Brak zainteresowania teraz = brak zainteresowania później? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Brak zainteresowania teraz = brak zainteresowania później?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: Brak zainteresowania teraz = brak zainteresowania później?

Zdecydowałam się napisać swój pierwszy post, bo już sama nie wiem czy na coś liczyć czy po prostu ochłonąć i zejść na ziemię.
Sprawa wygląda tak: znamy się około dwa miesiąc, poznaliśmy się standardowo w internecie i 'zaliczyliśmy' dwa spotkania oczywiście bez trzymania się za rączki, pocałunków itp. zwyczajnie miło rozmawialiśmy i żartowaliśmy. Jednak pożegnania były równie sztywne co i powitania zwykłe 'cześć' bez planów na następne spotkanie. Stwierdził, że się zgadamy. Ogólnie czuję się jakbym była z braku laku taki sposób na zabicie nudy.  Nie pyta się o moje plany, ogólnie o moje życie, jakby go nic nie ciekawiło. Wszystko co wie o mnie (jak w ogóle zapamiętał big_smile) to sama z siebie mu powiedziałam.

Teraz żadne z nas się nie odzywa od wczoraj, bo... no właśnie ja jakoś wczoraj się trochę obraziłam i mu nie odpisałam. Sama nie wiem czy powinnam okazać mu jakoś zainteresowanie, jeżeli jest starszy, sam stwierdził, że dobrze mu samemu, więc najwidoczniej uważa mnie za normalną koleżanką z internetu z którą może się spotkać wtedy kiedy nie ma lepszych planów, bo ja to tak odbieram. Uważacie, że dobrze to odbieram?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Brak zainteresowania teraz = brak zainteresowania później?

Jak konkretnie odbierasz to, że On on nic nie pyta, nie interesują go Twoje plany i życie ogólnie? Jak się z tym czujesz?

3

Przykro mi jest, bo ja jestem osobą wygadaną i ogólnie nie mam problemów z mówieniem o swoim życiu. Czuje się tak jakbym była sposobem na zabicie paru godzin, bo nie ma co lepszego w tym czasie robić, a po drugie ja również wiem mało o nim, o co zapytam to on odpowie. Jednak rozmowa powinna być obopólna, a nie tylko, że ja jakoś ją ciągnę. Nie chce żeby to wyglądało jak przesłuchanie, a z drugiej strony chciałabym coś wiedzieć o nim, bo może moje zainteresowanie nim to rzeczywiście strata czasu.

4

Rozumiem, oczekujesz teraz, że on nagle się zmieni, otworzy i zacznie Tobą interesować?
Czego się spodziewasz?

5

Ewidentnie mam pecha do facetów. Nie jestem jakaś paskudna, głupia, nie szlajam się po nocach po klubach, a i tak muszę spotkać kogoś kto ma mnie w tyłku.
Chciałabym żeby się sprecyzował wiesz, jeżeli ma mnie gdzieś i jestem sposobem na nudę to niech sobie inną znajdzie, a jeżeli serio chce mnie poznać to niech chociaż trochę się zaangażuje w rozmowę o wiele nie proszę zwłaszcza, że dwa razy go spławiłam, a on i tak się odezwał do mnie po dwóch, trzech dniach.

6

Moja rada, zapytaj go czego oczekuje od Waszej relacji. Tak po prostu. To pytanie, które nie robi z Ciebie desperatki, nie jest naszpikowane ukrytymi sugestiami czy aluzjami. Po co masz tracić na niego czas, jeśli on nie traktuje tego poważnie? Zapytaj, po prostu.

Adam.

7

W sumie zobaczę jak się to wszystko potoczy. Najlepiej byłoby się zapytać na spotkaniu. No nic dzięki Adamie. smile

8

A mnie się wydaje,że nie powinnaś pytać.Zresztą 2 czy 3 spotkania to żadna relacja.Myślę sobie,że on najzwyczajniej nie jest ciekawy,to widać zresztą w rozmowie.Jak ludzie nadają na tych samych falach,czy podobnych,to gęby im się nie zamykają,a tematów jest mnóstwo.Ale moge się mylić,może jest nieśmiały,mało wygadany...

9

Ok to co powinnam zrobić? Darować sobie i po prostu przestać się odzywać? Normalnie nie narzekać i pisać gdy książę napisze? Tak raczej do porozumienia nie dojdziemy, a uwierz, że serio nie wiem co mi wypada zrobić. big_smile

10

Masz dwa wyjścia, albo zapytasz i będziesz ostatecznie wiedzieć, albo będziesz pływać w domysłach, spekulacjach i różnych teoriach.

11

Świeżynka napisał/a:

bo... no właśnie ja jakoś wczoraj się trochę obraziłam i mu nie odpisałam. Sama nie wiem czy powinnam okazać mu jakoś zainteresowanie, jeżeli jest starszy, sam stwierdził, że dobrze mu samemu, więc najwidoczniej uważa mnie za normalną koleżanką z internetu z którą może się spotkać wtedy kiedy nie ma lepszych planów, bo ja to tak odbieram. Uważacie, że dobrze to odbieram?

"mu nie odpisalam" w jego głowie: kobieta pracuje wiec normalna sprawa ze "niemoze/niechce"
Kobieta ktłóra chce - odpisze szybko

12

A facet który chce też będzie się angażował w trakcie rozmowy. smile

13

Świeżynka napisał/a:

A facet który chce też będzie się angażował w trakcie rozmowy. smile

Otóż to...

14 Ostatnio edytowany przez oldorando (2015-08-02 22:40:28)

swiezynko- piszesz , ze facet starszy i netu, to ci powiem, jak ja to widze:

jak zapytasz wprost- odpowie nie wprost(zaklad?), cos w stylu, ze trzeba sie lepiej poznac, zeby sie okreslic, bla, bla, bla...
jak bedziesz pisac, zagajac, wychodzic z inicjatywa, to on "odpusci inicjatywe", bedzie sie laskawie dawal prowadzic- nie oczekuj, ze zacznie zabiegac.
jak odpuscisz go sobie, to albo oleje, albo bedzie sie czasem odzywal, zeby pobudzic twoja inicjatywe...

slowem, on chce, zebys ty go oczarowala, zaintrygowala, uwodzila, podtrzymywala kontakt- ale sam pozostaje zdystansowany.niezdeklarowany, i wolny.

moja rada?
odpusc go i umawiaj sie z innymi, rownie niezobowiazujaco (najatrakcyjniejsza kobieta, to kobieta z wianuszkiem adoratorow, albo w zwiazku)
jesli mu zalezy- to sie wysili, jak mu nie zalezy, to mala strata, a moze poznasz kogos, komu bedzie zalezalo.....

15

Faktycznie czasami to ja mu podskakuje jak piesek tylko własnie po to aby utrzymać tą rozmowę na jakimś sensownym poziomie, a on jak królewicz odpisze parę zdań i zrobił swoje. Rzeczywiście przestanę się tak przejmować i zajmę się czymś innym, sensowniejszym. big_smile
Jak będzie zależeć to się odezwie, a jak nie to jego strata.

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Brak zainteresowania teraz = brak zainteresowania później?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024