Temat: Jakiego mydła/żelu pod prysznic najczęściej używacie???

Ja osobiście używam tylko dwa rodzaje jednym z nich jest mydło palmolive (olive milk,cherry blossom) a drugim dove. A jeśli chodzi o Żel pod prysznic to tylko firmy Dove roll

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jakiego mydła/żelu pod prysznic najczęściej używacie???

Ja używam tego, co mam pod ręką wink Niezależnie czy to jakieś mydło z wyższej półki, czy zwykły "Biały Jeleń" - wszystko mi jedno, byleby dało się tym umyć. Preferuję jednak mydło w kostce, nie przepadam za płynami i żelami pod prysznic, bo zostawiają nieprzyjemne uczucie śliskości na skórze. Jest to jedyne kryterium - poza tym nie zwracam większej uwagi na to, czym się myję.

3

Do kąpieli od zawsze używam bezkonkurencyjnego Dove, tego tradycyjnego Beauty Care Shower. Innych specyfików moja skóra nie toleruje. Podobnie jest z pielęgnacją samych rąk i balsamem- także Dove. Innych mydeł nie używam, bo bardzo wysuszają.

4

Palmolive Naturals shower milk i od czasu do czasu Avon z serii również naturals oraz wiele innych o intensywnym zapachu nadający skórze słodki zapaszek smile

5

ja bardzo lubie zele, dove oraz palmolive ale te spa bo nowa seria z trzema zapachami:kiwi, mandarynka i cos tam, jest za bardzo kremowa i zle sie pieni.

6

Adidas jest dobry, palmolive również, ładnie pachną.

7 Ostatnio edytowany przez nitka 24 (2010-05-30 17:22:01)

Przeważnie używam mydła pod prysznic Blubel Ziaja. Jest b. dobry- ładnie pachnie, dobrze się pieni i jest niesamowicie wydajny smile

8

Adidas i palmolive wink

9 Ostatnio edytowany przez Monique111 (2010-06-11 08:27:24)

A ja ostatnio kupiłam "PALMOLIVE Fruit Essentials Żel pod Prysznic Granat i Mango", bo skusiła mnie reklama, i nie bardzo mi się podobał, zapach i w ogóle konsystencja. Pewnie to sprawa gustu...Teraz mam Fa i jestem zadowolona.

10

Sarenka napisał/a:

Adidas i palmolive wink

To mamy podobny gust. smile

11

Ja bardzo lubię mydełka marsylskie Natur Aroma (Aromy nie wiem czy się odmienia) smile Ładnie dbają o skórę, a przy tym genialne jest czekoladowe w zapachu. Pachnie normalnie piknie, szczególnie dla takiego łakomczucha jak ja. hihihi big_smile

12

Osobiście preferuję żele pod prysznic - Palmolive i Dove   wink co do rodzaju.. hmm próbuję wszystkich big_smile ale jak dotąd.. do gustu przypadło mi kokosowe i oliwkowe Palmolive smile

13

Szare mydło i pumex tongue

14

Ja mam bzika na punkcie zeli pod prysznic- przy kaazdej wizycie w rossmanie kupuje sobie kolejny smile Najczesciej wybieram dove, palmolive- wszystkie mozliwe zapachy, uwielbiam sprawdzac nowe. Ostatnio dostalam w prezencie zel o zapachu pieprzu i bergamotki-nieziemski smile

15

Moje ulubione mydelko to DoVE:)

16

Mnie najbardziej przypadła do gustu seria Naturals AVONu smile
Sporadycznie (przede wszystkim ze względu na ceny) używam też 'apetycznych' żeli marki SEPHORA i również bardzo je lubię  smile

17

Dove , ziaja blubel tez są fajne, ładnie pachną smile;P

18

Jeśli chodzi o mydła do mycia rąk, to kupuję zawsze inne. Takie, jakie akurat wpadnie mi pod rękę na zakupach w markecie. W końcu to tylko mydło do mycia rąk smile Natomiast jeśli chodzi o żele pod prysznic, to jestem wierna Dove wink

19

tylko Dove smile smile

20 Ostatnio edytowany przez Kami90 (2010-07-29 21:12:27)

Adidas tak jak wiele dziewczyn wspominało, uważam ze jest fajny i ma ładne zapachy, czasami palmolive, fa(ale obecnie jako płyn do kąpieli) niezastąpiony avon o owocowych nutach i dove ale rzadko tongue
Wiadomo też mydła to już głównie palmolive i te w płynie to różne, bez większego znaczenia smile

21

jakiegoś kremowego, bo wtedy skóra jest taka bardziej nawilżona i delikatniejsza big_smile
najczęściej jest to Dove, Nivea

22

Nali napisał/a:

Jeśli chodzi o mydła do mycia rąk, to kupuję zawsze inne. Takie, jakie akurat wpadnie mi pod rękę na zakupach w markecie. W końcu to tylko mydło do mycia rąk smile Natomiast jeśli chodzi o żele pod prysznic, to jestem wierna Dove wink

A widzisz, ja mam dokładnie odwrotnie. Żel pod prysznic to zawsze inny, jaki mi wpadnie do rąk w drogerii, a za to jestem wierna mydełku dove smile)

23

A słuchaj, używasz mydła w kostce, czy w płynie? Mam wrażenie, że takie w płynie bardziej wysusza skórę. W każdym razie ja zawsze po umyciu rąk mydłem w płynie zaraz muszę posmarować ręce kremem, bo są jak papier ścierny hmm

24

W kostce Dove lub Fa, w żelu najczęściej olejku Nivea

25

A czym się różni olejek od zwykłego żelu? To tylko taka nazwa?
A co do pytania Nali, to ja używam mydła w płynie. Moim zdaniem jest bardziej praktyczne i nie brudzi umywalki, ale to tylko moje subiektywne zdanie wink

26

olejek chyba bardziej plynny jest i nie pieni sie, tak?
bylismy ostatnio w makro i kupilam sobie zele dove go fresh, jezu, zapach wspanialy i z peelingiem jest smile

27

Nali napisał/a:

A słuchaj, używasz mydła w kostce, czy w płynie? Mam wrażenie, że takie w płynie bardziej wysusza skórę. W każdym razie ja zawsze po umyciu rąk mydłem w płynie zaraz muszę posmarować ręce kremem, bo są jak papier ścierny hmm

To, że mydło wysusza Ci skórę nie jest uzależnione od tego czy jest ono w stałej bądź płynnej konsystencji, a raczej od jego składu smile

28

Mydełko używam tylko Dove i żadne inne- po innych mam taką szorstką skórę aż jakby nieświeżą... A co do żelu pod prysznic to najczęściej różne z Oriflame np. mleczko ryżowe+kokos, ale aktualnie mam zamiast żelu takie mydło w płynie z Ziaji kokosowe smile

29

Z mydeł- co mi wpadnie w ręce, ale z żeli i innych pod prysznic to najprzyjemniejszy- uważam, Palmolive Olive coś tam i Dove Ogórkowy albo jakikolwiek inny tam był. Bo najbardziej lubię oliwkowe i różane zapachy...

30

Właśnie wpadłam w mojej aptece na żel pod prysznic z jakiejś nowej serii Flosleku Natural Body. Ma przyjemny zapach mango-marakuja, jest super smile

31

Ale taki z apteki to pewnie droższy od żeli dostępnych normalnie, w drogerii? :> W ogóle widzę, że dużo osób, tak jak ja, uwielbia dove big_smile to pewnie przez to, że te mydełka są bardzo delikatne i mają krem nawilżający w sobie. Uwielbiam taką kremową konsystencję.

32

fasola napisał/a:

Ale taki z apteki to pewnie droższy od żeli dostępnych normalnie, w drogerii? :> W ogóle widzę, że dużo osób, tak jak ja, uwielbia dove big_smile to pewnie przez to, że te mydełka są bardzo delikatne i mają krem nawilżający w sobie. Uwielbiam taką kremową konsystencję.

No właśnie, tak jak wcześniej pisałam, konsystencja jest nieistotna. Za to skład owszem, w szczególności gdy jest się posiadaczką skóry wrażliwej i skłonnej do przesuszania się (niestety znam ten problem z autopsji wink )

33

Z tego, co piszecie, wynika, że będę musiała zacząć zwracać większą uwagę na to, jakie mydło kupuję tongue Do tej pory zwracałam uwagę głównie na cenę, ewentualnie zapach smile Ja widać, moja wiedza w tym temacie jest przedpotopowa, nie wiedziałam, że mydło może zawierać w sobie krem nawilżający. Od zawsze byłam przekonana, że najważniejsza jest konsystencja, że kostka jest delikatniejsza dla skóry, a płyn ją wysusza...

34

Do pewnego czasu używałam tych dziwnie pachnących żeli i mleczek Ziaj, teraz tylko kosmetyki ekologiczne. Moje ulubione serie to te z i+m Naturkosmetik. I nie muszę potem używać balsamu, tak mam super skórę smile A cena wcale nie dużo wyższa od zwykłych kosmetyków.
Z moich doświadczeń dobre jest też mydło protex, ale tylko do twarzy, bo strasznie wysusza.

35

Melixsa, gdybym użyła tego mydła, o którym piszesz to dopiero bym miała problem big_smile Moim zdaniem jeśli wysusza, to absolutnie do twarzy się nie nadaje.
Jeśli chodzi o zapachy, to firmy kosmetyczne mają tak duży wybór mydeł, że na pewno znajdziesz takie, które będzie odpowiednie dla twojej skóry i dodatkowo będzie miało ładny zapach smile

36

Nelly, to mydło jest antybakteryjne i ma się wrażenie, że skóra trochę drętwieje tongue Używam, jak mam problem ze świeceniem się twarzy smile

37

Moje ulubione żele pod prysznic, to produkty z avonu, sa bardzo wydajne i pięknie pachną, a przy tym nie kosztują dużo.

38

Ziaja Blubel:)

39 Ostatnio edytowany przez wampirek5 (2010-09-12 00:37:34)

A który Waszym zdaniem potrafi długo utrzymac zapach na skórze?

40

KaroLa napisał/a:

Ziaja Blubel:)

Tez go uzywałam, pachnie pieknie, az chciałoby sie go zjeść, ale szkoda, ze nie jest za bardzo wydajny.

41

Ja trafiłam na pięknie pachnący dziką orchideą żel SPA Fascination Verony. Zachęciła mnie ładna tuba i cena, ale po kąpieli jeszcze to, że mam po nim super przyjemną w dotyku skórę i do tego pachnącą. Nie wysusza. Bardzo mi podpasował i teraz jestem mu wierna smile

42

A ja kupiłam sobie teraz dove visible care, taki fioletowy i jestem nim zachwycona! Jest bardzo kremowy i przy tym wydajny. Wystarczy nałożyć odrobinę na gąbkę i to starcza na umycie całego ciała. Do tego, skóra po kąpieli jest nawilżona.

43

Też miałam żel. Teraz też używam żelu z tej serii, tylko że niebieskiego. W sumie oba są świetne. Najbardziej lubię w nich to, że po kąpieli skóra jest gładka jak aksamit i nie trzeba się nawet smarować balsamem wink

44

A o jakich żelach wy piszecie? O tych co teraz reklamują w TV?

45

Żel - Chanel Chance, Coco Mademoiselle, Christian Dior J'adore, Lancome Magnifique oraz olejki po kąpieli, po których skóra jest przyjemnie gładka smile

46

Zdarza się, że Dove Beauty Care Shower, ponieważ jako jedyny z tych dostępnych w sieciówkach nie podrażnia mojej skóry. Raz miałam Iwostin lipidia, bardzo fajny, a teraz używam Vichy Lipidiose, żel pod prysznic i peeling. Świetne kosmetyki.

47

Wika, a te żele, które są odpowiednikami znanych perfum naprawdę dobrze nawilżają? Bo mi się zawsze zdawało, że raczej mają tylko walor zapachowy... Nelly- tak, mam na myśli te żele Visible Care, które teraz reklamują w TV.

48

Pytam, bo właśnie się zastanawiałam, czy one faktycznie działają i czy efekt działania można zobaczyć ?gołym okiem?

49

Tak, efekt naprawdę widać, można powiedzieć ''gołym okiem" wink Używałam wielu różnych żeli od Dove i w zasadzie wszystkie były bardzo łagodne i delikatne, ale te z tej serii Visible Care, o której rozmawiamy, są jeszcze fajniejsze. Praktycznie nie muszę nawet po kąpieli smarować się żadnym balsamem smile

50

Ja używam od kilku lat tego samego, Yves Rocher migdałowy, ma konsystencję kremu i tak fajnie nawilża, że nie muszę po nim stosować już balsamu. No i czasem też tej samej firmy takiego fioletowego o zapachu bzu (pięknie pachnie i zapach długo się utrzymuje - tylko ma jedną wadę, trochę wysusza skórę).

51

fasola napisał/a:

Wika, a te żele, które są odpowiednikami znanych perfum naprawdę dobrze nawilżają? Bo mi się zawsze zdawało, że raczej mają tylko walor zapachowy...

Stosuje je od kilku lat, doskonale nawilżają smile Nie powodują podrażnień, skóra po nich jest niesamowicie gładka smile Warte swojej ceny. Pozdrawiam.

52

W ostatnim czasie zaczęłam stosować energizujący żel pod prysznic Sanoflore. Nie zawiera sztucznych barwników ani zapachów - 100% naturalny wink Ma świetny cytrusowy zapach, ale niestety zapach ten w ogóle nie utrzymuje się na skórze ;( Daję plus za to, że po myciu nie mam odczucia jakby na skórze został kosmetyk - a to się zdarza dość często w przypadku zeli pod prysznic.

53

Do mycia twarzy mydło Bambino albo Bobas- ponieważ mam bardzo tłustą skórę a mycie mydełkami dla dzieci ładnie ją osusza na długi czas. Pod prysznic zawsze żel, ale to zależy, co akurat mama kupi wink

54

Podkradam zawsze Mojemu, bo ładnie pachną big_smile

55

Olejek ma za zadnie natłuścic skóre, pozostawia na niej warstwe ochronną...mi to osobiście przeszkadza:/ Ze swojej strony używam cashmere moments czy jakoś tak firmy Nivea i jestem zachwycona:) Nie pozostawia na skórze tej specyficznej, tłustawej warstewki, za to skóra jest miękka i dobrze nawilżona po jego użyciu. I-co dla mnie ważne-mogę używając go golić nogi golarką, zero podrażnień:) żyję w pośpiechu i nie mam czasu na te pianki i inne cuda do golenia, a ten żel rewelacyjnie się sprawdza także w tej roli:D Zapach też w porządku:)

Lirene: mango i oliwka lub Ziaja oliwkowa smile sa super, bo nawilżaja ciało i slicznie pachną smile

57

Ja najczęściej to żeli palmolive lub Fa, a mydełka uwielbiam z oriflame

58

U mnie pod prysznicem króluje Dove-w tej chwili jest ich sześć oczywiście każdy inny,do tego dwa żele wyszczuplajace Soraya i Adidas. Co do mydła to zawsze jest jakieś w płynie(gęste i ładnie pachnące) no i w kostce-ostatnio wciąż Arko winogronowe,w którym się zakochałam.

59

Żele aromaterapia eva natura pod prysznic. 3 zalety: ładnie pachną, dobrze się pienią i nie kosztują majątku :-)

60

lost napisał/a:

Dove , ziaja blubel tez są fajne, ładnie pachną smile;P

Ja z mydeł w kostce używam tylko dove zwykłego i tego peelingującego.
A z żeli pod prysznic ziaja blubel ten fioletowy, ziaja msało kakaowe, kokosowe i oliwka, a oprócz ziai adidas -taki o jasnym fioletowym kolorze, tak lekko cytrusowo pachnie.

Nowości też lubię kupować, ale ciągle w łazience mam te same produkty smile

61

Ja również ziaja, ostatnio testuje masło kakaowe, ale miałam juz wszystkie blubel, oliwkowe, kokosowe... Wszytskie ładnie pachną.
A poza tym te wszystkie żele ładnie pachną, blubel może nie nawilżają tak mocno skóry, ale za to oliwkowe i kakaowe to pierwsza klasa smile

62

Ja tylko dove z ogórka, albo nivea kaszmir i do tego balsam z tej samej firmy

63

Teraz na półce mam adidas jakiś niebieski, ziaja masło kakaowe, fa -gelee royale i zdecydowanie najbardziej odpowiada mi ziaja, zarówno pod względem konsystencji, zapachu i tego, ze bardzo fajnie się pieni i nawilża skórę. Zel Fa bardzo fajnie pachnie, ale jakoś po pewnym czasie drażni mnie ten zapach. A co do adidasa- używam go tylko po wysiłku fizycznym, bieganie, cwiczenia, bo ma taki bardzo odświezający zapach, innych właśniwości nie zauważyłam.

64

ja bardzo lubię te peelingi myjące z serii Joanna Naturia,pięknie pachną a ciałko po nich jest taaakie  gładkie:) ,ogólnie dla mnie na plus...:).

65

Ja podczas ostatnich zakupów zdecydowałam, że tym razem kupię żel do balsamu i takim sposobem kupiłam dwa kosmetyki z serii Natural Body Flosleku-masło do ciała i żel pod prysznic-zapach mango i marakuja. Po umyciu czuję się tak jakbym była gdzieś w ciepłych krajach-tak piękna to woń smile