Poczucie własnej wartości - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Poczucie własnej wartości

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Poczucie własnej wartości

Witajcie. Zakładam ten wątek gdyż jestem na etapie poszukiwania własnej wartości. Poszukuję jej gdyż od zawsze wyraźniej własne wady niż zalety.
Może na początek napiszę coś o sobie. Mam 23. lata, od urodzenia jestem niepełnosprawna (porażenie mózgowe). Często w siebie nie wierzę, pomimo że dużo przeszkód pokonałam.
Wielu lekarzy i rehabilitantów mówiło moim rodzicom, że nigdy nie zacznę chodzić - zaczęłam, brzydko ale chodzę. Z powodu dużej spastyki rąk piszę tylko na komputrze, mam też wadę wymowy pomimo to skończyłam liceum oddalone od mojego domu ok 100km (liceum było przystosowane) i zdałam maturę (matematykę za czwartym razem) Skończyłam zaocznie studia - rodzice wozili mnie na uczelnię - ale jeszcze przede mną obrona. I właśnie w tej kwestii zakładam ten wątek.
Przeraża mnie fakt stania przed komisją i mówienia. Czuję że zacznę się trząść, niewyraźnie mówić. Ale chcę pokonać swoje lęki..

Jakieś rady? Jak uwierzyć w siebie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Poczucie własnej wartości

Pomyśl sobie, ile razy zwyciężałaś.
Przykłady;
- chodzisz chociaż lekarze nie dawali żadnych szans -jedno zwycięstwo;
- skończyłaś liceum, w co zapewne kilka osób nie wierzyło -drugie zwycięstwo;
- zdałaś maturę, nie poddałaś się i za którymś razem zdałaś- trzecie zwycięstwo;
- skończyłaś studia - czwarte zwycięstwo.

Ale najważniejszym Twoim zwycięstwem jest to, że żyjesz normalnie, jak każdy młody człowiek.
Co do obrony, każdy się denerwuje, bo to normalny stan rzeczy.
Po prostu się dobrze przygotuj, a na pewno dobrze Ci pójdzie. POWODZENIA!!!:)

3

Dziękuję za odpowiedź.

Ostatnio odnajduję swoją wartość poprzez Boga. On jest ze mną. Z Nim mogę wszystko!

4

Dziękuję za wsparcie wink

Wczoraj miałam obronę. Zaliczyłam na 4+ smile

5

Kaśka91 napisał/a:

Dziękuję za wsparcie wink

Wczoraj miałam obronę. Zaliczyłam na 4+ smile

Brawo!!! widzisz? teraz poczucie Twojej wartosci powinno siegnac szczytow smile idz dziewczyno  w zycie jak przecinak i pokaz innym czego mozna dokonac smile dzielna kobietko.

6

Zaimponowałaś mi.
Gratuluję i życzę powodzenia!

7

Dziękuję za miłe słowa smile

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Poczucie własnej wartości

Zobacz popularne tematy :