Jak mam uciec z Londynu od chłopaka, który mnie bije i wyzywa? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Jak mam uciec z Londynu od chłopaka, który mnie bije i wyzywa?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

1 Ostatnio edytowany przez yvette (2010-01-09 10:54:20)

Temat: Jak mam uciec z Londynu od chłopaka, który mnie bije i wyzywa?

Witam, mam na imie Kasia, jestem tu nowa, mam problem z chłopakiem bardzo chciałabym się z nim rozstać ale nie potrafie i nie mogę, 2 lata temu wyjechaliśmy razem do Londynu, od samego początku bałam się tego wyjazdu bo wiedziałam jaki on ma ciężki charakter, bardzo bałam się jego zazdrości i tego do czego jest zdolny, przez 2 lata naszego związku wszystko było cudowne, jednak kolejne 2 lata to dla mnie męczarnia, ciągłe upokorzenia, łzy i ból, nie raz poczułam jak smakuje cios w policzek, bardzo chciałabym wrócić do Polski, jednak nie mogę bo mamy wspólne konto! On odgraża mi się że nie dostanę żadnego grosza na wyjazd, że nigdy się z nim nie rozstaniemy , kilka razy powiedział mi że jeżeli uda mi się uciec z Londynu i od niego to i tak nie da mi żyć bo jesteśmy skazani na siebie, mam dość ciągłego zastraszania i wyzwisk że jestem ku.... szm.... su...., przecież ja nic nie robie złego, tak bardzo bym się chciała od niego uwolnić i poznać kogoś kto mnie bedzie kochał normalna miłością  szanował mnie i moje zdanie. Moi rodzice o niczym nie wiedzą, boję się im powiedzieć o całej sytuacji, bo znowu powiedzą ,, A widzisz ile razy Ci powtarzaliśmy że ten chłopak nie jest dla Ciebie'' Chcę się od niego uwolnić ale nie potrafie, boje się że nawet jak wróce to i tak on mnie znajdzie i spowrotem bedę na niego skazana!!! Co mam robić?? jak mam sie uwolnic??? Jest zrozpaczona!!!! Proszę Was o radę sad

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak mam uciec z Londynu od chłopaka, który mnie bije i wyzywa?

Witaj.
Przede wszystkim nie daj się nikomu poniżać, ani mężczyźnie, ani kobiecie. Napisałaś ze macie wspólne konto. spakuj się któregoś dnia kiedy go nie będzie, pójdź do banku, podejmij pieniądze i na lotnisko. Nie patrz na cenę biletu tylko pierwszy lot do Polski. Powinnaś porozmawiać z rodzicami (wiem usłyszysz " a nie mówiłam" - ale oni się o Ciebie martwią). Jak już będziesz tutaj (Polska) w domu, nie musisz się już go obawiać, rodzina pomoże a jak nie to są inne środki zaradcze.

3

Jestes mloda dziewczyna, cale zycie przed toba , nie powinnas pozwolic na to by jakis dup** zniszczyl ci zycie. No nam mowi dobrze, podejmij swoje pieniadze i wracaj do kraju, powiedz o wszystkim rodzicom, abys miala ich wsparcie, jak twoi bliscy beda o wszystkim wiedzieli latwiej bedzie ci wylezc z tego toksycznego ziwiazku.
Napisalas na samym poczatku ze ragniesz normalnosci i kogos kto naprawde bedzie ciebie kochal szanowal- tak naprawde to zalezy tylko od ciebie, powinnas wziasc sie w garsc i zakonczyc to.
Kiedy zostawisz tego drania dopiero wtedy bedziesz miala szanse na to by poznac kogos normalnego.
Czy warto tracic czas dla jkiegos gamonia?? Im dluzej bedziesz z nim siedziala tym trudniej bedzie z tym zerwac i odejsc od niego- bo coraz bardziej bedziesz uzalezniona.
Wedlug mnie zostaw go teraz poki nie masz z nim dzieci.
Chcialabys aby twoje dzieci mialy takiego ojca?, ktory nie szanuje ich matki.
Skoro ciebie bije i wyzywa- to nadal bedzie to robil, ten facet obrosl w piora i mysli ze jest pepkiem swiata. Piszesz ze znowu bedziesz na niego skazana. Uwazam ze kazdy jest wolnym czlowiekiem i nikogo sie nie zmusi do tego aby byl z nim, jezeli komus nie pasuje w zwiazku to sie go zakancza- ty tym bardziej powinnas to zakonczyc bo facet jest zwyklym chamem i agresorem.
Jezeli naprawde chcesz to zakonczyc to nie boj sie tego odejscia, zobaczysz ze zycie bez niego bedzie duzo piekniejsze, na poczatku bedziesz t wszystko przezywala ale w koncu zapomnisz i spotkasz kogos wyjatkowego.
Ja tez bylam jakis czas temu z facetem ktory mnie ponizal, wyzywal i traktowal okropnie- w pewnym momencie powiedzialam dosc- bylo okropnie ciezko na poczatku, plakalam calymi dniami, nie moglam jesc ale w koncu przyszedl dzien ze poczulam ulge i zrozumialam ze jestem duzo szczesliwsza bez niego, a ostatnio poznalam fajnego faceta:) przy ktorym czuje sie wspaniale i jestem dowartosciowana.
A gdbym nadal tkwila w tamtym chorym ukladzie to co??? nadal bym byla znerwicowana i smutna.
Dlatego radze ci nie boj sie rozmawiac ze swoimi rodzicami, oni zrobia wszystko aby ciebie uchronic przed tym palantem i nie dadza ciebie skrzywdzic, natomiast jezeli ty bedziesz caly czas trzymala to w sobie to bedzie ci trudno samej z tego wylezc.
A przeciez masz marzenia- czy nie warto o nie zawalczyc:) powodzenia:):) trzymam kciuki:):) I pamietaj powinnas byc superbabka a nie czyjas niewolnica:):)

4

Dokładnie, weź pieniądze należne Tobie z konta i uciekaj najdalej jak się da. Rodzina może być zła, ale nie na Ciebie tylko Jego że był w stanie tak traktować ich córkę. Na pewno w końcu pochwalą że byłaś na tyle odważna i uciekłaś.
Uciekaj jak najprędzej, z tego co piszesz wnioskuje że ten chłopak ma nie po kolei w głowie, nie czekaj aż zrobi CI jeszcze większa krzywdę.

5

I pamietaj nie jestes na  niego skazana, wogle na zadnego faceta nie jestes skazana, jestes wolna osoba i sama decydujesz o swoim szczesciu:) jezeli jestes szczesliwa to zostajesz a jezeli nie to mowisz papa i tyle;):)

6

też mieszkam w Anglii..możesz udać się któregoś dnia do banku i zlikwidować siebie jako współwłaściciela konta podjąć część pieniędzy i jak najszybciej na lotnisko..jeśli się boisz lub nie masz możliwości odwiedź AMBASADĘ RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ W LONDYNIE
WYDZIAŁ KONSULARNY - 73 New Cavendish Street, Londyn W1W 6LS. Tam na pewno Ci ktoś pomoże..może nawet będą mogli załatwić Ci transport do Polski. Spróbuj chociaż.
Pozdrawiam i powodzenia.

7

pewnie ze masz sie pakowac jak to jest najszybciej mozliwe i wracaj do domu.nikomu nie pozwol sie zastraszyc!jestes wolnym czlowiekiem i masz prawo zyc własnym zyciem!nie wolno ci sie bac!!a rodzina napewno tobie pomoze!3mam kciuki

8

Kasiu, nie zakładaj na Forum kilku wątków o tym samym, bo robi się zamieszanie wink Jeśli nie jesteś pewna, czy dobrze umieściłaś wątek, nie przejmuj się, Redakcja przeniesie go we właściwe miejsce. Postaraj się też, żeby tytuł wątku mówił jak najwięcej o jego treści, bo o "toksycznych miłościach" jest cały dział smile
Pozdrawiam i życzę powodzenia w zostawianiu tego padalca.
Moderatorka Yvette

9

Kasiu musisz byc mila dopoki poczynisz pierwsze kroki bo to psychol a takim sie udaje ,sprytnie pobierz pieniadze wczesniej zabierz swoje rzeczy dokumenty i wyjedz jak najszybciej nie do rodziny ale daj im  znac o sytuacji bo on cie znajdzie juz wie ze sie go boisz bo cie zastraszyl i wiem ze jestes psychicznie juz uzalezniona od niego zrob to teraz dopoki ci nie natlucze do glowy jaki jest dobry a ty zla a on sie nie zmieni uwierz mi jestes mloda napewno ladna wszystko przed toba prosze daj sobie szanse bo to chodzi tylko o ciebie.Powodzenia

10

też tkwiłam w podobnym związku, miałam wtedy 17 lat, on mnie wyzywał  i nie raz podnosił ręke.... w koncu zrozumialam ze to nie chlopak  dla mnie i odeszłam... przez rok mnie gnębił. sprawa skonczyla sie w sadzie. dasz rade, pakuj sie i wyjedz, uciekaj jak najdalej, rodzina napewno bedzie cie wspierac. my tez jestesmy z Toba. trzymamy kciuki. daj znac jak wszystko sie skonczy

11

To jakis psychol!!!! Skoro macie wspólne konto to chyba możesz wyciągnąć pieniądze bez jego wiedzy.... a rodzicom powiedz.... uwierz mi, że nie beda mówic tak jak myslisz tylko beda chcieli Ci pomóc! I wracaj do domu! A jak ten wariat przyjedzie Cie szukać to zawiadom policje!

12

Ręcę mi opadły... brak mi słów.

Jest jeszce jedna szansa na wyjazd - załóż sobie now kontpo w banku, poinformuj pracodawce i jak dostaniesz pensje to zwiwaj - bo Cię zatrzeaska prymitw!!!!!

13

betil83
mi opadły tak samo jak Tobie... podobna sytuacja.... uciekaj bo w tej sytuacji tez nie ma co mówic o jakim kolwiek uczuciu...

14

Dziewczyny dobrze radza. Jak on bedzie w pracy, Ty sie spakuj, wez pieniadze z banku i pierwszym lepszym samolotem do domu. Uwolnisz sie wkoncu od tego faceta, i bedziesz otoczona opieka przez swoich najblizszych. Dziewczyno nic sie nie zastanawiaj!!

15

i dawaj nam tu znać co się dzieje !!!

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Jak mam uciec z Londynu od chłopaka, który mnie bije i wyzywa?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024