Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...
Nie jesteś zalogowany.
Witajcie, zapuszczam moje włosy już od dłuższego czasu, ale dość wolno rosną. Czy znacie jakieś sposoby albo specyfiki, które mogą wpłynąć na włosy i cebulki, że włosy będą szybciej rosły?Dzięki za rady!
kup revalid to takie kapsułki ktore regeneruja wlosy odbudowują ito;p zobacz w necie sobie ja to bralam ;d
a rezultaty sa??
u mnie rezultaty widać bo lotionie seboradin niger i tabletkach belissa. lotion codziennie wcieram w skórę głowy. włosy są zdecydowanie bardziej odżywione mniej wypadają i dzięki temu są gęstsze. rosną mi ok.3cm w miesiąc (przedtem max1cm)
ło.
Oj , z tymi kapsulkami na porost wlosow to lepiej czasami uwazac , bo wloski moga " ruszyc "nawet w miejscach , gdzie tego nie chcemy np.nogach czy gdzie indziej.Lepiej z tego co wiem pobudzac wzrost wcierajac rozne preparaty w skore glowy, pobudzajac tym samym cebulki wlosow i poprawiajac ich ukrwienie ![]()
Ja proponuje masaż skury głowy i szczotkowanie. Heeeyach jeśli masz zniszczone końcówki nie żałuj, podetnij je. zdrowe włosy szybciej rosną.
Chętnie też się dowiem czy jest jakieś cudo,żeby włosy szybciej rosły:) Jak ścięlam w tamtym roku tak ciężko mi zapuścić.
Próbowałam kiedyś szkrzypoVitę,ale efektu nie było, nawet kupowalam maseczki do regeneracji do włosów jasnych w aptece( Farmaceutka mówiła,że to jest super). Super to była tylko cena.Poprawił mi się kolor włosów, nie były takie matowe,ale rosną powoli!!!
Aguniek20 napisał:
kup revalid to takie kapsułki ktore regeneruja wlosy odbudowują ito;p zobacz w necie sobie ja to bralam ;d
Masz rację - Revalid jest dobry na ten problem. Ja stosuję szampon i balsam Revalid na moje łamliwe włosy, ale wiem, że jest taki specjalny tonik energetyzujący, który korzystnie działa na skórę głowy i zapobiega wypadaniu włosów.
Jeśli chodzi o te kapsułki to czytałam, że są one lepsze o tyle, że zawierają dużą dawkę aminokwasów siarkowych i mikroelementy w formie chelatowej, co zwiększa ich przyswajalność przez organizm i ogólnie mają bogatszy skład od innych preparatów.
"mikroelementy w formie chelatowej" ojej co to takiego?
Chelatacja to proces wiązania pierwiastków metalicznych przez kwasy organiczne.
W jego wyniku mikroelemnty w tej formie są o wiele bardziej wchłanialne, aż dziesięć razy bardziej niż w innej formie!
Dzięki tej formie również nie są także nadmiernie wchłaniane, co zabezpiecza przed ewentualnym przedawkowaniem.
Poczytałam sobie specjalnie na ten temat, ale szczerze powiem, że to dość skomplikowane, żeby tak prostym językiem wyjaśnić. Mam nadzieję, że najważniejsze tu napisałam.
Czyli na mój babski rozum to te składniki są w formie, która jest bardziej przyjazna człowiekowi i lepiej się wchłania. No, to chyba plus dla kapsułek ![]()
Moim zdaniem, jeżeli składniki szybciej się wchłaniają to tylko z pożytkiem dla Ciebie. Sama stosuję od czasu do czasu szampon wzmacniający, ale ostatnio zastanawiałam się nad takimi kapsułkami. Naprawdę tak dobrze działają jak mówią? Jak często i jak długo trzeba je brać, żeby wzmocnić włosy?
Trzeba to brać około 3 miesięcy, ale efekty widać wcześniej. Ale jeśli nasz styl życia jest wyczerpujący dla organizmu to warto od czasu do czasu powtórzyć kurację zapobiegawczo.
Kuracja powinna trwać trzy miesiące, a jak się dawkuje taki preparat? Zależy mi na szybkich efektach, jeśli będę brała dwa razy dziennie to przyspieszę leczenie?
Dawkowanie to 1-2 kapsułki do 3 razy dziennie czyli maksimum 6 sztuk dziennie.
kurcze, a mnie intryguje to 'lotion seboradin niger'.
co to takiego gdzie mozna dostac i za ile?
3cm w miesiac to super szybko!
A tez bardzo ciężko mi zapuścić ![]()
To naprawdę zabawne, nigdy nie myślałam żeby mierzyć długość włosów ... centymetrem krawieckim to robisz? Dla mnie najważniejsze jest, że mam gęstsze włosy a to widać po grubości kitki ![]()