Słodkie przezwiska. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Słodkie przezwiska.

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 99 z 99 ]

66 Ostatnio edytowany przez patrishiaaa (2010-10-08 13:21:26)

Odp: Słodkie przezwiska.

mój mówi do mnie-serce,bączku,laleczko,suczko,myszko,mysza a ja na niego mówie w ten sposób<bubuś,bubulek,pyś,słodziak,serdeńko,mój lovuś,bejbuś wink big_smile

Masz swoje marzenia.. Nie psuj moich.

Zobacz podobne tematy :

67 Ostatnio edytowany przez CupraFR (2010-10-08 13:52:55)

Ja:
-blondi tongue
-misiaczek ale to bardziej żeby dokuczyć, bo on jak i ja tego nie lubimy smile
-pyszczek- nie wiem dlaczego, z reguły mówię tak do moich patatajów tongue
-ośle jak zrobi coś nie używając mózgu big_smile Ale on wie, że to w żartach

On:
Lubię swoje imię. I lubię jak się je zdrabnia.
Ale i tak często słyszę małpko (jak go zirytuję tongue )  po za tym kochanie, skarbie.

68

On : kotku, kotek, kotus, skarbie, gwiazdko, kochanie, rybko, moja piekna, złosnica, glupek, zonka<choc nie jestesmy jeszcze malzenstwem>, mloda<mimo tego ze miedzy nami tylko 9 miesiecy roznicy>.

ja: kochanie, wariacie, lobuzie, skarbie, misiaczku, tygrrrysie smile , pawelku, mezus, promyczku... xD

69 Ostatnio edytowany przez cytrynaa (2010-10-10 22:21:12)

W obie strony : łachudro , czubeczku , oszołomku itd big_smile
Nigdy nie padło : żabko , misiu i inne takie cukierkowe tongue

70 Ostatnio edytowany przez busiu (2010-10-11 07:18:17)

Ja uwielbiam przezwiska, więc mój luby rzadko słyszy swoje imię. big_smile

Ja wołam na niego: głupolu, Słońce, Kochanie, Kocie, Seksie, Buraku i mój faworyt: Sierściuchu. big_smile

W odpowiedzi słyszę: głupolu, Skarbie, Kędziorku (jego faworyt), Kochanie, ,Bąblu, Słońce.

Ewentualnie, zwracamy się do siebie per Mężu/Żono. big_smile

71

On do mnie:
-Inko (skrót od imienia)
-Poziomko
-Kiteczko
-Żonko
-Mysiu
Ja do niego:
-Dziulku (od imienia)
-Kiteczku smile

72 Ostatnio edytowany przez supergirl (2010-10-11 11:00:20)

Mój lubi sobie powymyślać, więc jest oprócz zawsze Skarbie i Kochanie:
od Kotek : Kicia, i moje ulubione: Kiciocho , Kicioszko
od mojego imienia (Agnieszka) : Agosławo, Agoszko i normalnie Aguś
no i "na ostro": dupeńko, a uwielbiam po prostu jak mi mówi jak się posprzeczamy lub ja mu dogryzę tak, że nie wie co odpowiedzieć, to mówi: kocham Cię Su*ooo smile

Ja już nie jestem taka kreatywna/w zasadzie wylewna uczuciowo i  zostaję przy : Skarbie, Kochanie i Drapieżco smile

73

kicia
żabka
myszka
kiti
kitikonti big_smile

a z takich bardzo dziwacznych yto

łapudra big_smile hehe nie wiem co to takiego ale tak czasem mowi w zartach
np ty łapuderko kochana hahahahah fajnie smile strasnzie oryginalnie smile

głownie to jednak kicia:)

74

JA: skarbie, misiu, kotek, draniu(jak si e sprzeczamy), pieszczoch jak zbytnio upomina się o przytulanie
ON: lalka, misia, kochanie, skarbie, koteczku,słoneczko i jeszcze to które mnie najbardziej denerwuje w jego wykonaniu SUZUŚ to od mojego pseudonimy i od mojego motocykla

75

Od do mnie: maleńka (to lubię najbardziej), kotek, kochanie, Mamelko (skrót od ,,moja Amelka";) )
Ja do niego: skarbie, kochanie, Mamianku (skrót od ,,mój Damianek" )

76

gothka napisał/a:

Mamelko (skrót od ,,moja Amelka";) )
Mamianku (skrót od ,,mój Damianek" )

Ciekawe i pomysłowe smile

77 Ostatnio edytowany przez karlayn3 (2010-10-13 09:14:23)

JA: Misiu, michu, Miniu, kocie, kotek, kochanie, skarbie, żołnierzyku, przystojniaku, niedźwiedziu, faceciku, Blondas, Niebieskołoki
(w żartach: małpo, grzybie, łosiu, głupol)

ON: Misia, Misiu, Michu, Miniu, Karo, Karolinko, Karolciu, kotek, skarb, kochanie, myszko, mycho, mycha smile
(w żartach: babo tongue )

Na ta chwilę więcej nie pamiętam.
smile

78

On do mnie:
- kotku
- kochanie
- skarbie
- moja połowico big_smile
- moje kochanie

Ja do niego:
- kotku, kotuśku
- kotećku big_smile
- kochanie
- skarbie, skarbeńku big_smile
- mój połówku smile
- misiaczku

79 Ostatnio edytowany przez Małgorzatka (2011-01-07 01:14:05)

Ja do tej pory byłam "kotkiem", ale od naszej pierwszej wspólnej nocy (sylwester) zostałam "okruszkiem" wink
Przyśniło mi się, że w kinie wokół było pełno okruszków (inni tak nabrudzili), miałam je nawet w staniku tongue Zaczęłam krzyczeć przez sen, żeby posprzątali te okruszki. Tymi wrzaskami obudziłam mojego robaczka o 6 rano. Dziwne, że mnie nie wyrzucił z łóżka, w końcu to była nasza pierwsza wspólna noc. On mnie przytulił wtedy mocno (to akurat pamiętam), żeby uciszyć te moje wrzaski wink Spałam smacznie dalej, niestety nie zasnął.
I tak zostałam "okruszkiem" big_smile

80

Ja lubię słyszeć jak mówi do mnie kochanie ja też tak zwracam się do nie go ale i też zwracam sie tak mój Rafuńu. Na imię ma Rafał.

81

Ja na swoją mówię 'borsuk' big_smile ale się wścieka smile

82

księzniczko, żabeńku, miśku, maluszku, grubasku( bo nie pozwoliłam mu mówić do siebie chudzinko;p) i wszystkie udziwnione skróty mojego imienia których jest naprawde bardzoooooooooo duzo

83 Ostatnio edytowany przez Pamc (2012-02-06 00:19:31)

Hmm, do mnie mówi mój ukochany taaaak:
-Mała
-Kruszynko
-Chmurko
-Pchełko
-Wiewióreczko
-Marchewko
-Orzeszku
-Brzoskwinko
-Wisienko
-Kobietko
-Kochanie
-Kochaneczko
-Żabcio
-Pałko
-Papciu
-Gałganie
-Żonko (choć do ślubu nam daleko tongue)
-Głupolu
-Małpeuszko
-Bimbołeczko
I wiele, wiele innych.. wink

84 Ostatnio edytowany przez Sasha (2012-02-05 23:59:57)

krokieciatko napisał/a:

ja dla mojeo jestem,
krewetką
krewetka tygrysią - to taka odmiana krewetki
krokietem
czapla
kobieta lokówką smile
kobietą rowerem smile

jest bardzo orginalny i co chwila wymysla nowe smile

a ja tradycyjnie
kochanie
tygrysku

Hahaha, punkt dla Twojego mezczyny za kreatywnosc! Wyobrazilam sobie jak mowi do Ciebie " Krewetko tygrysia, zrob mi prosze kawe."
big_smile

85

ja mówie: aniołku, pysiaczku, Dziubaku, Miśku Pyśku
a on: slicznotko, królewno, kochanie, skarbusinku, kochanie moje  smile

86

Ja: Misiu, kochanie
On: Kotku, kiciu, słonko, słoneczko, kochanie

87

On do mnie:
-Kruszynko(to najczęsciej)
-Kochanie
-Kotek
-Skarbie
-Buraku!(jak się wygłupiamy)

A ja do niego?
Po imieniu, czasami kochanie tongue

88

ja prawie zawsze: dziubku, kocie , kochanie
on do mnie: niunia, kotku, i najlepsze.. warchlaczku xD

89

Hihi wink

Jakoś tak od początku wyszło, że mówił do mnie "Mysecka" a ja przez to mówiłam "Kotecek" . To takie fajniutkie wink
Poza tym jest jeszcze "Kochanie" ,  "Szczęscie Ty moje" , albo zwyczajnie po imieniu (a raczej zdrobnienie imion) ale to rzadziej.

90

Posty przeniesione:

Black_dragon napisał/a:

Uważam że to ciekawy temat do rozmowy, jak lubisz gdy np. twój facet/twoja dziewczyna mówi do Ciebie, coś w stylu "misiu", "żabko", "słoneczko", "kochanie", "kotku", no nie wiem "niunia"? big_smile A może po prostu po imieniu? A jak ty mówisz albo lubisz mówić do swojej drugiej połówki? Jak ona mówi do Ciebie a ty jak do niej? PS. Jeśli nie masz teraz połówki to jak byś mówił/a do faceta/kobiety?

thepass napisał/a:

Ty su..per dziewczynko, byłaś dziś grzeczna?

antykobieta napisał/a:

Mój ty wole piżmowy...

Vincent25 napisał/a:

Posłużyłbym się fragmentem baśni bodajże napisanej przez Braci Grimm big_smile "Mój Ty Koguciku, o złotym grzebyku, jedwabistych piórkach, łepetynce w chmurkach, zrób w okienku szparkę, dam Ci grochu miarkę..." big_smile

91

Skoro temat niejako odświeżony przez Black_Dragon, to odpowiem. Z moim facetem dość lubimy czułe słówka, mówimy też po imieniu, jasne, że nie ciągle "misiu" i takie, ale często też "Kochanie", "Skarbie", "Kotku". Oprócz tych np mój facet często też do mnie mówi "Mała", "Niunia" smile

92

Co ja tu dodam. Że nie lubię nazw pochodzących od różnych zwierzaków typu żabko czy myszko, albo misiu tongue Ogólnie to chyba zależy z czym mi się dane zwierzę kojarzy big_smile Ale zwierzaki są niefajne ogólnie... Jedno tylko toleruję a właściwie lubię- koty tongue Koty to moje ulubione zwierzęta, kocham je tongue Są takie majestatyczne. Tak więc kotku jest git tongue Ogólnie większość "słodkich" przezwisk nie uważam za słodkie wcale xD Jakby mnie mój kochany nazwał myszką... albo ja jego misiem xD Prędzej bym się w język ugryzła xD Kochanie i skarbie takie objedzone... Może słoneczko... Ogólnie po imieniu i bez zdrabniania jest najlepiej tongue Wymawiać imię swojego chłopaka jest fajnie smile Słyszeć jak on mówi do ciebie...

93

On do mnie : myszka, króliczku, skarbuś, mychotko, jobacku smile
Ja do niego przeważnie kotek albo kochanie.

94

Black_dragon napisał/a:

Co ja tu dodam. Że nie lubię nazw pochodzących od różnych zwierzaków typu żabko czy myszko, albo misiu tongue Ogólnie to chyba zależy z czym mi się dane zwierzę kojarzy big_smile Ale zwierzaki są niefajne ogólnie... Jedno tylko toleruję a właściwie lubię- koty tongue Koty to moje ulubione zwierzęta, kocham je tongue Są takie majestatyczne. Tak więc kotku jest git tongue Ogólnie większość "słodkich" przezwisk nie uważam za słodkie wcale xD Jakby mnie mój kochany nazwał myszką... albo ja jego misiem xD Prędzej bym się w język ugryzła xD Kochanie i skarbie takie objedzone... Może słoneczko... Ogólnie po imieniu i bez zdrabniania jest najlepiej tongue Wymawiać imię swojego chłopaka jest fajnie smile Słyszeć jak on mówi do ciebie...

Aha, to ja odwrotnie, bo bardzo lubię zwierzęta smile Koty to jedne z moich ulubionych, ale resztę też lubię bardzo smile Teraz rodzice nie chcą już po śmierci suni- pieska zwierzaka, więc szanuję, choć szkoda, bo ja bym chciała, ale skoro nie, to jak wyprowadzę się, to na pewno będę miała smile

Ja wiem, że dla wielu osób to pewnie jest oklepane, ale lubimy te zwykłe zwroty, zwierzęce też, dla nas są proste, niby oklepane, ale czułe i używamy ich. Lubimy je. Czasem też do niego mówię tygrysku, małpko (choć to też dla nas jest takie bardziej żartobliwe, więc to tak dla śmiechu mówimy), czasem też oprócz Mała to Maleństwo- nie jestem niska i nawet nie szczupła teraz, ale lubi mnie tak nazywać i ja też to lubię, był czas w związku naszym, że byłam szczupła i wtedy też tak nazywał, po prostu tak lubi cały czas, czy jestem chudsza czy grubsza wink Po imieniu też, ale bardziej zdrabniając, bo jednak trochę dziwnie bym się czuła, gdyby do mnie mówił: "Moniko". A i czasem do mnie mówi, choć to rzadziej pączusiu, gdzie na myśli podobno  nie ma pączka do jedzenia, tylko pączek róży, no tak też można wink

95

Ja jestem kotofanką, zawsze chciałam kota ale moja mama ich nie toleruje hmm Nigdy nie mogłam mieć, a jak kiedyś miałam do opieki kota kuzynki to byłam w siódmym niebie big_smile Jakbym się nazywała Monika to mógł by do mnie chłopak mówić "Monia" big_smile A ogólnie bardzo lubię imiona niezdrobnione, o ile nie brzmi to dziwnie, nie wiem Mateusz np., Sebastian. Ładnie tak. Fajnie wymawiać imię tej drugiej osoby tongue Albo jak ona mówi do ciebie.. A jak czasem lepiej brzmi zdrobnienie no to niech będzie tongue

96

No tak, a u nas siostra alergiczką na kocią sierść, to dlatego nie było kota. Jak wyprowadzę się, to to sobie odbiję i będzie, pewnie też pies smile No i dziecko oczywiście, bo planujemy za 2 lata wink

Tak, Monia lubię smile To prawda, niektóre imiona fajnie brzmią niezdrobnione, tak normalnie, a inne lepiej jak zdrobnione jak moje imię właśnie, przynajmniej ja tak odczuwam tu. Ja do mojego nawet często mówię też Pysio i mam go nawet tak zapisanego w telefonie tongue

97

Mój chłopak mówi do mnie Tasia albo myszko

98

Myszka pada najczęściej...bo właśnie to kocham najbardziej. smile

Posty [ 66 do 99 z 99 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Słodkie przezwiska.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024