Otóż mam pewien dylemat. Nigdzie nie znalazłam podobnego wątku, więc chciałabym poruszyć go tutaj.
Mam 20 lat. Właściwie od zawsze byłam przekonana, że jestem heteroseksualna. Pociągali mnie tylko mężczyźni, zresztą byłam nawet w czteroletnim związku z chłopakiem. Odkąd się rozstaliśmy bardzo brakowało mi seksu.
W tym wszystkim jest drugie dno. Mam koleżankę, która jest biseksualna. Była w dwóch związkach z kobietami. Jest w sumie dość atrakcyjna jak na dziewczynę, lecz zawsze żywiłam do niej uczucia czysto koleżeńskie. Nigdy nie podobała mi się jako obiekt seksualny, lecz jak np.ładny obraz.
Jakiś czas temu, zaczynając od dotykania, doszło między nami do zbliżenia. Było fantastycznie, choć przyznam, że zupełnie inaczej niż z mężczyzną.
Mimo tego co zrobiłyśmy, obie szczerze przyznałyśmy, iż czujemy do siebie tylko sympatię. Jej ciało mi nie przeszkadza, a jedynie podnieca jej dotyk po moim ciele. Żeby rozbudzić moją wyobraźnię to w tym samym czasie mówi mi o zbliżeniu z mężczyzną, który mi się podoba. Zresztą ja robię podobnie w stosunku do niej.
Z koleżanką uprawiamy seks rekreacyjne, może dlatego, że już od dłuższego czasu nie mamy drugiej połówki.
Chciałabym się dowiedzieć czy jestem biseksualna.
A jakie to ma znaczenie ? Potrzebujesz szyldu ? Może jesteś biseksualna, a może po prostu nie jesteś zatwardziałą hetero
Mnóstwo kobiet, które uważają się za heteroseksualne miało epizody z kobietą, albo chciałyby spróbować z kobietą. Masz większe możliwości czerpania przyjemności z seksu, niż standardowa osoba hetero, więc ciesz się tym. To nie jest problem.
Ciesz sie, biseksualizm podwaja Twoja szanse na sobotnią randkę.
4 2017-06-02 14:45:09 Ostatnio edytowany przez mobydick (2017-06-02 15:00:48)
Szczerze to kompletnie nie wiem, po co Ci ta wiedza? Poczujesz się lepiej jeśli przeczytasz, że jesteś hetero, a hobbystyczny seks z osobą tej samej płci to nic dziwnego? A może kiedy ktoś napisze, że jesteś bi nagle odsuniesz się od koleżanki i będziesz sypiać wyłącznie z mężczyznami? Tak naprawdę orientacja seksualna nie ogranicza się tylko do hetero/homo i bi. Istnieją jeszcze grupy pomiędzy - np. czujesz pociąg głównie do osób odmiennej płci, ale możesz czerpać przyjemność również ze zbliżeń z osobami tej samej płci. Możesz też czuć pociąg głównie do tej samej płci, ale odczuwać satysfakcję również z sypiania z osobami innej płci. Nie jesteś typowym straight'em, ale też (chyba) nie masz zamiaru wiązać się z kobietą, więc jesteś raczej kimś pomiędzy hetero a bi
Nikogo tym nie krzywdzisz, jest fajnie i przy okazji zbierasz doświadczenia, więc nie trać czasu na przypinanie sobie łatki.
Bardzo dziękuję za odpowiedz, to dało mi wiele do myślenia. Pozdrawiam.