Boje sie że zakocham sie w moim przyjacielu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Boje sie że zakocham sie w moim przyjacielu

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Boje sie że zakocham sie w moim przyjacielu

Mam przyjaciela . Poznaliśmy sie we wrześniu i od razu bardzo sie polubiliśmy. Dużo rozmawiamy, chodzimy na koncerty metalowe, on pocieszł mnie jak zostawił mnie chłopak , zawsze mnie wysłucha , opiekuje sie mną , martwi o mnie , zawsze ma dla mnie czas , nie boje sie go przytulić na pożegnanie \przywitanie , jak siedzimy na kanapie to też bardzo blisko siebie , ale tak po przyjacielsku, lubimy tą samą muzyke filmy , mamy 1000 tematów do rozmów. On jest świetny ! Naprawde , nie jest jakimś żulem pijakiem jest bardzo religijny , chodzi na oaze , pielgrzymki itp. nie ma dziewczyny

Byłam z nim na sylwestrze , często spotykamy sie na imprezach , dużo czasu spędzamy razem , ciągle dzieś na siebie wpadamy , zaprosiłam go na moją studniówke-zgodził sie.

No i właśnie jest problem , mój przyjaciel jest wspaniałym człowiekiem , nie spotkałam takiego dobreo ułożonego chłopaka , i boje sie że sie w nim ZAKOCHAM !  Już to przeczuwam! Bo jak tu sie nie zakochać w takim słodkim chłopaku jak z marzeń ???

Przecież jeśli on sie dowie , zerwie kontakt bo ja bede dla niego tylko przyjaciółką ;(
A ja nie chce go tracić !
Dlatego chce was pytać o rade : co mam zrobić żeby sie w nim nie zakochać ??? i co zrobić jeśli to sie stanie ??????????

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Boje sie że zakocham sie w moim przyjacielu

Wiesz, to jest troszkę niezależne od Ciebie. Jeśli się zakochasz to stanie to to pewnie mimo Twojej woli wink A co on myśli o Tobie? Może on tez czuje coś wiecej do Ciebie, ale tak samo jak Ty się boi?Myślę, ze powinnaś zostawić sprawy swojemu biegowi i zobaczysz, co czas pokaże.

3

Majka, a skąd wiesz, że on też nie walczy ze swoim uczuciami względem Ciebie?

Sądzę, że jeśli masz się w nim zakochać to to stanie sie prędzej czy poźniej. A wtedy najwazniejsza jest szczera rozmowa i wyjaśnienie sobie wszystkiego. Może on bedzie tak samo zakochany jak Ty? wink

4

właśnie,skoro sie przyjaźnicie to rozmowa nie powinna być trudna...a skutków nie przewidisz.przyjazniłam sie kiedyś z pewnym chłopakiem i było wszystko tak jak u Ciebie(dla tych którzy czytali mój wątek nie mam na myśli P.) ale do czasu gdy to chyba on nie zaczął myśleć o naszej znajomości jako o czymś wiecej,poprostu sie ode mnie odciął gdy na studniówkę zaprosiłam mojego chłopaka mimo,że opowiadałam mu,ze przechodzę z Nim kryzys,możey myślał,że zajmie jego miejsce..nie wiem..ale faceci wiedzą,że przyjaźn to podstawa związku i tym mogą nas zauroczyc tak jak jest w Twoim przypadku,może właśnie dzieki temu bedziecie świetną parą:) ale musicie pogadać..już ty najlepiej wiesz jak ta rozmowe powinnas rozegrać,a jeśli Cie do Niego ciagnie to jako przyjaźń długo nie pociągnie

5

Nie byłbym taki pewny, że już nie jesteście w sobie zakochani:) Może warto porozmawiać o tym? Poczekaj jeszcze trochę, może on pierwszy nabierze odwagi:)

6 Ostatnio edytowany przez Bubu (2010-01-07 16:58:16)

Witam,
podłączę się pod ten temat, ponieważ moja sytuacja jest trochę podobna do tej.
Mam serdecznego przyjaciela od wielu lat. Możemy na siebie w 100% liczyć, dbamy o siebie nawzajem, spędzamy duzo czasu razem, co tu dużo mówić - prawdziwa, szczera przyjaźń.
Obydwoje jestesmy samotni. Niedawno w trakcie rozmowy obydwoje stwierdzilismy, że mamy dośc tej naszej samotności. nastała niezręczna cisza...... smile
W tym momencie uświadomiłam sobie, że w sumie to ja bardzo chciałabym z nim być! I tak jesteśmy już jak "stare dobre małżeństwo" - oprócz sfery fizycznej.....
Wydaje mi się, że też mu się podobam.

Niestety jestem osobą bardzo nieśmiałą, on tez do wylewnych nie należy. Mimo iż znamy się tak dobrze, to jednak boję/wstydzę/krępuję się zrobic ten pierwszy krok. A jeśli on mnie odrzuci? Wyjde na idiotkę...

Wszyscy znajomi nam dopingują i twierdzą, że my już od dawna powinnismy być razem.

Uważacie, że powinnam sprowokować rozmowę na TEN temat? (tzn wybadać, co czuje do mnie i czy jest jakaś szansa), czy raczej czekać na jego ruch?

7

Bubu- prowokowanie rozmowy na ten temat, to trochę dziecinne jest, a ponadto wprowadzi atmosferę napięcia- jakby miłość czy związek miała być przedmiotem jakiegoś kontraktu- o chodzenie, to tez ludzie pytają się, ale w bardzo młodym wieku.
Jeśli facet jest nieśmiały to należy wnieść do relacji trochę czułości, dotyku, muśnięć, pocałunków, i sprawy się potoczą naturalnie.

8 Ostatnio edytowany przez Bubu (2010-01-07 17:42:22)

Dzięki jacol, masz rację!
Jedyne co mnie niepokoi to, że gdy czasem  ze sobą flirtujemy - on zaczyna się krępować i zmienia temat.
Ponadto - jest sporo odwazniejszy gdy piszemy na GG czy gadamy przez telefon. W kontakcie osobistym jest bardzo niesmiały.
Pierwszy raz spotykam się z tym, żeby 30-letni facet wstydził się okazywac swoje uczucia. No.....chyba że tych uczuć po prostu nie ma.....

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Boje sie że zakocham sie w moim przyjacielu

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024