić,tylko jeść jak dają smile

78,915

Baba zaspałas ,gdzie sniadanie

78,916

Baba jestes ,ludzie jakie pysznosci lubię sok pomarańczowy ,pomidorki ,ser żółty ,lubię rano obfite sniadanie ,pózniej moge nie jesc

78,917

Oglądam ekspres reporterów nagrałam wczoraj

78,918

Morawko Mój Kiepski tak kiedyś znalazł klucze na ulicy,15 m od domu.Przyniósł i mówi : ktoś zgubił klucze,powieszę na płocie ,to może właściciel znajdzie ,jak będzie znowu przechodził .Popatrzyłam,popatrzyłam i mówię : przecież to Twoje !On: Jak to ??? ja swoje mam. Okazało się ,że mam rację,miał przy swoich kluczach charakterystyczne kółko,ale to tylko ja zauważyłam i stąd wiedziałam ,czyje klucze. No i pasowały do zamków smile

Lenka ,Ivory witajcie smile

PIGWA napisał/a:

ja głupia myślałam że seks tylko dla młodych!

A niby dlaczego,hę ??

78,919

U mnie jest takie niskie ciśnienie,że na barometrze zabrakło skali. Nic dziwnego,że zaspałam.Dobrze,że do pracy idę później,to się spokojnie ogarnę.
Pozdrawiam wszystkie Stokrotki i Rumianka i na razie spadam.

78,920

Dzień dobry

Dzięki za kawę i śniadanie.

U nas zima, dużo śniegu spadło.
Samochód po mleko nie mógł tyłem wjechać na podwórko.
Cofnął się do drugiej bramy i przejechał drugim wjazdem.

Wczoraj miałam wizytę u lekarza.
Siedziałam już pod drzwiami, a pan lekarz raczył dopiero zadzwonić,
że nie będzie przyjmował, bo jest chory.
Zapisałam się za tydzień.

78,921

Teraz przy zmianie ciśnienia atmosferycznego żle się czuję.
Niech to wszystko się ustabilizuje.

Wyłącza się wciąż światło.
Pewnie druty są zasypane śniegiem.
Na szczęście zdążyliśmy wydoić.

78,922

Wifcia dużo dajecie księdzu.

My na kolędę (czyli dla księdza) daliśmy 100 złotych.
Na wszelkie składki 460 złotych.
Te składki są za cały rok.

78,923

U nas na wsi każda rodzina przyjmuje księdza.
Jeszcze trzeba go przywieżć i odwieść.
I wyglądać trzeba przez okno kiedy do nas idzie.
Mąż po księdza wychodzi do drogi, a potem go odprowadza do następnego sąsiada.

78,924

Ciekawe, czy córka z Zosią przejadą autem i się nie zakopią.
Śniegu dużo i jest mokry.
Ale temperatura chyba na plusie.
W ciągu dnia pewnie dużo tego śniegu roztopi się.
A od piątku straszą 30 stopniowymi mrozami.

78,925

Witaj,Czytko

U mnie na razie jest 0 st. ale też czytałam,że ma być do -30 wkrótce.Ale śniegu prawie nie ma.

Księdza przyjmują wszyscy,raczej każdy chce.Nie ma jakichś zatwardziałych niewierzących. I też się odprowadza do następnego sąsiada.A w kopertę wkładam adekwatnie do zarobków. I już nie daję żadnych składek na kościół.

Lekarz ,tak jak każdy człowiek ,może zadzwonić,że nie przyjdzie do pracy,bo jest chory. Ma do tego prawo.

Na razie....

78,926

Baba no wlasnie moj to samo mówił hi hi
Unas zima na całego cały balkon mam śniegu i sypie cały czas ,wieje
Seks w każdym wieku leczy ,daje iskierkę w oku i dowartościowuje kobietę hi hi lepsze jak leki hi hi inaczej wszystko usycha

78,927 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2017-01-04 09:21:35)

Dzień dobry Laleczki
Wielbiciel coś ucichł?

Ano, BaCha tak jest z tym pisaniem, jak z nałogiem. Piszesz - piszesz codziennie. Z jakichś tam powodów przestaniesz na chwilkę, dzień, dwa..potem po kilku dniach trudno się wstrzelić z powrotem i tak się potem zacicha.

Biało u mnie za oknem i prószy wciąż delikatnie.
Ale straszny wiatr jest. Mam dokładnie na wprost okna jedno drzewo i widzę, jak wygina je na wszystkie strony.

http://www.realistic.pl/upload/images/large/2016/11/zepsuta_zmywarka_2016-11-08_14-39-37.jpg

http://pozytywna.pl/media/photos/2012/12/tumblr_mejc59aif21qbrdf3o1_500.gif

78,928

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/15871616_573773879487893_2822570214020275836_n.jpg?oh=ff766631e7c9674ffb020c6c91fff59d&oe=58E6ED97

78,929 Ostatnio edytowany przez wifa (2017-01-04 10:00:35)

Hej dziewczyny

Mystko
       jak znasz dziewczyny to możesz się wstrzelić w pisanie po wielu....dniach.
Nie mam problemu.

Babo
        mieszkam na osiedlu młodych ludzi i raczej ksiądz nie jest przyjmowany, ale to duże miasto i nikt się nie interesuje.
        Wiem /opisywała koleżanka z innego portalu/,
jak to wygląda w społeczności mniejszych miast i na wsiach,
potrafią sąsiedzi zaszczuć człowieka.
Eeeeee  kończymy temat.

U nas pogoda  do deeeepy. pada, wieje, zimno.
na szczęście nie muszę wychodzić z domu.

Grażynko
       gratulacje, przekroczyłaś żądaną kwotę.

Ojjjjjjj, jak sie cieszę.
Ten kwiatek pokazuje, że po listku.....http://s20.rimg.info/e3aafa9eb376f6a1246dcc21485170ba.gif

Buuuuuuuuu szkoda, ze przestałaś pisać.

78,930

Witam wszystkie Stokrotki,  Dyskutujecie o kolędzie. ja księdza przyjmuję, pierwszy raz dopiero nie było go u nas, ale nie będę go ekstra zapraszać, jak później idzie się po zaświadczenie do parafii, to rozkłada zeszyt i sprawdza czy była wizyta spełniona i po tym ocenia czy jesteś katolikiem czy nie. nie ma znaczenia czy chodzisz do kościoła, czy się modlisz liczy się wizyta smile. Nie ważne czy wierzysz w Boga. Ja kiedyś systematycznie chodziłam do kościoła, a teraz mniej jak zaczęłam czytać co księża i zakonnice wyprawiają z dziećmi, choćby ta siostra z Zabrza co to nawet karty chciała uniknąć bo ona stara i chora. Głodzić dzieci miała siłę, napuszczać starszych chłopców na młodsze dzieci i pozwalać na gwałty tych dzieci to zdrowa była. W naszej diecezji odwołali księdza dopiero po latach, jak pan Legierski uparł się i nie pozwolił zastraszyć tylko chciał doprowadzić do ukarania księdza z Koniakowa, a wcześniej Biskup go z honorami przyjmował, zresztą biskup sam był nie lepszy, pijaczyny kawał, jak córkę moja w czoło całował to chuchnął jej tak przetrawionym alkoholem, że ja zemdliło. Przeczytałam tez książkę "Diabelskie nasienie" o dzieciach trzymanych w przyklasztornych ochronkach w Irlandi, książka na faktach, to były ochronki na kształt obozów pracy. To wszystko działo się za naszego Papierza, bardzo mnie to zabolało i straciłam  szacunek dla Hierarchów Kościelnych, bo jak wam wcześniej pisałam sama byłam jako małe dziecko ofiarą molestowania, dlatego jak czytam o gwałtach tego księdza z Koniakowa na chłopcach z biednych rodzin, a takich księży jest dużo tylko nasze społeczeństwo ukrywa ich zbrodnie.pan Legierski i inni co się ujawnili po publikacjach do dzisiaj nie może uzyskać satysfakcji w postaci  ukarania tego księdza. Ksiądz ma się dobrze, odwołali go z parafii, ale umieścili w Domu Księży  dla emerytów, wybudowanego ze składek wiernych i żyje w luksusach. Maja oni piękne frazesy na ustach, a sami robią co chcą. 
Może mój wpis was oburzy, ale ja już nie czuję żadnego szacunku do nich, zwłaszcza jak widzę to wtrącanie się do polityki i do życia obywateli, robienie z  państwa  państwa kościelnego, gdzie lekarz nie chce wypisać środków antykoncepcyjnych,  które leczniczo miała zapisane córka ze względu na silne bóle menstruacyjne. nie było jej lekarza bo miał dłuższy urlop i poszła do zastępcy, została wyrzucona z gabinetu, bo klauzula sumienia, przeszła tak 3 lekarzy i każdy odmawiał, dopiero dostałe te środki jak wrócił jej lekarz i nie pomagało jak  mówiła, proszę poczytać w kartotece, ja jestem jeszcze dziewicą, te środki maja leczyć silny ból menstruacyjny, który nie pozwala mi normalnie funkcjonować, chodzić do pracy i szkoły.
A tak ogólnie to śnieg, wiatr, ale temperatura dodatnia smile, zapowiadają duży mróz, a odczuwalny jeszcze większy tak w granicach -30 stopni. Współczuję tym na Dolnym Śląsku co nie mają prądu, bo na pewno mają w domach zimno. Pozdrawiam, miłego dnia Stokrotki smile

78,931 Ostatnio edytowany przez wifa (2017-01-04 10:07:29)

Azbi
        nic dodać i nic ując.
Dziwię się, że ksiądz przyznaje sie do gwałtów,
a bronią go parafianie.
Chore społeczeństwo.
        Nie wiem czy czytałaś "Byłem księdzem"
autor Roman Jonasz.
Opisuje życie w seminarium itd. były ksiądz.

78,932

IVO TY i ja marnotrawne córki wróciliśmy do kafejki
może mnie nie wywalą,ciebie również
przybyło tyle fajnych nowych dziewczyn że mimo cały czas czytałam kafejkę jeszcze nie mogę się połapać!!
SANDRA pisz ,lubię czytać twoje posty ,super piszesz,a ja super czytam
KROPEK momentalnie schudłaś!
daj radę tym co chcą schudnąc !
u mnie na minusie tylko wiatr daje,jeden kraj a takie różnice!
BABO kochana jesteś

78,933

też oglądam ale na necie !
ale się uśmiałam jak u JAWOROWICZ był zawistny facet bo siostrze się poprawiło i sądził się o jakąś piwnicę
PROFESOR BIELECKI spytał czy był dobrze przebadany,wszyscy zaczęli się śmiać z barana!
że sądy przyjmują takie sprawy?
zazdrość jest okropna
ja jutro do pracy na 4 dni,fajnie na wolnym
dziś jeszcze zaliczę weterynarza ,po południu

78,934

Dzień dobry  smile

Morawa napisał/a:

Seks w każdym wieku leczy ,daje iskierkę w oku i dowartościowuje kobietę hi hi lepsze jak leki hi hi inaczej wszystko usycha

O kurcze Morawko!!! toż to ja już uschnięta?A myślałam,że jeszcze wszystko ze mną w porządku  smile  lol
U mnie świata za oknem nie widać,tak pada śnieg i wieje.

Pozdrawiam Wszystkich na łączce.

78,935

BABO ja już mam myślenie moherowe!
CZYTUNIA ja mam takiego pecha że jak mam wchodzić to lekarz robi sobie przerwę,nie zawsze ale często
ja dziś miałam wysokie cisnienie 130/115
u nas na osiedlu też tak jest z księdzem
mój już zaniemógł i bardzo dobrze!
przy antydepresantach nie ma się ochoty na seks!

78,936

Hi hi przecież czarne owce wszędzie są .moj bobasek ma takie same podejście jak  ty azbi i inne dziewczyny i mówi do mnie ja cię wyspowiadam ,leżał w szpitalu nie chciał księdza ,a przecież chodzą po salach , miałam go wyprosić ludzie

78,937

morawa napisał/a:

Hi hi przecież czarne owce wszędzie są .moj bobasek ma takie same podejście jak  ty azbi i inne dziewczyny

Morawko
           czarna owca niech jest, jak nie jest im wstyd,
ale wara od mojego dziecka czy wnuczki.

78,938 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2017-01-04 11:48:59)

Babastacha napisał/a:

Witaj,Czytko

U mnie na razie jest 0 st. ale też czytałam,że ma być do -30 wkrótce.Ale śniegu prawie nie ma.

Księdza przyjmują wszyscy,raczej każdy chce.Nie ma jakichś zatwardziałych niewierzących. I też się odprowadza do następnego sąsiada.A w kopertę wkładam adekwatnie do zarobków. I już nie daję żadnych składek na kościół.

Na razie....

Cześć dziewczynki

Baba , powiedz mi kruszynko co wiara ma wspólnego z przyjmowaniem księdza lub nie przyjmowaniem? A w kopertę wkładasz adekwatnie do jego zarobków? Oj dziewczyny macie Wy się z tymi kolędami , do mnie na osiedle przywożą kilku księży koledzy i póżniej odwożą bo po spożyciu nie wolno jechać, a ludzie częstują czym kto może.  2  lata temu rozmawiałam z księdzem pod blokiem i pogadaliśmy sobie szczerze bo była ze mną koleżanka która z nim w szkkole pracowała. Ja w rodzinie miałam księży, jeden był wujkiem proboszczem i parafianki go uwielbiały a on w wieku 50 lat porzucił kapłaństwo i ożenił się z 19 latką co zaciążyło im się a to były inne czasy 40 lat temu i lekko nie mieli ale  wyjechali  i jeszcze mieli 3 dzieci.
W rodzinie nadal mam księży i ojców, koleżanki moje również mają synów  księżmi i również różnie to bywa, wielu z nich w końcu odchodzi z kapłaństwa i zakłada rodziny , a ja uważam że tylko z powołania powinni być księżmi czy zakonnicami a nie z innych powodów. Kościołów wybudowano w ostatnich latach bardzo dużo, ogromne, przeładowane bogactwem, przytłaczające a ja wolałabym małe przytulne kościółki gdzie czuje się dobro i miłość a nie ogrom kasy.

78,939

http://sp7nowaruda.edupage.org/photos/skin/clipart/-10/264nijb.gif

Brawo Grażynko!!!! , marzenia się spełniają, więc Ci serdecznie gratuluję big_smile

78,940

A ja myślę,że Grażynka się obraziła i dlatego nie pisze.http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,014_ht_orig.gif

78,941

Martuś miałam się nie wypowiadać w tym temacie ale z drugiej strony dlaczego nie? co niektóre dziewczyny pojechały po Grażynce jak po bandzie i to te dziewczyny po których najmniej bym się spodziewała. Grażynka jest wrażliwa i zresztą nikomu nie byłyby miłe takie słowa jak tutaj zostały napisane .  Może wróci a może nie? szkoda że tak się stało. sad

78,942 Ostatnio edytowany przez wifa (2017-01-04 12:18:12)

Marta456 napisał/a:

A ja myślę,że Grażynka się obraziła i dlatego nie pisze.]

Marto
        Grażynka przestała pisać  wielka szkoda. sad

Klaudynko
        mam takie same zdanie.
Mogliśmy wspierać lub nie, a nie krytykować.
Każdy miał wolny wybór, nikt nikogo nie zmuszał.
Mam nadzieję, że wróci. smile

Klaudynko
         hihi jak ja dam tysiączek to mnie ksiądz bryką wozi. big_smile

78,943

Wifcia przecież ja dobrze wiedziałam że z tym tysiączkiem to kawał zrobiłaś ale ubawił mnie hi, hi...

78,944 Ostatnio edytowany przez wifa (2017-01-04 13:24:16)

Klaudyna59 napisał/a:

Wifcia przecież ja dobrze wiedziałam że z tym tysiączkiem to kawał zrobiłaś ale ubawił mnie hi, hi...

Klaudynko
  jaki kawał, hę?
Jak dać to dać, a nie się czaić.

A propos sexu

http://cdn.lolmania.pl/2017/01/baraszki.jpg

78,945

http://smileset.ru/image/smailiki1.jpg

hi, hi , hi Wifciu dobre big_smile big_smile big_smile

78,946

Klaudyna napisał/a:

co niektóre dziewczyny pojechały po Grażynce jak po bandzie i to te dziewczyny po których najmniej bym się spodziewała. Grażynka jest wrażliwa i zresztą nikomu nie byłyby miłe takie słowa jak tutaj zostały napisane .

Czasem właśnie tak bywa,że dostaniemy cios między oczy od osób,od których najmniej byśmy się tego nie spodziewali.
Też byłam zaskoczona.
Wifcia wklejka bombowa  lol  lol

78,947

Klaudyna59 napisał/a:

Martuś miałam się nie wypowiadać w tym temacie ale z drugiej strony dlaczego nie? co niektóre dziewczyny pojechały po Grażynce jak po bandzie i to te dziewczyny po których najmniej bym się spodziewała. Grażynka jest wrażliwa i zresztą nikomu nie byłyby miłe takie słowa jak tutaj zostały napisane .  Może wróci a może nie? szkoda że tak się stało. sad

Klaudynka opierdziel zdrowy chcesz ???????????????   smile

wypowiadamy się   a dlaczego nie ??
no właśnie ... smile
nikt nie pojechał po bandzie ...  tylko napisałyśmy jak MY to odbieramy ...   hmm 

Azbi przeczytałam z ciekawościa Twój wpis ...  smile

Pigwa - nikt Cię nie przegania  i czekamy na wpisy Ivory   lol

dopiero przestała mnie głowa boleć
idę pozałatwiać sprawy ... dzisiaj ...bo jutro ma być mroźniej ...

78,948

Cześć!
Ful pracy, wiec ciezko było sie tu wbić.
Zaraz jadę z córką do lek. rodzinnego, a potem do Babci na rosół. Specjalnie dla wnuczki Mam ugotowala. Cieszy to, bo ziąb i głód dokucza.
Grazynka- ale sie cieszę, ze udalo się. Brawo!
Musze jechać. Pa.

78,949

Czasem właśnie tak bywa,że dostaniemy cios między oczy od osób,od których najmniej byśmy się tego nie spodziewali.
Też byłam zaskoczona.

co niektóre dziewczyny pojechały po Grażynce jak po bandzie i to te dziewczyny po których najmniej bym się spodziewała.

Napisałam co myślę i czuję.
Wolność słowa i wyznania.
Nikt Grażynki nie obraził, a wyraził na ten temat swoje zdanie.
Co by to było gdybyśmy wszystkie krzyczały tak, albo nie.
Każda z nas jest inna i każda ma inny punkt widzenia na daną sprawę.
Nie mogę przytakiwać, kiedy wewnątrz czuję co innego.
Zawsze mówię co myślę i dobrze mi z tym.

78,950 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2017-01-04 18:19:32)

Klaudi napisał/a:

co niektóre dziewczyny pojechały po Grażynce jak po bandzie i to te dziewczyny po których najmniej bym się spodziewała. Grażynka jest wrażliwa i zresztą nikomu nie byłyby miłe takie słowa jak tutaj zostały napisane .

To jest Twoje zdanie i masz do tego prawo!
Mam swoje zdanie i nie zawaham się go użyć.........

Ja podpisuję się pod słowamiCzytki też mam do tego prawo!
Ten temat był...miał być za zakończony,nie wiem czemu  służą te ''wypominki''?????

Basia napisał/a:

wypowiadamy się   a dlaczego nie ??
no właśnie ... smile
nikt nie pojechał po bandzie ...  tylko napisałyśmy jak MY to odbieramy ...

Zgadzam się smile a dla czego nie ?????

A tak w ogóle to powiem wszystkim dzień dobry wszystkim.
Dzień jak dzień nie narzekam.
Miałam dzisiaj kolędę....  z czego się cieszę ....ksiądz do tego bardzo gadatliwy.
           Miłego spokojnego wieczoru.

Tak jeszcze dodam od siebie że wszystkie jesteśmy  WRAŻLIWE smile

78,951

gochnia napisał/a:

Specjalnie dla wnuczki Mam ugotowala.

Kochana babcia...:) 
    Nie pędź tak bo ślisko i do tego sypie śnieg.   smile

78,952

Marysia co mi się podoba  to Obie z Czytką 
napiszecie  co myślicie i jest oki smile

ludzieeeeee trzymcie mnie .... bo napiszę jeszcze bardziej szczerze ....

od wpisu Czytki    jest ponad 200 wyświetleń  no ale nie wypowiadacie się ...
jasne .... po co się wychylać .... lepiej udawać,że nie ma tematu ...   

do wieczorka      ????? chociaż mocno się zastanowię ????

78,953 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2017-01-04 19:03:36)

Ba-Cha napisał/a:

od wpisu Czytki    jest ponad 200 wyświetleń  no ale nie wypowiadacie się ...

Zacytuję Cię, bo mnie wkurzyłaś ostatnim zdaniem wink

Miałyśmy nie komentować tej sytuacji, bo temat wrażliwy i Marysiu masz rację- wszystkie jesteśmy wrażliwe
ale napiszę, że nie podoba mi się zachowanie Grażynki, która się zwinęła i umilkła.
Uważam, że wynikło nieporozumienie między Pigwą a Grażyną, niepotrzebnie rozdmuchane na forum - już nie wnikam, która z nich pierwsza napisała publicznie.
Powinny załatwić to po cichu między sobą.
Sprawy- która wpłaciła pieniądze, a która nie też uważam- prywatna sprawa.
Ktoś mógł sobie pomyśleć- po co mam płacić kasę komuś obcemu, ja też potrzebuję na leki, na jedzenie, na cokolwiek.
I to jest pełne prawo każdego.

Pamiętam taką sytuację z poprzedniej pracy, gdy na prezent urodzinowy dla przełożonej składałyśmy się po 5 zł. Jedna dziewczyna nie dała, reszta dziewczyn- w większości młodych, bez zobowiązań wsiadły na nią, że a-społeczna, że się nie złożyła.
A ona mi powiedziała- Basia, dla nich to tylko 5 zł, tyle co nic...ja za to mam chleb i mleko dla dziecka.

Może piszę trochę chaotycznie, może nie zostanę dobrze zrozumiana, ale ...dziewczyny..dajmy już spokój...z obrażaniem się itp
Forum jest po to, by mówić co się myśli i jeśli nie ubliżamy komuś, nie obrażamy, nie używamy wulgaryzmów w stosunku do kogoś--- uszanujmy swoje prawa do tego.

Mysti, Wielbiciel ma kiepski nastrój..

78,955

Baśku a gdzie to się patrzy ile jest wyświetleń ?
Proszę powiedz gdzie mam patrzeć.

78,956 Ostatnio edytowany przez wifa (2017-01-04 20:15:50)

Mystique71 napisał/a:

Ktoś mógł sobie pomyśleć- po co mam płacić kasę komuś obcemu, ja też potrzebuję na leki, na jedzenie, na cokolwiek.
I to jest pełne prawo każdego

Mystko
       mądrze piszesz i zgadzam sie z Tobą,
ale pouczanie co ma ta osoba robić,
aby zarobić to już inna para kaloszy.

Dziewczyny, Basiu
       piszemy ze sobą latami i szkoda, aby nasza znajomość została
pogrzebana.
Kończymy temat, bo to tylko nakręca spiralę.
Te 200 wejść jest spowodowane, ze netki czują krew, chcą igrzysk,
a my przecież jesteśmy ze sobą zżyte i się kofffamy. big_smile

78,957 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2017-01-04 20:43:58)

78,958

http://www.xdpedia.com/obrazki/czy_nie_lepiej_jest_spac_zamiast_9818.jpg

78,959

Na jakiś czas znikam biorę urlop na życzenie bo nie lubię jak po mnie się jedzie , spadam.... Wszystko można przekręcić ażeby mnie dołożyć, trzymajcie się cieplutko.

78,960

http://www.xdpedia.com/obrazki/jak_mi_mowia_ty_musisz_ja_im_mowie_niekoniecznie_18374.jpg

78,961

dobry wieczorek wszystkim
a więc wifciu ze mną to tak jest:
mieszkam sobie w Anglii od ponad dziewięciu lat, miałam czarnego kota, Komori mu było na imię
przestałam pisać na forum pod koniec maja 2015
w styczniu 2015 zmarł mój Tato, potem był kołowrót i załatwianie spraw związanych z Jego mieszkaniem, samochodem itp itd i jakoś wtedy urwało mi się pisanie
a potem było tak:
w czerwcu miałam wypadek w pracy, upadłam i stłukłam paskudnie kolano, starałam się o odszkodowanie ale... niestety, wykręcili się, na dodatek, rok później kontuzja się odnowiła, w samolocie facet pchnął mnie i jednocześnie uderzył torbą w tył kolana, wiesz jak to jest jak ludziska się pchają
mają bilety, numerowane miejsca, są już w samolocie więc nie odleci bez nich, ale i tak pchają się jak debile
po powrocie znów zaliczyłam dłuższe chorobowe, bo kolano stało się ponownie niestabilne i nieprzewidywalne, no i niestety zwolnili mnie z pracy
jeszcze przed wylotem do Polski nasz Komori zniknął da dłużej niż zazwyczaj, jak się okazało, na zawsze
zginął potrącony przez samochód
zadzwonili do mnie od weta, że mogę go odebrać, pochowaliśmy go w ogródku a dwa dni później.. były już z nami dwa nowe koty
w tej samej lecznicy były dwa koty (też czarne jak Komori) no i są z nami
od jakiegoś czasu przychodzi do nas też trzeci czarny kot, oswojony przez mojego męża, nazwaliśmy tego koteła Sąsiad
po zwolnieniu z pracy zabraliśmy się z mężem za planowanie własnego biznesu, byliśmy już blisko, niestety utknęliśmy przy negocjacjach w sprawie lokalu
prawnik odradził nam podpisanie umowy, no i z planów na własny biznes na razie nic nie wyszło
na razie...
w związku z tym, że wyszło jak wyszło (albo i nie wyszło) zaczęłam pracę przez agencję w innej fabryce, no i to chyba tyle jeśli chodzi o czas mojej nieobecności tutaj

78,962 Ostatnio edytowany przez wifa (2017-01-04 21:10:44)

Witaj Ivory
       biedulka to miałaś przeboje.
Jak napisałaś o tacie to sobie przypomniałam. Współczuję. sad
Teraz z kolanem masz już spokój?
Ivory,
a z pracy jesteś zadowolona?
Od której do której pracujesz?

Moi młodzi też mieli trzy koty, jeden przyszedł sam,
pomieszkał dwa/trzy lata i odszedł.
Szukali go w całym województwie.
Za chwilkę drugi zachorował, miał raka i umarł.
Została czarna mamba "lalunia"
Dokupili pieska maltańczyka, malutka kruszynka.

My mamy nadal 10 letniego yorka Czarusia rozpieszczonego do granic nieprzyzwoitości.

Klaudynko
      będzie Ciebie brakowało, wracaj.

78,963

Czytka wchodzisz ogólnie na "naszą społeczność "
patrzysz na Stokrotki  jest podsumowanie ilość postów i ilość wyświetleń
zapisujesz sobie te wyświetlenia i znaczysz na kartce która jest obecnie godzinka
potem odejmujesz i wychodzi ...

Misty zgadzam się z Twoją wypowiedzią ... lol
przeciEEE nikt nie obrażał ... nikt nie używał wulgaryzmów ...

a Grażka wielce obrażona ... zabrała swoje zabawki z piaskownicy jak dziecko ... 
i tyle .... napiszę... w temacie .....

Wifka dziewczyny chcą igrzysk ???? lol
tylko jakoś milczą ....  ????   

Misty ja się nie obrażam ....  tylko mam ochotę na urlop od kafejki .... 
jak mnie najdzie - to mam "jaja" i to napiszę  hiiii

78,964

Ba-Cha napisał/a:

Wifka dziewczyny chcą igrzysk ???? lol
tylko jakoś milczą ....  ????

Basiu
      przecież nie nasze dziewczyny. Mało osób nas czyta?
Kłótnia to woda na młyn igrzysk.

78,965

czytelniczka51 napisał/a:

http://www.xdpedia.com/obrazki/jak_mi_mowia_ty_musisz_ja_im_mowie_niekoniecznie_18374.jpg

Czytka wymowna ta treść lol lol

Ivory a byłam pewna ,że mieszkasz w Irlandii
przykre ,że Ojciec Ci zmarł ....  echh życie ....

spadam smile

78,966

Baśku dzięki wielkie.
A ja sierota nie wiedziałam jak to zrobić smile

Z tym co napisałaś zgadzam się w stu procentach.

Ivory pamiętam ciebie.
Dość długo cię nie było.
Miałaś dużo różnych zawirowań przez ten czas.

78,967

Czytka wymowna ta treść

Gratuluję, jesteś bardzo bystra smile

78,968

Klaudyna59 napisał/a:

Na jakiś czas znikam biorę urlop na życzenie bo nie lubię jak po mnie się jedzie , spadam.... Wszystko można przekręcić ażeby mnie dołożyć, trzymajcie się cieplutko.

Klaudynka nie bądź dzieckiem .... no plissss  lol
to Ty NAM dzisiaj niesłusznie dokopałaś ..... dodam niesłusznie ....
i tu jest tylko moja szczera odpowiedź ....   na Twój urlop smile     ja Ci NIE UDZIELAM  smile

78,969

Czytka wymowna ta treść
Gratuluję, jesteś bardzo bystra smile

Czytko
        nie tylko Basia jest bystra w sprawie dwóch wklejek.

78,970

Wifciu droga tobie też serdecznie gratuluję smile

78,971

Klaudynko ja też nie wyrażam zgody na twój urlop.

http://i1.pudelekx.pl/77ad8691c9f3a6813a645ad057b312412726cc8f/urlop-jpg

78,972

Dobry wieczór Stokrotkom i Rumiankowi smile

Baśku a gdzie to się patrzy ile jest wyświetleń ?
Proszę powiedz gdzie mam patrzeć.

No własnie gdzie? Też mnie to zainteresowało, jakoś słabo poruszam się po netkach smile

Nanusia napisał/a:

Też czekam na wysiew pomidorów.
Już nasiona kupiłam.
Żeby tylko nie skończyło się u mnie na słomianym zapale i żebym nie zaniedbała pomidorów ,jak w ubiegłym roku.

Ja nasionka też już mam kupione i to dużo różnych i teraz mam dylemat, które wysiać, chciałabym po trochę z każdego gatunku, ale miejsca mi brak, bo foliak nie za duży, w tamtym roku miałam ich 100 krzaków, 35 w foliaku, a resztę na zewnątrz, ale te na zewnątrz to wymagają bardzo dużych nakładów pracy, o ile nie chce się używać chemii, ja jako ochrony używam środków zalecanych przez ogrodnicze fora, tj. wyciągi z tymianku i oregano macerowane na przefermentowanych drożdżach z cukrem (czyli bimbrze smile), bardzo skuteczne, cytrynian wapnia, jodyna z krochmalem itp. Opryski na przemian tymi środkami co 5 dni, samo podlewanie zajmowało mi około 3 godziny, bo każdy krzak podlewany był konewką smile. Ale pomidory to moja pasja, inne rośliny już mniej czasami jeszcze ogórki, ale to tak aby mieć swoje.

morawa napisał/a:

U mnie wiszą krzyż ,matka boska w sypialni ,i matka boska w salonie

Ja mam puste ściany, wiszą tam tylko lampy kinkiety, w tamtym roku jak był ksiądz to tak sugestywnie oglądał nasze ściany, ale nic nie powiedział, chociaż później do córki zapytałam czy zwróciła uwagę na jego dziwne zachowanie, a ona na to, on patrzył chyba że u nas nie ma świętych obrazów. Dobrze że nic nie powiedział, bo by ode mnie usłyszał, że nie w obrazach jest wiara, a w sercu i mózgu. Dziewczyny ważne aby żyć tak, aby nas  sumienie nie uwierało i nie gniotło w piersi, a nie manifestacja swojej wiary. Pamiętacie ten piękny cytat z filmu "Dom" jak matka do swojego syna mówiła "Synu żyj tak aby nikt przez ciebie nie płakał". Morawko twój maż ma dobre podejście, tyle samo spowiedź księdza co i jego, a nawet jego lepsza bo on grzechomierzem  wszystkie twoje grzechy przeanalizuje:D

Babastacha napisał/a:

Mysti-wcale mnie nie zaskoczysz, takie też czytuję, a jakże smile
A od czasu do czasu wracam do "Tajemniczego ogrodu" z "Dziećmi z Bullerbyn ":lol: ,albo z Panem Samochodzikiem szukam Templariuszy smile

dołączę do Was, bo ja właśnie czytam "Nawiedzony dom" Chmielewskiej, bohaterowie to małe dzieci, dawno temu czytałam i teraz sobie przypominam.

Wifa napisał/a:

Nie wiem czy czytałaś "Byłem księdzem"
autor Roman Jonasz.
Opisuje życie w seminarium itd. były ksiądz.

Nie tego nie czytałam, za to czytałam dużo na temat np. o przyjacielu naszego Papierza założycielu (duchowny  Marcial Maciel Degollado) Zgromadzenia Legion Chrystusa, gwałcił nawet swoich  własnych synów, działalność jego ukrócił dopiero Benedykt. Ale książkę jak spotkam to też przeczytam, bo uważam że jeżeli tacy duchowni istnieją to obowiązkiem ludzi jest przyjąć to do wiadomości i na przyszłość zastanowić się, czy pozwolić nocować dzieciom na plebanii, czy pozwolić na wyjazdy dzieci z księżmi, bez obecności innych opiekunów. Powoli to się zmienia, bo jeszcze nie tak dawno to poszkodowane dziecko ze swoją rodzina musiało opuścić swoja wieś takie szykany na nich spadały ze strony sąsiadów, że nie mogli tego uciągnąć. Aby oskarżyć księdza i udowodnić jego winę trzeba mieć dużą odwagę i silne samozaparcie, nawet prokuratura stara się sprawy uciszyć, własnie przykład p. Legierskiego i księdza z Koniakowa.

A co chodzi o Grażynkę, to ciesze się, ze udało jej się zebrać odpowiednia kwotę (skąd wiecie, pod wpisami Grażynki brakuje linka do jej projektu), mam nadzieję, ze odezwie się do nas i na razie jest zajęta wydawaniem tomiku.

Forum ma to do siebie, że tu rozmawiamy o różnych sprawach, czasami zdarza się napisać coś co innym się nie spodoba, ale tak to już jest na forum. 
Pomoc polega na tym, że wpłaca ten co chce, bo to jest dobrowolne. Nie potrzebnie doszło do ujawnienia na forum rozmowy, która odbyła się po za forum pomiędzy Grażynką i Pigwa. Pigwa chciała pomoc, ale nie wyszło i to sprawa była miedzy nimi.

Wiadomo jak to jest jak emocje poniosą (a były z każdej strony), ale mam nadzieję, ze Grażynka, tak jak obiecała przed świętami, wróci i pokaże zdjęcia. W dodatku czekamy na końcowy efekt jej Projektu.
Klaudynko, to jest tylko dyskusja i to taka na dość sporym luzie, więc po co ci przerwa, no chyba ze chcesz nabrać siły i znowu strzelić nam tu jakimś fajnym wierszykiem, tylko nie odpoczywaj zbyt długo, bo czekamy smile

78,973

Azbi
       to jest link do Grażynki tomiku.

https://polakpotrafi.pl/projekt/tomik-p … urce=index

Za chwilkę leci Szkiełko. Dobranoc.

78,974

hi hi ludzie co wy wyrabiacie ,ta odejdzie tamta odejdzie
A co sie stało ,to ze jedna zbiera pieniądze ,a niektóre nie maja co do gara włożyć ,wiec sie buntują ,a przeciez nie bedą prosić ,dla jednych  sa wazne tomiki ,dla drugich jedzenie i boli ich ,i sie wstydzą bo nigdy im do głowy nie przyszło zeby poprosić ,a nie maja zeby osobę ktora prosi wspomóc ,bo dla nich to dziwne ,musza radzić sobie same
Pisze ogólnie bo przeciez nikt tu nie napisze ze nie ma czym ogrzać mieszkania ,pieniędzy brakuje na jedzenie itd
Po to jesteśmy tu ,żeby kazda mogła napisać co o tym myśli
To jest wygoda a co tam mam gdzieś przestane pisac i tyle ,ale podyskutować brak odwagi ,jesteśmy dorosłe
Ja nie wysyłam nikomu żadnych pieniędzy ,nie znam osobiście ,nie mam nerwów do banków ,i nie chce słuchać w domu ze jestem idiotka ,bo mnie oszukali ,albo złe wysłałam ,juz byłam oszukana
Nowa tez złe zrobiłaś ,nie mozesz sie odwracać od dziewczyn ,bo napisały tak czy tak ,ktore mogły to ci pomogły ,a przeciez nie tylko kasa sie liczy wsparcie słowne tez ważne ,bo nie każdy może sobie na to pozwolić
Jeśli bedzie tylko podejście egoistyczne to napewno nic sie nie sklei
Nie mozna sie wywyższać bo w kafejkach sa różni ludzie biedni ,bogaci ,i takie ktore sie wstydzą ,swojego braku kasy jak każda powylicza swój dobrobyt ,to taka dziewczyna pomyśli ludzie co ja tu robie
Ale trzeba pamietać ze raz mamy a moze byc tak ze nie mamy bo zycie to nie bajka

78,975 Ostatnio edytowany przez luc (2017-01-04 23:40:00)

Bry wieczór.
U mnie okropna zamieć. Nie widać na kilka metrów.

Ivoryvette - oczywiście, że Cię pamiętam.
Fajnie, że wróciłaś, choć trafiłaś na lekkie zamieszanie na łączce wink

Skoro Bacha mówi, że

Ba-Cha napisał/a:

no ale nie wypowiadacie się ...

to się wypowiem wink

Ba-Cha napisał/a:

Misty zgadzam się z Twoją wypowiedzią ... lol
przeciEEE nikt nie obrażał ... nikt nie używał wulgaryzmów ...

Nie trzeba wulgaryzmów żeby kogoś dotknąć.

BaCha napisał/a:

a Grażka wielce obrażona ... zabrała swoje zabawki z piaskownicy jak dziecko ... 
i tyle .... napiszę... w temacie .....

Mystique71 napisał/a:

nie podoba mi się zachowanie Grażynki, która się zwinęła i umilkła.

Wprawdzie wszystkie jesteśmy wrażliwe (no, może poza mną, bo ja mam grubą skórę hi, hi), ale wydaje mi się, że Grażynka trochę bardziej niż inne. Gdybyście czytały więcej jej wypowiedzi, nie tylko w naszej kafejce, to byłoby to doskonale widoczne. Oczywiście, że każdy ma prawo do wyrażenia swojego zdania, ale trzeba jednak zwracać uwagę na odbiorcę. Sugerowanie, że można sobie dorobić, a nie czekać na wpłaty, było wielce niestosowne (a co, też mam prawo do swojej opinii wink) wobec osoby cierpiącej na nerwicę i agorafobię.
Zatem, nie dziwię się, że nie pisze, ale mam nadzieję, że jeszcze wróci.

Mystique71 napisał/a:

Uważam, że wynikło nieporozumienie między Pigwą a Grażyną, niepotrzebnie rozdmuchane na forum - już nie wnikam, która z nich pierwsza napisała publicznie.

Jednak to ma znaczenie "kto pierwszy zaczął". Bez tego nie byłoby tego tematu w ogóle.

A poza tym, to uważam, że jednak nie poróżni to nas na łączce.
PAX.
Dla wszystkich ciepłe pozdrowienia.

Ba-Cha napisał/a:

Oj tam, oj tam wink

Klaudynko - mojego przyzwolenia na Twój urlop też nie masz.
Nie wyobrażam sobie łączki bez Twojego wierszowania.
Już nie wspomnę o tygrysach wink

Posty [ 78,911 do 78,975 z 102,609 ]

Strony Poprzednia 1 1,213 1,214 1,215 1,216 1,217 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024