STOKROTKA-CAFE - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Strony Poprzednia 1 1,206 1,207 1,208 1,209 1,210 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 78,456 do 78,520 z 102,609 ]

78,456

Odp: STOKROTKA-CAFE

Kłaniam się wieczorkiem.

Stasiek cały czas gorączkuje,dziś ostatni dzień,jak do jutra nie przestanie,to będą jechać do lekarza.Ale nie przeszkadzała mu gorączka w układaniu nowych klocków lego smile A że dostał komplet ,jaki chciał,to miał zajęcie.

Od jutra zacznie się wyjadanie wszystkiego.

Ba-Cha natrzaskałaś tych postów,że o rety! ale pisz dalej jak najwięcej, no i stawiaj kawkę co rano,bo mnie trzyma przy życiu smile

Pozdrawiam jeszcze świątecznie i idę czytać romansidło smile

U mnie pada deszcz,a właściwie można powiedzieć ,że leje jak z cebra.

78,457 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-12-26 19:39:10)

Klaudyna59 napisał/a:

nie szukaj jej w przestrzeni
w sercu swoim jej szukaj.

Klaudynko, Wielbicieluhttp://s18.rimg.info/e39450899e0f2c8023ea26ab83e884cd.gif

78,458

jeszcze raz dziękuje za piękniutkie cwietki  lol

już można stwierdzić sakramentalne

http://www.xdpedia.com/obrazki/swieta_swieta_i_po_swietach_a_dupa_urosla_4173.jpg

http://t-eska.cdn.smcloud.net/common/K/X/s/KX2077582ZKhU.jpg/ru-0-r-650,0-n-KX2077582ZKhU_swieta_swieta_i_po_swietach.jpg

hii

pozdrawiam i zmykam     do jutra ...

78,459 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2016-12-26 21:32:04)

Wielbicielu, dziękuję Ci za piękną romantyczną piosenkę smile

Wifciu ,dziękuję że odnalazłaś wersy które do Ciebie przemawiają .

Basiu a ja w tym roku się nie przejadłam a nawet troszkę niedojedzony brzuszek miałam i dobrze się z tym czułam, jednak nie lubię się obżerać a potraw mam pozamrażanych do stycznia.

Sandra wiedziałam ze się nie fochasz tylko martwiłam się o Ciebie bo tak myślałam jak piszesz że problemy Cię przytłoczyły, ale czas i życie idzie do przodu bez względu na to co się dzieje w naszym życiu a myślę że gdy zadbasz o swoje zdrowie to wszystko zmieni się na lepsze. Zdrowie jest najważniejsze bo wtedy jest optymizm i siła.

Morawko trzymaj się zdrowo i nie wychodż z łóżeczka póki słaba jesteś.

Wszystkie dziewczynki niewymienione pozdrawiam i życzę miłych snów , Wielbicielowi również snów kolorowych smile do jutra...

78,460

Morawko chce zadbać o zdrowie, ale niestety nasz kochany NFZ...mimo, ze wyniki mowia od kilku miesięcy swoje i doktor prowadząca to potwierdza, to przepisy nie dają mi możliwości leczenia....za dwa miesiące będę miała wizyte u lekarza,  zupełnie mi obcego, ktory nie zna historii mojej choroby, a tenn oto lekarz ma zdecydować czy moge skorzystac z "profilaktyki" czy tez nie.

Nie moge poświęcić martwego okresu na leczenie bo musze za coś zyc i od lutego musze pracowac na chlebek i na czynsz , a wyniki będą kto wie kiedy. ..terminy NFZ

Mogę sie modlić o zdrowie. I tylko w tym pokladam nadzieje. 

Mogę zrobić badania za pieniadze...

Klaudynko nie gniewam sie...

Po prostu nie umiem cieszyc sie "12 potrawami",  makowcem, tym kiedy umyje okna i tym czy komus bedzie smakował barszcz ...
To wszystko zeszlo na drugi plan.

Ten czas pokazal mi, ze mam dzieci kochane, ze ma przyjaciół nie tych, ktorzy kupią mi zdrowie i mieszkanie...ale tym, ktorzy zadzwonia, napisza, zapytaja.

Miłego odpoczynku po świętach. ..

78,461

Klaudynko hi hi buziaczki
Sandra pewne choroby mozna leczyc bez pieniędzy ,oprocz leków
Kregoslup jaki jest to wiesz ,i tego nie wyleczysz ot tak ,wezmę rechabilitacje i odjąć ręka ,pracę musisz podjąć w miarę dostosowana do twoich dolegliwości ,nie martw sie nie ty jedna cierpisz
Potraw tez nie musi byc 12 ,u mnie w domu rodzinnym nigdy nie było żadnych przygotowań na swieta ,prezentów ,jedzenia i zyje ,komunie tez brałam sama z matka ,bo nikogo nie było z rodziny ,prezentu tez nie miałam
Nie głupiejmy z tego powodu ,robimy to na co nas stać i nie ma sie czego wstydzić ,nie wszyscy musza byc bogaci ,miec bogatych mężów ,rodzicow ,wazne zeby byc dobrym człowiekiem i w miarę radzić sobie samemu
Przeciez nie będziesz sobie wlosow z głowy wyrywać bo masz tak jak masz ,wszystko wiesz jak masz i tak musisz żyć w danej chwili ,jak bedzie lepiej dzięki Bogu ,wazne teraz sa dzieci ,bo za nich odpowiadasz
Przestań sobie robic filmy ,tylko bierz zycie takie jakie jest teraz ,nieraz tak jest wali sie zdrowie ,brak kasy ,pracy ,partner bez pracy ,obibok itd
Jestes mądra dziewczyna dasz radę ,maja gorzej i musza żyć i radzić sobie

78,462 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2016-12-26 23:04:44)

Sandruś , podpisuję się obiema rękami pod tym co napisała Morawka . Każde jej słowo jest prawdziwe i niczego nie dodałabym. Większość ludzi ze schorzeniami pracuje, my tutejsze emerytki zaczym poszliśmy odpoczywać to również chorowałyśmy i pracowałyśmy, miałyśmy rodzinę i nieraz szlag nas trafiał na wszystko ale czas wszystko wygładza, dzieci dorastają , zdrowie podratowane lub nie -  ale żyć trzeba. Dasz radę chociaż łatwo Ci nie będzie , dobrze że masz przyjaciół i ludzi którym na Tobie zależy ale decyzje zawsze podejmujesz sama a przyjaźnie wzmacniają i siły dodają do wzięcia się z życiem za bary. Walcz i nie rezygnuj z niczego bo życie to zawsze walka , więc walcz o zdrowie, o siebie, o dzieci a facet jak się nie sprawdza to niech swojej drogi szuka,  trzymaj się cieplutko a 12 potraw nigdy nie robię bo kto by to jadł? jest to 6 kg pożywienia  smile

78,463 Ostatnio edytowany przez sandra.sandra (2016-12-27 03:28:41)

Klaudynko nie mierzylam nigdy ile wazy potrawa. Skad wiesz, ze to wszystko 6 kg?

Nie myslalam o tym, by zrobic 12 potraw hihi
Tylko podalam przyklad, bo wiele osób sie chwali co kto zrobil, wiec ja w obliczu tego nie moge sie pochwalić.
No chyba, ze powiem,  ze pierwszy raz zrobilam pierogi z ciasta drożdżowego.
Mozna je smazyc na glebokim oleju, mozna upiec w piekarniku. Sa dobre, inne. Zrobiłam z pieczarkami, a co mi ciasta zostało to nalozylam bigosu.
Oryginalnie to się robi z grzybami.
Ciotce i kuzynostwu smakowaly rowniez.

Morawko wiem,  ze mozma sie leczyc bez pieniędzy. Ale smieszy mnie "profilaktyka".
Skoro masz zle wyniki od wielu miesięcy, a wtecz sa gorsze, to po co jeszcze robia problemy i kieruja do takiego samego specjalisty, zamiast od razu robic porzadek ze zdrowiem. Odwlekaja te leczenie, a potem mowia, ze ludzie umieraja,  bo profilaktyka nie zachowana.
To tak jak bys miała zawal i pogotowie zamiast ci pomoc to by dalo pierw skierowanie do kardiloga...

O kregoslupie wiem, ze mam chory, ale piszac o profilaktyce nie mialam na mysli kregoslupa, tylko inne choroby, ktore dyskwalifikuja czlowieka do pracy (z tym nie mozesz pracowac, ale wyleczyc tez nie mozesz, bo czekasz w kolejkach).

U nas zamiast sniegu jest deszcz i zawierucha.

78,464

Mystique71 napisał/a:

Kropku-- cóż to Ci się z okiem stało?  Z oczami nie ma żartów, nie odwlekaj wizyty u okulisty.

Pigwo-- jak nie ogarniasz cytowania, to odpuść sobie, szkoda nerwów wink Pisz po prostu konkretnie do którejś z dziewczyn podając jej imię (tak, jak ja to teraz robię wink  )

Morawa-- u mnie dziś też lajtowy obiad. Trzeba pozjadać "resztki", choć za dużo nie robiłam jedzenia, a i wczoraj syn sporo sobie podjadł.
Ja mam dziś rosół od wczoraj, córka barszcz z uszkami. Jak jej będzie mało, to mam jeszcze trochę ryby po grecku.

Mam pytanie---Czy była impreza z okazji 16 tys postów BaChy?  big_smile

BaCha--- for you!

http://s10.flog.pl/media/foto/7033974_50-stokrotek--.jpg

78,465

MYSTI będziesz mnie ratować przed Basią!!!
wczoraj nigdzie nie byliśmy,było obżeranie i gotowanie ,a pózniej ja leżning a mąż robił renament
jutro jedzie brata syn z dziewczyną ns sylwestra do holandii,musimy coś dzieciom podać by mieli coś polskiego
nie dużo  bo oni przyjeżdżają 6 albo 7 ,syn musi odebrac prawo jazdy na naczepy

78,466

czytelniczka51 napisał/a:

Dobrze Mysti, że dostrzegłaś okrągłe posty Basi

Baśku pisz dalej, rano stawiaj kawę i wstawiaj piękne obrazki.

http://www.milionkobiet.pl/files/2015_06/bukiety-slubne-z-kwiatow-polnych-4-9f2bb1a3698dec1771b75a452362175a_a9e379.jpg

ja też się przyłączam do gratulacji,CZYTUNIA trzeba jeszcze dodać by na mnie nie krzyczała ,ja starsza i tego wymaga etykieta

78,467

wifa napisał/a:

Hej

Pigwa
      pod postami masz dwie opcje
1/ Napisz odpowiedź  /prawa strona/
2/ Napisz wiadomość / ten wpis pomijasz/
Klikasz w w pierwszy 
i zjeżdżając strzałką  w dół masz wszystkie posty koleżanek.

Wczoraj po wyjściu młodych leżałam całe popołudnie
i wieczór.
Już nie mam sił, szybko się męczę i denerwuję,
że coś będzie nie tak.

i zazwyczaj chcę każdej coś napisać !!
TY i chyba LUC  to nawet te posty macie w prostokątach,idzie się wykonczyć

Basiu wielka buźka za to, ze jesteś i klikasz

http://4.bp.blogspot.com/-c_Od8N5y_ts/U5ILvLmilhI/AAAAAAAAApw/7L-cc6vJ2Ao/s1600/B+dla-przyjaci%C3%B3%C5%82-najpi%C4%99kniejsza-r%C3%B3%C5%BCa-z-serduszkiem-czary-mary,-na-urodziny,-imieniny,-internetowe-randki,-podzi%C4%99kowanie,-kwiaty,-dla-Ciebie-czerwona-r%C3%B3%C5%BCa-dla-Basi.jpg

78,468

LUC ta opcja by mi odpowiadała}}}Też nie musisz tego robić. Wystarczy, że otworzysz sobie drugą stronę z forum.

78,469

czytelniczka51 napisał/a:

Wifciu wczoraj i w wigilię nie klikałam, ale dzisiaj już to uczyniłam.

Wiem, że za długo to przeziębienie mnie trzyma.
Ale boję się antybiotyków, bo zaraz żołądek mnie boli.

CZYTUNIA nic nie piszesz jak córcia????
koniecznie pij siemie,ja mielę w młynku,łyżkę siemienia na trochę ciepłej wody zamieszać i wypić,bardzo dobre!!

78,470

LUC wstyd się przyznać i strach ale spytam,jak się otwiera drugą stronę????????

78,471

Dzien dobry
Pigwa pisz normalnie i tyle ,bez cytatów ,bez wymysłów z głowy i tyle
Umnie tez jest barszcz czerwony zrobiłam taki dla ubogich tani ,a pyszny czerwoniutki
Sandra zycie to nie bajka,musimy sobie radzić i tyle nieraz cie jeszcze ściśnie w sercu ,i zadasz sobie pytanie dlaczego
Pozdrawiam

78,472

hey   hey  witam wreszcie w normalnym dniu
chociaż lodówka jest jeszcze świąteczna  smile

http://img2.stylowi.pl//images/items/o/201507/stylowi_pl_kuchnia_poranna-kawa-gify_36138948.jpg

Pigwa nawet Misty  Cię nie uratuje 
nie cytuj smile całych postów ....  a przede wszystkim obrazków ... 
                                                                                          http://imgup.pl/di/6TBZ/figiel.gif
LUCynka pisała Ci o "drugiej stronce Stokrotek" ...
to normalnie otwierasz Netki od nowa ... obok
na pierwszej stronce zaczynasz odpowiadać nam  smile  a na drugą przeskakujesz sobie i zerkasz dla przypomnienia co ?? która napisała ...
i tak sobie skaczesz ....  bylebyś zapamiętała,gdzie piszesz ....  lol

o! przepraszam jesteśmy w tym samym wieku  mniej więcej  o ile pamiętam .... nawet rocznikiem jesteś młodsza ode mnie smile

Sandra Mychy Ci już napisały ... to ja tylko mogę się podpisać... pod ich słowami ...

wczorajsza awaria z wodą trwała od 13-stej z minutami do 16-stej ...
akuratnie w porze obiadowej i gościnnej ..... ale ludzie musieli fiksować  ...

blok mój dalej - też im zostawili na święta rusztowania i "firanki"  lol
od dzisiaj jadą znowu ... smile

78,473

Witam  ....
dzien poswiateczny ......
normalnosc wraca do codziennosci .
smacznej kawusi i milego dzionka .

u nas od wczoraj wieje strasznie az chuczy wiatr .
we wiadomosciach mowili , ze nad pomorzem szaleje orkan barbara , narobil szkod i mowia o ostrzerzeniach aby nie chodzic pod drzewami czy w parkach aby unikac takich miejsc .
u nas jedynie wczoraj wieczorem nie było pradu przez chwile

78,474

Dzień dobry.
Już po świętach,zaczynamy normalne życie.

Tradycyjnie
http://polki.pl/we-dwoje/p/a_i/32/0/0/31008/b/b_5_31008.jpg
Smacznego smile

Wieje jak w kieleckiem,nie mam jednej fazy,dobrze,że lodówka na innej.

morawa napisał/a:

Umnie tez jest barszcz czerwony zrobiłam taki dla ubogich tani ,a pyszny czerwoniutki

Ja sama robiłam zakwas,więc też był czerwoniutki,ale taki wytrawny,że musiałam dobrze posłodzić smile

morawa napisał/a:

Sandra zycie to nie bajka,musimy sobie radzić i tyle nieraz cie jeszcze ściśnie w sercu ,i zadasz sobie pytanie dlaczego

Zgadza się,kiedyś,dawno temu nieraz mogłam się o tym przekonać.Silna wola,determinacja i wiara w lepsze jutro pomogły.

Czekam na kawę smile

78,475

Uuups,Ba-Cha,sorry,myślałam ,że jeszcze śpisz smile

Dzięki za kawkę,potrzebna jak dieta po świętach smile

78,476

Witajcie Kochani smile

no i Barbara nam się rozszalała .... big_smile
mam na myśli oczywiście ten orkan który do nas przywędrował i w sumie wcale do śmiechu nie jest bo wiatr aż wyje ....  bardzo nieprzyjemne odczucie no i mój organizm też wyje bo nie cierpię wiatru takiego hmm

co z moim okiem pytacie - no fruwają mi jakieś czarne nitki i jeszcze taka srebrna kropelka mi lata a w lewym kącie to już tylko czarno widzę ...
ja wiem że to śmieszne nie jest ale takie podejście do moich dolegliwości pozwala mi nie zwariować do końca ....
jutro idę do lekarki po skierowanie do okulisty a później będę szukać jakiegoś najszybszego terminu

Pigwuś ja też nie wiedziałam że można sobie otworzyć drugą kartę netkobietek ....

pozdrawiam Was serdecznie smile

78,477

Basiu - gratulacje !!!! smile

78,478

Dzień dobry

Dzięki za kawę i śniadanie.

U nas też okropny wiatr.

Jutro już ksiądz będzie u nas po kolędzie.

Córka męczy się z tą ręką, ale musi to jakoś wytrzymać.
Do nowego roku jest jej mąż, a potem zostanie sama.
Ja będę musiała jej pomóc przy Adelce.

Sandra dużo w tobie gniewu na ustawy zdrowotne.
Wszyscy się z tym borykamy.
To nie jest tak, że tylko zdrowe osoby pracują.
Prawie każdy walczy z jakimś bólem i chorobą ciężko pracując.
Wyobraż sobie, że ja chcąc nałożyć kukurydzę muszę kilka razy odpoczywać i prostować się.
Kręgosłup tak mnie boli, że żadna pozycja nie zmniejsza bólu.
Ale odpoczywam i robię dalej.
I tak jest u innych ludzi także.
To się tylko tak nam wydaje, że ten co pracuje to jest zdrowy.
Ludzie nie mają rent i muszą iść do pracy, żeby przeżyć i utrzymać rodzinę.
Nie ty pierwsza i nie ostatnia.

78,479

Wita nie Gocha,a "Barbara"-orkan.
Jestem po tragicznej trasie, ale dotarlam cala i zdrowa? hmm.. To byl h..o.r..r o.r- lało i wiało, gałęzie z drzew leciały.
Bacha! Bylam taka rozleniwiona i objedzona, ze ledwo się ruszalam. Ale dzis juz zwarta, gotowa, wiec przepraszam za spoznienie.
http://images82.fotosik.pl/253/eba5f102dd7f0c7fmed.jpg
Nie przestawaj pisac, kawę pyszną zaparzaj. Bez Ciebie Łączka nie ta. Buziaki.

78,480

Jestem juz w pracy. Dzis kiepska frekwencja. A święta b. leniwe, bo zawiodla pogoda. Lało mocno, wiało jeszcze bardziej. Spotkania z morzem nie było, niestety, następnym razem.
A planowalam fotek napstrykać.
Pigwa- co Ty się tak tym cytowaniem postow przejmujesz. Ja odpuscilam, jakos nie mam parcia.
Sandra- kregoslup od jakiegos czasu mnie boli, poza tym leki po przeszczepie uszkadzają stawy, sterydy wzrok, itd.. Ale nie wyobrazam sobie siedzenia w domu.
Dziecko w szkole, a ja w pracy i tak powinno być.

78,481 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2016-12-27 10:42:25)

Witam się z wami Stokroty.....

Wieje jak w Kieleckim.
        Tylko patrzę kiedy wyłączą prąd.
Są takie podmuchu  wiatru że zwiało mi z tarasu ze stolika ciasto  lol
             Przechowywane zamiast w lodówce
Zatęskniło mi się za wami,w miarę wolnego czasu podglądam sobie forum.
Doczytałam ,doczytałam  o

Basi

ogromniastej ilości postów.
Pisz ,pisz Basiu !   lol
    Dostałaś tyle kwiatów że hohohohohoho ja wręczam Tobie te oto słodkości smile
       https://www.smaczajama.pl/userdata/gfx/bf0f5b21bb6ff66a8c8f8ef7a7c102e6.jpg

Ja się chyba tez na was   [chyba)   NO !     łobrażę hihihihihihihi  nie otrzymałam tzw. gratulacjii
           za bycie z ''obcym chłopem  lol   41 lat.
Wczoraj dzień spędziłam w stolicy na Starówce.
    Od razu napiszę że zaje*fajnie drogo,ale byli sponsorzy  smile
           Nie na moją kieszeń ... o nie !
Jedlismy obiad  w restauracji u pani Magdy Gessler ,pokażę  fotki.

Pozdrawiam wszystkich........ bardzo się cieszę że dopasowałam wam skromnymi prezentami   lol

Pigwo droga,tak bardzo Cię przepraszam  ! zwracam honor.
         Przesyłam podwójnie  big_smile            a nawet więcej .
                              http://4.bp.blogspot.com/-vme_XABA_jI/VYfxYq6AuXI/AAAAAAAATAM/cX-pHqxM6rM/s1600/Chanel%2BChance%2BEau%2BVive.jpg

78,482

Dzień dobry
Nie wiem jak Wy,ale ja się cieszę ,że już po świętach.Wreszcie żołądek trochę odpocznie.Przecież nie objadałam się,a i tak czuję się pełna.Zrobiłam już pranie,bo nazbierało się trochę ścierek i ręczników.U mnie wieje,ale nie tak strasznie jak pisała Gochnia i Marysia.
Marysiu chyba nikt nikt wiedział o twojej uroczystości.Żeby Ci nie było przykro,masz cały kosz słodkości. lol  lol

http://2.bp.blogspot.com/-mTHpumoRhS8/Tv2XKvkTG4I/AAAAAAAAIvc/tlY01612bQY/s1600/kosz2.jpg

Pozdrawiam Wszystkich i życzę poświątecznego odpoczynku

78,483

Dzien dobry

Oj dziewczyny. Mowicie tak jakbym ja faktycznie myslala, ze pracuja sami zdrowi.
Naprawde mam swiadomosc tego co sie dzieje, kto pracuje itp.
Mialam na mysli przypadki, gdzie czas ma ogromne znaczenie dla osoby, ktora moze stracic zycie, jest tak slaba, ze bez operacji nie moze pracować a po operacji moglaby, jednak jednak musi czekac na leczenie....bo terminy...

Jakos faktycznie jestem zbyt wrażliwa i chyba mnie nie rozumiecie

78,484

Marysiu Wszystkiego dobrego za pieciotysieczmik ...
Pisz z nami dlaej ,,,,,, I z nami na łaczce badz

http://regalto.pl/2015bn/images/www/2015kb/900/anielski-kosz.jpg

78,485

Marto a na jakim programie pierzesz te ręczniczki?
Bo mi niestety pozostaje na nich brzydki zapach sad

78,486

Sandro aż poszłam do łazienki powąchać swoje pranie,ale wszystko pachnie.Piorę w 60stp. i do ostatniego płukania/zmiękczania dodaję lenora.

78,487

http://www.otofotki.pl/img15/obrazki/yy5067_kotek_w_pudelku_po_slodyczach_i__milego_dnia.jpg

hej, hej, witam poświątecznie big_smile przed chwilką obżarłam się poświątecznym ciastem i poczekam na czas po nowym roku na zastosowanie diety.

Sandra , pytasz się skąd wiem że kolacja wigilijna waży 6 kg? więc słyszałam to wczoraj w telewizji i myślę że mają rację bo jak popatrzeć na zastawione stoły dla rodziny to może wyjść jeszcze więcej , ta masa pierogów, bigosów , ryb itd. to często jest większa ilość kilogramów. Ja nie mam problemów bo robię teraz dla dwóch osób i to co mi pasuje ale kiedyś gdy robiłam dla kilku osób to nadźwigałam się półmisków i kilogramów.

Do kawy podjadłam ciasta poświątecznego i ciężko mi się ruszać więc klikam a musze jechać  do centrum i pozałatwiać parę spraw. Musze jeszcze dogadać się z orkanem Barbara hi, hi big_smile jak to Barbara z Barbarą big_smile

Miłego dnia dziewczynki i powoli i spokojnie wracajcie do rzeczywistości big_smile

78,488

https://images-blogger-opensocial.googleusercontent.com/gadgets/proxy?url=http%3A%2F%2F2.bp.blogspot.com%2F-iBYsfNBtSIo%2FURk-wE3pUyI%2FAAAAAAAAn-g%2FI9RNTD6z8VU%2Fs1600%2Fz_okazji_rocznicy_slubu_jola.gif&container=blogger&gadget=a&rewriteMime=image%2F*

41 lat minęło w trudzie i miłości
jak Maryś wyszła za mąż  i odtąd nie pości
chłop obcy się trafił więc go oswajała
ganiła, karmiła , często przytulała.
I chłopisko przetrwało i nawet odżyło
a ciężko się zapowiadało i różnie też było
byli dla siebie przyprawą:  solą, pieprzem i cukrem
kremem Nivea na buźkę  i na dupkę pudrem.
Życzę Wam lat wielu na jesieni życia
miłości, trwałości nie szybkiego zużycia
lecz doczekania brylantowych godów
każdego dnia od nowa roztapiania lodów . big_smile

78,489

Marysiu gratuluje tylu lat wspolnego zycia.
Niech Wam zdrowie dopisuje i uczucie trwa nadal.

Marysiu...ja wypralam te scierki i niektore po wypraniu brzydko pachnialy,  jakby ten brud w nich zostal.
I to mnie denerwuje, a nie nadaja sie do gotowania, sa kolorowe.

Klaudynko dajne te Twoje wierszyki. Jakby nie bylo.sa prawdziwe

78,490 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-12-27 13:07:48)

Hej łączko z Stokrotkami

Marysiu
           41 lat to wiele....wiele lat, życzę zdrówka Tobie i mężowi.
Skromniutki prezent na więcej mnie nie stać.
big_smile

..................http://ladniejsza-strona-mocy.blog.pl/files/2014/03/auto-gift.jpg

78,491

Sandro
      gotować  po co.
Wypierz, jak możesz jeszcze raz.

U mnie w domu nigdy nie było 12 potraw, bo kto to zjadłby?
Raz syn liczył to przyniosłam cukier i inne produkty i było 12 szt hiihi.
        Teraz wzięłam się za pranie, bo nazbierało się brudnych przede wszystkim obrusów.

78,492

Marysiu na rocznice małzenstaw 
zycze nastepnych lat pozycia w zdrowiu i radosci
http://superkartki.pl/kartki/20/2/d/266.gif

78,493

Dzień dobry poświątecznie.

U mnie na wigilii jest 12 potraw, ale w ilościach niewielkich. Lubię tradycję.

Marysiu - wielkie gratulacje z okazji pięknej rocznicy ślubu.

Pigwa - żaden wstyd pytać.
Basia Ci już powiedziała jak otwierać nową stronę z forum.
Jak jeszcze czegoś nie rozumiesz, to pytaj bez obciachu.

Basiu - syn randkuje w stolicy.

Miłego dnia wszystkim.
Idę wydać obiad teściom hi, hi.

78,494 Ostatnio edytowany przez Nanusia (2016-12-27 13:31:11)

Witam Stokrotki

Czuję,że to już jest po Świetach,bo nikt nie przyjdzie ,ani ja się nigdzie nie wybieram.

Basiu

Oprócz gratulacji,powiem Ci tylko jedno.
Dziękuję ,że jesteś.

Marysiu
Ładnego jubileuszu doczekałaś.
Czyli ślub miałaś w 85 roku w ŚWIETA.
Gratulacje dla Was obojga.

Sandro

Rozumiem,ze jesteś rozgoryczona,że mimo operacji ,twoje zdrowie nie pozwala Ci  normalnie pracować,bo potrzebna jeszcze jest rehabilitacja.
Nic nie poradzimy na naszą słuzbę zdrowia.
Trzeba się z tym pogodzić,bo jeszcze Ci nerwy wysiądą i przyplątają sie inne choroby.

Nie zostało mi za dużo jedzenia.
Nawet szarlotki zabrakło,choć była olbrzymia,bo z 3 kg jabłek.
Sernik zostal,bo d....y nie urywał.

O tej "Barbarze ,to dowiedziałam się dzisiaj z TV.
Może i mocniej wiało,ale dekoracja lampkowa wisi przed domem.

Czytuniu
Wnuczka sama wstaje na środku pokoju,chwilę postoi i znowu siada.
Bardzo ją to cieszy,aż sobie brawo bije.
Jeszcze kroków samodzielnie nie robi,tylko trzymając się.

W tym roku na Wigilii u teściów syna było chyba ze 30 potraw,bo przygotowywały 3 gospodynie i jeden gospodarz,który zrobił chyba więcej niż 10 potraw z samych ryb.

Marysiu

czekam ,co z tą perliczką  tongue

78,495

Nanusia napisał/a:

Marysiu
Ładnego jubileuszu doczekałaś.
Czyli ślub miałaś w 85 roku w ŚWIETA.

Nanusiu
        Marysia brała ślub 1975 roku, dziesięć lat wcześniej.

78,496

Klaudyna59 napisał/a:

41 lat minęło w trudzie i miłości
jak Maryś wyszła za mąż  i odtąd nie pości
chłop obcy się trafił więc go oswajała
ganiła, karmiła , często przytulała.
I chłopisko przetrwało i nawet odżyło
a ciężko się zapowiadało i różnie też było
byli dla siebie przyprawą:  solą, pieprzem i cukrem
kremem Nivea na buźkę  i na dupkę pudrem.
Życzę Wam lat wielu na jesieni życia
miłości, trwałości nie szybkiego zużycia
lecz doczekania brylantowych godów
każdego dnia od nowa roztapiania lodów . big_smile

http://imgup.pl/di/IZYX/best-image.gif

Maryś  medal za wytrwałość .... oby tak dalej w zdrowiu i zgodzie ...  pomyślności 

78,497

hey Mychy smile

tak jak Klaudynka   - dopchałam teraz ciastem ...   uffff 

Sandra ścierki trzeba wymoczyć przed praniem ... zobaczysz jaki syf zostaje ...
tak jak Marta piorę na 60 stp. pranie jest pachnące ....

dzięki Stokroty za miłe słowa ...  
                                                               http://imgup.pl/di/PATZ/gg-0.jpg

u mnie też piździ wiatrem - pada deszcz ze śniegiem  ...
potem wybieram się na przechadzkę do Lidla ...
zobaczyć na te ciuchy z "esmary" co rzucili przedświątecznie

http://img2.demotywatoryfb.pl//uploads/201012/1291216851_by_Cmachu_600.jpg

http://img8.demotywatoryfb.pl//uploads/201002/1265225409_by_plaski1_600.jpg

pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE  i do potem  ... 

78,498

No dobrze Basiu, ze zasugerowalas te moczenie scierek. Zrobie tak hihi. Calkiem o tym nie pomyślałam.  U mnie jest jesień.  Deszcz puka w szyby i wiatr huczy

78,499 Ostatnio edytowany przez gochnia (2016-12-27 15:51:41)

"Baśka" powoli sobie odchodzi.
Dziś czeka mnie fryzjer - wlosy i brwi- te robię sama, ale dalam się namówić, ech...
Bacha- no i znów widzę Luc przy laptopie.
MARYSIU!
Za Kenzo nie podziękowalam co teraz czynię.
Pan Bóg trafnie Was wyswatał,
radujcie się i milujcie przez kolejne lata.
Niech gwiazdy Wam jasno przyswiecają,
a dobre Anioly zawsze nad Wami czuwają.
Wszystkie Stokrotki/ek tak powiadają
i za Was kciuki trzymają.
Czekamy Jubileuszu następnego,
w pomyślności i zdrowiu obfitego.
Buziaki.
http://images82.fotosik.pl/254/d7fbc2a0c158123bmed.jpg

78,500

Ja też piorę ręczniki w 60 stopniach, a do ostatniego płukania
dodaję lenora.

Marysiu już 41 lat razem ? Przecież ty taka młoda duchem.

http://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PORADY_B/na-zlote-gody-18911.jpg

Niech Wam słońce zawsze świeci,
a miłość i radość będą wskazówką
szczęśliwej, wspólnej drogi do następnych Jubileuszy.

78,501

Nanusiu to jeszcze jakieś dwa tygodnie , lub trzy
i wnusia będzie chodziła sama.
Brawo, brawo, brawo.
Jak ją będziesz tulić, mocno przytul ją ode mnie.

78,502

Baśku kupiłaś coś ?

78,503

hii Czytka tak kupiłam  lol
2 bułki wiejskie chrupiące na kolacje  ( wiem,że są z mrożonek ale  są pyszne smile)
i zeszyt ..taki kołonotatnik ....

na ulicach pustki ... w sklepie troszkę więcej ... ludzi
teraz w tv widziałam reklamę ,że od jutra zniżki do 70 % na niektóre towary ...

tamte podkoszulki z "esmary "  to na anorektyczki ... takie malutkie rozmiary
albo tamte co zapamiętałam już poszły .... ??

tylko mnie deszcz zmoczył .... bo poszłam bez parasola ...   smile   ottt niepotrzebny spacer smile
ale przynajmniej tyłek przewietrzyłam ...

78,504

Marysiu czterdzieści lat minęło i jeden rok
Żyjcie długo i szcześliwie w zdrowiu ,milosci do samej starości

78,505

Wszystkie ścierki ręczniki piorę w 90 stopniach
Podkoszulki ,majtki ,pościel w 90 stopniach
Moczę na noc i pózniej wkładam do pralki ,tym sposobem mam brodzik czysty hi hi
Zjedliśmy końcówkę szarlotki ,na obiad barszcz czerwony i krokiety
Nigdzie nie byłam w swieta bo padało ,dzisiaj tez siedzę bo wiatr ideszcz
A ucho mnie boli ludzie

Wifo, podziękowania za róży kwiat smile
Klaudyno, serdecznie pozdrawiam smile
Marysiu, oto mój prezent z okazji Twej rocznicy ślubu:

78,507 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-12-27 20:23:46)

Gochnia
       pamiętam, ale nie ma.
Przypominaj.

Pamiętacie o klikaniu, potrzebujący czekają.

78,508

czy to jest leniwiec
                                        http://imgup.pl/di/O56V/1473884018-by-bezn-inner.gif
                                                                                                                ??? lol
      takiego mam w sobie .... tylko nie zakąszam  już nic od 17-stej

Morawciu - za każdym razem pranie na 90 stp. do tego prasowanie
no i Twoja broszka wariuje ... hi hi  . z tych sterylnych warunków ... 

normalnie poszłabym już spać ....        tak skapcaniałam ....   

do jutra ....   lol

78,509 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2016-12-27 21:10:17)

Basiu , leniwiec i do tego  chłop jak się patrzy big_smile.

Ja już od 0k. 15. 00 nic nie jadam  i jestem od 30 lat tak przyzwyczajona  aż  do następnego dnia do śniadania.

http://i1.celebixy.pl/6aaf19c65c3222c556e65302a19c0eab2dacde4f/jez-gif

78,510

Kłaniam się wieczorkiem.
Mnie się wydaje,że pranie brzydko pachnie,jak się da za dużo proszku.Wtedy ciężko wypłukać nadmiar.Ale moczenie jak najbardziej,łatwiej się wszystko dopiera.

Marysiu 41 lat,fiu fiu,pogratulować smile
http://www.twojekwiaty.pl/do/image/_popup/BOU10_137_2.jpg

Klaudynko od 15-ej ???? to bym chyba do rana z głodu umarła smile

Dostałam nowe żelazko pod choinkę smile

A poza tym coś mnie kaszel męczy,a tu sylwek za pasem.

Na razie....

78,511 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-12-27 21:32:54)

Ba-Cha napisał/a:

Morawciu - za każdym razem pranie na 90 stp. do tego prasowanie
no i Twoja broszka wariuje ... hi hi  . z tych sterylnych warunków ...

Basiu
        masz rację.
Kiedyś na broszce zrobiła sie ranka, poszłam do lekarza,
a ta mi powiedziała, że niech pani nie przesadza z higieną.

Babo
       kuruj się, bo nie potańczysz.
My nigdzie nie idziemy, Czaruś tak boli się wystrzałów,
że gdyby nas nie było dostałby zawał.

78,512

Basiu to nie ma nic wspólnego ,poprostu jestem alergikiem ,mam uderzenia goraca ,pocę sie muszę prac w takiej temperaturze ,pranie w 60 stopniach wyjelabym ścierki z plamami ,kiedys sie gotowało ,krochmalilo było wszystko piekne,teraz krochmal jest szkodliwy hi hi
Druga sprawa Basiu zobaczysz jak będziesz po przekwicie hi hi

78,513

Witam poświątecznie smile

Na początek smile
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSYyAL0roLa3VUsaiIs1meOQbQTX9N9TFsAXAuMGR4KsbhPsGfV Marysiu wszystkiego najlepszego dla Ciebie i męża:) i za pięciotysięczny post https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR6ttrk3F2Z3UXNdo8Y26Pq6v3q-LhcHz4sBztJ8b0w3xP7aO_aZw
Basiu dla ciebie  za ten szesnastotysięcznikhttps://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTBkXeulGu1G5H7SkY-XE-8dixqxi8RR3FvK6iUfpEgKBJ9SS54PA
Wiem, nie chcecie na razie jeść  słodyczy, ale może później to chyba czemu nie smile

Sandro, fajnie że się odezwałaś, pisz będzie Ci milej czas leciał, a i choroby jakoś się rozmyją w ty naszym chorowitym środowisku:). Każdy weźmie coś do siebie, każdy coś podaruje i jakoś to będzie smile W kupie to nawet mniej boli smile. a co chodzi o potrawy na stół w wigilię to u mnie nigdy nie było 12 - tu potraw, nawet jak bym serwetki dołożyła jako danie:), ja mam barszcz z uszkami, rybę smażoną z ziemniakami i kapustą zasmażaną i ciasto, kompot i to wszystko, a czasami śledź marynowany jako przegryzka, ale tylko czasami i tylko tak dla tego co chce, chociaż przeważnie  nikt nie chce smile.
Nanusiu, teściowie twojego syna w ilości potraw pobili chyba wszystkich, nawet jak 3 gospodynie to przygotowywały to pracy włożyły dużo smile
Kropko, jak tam twoje oko, przykładaj  jak na razie, zanim pójdziesz do lekarza, okład do oka z zimnej mocnej herbaty,

Teraz taka pora że choróbska łażą po ludziach, mnie kaszel i duszności wykończyły przed świętami nie mogłam sobie poradzić i nie miałam siły nic robić, a tu goście zaproszeni więc trzeba, w piątek dostałam na dokładkę zapalenia pęcherza, bo jak chorować to na dwie strony. Wysłałam męża po jakieś lekarstwa na pęcherz i jakoś przetrzymałam. Mam nadzieję, że u Klaudynki, Czytki, Morawki też lepiej,chociaż jak czytam to wczoraj Strzałka przejęła  w chorowaniu pałeczkę smile.
Babostacha przeganiaj ten kaszel, bo jak będziesz tańczyć i śpiewać w Sylwestra smile
Wifa gdzie spędzasz Sylwestra z Czarusiem, bo ja ze swoja Liną i Kicią w łazience, bo tam jest najciszej, Moje zwierzaki bardzo boją się wystrzałów i grzmotów, siedzę w łazience tak już od 6 lat , ze zwierzakami przytulonymi do mnie smile

Poznałam rodzinkę w postaci mamy i brata  naszego przyszłego zięcia, ślub będzie jednak w zaplanowanym terminie, zmarł co prawda ojciec, ale on nie dbał o rodzinę i nie utrzymywał z nimi kontaktu tak jak powinien utrzymywać mąż i ojciec, chociaż mieszkali w jednym domu tylko na różnych poziomach to traktowali się jak obcy lokatorzy. Niestety nie chciał na miłości żony i dzieci, wódka była mu bliższa. Bardzo miła kobieta i bardzo sympatyczny  młody człowiek i obydwoje tacy otwarci, tak jak mój przyszły zięć.  Po tych świętach nie mogę dojść do siebie, muszę do spanka bo jutro 4.45 trzeba wstać. Musze kończyć, pozdrawiam Was wszystkich bez wyjątku i miłej nocy Wam wszystkim życzę smile

78,514

Azbi
       Czaruś najbezpieczniej czuje sie u piknego przy całkowitym zaciemnieniu, przykryty kołdrą.

78,515

Wifa

źle policzyłam.
W odejmowaniu jestem widocznie słaba  hi hi.

Moja hołota nie bała się fajerwerków,wręcz przeciwnie,część zawsze siedziała w oknie i oglądała fajerwerki.
A jak wychodzilismy z gośćmi na ulicę ,to trzeba było uważać na psy,bo chciały gonić te fajerwerki.
Tylko jamnik,którego odziedziczyłam po mamie ,siedział pod łóżkiem.
Widocznie tamta jego pani ,go tak wychowała.

Azbi
To bardzo fajnie jest,jak się teściowie zgadzają i później dobrze im ze soba,bo dzieciaki,nie muszą dzielić świat między 2 rodziny,tylko mają wszystkich razem ,albo w jednym,albo drugim domu.
Teść syna uwielbia gotować,a ja to jeść.

Klaudynko
Moja teściowa nie jadła kolacji i nigdy nie mogła schudnąć,bo za mało posiłków jadła.

Rozumiem,że te ,co nie mają zmywarek,to mają ścierki i ręczniki w kuchni,ale te co mają,to do czego ich używacie ?
Ja mam tylko jeden płócienny ręcznik do przykrywania ciasta na czas jego rośnięcia.
Ręce i blat przecieram ręcznikiem papierowym.
Za radą naszej Basi ,wycieram też papierowym ręcznikiem patelnie przed włożeniem do zmywarki.
Do podłogi mam mopa.
ŻADNYCH ŚCIEREK NIE MAM.

78,516

Nanusiu ja nie jadam kolacji ażeby schudnąć , ja mam po prostu słaby metabolizm po południu stąd moja dieta.

Kurczę, przed chwilką napisałam śmieszny wierszyk i wyleciał mi w kosmos , drugi raz go już nie powtórzę bo piszę prosto na klawiaturę.

Coś nie widać Marysi, czyżby jeszcze ucztowała?

Z Lakusiem nie mam problemu w Sylwestra bo on nie przejmuje się niczym gdy z nim jesteśmy a z okna balkonu oglądamy razem te fajerwerki, grzmocą i huczą i bardzo żal mi jest zwierząt i ptaków ale na głupotę nie ma rady, w Nowy Rok widać zszokowane wałęsające się zwierzęta bo dzieci o północy wychodzą popatrzeć razem z pieskami , rodzice są poza domem więc dzieci rządzą i strzelają.

78,517

Nanusia jak zwykle wyjatkowa w swoich przekonaniach i sposobie na zycie i w ogole we wszystkim.

Jak mielismy psa z exem to trzeba bylo go zamykac, bo na smyczy nikt nie dal rady go utrzymac, tak chcial.sie bawic z fajerwerkami.

Koteł teraz chyba sie nie boi. On po prostu spi. Bynajmniej ja ja tak to odbieram.

Scierki mam. Do czego używam?  Do chwytania goracego i do wycierania rąk gdy ktos lub cos przerwie mi zmywanie (musze  na przyklad otworzyć drzwi) i potrzebuje wytrzeć do sucha.

Przykrywam ciasto i inne jedzenie.
Wykladam tez na blat gdy myje szklo i nie mam ociekacza.

78,518 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2016-12-27 23:33:32)

A ja lubię mieć pod ręką 3 ściereczki , kolorowe i czyste a używam tak jak Sandra i tak mi dobrze. Pralka pierze mi już dobrze nawet wyciszyła się po jakimś czasie , zmywarka też piknie chodzi a ja lubię mieć w kuchni wszystko pod ręką a do tego grające radio z fajnymi piosenkami bo wtedy robota w kuchni nie męczy. Gdy mam więcej pracy w kuchni czy myję okna lub lecę podłogi to muzyka musi być głośniej bo ona dodaje mi energii .

Dobranoc dziewczynom i Wielbicielowi, śnijcie kolorowo smile

78,519

Nanusia ty właściwie masz racje ,moj tez to popiera ,mowi po co ci te ściereczki hi hi po to tylko zeby prac hi hi
Niektóre kobiety zyja w spokoju ,bez żadnych wielkich przemęczen,ja zawsze byłam męczennica ,sama na własne życzenie ,kiedys latanie zeby pyłku nie było na dywanie ,mycie okien ,piastowanie ,prasowanie jak wół tyrałam i po co hi hi teraz odczuwam skutki
Inne używały środki antykoncepcyjne ,hormony ,a ja nie tez męczarnia ,małż nie zadowolony młody hi hi
Duzo by wyliczać ,dla innych byc nieskazitelna ,a przeciez to stres podobać sie innym i robic nie to co by sie chciało ,ale co tam rodzina zadowolona taka pracowita ,czysta ,a w środku stres ,ale co tam ,noi przestałam to robic juz od 20 lat ,wiec teraz nie ma nikogo hi hi bo nie naskakuje ,nie jestem siostra miłosierdzia ,no wlasnie boze co z tobą sie stało ,a no stało wypaliłam sie ,z tych wszystkich sztucznych dobroci hi hi
To sobie popisałam

78,520

Oj klaudynko u mnie zawsze było i jest radio i na DVD ,radiomagnetofon panasonic mam juz od 1995 roku na pilota ,syn nam przywiózł i tak działa tyle lat ,to jest francuska produkcja hi hi

Posty [ 78,456 do 78,520 z 102,609 ]

Strony Poprzednia 1 1,206 1,207 1,208 1,209 1,210 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024