Spotkanie po latach chłopaka z dziewczyna-moj problem - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Spotkanie po latach chłopaka z dziewczyna-moj problem

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 19 ]

1 Ostatnio edytowany przez milagros69 (2010-01-15 10:16:43)

Temat: Spotkanie po latach chłopaka z dziewczyna-moj problem

Witam.

Wczoraj kiedy wszystko wydawało sie byc juz dobrze... po tylu nieporozumieniach jakie w zwiazku czasem bywaja- odwiozl mnie do domu po cudownym dniu spedzonym razem. Pech chcial by potem  w drodze powrotnej spotkal kolezanke z liceum. Pisal pozniej ze gadali kolo 10min, ona zerwala z chlopakiem ktory-jak twierdzila bylo nia chorobliwie zazdrosny, ale ja sie temu nie dziwie- dawala sie calowac i robic zdjecia przy Nim na 100dniowce 2 lata temu  a byla na 100 wlasne z nim , tak a calowal ja (niby dla zwaly)- moj chlopak - w policzek, dodam ze wtedy juz sie spotykalismy i mowil ze mnie kocha. Niby nic ale kiedy natrafiam na te zdjecia nie moge patrzec jak Moj chlopak dla ktorego moglabym oddac nawet zycie caluje kogos innego a ta- jeszcze sie usmiecha. + jej chlopak- coz... pewnie nie jest mu do smiechu jak jej. 
Wracajac do tematu- zaproponowala u spotkanie w gronie starych znajomych- ona ,2 kolegow, ona i jeszcze jedna kolezanka.
Kiedys mowil mi ze mu sie podobala ale teraz w sercu ma tylko mnie. Boje sie jednak ze cos mu wroci... jakies zauroczenie- fakt- mogl zakochac sie we mnie i zapomniec o tamtej ale fakt ze mu sie podobala chyba tak nie zniknie... nie zbrzydla wcale.Nie boje sie ze mnie zdradzi- jedynie ze nie bede dla niego juz taka wazna i jedyna jak sobie moze przypomni stare czasy kiedy ta owa mu sie podobala....z ktora jezdzil na wagary kiedy chodzil juz ze mna(chodzilismy do roznych szkol) fotki- obwieszone na nim  dwie kolezanki ona usmiechniety, dumny.  Nie moge ich ogladac, powoduja u mnie zle uczucia...
Najgorsze jest to ze mu zalezy na tym spotkaniu- widac to po nim, po sposobie pisania, mowi ze nic sie nie stanie...
Tylko ze ja juz jestem taka pesymistka...  boje sie go puscic, mimo wszystko powiedzialam- idz bo nie moge myslec o sobie lecz o nim - czego on chce...
nie wiem juz naprawde. Zgadzajac sie na to postawilam sie w sytuacji ktorej jestem pewna- bede sie bala  tak jak teraz...
Mam sie czym przejmowac? Czy poprostu zaufac? ze nic sie ne stanie- ze mimo wszystko to tylko kolezanka- juz.
ze jest ta jak mowi- nie zdradzi mnie emocjonalnie.  prosze o szczere odpowiedzi.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Spotkanie po latach chłopaka z dziewczyna-moj problem

Zaufaj, jeśli go nie puścisz będą między Wami głupie nieporozumienia, że mu zabraniasz że to czy tamto. Niech idzie.
Wierze ze bedziesz sie denerwować, ale musisz to jakoś przejść. Kocha Ciebie i jest z Tobą, więc nie martw się smile

3

wiem dlatego nie chce byc "zla dziewczyna" ktora wszystkiego zabrania, nie chcialam zeby tak myslal. Dlatego powiedzialam zeby szedl, zew jego wybor, Mimo to jednak zastanawia mnie czemu nadal tak mu zalezy na glupim spotkaniu skoro wie ile mnie to kosztuje, jakby mi cos takiego powiedzial ze ma jakies przeciwskazania pewnie bym od razu o spotkaniu zapomniala, on jest dla mnie najwazniejszy, poza tym docenilabym to ze byl ze mna szczery i nie bal sie odkryc zlych uczuc.

4

Wiesz czasem fajnie się spotkać ze starymi znajomymi, pogadać, powspominać. Mnie też zależało by na takim spotkaniu. Myślę że nie ma w tym nic złego, że chce się z nimi spotkać. Kiedy on tam pójdzie, umów się też z jakąś koleżanką na piwko co byś nie siedziała w domu i sie zastanawiałą smile

5

milagros69 napisał/a:

jakby mi cos takiego powiedzial ze ma jakies przeciwskazania pewnie bym od razu o spotkaniu zapomniala, on jest dla mnie najwazniejszy

I to jest właśnie Twój błąd. W związku nie powinno być tak, że facet powie słowo, a Ty od razu rezygnujesz ze swojego życia i robisz wszystko pod niego - i w drugą stronę też to działa. To tylko spotkanie, w dodatku nie będzie tam z nią sam na sam, napisałaś, że to ma być spotkanie w większym gronie. Rozumiem, że się denerwujesz, ja pewnie też bym się w takiej sytuacji denerwowała, ale czasem nie ma innego wyjścia jak zaufać - a jeśli to jest zbyt trudne, to najlepiej po prostu postarać się zająć myśli czym innym. Powiedz mu dokładnie o swoich uczuciach i obawach, rozmawiajcie dużo na ten temat, powinno Cię to uspokoić choć trochę.

6

wiem wiem, powiedziałam mu wszystko co leżało mi na sercu... niech idzie ale macie racje tez muszę wybyć z domu bo się zamęczę.
główny powód stresu - ona-  dziewczyna która się podobała. Reszta spoko mysle

7

Tez bym miała wątpliwości,jak to mawiają "stara miłość nie rdzewieje"i w tym troche prawdy jest,dla mnie niektórzy chłopacy mają takie dziwne upodobania,chodzenie sobie samemu,skoro jest sie razem to na spotkania różne czy tam jakieś domówki chodzi sie razem,ja jestem osobiście takiego zdania.Możesz mu zaufać,ale też zaryzykujesz,a skąd wiesz,że ona nie zacznie do niego jakis podchodów??Wiesz różnie bywa,więc zapytaj sie czy możesz iść z nim...Sama widziałaś jaka ona jest rozstrzepana a takie panienki lubią mieszać...uwierz mi:)więc na pewno nie będzie miała przy tym żadnych skrupułów.pozdrawiam

8

oliwcia1621 napisał/a:

Tez bym miała wątpliwości,jak to mawiają "stara miłość nie rdzewieje"i w tym troche prawdy jest,dla mnie niektórzy chłopacy mają takie dziwne upodobania,chodzenie sobie samemu,skoro jest sie razem to na spotkania różne czy tam jakieś domówki chodzi sie razem

Nie. Każdy ma prawo do odrobiny prywatności i własnego życia. W sumie to niestety niektóre dziewczyny mają dziwny zwyczaj "przylepiania się" do swoich facetów jak huby...

A poza tym - to nawet nie była żadna miłość, więc nie miało co rdzewieć. Ona po prostu mu się podobała, przecież większość z nas - kobiet też ma co najmniej jednego znajomego, który jej się po prostu fizycznie podoba i nic z tego nie wynika...

9

anemone a Ty bys nic nie czula  jakby twoj nagle ci oswiadczyl ze idzie na spotkanie na ktorym ma  byc ktos kto mu sie podobal? nie wydaje mi sie zeby przestala mu sie podobac? co niby mialoby sie zmienic? nie zmienila sie jak juz wczesniej pisala.. wyglada tak samo, moze jakbys widziala jak twoj ukochany na ktorym ci zalezy gada sobie usmiecha sie i flirtuje a tej sie to podoba i ciagnie to dalej moze bys przejrzala na oczy.... gdyby pomyslal o niej tak jak nie powinien jest to dla mnie zdrada emocjonalna. bo nie byl w tym momencie ze mna dusza i sercem tylko z nia. a tak nie powinno byc skoro mowi ze kocha.

10

milagros69 napisał/a:

anemone a Ty bys nic nie czula  jakby twoj nagle ci oswiadczyl ze idzie na spotkanie na ktorym ma  byc ktos kto mu sie podobal?

Mój facet obraca się w towarzystwie, w którym są dziewczyny z którymi spał, i staram się nie robić z tego faktu tragedii. Ma zrezygnować z tych znajomych? Tego bym mu w życiu nie starała się narzucić, zwłaszcza że ja też się obracam w tym samym towarzystwie. Po prostu czasem życie weryfikuje Twoje spojrzenie na niektóre sprawy - ja jestem pewna mojego faceta, jeśli mnie zdradzi będzie to świadczyć tylko o jego głupocie i to on będzie tego żałował.

11

moze i masz racje, tylko dla mnie nie liczy sie jedynie to czy zdradzi mnie przez sex, nie chce dopuszczac do taich sytuacji zeby ktos sie na nim uwieszal tak jak kiedys albo zeby sobie myslal o jakiejs S*** niestworzone rzeczy..

12

Na to, co sobie myśli, nie masz najmniejszego wpływu, więc lepiej po prostu nie zawracać sobie tym głowy - po co sobie szarpać nerwy czymś, czego i tak nie możesz zmienić. A co do tego "uwieszania" i tym podobnych - porozmawiaj z nim, powiedz, że nie chcesz takich sytuacji, a potem pozostaje Ci tylko zacząć ufać - wtedy wszystko już zależy od niego. Jeśli facet nie chce być adorowany przez kobietę, to ona może i na rzęsach stawać żeby go uwieść, a nic jej to nie da.

13

on mi powiedzial ze nie bedzie czegos takiego i mimo ze wtedy juz ze mna byl to teraz juz do tego by nie doszlo bo jak sie jest z kims to inaczej sie patrzy na rozne rzeczy... wierze mu... tylko nie wiem... gdybys np zauwazyla dziwne zachowanie w tej dziewczynie na moim miejscu nie miala bys nic przeciwko gdyby nadal sie spotykali?

14

zdarzają się różne idiotki, ale zaufaj i puść go... a jak wyjdzie na to spotkanie  to puść sobie muzę na  maksa i nie myśl o tym...:)

15

hehe dzieki dziewczyny smile pewnie tak zorbie  albo sama gdzies z kims wyskocze;p

16

milagros69 napisał/a:

gdybys np zauwazyla dziwne zachowanie w tej dziewczynie na moim miejscu nie miala bys nic przeciwko gdyby nadal sie spotykali?

Pewnie bym miała... ale jak chcesz zauważyć w niej dziwne zachowanie, skoro nie będzie Cię na tym spotkaniu? Znowu się martwisz na zapas... wink

17

nie wiem czy martwie sie na zapas ale mysle ze mam powody by to podejrzewac, dawala sie calowac chlopakom przy jej chlopaku i nic sobie z tego nie robila kto wie co jej przyjdzie do glowy jak juz go nie ma (moim zdaniem zasluzyla na to) smile:)

18

Jacek Piekara napisał książkę o wdzięcznym tytule: "Świat jest pełen chętnych suk". Otóż pan Piekara ma rację, spotkać je można na każdym kroku, więc jeśli byśmy nie ufały naszym facetom, że pozostaną obojętni na ich zaczepki, to popadłybyśmy w paranoję i obsesję. Tak naprawdę to kwestia decyzji faceta, czy pozwoli sobie wskoczyć w spodnie, czy nie.

Posty [ 19 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Spotkanie po latach chłopaka z dziewczyna-moj problem

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024