roztanie a pocieszenie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » roztanie a pocieszenie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1

Temat: roztanie a pocieszenie

Witam
Chce Was się zapytać o to jak pocieszyć koleżankę. Od jakiegoś czasu daje mi sygnały że coś jest nie tak w ich związku 5 letnim, czasem nawet wspomina o rozstaniu. Obawiam się że może się tak skończyć. Ja nikogo nigdy w takich zwłaszcza sprawach nie pocieszałam i nie umiem. Mam nadzieję że będą razem ale w razie co chcę jej pomóc i być przygotowaną na to w jakiś sposób.
Więc jak pocieszyć, co robić a jakie tematy/słowa unikać?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: roztanie a pocieszenie

Dlaczego masz nadzieję że będą razem? Czy nie jest celem, aby po prostu byli szczęśliwi? Może ona powinna mieć kogoś innego? Istotą związku jest, aby dwoje ludzi było ze sobą szczęśliwych. Może oni nie są szczęśliwi? A może są, ale ona liczyła na coś więcej?

3

Dlaczego chcesz ją pocieszać zamiast jej towarzyszyć, czyli być z nią/blisko niej, gdy tego będzie potrzebowała?

4

Lilli1 napisał/a:

Witam
Chce Was się zapytać o to jak pocieszyć koleżankę. Od jakiegoś czasu daje mi sygnały że coś jest nie tak w ich związku 5 letnim, czasem nawet wspomina o rozstaniu. Obawiam się że może się tak skończyć. Ja nikogo nigdy w takich zwłaszcza sprawach nie pocieszałam i nie umiem. Mam nadzieję że będą razem ale w razie co chcę jej pomóc i być przygotowaną na to w jakiś sposób.
Więc jak pocieszyć, co robić a jakie tematy/słowa unikać?

Jakichkolwiek słów pocieszenia byś nie użyła, koleżanka i tak będzie to przeżywała po swojemu,ona musi się wypłakać,dać upust swoim emocjom.Tutaj żadne pocieszenie nie pomoże,wystarczy,że będziesz z nią - w razie potrzeby -  musisz też robić wszystko,aby zająć jej myśli czymś innym.

5

Wystarczy jak będziesz jej słuchać, pozwalać się wygadać, wypłakać w ramię itd.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » roztanie a pocieszenie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024