Kiedy jest pora by pojsc do dentysty? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Kiedy jest pora by pojsc do dentysty?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Kiedy jest pora by pojsc do dentysty?

Hej mam synka 2-letniego i zauwazylam ze zaczelo cos mu sie dziac z zabkami. Mianowicie ma jakis taki nalocik zoltawy. Ogolnie chcialam sie zapytac kiedy najlepiej pojsc z takim malym dzieckiem do dentysty? Czy jest jakis odpowiedni wiek? Teraz to wiem ze bede musiala isc, ale ogolnie sie zastanawialam i tak naprawde nie wiem kiedys jest ten moment ze powinno sie isc z dzieckiem do dentysty. W Warszawie wprawdzie jest kilku wspanialych stomatologow, ale nigdy wczesniej o dziwo nie poruszalam tematu mojego synka u dentysty (bije się w piers). Wobec tego szukam spokojnie odpowiedniego stomatologa dla mojego dziecka i chcialam tez uslyszec inne mamy tutaj na forum.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kiedy jest pora by pojsc do dentysty?

Myślę,że każdy dentysta Ci powie,że im wcześniej tym lepiej,najlepiej kiedy wyrżną się wszystkie mleczaki.

3

Tamara1 napisał/a:

Hej mam synka 2-letniego i zauwazylam ze zaczelo cos mu sie dziac z zabkami. Mianowicie ma jakis taki nalocik zoltawy. Ogolnie chcialam sie zapytac kiedy najlepiej pojsc z takim malym dzieckiem do dentysty? Czy jest jakis odpowiedni wiek? Teraz to wiem ze bede musiala isc, ale ogolnie sie zastanawialam i tak naprawde nie wiem kiedys jest ten moment ze powinno sie isc z dzieckiem do dentysty. W Warszawie wprawdzie jest kilku wspanialych stomatologow, ale nigdy wczesniej o dziwo nie poruszalam tematu mojego synka u dentysty (bije się w piers). Wobec tego szukam spokojnie odpowiedniego stomatologa dla mojego dziecka i chcialam tez uslyszec inne mamy tutaj na forum.

Właśnie teraz jest odpowiednia pora, bo coś się z ząbkami dzieje.
Mój synek ma 2 i pół roku i już był u dentysty (próchnica butelkowa).
Smarujemy żelem z fluorem i następna wizyta już niebawem.

4

Hejo dzięki za odpowiedzi, coś mi się wydaje, że u mojego malucha też może być ta cholerna próchnica butelkowa ;/ bo jak poczytałam to tak wszystko by sie zgadzało kurrr...

5

Najwyższa pora, aby pójść z dzieckiem do dentysty. Tym bardziej, że może się nie udać obejrzeć ząbków przy pierwszej wizycie....

6

jak najszybciej idz do lekarza . Jesli podejrzewasz próchnice butelkowa to tym bardziej bo z tym nie ma zabawy ( jesli czytalas to wiesz) w warszawie bardzo fajnie dziecmi zajmuje sie barbara stąpor z dentalestetic na białołęce jest zawsze usmiechnieta i opowiada rozne historie dzieciom i odwraca uwage dziecka od badania . Naprawde zalatw te sprawe jak najszybciej i juz nie zwlekaj bo to nie sa przelewki , a dziecko bedzie cierpiec .

7

Wiem, wiem już się będę się dzisiaj próbowała dodzwonić m. in. do tej pani Stąpor bo też mi poleciła ją znajoma w pracy. Mam kilka numerów i spróbuje się jak najszybciej umówić, żeby jak najszybciej nas przyjęto. Wiem, że nie ma na co czekać, tylko trzeba działać, choć naprawdę obawiam się jak będzie przeżywał tę wizytę mój syn, mam nadzieje, że nie będzie wielkiego płaczu. Dziękuję Wam za motywację. Pozdrawiam

8

kiedy zęby się psują, najlepiej jak najwcześniej, bo przy mleczakach nie ma takiego bólu/

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Kiedy jest pora by pojsc do dentysty?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024