sposoby na poznanie sie na odległość - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » sposoby na poznanie sie na odległość

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

1

Temat: sposoby na poznanie sie na odległość

Czy macie jakieś sposoby, pomysły  na poznanie drugiej osoby,która jest daleko. W moim przypadku 200 km.
Chodzi o to, żeby poznać się jak najwięcej i jak najszybciej. Czy spędzenie z ta osobą powiedzmy tygodnia (taki mam pomysł) da mi obraz czy warto w to brnąć? Co dalej. Macie jakieś pomysły jesli nie można się spotkać na żywo?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: sposoby na poznanie sie na odległość

Mam za sobą taki wyjazd - 9 wspólnych dni i 8 nocy. Było cudownie:) Po powrocie rzeczywistość, zetknięcie się z problemami dni codziennych zaczęły wszystko psuć. Co prawda sytuacja jest nieco inna, bo on wracał z dalekiej podróży i właściwie szukał miejsca gdzie mógłby rozpocząć kolejny etap życia. Trafił na mnie, potem do mnie...hmm...krótki wyjazd z wyłączonymi telefonami i oddanie się tylko i wyłącznie relaksowi nie sprzyja poznawaniu. Za krótko, za mało!Widzisz wtedy człowieka tylko wtedy gdy jest wyspany, wypoczywa, bawi się...naprawdę poznać można człowieka gdy wraca zmęczony z pracy, gdy budzi się niewyspany albo gdy wstaje lewą nogą z łóżka, gdy jest chory i gdy pojawiają się na jego drodze problemy. To właśnie takie momenty pokazują prawdziwe oblicze człowieka.

3

hmmm ciekawy temat, ja jestem w zwiazku na odleglość juz 4 lata, poznalismy sie na odleglośc od smsa smile he he i tak się zaczeło u mnie w sumie w smsach pisaliśmy o sobie itp (dzieli nas ponad 500km)  a jak sie poznać? nie wiem, wiem własnie że my nadal sie poznajemy przez rózne sytuacje gdy jestesmy daleko od siebie, przezylismy zazdrość, i jego kontakty z koleżankami itp (jak sie ułozy nie wiem ) ale i spotkania duzó nam daly, np jedno z nas zachorowao w czasie spotkania he he to opieka itp było, nie ma recepty na poznanie od razu sie na odległośc tak samo jak się zyje razem smile na to trzeba czasu i duzo tu pomagają sutuacje jakie was spotkaja w czasie gdy jesteście razem na spotkaniu ale i daleko od siebie smile

4

Facet w końcu zaprosił mnie do siebie na weekend. To będzie pierwsze nasze spotkanie kompletnie sam na sam. Tylko czy ten weekend mi coś da. Co ja mogę dowiedziec się o facecie przez dwa dni. A on jeszcze pewnie będzie się bardzo starał. A potem będzie powrót do domu i pytanie czy to kontynuować. No i jak dalej to ciągnąć, przez internet? sad

5

da się i przez internet...a poza tym czemu zależy Ci na szybkim poznaniu?bo chyba na tempie też Ci zależy, przynajmniej takie odnoszę wrażenie. A przecież to bardzo fajny etap znajomości - takie wnikanie w drugiego człowieka. Powoli, spokojnie dostajesz coraz więcej informacji, Twoje obserwacje dadzą Ci w końcu obraz człowieka.:)Nawet sprawdzenie tego jak to jest gdy On się stara jest fajną i ważną informacją:)miłego weekendu więc życzę:)czekam na wieści po powrocie:)

6

Aganitka chyba masz rację że powinnam wyluzować i obserwować jak się sprawa potoczy. Tylko że czasem nie mogę złapać dystansu do tego, gdyż jestem po 2 związkach, które zakończyłam. Nie zamierzałam się wikłać w związki na odległość. Ale tak wyszło. Na odległość trudno jest utrzymać kontakt i cały czas podsycać znajomość. Po tym spotkaniu tęsknota może być ogromna. Na dodatek mój kolega z rezerwą podchodzi do związków na odległość, podobnie jak ja. Wolałabym aby to się rozkręciło na maksa lub zakończyło a nie ciągnęło przez lata na powolnym poznawaniu, gdy człowiek nie wie na czym stoi sad

7

hmmm...a czy to nie jest tak że jak coś się szybko zaczyna to i równie szybko kończy??może to nie reguła, ale chyba w uczuciach nie ma co działać czy podejmować decyzję tak na łapu capu,co?:)najpierw sprawdź czy i w realu jest ta tzw.chemia:)wirtualna "chemia" to jednak coś innego.

8

Zamierzam sprawdzić dokładnie. Ale chemia jest, bo w realu widzieliśmy się już kilka razy tylko nie sami lecz w grupie znajomych. Nie od dziś się znamy, tylko od paru lat.

9

oj to sorki, bo chyba zbyt dokładnie nie wczytałam się w treść Twoich postów.Podstawa więc jest czyli chemia...teraz tylko czas Wam potrzebny. A jeśli chemia  będzie silna, naprawdę silna to i kilka tysięcy km nie pozwoliłoby Wam o sobie zapomnieć...bo zwyczajnie żadne z Was przy nikim innym nie czuło by się tak wyjątkowo jak czujecie się w Swoim towarzystwie:)

10

no tak chemia jest ale im dlużej jestescie na odległośc to ona zaczyna powoli zanikać sad smutne ale prawdziwe mam tu namyśli okres np. 4 lata smile u mnie juz tak własnie jest że nie ma tej chemii namietności itp jak np 2, 3 lata temu sad

11

Aganitka napisał/a:

A jeśli chemia  będzie silna, naprawdę silna to i kilka tysięcy km nie pozwoliłoby Wam o sobie zapomnieć...bo zwyczajnie żadne z Was przy nikim innym nie czuło by się tak wyjątkowo jak czujecie się w Swoim towarzystwie:)

Jeden z najmądrzejszych tekstów jakie przeczytałem. Prosty, szczery i prawdziwy.
Dziękuję bardzo za to koleżanko

12

dziękuję:*

13

Siła uczuć bywa czasem ogromna. Człowiek osiąga, co nie osiągalne, ma siłę, odwagę i moc, by pójść tam, gdzie jego przeznaczenie. Nawet milion kilometrów nie przeszkodzi...

14

Jestem tak smutna, nie doszło do spotkania, gdyż przyjaciel wyjechał w sprawach zawodowych. Umówiliśmy się na spotkanie po Nowym Roku ale on nie proponuje. Ja jestem naprawdę w rozpaczy. Nie wiem czy mu zalezy na mnie czy nie, czy boi się tego spotkania, dlatego zwleka?

Tak, mam go w głowie ciągle i to bardzo boli. Na dodatek tak wiele innych spraw mam na glowie (strata pracy) ze po prostu wariuje. Nie dam rady zyc w takim bezruchu i niepewności czekajac na spotkanie w nieksończoność sad

Zaczynam się bać czy wogole takie zwiazki na odleglosc maja szansę? sad

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » sposoby na poznanie sie na odległość

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024