The island (2005) - wyspa - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » The island (2005) - wyspa

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1 Ostatnio edytowany przez Peter4x (2019-08-02 16:34:26)

Temat: The island (2005) - wyspa

Dość stary film ale znowu sobie o nim przypomniałem ponieważ ostatnio przeczytałem że w Japonii pozwolili na hodowlę człowieko-zwierza, czyli hybryd. Naukowcy chcą w ten sposób hodować narządy zgodne z ludzkim organizmem aby w razie potrzeby uśmiercić taką hybrydę i je wyciąć do przeszczepów.

Jest to chyba jeden z najbardziej niedocenianych filmów które powstały. Niby jest to science-fiction, ale bardzo możliwe że takie "fermy" ludzi hodowanych tylko dla narządów już gdzieś na świecie istnieją. Światem rządzi kasa, a dla kasy niektórzy ludzie są w stanie zrobić wszystko. Poza tym film ma fajny i ciekawy wątek miłosny.

Ciekawi mnie co o tym sądzicie. Szczególnie Ci co obejrzeli film. Czy jest to możliwe w rzeczywistości? Czy ludzie są zdolni do takich rzeczy?

Zobacz podobne tematy :
Odp: The island (2005) - wyspa

Akurat tak się składa, że oglądałem jakiś czas temu ten film..

Moim zdaniem sam pomysł na film był naprawdę fajny, scenariusz super ale wykonanie już takie trochę średnie.
Miałem trochę niedosyt, moim zdaniem powinien trwać z ok 3h żeby jakoś lepiej to pokazać wszystko itp.

Chociaż uważam, że taki film mimo, że z kategorii Sci-Fi to jednak jest w nim jakieś ziarnko prawdy.

Kiedyś może faktycznie tak być, że będą hodowali jakieś zwierze z ludzkimi organami do przeszczepów itp. wydaje mi się, że może być to prawdziwe i wykonalne tak jak np. loty w kosmos (kiedyś nie do wyobrażenia)

Ile ludzi dziennie ginie bo są porywani a następnie zabijani i ich organy lecą na czarny rynek.

Kilka dni temu czytałem artykuł, gdzie gdzieś w USA znaleziono nielegalny magazyn z ludzkimi organami ileś tam ton tego było (!)

Mamy już plany lotu na Marsa, samo jeżdżące samochody (Tesla) i inne cuda niewidy dlatego jest to jak najbardziej realne.

3 Ostatnio edytowany przez Excop (2019-08-03 15:20:18)

Peter4x napisał/a:

Dość stary film ale znowu sobie o nim przypomniałem ponieważ ostatnio przeczytałem że w Japonii pozwolili na hodowlę człowieko-zwierza, czyli hybryd. Naukowcy chcą w ten sposób hodować narządy zgodne z ludzkim organizmem aby w razie potrzeby uśmiercić taką hybrydę i je wyciąć do przeszczepów.

Jest to chyba jeden z najbardziej niedocenianych filmów które powstały. Niby jest to science-fiction, ale bardzo możliwe że takie "fermy" ludzi hodowanych tylko dla narządów już gdzieś na świecie istnieją. Światem rządzi kasa, a dla kasy niektórzy ludzie są w stanie zrobić wszystko. Poza tym film ma fajny i ciekawy wątek miłosny.

Ciekawi mnie co o tym sądzicie. Szczególnie Ci co obejrzeli film. Czy jest to możliwe w rzeczywistości? Czy ludzie są zdolni do takich rzeczy?

Ludzie, do wszystkiego są zdolni. Dwudziestowieczne wielkie wojny z ekstremalnym rasizmem i nienawiść etniczna w tych mniejszych, dobitnie to pokazały.
Film widziałem. Kilkakrotnie.
Moralnie, nie do przyjęcia owa wizja.
Na Marsa, miano polecieć do 2010 r. z kolei.Najpóźniej.
Sądzę, że ja tego nie doczekam, mimo nowych zapowiedzi. smile
Bo i po co tam lecieć?
W teorię o przeszłości Marsa nie wierzę, niestety.
Za mały jest, by utrzymać gęstą atmosferę.
Woda, to już inna sprawa. Może i tam jest, ukryta w zlodowaceniach. Na drugą Ziemię i tak się nie nadaje.
Laik i amator ze mnie, przyznaję. Mimo tego, swoje zdanie podtrzymuję, co do sensu narażania kilkorga ludzi na śmierć.

4

Film dość znany, i myślę że sprawnie zagrany.
W scenariuszu wydało mi się słabe to, że niby taka wysoka technologia, a nie przewidziano procesów myślowych "polis" i w ogóle je wybudzano..

5

Muszę obejrzeć, zaciekawiłam się.

6 Ostatnio edytowany przez Excop (2019-08-04 10:21:12)

niepodobna napisał/a:

Muszę obejrzeć, zaciekawiłam się.

Warto. Dla gry głównych aktorów, Evana McGregora i Scarlett Johansson i tych drugoplanowych, z niezapomnianym, dobrodusznym i niewinnym "Zielonej mili" muskularnym mężczyźnie, zmarłym niedawno, Michaelem Duncanem na czele.
Edit:
O  Steve Busceni'm, wspaniałym aktorze, nie wspominając już. smile

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » The island (2005) - wyspa

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024